Hranice možností

Autor

Pamatujete si jak u nás vznikl úřad ombudsmana? Otakar Motejl překážel jako ministr spravedlnosti, protože se pokoušel o reformu soudnictví o kterou mu ve sněmovně nikdo nestál. A tak se s ním domluvili... poslali ho do fešáckého důchodu na ombudsmanské židli. Už tenkrát na to existovalo dost vtipů. Nikdy to nepřestalo vypadat, že je to naprosto zbytečný flek a sám Motejl na tomto přesvědčení moc nezměnil. 

Pak to dostala Šabatová a té se podařilo se několikanásobně zesměšnit, ačkoliv předtím to prý byla prima ženská se kterou bylo možné dobře vyjít. Zvládla se zastat Aničky / Barbory, kdy poprvé hladce zaměnila oběť za pachatele, totéž se jí podařilo se somálskou studentkou a vůbec její profesní životopis v pozici veřejného ochránce práv dává spoustu důvodů k domněnkám, že hůř už být nemůže a ať bude zvolen kdokoliv, bude to každopádně lepší. 

Včera volili nového ombudsmana a z prvního kola volby vzešel Schorm a Křeček. Vy už dnes víte, jak to dopadlo. Já psal článek dřív než to vyhlásili a jsem líný tuto informaci doplnit. Nepřijde mi totiž důležitá. Podle mě se jen další zbytečný člověk dostane na dobře placené a zcela zbytečné místo, aby tam vedl zbytečné řeči kterými stejně nemůže nic změnit. Může jen upozorňovat, což jinými slovy znamená, že se bude montovat do něčeho, po čem je mu houby. Křeček i Schorm jsou mi zcela lhostejní, nezajímali mě doteď, nebudou mě zajímat ani dál. Je dost možné, že jim to strkání nosu do cizích věcí půjde líp než Šabatové a pokud jsou jen trochu rozumní, tak zalezou a budou spokojení z pohledu na výplatní pásku. 

Mně spíš zaujala jiná věc... Zpráva od Milionu chvilek, že pokud se Křeček stane ombudsmanem, vyjdou do ulic. Tuto zprávu jsem si zařadil k jejich předchozím uličním akcím, kdy demonstrovali proti Benešové a pak mi to došlo... 

Ona ta Benešová je pořád ministryně spravedlnosti ne? Pořád je nebezepčná naší demokracii ne? Pořád ještě se snaží zničit nezávislot našich soudů svými návrhy reforem ne? A ejhle... nějak se nedemonstruje. Ta ženská si z demonstrantů na zadek nesedla a tím to skončilo. 

Stejně tak jsem si včera přečetl Křečkovo vyjádření, že Chvilkaři mají samozřejmě právo vyjít do ulic, ale ono to nic moc neznamená. On sám také může jít demonstrovat za drahé bydlení a vysoké nájmy, ale i kdyby se udemonstroval, stejně to nikdo nezlevní. Zkrátka a dobře, už jsme si na demonstrace zvykli a jestli je tam 200 tisíc nebo 200 lidí je tak nějak jedno. Stejně záleží nejvíc na tom, jestli to ČT zpravodajsky pokryje nebo se bude tvářit jako by se nic nedělo. 

V přímém přenosu sledujeme hranice možností Milionu chvilek. Dokonce mám pocit, že si to i sami uvědomují a snaží se vymyslet něco jiného - že prý budou dělat iniciativy v krajských městech a vůbec se pokusí dělat menší akce na venkově a tak vůbec. Zřejmě jim samotným dochází (nebo jim to někdo řekl - mají svůj netransparentní účet na platy, to by bylo, aby si nemohli dovolit zaplatit nějakého odborníka přes propagandu), že to takto dál nejde. Možná jim začínají vysychat příjmy, protože jejich sponzoři (hlavně ti z USA) si od nich slibovali víc. 

Svým způsobem má Minář jen dvě možnosti... Buď postupně zklame všechny příznivce tím, jak budou vyhlašovat sto padesáté ultimátum kterému se politici vysmějí a postupně se jim budou posmívat i ti, kteří se k nim dneska lísají, a nebo přitvrdí. Jeho tajní poradci mu jistě už mnohokrát navrhli variantu Ukrajina - potřebují hezkou zkrvavenou holku a nebo alespoň policejní brutalitu na kameře. 

