Hóří nám letadlo...

Autor
Štítky

Dnes bych rád zcela popřel vše co jsem řekl včera, kdy jsem se na současnou bezpečnostní krizi kolem Íránu zkoušel dívat z hlediska překážejícího charismatického generála, který má našlápnuto stát se prvním mužem ve státě. Troufal jsem si tvrdit, že být oblíbený, charismatický a schopný, to se neodpouští ani v Íránu. Jak jsem ale už psal, nebývám otrokem svých úvah a tak bych to celé dnes otočil a podíval se na to z hlediska padajícího ukrajinského letadla plného kanaďanů. 

Dnešní nadpis by klidně mohl být, že bychom neměli hledat spiknutí tam, kde se vše dá vysvětlit obyčejnou lidskou blbostí.... 

Dočetl jsem se totiž, že milý oblíbený tvrďák generál byl v okamžiku zásahu raketou obklopen nejen svým doprovodem, ale také iráckým uvítacím výborem, který byl vaporizován spolu s protiamerickým "teroristou" ve stejně oslnivém konci kariéry. Málokdo to zdůrazňuje, ale Trump se drze přiznal k rozkazu, kterým nejen zlikvidoval svého nepřítele, který byl (jako vysvětlení pro OSN) bezpečnostním rizikem pro USA, ale také několik poměrně vysoce postavených spojenců, kteří svému USáckému protektorovi pravidelně lížou řiť. Nikdo na to nebral ohled, americký spojenec jasně ukázal meze svého přátelství a vsadím se, že v Iráku to všichni pochopili.

Co když v tom nebylo nic světoborného? Trump měl prostě blbou náladu, nějaké zahraniční politice stejně nerozumí, sotva ví, kde je ten Írán na mapě, o íráncích mu řekl poprvé po prezidentské volbě. Je to americký kovboj, takže střílí od boku a má pocit, že právě tohle z něj dělá drsňáka. A tak to udělal prostě z blbosti a lehkomyslnosti. Sulejmání ho prostě nějak štval a tak ho nechal odpálit. Iráčany také nemá rád, chce se tamodtud stáhnout a tak je odpálil také... lidí je jak sraček víme - Kefalín. 

Pak se to celé začalo hrotit. Írán musel nějak reagovat, ale v podstatě se do války nikomu nechtělo, bo Trump chce tak jako tak své vojáky stáhnout, tak by bylo blbé mu to kazit. Ale ztráta tváře, to se neodpouští, tak musely letět rakety proti varovaným američanům a ihned následovaly diplomatické fráze, že takhle jsou všichni spokojení a netřeba to dál rozmazávat. Sulejmání měl prostě smůlu, Trump se blbě vyspal a až pak mu někdo řekl, co by se tvšechno mohlo stát. Například že válka proti Íránu by se dala začít až na podzim, protože na místě nemají dost vojáků a to by se do prezidentských voleb nestihlo. 

Nicméně... Írán střílí rakety. USáci jsou spolehlivě varováni, ale nikdo neví, co se stane dál. Rakety jsou odpáleny a amíci je mají na radarech, vidí je jejich letouny včasné výstrahy, vidí je družice, kterých je tam nad nimi plné nebe. Co udělá velký satan ve Washingtonu? Už jednou byl dost blbej, aby odpálil generála bez ohledu na následky, co když bude blbej i podruhé a směrem k Teheránu už letí Tomahawky? 

Vojáci z protiletadlového mají pohotovost, všechny jejich prostředky proti letadlům jsou zapnuté, na obrazovky koukají místní vojenské gumy o kterých si také netřeba dělat iluze. Dost možná je dneska nutné, aby protiletadlové prostředky startovaly samy, protože než to člověk vyhodnotí, už může být pozdě... 

Ve stejné době startuje ukrajinský stroj plný Kanaďanů. Írán je totiž nejoblíběnější kanadská destinace víme. Běžně se najde osmdesát pasažérů z Kanady letící z Íránu přes Kyjev domů, protože je to levnější... Trasa Teherán - Kyjev je tak levná, že se vyplatí, protože trasa Teherán - Toronto je mnohem dražší než Kyjev - Toronto...  Nemá milé letadlo i nějaký vzácný diplomatický náklad? Nebo vzácného pasažéra? Třeba se v takových případech vypíná transpondér...  Nebo se nevypnulo nic, ale od země se právě odlepovala plná aktovka materiálů typu přísně tajné... tNebo ten transpondér může mít prostě poruchu. Nebo nějaký vojáček měl poprvé ostrou akci a tak to zmáčknul. 

Všímáte si, že osobně považuji zásah raketou za možný. Nějakou malou, naváděnou teplem. Žádná S 300 ani Buk. Letadlo nebylo nijak daleko ani vysoko. A navíc - kolik znáte leteckých neštěstí, během kterých hoří křídlo letadla jen tak kvůli poruše motoru? Na tohle jsou letadla čtyřicetkrát jištěná. Letadla padají spíš proto, že motor nejede, ne proto že hoří.  Ale zato existuje spoustu hořících letadel od šrapnelů. Navíc Trump i Trudeau operují raketou, ale jsou podezřele smířliví... a Íránci zase velmi rychle uklízejí trosky. A někde v kasárnách už je nejspíš důstojník, který si prohnal hlavou kulku. Já bych si myslel, že to s protiamerickou pohotovostí poněkud přehnali. 

