Ze vzteku

Autor

Můj dnešní článek bude ošklivý. Budu nadávat, křičet, budu vzteklý a budu obrazně řečeno třískat vším co mi přijde pod ruku, budu zlej i na děti a můj vztek schytají zřejmě i ti, co si ho vůbec nezaslouží. Prosím čtěte dnešní článek právě s tímto vědomím. 

Začnu jedním biblickým příměrem:

Zorejte si pole. Udělejte to zcela poctivě - podmítněte strniště, aby zašel plevel, udělejte střední orbu, aby zase zašel plevel, uděleje hlubokou orbu, abyste se udělali proti pleveli úplně všechno co lze. Pak to uvláčejte, zasejte obilí a nechte růst. A i když jste udělali všechno dobře, dali jste si záležet, na nic jste se nevykašlali, udělali jste úplné možné maximum, co vám dovolil čas, technika i peníze, stejně budete mít před žněmi mezi pšenicí kupu koukolu a lebedy. 

Časem se naučíte, že se plevelu nedokážete nikdy zcela zbavit a že dokonce existuje i úroveň, kdy je boj proti plevelu kontraproduktivní, protože s každou zničenou rostlinou lebedy zničíte i dva klásky pšenice. Nakonec se naučíte s plevelem žít. 

Nejspíš dokonce zjistíte, že můžete dělat i méně. Plevelu sice trochu přibude, ale výnos pšenice zůstane stejný. Zjistíte že na normální pole se kromě vaší úrody vejde ještě i ledacos dalšího. 

Jako zemědělec ale rychle půjdete do háje, pokud se s plevelem nevyrovnáte a povedete proti němu nesmiřitelný boj.  V rámci takového boje si pak otrávíte půdu, otrávíte si vodu, otrávíte si úrodu, zničíte spoustu užitečných rostlin i živočichů a nakonec stejně zjistíte, že plevel si vytvořil odolnost a máte ho tam přes veškerou snahu pořád. 

Proč to píšu.... 

V posledních dnech v naší diskusi dost zesiluje volání po pesticidech. Máme tu prý moc plevele, je třeba s ním vést boj, jinak to s Kydy špatně dopadne. Množství plevelů prý překročilo únosnou míru. 

Kašlu vám na to!

Komu se zachtělo čistého pole bez plevele, jděte si na jiný velkostatek. Ta kde diskusi moderují, kde ji blokují, kde ji korigují a kde už dávno mají otrávené celé životní prostředí. Na mém dvorku budete prostě  žít s tím, že tu nějaký ten plevel vyroste Buď se naučíte vidět růže mezi trním, nebo si jděte na tulipánovou plantáž. Jestli vám vadí ostny, vůbec sem nelezte. Jestli vám vadí kopřivy, běžte si na golfové hřiště. 

 Vidlákův dvorek je malý a zpoza plotu je běžně slyšet různé ratlíky kterak štěkají. Jestli to nedokážete velkoryse přejít, běžte si někam, kde vás schovají mezi pořádně vysoké zdi s ostnatým drátem nahoře. Jestli jste si na můj dvorek přišli pro pocit bezpečí, běžte si číst Respekt nebo Novinky. Tam se o vás postarají. Tam budou stěny patřičně obloženy polštáři, přes mříže v oknech vám nikdo nevynadá, nikdo na vás nikdy neurazí a nejspíš si ani nevšimnete, že už za vámi zaklapl zámek. 

Dokud budou Kydy můj dvorek, tak na něm budou existovat odpůrci i zastánci EET vedle sebe. Stejně tak tu budou koexistovat ti, kteří mají rádi Zemana i ti co ho nemusí. Budou tu ti, co Babišovi nevěří ani nos mezi očima pěkně pohromadě s těmi, kteří mu fandí. Budou tu ti, kteří si myslí, že budoucnost je větrná elektrána i ti co volí jádro. Budou tu mluvit ti, kteří si pamatují jak se Němci chovali za války, ale budou tu mluvit i ti, kteří v Dojčlandu mají půlku příbuzenstva. Každý "zasraný sudeťák" se tu může ohradit proti podobnému výroku a může napsat článek, proč ho to uráží a proč je to celé jinak. Každý Scallop může napsat článek, proč jsem idiot a kdokoliv může napsat článek, proč se Scallop mýlí. 

