Měřítko

Autor
Štítky

Íránci pohřbívají Sulejmáního, na pohřbu jsou statisíce lidí a další miliony po celém blízkém východě demonstrují své rozhořčení. Irácký parlament odhlasoval rezoluci že v zemi nechtějí cizí vojska. Američané se k likvidaci íránského generála drze přiznávají a analytici po celém světě vypouštějí svá moudra a postřehy. 

Já se vidlácky rovněž přidám: 

1. Všímáte si, že se nám stále více ztrácí měřítko mezi hodným a zlým? Svět začíná stále více vypadat jako střet různě silných teroristů proti jiným teroristům. Jaký je rozdíl mezi likvidací agenta Skřípala a likvidací Sulejmáního? Jaký je rozdíl mezi teokratickým režimem ajatoláhů a americkým prezidentem? Jaký je rozdíl mezi nedemokratickou Čínou, autoritativním Ruskem, demokratickou Amerikou a neschopnou Evropou? Nějak se nám rozmlžuje měřítko. 

2. Asi nejlepší hypotézu jsem si přečetl u Vlka - Trump nikdy nedonuní Kongres k vyhlášení války Íránu a ani židovská lobby na tom nic nezmění. Ale to by v tom byl Netanjahu, aby se to nějak nezařídilo. Nejlépe tak, že budeme provokovat Írán, až už to jinak nepůjde. Pokud má Vlk pravdu, budeme brzy svědky dalších provokací a eskalace. 

3. Zřejmě se brzy dozvíme, jak jsou na tom Íránci doopravdy s tou atomovkou... Začíná být ideální doba na první íránský jaderný test. Jestlipak mají někde už vykopaný tunel na pořádnou ukázku? 

4. Umírněný prezident Róhání se ukázal být Íráncům s prominutím na hovno... Zdá se, že pravdu mají Kimové, že je zapotřebí mít atomovky a pořádný zbrojní program, jinak jste potenciální terč. V Íránu samozřejmě mají i svoje jestřáby a kromě nich mají i svoje fanatiky. Obě tyto skupiny jsou teď na koni a svoji příležitost si nenechají vzít. 

5. Američané umějí neuvěřitelně skvěle sjednotit svoje nepřátele. V Íránu byly velké demonstrace kvůli drahému benzínu (v ropné velmoci) a ,všeobecné mizérii. Teď už všichni demonstranti opět pevně věří, že za všechny jejich problémy může Amerika a nikoliv sebranka středověkých vykladačů islámu. Ještě před týdnem vlivný šiítský duchovní v Iráku Sadr mektal o tom, že Irák není Írán - je lepší být svým vlastním pánem a z Teheránu dostávat hodně peněz a málo příkazů. Dneska už aktivizuje svoji Mahdího armádu - kterou platí Írán... asi zjistil že mu jde také o kejhák a lepší být Chamanejího poskokem, než mrtvolou. 

6. Až se budou v Americe ptát, proč je nemají rádi, tak jednu odpověď bych věděl... 

7. Putin se směje, všichni telefonují jemu. Nemusí dělat nic, ale všechno se s ním konzultuje. A na všech ruských základnách je rok od roku víc zahraničních vojenských přidělenců, kteří se učí zacházet s ruskými zbraněmi - těmi, které dokáží sestřelovat americká letadla - které jsou velmi drahé, ale velmi žádané. 

8. Čína určitě uklidňuje íránské horké hlavy, má tam spoustu zájmů. Sulejmáního smrt minimálně vyústí v novou obří obchodní dohodu se žluťáky a tajné dohody, že pomsta se má podávat studená. Nic neuspěchat, připravit se, nabrat experty... stavět, zbrojit, zadlužit se u Pekingu... 

Já osobně to vidím na tu atomovku. Íránci nemohou nečinně přihlížet, jak jim do regionu najíždějí americké divize. Konvenční válku vyhrát nemohou, takže někde v horách na hranicích s Afghanistánem je už napěchovaná pěkná hlavice v tunelu a čeká se jen na správné symbolické muslimské datum.

