Měřítko

Autor
Štítky

Íránci pohřbívají Sulejmáního, na pohřbu jsou statisíce lidí a další miliony po celém blízkém východě demonstrují své rozhořčení. Irácký parlament odhlasoval rezoluci že v zemi nechtějí cizí vojska. Američané se k likvidaci íránského generála drze přiznávají a analytici po celém světě vypouštějí svá moudra a postřehy. 

Já se vidlácky rovněž přidám: 

1. Všímáte si, že se nám stále více ztrácí měřítko mezi hodným a zlým? Svět začíná stále více vypadat jako střet různě silných teroristů proti jiným teroristům. Jaký je rozdíl mezi likvidací agenta Skřípala a likvidací Sulejmáního? Jaký je rozdíl mezi teokratickým režimem ajatoláhů a americkým prezidentem? Jaký je rozdíl mezi nedemokratickou Čínou, autoritativním Ruskem, demokratickou Amerikou a neschopnou Evropou? Nějak se nám rozmlžuje měřítko. 

2. Asi nejlepší hypotézu jsem si přečetl u Vlka - Trump nikdy nedonuní Kongres k vyhlášení války Íránu a ani židovská lobby na tom nic nezmění. Ale to by v tom byl Netanjahu, aby se to nějak nezařídilo. Nejlépe tak, že budeme provokovat Írán, až už to jinak nepůjde. Pokud má Vlk pravdu, budeme brzy svědky dalších provokací a eskalace. 

3. Zřejmě se brzy dozvíme, jak jsou na tom Íránci doopravdy s tou atomovkou... Začíná být ideální doba na první íránský jaderný test. Jestlipak mají někde už vykopaný tunel na pořádnou ukázku? 

4. Umírněný prezident Róhání se ukázal být Íráncům s prominutím na hovno... Zdá se, že pravdu mají Kimové, že je zapotřebí mít atomovky a pořádný zbrojní program, jinak jste potenciální terč. V Íránu samozřejmě mají i svoje jestřáby a kromě nich mají i svoje fanatiky. Obě tyto skupiny jsou teď na koni a svoji příležitost si nenechají vzít. 

5. Američané umějí neuvěřitelně skvěle sjednotit svoje nepřátele. V Íránu byly velké demonstrace kvůli drahému benzínu (v ropné velmoci) a ,všeobecné mizérii. Teď už všichni demonstranti opět pevně věří, že za všechny jejich problémy může Amerika a nikoliv sebranka středověkých vykladačů islámu. Ještě před týdnem vlivný šiítský duchovní v Iráku Sadr mektal o tom, že Irák není Írán - je lepší být svým vlastním pánem a z Teheránu dostávat hodně peněz a málo příkazů. Dneska už aktivizuje svoji Mahdího armádu - kterou platí Írán... asi zjistil že mu jde také o kejhák a lepší být Chamanejího poskokem, než mrtvolou. 

6. Až se budou v Americe ptát, proč je nemají rádi, tak jednu odpověď bych věděl... 

7. Putin se směje, všichni telefonují jemu. Nemusí dělat nic, ale všechno se s ním konzultuje. A na všech ruských základnách je rok od roku víc zahraničních vojenských přidělenců, kteří se učí zacházet s ruskými zbraněmi - těmi, které dokáží sestřelovat americká letadla - které jsou velmi drahé, ale velmi žádané. 

8. Čína určitě uklidňuje íránské horké hlavy, má tam spoustu zájmů. Sulejmáního smrt minimálně vyústí v novou obří obchodní dohodu se žluťáky a tajné dohody, že pomsta se má podávat studená. Nic neuspěchat, připravit se, nabrat experty... stavět, zbrojit, zadlužit se u Pekingu... 

Já osobně to vidím na tu atomovku. Íránci nemohou nečinně přihlížet, jak jim do regionu najíždějí americké divize. Konvenční válku vyhrát nemohou, takže někde v horách na hranicích s Afghanistánem je už napěchovaná pěkná hlavice v tunelu a čeká se jen na správné symbolické muslimské datum.

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.1 (49 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Atomová bomba v Íránu je jen pouhá chiméra patřící do světa bájí.
Sám Írán ale patří k neporazitelným, To není Irák či Libye, ba ani Vietnam. Je to něco většího než Afghánistán. Příroda se postarala o nedobytnou tisíciletou perskou pevnost. A hlavním nepřítelem Íránu nejsou USA, ale naši přátelé vládci Saúdské Arábie a jejich místní poskoci.
Persie i Čína, jako jednotné orientální mocnosti, se vždy řídily pragmatismem - a proto také dosud trvají. Umí čekat a ovládají alternativní způsoby boje nízké intenzity a širokého dosahu.
Doma v tichosti popraví pár agentů - jako při zahájení války - a ve světě začnou škodit. Nevyplatí se být přítelem Ameriky. Bezpečnost ve světě, již tak dost pochroumaná, se zase zhorší. A davy připrchlíků zhoustnou. Levné - tedy ne pro nás - a účinné. Nač tanky, letadla a lodě. Postačí odhodlaní bojovníci. Jestli něco bílý muž Západu umí, tak je to páchání sebevraždy všemi možnými způsoby. Držme si od něj odstup.

