Konečně to vymysleli

Autor
Štítky

Američané dnes nad ránem zaútočili bezpilotníky na konvoj u iráckého letiště a tentorkát se trefili velmi dobře - trefili íránského generála Sulejmáního, což bylo v oblasti velmi proslavené jméno, protože to byl rpávě on kdo ve skutčnosti řídil boj proti Islámskému státu. To jeho přítomnost na bojišti hodně pomohla Asadovi zůstat v čele Sýrie. Jeho milice vytlačily Islámský stát z Iráku bez ohledu na kecy v našich médiích, oni ho tam lidi celkem žrali, protože byl symbol. 

Není to jediný konflikt. před pár dny se demonstranti dostali v Bagdádu přímo na americké velvyslanectví a vlivní duchovní už mluví o válce, mobilizují se různé milice, což ve zbraněmi prošpikovaném regionu znamená docela hodně. 

Jistě během dne dostaneme spoustu zajímavých informací, já teď jen zhustil zprávy od Terezy Spencerové a Novinek.

Musím říci, že na mě to vidlácky dělá dojem, že to všichni konečně vymysleli. Dalo jim to asi zabrat, ale všichni mohou být spokojení... 

Proti Íránu se bude bojovat v Iráku... 

Ono to má docela logiku... Útočte na slušně militarizovaný stát, který sice tvrdí že nemá atomovku, ale co když to není pravda že? Může zablokovat Hormuzskou úžinu a má všude v regionu svoje síly. Nejspíš také nebude čekat, až si tam Amíci natáhnou posily a zřejmě by zareagovalid dřív, což je na houby, mohlo by u toho zařvat víc než pět mariňáků naráz a to je do volebního prezidentského roku na nic. 

Ale v Iráku, tam se to zvládne... Tam už se toho nabojovalo tolik, že nějaké další mrtvolky se snesou. Kromě toho Šojrdová už se těší na uprchlíky za které samozřejmě může zlý Írán a bude třeba jim pomoci, protože oni se těší na demokracii. Jen nechtějí bydlet v obílených maštalích v Jihlavě na sídlišti. 

Má to i další výhody... obě strany v případě průseru mohou vycouvat a zároveň příliš neztratit tvář, ale zároveň teď si mohou vyzkoušet, jak na tom jsou. Trump bude mít své image tvrďáka, jestřábi v kongresu budou spokojení a na nějaké Iráčany sere pes. Ajatoláhové si zase mohouo upevnit postavení v šiítských oblastech Iráku, udělají si ještě větší image ochránců toho jediného pravého a nekacířského islámu, přitlačí ke zdi i Saúdy, všechno za irácké peníze a iráckou krev. A na nějaké Iráčany sere pes... kromě toho sunity je třeba stejně  pobít. 

Izrael bude íráncům rozbíjet hračky, strašit atomovou bombou, Netanjahu dostane imunitu, protože v  těžkých časech je třeba se semknout kolem správného pravicového vůdce židovstva. Saúdové budou platit jak mourovatí, aby jim chudákům něco z jejich země zbylo, a na nějaké Iráčany sere pes. 

Putin měl dnes velmi radostné ráno, protože v nestabilitě regionu a ostřelovaných ropných polích má on ty nejlepší trubky na západ i na východ, které nikdo neničí a suroviny jimi tečou přesně podle objednávek. Ví o každé myši, která se tam v regionu pohne a až je to válčení přejde, tak on bude tím, přes koho se bude jednat o příměří. Ceny jdou nahoru a jeho armáda si také chce nakoupit nové hračky. Číňan má peníze a bude pěkně nakupovat a nakupovat. Síla Sibiře se postavila právě včas. A na nějaké Iráčany sere pes. 

Turci mají také své chutě, když teď Írán bude mít jinou práci, dalo by se ještě zabrat kus Sýrie i iráckého Kurdistánu a přes uprchlíky přitlačit na Merkelovou...  a na nějaké Iráčany sere pes. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (67 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Zabili šohaja
zabili dronem
utěkaj do hája
utěkaj honem.

Na ramena berou nohy
běží i ten jednonohý
jaká bude odveta?
Kdo se v davu proplétá?

Já bych teďka seděl doma
lapoval bych válce
než bych přivolával koma
šel na bodák po kořalce.

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

A krom toho to možná ještě zdraží LNG z Perského zálivu... což by mohlo alespoň částečně nahradit ztráty za NS2 vývozem do JV Asie, když v Evropě bude americký plyn kupovat jenom Polsko.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

I kdyby rakety padaly!

