Ze vzteku

Autor

Můj dnešní článek bude ošklivý. Budu nadávat, křičet, budu vzteklý a budu obrazně řečeno třískat vším co mi přijde pod ruku, budu zlej i na děti a můj vztek schytají zřejmě i ti, co si ho vůbec nezaslouží. Prosím čtěte dnešní článek právě s tímto vědomím. 

Začnu jedním biblickým příměrem:

Zorejte si pole. Udělejte to zcela poctivě - podmítněte strniště, aby zašel plevel, udělejte střední orbu, aby zase zašel plevel, uděleje hlubokou orbu, abyste se udělali proti pleveli úplně všechno co lze. Pak to uvláčejte, zasejte obilí a nechte růst. A i když jste udělali všechno dobře, dali jste si záležet, na nic jste se nevykašlali, udělali jste úplné možné maximum, co vám dovolil čas, technika i peníze, stejně budete mít před žněmi mezi pšenicí kupu koukolu a lebedy. 

Časem se naučíte, že se plevelu nedokážete nikdy zcela zbavit a že dokonce existuje i úroveň, kdy je boj proti plevelu kontraproduktivní, protože s každou zničenou rostlinou lebedy zničíte i dva klásky pšenice. Nakonec se naučíte s plevelem žít. 

Nejspíš dokonce zjistíte, že můžete dělat i méně. Plevelu sice trochu přibude, ale výnos pšenice zůstane stejný. Zjistíte že na normální pole se kromě vaší úrody vejde ještě i ledacos dalšího. 

Jako zemědělec ale rychle půjdete do háje, pokud se s plevelem nevyrovnáte a povedete proti němu nesmiřitelný boj.  V rámci takového boje si pak otrávíte půdu, otrávíte si vodu, otrávíte si úrodu, zničíte spoustu užitečných rostlin i živočichů a nakonec stejně zjistíte, že plevel si vytvořil odolnost a máte ho tam přes veškerou snahu pořád. 

Proč to píšu.... 

V posledních dnech v naší diskusi dost zesiluje volání po pesticidech. Máme tu prý moc plevele, je třeba s ním vést boj, jinak to s Kydy špatně dopadne. Množství plevelů prý překročilo únosnou míru. 

Kašlu vám na to!

Komu se zachtělo čistého pole bez plevele, jděte si na jiný velkostatek. Ta kde diskusi moderují, kde ji blokují, kde ji korigují a kde už dávno mají otrávené celé životní prostředí. Na mém dvorku budete prostě  žít s tím, že tu nějaký ten plevel vyroste Buď se naučíte vidět růže mezi trním, nebo si jděte na tulipánovou plantáž. Jestli vám vadí ostny, vůbec sem nelezte. Jestli vám vadí kopřivy, běžte si na golfové hřiště. 

 Vidlákův dvorek je malý a zpoza plotu je běžně slyšet různé ratlíky kterak štěkají. Jestli to nedokážete velkoryse přejít, běžte si někam, kde vás schovají mezi pořádně vysoké zdi s ostnatým drátem nahoře. Jestli jste si na můj dvorek přišli pro pocit bezpečí, běžte si číst Respekt nebo Novinky. Tam se o vás postarají. Tam budou stěny patřičně obloženy polštáři, přes mříže v oknech vám nikdo nevynadá, nikdo na vás nikdy neurazí a nejspíš si ani nevšimnete, že už za vámi zaklapl zámek. 

Dokud budou Kydy můj dvorek, tak na něm budou existovat odpůrci i zastánci EET vedle sebe. Stejně tak tu budou koexistovat ti, kteří mají rádi Zemana i ti co ho nemusí. Budou tu ti, co Babišovi nevěří ani nos mezi očima pěkně pohromadě s těmi, kteří mu fandí. Budou tu ti, kteří si myslí, že budoucnost je větrná elektrána i ti co volí jádro. Budou tu mluvit ti, kteří si pamatují jak se Němci chovali za války, ale budou tu mluvit i ti, kteří v Dojčlandu mají půlku příbuzenstva. Každý "zasraný sudeťák" se tu může ohradit proti podobnému výroku a může napsat článek, proč ho to uráží a proč je to celé jinak. Každý Scallop může napsat článek, proč jsem idiot a kdokoliv může napsat článek, proč se Scallop mýlí. 

