Měřítko

Autor
Štítky

Íránci pohřbívají Sulejmáního, na pohřbu jsou statisíce lidí a další miliony po celém blízkém východě demonstrují své rozhořčení. Irácký parlament odhlasoval rezoluci že v zemi nechtějí cizí vojska. Američané se k likvidaci íránského generála drze přiznávají a analytici po celém světě vypouštějí svá moudra a postřehy. 

Já se vidlácky rovněž přidám: 

1. Všímáte si, že se nám stále více ztrácí měřítko mezi hodným a zlým? Svět začíná stále více vypadat jako střet různě silných teroristů proti jiným teroristům. Jaký je rozdíl mezi likvidací agenta Skřípala a likvidací Sulejmáního? Jaký je rozdíl mezi teokratickým režimem ajatoláhů a americkým prezidentem? Jaký je rozdíl mezi nedemokratickou Čínou, autoritativním Ruskem, demokratickou Amerikou a neschopnou Evropou? Nějak se nám rozmlžuje měřítko. 

2. Asi nejlepší hypotézu jsem si přečetl u Vlka - Trump nikdy nedonuní Kongres k vyhlášení války Íránu a ani židovská lobby na tom nic nezmění. Ale to by v tom byl Netanjahu, aby se to nějak nezařídilo. Nejlépe tak, že budeme provokovat Írán, až už to jinak nepůjde. Pokud má Vlk pravdu, budeme brzy svědky dalších provokací a eskalace. 

3. Zřejmě se brzy dozvíme, jak jsou na tom Íránci doopravdy s tou atomovkou... Začíná být ideální doba na první íránský jaderný test. Jestlipak mají někde už vykopaný tunel na pořádnou ukázku? 

4. Umírněný prezident Róhání se ukázal být Íráncům s prominutím na hovno... Zdá se, že pravdu mají Kimové, že je zapotřebí mít atomovky a pořádný zbrojní program, jinak jste potenciální terč. V Íránu samozřejmě mají i svoje jestřáby a kromě nich mají i svoje fanatiky. Obě tyto skupiny jsou teď na koni a svoji příležitost si nenechají vzít. 

5. Američané umějí neuvěřitelně skvěle sjednotit svoje nepřátele. V Íránu byly velké demonstrace kvůli drahému benzínu (v ropné velmoci) a ,všeobecné mizérii. Teď už všichni demonstranti opět pevně věří, že za všechny jejich problémy může Amerika a nikoliv sebranka středověkých vykladačů islámu. Ještě před týdnem vlivný šiítský duchovní v Iráku Sadr mektal o tom, že Irák není Írán - je lepší být svým vlastním pánem a z Teheránu dostávat hodně peněz a málo příkazů. Dneska už aktivizuje svoji Mahdího armádu - kterou platí Írán... asi zjistil že mu jde také o kejhák a lepší být Chamanejího poskokem, než mrtvolou. 

6. Až se budou v Americe ptát, proč je nemají rádi, tak jednu odpověď bych věděl... 

7. Putin se směje, všichni telefonují jemu. Nemusí dělat nic, ale všechno se s ním konzultuje. A na všech ruských základnách je rok od roku víc zahraničních vojenských přidělenců, kteří se učí zacházet s ruskými zbraněmi - těmi, které dokáží sestřelovat americká letadla - které jsou velmi drahé, ale velmi žádané. 

8. Čína určitě uklidňuje íránské horké hlavy, má tam spoustu zájmů. Sulejmáního smrt minimálně vyústí v novou obří obchodní dohodu se žluťáky a tajné dohody, že pomsta se má podávat studená. Nic neuspěchat, připravit se, nabrat experty... stavět, zbrojit, zadlužit se u Pekingu... 

Já osobně to vidím na tu atomovku. Íránci nemohou nečinně přihlížet, jak jim do regionu najíždějí americké divize. Konvenční válku vyhrát nemohou, takže někde v horách na hranicích s Afghanistánem je už napěchovaná pěkná hlavice v tunelu a čeká se jen na správné symbolické muslimské datum.

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.1 (49 hlasů)

Komentáře

Jste bezmocni protoze chcete byti.

Průměrný počet slepic: 4.1 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Západ v čele s těmi největšími vrahy nedělá nic jiného, než psychopatickou, ale naprosto logickou úvahu. Je třeba vyvraždit v národech skvělé a výjimečné lidi - a národ půjde do kelu sám. Bude plný hlupáků. Proto se tu všude bují drobné konflikty, a dělají seznamy nežádoucích. Událost, o které mluví článek je jen jednou z mnoha.

Prostě lidi, kteří jsou schopni se postavit USA a dalším, je třeba zlikvidovat. Ono těch výjimečných lidí není mnoho. Kolik výjimečných lidí je v Íránu schopných úspěšně likvidovat projekt USA zvaný Islámský stát s obrovskou finanční i materiální podporou? Asi tolik, kolik bylo Žukovů v Sovětském svazu schopných úspěšně zavařit Hitlerovi. Moc jich není. Po pár podobných vraždách je prostě národ prakticky bezmocný.

Historie 21. století je výjimečná tím, že po důležitých událostech dochází k vraždě hlavních aktérů. Hlavní lidi, co vyvolali Majdan 2014 na Ukrajině, jsou už u božího soudu. A tak je to se všemi událostmi. Nikdo už nikdy nezjistí, jak většina převratných událostí vůbec byla.

