Ze vzteku

Autor

Můj dnešní článek bude ošklivý. Budu nadávat, křičet, budu vzteklý a budu obrazně řečeno třískat vším co mi přijde pod ruku, budu zlej i na děti a můj vztek schytají zřejmě i ti, co si ho vůbec nezaslouží. Prosím čtěte dnešní článek právě s tímto vědomím. 

Začnu jedním biblickým příměrem:

Zorejte si pole. Udělejte to zcela poctivě - podmítněte strniště, aby zašel plevel, udělejte střední orbu, aby zase zašel plevel, uděleje hlubokou orbu, abyste se udělali proti pleveli úplně všechno co lze. Pak to uvláčejte, zasejte obilí a nechte růst. A i když jste udělali všechno dobře, dali jste si záležet, na nic jste se nevykašlali, udělali jste úplné možné maximum, co vám dovolil čas, technika i peníze, stejně budete mít před žněmi mezi pšenicí kupu koukolu a lebedy. 

Časem se naučíte, že se plevelu nedokážete nikdy zcela zbavit a že dokonce existuje i úroveň, kdy je boj proti plevelu kontraproduktivní, protože s každou zničenou rostlinou lebedy zničíte i dva klásky pšenice. Nakonec se naučíte s plevelem žít. 

Nejspíš dokonce zjistíte, že můžete dělat i méně. Plevelu sice trochu přibude, ale výnos pšenice zůstane stejný. Zjistíte že na normální pole se kromě vaší úrody vejde ještě i ledacos dalšího. 

Jako zemědělec ale rychle půjdete do háje, pokud se s plevelem nevyrovnáte a povedete proti němu nesmiřitelný boj.  V rámci takového boje si pak otrávíte půdu, otrávíte si vodu, otrávíte si úrodu, zničíte spoustu užitečných rostlin i živočichů a nakonec stejně zjistíte, že plevel si vytvořil odolnost a máte ho tam přes veškerou snahu pořád. 

Proč to píšu.... 

V posledních dnech v naší diskusi dost zesiluje volání po pesticidech. Máme tu prý moc plevele, je třeba s ním vést boj, jinak to s Kydy špatně dopadne. Množství plevelů prý překročilo únosnou míru. 

Kašlu vám na to!

Komu se zachtělo čistého pole bez plevele, jděte si na jiný velkostatek. Ta kde diskusi moderují, kde ji blokují, kde ji korigují a kde už dávno mají otrávené celé životní prostředí. Na mém dvorku budete prostě  žít s tím, že tu nějaký ten plevel vyroste Buď se naučíte vidět růže mezi trním, nebo si jděte na tulipánovou plantáž. Jestli vám vadí ostny, vůbec sem nelezte. Jestli vám vadí kopřivy, běžte si na golfové hřiště. 

 Vidlákův dvorek je malý a zpoza plotu je běžně slyšet různé ratlíky kterak štěkají. Jestli to nedokážete velkoryse přejít, běžte si někam, kde vás schovají mezi pořádně vysoké zdi s ostnatým drátem nahoře. Jestli jste si na můj dvorek přišli pro pocit bezpečí, běžte si číst Respekt nebo Novinky. Tam se o vás postarají. Tam budou stěny patřičně obloženy polštáři, přes mříže v oknech vám nikdo nevynadá, nikdo na vás nikdy neurazí a nejspíš si ani nevšimnete, že už za vámi zaklapl zámek. 

Dokud budou Kydy můj dvorek, tak na něm budou existovat odpůrci i zastánci EET vedle sebe. Stejně tak tu budou koexistovat ti, kteří mají rádi Zemana i ti co ho nemusí. Budou tu ti, co Babišovi nevěří ani nos mezi očima pěkně pohromadě s těmi, kteří mu fandí. Budou tu ti, kteří si myslí, že budoucnost je větrná elektrána i ti co volí jádro. Budou tu mluvit ti, kteří si pamatují jak se Němci chovali za války, ale budou tu mluvit i ti, kteří v Dojčlandu mají půlku příbuzenstva. Každý "zasraný sudeťák" se tu může ohradit proti podobnému výroku a může napsat článek, proč ho to uráží a proč je to celé jinak. Každý Scallop může napsat článek, proč jsem idiot a kdokoliv může napsat článek, proč se Scallop mýlí. 