Budou tady ti, kteří si sebemrskačsky myslí, že si za všechny naše problémy můžeme sami. A budou tady i ti, kteří za vším vidí Sorose, CIA, ilumináty, spiknutí, Putina i Jakuba Jandu. Budou tu zaznívat jakékoliv názory, bude se tu diskutovat na jakékoliv téma, budou si tu rovni ti co mají obrovský rozhled i ti, co ho nemají. U mě mohou zaznívat i názory nízké, přízemní a blbé. Nikoho nenutím aby jim věřil, nikoho nenutím aby věřil mně. Jestli neumíte sami svým rozumem rozpoznat pravdu nebo očekáváte, že za vás budu obhajovat vaše názory, to si běžte číst k Šafrovi.  

Ale na mém dvorku budete  žít vedle sebe. Ilumináti vedle spiklenců, vysokoškoláci vedle helfrů, chytráci vedle hlupáků, moudří vedle sprostých. Budete si zvykat na plevel, budete si zvykat na to, co říkají druzí. Budete s tím denně konfrontováni. Budete překvapováni, čím žijí lidé okolo vás  a z toho si budete dělat obrázek o tom, jaký svět dopravdy je a jakou máme společnost. Nemusím Sofokla, který psal o tom, jací by lidé měli být. Ale miluju Euripída, který psal o tom, jací lidé doopravdy jsou.  

 To je Vidlákův cíl, to je Vidlákova politika, to je Vidlákova filozofie. 

Jestli se vám to nelíbí, internet je plný lepších blogerů. 

Nemohu zabránit tomu, aby vedle pšenice nerostl koukol a přiznám se, že mnohdy už ani nerozeznám zrno od plev. Ale vyrazím dveře s každým, kdo mi tu bude zavádět jednu jedinou pravdu a je mi úplně jedno jak to bude okecávat. Stejně tak se mi nebude stýskat po nikom, kdo se bude čertit kvůli tomu, že o něj otřel nějaký internetový rozesírač a který svoje diskusní bláboly považuje za takové slovo boží, že tu musejí být trvale přítomny a Vidlák má povinnost je znovu obnovit. 

Na mém dvorku je vítán každý a každý si může říkat co chce. Každý na to může odpovědět jak chce. Ale nikdo mi tu nebude dělat arbitra pravdomluvnosti a nikdo si tu nebude klást podmínky pro svojí přítomnost nebo podmiňovat svoje setrvání odchodem někoho jiného. Fakt mě dokáže vytočit, když někdo v diskusi provokuje a pak si ublíženě stěžuje, že ho za to nemají rádi. Ne, nebudu se nikoho takového zastávat.  

Svůj blog jsem nezakládal pro prvních padesát návštěvníků. Pořád rosteme a růst znamená že se chodí stále noví lidi. A mezi novou pšenicí je i nová lebeda a obojímu bude chvíli trvat než zapadnou, vystojí si svůj vlastní důlek a seznámí se s ostatními. Kydy nikdy nebudou stejné a s novými čtenáři přijdou i nová témata i jiné názory. 

Kydy vám umožňují se vyslovit. V diskusi nebo napsáním článku. Nikdo vám ho nesebere, nikdo vám na něm  nezmění ani řádku. Ale jestli neunesete kritiku a nezvládnete přejít nadávku blbečka zpoza plotu, tak raději nepište, nemluvte a založte si fejsbůk, pusťte si tam jen nadšené podporovatele a realizujte se tam. Můžete si tam namlouvat, jak je u vás svět v pořádku a můžete si myslet, že všichni sdílejí vaše vidění světa plné nezvratných faktů, založené na pravdě a hodnotách. Můžete zavírat oči před ostatními kteří tu také žijí a můžete se postarat aby byli pod vaši rozlišovací schopnost. Můžete s nimi nemluvit, protože přece nebudete házet perly sviním, případně jim můžete nadávat, jak jsou hloupí, nevzdělaní, fašističtí, milovníci Putina, můžete pohrdat těmi, co za vším nevidí Sorose a nemyslí si že za všechno může CIA...  a pak se divit, že vás nikdo neposlouchá, nikdo vám nerozumí a nikdo o vaše moudra nestojí. 