Babiš má ovšem svoje poradce také, ti jsou také fachmani v oboru a zatím vypadá, že taktizuje vhodně... nechává Chvilkaře vyhnít. Neposílá na ně policajty, nedělá manévry, neřeší provokace, vyjadřuje se o nich jen okrajově, lehce pohrdlivě a nezpochybňuje jejich právo předkládat ultimáta od rána do večera. 

Kdysi jsem tvrdil, že kdo dokáže na Václaváku shromáždit půl milionu lidí, ten bude premiérem. Teď už si to nemyslím. Protesty byly sice menší, půl mega lidu to ještě zdaleka nebylo, ale přesto jich bylo hodně. Vládní garnituře se nestalo vůbec nic. Zeman Babišovi dělá podstatně větší vrásky než statisícové demonstrace. 

Inu... hranice možností. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (54 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

kdyby půl mega lidí mohlo svrhnout vládu.
I kdyby jich bylo milion, dva.
Nic by se nezměnilo.
Dokud se nezmění systém.
Kdysi jsem se přátelil s jedním krajským radním. Prima chlap, politicky jsme se diametrálně rozcházeli ale to bylo vše.
A ten mi ve slabé chvilce povyprávěl jak spadnul do soukolí krajské politiky.
Přes prachy samozřejmě. Klíčoví tam byli krajští kmotři.
Bránil se bránil, ale neubránil. Měl na vybranou, lízat smetanu a držet basu, nebo jít do basy.
A to je ten systém, dokud ten se nezmění, tak všechny demonstrace jsou jen folklor.
Jo, ako hovorila moja stará mama, tenhle bordel změní jen novej Hitler, nebo Stalin.

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

Ten systém, který chcete změnit se jmenuje "člověk". Dokud tam budou lidé, tak to nezměníte. A je úplně jedno, jestli budete mluvit o demokracii, komunismu, socialismu, kapitalismu, liberalismu, anarchismu.

Každý společenský systém dříve či později zabetonují mocenské figurky - ať veřejně známé nebo v pozadí. A výsledek všech společenských režimů je po čase velmi podobný. Až to připomíná hraní se slovíčky.

Doba, kdy se dal systém změnit ve volbách či na ulici v demonstracích, odplula před cca 15 lety. Dokud se nebudou lidé a občané o politiku skutečně zajímat, a kontrolovat - tak jen postupně utřou. A dokud se budou rozhodovat podle médií, tak rovněž.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

taky jen lidé, ale mají skutečnou demokracii. Záleží na uměřené angažovanosti většiny lidí, konzervatismu toho co je dobré a pomalém odstraňování toho na čem se většina shodne že škodí.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

že v Švýcarsku moho ženy volit teprve od roku 1971. Takže jsou pár roků pozadu.
Dělat bankéře všem masovým vrahům světa je výraz konzervatismu.

Průměrný počet slepic: 2.4 (8 hlasů)

že v Švýcarsku moho ženy volit teprve od roku 1971. Takže jsou pár roků pozadu.

Zaprve je to po kantonech. Muzska pulka populace nebo cela i s zenskejma - to je minimalni rozdil, oproti rozdilu mezi zastupitelskou a primou demokracii.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

<a href=http://astromectoli.com/>can you buy stromectol over the counter in tijuana, mexico</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Všechno má dobré i špatné stránky. Úřad ombudsmana nabízí pravděpodobně jedno z nejpohodovějších úřednických zaměstnání v Brně. Soudím tak z vyprávění mých spolužaček úřednic. Moc jiných úřadů k nám na venkov do zatáčky nedali. Křeček během těch několika hodin týdně na úřadě moc škody nenapáchá.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Tenhle pán je také vtipný:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/dotace-na-sport-jsem-mel-rozdelovat-…

Nevím, jak moc se manažersky projevil zatím Hnilička, zato vím, jak dopadlo podnikání pana Haška: https://www.ahaonline.cz/clanek/sport/26773/dominik-hasek-dominator-ne-…

V roce 2014 to zkusil znovu - https://www.idnes.cz/hokej/reprezentace/dominik-hasek-podnikani-brankar…

OK, nic proti ničemu, krachy k podnikání nejspíš patří a kdo nic nezkusí, ten nic nepodělá. Na druhou stranu se ovšem vtírá otázka, proč by právě pan Hašek měl být tím správným k přerozdělování veřejných financí.