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Atentát na Sulejmáního je něco, na co Irán nemůže neodpovědět.

Když symetricky odpoví, bude za teroristu, válka bude logickou.

Když se válka nepovedla rozpoutat skrze útoky na tankery a ropná pole v perském zálivu, Tenhle tah US válečné strany je mnohem nadějnější.

Trumpovi se válka zrovna asi nehodí, do voleb je skok...

Průměrný počet slepic: 4.5 (14 hlasů)

že Írán udrží nervy i generály na uzdě. Moc v to doufám a v duchu prosím všechna božstva.
Jinak nastane OPRAVDU VELKÝ MALÉR, protože Írán už je moc blízko Rusku a Číně.

Tomu, že vraždu mají na svědomí USA, na 99,999999 nevěřím. Na beztrestné vraždění na dálku máme na BV jiné experty, "demokratické".
Ti takřka dennodenním bombardováním a ostřelováním pozic syrské a irácké armády, i jejich íránských pomocníků, udržují islamisty při životě.

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)

No, Trump se k tomu sám přihlásil.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

N...ovi, který má doma problém, od něhož je potřeba odvést pozornost.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Otevenou válku Íránu proti USA bych reálně neviděl... ale krásný nový Vietnam v Iráku si představit dovedu. Trumpovi se vzácně podařilo sjednotit značnou část irácké společnosti proti Američanům a Íránci budou za chvíli za osvoboditele. Přitom ještě nedávno i iráčtí šííté moc nestáli o íránskou knutu. Teď ji budou milovat... 

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

uvažuje jinak. Írán musí odpovědět, jinak to bude vnímáno jako slabost. Mohou na USA uvalit sankce. :-) Ale také mohou zaútočit na nějakého spojence USA, třeba na saúdská ropná pole. Vzhledem k finančním potížím Saúdů by jim taková akce mohla zkomplikovat financování státu a přinést vnitřní problémy režimu Mohameda bin Salmána, co nechal rozřezat novináře Chášukdžího.

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Mne spíš zaráží,tak přesné informace o pohybu toho generála a co vlastně dělal v Iráku.
Tohle je facka Iránským zpravodajcům,tohle podcenili jak malí kluci.
Osobně si myslím i když to USA ženou do krajnosti,ale ještě to není důvod k velké odvetě.přijde další provokace,rozvířit to na více místech.Jak bylo někde napsáno,Čína je problém,rychle se zbavuje USA dluhopisů,dokonce je vydá na trh a svůj juan nabízí podložený zlatem,to je bomba na USA.

Průměrný počet slepic: 3.6 (10 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Usáci se utrhli že řetězu. Tamní politické a finanční skupiny spolu soupeří o moc a hází vidle do zájmů druhé skupiny. Sem patří i boj deep state proti Trumpovi.
USA jsou dnes nevyzpytatelnou zemí, která ohne mezinárodní právo, kdykoliv se to skupině u moci hodí. V případě onoho generála ani nic neohýbaly, už se ani nesnaží. Jako v případě sankcí na dostavbu North Stream, atd...

USA jednoznačně mají odpovědnost za rozšiřování islámu na Západě (války, politická korektnost, politické neziskovky, placené z USA) včetně přímé podpory, jako v Afghu mudžáhidům, v Kosovu nebo v Sýrii islámskému státu a financováním vítačskych neziskovek.
US oligarchie je dnes největší hrozba této planetě...

U nás dění v USA začíná nápadně připomínat mezinárodní politika pražských starostů městských částí, nezávislá na státu nebo nátlakové akce milionu chvilek za diktaturu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (39 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

na mezinárodním poli.
Jugoslávský Mnichov (odtržení Kosova) se zdůvodnit snažily a našly spoluviníky, v Iráku, no, tam strašily ZHN a zkumavkou v OSN. V Kuvajtu Iráčané vyhodili miminka z inkubátorů, svědčila údajná zdravotní sestra, dcera kuvajtského velvyslance v USA. ;)) V Sýrii nalinkovaly červenou čáru, když věděly, že islamisté zaútočí chlorem.

Ale v poslední době se už ani nesnaží lhát a to mne uráží.