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.1 (49 hlasů)

Komentáře

Vzhledem k tomu, že slepice podle mě nějak nefungují tak přidávám reakci na Váš příspěvek s nejvyšším hodnocením pěti slepic. Nicméně jen chci dodat, že Tereza jen reagovala na článek v opozičním plátku který vychází v RF s tím, že se uvidí. Já si myslím, že v tomto případě paní Tereza ani neměla tuto úvahu sdílet , neb je podle mě zcela mimo. Přál bych Iránu(po poradě s RF) aby jeho reakce byla zaměřena na politické vyprášení US okupantů z regionu, ale obávám se, že okupant chce zůstat a "chránit" i za cenu války. Tedy vlastně ne za cenu.To je blbost.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Děkuji moc za slepice. Já si Terezy Spencerové velice vážím, a určitě je miliónkrát znalejší situace v té oblasti než já.

Zatím bez slepic

USA chce ovládnout celý Blízký východ a dělat si tam co chce - to jsou představy o motivacích a geopolitice tak na úrovní pomocné školy, Irák je stál 2 bilióny dolarů a výsledkem je ovládnutí Iráku Iránem, Afghanistán je stojí 4 miliardy dolarů měsíčně - jsou tam 18 let a výsledkem je ovládnutí většiny území Talibánem, tj de facto Pakistánem., Sýria Asad u moci a ovládnutí Sýrie Ruskem a Iránem.
Jestli chce Trump uspět v letošních volbách rozpoutání války s Iránem je pro něj politická sebevražda...
Běžní amíci už mají těchto válek plné zuby a jejich podpora mezi voliči je na nule, strategické důvody jako kontrola těžby ropy už pro USA taky nejsou životně důležité.
Saudská Arábie zvýšila těžbu ropy s cílem srazit ceny na minimum a dostat tak americké firmy, co těží ropu doma dražším frakováním z trhu aby zkrachovaly a obnovila se závislost USA na saudské ropě a tím ochota USA chránit Saudský režim. protože vám a dalším fanatickým antiami jaksi uniklo, že USA se stalo díky frakování doma nezávislé na ropě od arabáků a je největším světovým producentem ropy.
https://www.investopedia.com/investing/worlds-top-oil-producers/
ISIS vznikl částečně ze sunitských kmenů, které amíci měli před tím pod kontrolou a platili je pro boj z Al Kaidou a aby Irák nepadl celý pod vliv Iránu, pak přišel Obama, stáhl US army z Iráku a nechali Sunity napospas, tak se holt zařídili po svém.
Jestli někdo aktivně buduje proxy jednotky v Iráku, Libanonu, Sýrii a naprosto ovládá iráckého premiéra a spoustu dalších ministrů, tak je to Irán, který po stažení USA v roce 2011 "The last U.S. troops left Iraq on 18 December 2011" je skutečným okupantem a vládcem Iráku a jeho proxi šítské jednotky v rámci boje proti Isis pod vedením toho vašeho "padlého hrdiny" prováděli tak brutální etnické čistky mezi sunity, že sám Irán vydával pokyny aby to tolik nepřeháněli, že to ničí jeho obraz "osvoboditele" Iráku.
Na konci minulého roku spousta mladých Iráčanů protestovala proti korupci, nezaměstnanosti a přílišném vlivu Iránu, došlo i k vypálení Iránského zastupitelství, opět šítské jednotky pod vedením vašeho "výjmečného alfa samce" nasadily na civilisty snajpry a ostrou munici a spousta lidí zařvalo a spousta jich byla mučena a zabita ve vězeních těchto šítských jednotek...stejný postup používal ostatně ten váš hrdina i při protestech v Iránu.
USA do Iráku neměli lézt, ale nebyli to oni kdo vyvolával nekonečné vraždění mezí šíty a sunity, to byli na jedné straně chlapci vašeho milovaného generála Sulejmániho a na druhé Al kaida, která jako první zapálila rozbušku, když vyhodila do vzduchu velkou šítskou mešitu, sunité zas dostávali podporu od Saudů, Kataru atd. a do toho se tam později natáhla jihádistická verbež z celého muslimského světa aby si mohla zastřílet na americké ďábly, případně sunity nebo šíty podle vyznání...Tady je dobrý rozhovor s jedním iráčanem, který v té době vyrůstal: https://www.youtube.com/watch?v=PNkTt646j2w
Amíci pak tancovali na zapáleném sudu se střelným prachem a jak to dopadlo všichni víme... do Iráku se vrátili až kolem 2014, když ISIS zabírala jedno území za druhým a poskytli vzdušnou podporu irácké armádě, i když to byly de facto převážně šítské jednotky pod kontrolou Iránu, stejně tak Irán přes Irák v klidu dopravoval letecky vojenské zásoby do Sýrie, i když USA tlačili na Irák aby to nedovolil, neuspěli a Obama to nechal být, i když mohli jednoduše zavřít nebe nad Irákem sami, to docela vypovídá o malém vlivu USA na Irák a báchorky o okupaci Iráku USA už od roku 2011 jaksi neplatí, což místním fanatickým antiami ovšem opět ještě nedošlo :)

