Andrejko vám děkuje

Autor
Štítky

Tak nám pražský soud zrušil část vládních opatření. Tedy pardon, zrušil část opatření, které formálně schválilo ministarstvo zdravotnictví. Zdůvodnění soudu je v právnických kličkách, jako že soudruh ministr na to neměl právo, měla to udělat celá vláda dohromady a vlastně soudruh soudce chápe, proč to udělali, ale je nutno ctít právní stát a literu zákona a ještě jim dal čas, aby si to když tak schválili znovu, ale všichni dohromady. 

Kouzlem nechtěného uběhne pár dní a najednou nám koroňácká čísla po Ojrópě zase naskakují, jak virus chytá druhý dech. Inu, přece se nic nestalo, rozvolňujeme opatření a breberka na to zřejmě čekala. Zřejmě se během týdne dočkáme odpovědí na Masterem nastolené otázky i závěry. Ale zpět k soudu... 

Už jsme zde měli odkazy, kterýže soudce si dal tu práci a pracoval bez běžné dvouleté lhůty, víme už také který renomovaný právník a vůbec ne aktivista onu žalobu podal, přečetli jsme si jeho vyjádření proč ji podal a také už víme, že soudruh soudce pomáhal soudruhuu právníkovi s formulaí, aby to nemusel zamítnout. Kinderministr Vojtěch podá kasační stížnost, ale předtím samozřejmě bude rozhodnutí soudu respektovat.... 

Hned jsme se dozvěděli, jak bude možné vymáhat náhradu škody za zavřené firmy a nouzový stav, jak to otevře vrata žalobám, jak si každý chudáček podnikatel bude moci stěžovat a dojít spravedlnosti na zlé vládě a ještě zlejším premiérovi. Pražská kavárna má radost a tetelí se blahem, jakou děsnou porážku Babiš utrpěl a zbytek republiky si mysí něco o holubičkách, kdyby blbost nadnášela. 

Dovolím si k tomu pár vidláckých poznámek: 

Když za Chovance došlo na velkou výměnu kádrů v GIBSu, tak hromada odejítých plukovníků skončila u Babiše ve firmě. Vznikla divize vnitřní bezpečnosti, kde zmínění pánové mají klid, nohy v teple a dobrý plat a na oplátku se jich tu a tam někdo zeptá na zajímavé informace. 

I já se znám s jedním bývalým plukovníkem, kterého je možné opít a on se pak rozkecá, že až uši nevěří a oči přecházejí. Jednou jsme se bavili na téma zločinců, mafiánů a tak podobně. Tehdá mi řekl: "víš mladej, ono vůbec není těžké mafiána chytit. Není těžké ho ani chytit při činu a i kdyby byl desetkrát obklopený ochrankou, tak to není problém. Policie má proti každému mafiánovi celkem neomezené množství mužů a vždycky může naplánovat libovolně rozsáhlou operaci, aby zločince dostala.

Problém je v tom, že zločince může chytat jen v určité dny. To když má službu správný soudce, který ho pošle do vazby. Kdyby ho chytali další den, tak už má službu soudce kamarád, který ho obratem pustí. Přistihnout mafiána při činu je snadné, ale přistihnout ho při činu ve správný den, to je ten policejní kumšt.  Policajt tak mnohem víc bojuje proti zkorumpovaným soudcům než proti zločincům."  'Konec citátu... 

Tahle praxe je v politických kruzích dávno známá. Stačí patřičně protahovat kauzu, podávat stížnosti, vyměňovat soudce, protože všude je dost soudců kamarádů a soudců, kteří rádi vezmou úplateček.  David Rath si snadno oddálit nástup trestu o dlouhá léta. ČSSD si klidně dala dvacetiletý soud s Altnerem a dodnes má pořád v záloze nějaké kličky, aby nemusela zaplatit. I po vyhraném soudu bez problémů následují různé arbitráže, které mohou rozsudek zvrátit, nebo nastupují další různé možnosti, takže když v tom umíte chodit jako průměrný politik, soudy se mohou táhnout takřka do nekonečna a ani rozsudek není zárukou konce. 