Vše samozřejmě může být i jinak a bude dobré to sledovat. Celý příběh je od začátku do konce plný poučení, která se nam jednou budou hodit. Koneckonců, jaký je rozdíl mezi sankcemi na Írán a naším povinným nákupem amerických vrtulníků? Výpalné jako výpalné ne? Jaký je rozdíl mezi spojencem Irákem a spojencem Českou republikou? Možná jen ten, že tu zatím nevítáme ruské generály. Jen jim odstraňujeme pro jistotu sochy. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.9 (38 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Poučení, která se hodí už dnes, je plná (minimálně stoletá) historie.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Jak jsem tu už psal, zavražděný íránský generál (spoluzavražděné nekomentuji) hrál roli veskrze kladnou. Vyrovnával pro svou zemi vliv Saúdské Arábie v regionu.

Wahhábistická SA se svou přímou podporou terorismu v neislámských zemích, tj. posíláním radikálních imámů, financováním stavbou mešit i přímou podporou teroristů (řezání motorovou pilou nepohodlných lidí nebo vraždění skutečných uprchlíků ze SA na Západě, včetně USA, neberu momentálně v úvahu) je jeden z hlavních nepřátel Západu. Faktických nepřátel, ovšem špičky US neoconů Saúdy brání a spolupracují s nimi. Pojí je podnikatelské svazky - např. v Bushově ropné firmě mají Saúdové podíl (proto taky Bush junior ve funkci US prezidenta po 11 září napadl Afghánistán a Irák, zatímco Saúdové, kteří atentát ze SA plánovali a pak spáchali, byli v pohodě - Bush nechal navzdory vyšetřovatelům upláchnout letadlo plně Saúdů, Saudek a Saudčat, bez vyslechnutí, přestože v té doby byly lety že země přísně kontrolovány) a patří jim víc než 20% ekonomiky USA, dnes možná víc. Saúdové také platili Bushům volební kampaň. U Clintonové platili asi 1/4 až 1/3 výdajů na její prezidentskou kampaň. Dále jsou Saúdové plátci do různých US a evropských nadací, univerzit i jednotlivcům z řad politiků. (Který pravicový ministr v ČR to pustil "katarského prince", obžalovaného z prznění nezletilých? Princ se z Arábie k soudu už nedostavil a ministr po čase odstoupil a práci si nehledal...)

Boj proti islámskému státu v Sýrii a Iráku, je Sistaniho nehynoucí zásluha.
USA shazovaly z letadel zbraně a zásoby, kterých se náhodou zmocňoval islámský stát. Bombardovaly ho tak, že náhodou vždy zbombardovali opozici a islámský stát sílil. Cvičily své hodné rebely, kteří se po výcviku a se zbraněmi náhodou vždy přidávali k islámskému státu a místní Al Kaidě. Nechaly bez povšimnutí zásobovací trasy islámského státu z Turecka. Platilo americké "Assad musí jít". Syrský režim se stal nepřítelem, protože nepodpořil ambice USA (energovody ke Středozemnímu moři) a jeho wahhábistických spojenců v regionu.
Sistani prý přemluvil Putina, aby se v Sýrii angažoval a šel do toho. To, že první mohl zvítězit nad islámským státem, je jeho nehynoucí zásluha. Samozřejmě to nedělal pro Západ, ale pro Írán. Kdyby islámský stát, podporovaný hojně penězi a výzbrojí z USA, jejich arabských spojenců a bohužel i z Evropy a Izraele (o podpoře posledních dvou existují také důkazy, tam i tam se léčili zranění islamisté a měli propagandistickou podporu, Francie se podílela na výcviku "rebelů", Británie vymyslela a sponzorovala propagační skupinu Bílé přilby White Helmits, jinak také odnož Al Kaidyl), za pár let, po likvidaci Iráku, Sýrie a Libanonu, by islamisté útočili na šíitský Írán za letecké podpory USA.
Pro nás to nedělal. Šlo o přežití Íránu, který je na US seznamu zemí, které je třeba napadnout. (Vzpomene si někdo, jak Václav Havel psal pro USA zvací dopis do Íránu?? Samozřejmě, z humanitárních důvodů ;) jak jinak.) Ale pomohlo to i nám v Evropě a USA.

CO JSEM NEVĚDĚL.

