Neutopické zemědělství - epidemie

Autor

Můj bratr Master mě včera upozornil na zajímavou věc. Že Koroňáček je jaksi odolný proti švejkování. Fungovalo nám to na Císaře Pána, fungovalo to na Hitlera, Stalina, funguje to na současnou vládu i na všechny minulé. Ale breberce je to tak nějak jedno. Koroňák netrápí že rozdělíte akci nad třicet lidí na dvě akce po dvaceti. On potřebuje jen toho jednoho nakaženého na místě. Nic víc. Pokud tam nepřijde, můžete mít klidně vyprodaný koncert Rolling Stones a nestane se nic. Pokud nakažený dorazí, postačí mu deset, dvacet i méně lidí pohromadě. Roznašeč to stejně jen rozdá okolo sebe a pak už pracují ti další. 

Koroňáček nebere ohled na to, jestli jste stihli dojet domů z Itálie před hodinou vyhlášení karantény nebo až po ní. Koroňáčku záleží jen na tom, aby bylo koho nakazit. Koroňáček potřebuje roznašeče a je mu zcela buřt, jestli to bude jeden na jednoho v taxíku nebo sto na jednoho v metru.

Moje první dnešní doporučení zní - myslete na to a jednejte podle toho. Omezte své kontakty na nezbytné minimum, alespoň prozatím. Ochutnávka vín kam přijde čtyřicet lidí je totéž jako plný stadión Sparty. Nejde o to, kolik je kde lidí, ale zda tam bude někdo infikovaný. Čím méně lidí potkáte, tím menší je šance potkat nakaženého a to je to jediné, co hraje roli. 

A teď k zemědělství, které začíná dostávat úplně nový rozměr. Jako Vidlák vám samozřejmě budu doporučovat, abyste se do nějakého pěstování každopádně pustili.  Možná ten koroňáček na vládě zvládnou. Ale zvládnou i tu krizi, která si na nás brousí zuby? Chudáci herci už nejsou schopní platit hypotéky. Číšníci a taxikáři přijdou brzy na řadu.  A když se nebude splácet, ani bankéři nebudou schopní splácet své jachty. Bude se znárodňovat a nebo bude jen bordel? 

Když už tedy teď budete doma v karanténě, udělejte něco pro svoji soběstačnost. Nikdy úplně soběstační nebudete, ale tu a tam vám to může pomoci. O většině věcí jsem tu už psal, ale pojďme si to znovu shrnout pro nové podmínky.  

První věc, co byste měli mít v květináči, je hulení. Vypěstujte si nějakou tu rostlinku konopí. Není to těžké, na jedné rostlině je v jointech pět až deset tisíc korun, huliči budou furt, mohlo by to být solidní platidlo. Nezabere vám to moc místa a internet je plný návodů na pěstování. Tuším že "pro svou spotřebu" můžete mít tři rostlinky. (A samozřejmě platí zlaté pravidlo, že kdo kupuje semínko přes internet, ten nepěstuje) 

Dalším univerzálním platidlem je vajíčko. Pokud máte kde, postavte si malý kurník pro pět až deset slepiček. Slepice sežere jakékoliv zbytky, prakticky není možné ji otrávit,  pokud se může pást na trávě, nepotřebuje moc krmiva a pokud už ji budete dokrmovat, není problém u kteréhokoliv soukromého zemědělce koupit trochu obilí. Kromě toho v každé prodejně krmiv pro psy seženete i něco pro slepice. Pokud by s tím někdo doopravdy chtěl začít, kupte si Plastin. Jedna lžička do krmení denně a slepice má vše potřebné pro tvorbu skořápek. Navíc v jednom vajíčku je denní dávka úplně všeho potřebného pro dospělého člověka. Deset slepic = pět vajíček denně. Drze řeknu: zbavte se psa peníze takto ušetřené použijte na slepičky. 