Budou tady ti, kteří si sebemrskačsky myslí, že si za všechny naše problémy můžeme sami. A budou tady i ti, kteří za vším vidí Sorose, CIA, ilumináty, spiknutí, Putina i Jakuba Jandu. Budou tu zaznívat jakékoliv názory, bude se tu diskutovat na jakékoliv téma, budou si tu rovni ti co mají obrovský rozhled i ti, co ho nemají. U mě mohou zaznívat i názory nízké, přízemní a blbé. Nikoho nenutím aby jim věřil, nikoho nenutím aby věřil mně. Jestli neumíte sami svým rozumem rozpoznat pravdu nebo očekáváte, že za vás budu obhajovat vaše názory, to si běžte číst k Šafrovi.  

Ale na mém dvorku budete  žít vedle sebe. Ilumináti vedle spiklenců, vysokoškoláci vedle helfrů, chytráci vedle hlupáků, moudří vedle sprostých. Budete si zvykat na plevel, budete si zvykat na to, co říkají druzí. Budete s tím denně konfrontováni. Budete překvapováni, čím žijí lidé okolo vás  a z toho si budete dělat obrázek o tom, jaký svět dopravdy je a jakou máme společnost. Nemusím Sofokla, který psal o tom, jací by lidé měli být. Ale miluju Euripída, který psal o tom, jací lidé doopravdy jsou.  

 To je Vidlákův cíl, to je Vidlákova politika, to je Vidlákova filozofie. 

Jestli se vám to nelíbí, internet je plný lepších blogerů. 

Nemohu zabránit tomu, aby vedle pšenice nerostl koukol a přiznám se, že mnohdy už ani nerozeznám zrno od plev. Ale vyrazím dveře s každým, kdo mi tu bude zavádět jednu jedinou pravdu a je mi úplně jedno jak to bude okecávat. Stejně tak se mi nebude stýskat po nikom, kdo se bude čertit kvůli tomu, že o něj otřel nějaký internetový rozesírač a který svoje diskusní bláboly považuje za takové slovo boží, že tu musejí být trvale přítomny a Vidlák má povinnost je znovu obnovit. 

Na mém dvorku je vítán každý a každý si může říkat co chce. Každý na to může odpovědět jak chce. Ale nikdo mi tu nebude dělat arbitra pravdomluvnosti a nikdo si tu nebude klást podmínky pro svojí přítomnost nebo podmiňovat svoje setrvání odchodem někoho jiného. Fakt mě dokáže vytočit, když někdo v diskusi provokuje a pak si ublíženě stěžuje, že ho za to nemají rádi. Ne, nebudu se nikoho takového zastávat.  

Svůj blog jsem nezakládal pro prvních padesát návštěvníků. Pořád rosteme a růst znamená že se chodí stále noví lidi. A mezi novou pšenicí je i nová lebeda a obojímu bude chvíli trvat než zapadnou, vystojí si svůj vlastní důlek a seznámí se s ostatními. Kydy nikdy nebudou stejné a s novými čtenáři přijdou i nová témata i jiné názory. 

Kydy vám umožňují se vyslovit. V diskusi nebo napsáním článku. Nikdo vám ho nesebere, nikdo vám na něm  nezmění ani řádku. Ale jestli neunesete kritiku a nezvládnete přejít nadávku blbečka zpoza plotu, tak raději nepište, nemluvte a založte si fejsbůk, pusťte si tam jen nadšené podporovatele a realizujte se tam. Můžete si tam namlouvat, jak je u vás svět v pořádku a můžete si myslet, že všichni sdílejí vaše vidění světa plné nezvratných faktů, založené na pravdě a hodnotách. Můžete zavírat oči před ostatními kteří tu také žijí a můžete se postarat aby byli pod vaši rozlišovací schopnost. Můžete s nimi nemluvit, protože přece nebudete házet perly sviním, případně jim můžete nadávat, jak jsou hloupí, nevzdělaní, fašističtí, milovníci Putina, můžete pohrdat těmi, co za vším nevidí Sorose a nemyslí si že za všechno může CIA...  a pak se divit, že vás nikdo neposlouchá, nikdo vám nerozumí a nikdo o vaše moudra nestojí. 