Jak si jistě každý vzpomene, USA, za přispění Německa s jeho sentimenty z II. světové, kdy Němce Srbové z vlastní země za obrovských ztrát partyzánů a hlavně civilního obyvatelstva, vyhnali, pod lživou záminkou, napadly Jugoslávii. Nejdříve podpořili místní vůdce, kteří chtěli vlastní pašalíky.
Spustila se do té doby nevídaná propagační kampaň v TV a tisku. Démonizovala jednu stranu a adoptovala druhou. Kde překroutili všechno a z obětí udělali viníky. Pak bylo vyhlášeno zbraňové embargo na oblast. USA ho porušovaly, cvičily a vyzbrojovaly svoje favority. Vtipné bylo, že USA pořád mluvily o multikulti a přitom nechaly svým tamním spojencům brutálně etnicky vyčistit území, které jim přikleply. Paradoxně, nejmultietničtějsí zemi zůstala zbytková Jugoslávie a pozdější Srbsko, což "novinářům" nepřišlo divné...
Tehdy byli představitelé států, proti kterým USA vedly kampaň, noví Hitlerové (dnes se to už nepoužívá, asi se to už zprofanovalo a co se týče těch, na které USA vsadily na Ukrajině, by to byl výsměch).
US propagandou zdivočelí muslimští džihádisté (po Afghánistánu a stažení se SSSR z něj, nezaměstnaní) byli za logistické a finanční podpory USA přemisťováni do Svaté války na Balkán. Nejdříve do Bosny, kde vraždili bez výběru křesťanské obyvatelstvo ( z paměti mi nevymizí obrázky povražděných tamních křesťanů nebo fotografie vychrtlého malého snědého bosého džihádisty z Jemenu, jak ve zničené vesnici se šťastným úsměvem drží před sebou jako trofeje zohavené uřezané hlavy křesťanské ženy a jejího dítěte). Ani se to moc na netu tehdy necenzurovalo, umělé vyvolaná propagandistická nenávist proti Srbům byla tak velká, že jakékoliv muslimské zvěrstvo byla "ospravedlnitelná odplata" (Bernard Kouchner). Do sdělovadel se nedostávali pouze ti, kteří měli názor opačný. Hodně západních vojáků na místě změnilo názor. Ti byli suspendováni a umlčováni. Z našich představitelů z toho vyšel se ctí Dienstbier starší, tehdejší zmocněnec OSN pro bývalou Jugoslávii. Jestřábi ho nenáviděli, jeho články k tamní situaci na netu už nenajdeme. Zato Václav Havel nezklamal, jeho rétorika hájila US zájmy a omlouvala je. Dokonce vymyslel termín "humanitární bombardování". Absurdnější, než z "jeho" her... Však také v USA získával čestné tituly...
Havel také pozval do České republiky z Bosny muslima Aliju Izetbegoviče, kterého tam USA udělaly prezidentem. Tento "disident" za Tita seděl a to za členství v radikálním, na Saúdy napojeném islámském ozbrojeném spolku a za literární dílko "Islámská deklarace". V něm bylo např. něco jako "nebude nikdy míru mezi muslimy a nemuslimy... muslimové musí dominovat světu, zvítězit a k vítězství použít všechny možnosti bez ohledu na domácí obyvatelstvo... po celé zeměkouli musí být nastolen islámský chalifát...". Z tohoto člověka USA před světem a Havel u nás, dělali demokrata...!!! (Muslimové v ČR měli celou deklaraci na svých www stránkách, tehdy se islám fakt propagoval, jako že muslimové jsou oběti...Pak to ze stránek stáhli, asi si uvědomili, co to znamená z pohledu ještě většinových nemuslimů.) Z našich novinářů tohle svinstvo podporovali nejvíce a nejvíce štvali Petr Pravda, který štval proti přežilým zaostalým "Byzantincům", předurčeným k vyhynutí (ironie, jestli je to jeho skutečné jméno) z Lidovek, Teodor Marjanovič z MFD (prý Chorvat z ustašovskými předky) a Matyáš Zrno, ten porůznu a hlavně v ČT, titulovany tamtéž jako "odborník na Balkán" (syn nějakého televizního papaláše). Oni i druzí se dopustili svým štvaním a lhaním trestných činů. Jejich jména by neměla být zapomenuta. Dnes lhát lze také, ale tak okatě a primitivně by to asi už neprošlo, navíc USA od té doby napadly ať přímo nebo v zastoupení více zemí, neustálé US války je rekordně zadlužily, za zbohatnutí oligarchických špiček, takže běžný člověk se na to dnes přece jen dívá jinak...

Po likvidaci Jugoslávie bylo potřebí z hlediska USA likvidovat i zbylou Jugoslávii. Tam USA znovu vsadily na islám, na Albánce a znovu logisticky zajišťovaly přísun islámských džihádistů. Po napadení zbytkové Jugoslávie Usáci zajišťovali muslimům leteckou podporu a nechali je za odměnu, jako vždy, etnicky vyčistit území (přes neustálé řeči o multikulturalismu!), které jim přiznaly jako odměnu za spolupráci.
Za službu muslimský lebensraum... Kostely a hřbitovy zničili bojovníci také... A přepsali místní historii.

Zatímco v Bosně USA bojovaly hlavně v zastoupení a bombardovaly málo, co se týče Kosova, bombardovaly totálně celé území Jugoslávie, továrny, nádraží, mosty, vlaky, vládní budovy, i pár škol, elektrárny, televizní stanice apod. Předcházela smlouva z Rambouliet, kde jedna strana měla bezpodmínečně pod hrozbou násilí, přijmout nepřijatelné podmínky druhé strany. Tato smlouva až nápadně připomíná Mnichovský diktát a je také diktátem nazývána. USA pak přepadly Jugoslávii pod záminkou, že nepřijala "smlouvu". Bez vyhlášení války, jako obvykle.
Srbové se po 3 měsících (USA docházely bomby, tak začaly jednat) z Kosova stáhli, se zárukami rezoluce OSN, že Kosovo je nedělitelná součást jejich státu. USA deklarovaly, že kvůli ochraně lidských práv albánské menšiny (ale v Kosovu většiny! Albánci terorem nízké intenzity etnicky čistili oblast už desetiletí před US záborem, Tito byl Chorvat a tamní situace ho nepálila, navíc udělil Kosovu autonomii, kterou nikdy nemělo a Nealbáncům, vyhnaným během II. světové války zakázal návrat.) budou v zemi 5 let a pak ji předají zpět Srbsku. Jak to dopadlo, navzdory OSN, víme. Samostatný drogový mafiánský státeček, živený z rozpočtu EU. A US obrovská základna. U tehdy uvažovaného, dnes budovaného, energovodu...