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

USA není jednotný celek. Když USA něco stojí bilión dolarů, tak je otázka kdo konkrétně to platí, a kdo ty peníze získal.

Například úvaha, že by stát nechal Bakalovi OKD, když by to Českou republiku vyšlo na 150 miliard Kč byste asi také označil za úvahu na úrovni pomocné školy.

USA, stejně jako ČR se skládají z jedinců s různými zájmy. A různými finančními toky.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

jsem si jist, že žádná válka nebude. Musulmani, ani sunitští, ani šítští nejsou blázni, aby vedli otevřené konvenční války.
Připomíná mi to dialog z filmu "Jan Žižka" před slavnou bitvou u Sudoměře (letos oslavíme 600 výročí 25. března 1420) Žižkovi-Zdeňku Štěpánkovi říká jeden z jeho štábních důstojníků:
"A v poli se jim nepostavíme?"
"Ne, budeme se bránit z vozů."
"To není po rytířském způsobu."
"A je po rytířském způsobu útočit železnými pány na holé sedláky?"

USák teroristickou vraždou Sulejmaniho udělal velkou taktickou chybu. Jednak ještě nikdy nepomohlo zavraždit nějakou čelní figuru, vždy se našel náhradník, jednak tímto činem USák řekl, že je možné i mimo válečný stav vraždit čelné představitele jakéhokoliv státu. Od nynějška si nemůže žádný vysoce postavený USák, nejen člen vlády, být jist životem kdekoliv a kdykoliv. Nějaký François Ravaillac se vždycky najde a potom to jde snadno, ochranka, neochranka.
A toho vyhrožování sankcemi už je nějak příliš. A čeho je příliš, to se míjí účinkem. USák se dostává do pozice ČLR v době vietnamské války, kdy obden čínská vláda vydávala USákovi číslovaná Vážná varování. Myslím, že jich bylo víc jak 1000. Takže do pozice toho, kdo přestává mít respekt.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

Nový maršál Káně
říká půjdem na ně
Chamenejí vzlyká
že musí do býka
když má jenom kudlu
a pár levých šmudlů.
Boj se doníku šílený
budeš čurat do pleny.
A to je tak celé
bojování smělé.

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

Zavraždit čelní figuru pomohlo velice často. U vyjímečných lidí se ten náhradník často nenajde. Stačí si zalistovat historií, kolik říší skončilo se svým lídrem. Mimochodem co třeba Jugoslávie a Tito?

Jen v poslední době se čelné figury schovávají, a místo nich jednají bílí koňové.

USA nejedná tak, aby ho měli rádi. USA řeší svou vnitřní situaci, ale také různé vnitřní tlaky. USA potřebuje vnějšího nepřítele, a pomůže mu klidně i prohraná válka, to je fuk. USA potřebuje dát občanům ideu, že jsou strážci dobra ve světě - a tu dávají. Stačí letos jet do USA, a chvíli se bavit s běžnými lidmi, uvidíte jaké mají představy o svém státu, světě, významu. Já jsem s nimi po čase odmítal jakékoli rozhovory o politice. Nedalo se to poslouchat. A je jedno, jestli jsem byl na Západě, Východě, Severu, nebo dokonce na Havaji.