Průměrný počet slepic: 4.4 (38 hlasů)

Zas tak optimistické to není

Když USA napadnou nějakou zemi, ať už přímo nebo v zastoupení VŽDY VSADÍ NA MENŠINY. Propagují multikulturalismus a pak to využijí proti jednotlivým zemím...
Ve Vietnamu to byly národnostní menšiny na jihu i severu, v Súdánu křesťané a animisté na jihu, v bývalé Biafře v Nigérii muslimové ze severu. V Jugoslávii podporovaly nesrby a ve zmenšené Jugoslávii vsadily na muslimské Albánce, na UK na banderovský západ, v SSSR to měli být po Afghánistánu zdivočelí muslimové. Zastavil to Putin. V Sýrii skupina radikálních sunnitů proti všem ostatním. V Číně to mají být Ujguři a jiní muslimové (mimochodem historičtí vrahové Indoevropanů, konkrétně Tocharů - málokdo ví, že v dnešní Číně žili Indoevropané až po střední tok Žluté řeky.)
Muslimové jsou dobří bojovníci a když jim USA slíbí území, rádi to tam etnicky vyčistí...
V kontextu: není nápadné, že Usáci podporují všude na světě volnou migraci a národnostní menšiny?

Jak je na tom Írán? "Státotvorných" Peršanů jen asi 50 %, dále turkičtí Azerové, hodně přes 1/4 a několik dalších malých turkických kmenů, něco Semitů - Židé a Arabové, asi 100 000 Arménů, z Árijců, kromě Peršanů, pár mega Gílánců a Mazandaranců u Kaspiku a v horách, na jihozápadě 7 mega Lúrů a na východě divocí nezkrotní árijští Balůčové, periodicky bojující proti centrální vládě. A Kurdové původu nejasného, možná od Mittanců nebo árijských Médů.
Proto se také Persie přejmenovala. Země Árjů, Ajrán, je v kontextu výstižnější. Dnes mají největší porodnost Turkité, Peršané a kromě Balúčů i ostatní Árjové, stagnují.

I Slováci se museli při změně režimu odtrhnout, být mírově.
V Jugoslávii to také byli Slované. Pak přišli Němci a USA a hru mistrně rozehráli. Elitám slíbili vlastní piseček a když padnou první mrtví, musíte se někam přidat...

Írán je daleko větší mišmaš. Vietnam, v podstatě homogenní stát, to neni... Má jen islámské šíitské pojivo. Otázka, jak dlouho vydrží, když elitám slíbíte vlastní pašalíky...

Ve stepi nebo polopoušti se US letectvu a družicím neschováte. Hory všude nejsou. Kaddafi by mohl vyprávět. A národnostní kartu umí hrát Usáci dobře...

Průměrný počet slepic: 4.5 (32 hlasů)

Anglosaské země - Velká Británie i USA - jedou stylem, že chaos všech ostatních je nejlepší politika. Nikoho nepovažují za přátele, nikomu se necítí zavázáni ani vděčni. Nevím, proč vás překvapuje tato taktika. Pokud se nějaká země vzmázá, jedinou přirozenou reakcí anglosaských zemí je zasít tam chaos, válku, zmar, chudobu.

Pokud by některé země začaly spolupracovat, a opravdu loajálně, pak USA i VB půjdou postupně do kelu v historicky krátké době. Proto mají vítr a hrůzu, a proto domédií pouštějí nenávist k Rusku i dalším zemím. To aby vás nenapadlo spolupracovat, a vyřídit tak sílu VB a USA. Je třeba poštvat všechny proti všem. Státy je třeba rozdělil na menší státy. A ty ještě na menší. A ty ještě na menší.

Rusko začali v 90. letech dělit, a to odštěpováním okrajových republik. Odštěpené státy Sovětského svazu začali očkovat nenávistí k Rusku (viz Ukrajina). Československo se muselo rozdělit. Jugoslávie se musela rozdělit. A teď kontrolná otázočka: Proč naopak se Německo muselo spojit?

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)

knížku (samozřejmě je to "podvrh" jakéhosi carského úředníka, jak jinak...) a tam to máte naprosto přesně popsáno. Manuál, jinak se to shrnout nedá.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Zacali to v 70 a 80 letech a anglosaske zeme se ve skutecnosti vztahuje jen na vladce, se svou vlastni populaci zachazej stejne.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

.

