Prý 4.0

Autor

To bylo keců o nové ekonomice, která už klepe na dveře. To bylo řečí o vyspělé robotizaci, o tom, jak lidé budou ve velkém přicházet o místa, protože pro v ýrobu už nebudou zapotřebí. K tomu nám servírovali obrázky z továren Applu nebo Tesly, kde jsou prý už celé sekce, kde není zapotřebí lidí.  

Už třicet let je člověk tím nejsprostějším průmyslovým materiálem, kerý je možné snadno vyhodit a bez problémů nahradit. A když se náhrada nenajde tady, přiveze se z Mongolska. Člověk byl drahá a nespolehlivá položka na kterou platí jen bič, knuta, pokuty, represe a tak vůbec. 

A ejhle... stačilo mít dvě stě tisíc lidí v karanténě po návratu z dovolené, stačilo trochu omezit život, zavřít hospody a najednou se ukazuje, kdo je skutečným pohonem ekonomiky... a roboti to nejsou. Automobilky zavřely a bez lidí nejede vůbec nic. Koneckonců, zavřely by stejně, protože robot žádné součástky přes zavřené a omezené hranice nepřiveze a žádný robot kamiony nezkontroluje a nezměří lidem teplotu. 

Chybějícího člověka nic nenahradí. Ani  v práci, ani v zábavě. Bez lidí to nejde. Jen člověk umí improvizovat, jen člověk zajistí roušky, které nezajistí ani diplomacie. Jen člověk si poradí v nových podmínkách, jen člověk se přizpůsobí, člověk vymyslí, člověk zařídí, člověk udělá.  

Stejně tak bylo keců o zlé Číně a ještě zlejším Rusku. Je nutné je okopávat, protože to byl ten recept, jak vypadat jako suverénní stát. Je třeba bourat sochy a přejmenovávat náměstí. Je třeba jezdit na Taiwan a vypovídat smlouvy o partnerství. A najednou koukáme, že se bez nich neobejdeme. 

Hřib sice umí vypovídat smlouvy, ale nepostavil žádnou továrnu na zdravotnický materiál. Kolář umí bojovat proti Koněvově soše, ale neumí zajistit letadlo, které by nám něco dovezlo. Jo, kdybychom měli vlastní kapacity, vlastní sklady, vlastní zdravotnický (a nejlépe i ostatní) průmysl, mohli jsme dělat dlouhý nos a koho bychom chtěli. Připomínají mi tu vránu, co sedí na větvi nad propastí a machruje. Postupně si k ní sednou zajíc, liška i vlk, aby také machrovali. Pak to zkusí i medvěd, větev se zlomí, všichni padají do propasti a vrána povídá: "Vy nemáte křídla? Tak co machrujete?" 

Koroňáček nám ukázal, co všechno u nás nemáme... ale původně jsme měli. 

Myslím že Hřib teď sedí doma a každý den se modlí k Havlovi, aby Babišova opatření přišla včas. Pokud bychom nedej bože pokračovali v sešupu, za chvíli by přijeli i čínští doktoři a on osobně by je nejspíš musel vítat. A pokud opatření přišla včas, bude na konci muset poděkovat Hamáčkovi s Babišem. Pokud ta opatření zabrala, tak budeme ostrůvkem průseru uprostřed moře megaprůseru. Budeme mít novou svatou trojici - Babiš, Hamáček a Prymula, která bude svítit na celou Evropu, protože stejné problémy jako u nás mají i všude jinde, ale teď už jde jen o to, kdo s opatřeními začal nejdřív. 

Mimochodem... Hamáček v posledních dnech působí mnohem lépe než předtím. Přestal s těmi kecy o pokutách a restrikcích a přestal působit jako důstojník SS. Skoro jsem v pokušení říci, že ten chlap našel v torně svojí maršálskou hůl a teď má něco, v čem se našel a co mu jde. 