Očekávám smrště mailů od svých USA přátel opilých radostí, jak zase zachránili svět, a zavraždili Sulejmáního. Já je zase rovnou smažu bez čtení, a rovnováha bude vyrovnána. Naposledy to bylo když zlikvidovali Husajna - to jsem si musel dokonce dát filtr na mailového klienta, a nechat to padat do spamu a smazat.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

v době míru? Zatím se dodržovala uzance, že na štábní figury se nešahá. Jinak by nemohly v míru fungovat mezistátní vztahy.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

V době čeho?

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by Donald Trump (neověřeno)

Trvalý odkaz

ve válečném stavu. Možná mi už tak paměť neslouží, ale nevzpomínám si na takový případ.

Zatím bez slepic

Ono se leccos dodržovalo. Ale to stát (třeba USA) měl ještě nějakou vlastní moc, a dokonce dokázal i mocným skřípnout pérka. Dnes je plno států v zásadě ovládnuto různými mocnými zájmovými skupinami, a stát je - včetně USA - v podstatě loutkou těchto skupin. Těm skupinám na občanech, státu ani prosperitě pranic nezáleží, a klidně je obětují nebo přivedou do prekérní situace.

Můžete si udělat za domácí úkol takové cvičení: Kdo ve vládě (jedinci, politické skupiny, úřední a další personál) pracuje pro blaho České republiky, a kdo proti ní. Až budete hotovi, tak v USA je to mnohokrát horší.

Státy a vlády jsou dnes víceméně ovládnuty různými stínovými skupinami natolik, že nejsou sto vůbec fungovat. Pak je také otázkou, kdo vlastně skutečně vydal pokyn třeba k zavraždění drony v Íráku nebo k jiné události.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Vždycky byl každý stát více, nebo méně v rukou různých zájmových skupin. Pořád jste neodpověděl na otázku, kdy pomohlo odstranění nějaké špičkové figury.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

Pomohlo k čemu?

Máte pocit, že Lybie se po odstranění Kaddáfího vzpamatovala, a teď ji vede jiný vůdce stejně dobře a do stejné prosperity?

Máte pocit, že Jugoslávie po skonu Tita je na tom alespoň stejně jako před tím?

Máte dojem, že kdyby se našim četným Jidášům podařilo odstranit Zemana nebo Babiše, že na tom budeme lépe?

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

naprosto zasunuto?

Ušáci zatlačili na Bulharsko, kvůli plynu z TS do jižní Evropy.
Do toho ty sankce na NS II
A Bibi podepisuje v Athénách smlouvu o plynovodu Izrael/Kypr/Řecko
No a probíhá jednání Saudi/Irák/Irán/Assad, a pozor, bez Ušáků!
Zajímavý souběh událostí.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Právě dneska byla Izraelem zahájená těžba na plynovém poli Leviathan ve Středozemním moři

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

už je na poli, ale potřebuje dohled. Myslel jsem, že půjde na jaře.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

ze snad jen na tomto foru je to treba pripominat:

1) Skripal byl otraven mnoho let pote, co prebehl na druhou stranu - a tedy v dobe, kdy uz nebyl pro Rusko nijak nebezpecny.

2) Solejmani byl zabit na vrcholu "kariery", tj. kdyby byl nazivu, tak by bezpochyby pokracoval v tom, co delal drive - a vice (nejen) americanu by diky nemu umiralo.

PS Snad kazda mistni slepice vi, ze lidoveho kovboje Trumpa fakt nemam rad a jeho politiku povazuji za cestu ke konfliktum - toto bylo evidentni uz z jeho kampane. Nicmene to nic nemeni na tom, ze srovnani se Skripalem je nesmyslne.