(Jinak argument, že teď peníze rozděluje Haškův "náhradník z Nagana" je vyloženě podpásový a s problematikou tak nesouvisející, že už kvůli němu bych Haška odmítl. Ale když už na tu strunku cítí "dominátor" fakt potřebu hrát - ten jeho náhradník z Nagana vychytal pro změnu dva tituly mistra světa (a třetí dělal náhradníka), což se panu Haškovi - se vším respektem k jeho sportovním úspěchům a Stanleyovým pohárům - pro změnu nepovedlo nikdy. Dává najevo jen okázalý nedostatek respektu k někdejšímu kolegovi.)

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

In reply to by standa.e (neověřeno)

Trvalý odkaz

Není ten rozhovor nějakej fejk? Tohle snad ze sebe nemůže vypustit ani takovej duševní chudák (a sportovní hvězda) jako Hašek. A jestli jo, tak je to jako v tom filmu - Ještě větší Hašek, než jsme doufali...

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Mezi Motejlem a Šabatovou byl soudce Varvařovský, ale ten to sám asi v polovině funkčního období zabalil. Teď v co k volbě nového naše vaše televize dělala dělostřeleckou přípravu, tak si ho pozvali a prohlásil , že za něj na úřadě ˇombudsmana bylo šedesát soudců a jemu se to zdálo už tenkrát hodně a teď je jich tam sto dvacet. Nemyslím si že by dělali za kvasnice, mzdové náklady úřadu budou řádně vyfutrované.

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

In reply to by Ota 51 (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je princip úřadu, posilovat svou byrokratickou důležitost. Mohli by podněty a odpovědi na ně vycházet každý rok knižně. Mohl to být takový pěkný talmud pro góje, poučení o nedospělosti naší vytoužené demokracie a jak by šla opravit, kdyby byla vůle. Příznivci milionového chlívku by to jisté skupovali a rozdávali nevěřícím jako písmo svaté. Sám bych si k poučení koupil vydání, kde by se řešily podněty obyvatel somů proti dobrosernému magistrátu http://zvedavec.org/prispevky/2020/02/8194-socialni-experiment-zit-brno…

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Ota 51 (neověřeno)

Trvalý odkaz

I Křečka, který volbu vyhrál.
Přestože si také myslím, že je to funkce zbytečná, měl jsem z toho radost. Poslanci tajnou volbou vzkázali Milionů chlivkaru, že jim nikdo nebude diktovat, jak mají volit.
Jeden údaj mě v pořadu překvapil.
Úřad má dnes 160 lidí, ne 120, z původních 40 lidí, ne z 60.
Bumbrlicka soudružka Šabatová dobře vykrmila.

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)

Je divný tento stát, když musíme se dívat jak nám ústy veřejnoprávní "naší" ČT tvrdí, že takový úřad potřebujeme.......Fungující stát by přece neměl vůbec (ale vůbec) POTŘEBOVAT další úřad na ochranu SVÝCH obyvatel před sebou samým.

Takže je to hlavně politika, je to agenda EU i OSN ....zejména , jsou to koryta i penězovody pro ty správné myšlenky, směry, NEOsoudruhy, přátele a známé.....

Je třeba se spíše ptát, PROČ tak vadí jeden "postarší" Křeček, když si úřad nejspíše pojede dál stejnou cestou jako dosud, protože peníze i z EU, rozjeté politiky a projekty...
Možná se oddělí i od vlády (nebo tam bude jako nyní a jen nabobtná) ten další úřad pro ta EUcká (lidská) práva (termín je anonyma ze včerejška..).
Zarazí ten Křeček něco a co, pokud vůbec něco svede?
Zruší celý ten kolotoč? (Pochybuji, může jen něco brzdit, ale i to se počítá....)
Ustojí Křeček zdravotně (viz "umírněný" rozhovor se Železným včera)to, co proti němu pojede i od zaměstnancům úřadu?
Jakou funkci dostane ten jeho protikandidát?
Nevznikne další "šabatiáda" jinak a jinde, třeba ta dětská, či EUdská..,protože lidská práva!?
atd....................................
To rozčilení "pravých" demokratů a "revolucionářů" by se mohlo zdát nadějným, ALE možná jsou jen naštvaní, že nesplnili zadání, které znělo "muž s prezidentskou nominací" nesmí projít a někde nebudou pochváleni...?!

https://www.ochrance.cz/kancelar-vop/vysledky-hospodareni/

P.S.
A NAVÍC ta STÍŽNOST na úřady(státu) je jen jednou z mnoha agend této instituce, nikoliv tou jedinou.
A o tom to je!

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Lze doufat, že Křeček nebude aktivista...