Zatím bez slepic

Myslíte pohyb ve smyslu, že Havel/Klaus/Mečiar si uvědomovali, že 2 státy znamenají 2x více míst pro politiky, a 2 x více koryt?

Myslíte, že Havel poté, co samovolně zničil těžký průmysl na Slovensku, aby je naštval - že to byl největší příspěvek k dalšímu "spolunažívania Čehov a Slovákov"?

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

Já pracoval tou dobou střídavě na Slovensku a v ČR, mě budete jen těžko přesvědčovat, jak to bylo. Jako zpravodaj federálního rozhlasu, nikoliv někde na montážní lince.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Já jsem tu dobu ale zažil.

A teď budu sprostý: Vůbec nevím, proč bych měl věřit zpravodajům a novinářům. Kdykoli jsem něco zažil jako očitý svědek, a pak o stejné události četl od zpravodajců či novinářů - měl jsem pocit, že jsme oba byli na zcela jiné akci.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

Já zas vím, jak to bylo v Matici slovenské. Kdo je ideově podporoval, odkud dostávali peníze. Vím, kdo financoval Čarnogurského křesťany. A vím, jak to bylo s Mečiarem a Kňažkem, kdo je přesvědčil, že se jim bude privatizovat bez společného státu, tedy do jejich kapes, lépe.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jojo, vzpomínám si, že jsem čuměl jako puk, když v Bratislavě na demostraci všichni mávali jakýmisi mně dosud neznámými vlajkami - a že to jsou slovenské, národní. Vlajky to byly pořádné, zjevně profesionálně vyrobené, stejně jako transparenty.
Jinak si zpětně myslím, že rozbití Československa začalo instalací Havla do funkce presidenta. To byla osudová chyba, být tam Dubček, vše by dopadlo jinak.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

Být tam Dubček, dopadne to nejspíše úplně stejně. Dubček na Pražském jaru v 60. letech do všeho zatáhl zahraniční vliv, a tím to celé totálně podělal. Z celé věci najednou udělal zahraniční vměšování a zahraniční vliv, i když to nebylo nutné. Když by byl Dubček namísto Havla, nejspíše by udělal to samé co Havel - prodal a předal by všechno zahraničí.

Dubček má z hlediska historického renomé to štěstí, že tu šanci už nedostal. Jinak bychom o něm mluvili v úplně jiném tónu, nejspíše negativním.

Dubček udělal to samé, jako kdyby v USA v 50. letech někdo začal Kongres tlačit lidovým hnutím, aby přejali myšlenky Stalina ohledně podpory občanů.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

to vite, ze se v pozadi pomahalo

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

Vypravejte to Alexandrovi velikemu. Dobre se zasmeje.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

To je ten pán, co ho možná zavraždili vlastní lidé proto, že převzal kulturu a tradice oněch dobytých? Co mu vyčítali, že přestal být Řekem / Makedoncem a stal se Peršanem?

Zatím bez slepic

Mozna je mozna, ale tu Persii dobyl, stejne jako Afganistan, Egypt, Mesopotamii, Recko, kus Indie atd.

Jeho ucitelem byl Aristoteles. Kdo ucil vas?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

1. Obhájci teroristické politiky USA u nás, kteří do Sulejmaniho smrti ani nevěděli, že existuje, najednou mají jasno, že to byl masový vrah. Blogeři i ti, kteří jim v komentářích přicmrndávají. Nikdo nepředložil ani 1 důkaz, ale všichni mají jasno!
Čulík např tvrdí, že Sulejmani zavraždil statisíce lidí ??????? a že jeho provinění je, že bojem proti islámskému státu udržel u moci vraha?? Assada.
Já boj proti islámskému státu (který stvořily USA), vidím jako jako jeho největší zásluhu celému světu (i když pomoc nemuslimům samozřejmě neplánoval - Íránu šlo o přežití, pokud by nebojovali v Iráku nebo v Sýrii dnes, za pár let by bojovali s islamisty v Íránu za letecké podpory islamistům z USA a Izraele.... No, nevyšlo to...

2. Tito lidé jsou skálopevně přesvědčeni o oprávnění USA porušovat mezinárodní právo a páchat válečné zločiny nebo vyhlašovat sankce celé planetě. Nebo omlouvat zločinné režimy, pokud jim slouží. Irák sice neměl ZHN a rada bezpečnosti OSN s invazi nesouhlasila, ale Saddám byl přece vrah, viděli to v TV nebo četli v novinách, tak si to zasloužil a je to ok. Odtržení Kosova a podpora islamistů tamtéž nebo USA plánovaný a financovaný fašistický převrat na Ukrajině také.
Pokud něco udělá strana, se kterou se neztotožňují, volají ihned po mezinárodním právu. Jasně, pár politiku nahoře to dělá účelově. Ale jejich ovečky tomu opravdu nekriticky věří. Jako když podvraťák štěká na jiného psa zpoza zad bernardýna. Působí to na mne až psychopatologicky.