Pokud vás dlouhá karanténní nečinnost vyžene na zahrádku - pomalu je čas na rostliny krátkých dní - hrášek, ředkvičky, špenát. Po nich zasejte červenou řepu. Hodně červené řepy. Naučte se jí jíst. Je to nejuniverzálnější zelenina. Sotva vyleze ze země, je zapotřebí ji jednotit - tedy protrhávat, aby rostlinky měly místo. Vytrhané bulky jsou hned k jídlu. Uvařená červená řepa s trochou mozzarelly nebo jakéhokoliv balkánského sýra... nebo kozího sýra, nebo taveného sýra... Velké bulky pak snadno zavaříte a máte vitamíny na zimu posichrované. Řepa se dá dlouhodobě ukládat. Je sice dřevnatá, ale když bude hlad, pojede vám víc než kaviár. 

Pokud to neděláte běžně, vykašlete se na cibuli, mrkev a petržel. To nevyroste všude, potřebuje správný typ půdy a musí se o tom něco vědět. Naopak zasaďte brambory. To zvládne i blbec. Vyrostou vždycky a mají vždycky solidní výnos. I ty velmi ranné vydrží relativně dlouho. Brambory se dají pěstovat i v posekané trávě, shrabaném listí, dají se pěstovat na stojáka ve starých pneumatikách. 

Pokud jste ve městě, dejte si alespoň na balkón rajčata. Univerzální návod pro městské vidláky zde: 

http://petr-kubac.blog.cz/1907/navod-na-rajcata-pozde-ale-prece

Ke Kubáčovi nemám co dodat. Podezírám ho, že je lepším vidlákem než já. 

Pokud máte málo obdělávatelné plochy, dělejte koření a bylinky. Majoránku, bazalku, chilli papričky, libeček a podobně. Nezabere to skoro žádné místo a výpěstky vyměníte za ledacos. 

V dnešní době už neseženete pořádné nářadí. Tož udělejte investici do své budoucnosti, kupte si od Fiskarsu rýč, rycí vidle, lopatu, obyčejné hrábě a motyku. Nic víc v podstatě nepotřebujete a vidlemi se i solidně ubráníte. Ostré vidle a hned vás lidi berou vážně. 

Kupte si jakékoliv tekuté sirnaté hnojivo. Ttřeba Sulku.  Síra je nejen hnojivo, ale i základní prostředek proti plísním a hnilobám. Kupte si modrou skalici, to je druhý prostředek proti všemu. A pokud nechcete ručně sbírat mandelinky jak otroci, kupte si na ně hodně silný insekticid. Na malou zahrádku postačí i ruční rozprašovač na Okenu. 

Domluvte se se sousedy, každý dělejte něco jiného a navzájem vyměňujte. 

Naučte se zavařovat. Málokdo máte doma pořádný sklep, tak dělejte to, co nepotřebuje chlad. Sklenice s jídlem naskládáte v nouzi i do peřiňáku.  Kolem silnic všude rostou ovocné stromy Ve šťastnějších krajích je na nich tolik ovoce, že jako nezaměstnaní můžete celou ovocnou sezónu česat a zavařovat. Můžete se také nechat najmout na česání a horší matroš si odnést domů v podstatě zdarma jako prémii. Ještě vás budou nosit na rukou, že je toho zbavíte. Když to zavařujete, je to jedno. Slušný kompot z hrušek, jablek či třeší se dá dobře prodat či vyměnit. Meruňková marmeláda je ovocné zlato. 

Pokud si troufáte, dejte se na výrobu kořalky. Nouzový aparát si zbastlíte z papiňáku a pár měděných trubek. Nemusíte ani pálit z ovoce. Můžete dělat obdobu vězeňské kvasky, ale z žita. Dvacet kilo žita (100 kč) , osmdesát kilo cukru (1000 Kč) a správný postup vám dá minimálně 50 litrů velmi dobré kořalky (5000 Kč) prodatelné se slušným ziskem ve všech časech a v každém režimu. Dejte práci Kovodělu Janča a kupte si skutečnou měděnou pálenici. (A samozřejmě všechno domlouvejte s celníky, udělejte si řádnou provozovnu, plaťte spotřební daň a všechny ostatní daně a přemýšlejte, proč si lidi v Rakousku či Maďarsku mohou pro svojí potřebu něco vypálit a u nás ne.)