Omlouvám se za má příkrá slova všem, kteří to se mnou táhnou už dlouho a nikdy si nepostěžovali ani slovem, ba naopak mě vždycky podporovali a mají mě rádi. Omlouvám se všem, které jsem bezdůvodně urazil, protože se jich tento křik vůbec netýkal. Pokud jsem se někoho dotknul, vydám mu jakýkoliv článek.  

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (123 hlasů)

Komentáře

No a nakonec tam nikdo normalni nechodi.

Co si prectu tam, to mi reknou v CT taky.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

Pod blogy ala ČT byly diskuze zcela zastiňující text autora (Aktuálně). Proto se tam chodilo.

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jó, to byla zlatá doba blogů u Stejskala na aktualne.cz.
Neúnavný břitký diskutér vlk se svými věčnými překlepy, nezapomenutelný Pepa Řepa a další a další...
Vlk po odchodu z aktualne hned Kosu nezaložil. Vystřídal pár portálů - Fausta, Krůtu, Outsider Media, Blisty (není to chronologicky). Všude s ním šla i část party z aktualne.cz včetně i jeho úhlavních "přátel". Ty také způsobili, že z některých portálů zbyly jen kůlničky na dříví (Faust). Teprve pak se udělal pro sebe. Velmi rychle se dostal do stejného duševního rozpoložení, jako dneska Vidlák. Tedy ohledně diskuse. Chvíli se snažil diskusi usměrňovat a moderovat. Pak to vzdal a jede bez diskuse. A jde to taky, ale pro některé z nás to bez diskuse nemá tu správnou šťávu. Ještě se k tomu vrátím dole v diskusi.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Přesně.
Nelze plevel zlikvidovat ani postřikem,ale nesmí ho být v obilí víc než skutečného obilí.
Jak i píše pan Godot o akt.tam to bylo dost dlouho přiměřené,ale postupně plevel přerůstal vhodné diskuse,co potom Stejskal mazal hlava-nehlava,po odchodu Stejskala to upadlo na akt.a je z toho břečka.
Pane Vidlák,jenže to postihlo i kydy,rozbít diskusi,znechutit diskutující,takže včas likvidovat,plít plevel,jinak plevel zničí úrodu,co asi nechceme a proto i samotný vidláci,musíme tomu pomoci.

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

.Jdu si tu včerejší diskusi přečíst celou

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Jen ad libidum.

Zatím bez slepic

ale vůbec nic není. Scallop nic nezargumentoval a jinak řeči jako vždycky. Jestli tam někdo po někom vyjel, tak v rámci normy. Takže docela pohoda. Nebo spíš nuda.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

co je špatného na tom, když si tady pěstujeme "svou bublinku"? Chodí sem tolik lidí s úžasným rozhledem a odbornými znalostmi, že to k obohacení diskuse i jejích účastníků vrchovatě stačí - abecedně a jen namátkou, ostatní prosím promiňte - AH, dexx, Gerd, IK, Ladik, MAJKA, Maneca, Targus (v technických věcech, nikoli ve vztahu k veverkám :-)
Vidlák je tu pán a články vydává podle svého uvážení, charakter a atmosféru diskuse ale máme v rukou my. Prosím, nepokazme si ji.

