Vrtulníky za... co vlastně?

Autor
Štítky

Jak jistě všichni víte, minulý týden podepsali ministři obrany České republika a USA smlouvu o dodání dvanácti vrtulníků naší nebožce armádě za zhruba 14 miliard korun. Předcházela tomu návštěva našeho Andreje přímo u Trumpa v Bílém domě, byly z toho moc hezké fotečky, vzápětí jsme se my vidáci dozvěděli, že na armádní vrtulníky nemusí být výběrové řízení a dá se to celkem bez problémů udělat tak, aby se vojenskoprůmyslový komplex nažral a vláda zůstala celá. 

První co mě napadlo, byla Parkanová. Tu popotahují po soudech a vyšetřovnách dodnes tuším za letadla CASA. Zakázka to byla menší, bylo k tomu i výběrové řízení a vidíte - Parkanová je pořád jednou nohou v kriminále. Kdyby nebyla blbá, mohla koupit americké Galaxy a všichni novináři by drželi hubu stejně jako ji drží teď v případě nákupu vrtulníků.

Druhý mě napadl Marek Dalík. Kdyby místo rakouské zbrojovky Steyr chtěl úplatek pro ODS od nějaké americké korporace, mohla armáda mít úplně stejně mizerný obrněný šrot, modroptáci mohli mít svoje peníze a on nemusel dělat údržbáře ve znojemském penzionu. Takhle se dělaly výběrka, motalo se kolem toho lobbystů, veřejnost si užila krásného korupčního divadýlka, zničilo to kariéru mnoha politikům a vidíte, kdyby nebyli blbí, mohli to koupit z USA bez všech obstrukcí a byl by klid.  To mlčení novinářů nad zakázkou za 15 miliard ve srovnání s jejich řevem za Čapák v hodnotě 0,3% hodnoty amerických vrtulníků, je neuvěřitelně výmluvné. 

Ale dost srandy. 

Asi se tady na Kydech shodneme, že úkolem nebylo s těmi vrtulníky lítat nebo dokonce nedej bože bojovat, ale úkol zněl vrtulníky koupit.  Navíc podobného létajícího harampádí se prodává všude dost a fakt nevím, proč jsme si nemohli nechat ruské Mil-mi 24, které jsou panceřovanější, rychlejší, robustnější a dají se opravovat kladivem. Nebo proč jsme si nekoupili skutečnou extratřídu - vrtulníky Kamov, když už musíme v Kábulu bojovat za Prahu. Vsadím se, že dražší by to nebylo. Americké stroje se koupily z jiného důvodu... 

Nejjednodušší variantou je, že Babiš si tím chtěl koupil klid od amerického velvyslanectví a na ně napojených neziskovek. Podobně jako kdysi kníže Svatopluk si prostě koupil od imperátora léno. Ale... máte pocit, že to Andrejovi pomohlo? Bambilion chvilek útočí pořád, dokonce chce přitvrdit, demoblok je sice rozervaný, ale Babiš je pro ně pořád hrozba číslo jedna.  a žádný z amerikou školených novinářů Babiše adorovat nezačal a dokonce ani nepřestal prudit. 

To samé platí i pro NATO a Američany samotné - každý vidí, že hoši si tam za oceánem budou dělat co budou chtít, uvalovat cla na koho budou chtít, uvalovat sankce jak se jim to bude hodit a budou vyměňovat vlády podle momentální potřeby, nebo ještě hůř - podle momentální nálady prezidenta nebo PMS příští prezidentky. 

Když to vidíme my, musí to vidět i Andrej. Musí mu být jasné, že jsou to vyhozené peníze, které mu nic nezajistí, nijak mu nepomohou a lidi to ve volbách může dokonce i naštvat. Na scéně je dost lidí, kteří si Andrejovy hlasy s chutí vezmou. Svým způsobem jsou to vyhozené peníze. 