A USA TVRDILY, ZE NAPADENÍ SUVERÉNNÍHO STÁTU, PORUŠENÍ DOHODY Z HELSINSKÉ KONFERENCE, JE OJEDINĚLÉ, NEOPAKOVATELNÉ, PORUŠENÍ MEZINÁRODNÍHO PRÁVA. Z humanitárních důvodů, výlučně, že.
USA tím přestoupily další hranici mezinárodního práva a sdělovadly zmasírovaná společnost pak nekladla odpor ani při následujícím napadení Iráku (neexistující rakety a ZHN) a pak Lybie (potláčení USA vyzbrojených islamistů, vytvoření vlastní africké, zlatem kryté měny a prodej ropy za eura a následné vytvoření bezletové zóny, což jaksi nepochopitelně pro USA bylo oprávnění k útoku, létat paradoxně mohli jen útočníci)

NO A PROČ O TOM PÍŠU?

Protože Sistani
Írán podporuje šíitské Jemence oproti sunnitským agresorům SA, podporuje Hizballáh v Libanonu, u kterého dnes hledají ochranu před Sunnity tamní křesťané. V Sýrii se k šíitům hlásí Alavité, což jsou spíš kryptokřesťané(!) než muslimové. Jestli něco osnoval v regionu proti Usákům, tak jen tam, kde nebyli vítáni a nemají co dělat. Ne v USA civilisty nebo státní návštěvy.
Takže pro mne byl zavražděný generál celkem kladňas. A Írán je ve srovnání se sunnitskými Araby jako nebe a dudy. V Íránu je stará kultura a daleko větší vzdělanost. Žijí zde náboženské menšiny, např. Arméni nebo Židé. Jistě, v područí, ale relativně nejsvobodněji ve většinově muslimské zemi. Obyvatelstvo Íránu, prakticky dle všech normálních lidí, co se tam podívali, obdivuje Západ, cítí se patřit kulturně spíš k Západu než k Arabům nebo Turkitům nebo Pákistáncům. V zemi je bezpečné cestovat, více než v Turecku, o dalších sousedech nemluvě. Během posledních 20 let rodiče zaměnili islámská jména pro své děti za tradiční perská. Vláda ajatolláhů je nemilována jako zpátečnická. V zemi existuje ženské emancipační hnutí, třebaže jim západní pobouchané feministky svou podporou práva (a povinnosti) pro ženy nosit v západních zemích islámský pytel, házejí klacky pod nohy.

Tak nějak jsem přemýšlel o té Jugoslávii. Balkáně. Co náš milý generál v té době dělal. Jak z tehdejších pramenů vyplývá, přesun džihádistů na Balkán logisticky zajišťovaly USA, bez nich by tam neproklouzla ani myš, pardon, džihádista. Byl to silný stream. A USA hodně tehdy spolupracovaly na svém díle právě s Íránem!!! Tedy svým papírovým nepřítelem ! (Když jde o ušlechtilé US cíle, jdou city stranou. Dle britské novinářky Eve Prentice dokonce v Bosně Aliju Izetbegoviče, navštívil Usáma Bin Ládín, sháněl pro Bosnu islámské dzihadisty ( s US tolerancí) stejně jako dříve pro Usáky do Afghánistánu.)

No a dnes to vypadlo!

Na Parlamentních listech vyšel dnes rozhovor s íránským velvyslancem v ČR. Mimo jiné pění chvály na generála se zmínil, že během bojů v Jugoslávii působil na Balkáně. CO NEZAZNĚLO, ALE Z KONTEXTU JE JASNÉ, JAKO SPOJENEC MUSLIMŮ A TEDY I ÚTOČÍCÍCH AMERIČANŮ !!!!

Nevím, jak se tam dostal, jestli dobrovolník nebo to měl příkazem. Jestli páchal zvěrstva na Srbech, Chorvatech a dalších křesťanech sám nebo jestli to u svých mužů podporoval. (Tyto vražedné výpady byly organizovány mimo jiné i ze Srebrenice, kde jednotka džihádistů povraždila bestiálním způsobem vesničany z okolních vesnic a pak vždy ustoupila do bezpečné zóny. Pak dostala rozkaz k opuštění města a propagandisté napsali příběh. Obdobně je využíván tzv. masakr v Račaku. Pochybnosti novinářů, kteří byli na místě přehlušila masivní US propaganda v tisku a TV, cílící na emoce. Dnes vyšlo najevo, že událost byla zaranžována, i díky svědectví finského forenzního týmu, který byl zastrašován, aby pozměnil výsledky. Z našich novinářů po letech promluvila Jitka Obzinová, která dělala reportáže z Bosny pro jednu z našich TV. Šla pracovat do jedné ze slovenských komerčních televizí a mohla si dovolit mluvit. Podle ní všechny reportáže, včetně přestřelek ozbrojenců, byly fingované. Ozbrojenci dostávali pevné taxy a reportéři dělali, co chtělo vedení. Zminila i britského reportéra Petera Arnetta, který v tom vynikal.) Nebo zvěrstva na muslimech, kteří se necítili umělé Muslimy, ale muslimskými Srby. A bojovali v čele s Fikretem Abdičem v Boháči proti dzihádistům. Narušovali obraz propagandy USA o muslimské národnosti, byl proto proti nim jako odpadlíkům veden hlavní nápor džihádistů v muslimskobosenských službách.

Každopádně, teď ho vidím jinak, smrt si zasloužil.
Ale rozhodně ne dalším porušením platných mezinárodních norem. Jejich zrušením svět bezpečnější nebude.

Za druhé je zase potvrzeno, že USA nemají přátele, jenom zájmy. Kurdové, i Srbové a Jugoslávci celkově (jak USA Jugoslávii potřebovaly za studené války!) a další by mohli vyprávět. Poučení i pro Evropany a nás.