Omlouvám se za má příkrá slova všem, kteří to se mnou táhnou už dlouho a nikdy si nepostěžovali ani slovem, ba naopak mě vždycky podporovali a mají mě rádi. Omlouvám se všem, které jsem bezdůvodně urazil, protože se jich tento křik vůbec netýkal. Pokud jsem se někoho dotknul, vydám mu jakýkoliv článek.  

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (123 hlasů)

Komentáře

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já se také koukal. A hrdě se k tomu přiznám. Proč by mělo vadit mne nebo někomu jinému, že se někdo také koukal?
Pročpak to vadí vám? Vy jste se nikdy nekoukal?
Uvědomujete si, že vaše závist, že se někdo koukal, je směšná a vypovídá jen o vás?

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

Jo, ja si to taky pamatuju.

At jde tancovat do mesity v Riadu. Rad budu sokovan, co s ni udelaji.

Zatím bez slepic

to už só jenom hlópé hlode...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Riotky nepůjdou dělat bordel ani náhodou. Dobře vědí, kde mohou provokovat a kde ne.

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

To je pomluva! Na Rudém náměstí si nepřibil penis, ale šourek!

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Po přeletu českých ITmimozemských sítí, zavěšených na pár provajdrech, se dá spočítat, že těch slepičáren není zas tolik. Tyhle slepičí tábory záščity svobodného kvokání mají jistá kultůrná špecifiká. V každé slepičárně je pár vedoucích kokotů, keří se vymezují urputně a vytrvale zhoršujícím se ubytovacím podmínkám. Tu a tam se ujmou slova, páč že to je pré k životu nejpotřebnější, a začnou kvokat o tem jak se podmínky zhoršují. Slepičinci o tem pokvokají, pokejvaj hřebínky, vyprdnou pár slepičinců a čekaj na druhej den. Mezi tím Baťka počítá zisky, gde by mohl eště ušetřit aby to nebylo vidět a nechá odklidit slepičincové mrtvoly, keré se už dalšího svobodného kvoku nedočkaly.

Zatím bez slepic

Sasin.
Já budu kvákat.loni byl problém z hovězím masem,letos to bude asi s kuřecím masem.
Než to hodit na trh pod cenou,tak raději spálit.

Zatím bez slepic

Né spálit, by šlo o ztráty. Nakazit a nabalit zisky.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Co obnáší samozásobitelství na Zakarpatské Ukrajině. https://dudka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=745788 Možná na tom budeme brzy podobně.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Štěpán Kotrba
1 hod ·

je šílené, dopustí li se protiústavního činu Ústavní soud.

Je třeba přiznat, že právo být volen a ucházet se o veřejné místo není v této zemi rovné. Diktatura nic nevlastnících nýmandů brání vlastníkům v rovném výkonu práv.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Má podstatu v tom, že majetený člobrda nesmí ve volené funkci?
Nebo, že firma ve které vlastní 25% se nesmí ucházet o "dotace a další prebendy "?
Já mám takovej divnej pocit, že se tady v přímém přenosu odehrává pěkná kulišárna.
Žaluje se něco, co se diametrálně liší od skutečnosti a podstaty.
Najednou, namísto zákazu čerpání dotací pro firmu, je zde předestřen obraz zákazu být volen.
Někdo zde pěkně národu vytírá zrak.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

§ 4a

(1) Veřejný funkcionář uvedený v § 2 odst. 1 nesmí být provozovatelem rozhlasového nebo televizního vysílání nebo vydavatelem periodického tisku ani společníkem, členem nebo ovládající osobou právnické osoby, která je provozovatelem rozhlasového nebo televizního vysílání nebo vydavatelem periodického tisku.