Vidlácky mě ale jedna smysluplná varianta napadá... Co když jsou to peníze, kterými si kupujeme tichý souhlas (nebo málo razantní nesouhlas) s dostavbou Temelína a Dukovan Atomstrojexportem? Já vím, zakázka na reaktory jsou o dost větší peníze ale ten Westingouse fakt krachuje a není schopen nic postavit. Možná to Trump ví také a protože je obchodník, postačí mu vrabec v hrsti než holub na střeše. Nemluvě o tom, že taková velká zakázka bude ošéfovaná podobně jako ta nepovedená uhelná elektrárna v Turecku... Nejprve to musí fungovat, musí to najet na komerční provoz, pak to bude generovat peníze a těmi se to bude padesát let splácet.  Jestli Trump ví, že to Westinghouse nezvládne... 

Nedělám si moc velké iluze, že by to právě takto mohlo být. Ale kdyby náhodou Atomstrojexport vyhrál výběrko (nebo se použil stejný zákon jako s těmi vrtulníky) tak bych věřil, že je to právě z tohoto důvodu. Nemluvě o tom, že kupovat bojovou techniku můžeme od amíků pořád. Na bojeneschopnost naší armády to nebude mít vliv. 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Bojeneschopnost naší armády (jakož i kterékoliv ze složek jakékoliv armády světa, která netvoří součást americké celoplanetární cizinecké legie) je příjemným bonusem k těm miliardám.
Bojeneschopnost armády lze jednoduše zajistit jednak výběrem (ne)vhodných kádrů parkanovského typu, druhak odčerpáním SKUTEČNĚ nutných investic na obranu vynuceným nákupem nepotřebného šrotu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ptal, jistý ... no, pán ani ne, spíš ožralec a tlučhuba, ale nešť, jistý pán vždy pohotově odpovídal:
"Kdo se moc ptá, moc se dozví."
A když si dotyčný nedal pokoj a prudil dál, týpek se zatvářil povýšeně a prsknul mu do ouška opileckou slinu:
"Ty můj kvítku medový,
to se nikdo nedoví..."

Takže asi tak.
Proč jsme nabyli "haj šrot", který nechce ani slavná US army?
Jak prosté, milý Watsone. Pouze musíte v příštích letech pozorovat Agrofert a spol. kam a jak moc se rozkročí. Nějaké reaktory..., kdo by se s takovým harampádím vůbec zabýval...
Technicky vzato teoretická škoda není zas tak velká, v případě nákupu italských vzdušných necek bychom ušetřili blbých pět, šest miliard. No co to je pro jednoho..., vždyť to jsou drobné!!!

Ano, jsou to drobné vedle atomově reaktorové trafiky...
... a vo tom to je...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Co se týče případného výběru krachujícího dodavatele jaderné elektrárny:
Není důležité, aby elektrárna kdykoli v budoucnosti začala fungovat.
Je důležité, aby za nefungující elektrárnu byly zaplaceny stovky miliard.
Nefungující elektrárna je navíc plně v souladu s požadavky našich i evrpských ekologů.
Vlci se nažerou, koza zůstane nezrozená a z Česka bude chudší Řecko.

Zatím bez slepic

naprostý blbec, když prakticky už za pár týdnů budou všude možně lesy chytrých, mladých a krásných slunečníků, větrníků a měsíčníků.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ve starých hovnech.
https://vlkovobloguje.wordpress.com/2019/12/17/videokanaly-ktere-neznat…
Vlk sem naházel odkazy z dění na Ukrajině. Vše videa prý z té jedině správné (já dodám, že anglicky žvanící) kuchyně.

V případě nezájmu zdejšího publika to může Vidlák omlátit o hlavu své ukrajinské famílii, až ho přijede vyžrat.

Zatím bez slepic

Targusi, když jsem dočetl k textu, cituji: "sou postaveny zejména na neprůstřelných západních zdrojích.",
tak jsem začal přemýšlet, zda Vlk zbl stářím nebo má halucina s jídla :D, potom co se většina informací co západ říkal, ukázala jako nepravdivé je schopen napsat tuto větu? Potom co vedl během horké války na ukrajině blog, kdy ukazoval, že co je v TV na západě je lež :D
No nevím co si mám myslet, toto už je za hranou normálního lidského omylu :(

Zatím bez slepic

znovu vlka rozkliknout a při čtení zapnout chytrou funkci "porozumění textu".
Co jsem v řádu jednotek minut prolétl odkazy, jedná se o kompiláty (sestřihy) zpravodajských šotů a odposlechy soukromých hovorů v příkrém kontrastu s oficiálně "zvracenými" kecy západních politiků.