Průměrný počet slepic: 5 (32 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

A co když je to odvádění pozornosti od jiných událostí a třeba i příprava na jiný atentát či sabotáž, prodané nám pak jako odveta a svede se to pro změnu na Irán?
Médiím nevěříme a toto jim jak podávají zase sežereme?
Někdo prý shořel a někdo řekl, kdo to byl a kdo to nařídil, ale ono vše může být i jinak....
Obranný útok USA a Izraele zas a znova na cizím území jiného státu a furt dobrý, "špatný" byl pro nás "demokraty" ten údajně zavražděný a spol., zbytek zamordovaných jsou inu ty nezbytné kolaterální ztráty...
A závěrem jen dodám i my jsme "iráčani" a současně i ti vrazi s drony, jen se tváříme, že jako furt ne!

Průměrný počet slepic: 3.9 (18 hlasů)

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

nevěřit. Ony kdysi opravdu dělaly jakžtakž nezávislou žurnalistiku. Třeba o válce ve Vietnamu. Dnes už ne. US generálové a vláda se poučili a šli do další agrese po Vietnamu se zajištěným mainstreamem. První válka v Iráku už byla mediálně pokryta plně v režii US vlády a od té doby se to nezměnilo...

PS:
u nás byla svoboda tisku od roku 90 do roku 92. Poté se uskutečnily volby s podpásovou kampaní a začala malá privatizace, pak velká. Vládla ODS, ODA a Lidovci. Zřejmě místa ve státní správě a peníze, výnos z privatizace prokapal do těch správných rukou, zajistily, že najednou byla ODS nekritizovatelná. Všechny zlodějny jim prošly, kdo měl námitky, byl sdelovadly označen za komunistu a nepřítele, a psalo se, že v Praze by volby vyhrála i Klausova tenisová raketa...
Malá výjimka byl Havel. Ten byl nekritizovatelný už od roku 90...

Průměrný počet slepic: 5 (30 hlasů)

Já říkám, že svoboda slova unás byla zhruba od 20- listopadu do Vánoc 1989.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Majko,
v minulém roce se ve světě utvořilo spojenectví Rusko, Čína a Írán, kteří spolupracují proti zájmům finančních skupin v USA. USA se tedy rozhodly konat a logicky si vybraly nejslabšího z trojlístku. Navíc se okatě snaží zatáhnout Írán do války, kde se sjednotí všichni spojenci za USA a nadšeně budou přijímat dluhopisy v USD. Čína nenávratně přebírá hospodářskou moc ve světě a USA zaostávají. Mají posledních pár let s tím něco udělat, a rok od roku to mají USA těžší a budou sahat k drastičtějším řešením.
A přitom je za vším jen skutečnost, že občané USA si žijí nad poměry díky vysávání ostatního světa. Jejich skutečná ekonomická síla je odhadem tak poloviční proti tomu, co čerpají dnes. Jak začnou ztrácet důvěryhodnost na finančních trzích, že dokážou nadále vytloukat klín klínem, čeká USD konec jako světové rezervní měny.
Za pár let Čína oznámí, že zboží budou dodávat jen za konvertibilní juan (renminbi). A každý si jej může koupit za zlato na šanghajské burze. Tam je bude nutné fyzicky dodat a nechat posoudit. Tedy do zlaté cihly vyvrtají díru a zjistí, zda není namíchaná s wolframem. V ten okamžik nastane run na všechna místa, kde USA údajně uschovávají zlato. Němci se asi brzy dozvědí, kolik zlata ve skutečnosti mají. Odhaduji, že výše popsaný scénář nastane do 10 let.

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Naco vrtat diery, ked staci zmerat merny elektricky odpor?

Zatím bez slepic

Archimedes to riesil porovnanim vahy a objemu a tak objavil archimedov zakon
ale samozrejme aj zmerat merny odpor napovie, pripadne presvietit rontgenom

Zatím bez slepic

hustota zlata (tedy porovnání váhy a objemu) je stejná jako u wolframu.
Taky se to wolframem pančuje.
Rentgenem prosvítit zlatou cihlu vám vždy ukáže na snímku černou kostku.
U odporu si nejsem jistý, jak jej technicky měřit v průřezu cca 100 cm2, mám za to, že proud poteče cestou nejmenšího odporu a to bude skrz zlato

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

na státnickou návštěvu a ve vybombardované koloně aut byl kromě něho zavražděn také vysoký irácký generál a dalších pět osob doprovodu.
Což činí průšvih ještě větším, protože to byl útok na státníky dvou svrchovaných států.

A celý "demokratický Západ" jen zděšeně mlčí, nebo se zmohl na ustrašené šeptmé mrmlání (viz. OSN).

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

Pokud je to doopravdy tak (přijel na off. návštěvu) a je na něj spáchán atentát, tak je to doopravdy "Sarajevo".