A ještě jeden postřeh - U nás ve firmě se tradovalo, že Babišovi se musí o průseru říci dopředu. Že se sice nasere, ale pak ho to přejde a na konci si vzpomene, kdo první ho upozorňoval. Pokud si průseru všimne Babiš sám, je to konec pro všechny manažery v dosahu. Zdá se, že něco podobného si Babiš přenesl i na vládu. I v Německu totiž existují epidemiologové, kteří mají podmínky o kterých se Prymulovi může jen zdát. Ale zdá se, že za Merkelovou se nedá jít s průserem. Nositel špatných zpráv dopadne jako u orientálního císaře. Za Babišem se naopak zajít dalo... Nevím, co mu Prymula řekl, ale ten chlap s ním nevyrazil dveře. Možná pak Babiš ještě nějaký ten den čekal a nevěřil, ale pak to přijal. Možná měl Prymula dostatečně proříznutý jazyk a z Babiše si na prdel nesedl a řekl mu všechno od plic. 

Právě tohle - rozhovor Prymuly s Babišem - to je ten bod, který rozhodl o naší budoucnosti. To, že Babiš začal s opatřeními ve chvíli kdy potvrzených případů bylo dvacet a v podstatě vůbec nic se nedělo.  Prymula si popovídal s Babišem a Babiš to vzal vážně. O naší budoucnosti nerozhodlo žádné referendum, žádné hlasování. Rozhodlo pár vět a osobní odvaha.

Pamatujete ještě tu ženskou, co Babišovi psala na fejsbučku, že se na karanténu může vykašlat, protože má moc práce? Kráva na věčné časy, zveřejněná médii na celou republiku. Nikdy už to nesmyje. Ona nadávala a Babiš už zavíral republiku. 

Stejné rozhodnutí dělala Merkelová i Johnson. I v Dojčlandu a Malé Británii se o jejich budoucnosti nerozhodlo ani ve volbách, ani v referendu, ani v neziskovce. Rozhodl o tom méně vydařený rozhovor než u nás. Rozhodlo o tom delší vyčkávání a menší osobní odvaha k něčemu brutálně nepopulárnímu, ale nutnému. 

A na konec se chci přidat k Admirálovi - pořád ještě nemáme vládní roušky. Ale všichni něco na hubě máme. Pořád ještě umíme improvizovat, pořád si ještě umíme poradit, pořád ještě máme svojí hlavu bez ohledu na vládu. Pořád ještě jsme češi. Když to šlo s rouškami, ono to půjde i s dalšími věcmi. 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (99 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

uviděl, ihned jsem si vzpomněl na obrázek titulní strany časopisu Myslivost před nějakými šestatřiceti lety.
Byl tam drop velký, vyfocený kdesi na Žitném ostrově (staří, blbí a hnusní vědí, mladí, krásní a chytří si to najdou na wikině). Samec, který se zřejmě chystal utkat s nepřítelem o svou čest a možnost oplodnit nejbližší soudružku dropici. Nafouknutý, naježený, napumpovaný hormony, hotov k útoku i aktu.
Tak takhle na mne vždy Chlastáček působil.
Musím přiznat, že nyní se podobá normálnímu člověku o něco více.

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

tento titulek:
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/evropsky-parlament-hlasovani-pande…

Kurva, ti mají starosti...
... že by tak každý jeden z těch eurozmetků vzal do přední nohy lopatu a krumpáč a šel do Itošky kopat hroby...

Průměrný počet slepic: 4.8 (31 hlas)

píše se tam: Osobní kontakt je "nenahraditelný"...
Tož ať se semknou, pak poznají.

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)

Nerad bych vypadal jako sfiňa, ale taková představa, že by se našel jeden kamikadze ...

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Antonov přistál ve 23.30 v Pardubicích, čekalo tam na něj 115 vojáků a náklaďáky,... vyloží tisíce krabic se 7 miliony respirátorů a roušek
Druhé letadlo tuším Cesna let MU707 z Šanghaje přistálo v cca 23,50 v Praze.
Vykládají, rozvezou dále, ráno se může rozvézt do špitálů, vojákům, hasičům, záchranářům - do první linie.
Je snad domluveno 50 přístrojů na dýchání, chtějí jich snad 300 až 500, tak uvidíme, co se podaří. Počet kriticky nemocných přece jen roste, snad by to pomohlo,...