Chovejte nutrie - to je totéž jako králík, ale vydrží to všechno a sežere to všechno. Když to neděláte na srst, můžete je chovat v králíkárně bez vody. Ale železné - dřevo prohryžou. Maso je lepší než králičí, ale blbě se to zabíjí - brání se. 

Včelaři - přes všechny obtíže, vy jste vysmátí. Med, propolis, vosk. kdo to má, ten je v podstatě bohatý. 

Kolegové zemědělci mě v diskusi jistě doplní. A samozřejmě budeme probírat aktuální situaci. Ve chvíli, kdy toto píšu (čtvrtek 18,00) je 109 nakažených, ale jsem si jistý, že virus si dá záležet a do rána to bude oněch 120 lidí, aby se splnily grafy. V sobotu bude nakažených 250. V pondělí 500. Opatření se začnou projevovat až později. A pokud se mýlím, jednak budu rád a jednak to bude unikátní a ve světě ojedinělý výkon státní správy. 

Jo a jinak si všimněte - něco plácnete na internetu a že jste blbec je jasné do dvou dní... Takhle to funguje ve válečných časech... když je mír, můžete jako herec či sociolog plácat kraviny celá léta a nikdo si nevšimne, že jste vůl. Pak stačí jedna krizička a ukáže se to prakticky okamžitě. To je také ten důvod, proč válku vždycky ukončují jiní maršálové, než co ji zahajují. 

A ještě pro Scallopa - aby chudák také nebyl bez peněz, když je teď taková bída na pravdoláskaře... Herci a hérečky tři dny nehrajou a už řvou, jak mají hypotéky. Zdá se, že ti, co volali po přijetí migrantů, že je bez problémů uživíme, ti neuživí ani sebe při první krizi. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (86 hlasů)

Komentáře

králíčka od kolegyně, vhodného pro městskou domácnost (děti chtěly psa, ale to na Smíchově nepadalo v úvahu).
Miminko s kulatými oušky, prostě plyšáček.
Naše morče si králíčátko okamžitě adoptovalo a jalo se je vychovávat jako morče. Což bylo velmi zajímavé sledovat - morčátka jsou docela přísní rodiče a mladé vychovávají různými bublavými zvuky a trestají štípnutími do uší a zadečku.
Jenže králíček rostl a rostl, až z něj byl stříbrný obr s půlmetrovýma ušima! (a jedl maso!!!)
Adoptivní morčecí maminka byla úžasná, protože když tahle nesourodá dvojka něco provedla a my jim dávali kázání, tak si statečně stoupla před šestkrát větší "dcerku" a bublala na nás :o)))
Jenže co s takovou obludou ve smíchovském bytě, že...

Takže Pepina i s "maminkou" putovaly k rodičům do králíkárny. Obě si tam dobře zvykly (naši všechnu havěť doslova hýčkali) a Pepina měla 4x králíčátka. Ale pak už byla stará a veterinář opět nadnesl porážku nebo dožití a upozornil na to, že staří králíci mívají pro ně nepříjemné zdravotní problémy.
Tak holt šla Pepina na pekáč.
Od té doby po králičině taky nijak zvlášť neprahnu...

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Poslal jsem slepice. Bětku, Perličku, Hermínu, Evelínu a Norbertu. To vyprávění i máma morče si je zasloužily. Tak je neupečte!

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Bertička se dožila, zahrnována láskou a péčí, nádherných sedmi let. To je morčecích asi 120 let.
Zemřela stářím, ale zdravá; do posledka baštila, pochodovala, nechávala se mazlit. A pak se prostě neprobudila...