Pokud nemůžete zavolat Joe Bidena, který patřičně zatlačí na patřičných místech jako na Ukrajině ve prospěch firmy Burisma, je výkon spravedlnosti takřka nekonečný mlýnek, který stojí obrovské peníze a nikam nevede. Tedy samozřejmě jen tehdy, když jde o obrovské prachy... pro bytové zlodějíčky, kapsáře a chudáky to neplatí. Na prostý lid je přísnost vždycky. 

Dovedu si snadno představit situaci, kdy na stát sice přicházejí žaloby za nouzový stav, ale táhne se to a táhne, pořád to nemá žádný konec, ponikatel už je dávno u konce s dechem a stejně se ničeho nedomůže, protože není dost velký podnikatel a nebo nadnárodní oligarcha. Nadnárodní oligarchové a jiná velká zvířata se pak snadno domohou čeho chtějí i bez podobných kliček i paragrafů. Dokonce se zpravidla obejdou i bez soudců. Stačí vyhrožovat demontáží strojů a jejich přesunem do Číny.

Slavné žaloby tak jsou spíš práce pro právníky, budou mít velmi nejistý výsledek a jejich řešení je v nedohlednu. 

Celá věc se ale dá využít i zcela bezprostředně. Stačí jen poukázat na fakt, že žaloby na náhradu škody se  nepodávají ani na Vojtěcha, ani na Andrejka, ale na stát.  Ani Babiš, ani ministr zdravotnictví to ze svého platit nebudou. Zaplatíme to my.

Andrejkovi stačí vhodným způsobem upozornit, že v době nejhorší krize za dlouhá léta tu máme uvědomělé soudruhy, kteří by si chtěli namastit kapsy a kteří nás všechny chtějí obrat o to málo co nám zbylo. Že místo aby nám vláda přidala, tak nám bude muset ubrat, bude se muset zadlužovat... A to všchno proto, že na začátku vláda udělala všechna opatření včas. 

Že by s touto kartou guru Mára nedokázal hrát, to se mi nechce věřit.... 

Marketing jak sviňa, předvolební kampaň k ústavní většině jak šitá... Čau lidi, nechcete být obíráni lstivými podnikateli, kteří se domáhají peněz, protože měli ztráty v době, kdy jsem vám já Andrej zachraňoval životy? Hoďte mi to tak moc, abych mohl změnit ústavu, abych ovládl parlament i senát, abych mohl dělat co chci, ale budu to dělat, protože vy chcete. Protože jde o vaše peníze, vaší budoucnost... 

Ani nemusím pokračovat a vymýšlet to za Babiše. Právě na tohle má lidí dost a ti svojí práci umějí dokonale. A má i dost peněz ještě na dvacet kampaní. 

Andrejko vám děkuje milí tupí soudci i právníci. Děkuje i vám vy tupí politici v opozici a jejich ještě tupější nohsledi. Andrejko děkuje všem zoufale podprůměrným novinářům, kteří v době pandemie šťourají do účesů a kancléřských porážek prasat.  Jen se radujte že právní stát dal Babišovi ťafku, budete se divit, jakou ťafku pak dají voliči vám. Vy prostě nejste schopní nechat Andrejka, aby se odvařil sám, vy budete jak u blbejch dělat všechno pro to, aby byl v očích veřejnosti geroj, který jediný to s námi myslí dobře. 

Opakuju to znovu... Babiš nemá strategii nastavenou na velkolepá vítězství, ale s tím spojená velká rizika. On to postavil tak, že se maximálně kryje a v každém okamžiku má všehno posichrované z více stran. On hraje na to, aby neprohrál. Hraje, aby minimalizoval svoje riziko, nebo aby to měl na koho svést. Opozice dělá všechno pro to, aby každou svojí chybu mohl svést na ně. A teď má ještě možnost svést to na soudce, právníky a podnikatelskou konkurenci. A buďte si jisti, že se mu to podaří. 