Průměrný počet slepic: 4.9 (21 hlas)

potřebné prostředky přivezli soudruzi z aliance NATO a nikoli jakýsi blbý, trapný a pitomý Ruslan.
Prostě soudruzi z A.CZ jsou ještě více chytří, ještě více mladí a ještě více krásní a basta fidli.

Průměrný počet slepic: 4.3 (22 hlasů)

Asi si přečetl blogy na ACZ a tak už věděl, co a jak má mlít.
Takže podle něho dodávky z Čajny NEzařídila vláda a už vůbec se o to NEzasloužil president, ale byl to běžný obchod.
NEvýhodný, protože předražený!!! Vlastně jsme to mohli a měli nakoupit jinde!!! (Čuměl jsem jak špunt z vany, protože chvíli předtím jsem seděl nad aktuálním - den starým - seznamem výrobců a dodavatelů zdravotních pomůcek a cca 98% jich je z Číny)
O dopravu se NEpostarala vláda, nýbrž NATO, Ruslan JE ukradinský.
A on je úplně nejvíc nejkrásnější, nejmladší a nejchytřejší, vo tom žádná.
Až na to, že ten krumpáč mezi očima by mu fakt moc slušel, debilovi.

Průměrný počet slepic: 5 (25 hlasů)

a hnusný občane!
Co si to, kurva, dovolujete číst seznamy výrobců?
Kdo vám, kurva, dovolil poznávat písmenka a mačkat čudlíky na klábosnici?
Co si o sobě vůbec myslíte, vy jeden vyonďatý chlape?
A vůbec, kde máte své sedmnácté pohlaví? Marš do mrazu a hledat ho!

Průměrný počet slepic: 4.5 (23 hlasů)

taky ještě drzý a tak sjíždím seznamy výrobců (jež jsou pochopitelně ruskými dezinformacemi), mačkám čudlíky na klábosnici čínskéh...ej, čo to vravím...španělského noťasu a ještě k tomu kydám :o)))

Jsem se byl kouknout a vidím to na konzervativní setrvání u hetero dvojího pohlaví. V tomto ohledu jsem starý, příšerně šeredný a úplně hloupý; A JSEM NA TO HRD.
A na dvorku je +6°C, heč :o))

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)

Už jsem se těšil, že díky zásadovosti zásadových netknout se čínského tovaru zbude víc roušek na nás nezásadové, než mi došlo, že nešijící zásadoví tu budou pobíhat s nezakrytým pyskem do doby, než ho zakryjí výrobkem z USA či EU. Reportáž ČT09 tento problém vyřešila jednou jedinou reportáží. Ještě se vám jeví tato instituce příliš drahou?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

měli pěkný bobky
když na ně lidi táhli s " Ktož sú boží bojovníci"
třeba je načase

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

ani omylem

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Naprostý souhlas. Nejvíc mě dostalo prohlášení redaktůrka ČT" Toto není Čínská nebo Ruská pomoc, ten letoun je Ukrajinský, zkonsruovaný na Ukrajinském území v tehdejším SSSR, a pak vyrobený v Rusku a tento vojenský speciál mohl přivést tento materiál jen díky NATU" Takže díky Ukrajině a NATU, sláva

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

Sledoval jsem let obou letadel. Byl to od Hamáčka dobrý PR manévr, zveřejnit čísla letů. Pak už stačilo jen zadat číslo letu do vyhledavače Flightradar24. Let do Prahy nebyla pochopitelně Cesna, nýbrž Boeing 777-39. Zpět se vrací jako let MU708.
50 ventilátorů věnovala skupina PPF a je zajímavé, že mainstreamová media o tom nijak nemluví. Asi jako přítel Číny má v mainstreamu zákaz…
Dalších 500 ventilátorů je objednáno v Číně. Podle mého to je málo. Například Itálie poptává 10000 ventilátorů…

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

Mimochodem, když jsem včera onen letoun hledal (a našel kousek od Ašchabádu) objevil jsem napřed nad Kaspickým mořem jeho brášku s ruskou imatrikulací, letěl do Helsinek.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)