Dělá se to nejen válečně, ale i symbolicky. Následkem idiotů, kteří neustále řvou, že tato socha významného člověka, který udělal něco významného pro národ tu nemá stát. Najde se vždy důvod, protože i ten nejlepší člověk má své chyby, za kterého ho lze zpranýřovat. O to více se osazují náměstí a parky přizdisráči a sviněmi jako je Václav Havel. O to více medailí ze zahraničí dostává Greta nebo Minář.

Národy jsou tiše ničeny likvidací jeho výjimečných lidí. Těch opravdu není mnoho. Je jich v zásadě pár. A zatentování celého veřejného prostoru těmi nejhoršími zmetky, kteří jsou adorováni. Vcelku příznačným symbolem je silně psychicky nemocný vůdce našich ekologických hnutí Greta Thunbergová. Kdo má oči k vidění viď - jaké "hrdiny" a "lídry" nám předkládají.

Psychopaté někde v elitě prostě salámovou taktikou rok po roku likvidují hrdiny - živé i mrtvé - každého národa. Dělali to nacisté, dělají to dnešní elity. Je to dlouhodobá taktika, která se praktikuje už několik desetiletí. A začíná nést pomalu výsledky. Národy začínají zanikat jako na bězícím páse. Včetně českého.

Průměrný počet slepic: 4.7 (30 hlasů)

Ono těch výjimečných lidí není mnoho. - Kdyz umre ve zvireci risi alfasamec skupiny, stane se alfasamec z betasamce. Vite preci. ze se hormonalne zmeni a zacne fungovat jinak. Podivejte se, cim si pomohli v Libii. Nijak.

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

Když umře nějaký vojevůdce typu Žukova, tak automatiky jeho podřízený získá všechny jeho schopnosti, zkušenosti - a bude stejně dobrý jako on? Myslíte to vážně?

Ani ve zvířecích říších to není tak, jak popisujete. Mám několik desetiletí zkušeností se zvířaty. Mnoho jedinců zvířat prostě zkusí, jestli by nemohli být lídrem. Je třeba jim to včas zatrhnout, jinak budete spolu opravdu zápasit. Jinak řečeno, o alfa samce se bojuje. A to i po úmrtí alfa samce. Zase jde o ty potentované schopnosti - a bůh každému nenaděluje stejně. A i když nadělí, je třeba ty schopnosti rozvinout a získat zkušenosti.

Můžete to klidně brát tak, že vražda Íránce je bojem o alfa samce. Snahou soupeřů je zlikvidovat všechny alfa samce jiných národů, aby se stali sami alfa samci. Sice stylem jednooký mezi slepými králem, ale i to se počítá.

Když zabijete Einsteina, kdo ho nahradí? Jeho sekretářka nebo jak? Když zabijete Bacha, kdo bude komponovat stejně dobře jako on. Jeho komorník? Nebo kuchař? Když zabijete zkušeného a schopného vojevůdce, kdo ho nahradí? Jeho řidič auta?

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Zabíjet Einsteina není potřeba stačí mu místo jeho budoucí partnerky matematičky podstrčit jinou, která ho přesvědčí třeba o tom, že mnohem větší vlohy má ke hraní na housle, než k teoretické fyzice. :-)

Tím chci říct, ze likvidace skutečných elit nemusí probíhat jen stupidně, jejich zabíjením.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

In reply to by Ziim (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, to je pravda.

Příroda to zařídila tak, že výjimeční lidé se rodí mezi všemi vrstvami. Tu se narodí do bohaté rodiny, tu mezi dělníky, tu bezdomovkyni, tu jinde. Často zcela na výsměch dědičnosti a genetice. Stát, který nedá možnost vzdělání a příležitost všem, kdo mají motivaci a schopnosti - už sám o sobě potenciálně zlikviduje drtivou většinu špičkových lidí ještě než mohou vůbec začít.

Mnoho talentů zničí ženy, ale mnoho jich také proberou k životu. Ženy vcelku kopají muže do věcí, které jsou společensky uznávané a dobře placené. Takže záleží i na preferenci společnosti.

Ještě více talentů zničí to, že je odčerpávají banky, reklamky a jiní - využívají jejich talentu k podvedení druhých. Nejchytřejší lidé a nejnovější poznatky psychologie jsou využity k tomu, aby vás oblafli, podvedli a donutili vzít si půjčku, koupit si drahou věc, kterou nepotřebujete, volili třeba Piráty na základě vaší záliby v internetu, ačkoli ti vás chtějí zničit, nebo souhlasili se sebezničením pomocí muslimů, feministek, apod.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

Ale jméno jste si moc nevybral, vzhledem k těmto událostem ..

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Dexxi, jak jistě víte, mám za dceru jakousi Ivanku Trumpovou. A ta se vdala za Žida Jareda Kushnera, který používá Ivanku Trumpovou jako nástroj pro mé ovlivňování. Ona za mnou Ivanka občas přijde, a ukáže mi fotky vybombardovaných měst. A rovnou na mě tlačí, abych s tím něco udělal. Takto jsem třeba bombardovat Sýrii.

(https://ceskoaktualne.cz/2017/04/zpravy-ze-sveta/independent-ivanka-tru…)

To víte, dcera má na mě velký vliv. Já jsem rodinný typ, a vždy jsem byl. Co bych pro dcerušku neudělal!