(2) Veřejný funkcionář uvedený v odstavci 1 je povinen ukončit provozování rozhlasového nebo televizního vysílání nebo vydávání periodického tisku nebo ukončit svou účast nebo členství v právnické osobě, která je provozovatelem rozhlasového nebo televizního vysílání nebo vydavatelem periodického tisku, bez zbytečného odkladu poté, co začal vykonávat svou funkci, nejpozději však do 60 dnů ode dne zahájení výkonu funkce. Není-li z důvodů nezávislých na vůli veřejného funkcionáře možné dodržet lhůtu uvedenou v předchozí větě, veřejný funkcionář o této skutečnosti v dané lhůtě informuje evidenční orgán a provede současně všechna potřebná opatření směřující ke splnění povinnosti uvedené podle věty první. Ustanovení zvláštních právních předpisů tím nejsou dotčena4).

(3) Veřejný funkcionář, který neukončil svou účast nebo členství v právnické osobě, která je provozovatelem rozhlasového nebo televizního vysílání nebo vydavatelem periodického tisku, podle odstavce 2, nesmí v této obchodní korporaci vykonávat hlasovací práva. Pokud je veřejný funkcionář jediným společníkem v obchodní společnosti, nesmí při výkonu působnosti nejvyššího orgánu této obchodní společnosti činit jiná rozhodnutí, než která ukládá zákon nebo která se týkají zrušení obchodní společnosti, anebo volit orgány obchodní společnosti nebo jejich členy, ledaže jim zanikla funkce.
§ 4b

Obchodní společnost, ve které veřejný funkcionář uvedený v § 2 odst. 1 písm. c) nebo jím ovládaná osoba vlastní podíl představující alespoň 25 % účasti společníka v obchodní společnosti, se nesmí účastnit zadávacích řízení podle zákona upravujícího zadávání veřejných zakázek jako účastník nebo poddodavatel, prostřednictvím kterého dodavatel prokazuje kvalifikaci. Zadavatel je povinen takovou obchodní společnost vyloučit ze zadávacího řízení. Zadavatel nesmí obchodní společnosti uvedené ve větě první zadat veřejnou zakázku malého rozsahu, takové jednání je neplatné.

§ 4c

Je zakázáno poskytnout dotaci podle právního předpisu upravujícího rozpočtová pravidla14) nebo investiční pobídku podle právního předpisu upravujícího investiční pobídky15) obchodní společnosti, ve které veřejný funkcionář uvedený v § 2 odst. 1 písm. c) nebo jím ovládaná osoba vlastní podíl představující alespoň 25 % účasti společníka v obchodní společnosti.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Jo, to kdyby se osmělil Bakala a šel do toho, to by byla slyšet od PAL jináčí píseň.
Óóó šlechetný sponzore, konečně přicházíš.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

" Politik by měl být buď ve vysoké funkci, nebo podnikat, shodli se zástupci STAN a KDU-ČSL." (idnes)

Politik by tedy měl podnikat, říkají soukmenovci. Já si myslím, že jejich větu naplňují podnikáním (pracují na demontáži národa) v žoldu cizích mocí.
Být ve funkci ... politik bývá ve funkci, převážně ale nižší, jsou jich plné národní výbory.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

ale nesmí být ZVOLEN :o))
Což je rozdíl.
Pokud ve volbě neuspěje, je vše v pořádku a může zpoza opony dál působit v politice doaleluja, ovlivňovat, nač si vzpomene atd.
Ale běda stane-li se, že ve volbách uspěje. Rázem se musí stát nemajetným poustevníkem.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

může být volen i zvolen.
( Pokud by nemohl být zvolen, nebyl by v zákoně par 4)

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Mám votázku. Kerej synek nebo dcérka od naší mámy napsal tu ústavu?
A gdo řek, že ústava je nad národ?