Průměrný počet slepic: 2.1 (11 hlasů)

Skallopčí logika.

Pokud by to bylo podle britské verze (jako že je to velmi nepravděpodobné), tak Skřípala žijícího v GB napadli nějací lidé více či méně spojení s tajnými službami Ruska podle GB vysvětlení proto, že jim něco nepěkného provedl. Nikdo se nehlásí (nebyl usvědčen) že by dal rozkaz.

Sulejmáního zavraždili na ofic. státní návštěvě. USA se veřejně se přihlásili k teroristickému aktu. Zavraždili ho společně s představiteli hostícího státu. Tak vypadá humanitární bombardování.

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

Skallop nemohl nereagovat, je popuzen, s tím, že si někdo dovolil upozornit na schízu západního světa. Ano, když dva dělají to samé(nicméně u Skřípala to hodně skřípe) tak to přeci nikdy nemůže být to samé. Západ totiž může a basta Bylo to přeci tak humanitární, vždyť ten generál vlastně ani netrpěl.

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

tak se ze zvedovosti optam: porad jeste fedrujete tu jedinou svatou nemennou pravdu, ze na ukrajinu nikdy zadne ruske tanky neprijely? A ze MH17 sestrelila ukrajinska stihacka, ktera tam skocila casoprostorem?

Just asking ....

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

Čochtan měl pravdu...

Zatím bez slepic

Ano, máte pravdu, ruské T34 ve 42. na Ukrajinu vtrhly.

Ukrajinské stihačky se v době sestřelu v oblasti pohybovaly.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Nerad na vás reaguji, nemá to totiž žádnou cenu. Nicméně vám posílám odkaz na Vlka , kde o vás hovoří jako o lháři a vše řádně dokládá. Když už pak budete na Kose, tak koukněte do archivu ohledně Ukrajiny a MH 17. Vše je tam zaznamenáno a pak už záleží jen na vás, jak k tomu přistoupíte.
https://vlkovobloguje.wordpress.com/2019/11/05/srazka-s-trollem-aneb-lh… Jo, lhát se nemá .Zdali Vlk reagoval na nějakého jiného lháře s nickem Scallop tak nevadí. V tomto případě jsem neudělal žádnou chybu za kterou bych se musel omlouvat, že?

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

si zrovinka v dobe pokusu o vrazdu Skripala zajel do Salisbury prohlednout nakupak. Na tom preci neni nic divneho!

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Asi má rád památky.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

Když už srovnáváme nesrovnatelné, co mají tedy společného?
Ani jednoho do té doby, než zemřeli, většina z nás vůbec neznala.
A to že zemřeli, nás nutí přemýšlet o mnohém.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Ajta, jeden z nich prý přežil.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Ježíš Maria... už jsem se lekl že Scallop nedostal notičky, když teď Trump dělá teroristu...  Teď už jsem mnohem klidnější. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Hmm, a co to nejjednodušší vysvětlení? Volební rok v USA?

Jako můžu jako Vlk a jiní dělat rozbory, že by CIA brečela, jak neumí, ale proč, když dosud byl "klidný" a najednou začal řádit, když začíná volební rok? Je to podobné jako situace, kdy na nějk útočili demokrati a ten pak poslal na Syriu rakety (107 jak tvrdí a všechyn zasáhli cíl...) a pak zase klid.
Můžu taky sluníčkově z druihé strany říkat, že to byl Mirek Dušín, ten generál a litovat a říkat něco o mezinárodním právu, ale co je to ono právo, které porušuje i Irán, kdy teď se o tom mlčí a jenom Trumpík porušuje :-o Ale k věci mezinárodní právo je jenomněco vytvořené smlouvama, které dobrovolně někdo dodržuje, takové spíš zvykové právo, kdy alfastáty udržují statusquo dokud druhej neonemocní a pak seknou, děje se to tak tisíce let a najednou zde čtu od jinak scela rozumných lidí co mají selský rozum, kteří se staví najednou k něčemu nestálímu jako by to byli fyzikální zákony, tedy něco co se nemění.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