Např. k takové Tymošenkové bych - coby zdejší sprosťák - mohl nastoupit ihned do kurzu sprostých slov a urážek třetích osob.
Stran MH 17 tam jsou natočeni malajsijští experti, kteří vyhodnocovali tzv. klíčové telefonické rozhovory, podle kterých byli obviněni a odsouzeni "viníci" sestřelu. Dodány byly rychlou rotou - ukradinskou tajnou službou SBU.

Zatím bez slepic

Tak jsem si rozkliknul a pod jednim videem je napsáno proč je skvělé

"Videa mapují vznik a průběh ukrajinské krize a jsou postaveny zejména na neprůstřelných západních zdrojích."

A já se ptám, zda to je vtip, protože ukrajina nám ukázala "neprůstřelnost západních zdrojů", mě jasné myslel "ne obecně, ale ty některé konkrétní zdroje ZE západu" ;)
Tady je právě to porozumění textu, kdy lze dovozovat s přihmouřením oka, teda u vlka v poslední době obou a ještě je zavřít, že nemyslel co napsal, ale co si myslel, že nepsal.

Kdy reálně mělo být něco ve stylu "neprůstřelných zdrojů ze západu" apak by dostal co si asi myslel že píše, ale popravdě u něj už nevím a proto jsem rád u Vidláka, jeho texty právě takéto fooopááá nemají, sním nesouhlasím o obsahu, ale skoro nikdy u něj nevidím "mylsím si, ale píšu něco jiného" ;)

Takže neee, porozumění textu mám dobré, ale jaksi někteří lidi už až moc tolerují "asi to myslel takto", což u Vlka už nejseem schopen tolerovat, prostě zblbnul...

Zatím bez slepic

A jenom se te zeptám jak je to neprůstřelné třeba u toho generálůe, když tento říká hot a jinej na jeho slova čehý? Že Vlk rozhodl, že toto se mu líbí, protože si to myslí, takže generál je najednou jeho rozhodnutím "nbeprůstřelný zdroj" :D Nevím, ale podobný styl hodnocený zdrojů je všechno jenom ne ono neprůstřelné...

Zatím bez slepic

psané cancy se fakt nedají číst. Měl by sis zopakovat poslední tři ročníky v ZŠ. Sloh psaní se vyučoval jednou týdně.

Zatím bez slepic

Panove, jak ja to vidim, je zapadni zdroj "neprustrelny" ze strany zapadnich (jedinych spravnych, skvelych, pravdomluvnych) medii a neziskovek, ptz pokud je to odjinud, je to ruske, trollovite, putinovite a zaplacene. Takze "neprustrelny zapadni" znamena, ze zapad nebude/nemuze zpochybnovat vlastni prozapadni zdroje/generaly/televize. Jinak receno jde o to, ze zapad nebude/nemuze "strilet" do vlastnich zdroju/generalu. Tedy v prenesenem slova smyslu:) Toto slovni spojeni pouziva koneckoncu Vlk relativne casto, logicky a spravne. Takze tak:)