Budou tady ti, kteří si sebemrskačsky myslí, že si za všechny naše problémy můžeme sami. A budou tady i ti, kteří za vším vidí Sorose, CIA, ilumináty, spiknutí, Putina i Jakuba Jandu. Budou tu zaznívat jakékoliv názory, bude se tu diskutovat na jakékoliv téma, budou si tu rovni ti co mají obrovský rozhled i ti, co ho nemají. U mě mohou zaznívat i názory nízké, přízemní a blbé. Nikoho nenutím aby jim věřil, nikoho nenutím aby věřil mně. Jestli neumíte sami svým rozumem rozpoznat pravdu nebo očekáváte, že za vás budu obhajovat vaše názory, to si běžte číst k Šafrovi.  

Ale na mém dvorku budete  žít vedle sebe. Ilumináti vedle spiklenců, vysokoškoláci vedle helfrů, chytráci vedle hlupáků, moudří vedle sprostých. Budete si zvykat na plevel, budete si zvykat na to, co říkají druzí. Budete s tím denně konfrontováni. Budete překvapováni, čím žijí lidé okolo vás  a z toho si budete dělat obrázek o tom, jaký svět dopravdy je a jakou máme společnost. Nemusím Sofokla, který psal o tom, jací by lidé měli být. Ale miluju Euripída, který psal o tom, jací lidé doopravdy jsou.  

 To je Vidlákův cíl, to je Vidlákova politika, to je Vidlákova filozofie. 

Jestli se vám to nelíbí, internet je plný lepších blogerů. 

Nemohu zabránit tomu, aby vedle pšenice nerostl koukol a přiznám se, že mnohdy už ani nerozeznám zrno od plev. Ale vyrazím dveře s každým, kdo mi tu bude zavádět jednu jedinou pravdu a je mi úplně jedno jak to bude okecávat. Stejně tak se mi nebude stýskat po nikom, kdo se bude čertit kvůli tomu, že o něj otřel nějaký internetový rozesírač a který svoje diskusní bláboly považuje za takové slovo boží, že tu musejí být trvale přítomny a Vidlák má povinnost je znovu obnovit. 

Na mém dvorku je vítán každý a každý si může říkat co chce. Každý na to může odpovědět jak chce. Ale nikdo mi tu nebude dělat arbitra pravdomluvnosti a nikdo si tu nebude klást podmínky pro svojí přítomnost nebo podmiňovat svoje setrvání odchodem někoho jiného. Fakt mě dokáže vytočit, když někdo v diskusi provokuje a pak si ublíženě stěžuje, že ho za to nemají rádi. Ne, nebudu se nikoho takového zastávat.  

Svůj blog jsem nezakládal pro prvních padesát návštěvníků. Pořád rosteme a růst znamená že se chodí stále noví lidi. A mezi novou pšenicí je i nová lebeda a obojímu bude chvíli trvat než zapadnou, vystojí si svůj vlastní důlek a seznámí se s ostatními. Kydy nikdy nebudou stejné a s novými čtenáři přijdou i nová témata i jiné názory. 

Kydy vám umožňují se vyslovit. V diskusi nebo napsáním článku. Nikdo vám ho nesebere, nikdo vám na něm  nezmění ani řádku. Ale jestli neunesete kritiku a nezvládnete přejít nadávku blbečka zpoza plotu, tak raději nepište, nemluvte a založte si fejsbůk, pusťte si tam jen nadšené podporovatele a realizujte se tam. Můžete si tam namlouvat, jak je u vás svět v pořádku a můžete si myslet, že všichni sdílejí vaše vidění světa plné nezvratných faktů, založené na pravdě a hodnotách. Můžete zavírat oči před ostatními kteří tu také žijí a můžete se postarat aby byli pod vaši rozlišovací schopnost. Můžete s nimi nemluvit, protože přece nebudete házet perly sviním, případně jim můžete nadávat, jak jsou hloupí, nevzdělaní, fašističtí, milovníci Putina, můžete pohrdat těmi, co za vším nevidí Sorose a nemyslí si že za všechno může CIA...  a pak se divit, že vás nikdo neposlouchá, nikdo vám nerozumí a nikdo o vaše moudra nestojí. 