Za třetí. USA pomohly v Afghánistánu znovu stvořit agresivní islám. Dodnes, ať už při invazích za odměnu nebo útoky na jiné státy a následující nenávistí k západu a "politikou" lidských práv a multikulturalisnem, rozvracení jiné země a nakonec i tu svoji. Islám nikdy nepřistoupil a nepřistoupí na kompromis. To je neislámské.
Když Livingstone cestoval po východní Africe, potkával arabské otrokářské výpravy (pominu lovy otroků v Evropě, odehrávající se ještě "nedávno")se zástupy přikovaných ulovených otroků. Když se jich ptal, proč to dělají, odpovídali, že je to jejich povinnost, protože islám...

Ve všech vyspělých zemích, které islám ovládl, došlo ke kulturní regresi a nástupu primitivismu. Takovému, že jakákoliv obroda zevnitř, jakýkoliv vývoj, byly a jsou nemožné. V místech s troskami starověkých a středověkých civilizací se dnes pasou kozy.
Např. v severní Africe byla regrese tak rychlá že se přestala obdělávat pole a přístavy se během pár let zaplnily bahnem a byly k nepotřebě. Památky jsou tam v lepším stavu než v Itálii, kde byla také regrese, ale kontinuita přetrvala a lidé antické památky recyklovali na vlastní stavby. V severní Africe se usadili Féničané, Řekové, Římané, byla tam přidělována půda. Původní Berberové byli málo početní a asimilovali se. Kromě oblasti Atlasu. Do islámské anexe v severní Africe vládli Vandalové, kteří s sebou vzali část Alanů, Svébů a dalších kmenů. Byli na tehdejší dobu hodně početní. Přesto v genetickém otisku tamních obyvatel nezanechali téměř ani stopu! .......
A jak to bylo na Blízkém Východě, v Turecku a jinde? Islám nezná kompromis. Pak by to nebyl islám. Pobláznění sluníčkáři, snažící se prosadit proti autoritám, rodičovskému světu (tento vývoj v dospívání je u všech lidí stejný, liší se jen intenzita u jednotlivců. U všech ostatních společenství, kromě Západu, je tato energie směřována jinam. Pokud tomu u nějaké civilizace někdy nebylo, už neexistuje). Je to jako boj o teritorium, o prostor, o sebeprosazení se. Neočekávají, že bezpodmínečně vyhrají. Zároveň někde uvnitř očekávají, že v případě nebezpečí, které způsobili, je naše civilizace - rodiče, budou chránit. Proto si neuvědomují nebezpečí (které vyvolali oni i naše poddajnost). Lidé nejsou stejní a nebudou. Jednou můžeme dopadnout stejně nebo hůře než starověké civilizace a vzpomínka na nás, že jsme kdysi existovali, nadobro zanikne. Protože díky regresi v islámské monokultuře nebudou už žádné země s vědou, jako Evropa minulých století. Naše památky budou dávno jako neislámské dávno odstraněny, historie přepsána a nebude už nikdo, kdo by nás objevil...

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

Protože jsem psal i o kontextu. Píšu z telefonu, takže text někdy není souvislý a oprava pravopisu občas zazlobí, za což omluva.

v Boháči = v Bihači

adoptovala druhou (stranu) = adorovala druhou.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Všechno svést na korektor pravopisu;))

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Tohle ale blboně strkající se u koryt nezajímá, teď žerou. A kokoti se na to jen dívaj. Na vlastní potřeby kaděj, nemají tužku ani papír, raděj se třesou co bude až budou koryta prázdná. Večer dovalí ukázat svoji kuličku, šak pantáta říkal, že to vykydá. Heh

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Trápit se nevědomostíí gdo střílel do jakých lidí může vést k cicvilizační chorobě,bacha na to. Jedině snad že příčiny znáte a hodláte je vyléčit. Představa, že si emerický panský rezident po večeři prohlíží krví zacáraný prsten, že je ve slevě, může někomu připadat gurmánsky, ale, možná se to za 70let dovíme, že se to taky dověděl podobně jako my, z televíze. A gdyž mu poslali obrázky hořícího letadla tak třeba řekl, "dejte už s 9/11 pokoj, řeknu to až budu zvolen".
Aby se z teho nevyklubal zlidovělý dialog s Godotovou babičkou. "Řekni to hned", odvolávám co sem odvolal, "cos to říkal?", tak odvolávám co sem před tím odvolal,"Nahlas"...😂
Gdyž teho bude moc, co by se nevešlo do učebnic, zasedne stejně nějaká komise a přepíše to po hisTóricku do blboňštiny a zas bude líp. Místo teho by bylo užitečnější psát ty naše potřeby, střediskové... Určitě by nějakej Otík přišel na to, že takové rakety sou nám ku obraně naprd, že by to vymyslel třeba nějak líp, účinně, hygienicky a nemuselo by to třeba dělat ani kravál. Heh

Průměrný počet slepic: 3.5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Zmizelo nenávratně.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

na požáry v Austrálii a zároveň 2 mega v dekách a stanech pro islámské osídlence EU. Není něco špatně?
Urválková nebo rota kanaďanů spadlých na zem mě tak netrápí.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Někdo kdysi organizoval revoluce, pogromy, války, genocidy. Jedny státy dusily druhé a vítězily nad nimi rychle nebo pomalu. Lidi v ohrožení se vrhávali na správnou stranu.
Dnes se dávní rivalové spojují, spojenci nasírají, lidi všecko vědí, výrobky dělají hottentoti a vzdělanci prodávají ponožky. Lid je debilizován protichůdnými zprávami, morálka nemá cenu života. Profiluje z toho někdo? Globální elity?