Mám rozepsanou knížku o našich psech a asi tam přihodím i pár příhod s ostatní žouželí, která našimi domácnostmi prošla.
Už abych byl v důchodu, bo teď na psaní nemám čas a sílu.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Naprosto dobrá rada.
I takto lze vyplnit nucenou dovolenou,karanténu,delší dobu omezeného pohybu.
Kdo má jakýkoliv kousek k obdělání,tak využít,člověk přijde na jiné myšlenky,hlavně nesedět v depresi na gauči.
Sice ty větry,vichry,co nás doprovází letos,také můžou té nákaze napomoci.
Jak už jsem psal,jarní práce nastupují a nákaza to může také ovlivnit,co by mělo opravdu velké následky.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak řekli v Dobytí severní pólu: Sníme psy!

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Není nad živé konzervy.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Vláda poslala do hnusného komunistického Číňanska letecký speciál pro hromadu rychlotestů (výsledek do 30ti minut).
A objednala dalších 250 podpor dýchání. Momentálně jich je dle Prymuly k dispozici 3500.
ČT konečně podává přesné informuje, aktualizované v čase. Ale zároveň neustále chrlí "důležité" zprávy o tom, jak se chudáci lidé nemohou bavit a sportovat a jak chudáci hospodští trpí.

Itálie - 15 113 nemocných a z nich 1061 již zemřelo.
Nemocnice (průměrně 3,5 lůžka na 1000 obyvatel) kolabují, zrušily všechny hospitalizace a zákroky vyjma život ohrožujících a na dýchací JIPky proměnily většinu operačních sálů.
Čína vyslala do Itálie tým epidemiologů a pneumologů na pomoc tamním lékařům (komunisti hnusný zákeřný).

Belgie se konečně lekla a od pondělí uzavírá školy, hospody, kluby, omezuje provoz menších obchodů atd.:
https://www.politico.eu/newsletter/brussels-playbook/politico-brussels-… (pozdě, broučkové, příliš pozdě...)

A EU/EK? Nedělá NIC.
Jen poslala domů většinu zaměstnanců a zavedla práci z domova a po telefonu.
Dtto EP.
Ještě než se euroinstituce rozpustily, opatrně zamrmlaly nesouhlas s US zákazem cestování z/do "schengenu" a důrazně vyzvaly Řecko, aby přehodnotilo svou migrační politiku:
https://euobserver.com/coronavirus/147716

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak tu poslední větu,do kamene tesat,Vidláku..

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

Místo článku tam je "Ouha! Stránka, kterou jste hledali, tady není! Nevadí, určitě vás zaujmou naše další články"
Tak jsem to zkusil přes google a článek se objevil a otevřel: https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/vietnam-uz-slavil-…
Ale když se klikne na odkaz, neexistuje.
Zvláštní kouzlíčko...

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Článek na novinkách stále je.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdo je prilepeny na statni cecik, ten ma vystarano. Jinak treba

Výpomoc kvůli koronaviru: Pohlídáme vám děti, nabízejí herci rodičům
Zdroj: https://prazsky.denik.cz/zpravy_region/koronavirus-deti-hlidani-herci-r…

Vase selekce tech jedinych spravnych informaci pro bublinku je prikladna.

Průměrný počet slepic: 1.6 (8 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdyz uz jste si vzal roli sladka a me pridelil roli Vaňka, tak mohu rici jen tolik: role sladka Vam padla jako ulita.

PPS Scallop se proste brani lzim, hodnota pravdy je pro mne zasadni. Proto se stavi proti Vam a tem stovkam IP adres. Tohle neni osobni, toto je hodnotovy stret.

