Ze vzteku

Autor

Můj dnešní článek bude ošklivý. Budu nadávat, křičet, budu vzteklý a budu obrazně řečeno třískat vším co mi přijde pod ruku, budu zlej i na děti a můj vztek schytají zřejmě i ti, co si ho vůbec nezaslouží. Prosím čtěte dnešní článek právě s tímto vědomím. 

Začnu jedním biblickým příměrem:

Zorejte si pole. Udělejte to zcela poctivě - podmítněte strniště, aby zašel plevel, udělejte střední orbu, aby zase zašel plevel, uděleje hlubokou orbu, abyste se udělali proti pleveli úplně všechno co lze. Pak to uvláčejte, zasejte obilí a nechte růst. A i když jste udělali všechno dobře, dali jste si záležet, na nic jste se nevykašlali, udělali jste úplné možné maximum, co vám dovolil čas, technika i peníze, stejně budete mít před žněmi mezi pšenicí kupu koukolu a lebedy. 

Časem se naučíte, že se plevelu nedokážete nikdy zcela zbavit a že dokonce existuje i úroveň, kdy je boj proti plevelu kontraproduktivní, protože s každou zničenou rostlinou lebedy zničíte i dva klásky pšenice. Nakonec se naučíte s plevelem žít. 

Nejspíš dokonce zjistíte, že můžete dělat i méně. Plevelu sice trochu přibude, ale výnos pšenice zůstane stejný. Zjistíte že na normální pole se kromě vaší úrody vejde ještě i ledacos dalšího. 

Jako zemědělec ale rychle půjdete do háje, pokud se s plevelem nevyrovnáte a povedete proti němu nesmiřitelný boj.  V rámci takového boje si pak otrávíte půdu, otrávíte si vodu, otrávíte si úrodu, zničíte spoustu užitečných rostlin i živočichů a nakonec stejně zjistíte, že plevel si vytvořil odolnost a máte ho tam přes veškerou snahu pořád. 

Proč to píšu.... 

V posledních dnech v naší diskusi dost zesiluje volání po pesticidech. Máme tu prý moc plevele, je třeba s ním vést boj, jinak to s Kydy špatně dopadne. Množství plevelů prý překročilo únosnou míru. 

Kašlu vám na to!

Komu se zachtělo čistého pole bez plevele, jděte si na jiný velkostatek. Ta kde diskusi moderují, kde ji blokují, kde ji korigují a kde už dávno mají otrávené celé životní prostředí. Na mém dvorku budete prostě  žít s tím, že tu nějaký ten plevel vyroste Buď se naučíte vidět růže mezi trním, nebo si jděte na tulipánovou plantáž. Jestli vám vadí ostny, vůbec sem nelezte. Jestli vám vadí kopřivy, běžte si na golfové hřiště. 

 Vidlákův dvorek je malý a zpoza plotu je běžně slyšet různé ratlíky kterak štěkají. Jestli to nedokážete velkoryse přejít, běžte si někam, kde vás schovají mezi pořádně vysoké zdi s ostnatým drátem nahoře. Jestli jste si na můj dvorek přišli pro pocit bezpečí, běžte si číst Respekt nebo Novinky. Tam se o vás postarají. Tam budou stěny patřičně obloženy polštáři, přes mříže v oknech vám nikdo nevynadá, nikdo na vás nikdy neurazí a nejspíš si ani nevšimnete, že už za vámi zaklapl zámek. 

Dokud budou Kydy můj dvorek, tak na něm budou existovat odpůrci i zastánci EET vedle sebe. Stejně tak tu budou koexistovat ti, kteří mají rádi Zemana i ti co ho nemusí. Budou tu ti, co Babišovi nevěří ani nos mezi očima pěkně pohromadě s těmi, kteří mu fandí. Budou tu ti, kteří si myslí, že budoucnost je větrná elektrána i ti co volí jádro. Budou tu mluvit ti, kteří si pamatují jak se Němci chovali za války, ale budou tu mluvit i ti, kteří v Dojčlandu mají půlku příbuzenstva. Každý "zasraný sudeťák" se tu může ohradit proti podobnému výroku a může napsat článek, proč ho to uráží a proč je to celé jinak. Každý Scallop může napsat článek, proč jsem idiot a kdokoliv může napsat článek, proč se Scallop mýlí. 