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Prý "událost dne".
Šafr varuje před šířením nevhodného průzkumu,
volby hrozí stát se dalším úderem pro demokracii chvilkového typu.
Asi bude nutno volby fakt zakázat a do té doby průzkumy zadávat pouze prověřeným agenturám, které se zavážou dodat výhradně výsledky v objednané výši.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Klaus-ml-se-smeje-Pavla-S…

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

ÁLE, blboni musej volit jen svý potřeby, každej měsíc po uzávěrce se leknout co to z nich vylezlo a do Silvestra to cízelovat, leštit, vymazlit aby to vypadalo k světu. Pak to odklepnout a hodit na stůl.
A k temu stolu pak přitáhnout nějakýho kokota, kerej bude mít přes držku náhubek a bude jen hlásit. Splněno.
Gdyž to bude dělat dobře, klidně ať tam je až do rakve. Vůbec by mi nevadilo gdyby dostával jeden podíl na rozpočtu navíc. Myslím si, že na těch pár podílů na rozpočtu by se blboni mohli trošičku zmáčknout. Heh

Kecat a blábolit o poučkách ideologů je zdraví a životu škodlivé. Heh

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

nepohodlní voliči vstanou, coby noví - nikoli bojovníci, alebrž asfaltoví holubi.
V hodinu HÁ a minutu EM zahájení voleb budou natřeni dehtem a posléze vyváleni v peří, kterážto změna vizáže jim zabrání v hození zcela nevhodného lístku do urny, protože nikdo z volební komise je prostě nepozná.
Nevím, kdo normálně chodí v černém a navíc olepený peřím, potažmo kdo by měl takovou fotočku v občance. Možná leda tak vy. Takže ven z volební místnosti, hnusný opeřenče (to jako oni)!!!
Nu a pokud by je nějaké volebně komisní hovado poznalo a podalo jim do usmolené hnáty volební lístek s obálkou, bude s ním naloženo stejným způsobem.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Dám sem úryvek rozhovoru s Doc. ThDr. PhDr. MUDr. et Dr. Jaroslav Maxmilián Kašparů, psychiatrem a teologem, člověkem s největším počtem akademických titulů v ČR. Rozhovor vyšel 20.1. na idnes.cz, bohužel pouze v placené verzi. Dám sem pouze úryvek, který pasuje k dnešnímu a včerejšímu tématu:

"....Potom je tady ale ještě horší, plíživější, a tím pádem nebezpečnější rozdělování. Je záměrné, umělé a velmi promyšlené. Často se ho dopouštějí politici, ale k hlavním jeho strůjcům patří samozvaní intelektuálové....
...Předně dělí lidi na chytré – k těm počítají sami sebe a všechny, kdo mají stejné či podobné politické, světonázorové a ideologické názory – a na ty ostatní, hloupé. Rozdělují tak už podle bydliště. Na nás, kdo žijeme na venkově a volíme jiné strany než oni, se dívají jako na méněcenné a podřadné lidi. Objevily se už i názory, že by každý občan neměl mít právo volit. Mělo by to být prý dovoleno jen tomu, kdo má určité vzdělání, tudíž patří mezi intelektuály. Oni se pasují do role jakýchsi pionýrů nového života, nového životního stylu a považují se za majitele pravdy. Přičemž jsou to obyčejní novodobí kádrováci. Nálepkují těmi nejhoršími nálepkami každého, kdo si myslí něco jiného než oni, a obzvlášť rádi sahají až k extrémním nálepkám...
...a zdá se, že si už nejenže neuvědomují svou agresivitu, ale především asi ani netuší, jak právě oni ze všech nejvíc rozdělují společnost a zasévají do ní nesvár, spory a nenávist. Mnohem více než všichni ti, které označují těmi svými extrémními nálepkami....
Vychází to z pýchy....Všechno zlo vychází z pýchy. A tohle je pýcha na svůj domnělý intelekt....
....přitom s vámi nesoupeří myšlenkově, kdepak. Své názory prohlásí rovnou za jedinou pravdu, ostatní názory označí za dezinformace nebo fake news, oponenty zesměšní. Nastaví pravidla tzv. korektnosti. Explicitně sice nepopírají svobodu slova, ale implicitně propagují náhubek politické korektnosti. Opravdu silně mi připomínají ony komunistické kádrováky..."