Průměrný počet slepic: 4 (14 hlasů)

In reply to by veverka (neověřeno)

Trvalý odkaz

Občan, strejda, robertík, Alex, poněkud jednostraně čmoud a Admirál, Mirek a fakt spousta dalších, které jsem teď nevzpomněl, v podstatě téměř všichni. A nejvíc nese s články kůži na trh sám Vidlák.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ohledně Vidláka... to není jen nosit kůži na trh, ale hlavně o tom, kde pořád brát INSPIRACI a nekrást a psát rozumně a fundovaně. A každý den. Takže má můj obdiv! K té inspiraci mu pomáháme i my. Takže jak už jsem napsal, když nemám co říct, tak jenom čtu....a víte, že to taky není špatný? :) On Vidlák není ten typ: "vždycky chtěl mít vlastní blog" ale vadilo mu, že mu tam lezou diskutující " :)
A ke Scalopovi...to není jen o diakritice, ale i o slohu. Podle peří poznáš ptáka, podle baloňáku estébáka a v podstatě žádná stopa po myšlence. Asi něco jako "vojenská kapela zahrála "myšlenkový pochod". A abych jim jen nespílal, podle slovníku je mám už dlouho katalogizované.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Všechno, co roste, se mění, tu k radosti, tu ke zlosti. Vidláku, cynicky se mohu ptát, a co jste čekal? Člověk roste zkušenostmi a každá užitečná zkušenost je zároveň bolestivá. Kdyby nebolela až k pláči, tak by člověka nedonutila dobrat se poučení. Myslet si, že lze páchat dobro, aniž by jej provázelo zlo, promiňte, je dětinské. Když budete řezat ovocný strom, aby měl velké a sladké plody, budete je mít, ale strom nebude vypadat jako strom, ale spíš jako mrzák. Hyperprotektivní rodiče invalidizují své děti. Záleží, co skutečně chcete. Cenu zaplatíte vždy. Za ponechání volné diskuse i za mazání příspěvků nebo její zrušení. Za všechno cenné v životě se tvrdě platí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Chodím i na "Bavora", tam chodil velmi výborný přispěvatel pod nickem "Kchodl". Je to světem a větry otlučený "ajťák", který mi dal nahlédnout pod pokličku jakýchkoliv dějů ve světě. Jednou se tam pohádal a odešel neznámo kam, kdyby někdo věděl, kde se vyskytuje, prosím dejte vědět.

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

Budte optimista. Treba ma tolik orgacu denne, ze zapomnel na internet.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Pane berkowitz.
Kchodl se prezentoval i na kose a zrovna u sestřelu toho letadla nad Ukrajinou,velice zasvěceně to popsal,také bych jeho příspěvky uvítal i tady.Ale přesně o to jde i u Vidláka,znemožnit tento dvorek.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co se zeptat Vlka na spojení?

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Důležité je nenechat se otrávit. Zvláště po jednom nebo několika málo konfliktech.
A už vůbec ne po konfliktech, při kterých si nepřipadáte jako vítěz.
Úspěšně zvítězit dokáže - tu a tam - každej blbec.

Úspěšně prohrát vyžaduje mnohem větší sebeovládání, ale je v konečném důsledku mnohem užitečnější, protože se buď něco dozvíte, nebo dokonce naučíte.

A pokud ne, něco užitečného se dozví nebo naučí ti, kteří vás pozorují.
Jak již bylo řečeno, člověk je tvor společenský (napsal bych sociální, ale nevím, jestli to už není sprosté slovo), takže se nebojte prospět desítkám ostatních.
Třeba se vám brzy odvděčí tím, že (pro vás poučně) prohrají oni.

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

když stačí jedna rána.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Bolelo to?

Průměrný počet slepic: 2.2 (10 hlasů)

O co ti jde, zkurvený zmetku?

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)

On mi jen ukradl Nicka. :(

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na druhé straně - kdybychom se například my dva nehádali a místo toho se do krve mydlili, jsme už oba mrtví. Přinejmenším virtuálně.
A českomoravské lidstvo by přišlo o jednoho ze svých největších básníků.

A to už si vůbec netroufám představit, kdybychom se dnes a denně soukromě uvnitř hlavy nehádali s Asfaltovým holubem. To by lidstvo přišlo o spoustu guána a zachvíli by tu nebylo co kydat!