Budou tady ti, kteří si sebemrskačsky myslí, že si za všechny naše problémy můžeme sami. A budou tady i ti, kteří za vším vidí Sorose, CIA, ilumináty, spiknutí, Putina i Jakuba Jandu. Budou tu zaznívat jakékoliv názory, bude se tu diskutovat na jakékoliv téma, budou si tu rovni ti co mají obrovský rozhled i ti, co ho nemají. U mě mohou zaznívat i názory nízké, přízemní a blbé. Nikoho nenutím aby jim věřil, nikoho nenutím aby věřil mně. Jestli neumíte sami svým rozumem rozpoznat pravdu nebo očekáváte, že za vás budu obhajovat vaše názory, to si běžte číst k Šafrovi.  

Ale na mém dvorku budete  žít vedle sebe. Ilumináti vedle spiklenců, vysokoškoláci vedle helfrů, chytráci vedle hlupáků, moudří vedle sprostých. Budete si zvykat na plevel, budete si zvykat na to, co říkají druzí. Budete s tím denně konfrontováni. Budete překvapováni, čím žijí lidé okolo vás  a z toho si budete dělat obrázek o tom, jaký svět dopravdy je a jakou máme společnost. Nemusím Sofokla, který psal o tom, jací by lidé měli být. Ale miluju Euripída, který psal o tom, jací lidé doopravdy jsou.  

 To je Vidlákův cíl, to je Vidlákova politika, to je Vidlákova filozofie. 

Jestli se vám to nelíbí, internet je plný lepších blogerů. 

Nemohu zabránit tomu, aby vedle pšenice nerostl koukol a přiznám se, že mnohdy už ani nerozeznám zrno od plev. Ale vyrazím dveře s každým, kdo mi tu bude zavádět jednu jedinou pravdu a je mi úplně jedno jak to bude okecávat. Stejně tak se mi nebude stýskat po nikom, kdo se bude čertit kvůli tomu, že o něj otřel nějaký internetový rozesírač a který svoje diskusní bláboly považuje za takové slovo boží, že tu musejí být trvale přítomny a Vidlák má povinnost je znovu obnovit. 

Na mém dvorku je vítán každý a každý si může říkat co chce. Každý na to může odpovědět jak chce. Ale nikdo mi tu nebude dělat arbitra pravdomluvnosti a nikdo si tu nebude klást podmínky pro svojí přítomnost nebo podmiňovat svoje setrvání odchodem někoho jiného. Fakt mě dokáže vytočit, když někdo v diskusi provokuje a pak si ublíženě stěžuje, že ho za to nemají rádi. Ne, nebudu se nikoho takového zastávat.  

Svůj blog jsem nezakládal pro prvních padesát návštěvníků. Pořád rosteme a růst znamená že se chodí stále noví lidi. A mezi novou pšenicí je i nová lebeda a obojímu bude chvíli trvat než zapadnou, vystojí si svůj vlastní důlek a seznámí se s ostatními. Kydy nikdy nebudou stejné a s novými čtenáři přijdou i nová témata i jiné názory. 