Omlouvám se za má příkrá slova všem, kteří to se mnou táhnou už dlouho a nikdy si nepostěžovali ani slovem, ba naopak mě vždycky podporovali a mají mě rádi. Omlouvám se všem, které jsem bezdůvodně urazil, protože se jich tento křik vůbec netýkal. Pokud jsem se někoho dotknul, vydám mu jakýkoliv článek.  

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (123 hlasů)

Komentáře

asi z nějaké vnitřní potřeby. Ale je škoda, že to pak pálíte. Představte si, že by to tak dělala Božena Němcová nebo Hrabal! ;-) A pak, vždy se najde někdo, kdo tomu třeba bude rozumět.
Také máme padlé v I. světové válce. Je to vždy smutná záležitost, jako ta s mladým panem Ludvíkem. Ten náš měl děti. Nad 14 let, takže to bez něj zvládly, ale rodině v hospodaření muž hodně chyběl. U nás všude na náměstích nebo někde na nápadných místech, jsou pomníčky se jmény padlých ve válce. Toho jména je tam dalších 4 nebo 5, všichni si byli příbuzní.
Máte rodinnou kroniku a zjišťujete nějaká fakta, na která se už zapomněla? To musí být zajímavé snažení. Jste taková máti rodu? :-) My nic takového nemáme, ale teď jste mne inspirovala, takže možná mít budeme. Podařilo se nám dohledat předka v mužské linii do 17 století. Část rodiny přišla zdaleka a cestovala, většina žila staletí na místě. Ale ty postranní linie jsou asi nad naše možnosti...

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

- to, co jsem spálila, stejně zůstává někde v paměti uloženo a může znova tzv. vytrysknout :-)
- Ano, každá válka, ale i běžný život přináší bohužel i zbytečné ztráty na životech, někdy vícenásobné ztráty v případě válek, nemocí, autonehod,... s tím vším se pak musí pozůstalá rodina vypořádat, a vše se pak v rodinách dlouho traduje. Ale ani ono očekávání odchodu ze života člověka, kterému není pomoci, není snadné,...
- kroniku jsem začala psát kdysi podle prvních dat z bible - dříve tyto záznamy vedlo mnoho lidí na vnitřních deskách bible. No a tak jsem si ta data vyžádala od tety, která tuto bibli měla s sebou v Rakousku, ale měla i další záznamy, fotokopie dokumentů z doby, kdy prarodiče z otcovy strany museli po 2. sv. válce prokázat český původ jednoho z partnerů, do tuším 2-třetího pokolení. A později jeden z místních obyvatel, který měl s našim rodem přes manželku společné předky, potřeboval do kroniky svého rodu novější data z naší větve, které jsem již měla zapsané. Výměnou jsem zase získala jeho data. Ale do archívů jsem hledat nechodila. Ale i tak se z jeho dat dalo hodně vyčíst, přesto že uváděl jen data narození, sňatků, úmrtí (pokud je znal) ale i to, kdo byl láník, půlláník, někde je i poznámka, že se jmenovec mého otce kdysi dávno oběsil, kdo byl schovanec,...
- máti rodu? No, to asi nikoliv, ale kdysi, když sestřenka měla vážné zdravotní problémy, urychlila jsem kompletaci a tisk těchto dat tak, abych jí je stihla doručit, udělat jí radost. A stihla jsem to a radost skutečně měla, ... no a vytiskla jsem to a předala i dalším příbuzným, aby i další větve pocházející z tohoto rodu z těchto záznamů mohli vycházet a vést si dále své vlastní záznamy, pokud budou mít zájem,....
- a ano, máme různé pověsti o původu rodu, prokázat se však nedají, jeho členové cestovali nejen Evropou a dnešní mladí cestují také po celém světě, kde se i usazují a informace o nich již nemám.
- No a nyní se ukázal další zájemce o tyto záznamy, tak uvidím, jestli nezískám další data z jiné větve,...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

může být cenná starožitnost sama o sobě. Už jen listování v ní oživí dávné vzpomínky...
Máte nějaké pověsti o původu rodu? To musí být zajímavé vyprávění! :-) Kdybyste chtěla o tom něco říct, přečetl bych si to se zájmem.
Část vašeho rodu pochází tedy z Rakouska? Nebo se tam jen po válce část rodu přestěhovala? Žijete tedy někde na jižní Moravě nebo v jihovýchodních Čechách, řekl bych.
Prarodiče z otcovy strany museli prokazovat český původ jednoho z partnerů... byla to těžká doba. Asi na to nevzpomínali lehce.