Zatím bez slepic

šťoura. Prostě soudruzi na někoho při rozdávání drobných pozorností jednoduše zapomněli, takže jim do toho hodil vidle. Anebo spíš podle mého mínění těžce přestřelil částku, určenou ke korumpování.
To se prostě stává. Ostatně proto nás tu otravuje Anďoch, který hrabe, nedělí se a nechce toho nechat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kdo by se v tom chtěl hrabat:
máme množstevní rabat.
Dvanáct za cenu šesti
uklízí to i klestí
vidí to v mrtvém úhlu
můžeš naložit truhlu.
Nebylo z čeho vybírat
nenecháme se vydírat
chtěli jsme to i na letné
nevadí, když to nevzlétne.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Koupil to národ sobě
vašek se tetelí v hrobě
máme bezpečné nebe
prý se to málo jebe.
Každý kraj dostane jeden
obnáší to sto beden
skládá se jako lego
posiluje to ego.
Každé technické služby
splnily si své tužby
každý kluk toužil jenom
sestavit si svůj venom.
Armáda petra a pavla.
Vrtulník václava havla.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Možná je cena podle citu
jak národního deficitu;
říká mi moje intuice
mohli jsme platit ještě více.
Já bych to koupil na buřinku
beztak tam dali málo zinku
chytá mě z toho stres
může to chytnout rez.
Zaplatil bych dvě splátky
a vrátil to zpátky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Co na to říká Lopata?
Pozve polního opata
vykouří se to kadidlem
to je v armádě pravidlem.
Dostane poslední pomazání
ať splní první přikázání:
Venome leť!
Tady a teď!
Leť jako pták!
Kokodák!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ono to má jiný účel a bude toho USA šrotu více,co se dostane na naše území.
I takto se budují USA základny na cizích územích,dostat tam vojenský arzenál včas,vojáci,obsluhu lze dopravit během několika hodin.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jen přidám info z YouTube, kde je popis, jak se startují ty obrněné sovětské vrtulníky. I pro člověka, který vrtulníkem nikdy neletěl je to děsná složitost a zapínání spousty přepínačů. To asi už dneska dělají počítače. takže vyměnit asi bylo potřeba. Samozřejmě, že jsou k ničemu, stejně jako gripeny. Já to beru tak, že je potřeba držet nějaké know-how.
Pokud jde o atomky, nedávno se psalo v novinách, že Rusové prodali Škodu JS Korejcům. Takže odtud bude vítr foukat. Škoda JS byla prý jediná firma se sídlem v Česku na americkém sankčním seznamu. S Korejci už na něm (možná) nebude.

Zatím bez slepic

tak to není nic složitého. Kdysi dávno jsem byl se synem na dětském dnu a byl tam i vrtulník Mi-24, tehdy ještě sídlili v Přerově. Vrtulník otevřený, osádka nikde, děcka v něm šmejdili, protože ke všemu měli přístup. Při pohledu do kabiny jsem si říkal, že než všechno zkontrolují a přepnou do správné polohy, tak jim to zabere hodně času. Byl jsem tak zvědavý, že jsem tam čekal na jeho odlet. Osádka přišla, nasedla a do pěti minut byla ve vzduchu,

Zatím bez slepic

U vrtulníků jsem sloužil, sice ne u bojováku. Před příchodem posádky přišli motoráři, elektrikáři, radisti, zbrojaři, vše podle předpisu zkontrolovali, podepsali se do provozní knihy a pak až přišla posádka. Někteří piloti si něco překontrolovali, nekteří ne. Vzlet byl otázkou pár minut.

Zatím bez slepic

Tak ono sse předpokládá, že bojový stroj musí být schopen startovat "hned" a ne až po kontrole tisíců přepínačů. Je to jako v autě, hodně kontrolek, ale reálně na rozjetí jsou fakt potřeba...

Zatím bez slepic

Samozřejmě se kromě předletových příprav dělali i poletové (a jiné periodické). Obecně byla zásada, že stroje musely být natankované a připravené k provozu po každém létání či jiné činnosti. Chtěl jsem tím řící, že přípravu k letu má nastarosti pozemní personál, ne osádky.

Zatím bez slepic

" I pro člověka, který vrtulníkem nikdy neletěl je to děsná složitost " A což teprve pro člověka, který nim někdy letěl.

Zatím bez slepic

Vrtulníky:
"Vyměnit to bylo potřeba" pro mne ty důvody co popisujete Laco moc nesedí.
Know-hov naši piloti měli a mají a zvládali a zvládají, ale naši spojenečtí a řídící soudruzi nejspíše ne...
A až bude vše na počítače s americkým či jakým software i v "naší" mini armádě, zase přijde nějaký ten hacker...

Proč asi ten Putin používá pro komunikaci ...prastaré způsoby?
Asi jen proto, že je prostě nepokrokovým, a Rusko tak chudé...☺
Laco, Laco, když propaganda a obhajoba neobhajitelného, tak trošku na úrovní prosím.
Možná pravda by byla nejlepší, prostě AB neměl na výběr!