Jak jistě víte, proti mně stojí vojensko-průmyslový komplex. Oni prostě potřebují válčit, jinak se jim netočí kšeft. Jsou už tak oprsklí, že dokonce několikrát odmítli uposlechnout i vládu. Od roku 2017 to mají jednodušší, protože Jared Kushner pracuje přímo jako poradce pro mě. A tak prostě přímo zařizuje - prostě co je dobré pro Izrael, a pro různé velké korporace, to prostě jako prezident USA realizuji.

Ve výsledku tak občas působím nekonzistentně, to víte. Dělám jako Trump svou politiku, ale občas se do toho naveze něco ve prospěch tu Izraele, tu různých miliardářských korporací, tu ve prospěch vojensko-průmyslového komplexu. Prostě moje politika se občas trochu vychílí ve prospěch jiných zájmů.

Občas při mých akcích přemýšlejte, že sem tam se přihodí akce, které prospějí Izraeli. I když uškodí USA. Víte, on Jared Kushner je ortodoxní judaista, a tak ta jejich skupina drží pěkně pospolu. Stejně tak občas se přihodí akce, která prospěje někomu jinému, kdo má vlastní zájmy, a přístup ke mně, ale uškodí USA

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Je dobře, že si tu manipulaci uvědomujete. Teď s tím ještě něco udělat! ;)

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Ne. Bude to trvat nejakou dobu, nez se rozvinou jeho potencialni schopnosti. Kdyz umre Zukov, tak ho nenahradi nekdo stejne schopnej, ale nekdo stejne schopnej se objevi mezi nasledniky jinych padlych generalu.

To je nevyhoda valek, nechavate prezit sve nejnebezpecnejsi nepratele, protoze zabijite ty mene uspesne.

----
Vy ale nejste zviratum rovnocenym souperem. I kdybyste byl krotitel lvu tak budete mit navrch.

-----------

O alfa samce se bojuje, ale protoze to znamena ten, co je na vrcholu, tak automaticky nejakej je, uz z definice.

--------------

Kdyz chcete zlikvidovat alfasamce jinych narodu, tak musite vyhladit celou muzkou populaci. Jinak bude alfasamcem ten posledni prezivsi (v jeho propade soucasne I omega samcem)

-------

Když zabijete Einsteina, kdo ho nahradí? - Jiny fyzik. Kdyby se nikdy nenarodil, tak by tu teorii relativity sesumiroval casem nekdo jinej. Jeho napady vychazely z debat s ostatnimi fyziky. Matematickou cast mu resila manzelka. Fyzici resi vzdy to tesne na hranici poznani. V sedmnactym stoleti by Einstein objevil Newtonovy zakony a ne teorii relativity.

Průměrný počet slepic: 3 (5 hlasů)

"Kdyz umre Zukov, tak ho nenahradi nekdo stejne schopnej, ale nekdo stejne schopnej se objevi mezi nasledniky jinych padlych generalu."

To je nějaká nová náboženská víra? Že se musí objevit někdo stejně schopný mezi následníky?

***

"To je nevyhoda valek, nechavate prezit sve nejnebezpecnejsi nepratele, protoze zabijite ty mene uspesne."

Mluvím pěkně prosím s počítačem s binárním uvažováním, nebo s uvažujícím člověkem? Občas mám pochybnosti o subjektu, se kterým komunikuji.

***

"Vy ale nejste zviratum rovnocenym souperem. I kdybyste byl krotitel lvu tak budete mit navrch."

Tak doufám, že to pochopí i ten lev, až se rozhodne si to alfa samcovství vůči vám vybojovat. Nu což, o jednoho člověka méně nebo více...

***

"O alfa samce se bojuje, ale protoze to znamena ten, co je na vrcholu, tak automaticky nejakej je, uz z definice."

A nebo, což je případ mnoha současných národů, mají na místě protektora dosazeného ze zahraničí. Na místě alfa samce je držen uměle, a to silou zahraničního protektora. Dostává medaile ze zahraničí, a dokud realizuje zájmy zahraničí, tak se má vcelku dobře. Jen ten národ jde do zadele.

***

"Kdyz chcete zlikvidovat alfasamce jinych narodu, tak musite vyhladit celou muzkou populaci. Jinak bude alfasamcem ten posledni prezivsi (v jeho propade soucasne I omega samcem)"

A nebo můžete psychicky vykastrovat muže. Třeba tím, že normální, správné a přirozené mužské chování prohlásíte za psychopatii. Armády feministek, LGBTQFŇSQ, genderových vědců, psychologů a dalších bude vytvářet neustálou ostrakizaci na běžné mužské chování. Dále viz má předchozí odpověď.

Vaše představy jedné vlčí smečky se nedají tak nějak černobíle aplikovat na větší společnosti - jak si myslně představujete.

***

"Když zabijete Einsteina, kdo ho nahradí? - Jiny fyzik. Kdyby se nikdy nenarodil, tak by tu teorii relativity sesumiroval casem nekdo jinej. Jeho napady vychazely z debat s ostatnimi fyziky. Matematickou cast mu resila manzelka. Fyzici resi vzdy to tesne na hranici poznani. V sedmnactym stoleti by Einstein objevil Newtonovy zakony a ne teorii relativity."

Bať. Všichni jsou nahraditelní. Co na tom, že se věci stanou třeba o 100 let později. Kdyby se Adolfovi Hitlerovi nepostavil Stalin, ale nějaký vojevůdce co přijde o 100 let později - mluvilo by se na většině třech kontinentů dnes německy. Bylo by všem platné jako mrtvému zimník.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

"O alfa samce se bojuje, ale protoze to znamena ten, co je na vrcholu, tak automaticky nejakej je, uz z definice."