Nás to nepostihlo, vím jen, že babiččina sestřenice se do Rakouska po válce odstěhovala. Vzala si muže, co jeho rodina měla hospodářství na druhé straně hranice, asi 50 km ve vnitrozemí. Šli tam, protože museli, o hospodářství se po válce neměl kdo starat. Babička s ní byla ve spojení, bohužel my už ne.

My pověsti nemáme, mužský prapředek přišel z ciziny, před několika sty lety, přes Bavorsko, ale jeho jméno, dnes už pozměněné, se řídce vyskytuje v jižní a západní Evropě. O jeho minulosti tak nevíme zatím nic. A jeden jeho potomek vycestoval na 25 let pryč a o tom období také nevíme nic. Jinak jsme nejvíce z jižní a méně ze střední a severní Moravy. Hodně větví žilo na stejném místě nebo v okolí, po staletí. V místech, kde je kontinuální osídlení už tisíce let. Jen já mám někdy po prapředkovi toulavé boty. Ale vždy jen na pár týdnů. Pak mne to zase přejde.

Zatím bez slepic

- těch pověstí časem bude trochu více, zaznamenanou mám např. tu od mého strýce, která říká: "...jeho velmi nadaný přítel byl spřízněn s našim rodem (po mém otci). V Maďarsku našel zápis o dávných předcích z kněžského židovského kmene Lévi, žili v Maďarsku, poté v Kloboukách u Brna, kde si jeden z našeho rodu vzal Francouzskou šlechtičnu emigrantku, stal se křesťanem. Fr. Hugenotka měla silnou víru, co ji vedlo napříč Evropou. A můj bratranec, který mi toto psal, říkal, že je dle té pověsti od té události 13-tá generace.
Přítel zemřel za studií, strýc u jeho rodiny pátral, ale nic se nenašlo - proto máme jen rodinnou pověst.
A považte, já po 19 letech vloni naživo zaslechla jméno onoho přítele. Další by byly jen spekulace, pokud by onen člověk pocházel z toho rodu a byl přes něj nějakým způsobem příbuzný s našim rodem, tak už to by stačilo samo o sobě, rovnalo by se to zázraku. A další spekulace - na druhém konci republiky si našel děvčicu z našeho města a po několika letech se s ní přestěhoval sem k nám.
Ale jak říkám, důkazy nemám. Takže na úrovni pověstí, pohádek,...které stojí za to zapsat :-)

Otcova matka se narodila ve Štýrském Hradci, ale děda, kterého jsem již nepoznala, se narodil na Jižní Moravě. Jako voják cestoval po Rakousku Uhersku a po jeho rozpadu se vrátil zpět na Moravu. Po 2. sv. válce museli prokázat český původ alespoň jednoho z manželů, aby nešli do odsunu. A tak i když svatbu měli v Pule, bydleli různě po Evropě, (mimo jiné na Brioni), původ prokázali a zůstali v republice.
Ale je toho hodně, o čem by se dalo psát, někteří příbuzní žijí v Rakousku, Americe, další cestují, ale jak jsem zjistila i zde přímo u nás je plno příbuzných z jiných větví, kdy máme společné dávné předky. A protože byli mnozí z nich protestantského vyznání, tak skutečně putovali napříč Evropou. Ale myslím že první sňatek člověka z našeho rodu zde ve městě mám datován 13.2.1729. Další data jsou již z jiných měst., pokud si dobře pamatuji.
Ale já toulavé boty nemám, i když jsem se narodila v jiné části republiky, sem jsem byla matkou dovezena v cca 3 měsících.
Mé děti se však toulají celkem rády, problémy s tím nemají, ale vracejí se zpět sem.