Prostě kolonie je třeba držet u huby a ne aby měli stroje ....od momentálního "nepřítele".
Prachy taky neškodí ...
Závislost je motiv a pak zase Zemědělec naznačil....

Kolonie musí být příslušně chudá, poslušná a ovladatelná....., je fuk, kdo si tam zrovna hraje na vládu.

To samé bude s tím placením Diag Human, západní "spojenecké" soudy nám také napařili podobnou sumičku, jako za ty vrtulníky ......(a okolo se motají zajímavá jména i na straně PROTI ČR -Kalvoda, Jan Urban....
A zase NIKDO neponese v ČR žádnou odpovědnost a škodu i palmáre (a že těch právníků s odměnou už za ty roky bylo i na straně ČR)... zaplatí jak jinak, daňový poplatník!

Kdo si chce počíst k DiagH ukázky z minulosti:
2014 - "stát optimista":
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/pravnik-ministerstva-zdravotnictvi-v…

5/2017 - "vyhazov Babiše z MF", a článek pro "Ustav nezávislé žurnalistiky"(to je asi ten, co sídlí na chatě).
A možná motivace, proč je na VNITRU i Babišovi nasazený Hamáček, co myslíte☺
Kéž by se někdo maličko vlivný alespoň nyní ptal, ale obávám se, že nebude.....
https://zpravy.tiscali.cz/jan-urban-klic-k-pochopeni-vladni-krize-milia…
Odtud:
"Představa, že by hnutí ANO po vyhraných volbách dovolilo policii a státnímu zastupitelství zabývat se desítkami přinejmenším nedbalostních trestných činů, či případů podvodů a korupce, spojených s touto kauzou, musí především v ČSSD a ODS nahánět hrůzu.
Až bude jakýkoliv český politik zase mluvit o demokracii a právním státě, zeptejte se ho, prosím, kdo zavinil tento stav – a kdo bude platit možná až desítky miliard zbytečné škody."

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

vaše veledílo, jen budu reagovat na třetí řádek.
Pokud si myslíte, že přesednete z vrtulníku do vrtulníku a je to, mýlíte se, a to tak, že dosti velmi. Tak to opravdu nefunguje.
Takže naši piloti možná něco málo s vrtulníky umějí (určo zdaleka ne to, co piloti ruské armády), ale pokud by se spletli a měli lítat s US kraksnami, začínají takřka znova a ti, kteří mají větší praxi, musejí pouze odstraňovat hlubší návyky, které mohou být nebezpečné.

Zatím bez slepic

A jen žasnu, kde jste si to u mne (v nedostatku času na přečtení) tak vyčetl.
Hlavně, že na reakci Vám čas zbyl....
Moje třetí věta byla k Lacovi a k té složitosti současných "našich" Ruských strojů, TY naši piloti zvládali a zvládají a k těm to know-how měli a mají a tečka.
O nutnosti přeškolení a zácviku na každý jeden typ letadla něco maličko vím a tak ani u vrtulníků nepochybuji.
Mýlím se často a dokonce to já i přiznám, ale zde jde jen o nedorozumění, nejspíše jak jinak mojí vinou.
Nakonec klidně mé "veledílo" přeskočte, ale neurážejte prosím jiné (ass).
Každý prostě nebyl dobrý ve slohu a nemusí být ani rodilý mluvčí.....
Kde kdo z nás prostě píše jak umí a troška tolerance snad ani Targuse nezabije.
To, že Vás někde někdo nasxxl, nemusí odnést kde kdo zde na dvorku.
Howgh!

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Počátek kauzy
https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/1023680-bojar-na-pocatku-kauzy-dia…
Tehdejší min.zdravotnictví Martin Bojar je považován za původce tohoto léta se táhnoucího případu.
Přitom se jednalo prakticky o tuto jednu větu z interního vysvětlujícího dopisu (neurčeno ke zveřejnění) MZ ČR společnosti Novo Nordisk. Bylo to (firmou) zveřejněno a ČR žalována pro poškození dobrého jména.
Celé to od začátku (alespoň na mne) dělá dojem, že to bylo zneužito (nikoliv využito) ke ždímání ČR nemluvě o tom, že se chystali obchodoval s krevní plazmou, kterou tady dárci darovali ZDARMA.
To co tvrdí Urban jsou důsledky. To, že to pak celé zvorali je sice zřejmě pravda, ale na počátku byla šupárna.