A nebo, což je případ mnoha současných národů, mají na místě protektora dosazeného ze zahraničí. Na místě alfa samce je držen uměle, a to silou zahraničního protektora. Dostává medaile ze zahraničí, a dokud realizuje zájmy zahraničí, tak se má vcelku dobře. Jen ten národ jde do zadele.

Jo, to je pravda, je alfa samec postavenim ne vnitrni kvalitou.

***

"Kdyz chcete zlikvidovat alfasamce jinych narodu, tak musite vyhladit celou muzkou populaci. Jinak bude alfasamcem ten posledni prezivsi (v jeho propade soucasne I omega samcem)"

A nebo můžete psychicky vykastrovat muže.

- ano, to je druh vyhlazeni

Třeba tím, že normální, správné a přirozené mužské chování prohlásíte za psychopatii. Armády feministek, LGBTQFŇSQ, genderových vědců, psychologů a dalších bude vytvářet neustálou ostrakizaci na běžné mužské chování.

- Presne tak se to dela.

Dále viz má předchozí odpověď.

Vaše představy jedné vlčí smečky se nedají tak nějak černobíle aplikovat na větší společnosti - jak si myslně představujete.

Male smecky se skladaji ve vetsi systemy, princip zustava.

***

"Když zabijete Einsteina, kdo ho nahradí? - Jiny fyzik. Kdyby se nikdy nenarodil, tak by tu teorii relativity sesumiroval casem nekdo jinej. Jeho napady vychazely z debat s ostatnimi fyziky. Matematickou cast mu resila manzelka. Fyzici resi vzdy to tesne na hranici poznani. V sedmnactym stoleti by Einstein objevil Newtonovy zakony a ne teorii relativity."

Bať. Všichni jsou nahraditelní. Co na tom, že se věci stanou třeba o 100 let později. Kdyby se Adolfovi Hitlerovi nepostavil Stalin, ale nějaký vojevůdce co přijde o 100 let později - mluvilo by se na většině třech kontinentů dnes německy. Bylo by všem platné jako mrtvému zimník.

- Jo, ten samy princip muze vest k ruznym variantam. To nepopira princip. Kdyby vyhral Hanibal, taky bychom nemeli Caesara.

Zatím bez slepic

"Male smecky se skladaji ve vetsi systemy, princip zustava."

Celek je více než součet částí. Ve větších celcích funguje mnohem více principů a zákonitostí než u malých smeček.

***

"Jo, ten samy princip muze vest k ruznym variantam. To nepopira princip. Kdyby vyhral Hanibal, taky bychom nemeli Caesara."

V tom případě je zbytečné s vámi diskutovat. Odpovědi typu "vždy to nějak dopadne" - mi dokáže dát v zásadě i malé batole. Na takováto "moudra" je zbytečné, aby člověk disponoval mozkem. Tento způsob života dokáže každá baktérie nebo prvok.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

"Male smecky se skladaji ve vetsi systemy, princip zustava."
Celek je více než součet částí. Ve větších celcích funguje mnohem více principů a zákonitostí než u malých smeček.
***
- To samozrejme ano, ale zadne neubyvaji. To, kolik mate znamych se kterymi se skutecne stykate, neovlivnuje pocet lidi ve meste, ale pocet vztahu, co je vas mozek schopen zvladnout.

Proto mohla bejt onuce Sobotka premierem, protoze nemusi ridit vsechny lidi v zemi, ale jen tech par tesne pod sebou. Ti pak ridi sve podrizene a casto na to maji vetsi vlohy.

----------------------

"Jo, ten samy princip muze vest k ruznym variantam. To nepopira princip. Kdyby vyhral Hanibal, taky bychom nemeli Caesara."
V tom případě je zbytečné s vámi diskutovat. Odpovědi typu "vždy to nějak dopadne" - mi dokáže dát v zásadě i malé batole. Na takováto "moudra" je zbytečné, aby člověk disponoval mozkem. Tento způsob života dokáže každá baktérie nebo prvok.

To neni odpoved jak mavnuti rukou "vzdy to nejak dopadne" - to je o tom, ze v prirode jsou skupiny udelane tak, ze maji pripravene nahrady, takze ani znicenim vudce si nijak nemusite pomoci.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

no ono použít jméno Einsteina, není zrovna na místě; sám by se nikdy nedokázal pořádně ani uživit. Vždy mu musely pomáhat jiní ... a to i stou jeho slavnou E=m.c2. Co nenašel v pracích u fyziků před ním (aniž je ve své tzv. teorie uvedl), tak mu spočítali přátelé a jeho žena ... no a dodnes se to plácá i chybami, co tam nadělali.