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Globální elity plánují, že většina z nás vyšumí..........

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

Proti hybridní blbosti? Jednou za 4 roky? Jediné, co mě sere - že Hilux nemá pozinkovanou kastli. Za 20 let bych na něm mohl jezdit bez řidičáku, ani by mi ho nikdo nebral.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

v uspořádanost světa. Nebylo to něčím cílem? Sedl jsem někomu na lep? Dělal jsem v životě všechno dobře, nezmařil jsem úsilí předků? Volil jsem správně? Je zastupitelská demokracie tím správným nástrojem pro řízení národů? Co je to vůle lidu? Kdo ji hlásá? Existuje vůbec nějaká vize, na které se shodne většina lidí a je ochotna jít za cílem proti vůli jiných? Mám vůbec pevný bod, kam se mohu vrátit? Potřebuju ho? Nejsem už náhodou radikalizovaný? Jak se dělá čip?

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

Já kupříkladu řeším záhadu těstovinových "volantů".
Jak se to, sakra, vyrábí?
Že ve fabrice sedí hejno absolventek džendrstudií z FHS UK a vyrážejí to ručně, se nedomnívám. Byť by to asi bylo jediné smysluplné uplatnění takových existencí.
Takže na to asi mají stroj. Ale jak to, krucipísek funguje?
Tak tohle řeším já :o)))

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)

a kupte si aluminiovou čapku .

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

a zmijovku, pro práci a běh kšiltovku.

Zatím bez slepic

Když sem išel hřebenovky, volně, bo súvislého hřebeňa tam néni, z Javorníkú do Beskyd, kúsek za Bílý kříž s odskokem na Lysú, mňél sem na hlavě maskovací latkový klobúk z Číny. Skládací, se šňúrú pod bradu. Zrobil dobrú službu, bo na slunku za 20 minut v plecháču vařila voda jak nad plotnú.
Ti, co pokrývky hlavy nevzali,
skýtali na koncu cesty pohled jak na vařené raky.
Na Goroly sme nedošli. Snaď indy.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Včerejší Aktuálně:
20:38

Americká armáda se v den útoku na šéfa elitních íránských jednotek Kuds Kásema Solejmáního neúspěšně pokusila o atentát na klíčového velitele Kuds v Jemenu.
Neúspěšná operace může naznačovat, že vláda prezidenta Donalda Trumpa operací proti Solejmánímu nesledovala jen cíl odvrátit nové útoky na Američany, jak Washington tvrdí, ale chtěla zasáhnout celé vedení íránských revolučních gard, uvedl dále list Washington Post. Útok proti Šahláímu je stále přísně tajný, američtí činitelé odmítají o operaci hovořit kromě přiznání, že se nezdařila, píše se v článku.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak už se zelené gumy z íránské armády přiznaly. Dobrý tip a nebo máte známé v Íránu na štábu? 😃

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Hořící motor letadla není zase tak unikátní případ:

září 2019, kanadská linka Swoop z Britské Kolumbie - motor začal hořet krátce po vzletu po srážce s hejnem hus https://www.novinky.cz/cestovani/clanek/letadlu-zacal-horet-motor-cestu…, bezpečně přistáli.

červenec 2019, Delta Airlines, Atlanta - Baltimore, cestující natočil, že se uvolnila přední část motoru a poskakovala po lopatkách, pak motor začal hořet, video v článku https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/cestujici-natocil-jak-se-za-letu-…

duben 2019, Barcelona - Tel Aviv, Arkia Airlines, Boeing 767, motor vzplál za letu https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/604585/boeingu-vzplal-za-letu-…

duben 2018, Atlanta - Londýn, Airbus A333, Delta Airlines, příčina únava materiálu https://www.seznamzpravy.cz/clanek/dalsi-pozar-motoru-letadla-stroj-del….

A je spousta dalších případů, stačí na internetu zadat "hořící motor letadla". Je to častý jev, že lze dohledat opravdu hodně případů, kdy letadlu hoří motor. Ale ne všechny končí tak tragicky.

V případě letadla sestřeleného po vzletu z Teheránu ale nemusíme spekulovat. Írán už se přiznal, že letadlo sestřelily jeho Revoluční gardy. Bylo po atentátu na Sulejmáního, Írán v odvetu vystřelil rakety na americkou základnu a íránská PVO měla pohotovost. Někomu z Peršanů ruply nervy, když viděl na obrazovce letadlo, tak zmáčknul tlačítko a jedno letadlo mělo smůlu.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/udelali-jsme-to-ale-nechteli-jsme-ir…
Tím Peršany nijak neomlouvám, zavraždili hromadu lidí. Bude kolem toho chvíli povyk, Írán pošle nějaká odškodnění, pak vše utichne. Bude z toho už jen případ, že se nevyplácí být ve špatnou chvíli na špatném místě.

Uvidíme ještě zajímavou mediální válku, kdy se upozadí zavraždění Sulejmáního a hromady iráckých generálů, a bude se řešit jen zavraždění tlupy Kanaďanů a ukrajinské posádky. Poučení? Do válečných zón prostě nelétat nebo létat jinou trasou než kolem vojenských základen.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

tohoto typu jsou stroje s tzv. vnějším spalováním, tudíž při tlaku, jaký je v současné době na konstruktéry a technology kladen, je tzv. hořící motor vcelku běžnou záležitostí.
Ve většině případů prostě nehoří motor, nýbrž přebytečné palivo, které neshoří v motoru.
Samotný motor, resp. jeho klíčové části jsou vyrobeny tak, že teplotu hořícího paliva musejí vydržet v řádu stovek motohodin.