Zatím bez slepic

In reply to by anna2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Za to určitě může Putin! Důkaz? V Rusku byli bojaři nejvyšší feudálové hned po velkoknížatech. :-)

Zatím bez slepic

A pak nastoupí Chybina a vše co má řízení založené na PC a nezabezpečených IO jde k zemi jako nepotřebný šrot.V tom je ruská technika spolehlivější, ovšem za cenu mnoha přepínačů a dokonce i elektronek.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jsem zvědav na fialu.

Zatím bez slepic

Projevy Pavla Novotného už dávno překročily hranice absurdního divadla a posunuly se do kategorie psychiatrické diagnózy. Pokud Fiala nehodí na Novotného síť, ten mu bláznivými projevy odežene všechny voliče ODS jinam vyjma několika skalních.

Zatím bez slepic

Můj kolega říkal, že člověk musí mít průsery, aby ho povýšili. Když přijde návrh na povýšení k nadřízenému, tak ten si to přečte a řekne:"Novotný, to jméno jsem už někde slyšel, ten musí být dobrý, toho povýšíme." A jaký je postoj ODS k Novotnému jsme si už přečetli. Reakce ze strany vedení ODS bude nulová.

Zatím bez slepic

No to mě řekl nadřízený, že ho nezajímá že plním "úkoly na 200procent", ale že moje jméno není tak známé po firmě jak by si představoval :D

Zatím bez slepic

Od té doby, co Pavel Novotný jako šéfredaktor pomáhal uštvat Ivetu Bartošovou, si o něm myslím, že jde o okrajový jev společnosti a doufám, že se už nikdo další jako Pavel Novotný nenarodí. Není to dobrý člověk.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Šlo jen o zapíchnutí vlajky do krtince jménem ČR. A výpalné Trumpovi na ukázku, že ČR sice neplní ta 2% vojenských výdajů z HDP, ale kupuje zbraně ve správných firmách. Prostě děláme, co můžeme, ale jsme chudí penězi.
Co se týká českých novinářů, tak ti jsou napojeni na Demokratickou stranu, Sorose a Dep State v USA. Babiš si vrtulníky koupil od hnusného Trumpa, čímž jej podpořil ve funkci, a to se neodpouští.Proto Babiš za vrtulníky žádné ovace nesklidil a nesklidí.
Kdo chce ovace, ať si zajede do Severní Koreje. tam jsou ovace vestoje po dobu mnoha minut. kdo první přestane tleskat, jde před laufy 6 vojclů.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ježiabiš žádné ovace od našich novinářů v žoldu pravdyalásky nikdy sklidit - protože Babiš.

A jak jste napsal, vrtulníky koupil od Trumpa. Tuplovaný důvod nechválit.

Pokud by Trump byl díky těm miliardám od nás znovu zvolen, tak to jsou dobře vynaložené peníze. Už jen proto, že bych se zase jednou bavil při sledování publicistického pořadu na ČT.

Až Ježibiše začnou novinářská svoloč od PAL chválit, pak je to s ním hodně špatný.

Zatím bez slepic

Novináři sice mohou chtít odvolat Babiše, ale nějak zapomněli říct, koho by si představovali místo něj. Odvoláme Babiše. A dál? Nějak chybí jakýkoliv nástin dalšího kroku. S tak blbými vůdci se mohou Miliony chvilek milionkrát udemonstrovat a nezmění vůbec nic. Navíc jde o houby demonstrace. V listopadu a prosinci 1989 už byl sníh. Teď? Hanba mluvit. Kdyby aspoň v jarním počasí demonstranti chytili vlka.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

další kolo dojení rozpočtu ČR.
Zde:
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/zacala-zakulisni-bitva-o-stihacky-ame…

Pro ty, kterým se to nechce číst.
Kdo si okamžitě, nejpozději ihned nekoupí haj šrot (high scrap) F-35, nemá ve společnosti slušných lidí co dělat, protože je hnusný, trapný a blbý.
Jako bonus obdrží dotyčný platící soudruh čestné pionýrské slovo, že soudruzi z USA mu ty hračky dálkově nevypnou. Samozřejmě pokud bude plnit dobrovolně povinnou účast na výletech do Afghu, Iráku a Sýrie.