Zatím bez slepic

Zlikvidování inteligence, zvláště technické je velmi snadné. Osvědčený např. arabský koncept je , že díky vzdělání vůbec nevznikne. Stačí klást hlavní důraz na islámská studia(v KSA to trvá 8 let) a ostatní předměty vůbec nevyučovat. Potřebné technické odborníky např. pro obsluhu Aramca nechají za peníze vyškolit v zahraničí a jejich celkem jen několik desítek. Jinak nic. V našem případě se postupuje podobně- debilizací školství, inkluze, zrušení maturity z matematiky atd. Časem bude dokonáno a cíle dosaženo, vytvoření přihlouplé snadno ovladatelné masy. Ovšem v každém systému a to i v tom našem evropském současném existuje zpětná vazba. Ve výsledku elity, které se chtějí od mas odtrhnout a veškerou vytvořenou nadhodnotu si přivlastnit nakonec zjistí, že sice se stanou pány světa, ale v případě potřeby jim obrazně řečeno, když jim bude kapat na hlavu, se nenajde žádný instalatér a do Číny bude daleko. Veškerý technický pokrok ustane, již dnes to vidíme, kdy poslední relevantní technologie z Evropy je z konce 80. let mobilní technika. Jinak nic. Společnost začne zaostávat,spotřebovávat vnitřní zdroje, tudíž ani potřeby elity nebudou naplněny a nakonec příjde kolaps evropské civilizace.
Navíc proces lze urychlit vytypováním "technologů" a jejich ostrakizací, posláním do důchodu apod. Technolog v tomto pojetí je člověk, který samostatně umí vyřešit nějaký komplexní problém.V projekční činnosti jsou někdy označování jako HIP, v zemědělství to může být vidlák, pokud ovládá agrotechnické technologie a všechny návazné obory, v chemickém procesingu je to člověk, který umí navrhnout a provozovat nějakou chemickou jednotku třeba výrobu močoviny apod. Těchto lidí je ve společnosti velmi malé množství a jejich profesní příprava stojí nemalé prostředky a hlavně čas. Tedy jejich případná eliminace těžce poškodí každou společnost, někteří tvrdí, že nenapravitelně.
Dobrý způsob je také zavést nějaký "ismus", který je nekritizovatelný, a tím způsobem naprosto nehnutelný a zpátečnický. I to v současné době pozorujeme v přímém přenosu a to dokonce jako double úder. Z jedné strany Islám a z druhé zelený ekologismus.

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jen je mezi tim skoli v Cine, Indii a Rusku.

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Klídek bude do úterka
pak vyletí rafinerka
černý dým nad ropným lánem
kdopak tady bude pánem?
Strejda Sam, strejda Sam
chce být vždycky s ropou sám.
Sám si velí, sám si loupí
ropu vždycky někdo koupí.
Někomu plyn musí stačit
nejdřív ho je třeba stlačit
když pojede přes půl světa
už na něm vaří kobieta.
Od Basry však trubky leží
nějaký op ropu těží
chybí mu tam kontrola
bezpečnostní patrola.

Průměrný počet slepic: 4.3 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Vlk je dnes v nejlepší formě. Podle jeho zjištění byl Sulejmání na diplomatické misi, jel na schůzku s iráckým ministerským předsedou, kterému měl tlumočit stanovisko Saudů k mírovým návrhům. Tím dává vražda smysl - mír na Středním Východě není v zájmu Spojených států. Zároveň se tedy potvrzuje, že se jedná o porušení mezinárodního práva. Akt agrese (jak jej definuje Charta OSN) je ospraveditelný jen jako sebeobrana před napadením nebo bezprostředně hrozícím napadením. Diplomat na mírové misi rozhodně není bezprostředním rizikem. Měli bychom se ptát našich politiků, proč k porušení mezinárodního práva mlčí nebo jej dokonce schvalují! Musíme si uvědomit, že se situace může změnit a pak bude pozdě plakat nad tím, že jsme rozbili systém mezinárodního práva.
Tato úkladná vražda nepodléhá jurisdikci Mezinárodního trestního tribunálu, neboť ani Spojené státy, ani Irák, ani Írán nejsou členy římského statutu. Opět bychom se měli ptát našich politiků, proč podporují státy, které nechtějí trestat válečné zločiny.
Souhlasím s Vlkem, že jediné logické vysvětlení této vraždy je snaha Spojených států vyvolat casus belli pro bombardování Íránu. Domnívám se, že pokud Írán nezaútočí sám, tak zase někde spadne nějaký věžák.
Nedomnívám se, že tato vražda Írán nějak oslabí, ba právě naopak. Do velicích struktur se mohou posunout mladší důstojníci a Írán získal mučedníka, který bude symbolem odporu proti západnímu imperialismu.
Pokud mají Íránci trochu rozumu, tak po nějaký čas nebudou útočit na západní cíle a místo toho zlikvidují prozápadní kolaboranty (ve stylu Erdoğana), neboť jim to veřejné mínění dovolí.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

Větvička dnes na blogu https://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=741437 odkazuje na iráckého předsedu vlády, že tím, kdo vyzval Irán k jednání v Bagdádu byly US - tedy ho vlastně pod bílou vlajkou vylákali a tam ho zabili (nebo zabily - US). No nevím, ale zabití při vyjednávání na půl cesty pod bílou vlajkou vždycky v hollywoodských filmech dělaj ty špatný, ne?

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

Já bych se zdržel černobílých a jednoduchých závěrů. Protože abyste mohl udělat závěr, tak byste musel znát situaci kolem asijských států. A o tom máte nejspíše já, vy, a Vlk velice zkreslené představy.

Nade vším pochybnost byl ovšem Sulejmání velice schopný muž. Takový se bude Íránu těžko nahrazovat, protože zatímco blbců a hlupáků je vždy nadbytek, průměrných lidí dostatek, mírně nadprůměrných je alespoň několik v záloze, ale výjimeční muži nejdou snadno nahradit. Je to možná vliv evropské propagandy a korporací, že si lidé představují, že každý je nahraditelný, a každý je jen bezejmenné kolečko v nějakém soukolí. Proč si spousta lidí myslí, že géniové rostou po pytlík na stromě jako jablka?