Tyto události by se nestávaly, kdyby výkony motorů nebyly šponovány do rizikových výšek s odůvodněním, že správnou funkci motoru přece "spolehlivě" hlídají "chytré" součástky (hlídač plamene, teploměr, vstřikovač paliva, blablabla...), které dávají zpětnou vazbu řídící jednotce motoru a "občas" to nevyjde, protože se změnily vnější podmínky (teplota a tlak vzduchu, rosný bod, blablabla...)

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

Ano, motor je vyroben z nehořlavých součástek a hoří na něm jen hořlaviny (palivo nebo olej), ale je už takové vžité označení poruchy motoru. A souhlasím i s tím, že dnešní motory jsou komplikované a nastavené na hranici možností, protože jej hlídají čidla. Ale za to může tlak EU a Gréty na výrobce motorů kvůli CO2.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak jsme omylem sestřelili asi stotřiasedmdesát lidí. Hluboce se omlouváme.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Pochybuji, že by smrt 176 osob (nebo 173?) někoho ve Washingtonu anebo v Bruselu extra vzrušovala. Ty nevzrušila ani čtyřletá válka Saúdské Arábie v Jemenu. To je ten hezký dvojí metr.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Pokusme se vymyslet obdobnou situaci.
Současná pololoutková irácká vláda je americkým spojencem, její koeficient poviného a zdánlivě sebezáchovného(!) rektáního alpinismu je srovnatelný s vládou naší.

Takže:
Ruský ministr zahraničních věcí požádá českého ministříčka zahraničních věcí Petříčka o schůzku v Praze, kde hodlá setkat např. s několika velvyslanci evropských zemí a projednat s nimi blíže neupřesněnou agendu, týkající se energetickí bezpečnosti.
Nadministr Poche po poradě s americkým velvyslancem vydá Petříčkovi souhlas.

Ruský ministr přilétá, na letišti jej vítá ministrm Petříček, nadministr Poche, několik zástupců diplomatického sboru, ochranka a podržtaškové.

Na letiště Václava Ruzyňského přilétne raketa z amerického dronu, ruský ministr zahraničí je mrtev, kečup z Petříčka od kečupu z Pocheho se pokoušejí od sebe odlišit pomocí rozboru DNA, několik málo desítek dalších nedůležitých kolaterálních ztrátů se spravedlivě rozlije do vodotěsných rakví.

Americký prezident vydá prohlášení, že ruský ministr byl podle informací CIA zodpovědný za ruskou zahraniční politiku, ktrá je zcela v rozporu s americkými zájmy. Navíc byl ve spojení s největším nepřítelem USA a svobodného světa vůbec - Putinem.
---
Já vím, srovnání kulhá.:Ruský ministr zahraničí nemá zdaleka takovou důležitost pro Rusko, jako měl zavražděný generál pro Irán,
kolaterálně obětovaní Petříčpocheové jsou pro USA méně důležití a lépe nahraditelní než iráčtí činitelé,VĚDOMĚ kolaterálně spoluzavraždění s iránským mužem číslo dvě.

Jinak je situace víceméně symetrická. Spojenec jako spojenec.
V TOMTO se mezinárodní situace nejvíc změnila!

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

ruský ministr přijel na protistátní návštěvu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

To Petříček taky, jeho domovem je EK v Bruselu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, takovéto příměry byly leckde prezentovány, i zde. Od začátku je jasné, že největší prohra z tohoto případu je na "naší" straně, na straně tzv. civilizace, na straně nositelů dobra, hodnot, správna. Už nemáme morální právo bránit jakémukoliv teroristovi, aby u nás zabíjel kohokoliv. Je to podobné jako s tím dopingem. Doping na západě? To je OK, protože to jsou individuální poklesky. Doping v Rusku? To je státní záležitost, proto celé Rusko je fujtajbl a všichni tam musí přestat sportovat a všechny pálky, rakety (sportovní), míče, lyže vyhodit a už se na ně nikdy ani nepodívat. Tedy pokud to celé obrátíme, tak individuální teroristi v Evropě jsou OK, ale státní terorismus by měl být postižen (chachá) stejně.
Jen bych trochu nesouhlasil s tím, že ruský ministr zahraničí nemá pro Rusko takovou důležitost. Myslím, že zrovna Lavrov je pro Rusko jednou z nejdůležitějších (aspoň z těch viditelných) persón. Aspoň zvnějšku to tak vyzerá, zevnitř jen odhaduju.

Průměrný počet slepic: 4.8 (27 hlasů)

Máte dalších pět slepic i ode mne.
Přiznávám, že součástí mého zdejšího asfaltového image je i drobé přehánění v rámci pravidel sarkasmu. :-)

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

soudruha Horymíra, takže vás nyní urazím.
Jste neobyčejně hloupé asfaltové zvíře, protože každý správný pták přece ví, že po explozi soudružské emerycké raketky nevzniká z kolaterálů kečup, nýbrž ŠAŠLIK!!!

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

za technickou nepřesnost.
Zahanbil jste mne. :-(
(Ale třeba jsou Pochpetříček vegetariáni a šplhl jsem si u nich.)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano. To je to hrozné zjištění pro spojence USA. Že ani lezení do zadku vás nemusí zachránit - vlastně naopak vás může přiblížit té smrti. Protože neměl by ten příklad znít spíš takto?

Hodný Američan požádá českého ministra zahraničí, zda by nezprostředkoval mírová jednání mezi Ukrajinou a Ruskem. Ministr zahraničí Ruska tedy přiváží na pozvání našeho ministerského předsedy reakci na návrhy Ukrajiny... (a dál se to odvíjí jak bylo napsáno.