Kydy vám umožňují se vyslovit. V diskusi nebo napsáním článku. Nikdo vám ho nesebere, nikdo vám na něm  nezmění ani řádku. Ale jestli neunesete kritiku a nezvládnete přejít nadávku blbečka zpoza plotu, tak raději nepište, nemluvte a založte si fejsbůk, pusťte si tam jen nadšené podporovatele a realizujte se tam. Můžete si tam namlouvat, jak je u vás svět v pořádku a můžete si myslet, že všichni sdílejí vaše vidění světa plné nezvratných faktů, založené na pravdě a hodnotách. Můžete zavírat oči před ostatními kteří tu také žijí a můžete se postarat aby byli pod vaši rozlišovací schopnost. Můžete s nimi nemluvit, protože přece nebudete házet perly sviním, případně jim můžete nadávat, jak jsou hloupí, nevzdělaní, fašističtí, milovníci Putina, můžete pohrdat těmi, co za vším nevidí Sorose a nemyslí si že za všechno může CIA...  a pak se divit, že vás nikdo neposlouchá, nikdo vám nerozumí a nikdo o vaše moudra nestojí. 

Omlouvám se za má příkrá slova všem, kteří to se mnou táhnou už dlouho a nikdy si nepostěžovali ani slovem, ba naopak mě vždycky podporovali a mají mě rádi. Omlouvám se všem, které jsem bezdůvodně urazil, protože se jich tento křik vůbec netýkal. Pokud jsem se někoho dotknul, vydám mu jakýkoliv článek.  

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (123 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

A protože jsem včera končil, tak dnes snad první.

Vidláku, nenechte prchlivosti cloumati Vašim majestátem. Váš IK

Průměrný počet slepic: 3.9 (18 hlasů)

In reply to by Immanuel Kant (neověřeno)

Trvalý odkaz

kde je svoboda slova majestatu netreba

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

In reply to by Immanuel Kant (neověřeno)

Trvalý odkaz

Řekne mu to někdo v pár větách, prosím? Po těch komentářích tuna dole se bojím otevřít včerejší diskuzi!!

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

je to jedno

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Projel a neshledal nic zvláštního.

Jedno to je vám, ne mně. Takže vám za odpověď nemohu poděkovat.

Zatím bez slepic

No tak já vám tedy řeknu, co se podle mne stalo především :-) Včera scalop odpovídal (tak to nazval) Vidlákovi a na jeho podporu se vyrojilo hejno troloelfů. Prostě se v centrále chvilkáci rychle usnesli a přes zoufalý nedostatek vymytých, vyslali ihned delegaci na kydy :-) To pro mne bylo nejmarkantnější, ale možná jiní považovali za zlomové něco úplně jiného. Jestli se ptáte, proč se dnes Vidlák rozčílil, tak možná proto, že se poslední dobou zase objevily žádosti o mazání. Zřejmě se to v něm střádalo a dnes bouchlo. A má pravdu, přeceda, je to jeho hospodářství! :-)

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Vážím si toho, že jste zareagovala. Ale já ty trolly nikde neviděl. Scallop a rk tam něco mleli, možná i pár ostatních, ale nic nedokázali a nemělo to hlavu ani patu. Jako by to byla dítka školou povinná. Spíš by mne rozčílil ten článek, ty scallopovy výpady. Ale to bylo zase takové trochu křečovité a jakési bezzubé. A dalo se to čekat. Takže fakt nevím.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

tak alespoň pár nicků - JOMA, Ano, Kolik stála Letná, JakuP, známý rk a scalop. Možná i další, možná jsem se i spletla (dotčeným se omlouvám).
Ale Anonyme, když už mi musíte být zavázaný :-), mohla bych vás poprosit, abyste změnil "Anonym" na jakýkoliv jiný nick?. Je vás tu anonymů moc a já mám celý život špatnou orientaci :-), takže nikdy nevím, který kdo jste. Udělal byste mi radost, jakož i všichni ti další, a především slušní. Děkuji.

P.S. Omlouvám se Vidlákovi, pokud tou žádostí nepatřičně obcházím jeho pravomoci, ale mě to vážně dělá problémy, často pak raději všechny anonymy přeskakuji, čímž nepochybně přicházím o hodně :-)
Dobrou noc Anonyme :-)

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

co říkáte. Takže nejsem anonym, jsem ten anonymní, tedy neanonym. Už jsem tu byl jako anonymní. Dobrou noc.