Průměrný počet slepic: 1.9 (8 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Scallope, to je fakt slabý, co je s Tebou, jsi nějak z formy, která ovšem nikdy nebyla na nějaké vysoké úrovni. Skoro to vypadá, že už to děláš jen z povinnosti, žádné nové myšlenky, jasnozřivé úvahy, ubíjející argumenty....... jen taková nanicovatá vata, jako kdyby Tě to ani nebavilo. Už jsi alespoň okomentoval co zase vyvádí v Rusku Putin s ústavou? No šup na to.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

" Scallop se proste brani lzim, hodnota pravdy je pro mne zasadni."

Fakt asi dnes zaskakuje za škeblu někdo jiný - koroaelf se smyslem pro hodně černý humor...

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

dával jenom ty správné informace. To co jsi dal za odkaz jenom svědčí o tom, že ti normální, mají i normální názory a jsou ochotni nabídnout svoji pomoc. Dobře si ten článek vryj do paměti a srovnej si to s reakcemi Hrušinského. A šáhni si do svého svědomí a srovnej si svou pravdu s názory těch ostatních. Kdyby jsi k tomu nepřipojoval ty tvoje debilní výkřiky, tak bych ti dal i nějaké slepice.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Tady jsem ti chlapče zkopíroval jeden text, který se týká Řecka. „V Řecku je v současnosti možno pozorovat jinde nevídanou národní soudržnost. Policistům a vojákům přišli s ostrahou hranic pomoci kromě domobranců i zemědělci, rybáři a další obyčejní lidé. Zapojili do výstavby pohraničního opevnění proti migrantům a útokům turecké armády, která se snaží zátaras pro migranty prorazit. Civilisté přišli na pomoc často i s vlastní technikou jako traktory, nákladní auta a vysokozdvižné vozíky." Vidiš chlapče, to jsou ti normální, kteří dobře chápou co se děje. Ty a tobě podobní je určitě označí za xenofoby a fašisty. A zároveň se dočteš co dělá turecká armáda a sám si odpověz, jestli to je agrese.

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

Doufám, že Řekové vyhrají ten hnusný hodnotový střet.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Málo se v našich končinách ví, že po ustanovení hranice mezi Tureckem a Řeckem a válce květen 1919 až říjen 1922 došlo k přesunu obyvatel. Šlo o 1,5 milionu Řeků a půl milionu Turků. Řekové se usazovali především v Makedonii a v Západní Thrákii, přičemž Západní Thrákie je provincie Řecka, která sousedí s Tureckem (Východní Thrákií= evropská část Turecka). Řečtí obyvatelé u hranic s Tureckem moc dobře znají příběhy z přesunu obyvatel před cca. 100 lety a mají mnoho důvodů se bránit Turkům.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Když oni jsou vidět jen herci a herečky vykřikující na demonstracích. Jistě najdete nějaké pozitivní příklady skromného herce, který se vůbec nevěnuje politice a je i dobrý člověk a nepohrdá obyvateli venkova. Napište nám je.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

když tvrdí, že "se obejde takřka bez dotací".
Navíc sosá z erárních rozpočtů prostřednictvím své společnosti "AG Jezerka, s.r.o.".

To jen k tomu Vašemu "boji za pravdu" a "proti selektivním bublinkám".

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jako že děti nám budou hlídat nakažení muzikanti a herci?
Ale jděte.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

- ktera je zakladem bublinek - jstou posunula na novou uroven: pisete sve emocionalni vymysly.

Zaver je jednoduchy: herci jsou bidaci. To preci bublinka chce slyset.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Ale, ale,... ten muzikant nikoho nenakazil? Pokud měl potíže, nebo i jen podezření a když nebyl testován, neměl co ohrožovat další lidi. Totéž ostatní, kdo přišli do styku s Italy, Číňany,... nám teď nezbývá, než doufat, že nás nenakazili.
A že nejmenuji všechny ostatní, kdo by nás, či naše děti mohli nakazit? Ale prosím Vás - cítím savo, tak nepolezu k sousedům a protože to není na obecní tabuli vyvěšeno, hlásat to dál? GDPR to prej zakazuje. A ten předpis přeci nemůže být v žádným případě emocionální výmysl.
Mrkněte když tak do zrcadla, třeba se Vaše emoce vzbudí a zapláčete. Nikomu to neuškodí, ani Vám ne.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Timto bych chtel dnes podekovat ridicimu dustojnikovi za prideleni elfa, ktery umi psat cesky, bez pravopisnych chyb