Průměrný počet slepic: 2.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

tak je to správně, tak to má byt.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Bo nevím, která bije. Jestli způsobil Scallopův článek?
Trošku jsem si ho zanalyzoval. Podle slovní zásoby, stavby vět a stylizace ho psal středoškolák. No, mohl by být o pár ročků starší, ale podle argumentace nebo spíš neargumenrace, kdy nekriticky přebírá jako čistou pravdu ideologii své sociální bubliny, to není žádný myslitel. Rozhodně není technik nebo třeba fyzik nebo chemik, to by zacházel se vstupními fakty a vývody z nich, jinak. Obdobně reagovala (v 28) i mladá sluníčkářka, kterou už, bohužel, máme v širší rodině. Filosofická fakulta. (Debata byla fakt výživná, třeba prostá fakta z dějepisu nebo zeměpisu vůbec nic, jen fráze o tom, jak nás migrace obohacuje, jak jsou muslimové pronásledováni, apod.) Tam nejde o fakta, jen o pocity a být lepší člověk. Jen ta větná skladba byla na vyšší úrovni než Scallopova.
Ten článek je o pár klišé z určité bubliny, pár tvrzení o ničem, bez důkazů. A ještě psán kostrbatě. Takže jsem napsal pár vět v diskuzi a šlus. Já bych se tím nezalamoval...
///
Každopádně, jak zaznělo nade mnou, svobodná diskuze je fajn. Ale když se to zvrtne, pak už to není fajn. Jako třeba na zmíněném aktuálně.cz. Lidé sem chodí, že je tu svoboda. Že mohou slušně a svobodně říct svůj pohled na věc a podiskutovat. Pokud se to posune jinam, tak také odejdou jinam. A ztraceného prostoru pro svobodné diskuze je víc, než dost.

Monokultura nebývá moc fajn. Je sterilní, zranitelná a nemůže se vyvíjet. Není ani na Vidlákově poli. A on ten koukol, hlaváček, chrpa, vlčí mák nebo lnice tomu poli dávají šmrnc. Je nějak hezčí. Ale to pole máme za nějakým účelem. S plevely nemá cenu bojovat, pokud je jich málo. Ale nesmí převládnout, nesmí zcela zlikvidovat úrodu. Pak bude zásah nutný.
Jak Vidlák napsal, plevely se přizpůsobují a mění svou strategii. Máme seznamy nepohodlných webů a lidí od Džandovy úderky - je to větší jistota než práce ve vrtkavém pornoprůmyslu. Velcí hráči v pozadí si platí politické neziskovky, které prosazují jejich zájmy. Cílem je boj za svobodu a lidská práva, ale kdyby to byla pravda, tito hráči by byli proti sobě. (S jedinou výjimkou donátorů ze Saúdské Arábie s jejím nelidským režimem, který sluníčkářům kupodivu!;) nevadí, kteří chtějí podporou neziskovek destabilizovat obranné mechanismy dosud nemuslimských zemí, aby usnadnili pronikání islámu. Platili např. US kandidátku na prezidenta, Clintonovou a tím i její vítačskou agendu.) Oni chtějí ovládat, protože jim to znásobí zisky. Neziskovky za peníze největších kapitalistů bojují za svobodu a lidská práva do té míry, až svoboda a lidská práva budou úplně zlikvidovány. Práva menšin zlikvidují demokratické právo většiny. (Až bude většina zadupána do země a odsouzena k roli pouhého plátce velkým hráčům, budou práva menšin zbytečná. Velcí hráči nebudou mít sebemenší důvod jim odevzdávat desátky. Protože už nepůjdou z kapes většiny, ale z kapes jejich.) Jak to řekl po válce, z dnešního stavu věcí vizionářsky, Beneš, kdo a jaké revizionistické metody bude používat? (Volně řečeno, fašismus se v budoucnu bude maskovat bojem za lidská práva.) Nebo popsal Orwell ve Farmě zvířat? Že nevolený Milion chvilek s jejich nátlakem na určitou skupinu demokraticky, tedy lidmi, zvoleného politického spektra, nápadně začíná připomínat nevolenou organizaci SA, taktéž s nátlakem na určitou část demokraticky zvoleného politického spektra? Jako, že je do této agendy zapojena i ČT, placená z daní VŠECH občanů?
Kartouz proti svým názorovým oponentům (a hlavně oponentům svých donátorů) zorganizoval úderný oddíl netových trollů, které nazval Elfy, aby zamaskoval jejich činnost, která je staletí pokládána za nemorální a odpornou. A dalo by se pokračovat.