 

 

 

  

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (104 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

klíďo může přijet do Gorolistánu, hezky mne opít něčím dobrým a pak poslouchat mé kydy, až uši nebudou chtít věřit a oči budou přecházet.
Tohle zvládnu taky i bez plukovnické praxe.
Úplně postačí žvanit o hrdinských skutcích místní rozkrádací - pardon, já to nebyl - radniční smetánky a celého přidruženého ansámblu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

jakékoli, byť minimální a naprosto marginální spojení s PaL-isty, sluníčkáři a další podobnou verbeží, mají ÚPPADKV. Tedy nikoli do konce vojny, ale do konce volebního období.
A následujících voleb, pochopitelně.
A Andrejko bude mít 70 % ve sněmovně. To jinak nemůže dopadnout.

Průměrný počet slepic: 4.7 (29 hlasů)

na brněnskou odnož PAL tam je, Štěpán Výborný je bratr Marka Výborného z KDU-ČSL a bývalým asistentem Vojtěcha Šimíčka.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Městském soudě v Práglu. Hlavním úkolem bylo připravit půdu pro velkoburžuje, kteří by rádi vytloukli z republiky love. Jak jsem už napsal. Justice každého režimu postupuje tak, aby chránila zájmy vládnoucí třídy. V České republice už 30 let vládne velkoburžoazie, tak všichni ti pilní prokurátoři a soudci makají na tom, aby zájem buržujů nebyl dotčen.
Jiná věc ovšem je, zda skutečně dupáním v porcelánu k podání žalob na stát opravdu pomohou a zejména, zda na konec něco vysoudí.
Myslím si, že většinou ne a že se advokátská pakáž těší na ohlodání kosti předčasně.
Myslí si někdo, že bude náhradu škody požadovat Škoda Auto?
A co takhle dvoumístná s.r.o. z Horní Dolní?
Bude mít šanci přesvědčit soud, že pokud by vláda nic nedělala a nechala breberku ať řádí, že by žalujícím firmám nevznikly z příčin působení vyšší moci větší škody?

Když poslouchám Kyselé právníky a imbecilní novináře, jak jsou čím dál drzejší a zároveň blbější, říkám si, že být Andrejem, hodil bych to Fialovi, Bartošovi a té stračeně s velkými kozami na hlavu řka, Já to mládeži nemám zapotřebí se s vámi zahazovat, odcházím do vily u Ženevského jezera užít si důchod a vy se tady třeba pojebte.

Průměrný počet slepic: 4.9 (39 hlasů)

Právníci dostanou svoje lováky VŽDY. I když prohrajou. Kdyby ne, už by jich nejmíň polovina dávno nebyla, páč by chcípli hladem, a ta druhá polovina by živořila v zemljance u obilného lánu.

Průměrný počet slepic: 5 (27 hlasů)

To je asi to, co mě na tom nejvíc sere.

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

jednou kdesi jsem četl humornou příhodu. Na malém ospalém městě amerického Středozápadu žil jeden advokát. Neměl do čeho píchnout a byl chudý. Až jej napadla spásná myšlenka a pozval do městečka svého kolegu. Od té doby se oba nezastavili a bohatli.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

zastavila sama od sebe a ne na základě vládního rozhodnutí, resp. to rozhodl koncern VW.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

řídícím důstojníkem a řekni mu, ať ti sežene digitální sekeru.
Tou digitální sekerou budeš moci půlit zdejší bodovací kury. Ušetříš si tak spoustu času a zvládneš víc práce. Soudruh řídící důstojník to jistě ocení a ty jistě dostaneš přidáno.
No jen se dobře podívej, jak ses nadřel s bodováním chudáčku malý. Čtyři příspěvky - čtyři jednokury. Takhle bys kliknul a máchnul svítícím mečem a měl bys o 100 % lepší skóre.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Je to až k nevíře. On si snad Bureš tu opozici platí, včetně toho inkriminovaného soudce. Jestli budou takhle pokračovat dál, má příští volby opravdu v kapse.
Já osobně jsem jeho volič dosud nebyl, a nemyslel jsem si, že se jím někdy stanu. Ale, kdo ví...….. ?