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

Kde jsme to jen slyšeli? V ČSSR znělo: "My jsme mládež nová ... " a "budovatelé světlých zítřků...". Dnes zní totéž z pražské kavárny a zapomínají, že heslo znělo: "My jsme mládež nová, mládež Stalinova!"

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

že jsme byli mládež nová, mádež Gotwaldova.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Placený názor, hmmm, Co na to říct. Muheeeeeeee

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

kádrovák.
A to proto, že jsem chvilu dělal aji "u gatra", česky u katru. To za prvé. Za druhé jsem gatrovák proto, že jsem měl pod gatrem schovanou butelku se životabudičem, což bylo na nočních šichtách velice prospěšné, bo jsem dostal tak debilní nápad, abych jakože chvilu pracoval rukama (no fuj!!!) v zimě, jak bylo furt minus.
Jinak jste si určo všimli, že všechny tu zcela správně dělím na krásné, mladé, chytré, a pak na hnusné, staré a blbé, takže jak zjišťuju, dělám to fajně a mám z teho velku radosť, jak cyp.
A pan Kašparů zuří, bo jsem ho eště nepočastoval ze svojí butelky, tak je z teho na prášky, že nemá nic v žíle.
Tuš na zdrávi, fšecy, kdo maju radi slivku, cype.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

Tak pan Kašparů svými názory zcela jasně patří do (podle Scallopa) bublinky (podle Targuse) starých, hloupých a škaredých. Svědčí o tom i to, že je mu 69 a žije na vesnici.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kdo četl Švejka, dobře ví, že stav gaki je stavem hladových duchů, jak nás poučil kuchař oklultista Jurajda...
Momentálně se do stavu gaki neboli stavu hladových duchů dostal kolega Vidlák. Je příznačné, že v podstatě po stejné době se do stejného stavu dostal vlk poté, kdy založil Kosu. Vlk, jak známo, svůj stav gaki řešil zrušením diskuse.
Myslím, že u Vidláka zatím zrušení diskuse nehrozí, ale je třeba se smířit s tím, že věci, které Vidlák ve svém blogu kritizuje, budou pokračovat, nedej Bože se i zhoršovat. Z jakého důvodu?
Většina z nás, více méně normálních čtenářů a diskutérů totiž bohužel nedovede důsledně ignorovat trolla (elfa). Správně proškolený troll (elf) totiž vždy do svého příspěvku nadhodí provokační otázku(y) a na tuto udičku se chytí hodně z nás. A tak se s trollem (elfem) diskutuje o stošest. Často se trollovi (elfovi) povede i úplně změnit hlavní téma diskuse. A to je právě hlavním cílem trollů (elfů).
Takže prosím, diskutujme převážně k hlavnímu tématu, trolla (elfa) si přečtěme, v duchu si ho pošleme někam, ale ve svém případném diskusním příspěvku se držme hlavního tématu.
Jinak Vidláku, ještě jednou gratuluji k dnešnímu úspěchu - přetištění blogu Karlem Křížem!!!