3. Je mezi nimi hodně Židů, např. nějaký Martin Braun z blog idnes (obhajuje agresi hutně) a pravý prostor a další, naprostá většina však ne.
Co je nápadné! - jedná se téměř výhradně o lidi, kteří "bojují" proti Babišovi, že prý přestoupil zákon, nesnášejí Zemana, přejí mu smrt, Putina a teď nově Čínu, voliči Trautenberga a Drahoše, jezdí na milion chvilek za totalitu, jsou příznivci lgbt, islámu ,(je to paradox, ale je to tak, ovšem je to islám sunnitský, i s jeho teroristy) a volné migrace, US vojenské základny v ČR, evrosojuzu a eura, zániku národních států a jejich ekonomik, příznivci politických neziskovek a ČT. Cítí se nadřazeni lidem s jinými názory, které kritizují a poučují ze své domnělé morální převahy, nesnášejí pronárodní politiku a jako čert kříže se bojí uzákonění obecného referenda. Sakumpinkl, hejvlisté nebo taky jinak PŘÍZNIVCI A ČLENOVÉ PRAŽSKÉ KAVÁRNY.

Oč jde, mi pomohl pochopit spor českého vědce, doktora Hořejšího a Vladimíra Justa, tváře pražské kavárny. Just tvrdil, že kdo kladně nebo neutrálně promluví o Putinovi, je bezcharakterní svině nebo tak něco. Neboť Putin je přece nepřítel a to je dané. Hořejší logicky oponoval, nic není jen černé nebo bílé a Putin, že má v Rusku nepopiratelné úspěchy a nás si nevšímá. Pánové se krásně míjeli.

Závěrem
Uvědomil jsem si opět, že TOHLE souvisí s osobnostními rysy člověka. Z větší části vrozenými. Chápeme to jinak. Nemůžeme se domluvit. Racio x emoce. A naopak. ČT a tisku většina lidí zde na Kydech ani v republice (podle výzkumů) nevěří, ale oni opravdu mají svoje posluchače, které ovlivní požadovaným směrem...

Když si vezmete odpůrce nebo příznivce vraždy Sulejmaniho, schválně, která skupina má více lidí s osobnostními rysy, které snáze ovlivnite propagandou????

Průměrný počet slepic: 4.8 (58 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Výborně.

1) To nesouvisí s osobnostními rysy, ale s žebříčkem hodnot. Ten se posouvá kvůli relativizaci hodnot. Ale hlavně kvůli hackování žebříčku hodnot pro mocné lidi, elitu a jejich zájmy. Kdykoli morální nebo vyšší pravidla by mohly dopadnout na nedotknutelné (USA, NATO, EU, Bakalu, Kalouska, Merkelovou, Německo), tak se žebříček hodnot upraví a pokřiví. Postupně tím nabývá vrchu zlo, a brzy budou i altruisté a empatici schvalovat vyvražďování miliónů lidí.

Prostě žebříček hodnot je už tak pokřiven, že nutně plodí zlo a zkázu.

***

2) Rozum a emoce nejsou v protikladu. Rozum nedokáže nic rozhodnout, ten dělá jen logické závěry - ovšem založené na žebříčku hodnot.

Například:

i) Pokud je ve vašem žebříčku hodnot vaše rodina na prvním místě - rozumem dojdete k tomu, že ji budete chránit.

ii) Pokud je va vašem žebříčku hodnot, že běloch je svině, muž je svině a násilník, a vy jste nekonečný viník - rozumem dojdete k tomu, že budete chránit vrahy své rodiny a adorovat je (třeba psychicky vymaštěné muslimy nebo naše vítače či neziskovky).

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

Se dá posunout PRÁVĚ kvůli typu osobnosti.
U Vás a dalších ne, protože ji máte jinou...

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

Ten žebříček hodnot je především vliv výchovy a společnosti. Proto největší překvapení je, že když přijdete bojovat do arabských zemí, tak musíte střílet malé děti, kteří po vás pálí kulometem. Mezi evropskými i arabskými dětmi máte rovnoměrně rozložené různé typy osobnosti, ale v Evropě se neučí děti pálit kulometem do lidí.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Jo, zatim

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Stara-ekologicka-svine-je…

A v hitlerova mladez taky neco dovedla. Ale ted a tady zatim ne.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Bavíme se o něčem jiném.

KONKRÉTNÍ žebříček hodnot je vlivem výchovy.