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

No, to jste mi pomohl! Anonym, anonymní, neanonym ….

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

Na anonym nereaguji i kdyby pronesl cokoli. Prostě je to anonym, a ty si nějak spojuji s otravnými, mnohdy i nebezpečnými práskači kteří nechtějí být vidět, ale snaží se škodit. Jj, je to trochu směšné tady, kde každý nick je vlastně anonym, ale přeci jen je nějaký rozdíl v tom, že se svým nickem odlišujeme od těch ostatních.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Aldo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak tenhle byl zrovna slušnou výjimkou a to potěší. Souhlasím s Vámi, já vždycky od „anonyma“ už předem počítám se splašky, proto je čtu málokdy a reaguji jen výjimečně. Prostě se mi ho zželelo a hlavně, chtělo se mi :-) 

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

...není dialog, ale monolog a to by byla nuda. Jen je potřeba dodržovat pravidla "parlamentní rozpravy" a neaplikovat balkánský způsob. Někdo se jen odkope a někdo přitom roztrhne sypek až lítá peří :D
Vl. Merta měl v jednom svém textu: "Pravda je omamná květina, silného nezabije, slabého neposílí" (doufám, že to nebylo obráceně, ptz po těch letech :D)

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

In reply to by robertík (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jelikoz to je na netu, tak vam nikdo nenamlati, maximalne rekne, ze jste blbec - coz je od nekoho druh poklony

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by robertík (neověřeno)

Trvalý odkaz

Text zní:
Pravda je, pravda je čarovná květina..
Slabé nezabije, silné nezabolí ..

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Trošku si "zatargusím"...
Kurva, Vidláku, a nenapadlo Tě použít namísto pšenice a koukolu jinej příměr?
Třeba kurník + liška nebo kuna - to je přece taky hezkej příklad, no ni?
Nenapadlo Tě, že sem to kvantum lidí chodí proto, aby si tady oddychli od blbců, který chtě-nechtě potkávají v reálným životě?
To jim tu ponovu chceš namísto tý vyhledávaný klidný oázy plánuješ nabídnout nějakou takovou tréninkovou místnost, aby byli připravený na to potkávání vně tohohle chlívku?
To je myslím naprosto zbytečná snaha, sem nechodí žádný životem dosud neotřískaný kydači.
A vpouštět sem elfo/trolly se svejma článkama kvůlivá tomu názorovýmu boji (tréninku)?
Zbytečný ... ONI nepřesvědčí nás a ani my nepřesvědčíme JE.
Za mě dneska = střelba do vlastní nohy. Howgh.

Průměrný počet slepic: 4.2 (28 hlasů)

In reply to by Tulák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vy, Tuláku, tu možná jste abyste si odpočinul od blbců, já tu ale jsem abych si přečetl různé názory, čím pestřejší, tím lepší. Nejsem tu na odpočinku. A bonusem je pro mně pozorovat, jak moji oblíbenci dokáží reagovat na provokace i silně odlišné názory. Můj pohled na ně se stává pestřejším a u leckoho začínám více vidět pod pokličku. To je k nezaplacení. A ti blbci jsou pro mně jen spotřební materiál. Občas si na nich cvičím umění argumentace.
U svých kamarádů, se kterými jsem chtěl vyrazit na delší cestu, jsem se hlavně staral o to jací budou když přijdou překážky a těžkosti. Jak to ti milí kluci zvládnou. A někdy jsem na cestu raději nejel. Přesto jsme v klidných domácích časech zůstali kamarády.
Když vypluji za slunného počasí na lodi, musím počítat s tím, že se počasí zhorší a vše bude složitější. Takový je život. Vidlák má pravdu, je Pánem svého prostoru a dle mého mínění ho vede velmi dobře. Proto je tu tolik čtenářů.