Jinak spíš než Lavrov by možná odpovídal Šojgu.

Je to jednoduše nový level spojenectví. Už nejenom, že se na nás Velký Bratr vykašle, až se mu přestaneme hodit. On už nás rovnou v našem zájmu bude kolaterálně zabíjet.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Dobrý postřeh. 10 slepic.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Omlouvám se za poznámku mimo téma, ale je aktuální. Nedávno tu několik vážených kolegů diskutujících psalo o knize Petra Čorneje Jan Žižka. Dnes si na ČRo Vltava v 10 - 11 h lze poslechnout rozhovor s autorem knihy. Pořad se pak dá najít i v archivu stanice v rámci Víkendové přílohy.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Díky

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Klauni pod dohledem opic, řekl o autorech 737 MAX jeden z firemních pilotů Boeingu. Společnost zveřejnila interní zprávy
Aktualizováno
Před 11 hodinami

Americký výrobce letadel Boeing zveřejnil stovky interních zpráv od roku 2013, které obsahují tvrdou kritiku vývoje modelu 737 MAX. Tato letadla byla loni po dvou smrtelných haváriích odstavena v celém světě z provozu. V dokumentech se zaměstnanci také například chlubí tím, jak tlačili na regulátory, aby schválili, že piloti nemusejí absolvovat výcvik na simulátoru

„Toto letadlo navrhli klauni, kteří jsou sami pod dohledem opic,“ uvedl ve zprávě z roku 2016 určené kolegům jeden z firemních pilotů. Firma už poskytla dokumenty zákonodárcům i lidem z amerického Federálního úřadu pro letectví (FAA), kteří vyšetřují okolnosti vývoje letadla i proces, při kterém byla těmto strojům udělena způsobilost k letu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Nevydali informaci, jestli je Boeing správně multikulturní a genderově vyvážený?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Možná jste uhodil hřeb na hlavu... Možná by MAXi padají proto, že jsou nevyvážený, vyváženost je přeci alfa a omega při každém nakládání letadla.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co je Vám na nabílených klaunech a černých, či hnědých opicích multikulturně nejasného? :D

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Velká Británie požádala o vydání Anne Sacoolasová, manželky amerického diplomata ve Velké Británii.Žena loni v srpnu narazila do motorky, na které jel Harry Dunn, který při nehodě zemřel.
Manželka amerického vládního zaměstnance Sacoolasová podle vyšetřovatelů jela autem po nesprávné straně silnice, když se střetla s motorkou, kterou řídil devatenáctiletý Dunn. Mladík nehodu nepřežil. Žena podle policie nejprve s vyšetřovateli spolupracovala, pak ale díky diplomatické imunitě Británii nečekaně opustila.
Právní zástupkyně 42leté Sacoolasové už dříve uvedla, že se žena dobrovolně do Británie vrátit nehodlá, neboť by tam mohla skončit za mřížemi kvůli "hrozné, ale neúmyslné nehodě".

https://zpravy.aktualne.cz/?utm_source=mail.centrum.cz&utm_medium=refer…

Velká Británie nyní vidí, že zatímco občané USA mohou beztrestně zabíjet všude po světě, zabíjení občanů USA po světě, ani přípravy útoků, nikomu neprojdou, jak se přesvědčil mrtvý Sulejmání.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jonathan Sacoolas nebyl a není žádný diplomat, ale nějaký embedded špión od NSA (ta to ovšem ústy svého mluvčího Chrise Augustina popírá), nasazený v Británii na základně RAF v Croughtonu na odposlouchávání komunikace britských občanů.
A přesto, že ani jeden z nich neměl a nemá diplomatickou imunitu (manžel údajně požíval "ochrany odpovídající diplomatické imunitě", a to na základě nějaké tajné dohody mezi GB a USA), USA opakovaně vyfakovaly "svého nejlepšího spojence na světě" s tím, že své občany zásadně nevydávají.
https://www.cbsnews.com/news/anne-sacoolas-harry-dunn-crash-state-depar…

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Občane,
také jsem nepsal, že byl Jonathan Sacoolas diplomat. Byl to vládní zaměstnanec a diplomatickou imunitu obdržela jeho manželka. Jenže ji obdržela až po nehodě. A díky diplomatické imunitě mohla docestovat z Velké Británie.
https://www.lidovky.cz/svet/diplomaticky-spor-kolem-zabiteho-brita-zena…
Divím se, že Mike Pompeo hanba nefackuje. Jedna americká hloupá nána si myslí, že se všude po světě jezdí jak v USA. A přitom zapomněla, že se v Británii jezdí vlevo. No tak jela v protisměru a nepřišlo jí to divné. Je škoda, že potkala kluka na motorce. Potkat kamion, byla by horkou kandidátkou na vítěze v Darwinových cenách. A pro ni je to jen hrozná nehoda.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Divím se, že Mike Pompeo hanba nefackuje.

Divím se, že se divíte. Je to všude stejný.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Divím se, že Mike Pompeo hanba nefackuje.

Divím se, že se divíte. Je to všude stejný.

Zatím bez slepic

Tak pardon, přeci jen jsem napsal, že Jonathan Sacoolas byl diplomat. Nebyl, byl to jen vládní zaměstnanec.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

V pohodě :o)
On se o jeho statusu (a zprostředkovaně i statusu pachatelky) vede právní spor dosud. Bo ta záhadná bilaterální smlouvička...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak oni jsou jedna parta. V Británii můžete v bandě umlátit řetězama Čecha a co? A NIC...

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)