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Esli nevíte jaké máte potřeby, poradím. Odstěhujte se brzy na jaře na odlehlejší louku, vemte si tam tužku a papír. Seďte tam jak dlouho chcete, dumejte, ideologizujte a gdyž vás něco, co byste potřeboval, napište to na ten papír. V bodech od jehničky pod sebe. Uvidíte, jak to krásně poleze ven. Heh

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

No a až to budete mít napsaný, můžete se vrátit s pocitem, že ste si napsal ten nejlepší volební lístek, kerej vás gdy napad.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Omlouvám se, je to jaksi mimo dnešní hlavní téma.
Vidláku, další gratulace. Čtou Vás i v Německu!
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/storch-musime-se-naucit-jak-va…

Zatím bez slepic

jsem natvrdlý, nechápu spojení Vidláka s článkem o blackoutu?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak takovej já jsem tu novej. Právě teď. Jestli budu tím koukolem na první dobrou, to se ukáže.
Dukovany. Furt mi vrtají hlavou. Vlastně o nich (o zadání) vím jen to, že ten blok má být jen 1200 MW, přičemž limitováno to má být vodní chladící kapacitou. Z čehož mi plyne, že autoři zadání snad nějakými znalostmi oplývali, tzn. mohli vědět, že tenhle výkon uměj jen Rusové a Westingové, kde ty druhý jsou aktuálně takový nějaký všelijaký. Jak si to teda vyložit? Standardní cestou, neboli že to od samýho začátku měli pod palcem Čukové? A že to chlazení bylo "nachystaný"? Nebo je to přesně naopak, a právě voda to de facto determinovala?
Nepocházím ze Chvojkovic-Brodu, tak nevím, jak moc bezmezně tu Čukové řádí. Podle Chvojkovičáků děsně, zejména tu taky kdekoho chtěli polejvat chemikáliemi, takže ta elektrárna se tam jeví jako hotová věc. Jako, to zadání, protože klidně mohli někomu říct, že když nezadá, bude politej. Ale když zadá, tak, až se ty prachy na to rozkradou (to pravil jeden Pirát), tak nějakej ten rublík z toho bude. A k tomu chlazení, tuším tam na to taky maj nataženou rouru ke Vranovský. Nějakých 15 km, nebo tak. Snad by šlo přidat tam ještě jednu, ale nejsem na to posouzení dostatečně dobrej konstruktér chlazení jádra.
Prostě, nevím. Možná jsem spíš nakloněn tomu, že to chlazení může být problém, že to není o tom jen tak tam přidat rouru. Tím pádem by si ti zadavatelé ale už tehdy mohli být vědomi, že z toho koukaj nepříjemnosti. Že ostatní tím vyautují, a protože Westingové smrděj průšvihem i těm nejzarytějším amerikánofilům, bude to celým českým liberálním (tzn. pokrokovým a svobodným, ca tak nějak si to vykládám, jen si nejsem jistej obsahem těch výrazů. Možná to ve skutečnosti znamená švihlej a programově antiruskej) světem bráno jako tajně nachystanej proruskej projekt. Aby to sem mohli přivést na hlavních svých hybrowebů, nebo rovnou tanků.

Což taky jimi následně bylo už mnohokrát praveno. Kdyby se bejvalo (to mám z irozhlas, který se odkazuje na bulharskou agenturu Bellingcat, která do takových věcí vidí) nezjistilo, že Čukové předtím začali kout pikle v Portugalsku, pak to přes Chamonix vzali do Práglu, následně Ostravy, a po překonání poslední obranné pevnosti - Beskyd už měli volnou cestu... A kdyby se navíc bejvalo nezjistilo, jak všechny obalamutili podáním žádosti o prohlídku, doplněnou kopiemi jejich falešných pasů s pravými fotografiemi, ale pak to vzali chybějícím plotem... Ale na kdyby se nehraje. Prostě, kdyby, bylo by to varování marné, a, jak pravil ten Pirát, všechny peníze na stavbu by Rusové rozkradli, a použili pro nepřátelskou činnost. Což doplnil tím, že by to byla dlouhodobá stavba, a protože se ví, co jsou zač, totiž, že by mezitím zase někde provedli nějakou lumpárnu, takže by za ni museli stejně být vyhoštěni, čímž pádem by to nikdy nedostavěli!

Celý to píšu teda proto, jestli se tu u Vidláků o tom něco tuší. Jak to celý s tím zadáním bylo. Nebo jestli se tu o tom aspoň spekuluje.

Zatím bez slepic