To, že nejste schopen kritického nebo komparativního srovnávacího myšlení a snadno podléháte propagandě nebo jinak, davové stupiditě v rámci své komunity, je věc z daleko největší části vrozená.

PS fanatickému islámci to nevysvětlí te, vůbec vás nepochopí, stejně jako naši válečníci, kteří věří, že USA mohou jen tak terorizovat třeba celou planetu a žádná dohoda nebo právo je nemohou omezovat, jak jsem napsal výše. Akorát u islámců, protože tam na tohle chování proběhla víc než tisíciletá tvrdá bojová selekce, odstraňující nezávislé kritické myšlení, těchto lidí bude víc...

Pokud nevěříte, zkuste havloidu Justovi vysvětlit, že když někdo mluví o Putinovi a nenadává na něj nebo dokonce o něm mluví kladně, uznává jeho zásluhy, není to automaticky svině. ,:)))))))) Vůbec vás nepochopí. Ani nemůže.

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Teď myšlenkový experiment: Drtivá většina lidí podléhá davové psychóze.

a) Jaký bude výsledek, když společnost bude zastávat normální přirozené a morální hodnoty. Bude oceňovat (aspoň částečně) pracovitosti, odpovědnost, apod. jako potřebné a příznivé vlastnosti. Společnost oceňuje práci pro rodinu, druhé, vlast. --- A drtivá většina davových lidí to bude následovat.

b) Jaký bude výsledek, když společnost bude zastávat pokřivené hodnoty. Kdejaký psychicky nemocný člověk, nemorální člověk, člověk s ujetými sexuálními preferencemi, člověk rozbíjející vše fungující, flákající se a ničící je oceňován nejvýše. Kdo nejvíce škodí společnosti, kdo nejvíce pomůže vydrancovat společnosti - je nejlepší. --- A drtivá většina davových lidí to bude následovat.

A o toto se tu hraje. Proto v České republice byli nasazeni nízké charaktery a pokřivené osobnosti jako vzory. Právě pro tu většinu s davovou psychózou.

Navíc se stoupajícími zkušenostmi (tedy stářím většinou) se procento ovlivnitelných lidí poněkud snižuje. Jako malé dítě jste absolutně ovlivnitelný. Jako mládež v zásadě také. Jako člověk ve středním věku už jen někteří.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

Jako dítě jste ovlivnitelný prakticky na 100 %. A i když máte předpoklad nezávislé mysli a jasného úsudku - lze vás alespoň přivést jako dítě do drsného celoživotního traumatu, a bude vám váš potenciál platný jako baťa s dřevákama. Než se z toho vymotáte - většinou ale nikdy, protože traumata v raném dětství jsou trochu drsnější než cokoli později - píšete závěť.

Co myslíte, že je jiného dnešní snaha přivádět děti do neúplných vztahů, rozbitých rodin. Pokud možno ještě opepřených nějakými homosexuálními či transsexuálními rodiči? Celá moderní genderová snaha, stejně jako snaha o moderní svobodnou rodinu není ničím jiným, než podmínkami pro děti, které většinu svého života nebo celý život budou napravovat škody od rodičů. A pokud se k tomu přivede ještě moderní školství a vzdělávání - je zaděláno na neštěstí.

Místo vašeho howgh se podívejte na životy lidí, kde se rodiče silně nepovedly. Nebo se na ně kašlalo. Nebo maminka se věnovala alkoholu či myriádám milenců, a dítě prostě překáželo. A to nemluvím o dětech, které zažívaly peklo přímo vědomým ubližováním.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

kde jsou k videni normalni rodiny? rad bych se na ty exoty podival

Zatím bez slepic

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já se sluníčkáři mluvím tak, že jim sdělím, že jsem zdvořilý člověk, který je naučen používat stejný komunikační styl jako můj komunikační protějšek. Že považuji za slušnost se mu přizpůsobit. On zatím nic zlého netuší.

Poměrně rychle - tak nejpozději ve druhé větě - mě nařkne, jestli nejsem buď rastista, xenofob, putinovec, nebo cokoli. Ne že bych k tomu zavdal příčinu, ale prostě sluníčkáři mají tendenci rychle nálepkovat lidi. Doženou je tak do defenzivní situace.

A já řeknu - ok, takový chceš komunikační styl. Nadáváš mi bez příčiny. Budeme si tedy nedávat. "Nejsi náhodou idiot a blbec, co nálepkuje druhé, protože to by bylo znakem nezdvořilosti?" Když chce poté dokázat, že nejsem rasista, já opáčím: "Dokaž, že nejsi idiot." A mám poměrně rychle klid.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

je z větší části vrozený. Proto určité typy osobností jsou sluníčkáři.