Průměrný počet slepic: 4.7 (33 hlasů)

Dobrý den strejdo, já to opravdu beru jako zdejší pohlazení po duši, která dostává mimo tento dvorek zabrat.
...
A co se tý argumentace týká: Zkuste strejdo vlézt někdy do diskuse "Iděsu" nebo podobnýho PL koutku, tam Vám garantuju, že si zaargumentujete (podotýkám, že zhola zbytečně) až až ... Pokud byste tedy chtěl být masochista. :-)

Příměr s cestou a kamarády i s tou lodí snad chápu, ale na rozum mi nejde, že byste do tý lodi nakládal už předem provařenýho záškodnickýho blbce. To mi k Vám nějak nepasuje, protože jsem už od Vás pár komentářů tady četl. ;-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Na účast záškodnického blbce je odpověď o řádek výše. Nejel bych. Nemusím mít všechno. Už jsem se několikrát spálil až jsem se divil a tak jsem opatrný. Samozřejmě, ne vždy to vyjde. Ale blbce v záplavě rozumné diskuse docela vítám. Udržují moji pozornost a občas se na nich trénuji. Je to osvěžující z blbce dělat blbce. Vím, že to nepochopí a nepomůže to, ale třeba to pobaví jiné. A hned je veseleji.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by Tulák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdo bude rozhodovat o tom, kdo je slepice a kdo liška? Vy? Navrhuji zvolit ombusmana, případně se obrátit na ústavní soud.

Průměrný počet slepic: 2.2 (10 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

To máte to samé, jako když se má rozhodovat, co je dezinformační nebo není dezinformační web. Samozvanců s holou prdelí a drzým čelem jak nastláno.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

In reply to by Tulák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vetsinu casu elfy preroluju. Na PL nekdy ani nectu clanek a jen se kouknu do diskuse.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by Tulák (neověřeno)

Trvalý odkaz

použít jako příměr lišku v kurníku, pane tuláku, to od vás není ale vůbec hezké! Ani o kuně nemluvě,
tak se jmenuje moje sousedka. Další sousedé mají hafo slepic, snad dvě stě, ale zatím nemají žádné
škody od kun ani lišek, byť nám oběma je smrad z jejich dvora velmi nepříjemný. Jo, taková lasička,
to už je jiná, ta jim skoro zlikvidovala chov křepelek...
Jinak koukol polní, viz wikipedie
Koukol polní (Agrostemma githago) je štíhlá rostlina s nachově fialovými květy, dříve obtížný plevel
rostoucí především v ozimém obilí, nyní v České republice rostlina kriticky ohrožená. V roce 2003 se
stal německou Rostlinou roku.
Chápete? Německou rostlinou roku na v čr kriticky ohroženou! Takže pan Vidlák rovněž nepoužil příliš
trefné přirovnání, v tom máte pravdu, ale lišky a kuny už nenabízejte :)

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by liška (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud se sousedka nebo kamarádka nejmenuje Šárka... 🙃

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

In reply to by liška (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když to je těžký ... Za chvíli budou - coby nicky - obsazeny všechny názvy zvířeny, protože co mě jen tak maně napadá, tak už kromě Vás je tu minimálně veverka a perlička domácí. :-)

Jo a co se toho koukolu týče.
Správnej sedlák sice usoudil, že se plevele nedokáže nikdy zcela zbavit - to jo, s tím souhlasím.
Ale že by ho sám cíleně ( to cíleně bych podtrhnul) vyséval? :-O

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

například hyena, skunk, tchoř, termit.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je složenina slov tchoř a svině.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by liška (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ovšem tady nejde o to, jestli jste liška, prvotní je, zda se právě a teď CÍTÍTE být liškou, kunou, zajícem nebo třeba afgánským chrtem či škebličkou. :-)