ass.
Jen taková poznámečka.Je předvolební rok a Trump by chtěl vyhrát.
Jenže tato vraždu bude do voleb zapomenuta,nebo se musí neustále oživovat a to je přeci záměrem Trumpa.
Když Iránci nezaútočí,zaútočí si USA sami.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dá se předpokládat, že stejně jako skoro všechny kroky DT (toho druhého, tam za mořem) na mezinárodním poli jsou činěny pro publikum domácí. I z tohoto kroku na hony čpí vytěžování bodů, jak všichni zdůrazňují, že to nařídil sám DT - rozhodně a mužně. Často si vzpomenu na citát z jakéhosi filmu - chce to, co všichni prezidenti v prvním období - a to druhé období. A Řím ať shoří.
Ale nemyslím, že s Clintonbabou bychom na tom byli líp, možná už bychom touhle dobou fasovali kanady.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Sraz domácích prediktorů už má skorem jasno, sebrali a vytřídili všechny drby z dceřiných agentur zprávodanajství a zaujali vyčkávací postavení. Čekaj na noty pro předsedajícího vlády, keré dostane od prediktora, kerej má pré dojem, že už je jako čas lidi hodit zpátky do pravěku, že jako už vědí moc. a tém Že vládnutí biorobotům je ohroženo, páč už nadrbali zase tolik majetků, že to vrchnost nestíhá pobrat aby z teho nebyl zbytečnej evoluční vývoj. Nevím z čeho je nervózní, šak blboni šlapou podle plánu. Okecaj to nějakým moudrem, hoděj přes palubu další našince nebo kus průmyslu a zaprodaj další lán řepky a zas bude líp. heh

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Ježibabiš se brání nařčení, že bychom kývli na přerozdělování připrchlíků:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Je-zle-Brusel-a-migrace-B…
Můj názor - je dobře, že se Ježibabišovi a Hamáčkovi snaží někdo (v tomto případě Volný)"koukat na prsty". Účinně jim tak snižuje prostor k manévrování nežádoucím směrem.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

A co myslíte, bude to "vymezení" českého zástupce stačit?! ☺
Dohady se možná uklidní, ale zda se uklidní EU, o tom lze s úspěchem pochybovati!
Navíc, když náš spojenec největší hodlá "produkovat" další nebohé, tentokrát už zase válečné připrchlíky....

Z Vašeho odkazu:
"Andrej Babiš rozhodl zakročit proti spekulacím o jednání Rady pro spravedlnost a vnitřní věci. Uvedl, že se český zástupce vymezil proti přerozdělování migrantů. A zadoufal, že tím dohady uklidnil."

Průměrný počet slepic: 1.7 (3 hlasů)

vymezení není odmítnutí.
Prostě není.
Vymezení je ..., jak to jen... dobrá, řeknu to "po našimu - srani na pysku" (pysk znamená ústa).

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Me by spise zajimalo co napsaly neměcké noviny "jednohlasně" a tam se pčítá i madar, že by madar dal souhlas? Neco mi smrdi na tom nemeckem clanku...

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

V odkazu je zpráva předsednictví Rady EU pro stálé členy výboru Rady o dalšim postupu v oblasti migrační a azylové politiky z 22.11.2019, tedy o čem budou jednat 3.12.
https://data.consilium.europa.eu/doc/document/ST-14364-2019-INIT/cs/pdf

Sice je to psáno jak z XY. sjezdu KSČ, hlavně nic konkrétního, aby se mohlo oblbovat, ale...
"Existuje silné volání po tom, aby EU ukázala,že je globálním lídrem a poskytla mezinárodní ochranu těm, kteří ji potřebují, a zároveň zajistila účinnou ochranu svých hranic, prosazovala bezpečnou a řízenou migraci,..."
"Je důležité, aby EU postupovala jednotně..."
"Pro podporu soudržnosti politik v praxi má zásadní význam úloha agentur... nově Agentura EU pro azyl"
Měla by proběhnout diskuze o dublinském nařízení, buď ho nechat v této podobě (nevyvážený) a začlenit novou složku nebo komplexní revize systému s vyváženějšími základními kritérii pro rozdělování.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Pěkně se dnes odkopal Trump, když vzkázal Iráku, že jsou americkým protektorátem - chcete nám zakázat dělat si co chceme nebo dokonce požadovat stažení naší armády? Tak Vás zadupeme do země! Opravdu "krása".