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

Varianty mě/mně mu moc nejdou, ale třeba jim tehdy na základce místo češtiny přednášeli čolci v plísni o úhlu pohledu určeném z brusele nebo o tom, kterak správně volit. Gramatika samozřejmě musela počkat a už se to nějak nedohnalo.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

"Říká se, že vojenské štáby se vždycky připravují na tu minulou válku, a dost možná je tomu tak i v případě koronavirové epidemie. Nejlepší výsledky totiž zatím mají kromě Jižní Koreje také Tchaj-wan, Hongkong a Singapur, tři země, které byly výrazně zasaženy původním SARSem roku 2003. V jejich případě se „minulá válka“ ukázala být dost podobná té dnešní, tudíž tamní zdravotní systémy a úřady vědí lépe než ty naše, co se osvědčilo, a co tedy dělat. Vyplatilo by se kopírovat od nich ty nejúčinnější postupy, i když naše obyvatelstvo zdaleka není tak disciplinované jako to jejich.

Česká vláda je zatím docela proaktivní a mám z jejích opatření daleko lepší dojem než z těch německých, francouzských či španělských. Hybnou silou je v tomto případě skoro určitě profesor Roman Prymula, náměstek ministra zdravotnictví a epidemiolog. Jako mají některé státy smůlu, mají občas i kliku, že na správném křesle sedí člověk, který věci rozumí. V tomto případě jsme kliku podle všeho měli."

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

"Pan Hrušínský je podle mého názoru sebestředný blbeček žijící z dotací a kopající kolem sebe. Toto není první status na sociálních sítích, který mne vede k takovému závěru. Ale třeba se mýlím a jedná se o standardní vyjádření příslušníka nové generace liberálních herců-politiků. Budu ale věřit, že pan Hrušínský je i na poměry pražské kavárny rarita. Takto rajtovat na takto vážné situaci je podle mne zcela mimo meze dobrého vkusu. Doufám, že alespoň na tom se snad většina národa shodne."

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

https://www.worldometers.info/coronavirus/

Talianska polozka je NEVYPLNENA.

Bud im ochorel admin. Alebo je to cislo take, ze to tam radsej nedaju. To bude masaker...

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

ne úplně - chybí nové případy a nová úmrtí.
Ale oproti včerejším hodnotám tam došlo k posunu, takže v celkových počtech to je.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Itálii doplňují vždycky až večer.

Doporučuju sledovat tohle:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1RIXWF7wCX-CihFQzNPfb4t26_t9NlRe…

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Itálie už tam je, za dnešek 250 mrtvých.
V grafu v odkazu je vidět, že kapacitu nemocnic vyčerpali už 8.3. a od té doby počty mrtvých skokově rostou...

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Ekonomické dopady srandy okolo koronaviru budou už jen v tomto stádiu velké. A to jsme tak v první čtvrtce trati. Dopadne to více či méně na všechny. Na některé víc, na některé méně.

Nikomu problémy nepřeju, ani tomu Hrušínskému, ale klapačku držet mohl.

Samozásobitel v pár bodech dle Vidlákova výčtu jsem. A o některých bodech (slepice) již delší dobu uvažuju. Nastalá situace mě může jen přikopnout k činům.