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

To snad nebyl Šélesny
ale BULVÁR

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsou asi stejné, jako když čínská komunistická strana kdysi dávala tomu odpornému kapitalistickému papírovému tygrovi asi 754 vážné varování, že se ho nebojí a že s ním zatočí. A ten papírový tygr (a my také)jsme se smáli, až jsme se za břicho popadali.
Pozice Číňanů se od té doby podstatně změnila, ovšem Minář je na tom o poznání hůře, brzy se budeme smát znovu...Co si budeme nalhávat, vždyť je to tajtrlík vedoucí stádo užitečných idiotů, a tato squadra azura nedokáže v politice nic, co by stálo za slušné slovo.

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

Aktivisté a demonstranti to začali prohrávat tehdy, když začali vyhazovat věnce Babiše a Zemana do košů v roce 2018. Přesně do té doby se Češi dělili na "slušné" proti Babišovi/Zemanovi a "sprosté pro Babiše/Zemana. Vyhozením věnců se aktivistům podařil husarský kousek - ti skutečně slušní a distinguovaní byli v šoku. Často byli naivní a bojovali za "slušnost" na straně sluníčkářů. Roky se se sluníčkáři ztotožňovali, často pod heslem pravdy a lásky. Jenže najednou se měli ztotožnit se skupinou opravdu hulvátského činu, která jde přes mrtvoly a vyhazuje věnce při vzpomínce na zavražděné. Prostě odpadlo předstírání sluníčkářů, že si hrají na slušnost a morálku.

Tím sluníčkáři ztratili základnu opravdu distinguovaných lidí. A zůstali jim jen všehoschopní. Tím se akceschopnost a podpora aktivistů všeho druhu drasticky snížila. Zůstali jen prospěcháři, naivní milovníci Gutha-Jarkovského odstoupili jinam. A těchto naivních byla obrovská hromada.

Minář vstoupil do situace, kdy mu všechno předem prohrál Otakar van Gemund a Marek Hilšer a Vlaďka Klikarová, a skupina Kaputin. Tato trojice udělala pro znemožnění aktivistického hnutí a pro impotenci budoucích sluníčkářských demonstrací tolik, že by jim měli lidé postavit pomník. Jejich akce natolik oslabila všechny ty budižkmičemy, že Minář to měl předem prohrané.

Nehledě na to, že Minář je mimořádně neschopný lídr jakéhokoli aktivismu a demonstrací. Má to zapsané i ve výrazu tváře, že je polodementní stratég. Nareagoval na žádnou zpětnou vazbu, na situaci, prostě jen vyhlašoval demonstrace. A když už se měsíce dělo to samé, tak to lidé přestali psychickým mechanismem habituace vnímat, a tím to vyšumělo.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

Mate pravdu s tou ztratou sympatii.

je ironicke, ze kytky na oslavu toho podvodu by mely byt doopravdy nahazeny do kose vsechny. - Ovsem ne z tehle duvodu, tak tem kretenum clovek nemuze ani zatleskat.

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Přemýšlím, Vidláku, zda je věta: "On sám také může jít demonstrovat za drahé bydlení a vysoké nájmy, ale i kdyby se udemonstroval, stejně to nikdo nezlevní." drsnou ironií, nebo kouzlem nechtěného. Kdyby totiž šel Minář demonstrovat za Křečka či za Babiše, skutečně zpozorním... ;)

Jinak Šabatce musíme stále přičítat, že její nezákonný postup v kuřimské kauze pomohl prodloužit utrpení týranéch chlapců Jakuba a Ondřeje. Sama Anička Mauerová/Adam/Barbora Škrlová byl vlastně jen takový vtipný bonbonek nad vší tou hrůzou - pokud by ale Šabatová s Patočkou konali jak jim velel zákon a Existenci "Aničky" oznámili na příslušná místa, místo aby se ji pokoušeli pokoutně legalizovat, nemusela hochy zachraňovat neuvěřitelná náhoda s elektronickou chůvičkou a sousedem. Dodnes mi přijde neuvěřitelné, že někdo, kdo (navíc již v pozici zástupce ombudsmana!) takto okázale porušil zákon, mohl nejen pokračovat na svobodě (tehdy se, tuším argumentovalo, že odpovědnost nesl úřad, nikoliv člověk), ale navíc v úřadě, jenž se zákony pracuje - a ještě v tom úřadě povýšit! (Spoluúčast na největší fake news r.1989 už nechejme historii).

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

v nezákonnostech pokračovala.
Jak "sčítáním Cikánů", tak "obranou hidžábu".

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

Je to dcera stalinistu a trockistu - co kdo potrebuje vic

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)