Zatím bez slepic

Byl jsem tam. Ale vrátím se k tomu v nějakou křesťanskou hodinu, teď je čas na spaní.

Zatím bez slepic

Já na těch ostrovech nikdy nebyla, děda tam byl kustodem, prefektem, po ukončení 1.sv. války se vrátil i s rodinou na Moravu.

Zatím bez slepic

A zapomněl jsem vám poděkovat za ukázku :)...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

O duši se bojuje nejen u nás na Kydech, ale též v minulých dnech v Mnichově.
I tam se bojuje o budoucí svobodu slova a možnost tu a tam říci něco jiného než nařizují vlastníci planety z USA.
Pochopitelně se vůbec nejedná o stále ještě přetrvávající svobodu slova pro evropský plebs, tady budou nasazeni další cenzoři a elfové. Spíše jde o to, aby několik desítek nejmocnějších rodin v Evropě mělo alespoň právo poradního hlasu a hlavně právo na nějakou tu flákotu z porcované planety.

https://prima.iprima.cz/komentare/komentar-terezy-spencerove-v-mnichove…

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

Nic vábného na výběr. EU v čele se samodestruktivní partou? Makrolon jako hlas ze záhrobí? Bez ničeho v ruce, pouze hlas elitářů, co se bojí, že už nebudou elitáři? USA stát, co furt vyzývají k boji s terorismem a samy se chovají jako Calvera se Sarka Farkou dohromady?

Tvrdé jádro EU nebo mezimoří?

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

jo a pak zrusi prumysl, pojidani masa, heterosexualni sex a odstehujou se do Ciny, jestli je tam ovsem vezmou.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Pane AH.
Ten Mnichov zase nevěstí nic dobrého.
Ty doby jsou pryč,kdy si USA udržovali hegemonii ,jednáním,příkladem,hosp.pomoci.
V současnosti si tu hegemonii prosazují silou,bombami,obsazení území armádou.
Proto si myslím,že Pompeova návštěva na Ukrajině v Bělorusku v Kazachstánu souvisí s nějakou vojenskou akcí na účet Ruska,co docela Pompeo potvrdil v Mnichové.Takže i ten koronavirus je v hodným pomocníkem.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

Z vašeho odkazu, cituji Pompea :„Chci se dnes zastavit u hlavní hrozby pro USA, jíž je Čínská lidová republika. Svět se musí probudit a postavit se krokům Číny, která zneužívá mezinárodní instituce pro své vlastní zájmy.“

1. Hlavní hrozba pro USA
2. Svět musí...

Tomu se říká kouzlo nechtěného. Není třeba k tomu nic dodávat.

TOHLE PROSTĚ NEMÁ CHYBU

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

Pane dexx
Jen něco přidám.když dva dělají totéž,není to totéž.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče, děkuji za doplnění. Jen teď zrovínka nevím, jak to myslíte? :)

Zatím bez slepic

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

které všemožné mezinárodní instituce zneužívají USA, bylo by lze nahlížet Pompeova slova kupříkladu jako vzácný projev sebereflexe :o)

Zatím bez slepic

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane dexx.
Třeba o tom zneužívání mezinárodnách institucí,co třeba USA zneužívá OSN,MMF,SB.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nějak mi chybí jedna reakce.
Něco zde postrádám.
Sepsat "dílko" plivnout ho na tabuli a... nic???

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

holt proces analýzy trvá, chce svůj čas, ba přímo kvalitní analýza svůj čas přímo vyžaduje.
Chápu.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak když každý ví, jak by to tu mělo vypadat, tak já si mohu dovolit luxus názoru také, ne?

Nevadí mi, když si tady přečtu názor, který není v souladu s tím, co si myslím já (tedy s tím, co každý nazýváme pravdou :-)) . Mám ovšem rád, když takový příspěvek má hlavu a patu, aby se dal vůbec číst.

Ovšem nesouhlasně pozdvihnu obočí, když čtu něco zmateného, těžko sledovatelného, výkřiky ze spaní apod.