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

Odkopal? To snad od té doby co se zahajíla ta druhá válka a je tam jejich armáda je snad něco co ví každý na této planetě, že obsazená země ;)
Že si tam nechali američané zvolit "lidi co tam nechcou"? Nevím, osobně to spíše ukazuje rozdmíchávání nevraživosti mezi skupinama obyvatel Iráku a tedy nestabilitu země.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Dobrý večer všem, a hodně zdraví do nového roku (slivovice pomáhá). Nejdříve něco z klasika:

"Švejk se napil důkladně a pokračoval:

"Vy myslíte, že to císař pán takhle nechá bejt? To ho málo znáte. Vojna s Turky musí být. Zabili jste mně strejčka, tak tady máte přes držku. Válka jest jistá. Srbsko a Rusko nám pomůže v té válce. Bude se to řezat." Konec citátu".

Tak k té velké vojně s Peršanem, aby také osazenstvo dvorku znalo můj názor.

1, Bezesporu platí Putinova slova, že Donald Trump nemůže být odvolán nikým jiným, než tím, kdo ho zvolil. A protože jsme ho zvolili my (pravil Putin), nemůže být odvolán, když ho neodvoláme my.
2, Po zvážení všech pro a proti, a protože jsem též chtěl nechat události trochu vydechnout, tvrdím, že vítězem dosavadních dní je Vovka. Vše hraje do jeho rukou. Ne do rukou Izraele, jak tu mnozí tvrdí. Probuďte se proboha, možná státní elita Izraele(lépe jeho část) touží po vojně s Peršanem, ale nechce, aby bojoval židovský stát. Jo Amíci či mezinárodní koalice, to by byla jiná, ale Izrael, který když útočí tak se jeho stíhačky ukrývají za civilními letadly?
Vovka vesele prodává ropu a plyn, připravuje eventuální zbrojní kontakty a není přímým ani nepřímým účastníkem současného sporu. To pravil i Vidlák. Toho Trumpa k tomu fakt musel přesvědčit...
3, Jak už zde bylo řečeno, být jakýmkoli politikem odkudkoli, tak bych se bál: Stačí jeden jediný bezpilotníček. A ani nemusí být americký. Dveře pekla byly otevřeny a už nepůjdou zavřít. Ode dneška může být kdokoli odprásknut kýmkoli s odůvodněním, že to byl terorista. Češi mohou být klidní. Představa, že by na kteréhokoli našeho politika někdo poslal a platil provoz bezpilotníku je směšná.
4, Válka s Peršanem ale nebude. Stačí se podívat na mapu a drobně rozumět logistickým přesunům armád. Na tu válku nemá ani jedna strana. Ale drobné potyčky budou. Jde jenom o to jak velké, a jak bolestivé. A jde o to, jestli kdokoli z účastníků budou mít představivost a fištrona Vovky. Vzpomínáte, jak mu jeden stát nechal pomocí proxy stíhačky Turecka sestřelit letadélko ruského státu, které jen čumáčkem nahlédlo do bývalé Otomanské říše? Chvíli to vypadalo na válku a hle, dnes jsou Turci a Rusové rozhodně na jiné lodi než například Američané. A kdo by to prosím řekl, že?
5, Válka nebude také proto, že reakce Ruska je velmi, ale velmi umírněná. Dokonce bych řekl, že se mu tahle akce dokonce hodila, ve všech dalších souvislostech. Vždy si v takových případech vzpomenu na ten slavný film o CIA, kde hlavního hrdinu hraje Matt Damon, a kde se pře s hlavou ruských špionů, kdo z nich nepoužívá násilné metody (v tomto případě zabití špionky). Jeden jako druhý.
6, Na mě osobně celé tohle divadlo působí jen a pouze jako předehra k velkému odcházení z Afganistánu a Iráku, hra určená pro domácí publikum, dokonce už i s vyřčením ceny. Zaplaťte za letiště a půjdeme.... A Vovka mlčí. Donald ví, že pokud chce do budoucnosti hrát jeho země na Blízkém východě nějakou roli, musí teď odejít. Podobný postup se jim už vyplatil v Indočíně, kde dnes USA jsou i ve Vietnamu přijímáni jako přijatelný spojenec proti nárokům Říše středu. To, že také může využít situace doma, a označit Demokraty jako zbabělce je pro něj už jenom bonus.
7, Bohužel ale, mezinárodní právo a mezinárodní zlozvyky dostaly na frak. A Donald se bude muset bát (a s ním jeho rodina) do konce života krvavé omerty Peršanovy rodiny.
Ach jo, nešlo to vyřešit jinak?
Váš IK