Průměrný počet slepic: 4.8 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Mně se strašně líbí ty formulace, které čtu v našich zprávách - "rozhodný obranný útok", nebo o evakuaci - "vzhledem ke zvýšeném napětí, jež panuje v Iráku i v celém regionu" …. jen nevím, jestli je to k smíchu, nebo k pláči. A ty naši vocasové novinářský nám to servírujou jako slovo boží....

Průměrný počet slepic: 4.9 (26 hlasů)

byla také jen nutná obrana ... doktrína se musí umět před voliči dobře okecat. Jenom nevím, jak to budou okecávat před budoucí převahou hispánců a afroameričanů, případně u nás před afro- a araboevropany.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

To je dnešní mainstreamový newspeak. Orwell se sekl jen o pár desítek let...

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

A po shlédnutí náhledu zmizel.
Přitom tam byla jen samá slušná slova

Průměrný počet slepic: 2 (1 hlas)

Zdravím Občane... trochu nám zlobí spamfiltr. Občas bez varování zareaguje na nesprávného. Ještě jsme nezjistili přesně co to způsobuje. Ale postačí chvíli počkat než příspěvek uložíte. Příliš rychlé psaní a ukládání je spamfiltru podezřelé...  Dáme to do pořádku, ale chvíli to potrvá. 

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

já to trochu přeformuloval a ono to prošlo :o)
Vypadá to, že spamfiltr má "demokraticky" zabudovaný slovníček, přes který vlak nejede. Což asi neovlivníte.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Zatím se u nás vždycky mohlo klít, mluvit sprostě, lhát i podporovat Ameriku... dokonce se mohlo i mluvit pravdu... ale dost srandy. Žádná závadná slovíčka zabudována nemáme, ale můj bratr kdysi sestavoval poměrně sofistikovaný algoritmus na spamy. Zdá se, že nám do toho teď naskakují slepice - přidávání slepic je častý úkon za krátký čas a to je typická doména spambota. Musíme to nějak odfiltrovat... 

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

to nebyly byty někde na sídlišti, ale rekonstruovaný byty na nějakým náměstí hezky u centra. Ale pro chudáky, zoufale zachraňující holý život, to holt nebylo dost nóbl. Tak tam snad bude bydlet nějaká česká pracující untermensch svoloč za 15 litrů nájmu.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

a minimálně jeden z bytů byla suterénní nebytovka, zkolaudovaná jako kanceláře. S jednou místností narychlo upravenou jako kuchyně.
Jinak to byla totální habaďůra a fraška. Ti "uprchlíci" byli ve skutečnosti iráčtí obchodníci (údajně křesťané) z řad tamní vyšší střední vrstvy, které lidovečtí emisaři půl roku ukecávali, aby "prchli" do ČR. Co všechno jim naslibovali, nevím, ale zjevně své sliby nesplnili.

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

kdyz na ne gosudar sypal bomby v aleppu. Ale tehdy to vidlakum nevadilo. Na vsechny cmoudy sere pes, ktery beha u vidlaka na dvorku.

A co ti zde nenavideni americti demokrati, kteri jsou hnusni, protoze nemaji radi mistniho oblibence Trumpa? Joe Biden (do ktereho si vidlaci hazeji sipecky) si dovolil rici neco o tom, ze tento utok je jak vhozeni kresadla do sudu s prachem ... ale tim se bublinka nenecha zmast a dal bude adorovat trumpetu. Naveky.

Průměrný počet slepic: 1.3 (24 hlasů)

I na scallopa bude srát pes, až mu někdo bude házet bomby na hlavu. Jedno ze které to bude strany.. proto by bylo dobré, aby pokud možno žádné bomby nepadaly. Aby se nedělaly převraty zvenku a když už se dělají, aby se dělaly pořádně. Například na Krymu žádné bomby z nebe nepadají... 

Průměrný počet slepic: 4.9 (23 hlasů)

Na krymu zadne bomby nepadaji - stejne jako v sudetech po mnichovske dohode. Na ukrajine rusti dovolenkari na ruskych tankc9ch prinesli bomb hodne.

A na syrany porad sere pes - at uz je zabiji assad, Putin nebo solejmani. Ovsem kdyz lze vyuzit mrtve proti USA, je to tady kazdej humanista. Ale Trumpovi to rychle odpustite - a brzy budete papat krmivo o tom, ze za utok nemuze trump, ale vojenskoprumyslovy komplex podporovany liberalnimi medii. Pochutnate si.