Co mě ale vyloženě vadí, to jsou hrubé urážlivé příspěvky - přivyknul jsem některým zemitějším diskutérům, kde už po těch stovkách příspěvků člověk ví, co má očekávat a je to zábavné. Ale dehonestující hrubé příspěvky, pokud tady budou bujet, mohou odsunout úroveň této oázy skutečně někam k úrovni iDnes. Proto bych se přimlouval k návrhu Občana - ostentativně ignorovat. Všemi.

A už vůbec se mi nelíbí vulgarita v místní společnosti, mám-li použít dnešní příklad - začínat příspěvek slovy Kurva Vidláku, to není příspěvek, který by ode mě měl dostat slepice, byť by následovalo kázání Jana Zlatoústého.

Tedy ať nám to tady vydrží.

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

Asi jste nepochopil to, že jsem už předem upozornil, že si "zatargusím".
Myslím jsem si, že zdejším stálým návštěvníkům netřeba vysvětlovat, co jsem tím mínil (vážený pan Targus bude snad tak laskav, že mi mou drzost promine ;-) ).

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Věřím, že jste to tak nemyslel, ale udeřilo mě to do očí, tak jsem to použil jako příklad :-)

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

začínat příspěvek slovy Kurva Vidláku

To nasi bratri Polaci jsou schopni pouzivat tohle slovicko na desitky vyznamu. Myslim, autor to pouzil stejne jako jina zvolani jako "Ty vole" nebo "Pane boze" - kdybyste na to neupozornil, tak se nad tim ani nepozastavim.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

jen jsem to prelitl a celekm nuda Jen tohle snad stoji za poznamku

1) Vidlák: někdy míň je víc. Kvóta 1 článek na den Vás brzo vycucá. Budou se kumulovat chyby, špatné úsudky atp. Chce to nebazírovat na tom, že něco musí vyjít, a lépe pracovat se zdroji.

Budou se kumulovat chyby, špatné úsudky atp. - na to je prave diskuse. ta to posouva zpet.
Chce to nebazírovat na tom, že něco musí vyjít, a lépe pracovat se zdroji. - Ne, vidlak pise jak to vidi v dany moment. - Pisete jakobyste se zenil a rikal novomanzelce - ze za rok se budete bavit jednou tejdne, protoze vycerpate temata.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Myslím, že vidlák týmto článkom reaguje na diskusiu predtým deň, kedy Donald Trump sa rozčuľoval a žiadal o mazanie.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

https://pravyprostor.cz/proklete-diskuse/
Máte obdobné problémy, takže asi ten establishment serte stejně, nebo podobně. Na Kydy nasadili jednoho elfa, ten nebyl to pravé, tak teď je tam jiný a zkouší to na nás jinou taktikou a silnější redakční podporou. Na PP se zatím nikdo podobného ražení a silou neobjevil, když jsou tam taky různí zakuklenci, kterým se občas daří měnit směr diskuze. Vidláku berte to z té pozitivní stránky, kdyby tu žádný "kazišuk" nebyl, je to signál, že současný režim s Kydy nemá problém, že mu nevadí. Pak bych sem ale nechodil ani já a možná i hromada dalších. Na poli plevel prostě je, jinak je to nezajímavá monokultura. Když jsem četl váš dnešní článek, vybavilo se mi před očima tohle..hledal jsem to chvíli na webu.. https://www.slavneobrazy.cz/monet-claude-makove-pole-ido-3182 . Svět je přece krásný! No a proto se nenechte se vyhecovat! Dan

Průměrný počet slepic: 4.5 (14 hlasů)

oni Vás na tom Pravém prostoru nejen citujou, oni Vás přímo přetiskujou a tím čmajzají Vaše duševní vlastnictví!

(No, mezi náma, já se jim nedivím, já kdybych měl svůj blog, tak Váš článek ukradnu taky, protože bych se na lepší nezmohl, holt kdo umí, ten umí, ať už je nasranej nebo nenasranej).
::::::::::
CtrlC /CtrlV :

"Myslím, že pravidelní čtenáři poznali na koho narážím, nechci ony osoby ani jmenovat, aby zase nedostaly náboje pro svoje udavačské složky a další maily, kterými mne dnes a denně stalkují. Nicméně mám pocit, že bez nich se diskuse uklidnily a není v nich již tolik osobní sporů, nadávek a invektiv. Nejsmutnější na tom je, že se tady tvářili jako ryzí pravičáci, ale zachovali se jako bolševická prolhaná, manipulativní a udavačská hovada.