Proč se to děje? Protože zájmové skupiny, které neziskovky zastupují, by demokratickou cestou nikdy nevyhrály. Proto, za peníze z daní většiny, platí sdělovadla a neziskovky, aby lidé volili proti svým životním zájmům. (Vzpomínáte, jak lidé podruhé a pak zase, volili ODS, když už bylo jasné, co jsou zač a že zájmy tunelářů rozkrást stát, nemohou být z principu zájmem naprosté většiny lidí? Čí zajem tehdy hájily noviny a co hlásala ČT? Výnosy z privatizace a porcování medvěda, udělaly své.)
Na jedné straně životní zájmy malé stmelené! menšiny lidí se spoustou peněz, na druhé straně životní zájmy obrovské rozdrobené většiny lidí. Kteří si pracovníky ČT nebo nátlakové neziskovky nikdy nezaplatí...

Plevel nezná rovnovážný stav. Od přirozenosti se snaží pronikat na dosud nezasažené plochy. Aktivita na zvrácení rovnováhy VYCHÁZÍ OD NĚJ. Mění svou životní strategii. Pokud mu pole necháme, nakonec tam převládne a vytvoří monokulturu sám.
Dle mého soudu, pokud plevel začne nepřiměřeně růst, regulace je nutná. Jako v případě Sartra. Najít rovnováhu je těžké a panu Vidlákovi tento úkol nezávidím.
Tož tak.

Průměrný počet slepic: 4.9 (29 hlasů)

Skvělý komentář a analýza situace boje s plevelem. Bohužel vše má svůj skrytý plán. Podle hesla dnes konspirativní teorie, zítra skutečnost. Neděje se nic v této oblasti náhodou. V současnosti pravděpodobně probíhá napříč weby vytypováváni skrytých odpůrců, lépe snad řečeno potenciálních odbojářů, až dojde na utahování šroubů podle zelené a proimigrační politiky, tak jak to uvedl dexx. Kam to povede je také zřejmé. V minulosti unikl Fema manuál, jak s nepohodlnými správně pracovat: http://www.czechfreepress.cz/amerika/manual-pro-zpracovavani-zadrzenych… . S tím je spojeno psychologické profilování jednotlivých nicků podle jejich příspěvků a ve zpětné vazbě úprava nebo zesílení propagandy až po vytváření black listů podle jmen. Aby se jednotlivé nicky lépe projevily, používají se různí provokatéři.Bohužel známe i z tohoto webu. Samotný nick skutečnou totožnost neochrání, i když se použije protokol VPN nebo se bude uživatel schovávat za proxy. Umělá inteligence, která je pro tyto případy používána, si s tím snadno poradí. Jenom doufám, že maluji čerta na zeď, a že skutečnost nedošla zatím až tak daleko.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tehdy se tomu ještě Stejskal smál.
Čerta na zeď sice možná malujete, ale doporučuji kresbu ještě vybarvit, animovat a doplnit na 3D, zatím je Vaše vize jen slabý náznak budoucích dějů.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Jdu do sebe a hned z toho udělám barevný seriál. Bohužel, čím více lidí bude takto uvažovat, tím se zvětšuje pravděpodobnost , že děj-vize nastane. Již jsem o tom psal v popisu kvantové fyziky. Musíme proto uvažovat přesně obráceně.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Pokud to přijde, zatím je to daleko. Záleží na každém z nás. Ještě se volí demokraticky a člověk dokáže místně hodně změnit. Takže nebojte.
Asfaltový holube, vždy jsem oceňoval, už u Stejskala, váš nadhled a humor. Nedávejte je pod zámek! ;)

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

A kdyz vyhrajou tak co? Budou mlatit svoje zeny, deti a hlavou o zem.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Jen se bavím, jak moc jsou moji hodnotile mimo. Obzvlast kdyz zacnete odhadovat, jake mam vzdelani, tak je to jen soutez v tom, kdo se zmyli vice. Do toho!