Nepřesvědčíte je. Vás taky nic nepřesvědčí. Howgh.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

Kde byli slunickari za Husaka? Jestli to je vrozene, melo by to byt dedicne.

Zatím bez slepic

je z větší části vrozený. Proto určité typy osobností jsou sluníčkáři a určité ne.

Nepřesvědčíte je. Vás taky nic nepřesvědčí. Howgh.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Ten komunikační styl jim hlavně roky procházel. Každý s kým mluvili se nechal zatlačit do defenzivy, a přijal obvinění z nálepek. Proto jim zůstal. Není pravda, že nikoho nepřesvědčíte, ani že já jsem se nenechal přesvědčit. Je to sice menšinový počet případů, ale tak tvrdé to není.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Zebricek hodnot je taky osobnostni rys. nebo je snad mame vsichni stejne?

Rozum a emoce nekdy v protikladu jsou. Taky emoce jsou nekdy v protikladu mezi sebou.

Rodinu budete chranit uz jen kvuli reflexum/emocim. Myslet budete az po tom. - Dokonce ji budete chranit I kdyz je jinak nemusite a vlastne by se vam hodilo, kdyby umreli. Royum je na tyhle veci moc pomalej.

ad ii - ochrana vrahu vlastnich deti neni otazkou rozumu ale emoci. Je za tim starch z vyvrzeni ze skupiny.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Žebříček hodnot není osobnostní rys. Osobnostní rys je něco, co je více méně vrozené a zděděné - a plus mínus po celý život stálé (pokud nepřijde demence, úřaz mozku, ...).

Emocí je mnoho druhů, rozum není ničím jiným než jedním z druhů emocí. Vždyť se podívejte, jak zkreslené názory jsou schopni přednášet někdy racionální lidé. Němci na to mají slovo "fachidiot", angličtina zkratka IYI = intellectual yes idiot = intelektuál, ale přesto idiot. Kdo nejvíce práská do kočáru, aby uvedl tuto zemi do neštěstí? Aktivisté spolu s racionálními lidmi = studovanými nebo pravičáky.

Kovaní zastánci volného trhu nemají odpověď na to, že v zemi převezmou moc korporace a zcela zotročí zemi, to je podle nich největší dobro. Tyto korporace pak klidně zotročí zemi podporou muslimů a všech zrůdných ideologií. Nezačal Lidl mazat křesťanské kříže na zbožích? Nepřejmenovala Ikea vánoce na zimní svátky, aby se to líbilo muslimům? Neplatí korporace a supermarkety poplatky muslimským obcím za certifikáty halal zboží? Atd.

Opravdu rodinu budete chránit za každou cenu? V tomto státě máte minimálně milión lidí, kteří právě nechávají vyvražďovat české rodiny pod záminkou tolerance, boje proti nenávisti, chudáčkům imigrantům, nebo vrahům. Podívejte se na to, jak muslimové chrání reflexivně svou rodinu - vraždí své dcery ze cti. Ochrana rodiny není tak automatická.

Rozum nebo emoce jsou ze stejného ranku. Jsou to větve, které stojí na kořenu žebříčku hodnot. Toho, co považujete za cennější a co za méně cenné. Rozum vás nezachrání, když budete mít pokřivený žebříček hodnot, viz zastánci volného trhu. Rozum jen vychází z předpokladů - a jak říkají Američané: garbage in garbage out (smetí na vstupu plodí smetí i na výstupu).

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

Vždyť se podívejte, jak zkreslené názory jsou schopni přednášet někdy racionální lidé.

- Ano. To z nich mluvi emoce.

Němci na to mají slovo "fachidiot", angličtina zkratka IYI = intellectual yes idiot = intelektuál, ale přesto idiot. Kdo nejvíce práská do kočáru, aby uvedl tuto zemi do neštěstí? Aktivisté spolu s racionálními lidmi = studovanými nebo pravičáky.

- Studovany, pravicak, aktivista, zenou je emoce.

Kovaní zastánci volného trhu nemají odpověď na to, že v zemi převezmou moc korporace a zcela zotročí zemi, to je podle nich největší dobro.

- Lzou. jde jim o jejich vlastni zajem.

Tyto korporace pak klidně zotročí zemi podporou muslimů a všech zrůdných ideologií. Nezačal Lidl mazat křesťanské kříže na zbožích? Nepřejmenovala Ikea vánoce na zimní svátky, aby se to líbilo muslimům? Neplatí korporace a supermarkety poplatky muslimským obcím za certifikáty halal zboží? Atd.

- No a to nedelali po racionalnim rozboru vsech pro a proti. Delali to na zaklade emoci.