Tolik můj dnešní text.
Pobídkou k jeho napsání byl ČLÁNEK BLOGERA VIDLÁKA který se s obdobnými problémy potýká na svém webu. Z jeho textu si dovoluji zacitovat:

Začnu jedním biblickým příměrem: Zorejte si pole. Udělejte to zcela poctivě – podmítněte strniště, aby zašel plevel, udělejte střední orbu, aby zase zašel plevel, uděleje hlubokou orbu, abyste se udělali proti pleveli úplně všechno co lze. Pak to uvláčejte, zasejte obilí a nechte růst. A i když jste udělali všechno dobře, dali jste si záležet, na nic jste se nevykašlali, udělali jste úplné možné maximum, co vám dovolil čas, technika i peníze, stejně budete mít před žněmi mezi pšenicí kupu koukolu a lebedy.

Časem se naučíte, že se plevelu nedokážete nikdy zcela zbavit a že dokonce existuje i úroveň, kdy je boj proti plevelu kontraproduktivní, protože s každou zničenou rostlinou lebedy zničíte i dva klásky pšenice. Nakonec se naučíte s plevelem žít....."
..... a tak dále,.... viz Vidlák.
::::::::::::::::::::::

Přátelé,
skoro pokaždé si nejdřív přečtu Vidlákův článek, pak diskuzi... a pak JEŠTĚ JEDNOU na závěr Vidlákův článek.
Vřele doporučuji i pro jedince s mladším mozkem než mám já.

Je to pravé požehnání pro rozvoj a uchování(!) čtenářské gramotnosti!
Dejte si to!

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

Sakra Vidláku stal jste se internetovým klasikem. Cituje, dokonce přetiskuje, Vás starý internetový matador Karel Kříž. Není to sice úplně moje krevní skupina, ale je to zkušený internetový borec.
Gratuluji!!!

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Současný režim-t.j. Zeman, Babiš. Myslíte,že jim kydy vadí?

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

(Zeman plus Babiš = nejnovější definice výrazu "režim" ???...)

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ne - rezim je chobotnice deep-states + chapadla kavarny, neziskovky, troli farmy atd

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Domnívám se že režimu vadí Babiš, Zeman, Křeček, Benešová, voliči ANO, SPD.... prostě všichni co mají ještě mozek a sežerou jim tu ČT propagandu... nevadí Kolář, Hřib, Novotný, Minář......

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

In reply to by Dan (neověřeno)

Trvalý odkaz

když to píšu na chytrým? telefonu
...nežerou....

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

zatímco mnohem větší sladká Francie se musí spoléhat na import z Ruska. A nakonec se stejně nezavděčil! :

(T.S.:)
"→ Pjotr Pavlenskij se kdysi v západních uměleckých a politických kruzích proslavil přibíjením penisu k dlažbě na Rudém náměstí nebo podpálením dveří u hlavního sídla FSB… po pobytu na ruské psychiatrii dostal politický azyl ve Francii, kde v rámci svého umění podpálil dveře v sídle Banque de France… a nejnověji zabojoval „proti pokrytectví“ tím, že zveřejnil mimomanželský vztah Macronova kandidáta na pařížského primátora… politik padl, Pavlenskij byl zatčen, pak byla zatčena i jeho francouzská přítelkyně… a zatímco Macron už do čela metropole musel najít nového kandidáta (současnou ministryni zdravotnictví), ozývají se hlasy, že je nejvyšší čas vyhodit toho „ničemu“ ze země… našel ve Francii útočiště a neví, jak se v „osvícené společnosti“ chovat, sákryš… fascinující příběh…"

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Mám dojem, že jejich šéfka zkusila v USA, tuším New Yorku v kostele, taky nějakou performanci, načež byla do 24 hodin posazena do letadla směr Evropa bez možnosti návratu...

PS.
Nechce se mi to googlit, ale určitě to jde někde dohledat.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

- to v cesku dela zlata prezidentska mladez a volicum to nevadi

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)

humaňytáchního bombometčíka není žádné novum a jistým voličům nevadí ani onančejší věci...