Průměrný počet slepic: 1.2 (17 hlasů)

ale jak je příležitost osvědčit politickou bdělost, hned spolehlivě vyskakuje :-)) Aspoň že na Vánoce dostaly pomocné stráže generála čučkatele volno, bylo to poznat. Ale teď, službu drží, ostražitě bdí - Vidláku, Vy se na ten "neexistující" seznam podvracečů dostanete!

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

No to jste hodný. Kdyby ano, už by dávno nebylo co jíst.

Průměrný počet slepic: 5 (27 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Museli bychom začít jíst mušle, nejlépe hřebenatky, anglicky scallop. A začali bychom nějakou hodně velkou. :-)

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

podle urovne vasich prispevku to vypada, ze ani politice

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

Ale no tož tak to je chyba. Okopávat brambory, řepu, zeleninu, česat ovoce,.... chovat drůbež, apod.,... prospělo by Vám to.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Trolle, uvědom si, že jsi tady trpěn pouze pro pobavení místního osazenstva,

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Ani bych neřekl, že je tu trpěn pro pobavení. Jeho příspěvky nejsou totiž nijak zvlášť zábavné. Spíš je tolerován z vrozené Vidlákovy demokratičnosti a svobodymilovnosti.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Uznávám, to bude určitě hlavní důvod. Ten troll dokonce nadzvedl Vlka někdy v prosinci - věnoval tomu na Kose celý článek. Tenkrát mu troll zaslal dva odkazy na zahraniční stránky a oba dva odkazy se prohlížeči jevily, jako infikované. To se sice stává i nezávadným stránkám a Vlk může být jen paranoidní, nicméně v tomto případě bych také zpozorněl.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Před pár dny vyšel v Argumentu tento článek, který předznamenal to, co se dnes děje
Aby bylo jasno - nejedná se o "protižidovský" článek. Začíná váloko, která se odehrála na úsvitu našeho letopočtu:

http://casopisargument.cz/2019/12/30/zidovska-valka-v-21-stoleti/
***
Politolog Oskar Krejčí se zamýšlí nad možnými proměnami zahraničněpolitické i vojenské strategie Spojených států a varuje před prohlubováním globálního chaosu.

Jednou z nejpozoruhodnějších knih, které vyšly v roce 2019, je bezesporu práce Seana McFatea, profesora prestižní National Defense University Ministerstva obrany USA a Georgetown university tamtéž, nazvaná Nová pravidla války. Právě ona inspirovala název tohoto komentáře. Podle uvedeného autora totiž hrůzy (první) Židovské války z počátku našeho letopočtu, které barvitě popsal jeden z vůdců poraženého židovského povstání a pozdější historik vítězného Říma Josephus Flavius (a po něm i Lion Feuchtwanger), ukazují, jak se bude válčit v budoucnu. McFate se totiž domnívá, že krutost bojovníků obou stran Židovské války, jejich neúcta k lidskému životu a pohrdání jakýmikoliv normami, je předobrazem válek, které přicházejí.

ZBYTEČNÉ ZBRANĚ

V knize Nová pravidla války je možné nalézt nestandardní typ kritiky absurdních západních výdajů na zbrojení. Jako příklad si McFate vybral útočnou stíhačku páté generace F-35. Plánované výdaje na ni ve výši 1,5 bilionů dolarů se rovnají ruskému hrubému domácímu produktu. Aby nedošlo k nedorozumění, to není překlep: skutečně má vývoj, výroba a provoz těchto letadel stát v souhrnu přibližně tolik, kolik činí letošní hrubý domácí produkt Ruské federace. .......(A tak dále, dočtěte si to sami!)

Nějak se mi od rána dneska nechce skotačit, guanovat ani asfaltovat.
Což je také důvod, proč jsem se zatím prakticky neúčastnil komentování předchozího dnešního Vidlákova článku...furt se mi chtělo mimo téma připomenout, že k tomu, abychom něco pěstovali - ať už na jihu nebo na severu, musíme nejprve zůstat naživu (bez ohledu na pigmentaci pokožky, zeměpisnou délku a šířku).

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

Tak. Je pravda, že já svými včerejšími dotazy už předpovídal, že někdo na živu zůstane.