Opravdu rodinu budete chránit za každou cenu? V tomto státě máte minimálně milión lidí, kteří právě nechávají vyvražďovat české rodiny pod záminkou tolerance, boje proti nenávisti, chudáčkům imigrantům, nebo vrahům. Podívejte se na to, jak muslimové chrání reflexivně svou rodinu - vraždí své dcery ze cti. Ochrana rodiny není tak automatická.

- No, ale na zaklade emoci. Proto ze nepoustej v TV obrazky masakru v Bataclanu, protoze to by emoce zmenilo.

Rozum nebo emoce jsou ze stejného ranku. Jsou to větve, které stojí na kořenu žebříčku hodnot. Toho, co považujete za cennější a co za méně cenné. Rozum vás nezachrání, když budete mít pokřivený žebříček hodnot, viz zastánci volného trhu. Rozum jen vychází z předpokladů - a jak říkají Američané: garbage in garbage out (smetí na vstupu plodí smetí i na výstupu).

- Rozum a emoce funguji jinak. Svuj zebricek hodnot vetsina lidi ani nezna.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

A co je tedy rozum? Zkuste mi to přesně definovat.

V reálném světě prostě nemáte všechna data, abyste mohl rozum nechat přesně rozhodnout. Aby rozum rozhodoval dobře a neomyslně, musel by mít všechna potřebná data - a to je nereálná situace. Proto se nahrazují heuristikami - uričtými zkušenostmi nebo dogmaty. Dělají to i počítačové algoritmy, které z emocí můžete obvinit jen těžko.

Jinak řečeno, když bych chtěl zkusit smeč - rozum nemůže skoro nikdy rozhodnout správně, protože mu téměř vždy chybějí potřebná vstupní data. Život je dost komplexní hra s miliardami proměnnými. Nic pro čistou logiku. Nic pro čistý rozum. Proto je člověk nahrazuje zkušenostmi, dosazuje do nich své preference, a také svůj žebříček hodnot, a to co se naučil od rodičů, společnosti - včetně propagandy, která na něho působila a působí.

Mně ta víra ve všespasitelnost rozumu, nebo volného trhu - obojí mi přijde jako emocionální náboženství, které ovšem reálně není ničím fakticky podloženo. Je to větší víra než víra Ježíše Krista v Otce na nebesích.

***

Drtivá většina lidí zrazuje vlastní zemi proto, že v tom zcela racionálně spatřuje výhody. Budou se mít lépe než kdyby své zemi pomáhali. A často mají pravdu. V České republice se pohybuje spousta Jidášů, dostávají hlavní vysílací časy v televizích, a palcové titulky v mainstemových médiích. Bakala zradil zemi, protože se mu to finančně vyplatilo. Zmýlil se? Minář si spočítal, že je blbý jako punštok neschopný dokončit ani školu, ale jako demonstrant v zahraničních službách bude někdo a rozhodně finančně nebude škodovat. Totéž Gréta Thunbergová, nebo spíše její rodiče.

Neziskovky zcela racionálně budou prosazovat jakoukoli ideu a propagandu, která bude placena. Teď se platí podpora muslimů, imigrantů a klimafanatiků, tak jedou tuto linku. Když se zítra bude platit opak, neziskovky od zítřka budou demonstrovat za opak, ani okem nemrknou. Opět zcela racionální chování. Žádné emoce k tomu co prosazují, to jim je u zadele.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

No jo, vsechna data rozumu chybi, ale porad jeste muze spravcne zpracovavat ta co ma, plus pocitat s tim, ze to neni vse a objevi se. Nekdy je dokonce aktivne hledat.

Rozum neni vsespasitelny, ale dokaze jine veci nez emoce.

-----------
Drtivá většina lidí zrazuje vlastní zemi proto, že v tom zcela racionálně spatřuje výhody. - Jo, to ano, ale nekdy se myli. Ty vyhody se nevyplati. Vis Curda a Moravec. Spatne odhadli kdo vyhraje valku. Lorenz spravne odhadl, kdo vyhraje revoluci.

Zkusenosti jsou jen dalsi infomace do rovnice.
-
Bakala zradil zemi, protože se mu to finančně vyplatilo. Zmýlil se? - To zalezi, co se mu udela.

Skoro vsechno ma dve stranky a skoro vzdy je neco za neco.

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

"Rozum neni vsespasitelny, ale dokaze jine veci nez emoce."

Znovu opakuji otázku, které jste se vyhnul: Definujte mi přesně, co je to rozum. Do té doby nemá diskuse smysl. Diskutovat nad neujasněnými pojmy je zbytečná diskuse. Kdykoli se vám nelíbí mé příklady, jak to rozum dotáhl do zadele - prohlásíte to za emoci.

Jinak modifikace vašeho tvrzení: Emoce není všespasitelná, ale dokáže jiné věci než rozum. - je stejně pravdivá jako vaše věta.