Když "končila válka v Sýrii", poslední boje byli o Aleppo. Nebo přesněji jedny z posledních. V Aleppu bylo mnoho tajných USA lidí, kteří tam neměli co dělat, a dokonce i Rusko je tahalo z bryndy a zachraňovalo často vysoké USA šarže přímo z Aleppa. Rusko uvažovalo, že když Rusko umožní USA zachovat si mezinárodní tvář, o tom lepší bude mít výchozí pozici pro vyjednávání míru v Sýrii, a o to méně bude USA dělat problémů. A pak si přijde nějaký hejsek typu Sulejmání, a v Aleppu to zavaží Islámskému státu, USA a dalším. To se nezapomíná. A hlavně tehdy USA poznalo, že Sulejmání je výjimečně schopný člověk, který buď bude sloužit USA a zradí svou zemi, nebo je ho potřeba zlikvidovat.

Už tehdy se psala historie vraždy Sulejmáního. Samotný modus operandi provedení vraždy dává mnoho informací. Daly by se zde psát dlouho a dlouho. Napověděl jsem už mnoho.

Sulejmání samozřejmě byl génius, a také se objevil v nějakém místě, čase a souvislostech. Měl určitou podporu, vazby, kontakty, a uplatnil se v určité situaci.

USA vraždou Sulejmáního také chtěli něco sdělit světu.

To, že neplatí mezinárodní právo, a nějaké filozofické traktáty OSN už USA vůbec nezajímají - to dal Donald Trump najevo od první chvíle svého prezidentování. Jeho heslo je v zásadě vše pro USA, a ostatní svět je mi volný. A pokud má ostatní svět sloužil ke své škodě pro dobro USA, jedině dobře. Tím nekritizuji Donalda Trumpa, ale rozhodně jede stylem bližší košile než kabát. Určitě je Donald Trump mnohem lepší prezident než by byla Hillary Clintonová, která doslova lačnila po krvi.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Meli 7 letou valku s Irakem. Tam bylo vyskoleno plno dustojniku. - No, budoucnost ukaze.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

A co když to vše je jinak?

Nebylo nedávno 27/12/2019 zahájeno vojenské cvičení Irán, Čína a Rusko?
Cílem tohoto společného vojenského cvičení prý bylo „vyslat vzkaz o míru, přátelství a přetrvávající bezpečnosti prostřednictvím spolupráce a jednoty“, uvedl k manévrům v íránské státní televizi admirál Gholámrezá Tahání.

Vzkaz asi došel k adresátovi!
A výsledek.....?

Co když Irán (Rusko a Čína) převezli USA a "alfa" generál jen půjčil prsten či napodobeninu.....
Možná ale opravdu věděl (útoky na něj již prý byly) a obětoval se pro další kroky, jak píšete, budoucnost ukáže.

Drobně mne mate jak to, že auta téměř zmizela a ruka s prstenem asi nehořlavého člověka z auta se našla a říkají, že nyní pohřbívají dokonce tělo... No jistě mají USA zase spodní prádlo s DNA a ověřili si to po akci ....

Z představ, nevzniká realita, ale vždy jen a jen další a další lidské představy.
A nakonec i sehrát lze kde co. Zpravodajci by mohli vyprávět.
Viz namátkou přilby v Sýrii.
Neochota DT předložit těm doma v USA, jak celá akce (a jeho prý osobní zavelení k ní) proběhla také vnáší další otázky, jak to vůbec celé bylo ...

Co víme?
Jen to, co nám předkládají k přežvýkání nevěrohodná média a velkohubě vyhlašuje DT sám (ten v USA).

I kdyby to bylo tak, jak se nám předkládá, já si fakt raději počkám na to profláklé "qui bono", či po našem "a komu tím prospějete!" a tečka.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

Velice rozumná žena. Mně se také spousty věcí nezdá. Jen s dovětkem, že se možná ani nedozvíme, jak to skutečně bylo, ani komu/čemu to posloužilo.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Donalde.
Úplně mne dojal Kmoníček,když popisuje,že Sulejmán byl dost dlouho USA spojencem a ze vší podporou,otočil měl smůlu.
Takhle jedná USA se spojencem,který jim ukáže záda.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Všichni tu vedou řeči o tom co bude za další úder z té které strany. Pro nás bude přece největší úder až se opět zvednou davy lidí a budou prchat do Evropy. Ať už to budou skuteční uprchlíci, nebo další Pákistánci a Afgánci převlečení za ně.

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Bzučí tam jak v hnízdě vosím
žádné promiň nebo prosím
ale svorně “smrt!”
“nechť zhyne ten zmrd!”
Silná slova, emoce
přijde zima, nemoce
benzín bude drahý
jak taxikář z prahy.
Otupí se ostří
táta řekne prostři
máma rovná na ošatku
párek drobků od oplatků.
V ropné zemi hlad a bída
v kučeravé hlavě hnida
ajatolláh v Teheránu
v džínách čumí do koránu.

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Situace hodně připomíná akce raketového křižníku Vincennes předcházející sestřelení civilního letadla na pravidelném letu linky IA 655 dne 3.7.1988. Spojené státy tehdy podporovaly Sadáma Husseina v jeho válce proti Íránu. Vincennes tehdy opakovaně vnikal do íránských teritoriálních vod a snažil se vyprovokovat střet s íránskou obranou. Zcela zjevně to byla snaha získat casus belli pro bombardování Íránu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

sankcemi "nebývalých rozměrů".
Reuters: "...Trump also threatened sanctions against Iraq and said that if U.S. troops were required to leave the country, Iraq’s government would have to pay Washington for the cost of a “very extraordinarily expensive” air base there.
He said if Iraq asked U.S. forces to leave on an unfriendly basis, “we will charge them sanctions like they’ve never seen before ever. It’ll make Iranian sanctions look somewhat tame...”"