Když nemohu své soupeře předběhnout, tak je poštvu proti sobě a různě zmrzačím. I tak se dá zůstat v čele.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak všichni víme, že Trump vždy řešil metodou - vyvolat extrémní napětí i tam, kde dosud nebylo, zahnat ho do krajnosti, s velikým slovy o cenťák ustoupit a slavit novou dohodu. Bylo jen otázkou času, kdy to zahnání do krajnosti někde přepískne.
Na dnešní události je fascinující, že šlo o přímý útok na oficiální představitele branných mocí ze zemí, s nimiž přes jisté napětí nevedu válku, jednomu dokonce oficiálně pomáhám, na území státu jednoho ze zavražděných - tedy na území státu, jemuž pomáhám. Zároveň jde o okázalou vraždu bez jakéhokoliv soudního tribunálu - k odsouzení stačí dotyčného označit za "teroristu". Při vzpomínce na příběh UCK a Thaciho, který to z teroristy (samotnými USA byl takto označován) dotáhl na USA respektovaného prezidenta a UCK z teroristické organizace (USA je takto samy registrovaly) na národně osvobozenecké hnutí, při vzpomínce na členy saudské královské rodiny mající prokazatelně spoluodpovědnost za bezprecedentní útok na USA (Dvojčata), které byly přísně potrestány postupnými útoky na Irák a Afghánistán, při vzpomínce na tajné věznice CIA v Polsku a u dalších přátel... By si měli všichni spojenci USA začít dávat na svého velkého protektora pozor, pokud ještě nedávají.
Vlastně si říkám - i kdyby nakrásně měl Skripala na svědomí Putin, USA nyní zjevně, otevřeně udělali totéž.

Samozřejmě to zaobalí do řečí o teroristech a jejich plánovaných útocích, ale podstata je jinde - Američané říkají (hlavně svým spojencům) - když nebudete hodní, máme nad vašimi hlavami své Global Hawky.

Průměrný počet slepic: 5 (33 hlasů)

standa e
Zabili nám Ferdinanda.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Taky mě to napadlo. Bojím se, aby události neeskalovaly ke 3. světové válce.
Ovšem, pokud chtěli Američané zahájit válku, měli masivně zaútočit tak, jak zaútočil Hitler na Polsko. Takto zpackat začátek války?!

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

In reply to by Pepa Sláma (neověřeno)

Trvalý odkaz

USA nechtějí válku,ale aby někdo jiný válčil a oni to jen řídili a vydělávali.

Průměrný počet slepic: 5 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Je třeba uvalit odvetné sankce na Rusko!
:-(

PS
Sledoval jsem reakce pod českými tiskovinami.
Vymytí mozků je u těch se správným názorem zcela evidentní. Nejvíc patrné na bakalopresu:
Příklad z diskuze těch přesvědčených - diskutér A se správným názorem, B - proruský troll

A: Naši spojenci zavraždili člověka co na ně zaútočil.
B: A kde na ně zaútočil? Naši spojenci zaútočili na Irák. Mají tedy Iráčané právo zabíjet naše spojence kdekoliv a kdykoliv?
A: Nevím co tím myslíte. Našimi spojenci jsou amíci. A ano zaútočili na Irák a Afghánistán. A ano pořád tam proti nim jsou vedeny odvetné útoky. Tak mají právo.

A na nějaké Iráčany sere pes ....

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Je vcelku zjevné, že bylo porušeno mezinárodní právo. Bylo porušeno mezinárodní humanitární právo útokem v oblasti, kde se nevedly žádné bojové operace a na cíl, který nemohl být jednoznačně určen jako cíl vojenský. Zároveň se jedná o akt agrese, jak jej definuje Charta Spojených národů. A to akt agrese jak proti Iráku, tak proti Íránu. Pokud toto porušení mezinárodního práva čeští a evropští politici neodsoudí, stávají se spoluviníky. Protože Trump dělá jen to, co mu světoví politici tolerují.
Z dosavadních zpráv je zjevné, že Kásima Sulejmáního zabili v obvodu Bagdádského mezinárodního letiště, kam přiletěl naprosto otevřeně, jako spojenec Iráku v boji s Islámským státem. Útok je tedy jasným porušením svrchovanosti Iráku a další ukázkou, jak Spojené státy zacházejí se svými spojenci.
Spojené státy zjevně cítí, že jim "ujíždí vlak" a chtějí zvrátit chod dějin, který vede od světové hegemonie k multipolárnímu světu. Je ovšem podivné, že chtějí vést válku na mnoha frontách. Zároveň vedou válku proti Rusku, Číně, Íránu, Venezuele a Bolivii. Asi jim už tak teče do bot, že museli vše vsadit na jednu kartu…

Průměrný počet slepic: 4.8 (27 hlasů)