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Naše oposmluvní politická galerka nemůže jinak. Proto byli vysláni do politiky. Státní rozpočet je nejjednodušší zdroj zisku pro soukromé .. jak to říct, neutrálně třeba "subjekty". Dnes je v nabídce neomezené pokoronové hodování a Andrej s tím nemohl nic moc udělat. Kalamita přišla příliš rychle, je příliš velká a příliš protežovaná z ciziny. Byla jen otázka, jak to mají vymyšlené. Teď už to víme.

Uvažujete správně, Godote. Ani já jsem dosud nebyl volič AB. Přesto jsem rád, že se jeho popularita mezi námi plebejci kontinuálně zvyšuje, navzdory masážím všech falešných. Od 2012, kdy se Babiš objevil na veřejnosti, jsem měl pocit, že ten chlap má slušné úmysly. Už si dost zapodnikal a hodně vydělal a jeho firmy jedou na setrvačník. Má velkou rodinu, jeho firmy jsou opravdu jeho a v Česku platí daně, myslí mu to, maká jak barevnej, umí bejt tvrdej. Co ještě mu chybí, aby vedl smečku dobře? Má za sebou první volební období a nevyrobil žádný korupční skandál. Dokonce víceméně uhlídal i stovky lidí okolo jeho strany, aby netunelovali stát. A to je, řekněme si upřímně, nadlidský výkon. Důkazy netřeba - stačí vnímat mlčící opozici.

Teď bude důležité, jak uhraje tuto partii. Uspěje s kasační stížností nebu u Ústavního soudu? Dohodne se s oligarchií a korporacemi, rozuměj dá jim takovou nabídku, která se nedá odmítnout, aby žaloby na stát nezkoušeli? Uvidíme. Teď se ukáže Babišova skutečná síla.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

i další kroky okolo ČT, Istanbul, ČSSD a Hamáček, to mi prostě rozum nebere. Ale taky nejsem budovatelem a vlastníkem Agrofertu.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Ta dvojakost - myslím, že se snaží mít vždycky ústupovou variantu. A vždycky u něj v těch myšlenkách bude hrát roli i soukromej byznys, k jehož výsledkům by se třeba jednou rád vrátil.
Osobně si nemyslím, že je vyloženě králem Miroslavem - spíš si spočetl, že palmále "zprostředkovatelů" se mu přestává vyplácet. A chápe, že je-li významná část jeho podnikání soustředěná doma a na doma, potřebuje lidi, kteří si mohou dovolit jeho produkty kupovat. Svým způsobem u něj splývá zájem o stát se zájmem o vlastní byznys. No a za třetí - když něco dělá, chce to dělat úspěšně. To v sobě musí mít, jinak by nebyl tím kým je. Zde se to opět kryje se zájmem země.
Ale zároveň je stále třeba mít na paměti, že do té "disentní" role byl víceméně dotlačenej. Kdyby ho naše úžasná "demozice" neposadila na tygra, zjistili bychom, že má daleko blíž k Jourové a comp., než k nám. Jenomže ona ta "Demozice" asi moc jiných možností nemá, protože program "Antibabiš" je asi nejvíc, co dokáže vymyslet a zároveň je za ní zase mnoho zájmů jiných pánů, co prostě jen na rozdíl od Babiše nevystoupili ze stínu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Kdybych vás chtěl v neděli nasrat, rovnou napíšu, že jste ťulpas.
Tak:
1/ vy tady NEJSTE od toho, abyste přemýšlel a chápal. Vy jste tady od toho, abyste hákoval v montovně na tři šichty a dělal tři - pardon - čtyři věci.
A/ platil,
B/ platil,
C/ platil.
D/ a chcípnul v příkopě tři dny před prvním důchodem, jedno, zda starobním, či invaliďákem.