A starý, škaredý a hloupý Vidlák se diví, že máme čopry, které nikdo nechce.

Zatím bez slepic

demokratický centralismus?

Zatím bez slepic

Pane Targus.
Díky za zprávu o bitvě pro nákup F-35.jen jste mě potvrdil,že ten další šrot bude a k tomu bude odpovídat i cena.
Co mají USA dělat,když Turecko dělá obstrukce a F-35 nemusí dostat,tak je prodají nám.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Stačí jedna chyba, jedno uklouznutí, a zlikvidují ho.
Historie nás učí, že nelze válčit na mnoha frontách. Nemůže být na nože jak s americkými demokraty, tak s americkými republikány. teď má na své straně aspoň republikány s Trumpem.
Předpokládám, že Babiš má politický byznys plán. Jeho osobní tým dokazuje, že se vyzná nejen v obchodě, ale i v politice.
Něco nás to bude stát, ale pořád je to lepší, než český Majdan.

Zatím bez slepic

že jeho šance, neztrácet voliče, i když musí občas udělat nepříjemný krok. je nepřistoupit na instalaci islámu v zemi, kvóty a podobně. To by mu voliči neodpustili.
Naopak, pořádně by si pomohl, kdyby zkopíroval jednání Bavorska - ochranu hranic.

http://ceskapozice.lidovky.cz/tema/bavori-po-dvaceti-letech-znovu-kontr…

Zatím bez slepic

Tak stačí mu se jak to řekl Příbáň "neposrat se, protože temto lidem patří svět", mu stačí držet liniu jako v polsku, madarsku a jak neustupovat a klidne prechazet nadavky, coz nasledky mu ukazal Fico :D

Zatím bez slepic

Jinak receno, lidi chcou vudce, kteremu neco odpusti, protoze vi ze nikdo neni dokonalej, ale nechcou typ lidi typu sobotka co tanci, ale nemastny neslany nebo ti co se poserou ala Necas/topolanek/paroubek, paroubek ustoupil a zmizel, kdyby nepolozil, tak tam sedi doted...

Zatím bez slepic

Tančící Babiš mezi vejci vyhovuje oběma stranám!

On a Zeman je jediným lepidlem, dočasně stmelujícím naprosto nesourodou chvilkově demokratickou opozici, která by se bez boje proti němu už dávno vzájemně pobila.

A nenápadná současná podpora OBOU stran zaručuje, že výpalné poteče kontinuálně.

Díky koordinovanému diplomatickému mistrovství Pocheopetříčka, Koudelky a řeporyjce Novotného je další pokračování seriálu Když hvězdy tančí mezi vejci zaručeno.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Za našich mladých let byla populární hádanka:
Jaký je rozdíl mezi demokracií a socialistickou demokracií? (Jako mezi kazajkou a svěrací kazajkou)

Dnes jseme o třicet let dál a stoosmdesát stupňů jinde, kazajky se nenosí.
Jaký je rozdíl mezi demokracií a americkou demokracií?
Jako mezi křeslem a elektrickým křeslem.

Zatím bez slepic

Ta hádanka zněla taky:
Jaký je rozdíl mezi demokracií a lidovou (liberální :D ) demokracií?
Jako mezi kazajkou a světací kazajkou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Už se to tu v diskuzi několikrát naznačilo, ale podle mě je "nákup USA vrtulníků" s přítomností několika desítek "USA techniků" a "USA školitelů" jen soft forma založení malé americké vojenské základny u nás, jejíž provoz si ale zaplatíme i s chlupama.

Vzpomínáte si, jak Stropnický za svého působení na ministerstvu obrany dohodl, že naši vojáci spadají v NATO pod vedení Bundesvéru? V případě konfliktu třeba Ruskem si o použití "kdo, kdy a kde" těch "našich vašich" amerických vrtulníků rozhodne někdo jiný než naše vedení armády.

Zatím bez slepic