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

já osobně se právě a teď cítím být Primátem.
A jestli šimpym nebo gorilou, už neřeším, to je pod mé rozlišovací schopnosti 😉😀

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera se tady kalilo na hrobu jednoho levobočka co pré neumí mluvit. No, doufám že na hrobních kamenech po nich budou vytesány alespoň ňáký rozumný potřeby.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

že pod nickem (však vy víte jakým) od příště bude zase jiná entita. Tato dostala veškeré podmínky - notičky, školení, volno na víkendy i na Vánoce, předpřipravený text samozřejmě s pár hrubkami (v souladu s úhlem pohledu určeným z brusele, že národní obrození je Putinův výklad dějin a používání rodného jazyka je zpátečnická zatuchlost) a ... ? A nic. Cílem nejnižší vrstvy čučkařů operativců se specializací troll-rozesírač je přece zásadně ovlivnit chod předmětného webu. Znechutit autora(y). Koupit ho. Zrušit diskuse. Omezit diskuse na registrované odevzdávající číslo trenýrek kamsi do bakarlína.
Příště už to zkusí jinak.Třeba masivním přílivem hlasů o placatosti Země nebo vesmírných lidech.
Včera jsem nepsal nic, pamětliv Foldynovy moudrosti stran jednoho bezvýznamného končícího radního hulváta: Hovno na chodníku lze buď decentně překročit nebo se s ním hádat, ale výsledkem druhé možnosti jsou pouze znečištěné polobotky. Dvorek s dosud svobodným pohybem stojí i za trochu nutné ostražitosti k povrchu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (32 hlasů)

S hovnama se da delat veci.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Náhodou, dneska zpoza plotu nadávky slyšet nebyly, tam se skoro tiše zalívalo.
Tím chci říci, že manžel byl v týdnu osloven aby poradil, tak poradil.
Ale raději máme to ticho při zalívání.
A tak snad těch 7 pravidel diskuse si přečtou i ostatní, abychom to tu zvládali :-)

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

teda nic proti navyšování názorové rozmanitosti a proti přílivu nositelů odlišných názorů na cokoliv, který tu lze pozorovat poslední dny. Jen, připomínám, ze většině “starých” diskutujících patrně vyhovuje to zdejší diskusním klima, jinde sotva k nalezení. To není jen o respektu k druhým, to je opravdu tak trochu o souznění, nebo co.
A teď proč to píšu. Myslím, že řada nové příchozích nositelů jiných obohacujících názorů (to bez ironie) si sem zároveň přinesla tu neempatickou diskusním atmosféru z aktuálně, z idnesu, z novinek, nebo z echa24. Mám pocit, že se z příjemného setkávání ve Vidlákovic hospůdce u některých nově příchozích tak trochu stává neosobní výměna, spíš prosazení svých názorů za každou cenu, bez snahy naslouchat, přitakat, nebo obohatit. Možná jen slyším trávu růst, možná to způsobilo několik řízených průletů elfů vidláckým prostorem. Možná, že je to zákonitý vývoj dobře rozjetého blogu, co já vím. Ale cítím to tak.

Průměrný počet slepic: 4.8 (33 hlasů)
Trvalý odkaz

-Nesouhlasím s jediným slovem, které říkáte, ale navždy budu bránit, abyste je říkat mohl.-
A já si myslím, že to tak je v pořádku.
Aneb, každý musí dostat se historicky znemožnit.

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

Přesně tohle jsem chtěl napsat také, předběhl jste mne :) Jinak jsem se zde naučil žít, číst všechno, s někým nediskutovat (a jiní to mají jistě stejně se mnou, už se těším na září :D) a užívat si to obrovské spektrum názorů, životních postřehů, mouder a humoru, i s běžným procentem chyb. Takže Vidláku, jen tak dál! A když jsme u těch citátů. tenhle je tuším od Si Sylvana (postava z Rolfa zálesáka): "Je blázen ten, kdo není králem ve svém království."