***

"Skoro vsechno ma dve stranky a skoro vzdy je neco za neco."

Skoro všechno má tisíce stránek - nebuďte počítačem s dvojkovou soustavou. Na věc existuje více pohledů než dva.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Ano, definujte presne, co je elektron a muzem se bavit o electrine. - to je vase logika.

Rozum je to, co pouzivate, abyste vyresil sudoku. Plus vsechny dalsi logicke problemy. Staci?

Zatím bez slepic

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jednu věc jste vypíchl skvěle: Neustálá nesmyslná ochrana a velebení Židů. Až příliš mnoho amerických, německých, židovských jmen je za každou sviňárnou. Postupně jsme se dopracovali k tomu, že Židé jsou nekritizovatelní. To je špatné.

Můžete kritizovat Rusy, Čechy, Srby - a nic se vám nestane, budou vás chválit.

Nesmíte ale kritizovat muslimy, Židy, EU - jinak po vás vystartují.

Co to znamená pro skutečné rozdělení mocenských sil ve světě? Jakou to dává informaci?

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

Vite, co je zajimave? Ze oni to tak delaji uz 3000 let a nakonec se to vzdy otoci proti nim. - Jakoby v tom bylo pravidlo. Ale nemuzeme je kritizovat, tak je muzeme jen skrome pozorovat a drzet jim palce, ze tentokrat jim to treba vyjde.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Anonym.
To jo,držet jim palce,ale ve svěráku.
Nikdy se nebude dařit zločinu podvodu,lži,proto jim to nevyjde ani teď.

Zatím bez slepic

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

K bodu 3 bych ještě dodal nově uskupenou skupinu Greténů a ostatních ekomagorů.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

V čem se míjel profesor Hořejší?

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Názory profesora Hořejšího znám dost podrobně ještě z dob pana Stejskala na Aktualne.cz. V některých věcech se neshodneme, nelegální imigranti, eurofederalismus, ale v ostatních jsme zajedno, včetně názoru na katolicismus a jeho roli ve společnosti. Také pokud jde o zahraniční politiku a v chápaní současné politiky Ruska.
Just zaútočil na Hořejšího právě pro jeho postoje ve věci Ruska. Zaútočil na něj z pozice typického pražského pravdoláskaře.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Just je P&L. Míjeli se pěkně.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

A jaký ten íránský režim vlastně je? Vidlák říká, že režim středověkých vykladačů islámu. Možná (ale nemám pocit, že by Írán byl ve středověku), ale musím se přiznat, že se současným šíitským hnutím (Hizballáh, dění v Iráku, aktivita Íránu) do jisté míry sympatizuji, nebo spíš na nich něco obdivuji. Kdo ví, třeba je to proti mým zájmům, ale vnímám u nich, že to jaksi vychází od nich zezdola. Kdežto sunnitští teroristé jsou především nástroji mocností jako Saúdská Arábie, Turecko, USA a další. Vím, vím, taky za nimi jistě zůstávají mrtví a tak dále. Ale mám pocit, že si ten svůj svět budují sami, a ne ze zahraničních dotací. Taky mám pocit, že Evropě nijak moc neškodí, nepáchají tady útoky, zatím Evropu nijak neohrožují. Někdo sice tvrdí, že ty známé útoky tady v Evropě byly financovány z Íránu, ale to jsem si zatím zařadil do kategorie "přání otcem myšlenky". A proč by to Írán dělal? Taky bojují proti Izraeli (ale to i sunité), no nevím co k tomu říct, asi jim nějak vadí, moc o tom nevím a je to docela složité.

Vyléčí mě někdo z toho? Jak je mám vnímat z neutrálního hlediska?

Průměrný počet slepic: 4.2 (18 hlasů)

In reply to by Tldop (neověřeno)

Trvalý odkaz

kterou jsem četl v knížce o Tecumsehovi.

Každý indián je špatný indián.
Jen mrtvý indián je dobrý indián.

Nic proti indiánům...

Jinak islám je jen jeden a Korán je taky jenom jeden...

Průměrný počet slepic: 3.5 (14 hlasů)

Islám není jenom jeden. A korán byl několikrát přepsán, je ho několik verzí. Čím pozdější, tím horší.

Problém není v první řadě islám. Problém je nekritizovatelnost islámu, a faktické zablokování obrany proti nim našimi aktivisty, neziskovkami, univerzitami, médii, vládci a elitami. Totéž je problém u Židů, jejich nekritizovatelnost jako etnika je velkým problémem pro svět.

Jinak řečeno, v současné době jsme zcela bezmocni vůči řádění muslimů a Židů. V jakékoli podobě. Obě skupiny mohou cokoli, vždy se to zamete pod koberec. A nikdy ani ty nejhorší činy s ničím takovým nesouvisí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)