Korona virus se už vyskytl ve vesnici vedle. Rodina přijela z lyžovačky z Itálie, pokračovali dál jako by se nic nedělo. Děti do školky, do práce. Pak se to projevilo. Nějaká nařízená karanténa, nezájem. Lidi z okolí jsou docela nasraný. Čas, kdy se taková věc přešla, minul. Starostka má teď hlavu v pejru, co se školkou. Docela už chápu ty scény z morem napadených středověkých měst, kdy se nemilosrdně zatloukaly nakažené rodiny v domech prkny a maloval se bílý kříž.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

Ne dosti na tom kdo už přijel. Teď na tiskovce byl dotaz na Hamáčka co se bude dít s těmi, kteří přes veškerá opatření mají chuť (cestovky posouvají termíny dopředu, aby stihli do zítra odjet) si zalyžovat ve Francii. Odpověď byla - k dovolené si po návratu přidají karanténu. Zavřít říkám já. Cestovky i rekreanty.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Přesně. I ty, co se minulý týden vrátili z Itálie a karanténu žádnou nemají, nebo nerespektují. Ostatně šíření je trestným činem. A blbost by neměla být omluvou před trestním stíháním.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Urychlený import koronaviru:
→ NATO hodlá své obří cvičení Defender Europe 2020 provést podle plánu, i když koronavirus napadl i jeho štáb v Bruselu a celá Belgie vyhlásila karanténu… v příštích pěti měsících se tak má 17 členských států NATO zúčastnit manévrů v Belgii, Nizozemsku, Německu, Polsku, Estonsku, Litvě a Lotyšsku… všude tam už jsou hlášeny nákazy a oběti koronaviru, vyhlašují se rozsáhlé karantény, Estonsko k tomu zrovna oficiálně přiznalo, že upadlo do ekonomické krize … přesto do Evropy přijíždí 20 tisíc amerických vojáků, zatímco se do karantény noří i samotné USA… fascinující… (mimochodem, Norsko na svém území kvůli koronaviru zrušilo alianční manévry Cold Response 2020…)

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Až vypukne jakákoliv krize či případné následné "ovčanské nepokoje" bude věrchuška EU jistě ráda za tu ozbrojenou sílu ze zámoří, která nebude mít vůbec žádné vazby na místní ovčanstvo...

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Ono se také může stát, a při US "disciplinovanosti" to lze mít za jisté, že milá "síla" bude ležet na marodkách, chrchlat, dusit se a srát ty, co se o ně budou muset starat.
Protože jakmile první US voják chytí rýmičku, v tu ránu je tu budeme mít na pěkně dlouho, bo je jejich vlastní lidi nepustí do letadel.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Nebo jsou hoši imunní...

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

Jako že my do Ameriky nesmíme a oni nám sem polezou libovolně? Uf, co kdyby nám přejeli scallopa ?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Bez obav, bojových Fabií v základním provedení se na silnicích pořád pohybuje mnoho. Jedna vyřadí až 5 Pandurů, obrněných transportérů. Další překážkou jsou Ťokův průsmyk zvaný též D1, a nízká nosnost mostů pro přetížené tanky NATO (70 tun vs. nosnost 50 tun). Tudy projede jen konvoj lehčích vozidel.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

nesplňují ani emisní normu Euro 5, takže jakýpak copak...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Scallopa, prosím, nepřejíždět. Ze začátku mě dost štval, ale zvyknul jsem si (pomohl mi i Vidlákův článek na téma Scallop). Je roztomilý a chyběl by mi.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

jiný virus, horší. Možná i dřív, když opatření proti koroňákovi budou příliš přísná.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Ládik!!!
Přesně tak to očekávám.teď je to jen zkouška,co to dělá,jak to působí.
I když si myslím,že se to někomu vymklo z ruky,že to nemělo tolik zasáhnout států.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Docela to přestává být sranda.
https://cz.sputniknews.com/ceskarepublika/2020031311642269-v-pardubicic…
Začíná to spíš připomínat scény z katastrofického filmu. Něco jako "Přejezd Kasandra"
Nikdy jsem netušil, že si taky zahraji, třeba jen jako komparz.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)