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

Prezidentska zlata pornomladez, ktera jezdi sluzebnim autem bohateho papinka na vejltety, nevadi. Tato pornomladez totiz ucast na pornoparty nepovazuje za neco spatneho, doma se tomu s tatkou smali.

Ovsem Janda, kteremu to bohaty papinek zlate mladi neplatil a svlikacku pred kamerou povazuje za chybu (a omluvil se za to), zde davum vadi snad vice nez Jack Rozparovac, Mikulas Minar nebo Jan Hrusinsky.

PS Jestli jeste par mesicu vydrzite bojovat proti Jandovi, tak si od neho fakt neco prectu :-)

Průměrný počet slepic: 2 (12 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je zajímavé, že takového Ortela omílají denně, dokonce přívlastek "bývalý neonacista" používá ministerstvo vnitra v pololetní zprávě o extremismu. Takže nevidím důvod proč by lidé nemohli připomínat i Jandovi jeho bývalou činnost. Jinak, tu zprávu všem doporučuji přečíst. Uvidíte jak myslí ti, co se starají o bezpečnost státu. Jen se vám otevřou oči a ztratíte zbytek iluzí

https://www.mvcr.cz/clanek/pololetni-zprava-mv-o-extremismu.aspx

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dcérka se s kamarádkama rozšoupla. Šla na party. A ona se i dívala, jinak se nic nedělo. Hrůza! No to je zločin! Zato ty ses nikdy nedíval, že? :)))) Ani na Džandu.
Jak nám tím ublížila? Já z toho psychickou újmu nemám. Ať se dívá, na co chce.
Mne vadí, že Džanda & company ideologizují a ohrožují demokracii, že někdo zpochybňuje výsledky svobodných voleb, že se rozkrádá a neřeší se problémy, že lidí platí daně a z nich se financuje to, k čemu nikdy nedali svolení, např. neomezená migrace apod.

Jestli tě rozhodila mladá holka, tak jsi jen směšný. Nojo, ony tě s sebou nevzaly! ... ;))

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo zlatá mládež s bohatými papínky, tu maj na kydech rádi.

Zatím bez slepic

Prezidentská holka se neliší od zemědělské nebo třeba pošťácké. Všechny se chtějí líbit a bavit se. Mladá holka jako každá jiná. Znáte holky? :)

Papínka si lidé jako prezidenta zvolili demokraticky. Halt, někdo tu šichtu vzít musí, co naděláme.

Teď nevím, co vás žere víc. Že vás pěkné holky nevzaly s sebou na party nebo prezidentský plat? ;)

Tak jí to už nezáviďte. Když voliče přesvědčíte, zvolí jistě i vás. Stačí se nějakých 30, 40 let vzdělávat jako současný pan prezident a máte to také v kapse.
Anebo se na to vykašlete, protože kapesné jí mohla dát i paní Zemanová ;)))

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud něco napsal, tak dejte vědět. Mám dost rozsáhlou knihovnu, ale Janda tam zatím chybí. Omílám to pořád dokola, ale teď jsem dočetl Čornejova "Jana Žižku", tak bych si dal něco od Jandy. Třeba to bude srovnatelné....
:-))))

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

a Janda? Vy jste se snad zbláznil :D
Jinak co na Žižku říkáte? Za mne je Čornej bůh :)

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

... ale jestli místní mravnostní policie - které ovšem hradní slečna na pornopárty neva - bude své pokrytectví prezentovat ještě silněji, tak něco od něj najdu a nastuduji si to.

Mravnosti zdar a prezidentské pornokačence zvláště!

Zatím bez slepic

Holky se rozšouplye a koukaly se. To je všechno. Jako jiné holky a kluci v jejich věku. Jo, Džanda, to je jiné kafe. Tak jim to furt nezáviďte. Vy jste se, Scallope, nikdy nekoukal? Schválně, ale pravdu!!!

Jestli ne, mohu vám pomoci sehnat klinického odborníka...

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Představte si, že nevadí.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

- ale je pěkné, že pokrytectví hrdě přiznáváte.

Zatím bez slepic