Průměrný počet slepic: 2.7 (6 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

řekl "hlupákem"

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Donutil jste mne k velmi příjemnému listování touto knihou, ale citát jsem nenašel. Ovšem rád Vám věřím, jsem rád, že jsem trefil aspoň knihu a postavu :)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Za krátkou dobu zde Vidlák vybudoval velmi dobré prostředí. Pestré, neutiskující a svobodné. Jakékoli cenzurní zásahy, pokud jde o názory, by ho spolehlivě zničily. Jistě, musí se držet zákonných mezí, ale o to tu nejde. Já si rád přečtu i názory zcela opačné mému mínění a pokud uznám za vhodné, ozvu se. Jiné názory třeba ignoruji. Nechávají mně v klidu.
Různých vyhraněných a jednostranných blogů je dost. Brzy většina lidí přijde na to, že na ně chodit je ztráta času. Tady, ve Vidlákově, je každému umožněno aby psal podle svého, nebo nepsal, když se mu něco nelíbí.
Občas se tu sletí Holubova letka, tomu nelze zabránit. Kdo chce může s nimi diskutovat, kdo má rozum, ignoruje je. Když se vyjádří i v článku, budiž pochváleni. Charles Talleyrand svého času údajně řekl. Napiš mně větu a já tě za ni dostanu na šibenici. Byl to zkušený státník (to je o mnoho víc než politik)a věděl o čem mluví. Mám ho stále na paměti.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Hajzlové.
Aneb, každý musí dostat šanci se historicky znemožnit.
Má hluboká omluva.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Vlastnické právo, i když v tomto virtuálním prostoru jen virtuální, je třeba respektovat. Myslím si.
Možná by bylo dobře, vzhledem k předpokládanému věkovému průměru dlouhodobých místních (kteří už to pociťují také jakési fiktivní "vysezené" či "vydržené" vlastnické právo), nepodléhat pubertálním pocitům vůči jakémukoliv virtuálnímu prostoru. Tedy pocitům, že bez něj nelze žít. Lze, co by ne.
Vzpomínám na aktualne ještě za Stejskala (mám tam ban do dneška), na Bavora (kde už se tak nějak hezky taky necítím a moje návštěvy tam řídnou), na Tarase (kde si o ban občas koleduji) - no a co? Však vstup tam není pro život podmínka ani nutná, ani postačující.
Když puberťákovi nějak omezí ten jeho fejsbůk, má blízko k sebevraždě. To by se dospělému stát nemělo.
Vidlák si tu stanovuje podmínky, O.K. Komu se to nelíbí, má možnost zavřít za sebou po poslední návštěvě tiše dveře. Ne s nimi jako idiot prásknout, až se zatřese celá chalupa.
Myslím si tak nějak já. Ostatně k včerejšku jsem neměl co říct/napsat, tak jsem držel hubu. Domnívám se, že jsem nikomu se svými moudry nechyběl.

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

dotyčný nespokojenec může vybudovat vlastní dvorek s hovny, která budou smrdět po vodě "Ó de kolóň".

Průměrný počet slepic: 4 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

... nevadi 😁😁😁

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdysi moderoval diskuse pod blogy na ACZ Libor Stejskal.
Moderoval dobře, hodila tam kvanta diskutérů, z nichž mnozí byli velmi kvalitní, informovaní, znalí problematik atd.
Pak se to začalo zvrtávat. Před asi deseti lety. Objevili se trollové, protežovaní napadači a s nimi selektivní blokování a mazání. Sešup byl rychlý a úbytek dobrých diskutérů rovněž.
První "top" sešupu nastal někdy v r. 2012, kdy jeden z protežovaných zavěsil do diskuse holou větu "Češi do plynu!" Protestovali jsme, žádali moderátora o zásah, psali mu e-maily. Nic. Žádná reakce; věta visí dodnes.
I došlo k dalšímu úbytku.
Poté přišel Disqus, odešel Stejskal a sešup pokračuje. S příchodem "elfů" se dál zrychlil. Odešli už všichni kvalitní diskutéři a i z těch alespoň slušných zbylo jen pár. Redakci to zjevně netankuje, a to i přesto, že klesla čtenost (a s ní počet klikanců na článek - tedy příjmů z reklamy). Většinu článků už ani nemá smysl otevírat a totéž platí o "diskusích". Člověk maximálně koukne na titulek a autora článku a má celkem jasnou představu o tom, co proběhne pod ním. Tak proč se namáhat.