A my tomu budeme furt ustupovat a ustupovat, až nás to zničí.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

1. Všímáte si, že se nám stále více ztrácí měřítko mezi hodným a zlým?

- Tak to vzdycky bylo.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Nebylo.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

In reply to by Donald Trump (neověřeno)

Trvalý odkaz

A kdy to tak nebylo?

Ve Vietnamu ? Za druhe svetove? Za prvni svetove? Za burskych valek? Za napoleoskych valek? Za tricetilete valky? Za zidovskeho povstani? Za Cesara? Za Kartaga? Za trojske valky?

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Byly doby, kdy se rozlišovalo více a kdy méně. Ale většinou se to alespoň zastíralo, a neventilovalo jako dobro v tak mohutné míře jako dnes.

Evropa se stala rozvinutou mimo jiné kvůli křesťanství, které dalo poměrně jasné a humánní základy, co je dobro a zlo. Znovu - mluvím o křesťanství jako ideji a žebříčku hodnot. Když pak přišla renesance, tyto hodnoty se rozvinuly jako humanismus. To vše umožnilo rozvinout nebývale Evropu.

Zatímco v Africe se stále vyvražďovali a vyvražďují, a je to běžný africký standard. Islám měl jiné ideje, a proto skončil ve středověku.

USA nejvíce bohatly a rozkvétaly, když měly ideu win-win situace a fair play v obchodním i jiném jednání. Ono se na tu ideu sice často kálelo, ale pořád tu byla, a považovala se za vzor, a správný žebříček hodnot.

Krásně vidíte ty rozdíly mezi vnímání dobra a zla, když přicházejí imigranti. Zatímco znásilnit nebo nožem zaútočit na ženu či člověku na náměstí jen psychopatický Evropan považuje za správné a vnímá to jako dobro, pro muslima nebo imigranta je to dost často normální a jedině správné.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Podle Novinek přiletěl Sulejmání do Bagdádu civilní linkou z Damašku. Podle stejného zdroje Trump dvakrát tweetoval. V jednom tweetu hlásil, že jsou připraveny útoky na Íránskou kulturu, v dalším, že útoky na Írán mohou být neproporční. V dalším vyhrožuje Iráku velkými sankcemi, pokud vypoví americké vojáky.
Tedy vražda Solejmáního nebyla žádná brilantní akce tajných služeb, neboť stačilo sledovat FligtRadar.
Trump se rovnou přiznává, že chce spáchat válečný zločin. Co na to evropští politici a "evropské hodnoty"?
Nátlak na Irák by měl být varováním pro všechny země, které ještě nemají na svém území americké vojenské základny!

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

vyzývají Írán (!!!!!), aby se zdržel silových akcí, prokázal trpělivost a aby dodržoval mrtvou Vídeňskou "dohodu".

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

Oni jen zacnou obohacovat uran. Silovejsi uz bejt nemuze.

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Trump vyhlásil při rozhovoru s reportéry na palubě Air Force One, že z Iráku USA neodejdou - postavili si tam drahou leteckou základnu, a tak ji budou chtít před odchodem od Iráku zaplatit, plus vůči Iráku vyhlásí sankce "jaké ještě nikdy předtím neviděli"...
https://www.zerohedge.com/geopolitical/trump-says-us-will-not-leave-ira…

Kdyby se ti ropni magnati na BV domluvili na prodeji sve ropy i za jine meny nez za US dolary, to by USA bolelo hodne moc ...

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Výborné příspěvky.
Už to píši i PL,Sulejmán byl vlákán do léčky a to na popularitě USA-Trumpa nepřidá.
Právě,že se začalo jednání o míru na celém BV,to USA nemůže dovolit,hlavně zbrojařské loby.
Také je jasné,že jde v prvé řadě o Irán a také jeho obchodování s Čínou a bez dolaru,takže tady se setkávají dva tlaky na Irán i USA banky tomu nepřejí.Pak je také jasné,že za tím vším jsou židé,Izrael,nejen že se nesmí židé kritizovat,ale ani trestat,co vidíme i u nás.Už to někdo psal,ve většině států Evropu jsou ve vedení židé,tak i ten souhlas s atentátem se čekal,co je ale horší,do čeho může být zatažena Evropa se dá zjistit i podle přijímání hrdlořezů IS do Evropy.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Popularitě USA-Trump? V samotných USA nebo ostaní státy světa? Co vím, tak ostatní státy světa byli bud podřízeni=vazalové nebo ti co se vzepřeli a bud uájili samostatnost nebo byli rozbombardovaný, takže kromě PR a kaváren není nikdo USA oblíbené a to platí vlastně o každém alfastátu na této planetě. Maximálně je neutrální vztaha, kdy státy jako Chile si nemyslí nic o Rusku, protože je daleko a nic nehrozí a jenom se vyjadřují s pocitu vzdáleného pozorovatele...

Takže je otázka spíše, dostane Trump to proč to dělal ANO/NE, nějaké fantasie, že jde o oblíbenost je pro děti.