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

In reply to by Immanuel Kant (neověřeno)

Trvalý odkaz

Opravdu vypadalo, jen zdánlivě.
Po sestřelu vybuchnul barák s tureckými piloty, pár desítek jich tam zůstalo pod sutinami.
Domácí poptávka po "odvetě" byla uspokojena. No a Erdogan upevnil svoji pozici, protože ti piloti poté chyběli jeho opozici při převratu.
Takže, obě strany si mohly připsat kladné body.
Třetí strana, nebo iniciátor sestřelu, přišel o spojence a utřel hubu.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Immanuel Kant (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Kant.
Velice se pletete v tom,že dojde k odcházení USA z těch zemí.
Kdyby jen uvažoval o odcházení,tak to udělal jinak a s velkou mírovou pompou,co by uvítal i Americký lid a dostal i Nobelovu cenu míru.Zabitím Sulejmána si připravil půdu,možnost,kdykoliv zaútočit na Irán,ale to podstatné,aby mohl zůstat na BV. a kdo budou sloužit i ony menší rozbroje.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

asi, snad, možná, doufejme nebude. Ale ruku do ohně bych za to nedal.
Jenže "zástupná" válka probíhá už pěkně dlouho a Izrael je jejím velmi aktivním účastníkem. Zbabělým, zákeřným, podlým, ale aktérem. Syřané i Iráčané by mohli povídat dlouhé hodiny. A nic; nikdo ani "bž".
Jenže pohár trpělivosti nebývá bezedný a někomu prostě mohou bouchnout saze.
Ne...hu se nechal slyšet, že ZHN mají a týpků, kteří by si je moc rádi konečně vyzkoušeli naostro, je v Izraeli poměrně dost. Ve své nenávisti vůči nejen sousedům se buď vůbec nezabývají následky, nebo se domnívají, že by jim to prošlo jako všechny dosavadní zločiny.

Zmínil jste "drobné potyčky". Jenže např. opakované ostřelování mezinárodního letiště v Damašku NENÍ "drobnou potyčkou". Dtto Trumpovo vyhrožování vybombardováním íránských kulturních památek (že to umějí, dokazuje takřka se zemí srovnaný a vylidněný Mosul).
A ono se to střádá...

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

1) Izrael okupuej Golanské výšiny, které patří Sýrii.

2) USA momentálně v Sýrii zabralo ropná naleziště a odmítá je opustit.

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Až oligarchii dojde dech a přestane blboně krmit éčky, debilizátory a válečnými výhrůžkami tak su zvědavej kolik z vás tady zůstane. Se principiálně vyhejbáte popisovat svoje vlastní potřeby a navrhovat svoje vlastní řešení společně s ostatními našimi dcerami a syny od naší mámy. Serete furt na to. Melete kokotiny a čekáte až vám oligarcha zlodějskej blázineckej nasypá i s celým orchestrem šmejdů, podnikavých sviní a inteligencí pošahaných řiťolezců. Tak abyste nebyli zšokováni až se budou vyřazovat řepkozmrdi z našeho rodu.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)