Vyzva pro ostatni: kdo ve mne odhali cloveka bez dokonceneho zakladniho vzdelani, dostane pochvalu pred nastoupenou jednotkou.

Jsem zde povazovan za elfika a zaroven stredoskolaka vyjadrujiciho se kostrbate. Tak proc jste temi elfy tak posedli, kdyz jsou neschopni jako ja?

Průměrný počet slepic: 1.6 (15 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

to neschopni se pise cele neschopni-vsehoschopni

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

kouzlo nechtěného :
- zmyli - z(s)myli jsme Vám hlavičku
- zmýlí - kdo se zmýlí více - Vy, či my otlučení životem a tlučení i Vámi
- to abychom pak ze sebe vše z(s)smyli vodou živou.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

protože fakt, že nepoužíváš diakritiku znamená, že si mladý a zvyklý psát pouze SMSky, s klávesnicí počítače máš potíže. Jsi zvyklý pouze na svoji sociální bublinku, kde se navzájem přesvědčujete o vaší jediné správné pravdě. Chybí ti životní zkušenosti a styk s rozmanitými lidmi. Životní zkušenosti ti chybí proto, že si žiješ v mamahotelu a vůbec nemusíš řešit nějaké problémy, které jsme museli řešit my. Byl tu jeden, Satre, který taky tvrdil, že chce poznat lidi, kteří rozhodují o jeho budoucnosti. Stejně jako on, zapomínáš, že o své budoucnosti rozhoduješ jen ty sám. Pokud se budeš řídit svou bublinkou, tak až ti skončí mama hotel, dojde k tvrdému střetu s realitou běžného života.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Z cim vetsiho kanony strilite, tim vice jste mimo :-)

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

pro iné, zajocho. 😎

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

nebo mají jenom US klávesnice?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

P.S.

Přečetla jsem:
"Ta slepice má tak krásnou kresbu křídel, že je to až neskutečné, to by ani výtvarník takový vzor nevymyslel a tak je vidět, že i naše "slépky" se chtějí líbit."
Tož všímejme si i slépek. Ony mohou též napovědět. Teda myslím, že není ani třeba přidávat další individuální s označením "To sem nepatří,", protože to zajišťuje první slepice, i když není individualizovaná, v hejnu se ztratí. Možná potřebuje ochranu hejna, jak už to tak u agresivnějších jedinců bývá.
Nebo také jinak :-)

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)

nejste vy duše romantická? .-)

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale no tož tak, zrovna jsem byla výše ohodnocena 1 slepicí, tak nejspíš romantická duše nebudu, nebo jó?
Pokud jó, píši do šuplíku :-)

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

a já nic. Máte na polévku a já budu bez večeře. Takže jste na tom líp.
No a jak bych to řekl? Romantika slepice nedělá! :-)

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

A tak aspoň virtuálně vám půlku tý slípky na polívku posílám.
A přidám kliknutím, protože zatím jste bez slepic,...
Pokud teda su romantik, asi je fakt lépe psát jen do šuplíku.
Dnes se to zřejmě příliš nenosí, psát nějaký říkání, veršíky, či co...
a navíc příliš často jsem již byla zklamána, tak nač to nějak nadměrně zveřejňovat...

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

Děkuji. Mám teď dokonce 3. To stačí i na zítřejší oběd nebo večeři.