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Toto je článek 1. smlouvy NATO:
ČLÁNEK 1
Smluvní strany se zavazují, jak je uvedeno v Chartě OSN, urovnávat veškeré mezinárodní spory, v nichž mohou být účastny, mírovými prostředky tak, aby nebyl ohrožen mezinárodní mír, bezpečnost a spravedlnost, a zdržet se ve svých mezinárodních vztazích hrozby silou nebo použití síly jakýmkoli způsobem neslučitelným s cíli OSN.
Tzn., země, které jsou členy NATO by měly uspořádat summit a na něm vyhlásit za darebácké země NATO, které nedodržují první článek i pod hrozbou vyloučení z toho prašivého spolku.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Ukradeno z Terezy Spencerové:
ruská opoziční Nězavisimaja Gazeta s odvoláním na nejmenované zdroje libanonského Hizballáhu tvrdí, že Írán s USA v uplynulých letech tajně vyjednával a že právě Sulejmání byl hlavní překážkou nového sbližování mezi Trumpem a Teheránem… čili, že jeho smrt se hodí oběma stranám: íránskému vedení byl odstraněn z cesty ideologicky zatvrzelý chlapík, Trump pro změnu může svým sponzorům vykázat „velký“ výsledek své politiky, načež může pomalu, hodně pomalu přijít sbližování… že by?...

Průměrný počet slepic: 2 (5 hlasů)

SansLogigue.
Tak tomuto zdělení věřím ještě méně.
Je možné,že USA jednali a jednají s někým z Iránu,vždyť to známe i z jiných států,kde si vytváří opozici na převzetí moci.
Také víme,že USA už tak několikrát organizovali protesty proti vládě.Jistě,raději by USA ovládli Irán pučem,než vražděním Iránců.Jistě ,Sulekmáni překážel USA,protože se snažil vyhnat USA z BV.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Vubec by me to neprekvapilo.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Scénář odstranění Sulejmáního, aby se mlh Teherán sblížit s USA, je nepravděpodobný. To by Sulejmáního zlikvidovali nějak potichu jako nehodu a ne s halasným alfasamčím hýkáním Trumpa. Zabití Sulejmáního byla pouze PR akce, která může Trumpovi prospět pouze u domácího publika v USA. Tedy jen část předvolebního boje.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

Tím spíše, že Sulejmání spolupracoval s vedením státu, pokud vím.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

A spekulace se rojí:
https://outsidermedia.cz/kdo-podrazil-trumpa/?show=comments
Základní otázka je, komu plyne výhoda ze stavu způsobeného atentátem na Sulejmáního.
Mě z toho Trump nevychází.
Vychází mi pejzatci a američtí demokrati s deep státem v ruku v ruce.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

jak se to uvaří. I tohle vyšumí, horké hlavy vychladnou. Už jsou zapomenuty "íránské" útoky na tankery v Hormuzském průlivu, "íránský" útok na rafinerii v SA... ani pes po tom neštěkne, ani jednoho novináře to nezajímá. Už je to dávno.. 2 měsíce, 4 měsíce... je to věčnost.
Pro naši republiku je horší germanizace, než nějaké ropné hrátky strýčka Sama. Germanizace už není plíživá, ale pěkně pochodová, rázná.

Průměrný počet slepic: 4.1 (18 hlasů)

Ano i ne. Určitě tato akce způsobí trvalou změnu.

Je to několik let, co se formuje nové uspořádání Východu. Každá významná akce, která změní poměr sil zanechá trvalou stopu.

Ne nadarmo před několika lety Rusko do tohoto prostoru vstoupilo, protože pochopilo, o co se hraje.

USA chtělo celý Východ opanovat mocensky, a dělat si tam co chce. Islámský stát alias Daeš je USA projekt a USA realizace. Prostě špinavou práci za USA udělá proxy skupina, kterou založí, sestaví, dají dohromady, platí, vyzbrojují, a používají USA tajné služby i diplomatickou sílu k tomu, aby Islámský stát ochránili a byli jim způsobeny co největší škody.

Saudská Arábie hrála za USA. Nejviditelněji pro nás jim pomohla, když vrhla na trh obrovské přebytky ropy, čímž Saudové srazili její cenu na zlomeček. Cílem této USA akce (skrze Saudy) byla ekonomická likvidace Ruska (hodně závislé na prodeji ropy) a Venezuely (ještě totálně závislejší). USA za to kryje i ty největší masové vraždy Saudů, a bije se za Saudy i na mezinárodním poli. Proto mohli Saudové motorovou pilou zavraždit novináře, a USA to přikrylo. Proto Saudové velí a určují v OSN lidská práva. To už můžete rovnou dát lišku do kurníku. Mimochodem, víte že OSN sídlí v USA v New Yorku?

Na Východě se ustanovila mnohá spojenectví i nepřátelství často i mezi minoritními skupinami nerespektujícími hranice států. Myslím, že ani Tereza Spencerová se v tom zcela neorientuje. Já už vůbec ne.

Každopádně likvidace íránského generála není nic, co by nemělo trvalý vliv (v délce alespoň 20 let do budoucna) na uspořádání vztahů. To, že o tom nebudou za měsíc psát v českých médiích na tom nic nemění.

Číňané, Rusové, a další státy kolem by rozhodně byli hloupí, kdyby tuto událost diplomaticky nevyužili.

Ovšem to hlavní, co mění uspořádání Východu je fakt, že Rusko se ukázalo jako spojenec, který své sliby plní. Jede sice po svých zájmech, ale má také přátele. Zatímco USA považuje všechny jen za vykonavatele svých zájmů, a sliby či dohody platí jen když se to USA hodí. Východ si to začíná uvědomovat. S každou výraznější akcí ztrácí USA obrovský kredit a vliv na Východě.

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)