V době, kdy k tomu došlo, odešel i Vlk a založil Kosu.
Zpočátku skvělé. Jenže pak začal selektovat i on.
Já z Kosy odešel poté, co mě dost ošklivě napadl kvůli barmské "disidentce" Su-Ťij, o níž jsem mu vedl snadno ověřitelná FAKTA, která ale kolidovala s jeho ideovou bublinou. Čas ukázal, že jsem tehdy trefil střed desítky; ale ke škodě už došlo.
Postupně i z Kosy odešlo dost kvalitních lidí a nebylo jí to ku prospěchu.

Lidé potřebují diskutovat, sdělit své názory, myšlenky, poznatky, probrat je s jinými, pohádat se o to nebo si naopak navzájem "poplácat játra". Protože jsme lidé, sociální primáti.
Trollům i elfům právě tohle vadí. Ať osobně, nebo profesionálně (těch placených je, bohužel, stále víc). Skrytý i veřejný establishment nepotřebuje, aby se mu "lid" bavil otevřeně a dělá maximum pro to, aby lidi rozdělil, izoloval, poštval proti sobě. PROTO přibývá alternativních blogů a diskusních for, včetně různých utajených "temných zón", a proto roste počet placených trollů a elfů.
Je dost dobře možné, že je blízko doba, kdy si s několika prověřenými přáteli budeme vyměňovat psané lístečky, které po přečtení spálíme nebo sníme. Vše ostatní totiž bude pečlivě odpodslechnuto, uloženo, vyhodnoceno a použito. A obávám se, že se jí ještě dožiji.

Vidláku, PROSÍM, zkuste škodiče ignorovat.
To je snad jediná účinnější obrana jak proti trollům, tak proti elfům. Pokud nezafunguje na první dobrou argumentace vč. ozdrojování, hodit na ně bobek.
Přispěvatele prosím o totéž.

Průměrný počet slepic: 4.8 (49 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

ignorovat, ignorovat. Nenechme se prosím ani vyprovokovat, ani unést svatým nadšením a misionářskou vírou, že je přesvědčíme.

Průměrný počet slepic: 4.7 (22 hlasů)

Představte si toto - Vidlák uveřejní článek typu včerejšího, a pod ním NULA příspěvků, text jednoduše nikomu nestál za komentář! Nádhera, ne?!

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

Z toho, co tu čtu, se bojím proletět včerejší diskuzi!!!!

Zatím bez slepic

Stačí, když si přečtete prvních pár řádků včerejšího článku, a pochopíte. Diskusi už nemusíte ani proletět.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Děkuji. No, přečetl a nic. Obvyklé scallopoviny. Pár obvyklých obvinění a dehonestací. Slabý jako obvykle. Žádný zdroj, žádná myšlenka. Čekal někdo něco jiného? Prostě nic.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Většinu článků už ani nemá smysl otevírat a totéž platí o "diskusích".

V dřívějších dobách byly blogy na Aktuálně chloubou, zvýrazněná na první straně. Oni tu diskuzi vědomě potlačili, zasunuli do kouta, musíte se tam proklikat přes x vrstev. Oni nestojí o to, aby tam zazněly nepohodlné názory, oni jedou propagandu.
To samé jinde (Hlídací pes). Tam na to mají trochu jinou metodu, ale cíl je stejný.

Bakalodemokrati.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)