Proč byste psala jen do šuplíku? Ono to není o době, ale lidech. Například Ládík!!! furt něco rýmuje a jde to. No, není to asi moc romantický, ale přece! :-)

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

Ale tak napsat sem znova mý včerejší říkání?

letošní zima
vodou, sněhem neplýtvá
řeka Styx slábne

To pak z toho lidé vyvodí, že by se třeba také mohli kvůli změně klimatu místo cesty na pohodlném přívozu složitě brodit kalužinami.
To bych přece nemohla :-)

Zatím bez slepic

grády. Přesný popis situace s vodou a řeka Styx do toho. To je přímo klasika!
Když bude v létě hic, řeka Styx zeslábne ještě víc, za Cháróna ušetříme, ale moc se nenajíme. Radši kalužema chodit, než nad suchem v létě rukama lomit. Tohle říkání neklade si velké ambice, lepších jsou jistě tisíce.
To já jen tak... vaše říkání je jistě lepší, zkuste toho sem dát víc :-)

.

Zatím bez slepic

Jak kdysi napsal Targus - potřebuju pilovat, jenže většinou píši na první dobrou a na témata, která se sem až tak nehodí, nebo jsou značně pesimistická. Ostatně loni jsem tu dala jedno říkání jako autor M+Z

Zatím bez slepic

No vidíte. Třeba by bylo zajímavé si to přečíst :-) Ale nevím, jak se to jmenovalo v nadpise. Vyhledávač mi to bohužel podle jména M+Z nenašel....

Zatím bez slepic

Ten druhý odkaz, otevřít. Byl jsem už opravdu zvědavý :)
Ano, napsala jste to tak nějak smutně a dojímavě. Když si do toho člověk dosadí nějaké konkrétní lidi a vzpomínky, tak se mu situace znovu vybaví, má to svou hloubku.
Asi jste to zrovna měla v sobě. Není určitě lehké otevřít svou duši... Píšete pravidelně nebo jen tak, když je nálada?

Zatím bez slepic

Ano, onen Ludvík, který padl v lednu 2018 někde v Itálii, byl bratrem mé babičky a já kdysi jako malé děcko cítila její bolest, když o něm mluvila, ukazovala hrnek, který jí nechal namalovat,...
Jestli píši pravidelně? Záleží na tom, jestli mám klid, nebo co přečtu, často reaguji na přečtené, kdysi bylo mé psaní o dialogu,...
Dá se to říci i takto:

"světlo očí září,
jemná hudba tiše zní
srdce rozkvétá"
26.8.2016

Pak inspirace přichází :-) Ale :

"naděje veršů
stříbrný vítr vane
lidé neslyší"
verze 2. 20.2.2020

Zatím bez slepic

Máte v psaní hodně metafor... někdy je to smutné, ale myslím, že lidé slyší, aspoň někteří z toho množství, i když se zdá, že ne.

A ten babiččin bratr Ludvík, asi ještě neměl děti?

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, píši s metaforami. Ale moc lidí kolem mne o tom, že píši, vůbec neví. :-)
Ono je to ještě i trochu i o něčem jiném, než že by to bylo jen haiku, nebo jiné formy "říkání"
a o tom se lidé bavit nechtějí a ani já vlastně příliš ne. Ostatně když jsem začínala psát,
sama jsem přesně nevěděla, co že to vlastně je. Hromadu napsaného jsem také spálila :-)
A teď píši trochu jinak.
Onen Ludvík byl ročník 1896, to znamená, když padl, bylo mu 22 let. Nevím, jak dlouho byl ve válce,
ale pamatuji, že jsem u babičky ještě jako děcko viděla zelený poštovní lístek, kde to rodině nějaký kamarád,
nebo úřad oznamuje.
Dnes se tato data dají dohledat ve vojenských seznamech padlých.
Zvláštní náhodou se o téměř 4 desítky let později, ve stejný lednový den narodil můj manžel.
Vlastně měla bych se podívat do rodinné kroniky a doplnit tam nějaká data, co se poslední dobou změnilo,
nebo co nového jsem zjistila :-)

Zatím bez slepic