A klidně se na mě můžete nasrat vy i další kydači, ale to je faktická role post socialistické lopaty - konec, tečka.

2/ jak zcela správně podotkl standa éčko, Babiš na nějaké národní zájmy sere, jak na placatý kámen. Že se stará, či spíše PŘEDSTÍRÁ starost o ČR není jeho altruismus, jak si myslí blbí důchodci a ještě blbější zaměstnanci, nýbrž starost o svůj úděl (myslím úděl v historickém slova smyslu, král uděloval nejen milosti, ale i majetky), claim, majeteček, území, zdroj ekonomického blahobytu, blablabla...

Proto Jourová se svou rozbíjecí agendou, kterou nikdo nechtěl (tu agendu), proto naprosto jiné kecy v Práglu a v Bruselíně.
Anďoch prostě poví pravdu, jen když se opravdu hodně splete a všichni mu to žerou.
No comment...

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

Zapomněl jste na to , že Jourová je od toho placená, aby konala, jak koná. Jinak naprosto s výše řečeným souhlasím.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Godot.
Oni se znají i ti plukovníci s tou nižší šarží,tak to takhle řídí i Babiše.
Jak pořád tvrdím,koronáč je hodně vysoká hra o velký balík peněz.

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Každý má právo na svůj názor a každý vnímá jednání druhého jinak. Prostě není na světě člověk ten, aby ukradl všechno všem... :)
Já jsem na jednu stranu s vládnutím AB spokojen, na druhou stranu jsou rozhodnutí, za které bych ho nejradši.....
Jsem jeho volič a pravděpodobně budu i nadále. Důvod je jednoduchý. Existuje na naší současné politické scéně někdo, kdo by ho mohl nahradit?
Můžu se probírat opozicí jak nejlépe dovedu, je to marný, je to marný, je to marný.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

šlápne kamkoliv, je to vždycky trefa do středu smradlavého.
Je vysoce potentní, posere na co šáhne. Tahle jejich schopnost začíná být obdivuhodná.
Vzpomínáte jak se pražskej Houba opřel do Číny?
A jaké byly reakce v telce ?
Např vyjádření reprezentantů turistického průmyslu z Č Krumlova?
Jak hlásali že čínský turity vůbec, ale vůbec nepotřebují?
Co by za ně teď dali!
( Jo, boží mlejny melou pomalu)
No a teď si nasrali do bot o level výše.
V očích voličstva se kvalifikovali jako dokonalí viníci.
Zase se vrátím k tomu co jsem uvedl dříve, je to grupa draze placenejch blbů

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

většina lidí rychle zapomíná
pokud nejde o jejich kapsy

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Časem lidem dojde, že boj vrchního státu se spodním státem je v plném proudu. Při hejbání škatulama do vrchních a spodních pater a trafik není eště jasně patrné, že gdo je gdo, gdo čeká na výtah nahoru a gdo bude vykopnut zlatým padákem. Je to povedená hra o lidské zdroje co volí. Podle všeho se jeví snaha o rozbourání spodního státu, kerej je ale příliš přebujelý a srostlý lidem do kůže docela slušně maskovaný. I ve stranách se hraje na všechny strny, páč nigdy nigdo neví gdy bude povolán do výtahu nebo gdy dostane padák.
V jistém smyslu by se dalo říci, že vrhní stát má s lidmi větší soucit a použil prostředky, keré sice poškodí všechny, ale cílovou skupinou přece jen nejsou blboni. To je vcelku potěšující zpráva. Špatná zpráva je to pro ty, keří se domnívají, že se lidi jako po epidemii oklepou a začnou hákovat a šmelit jako předtím. Ale na bezzemky a mentální mrzáky stačí bububu a pomalu vařit. Kvůli nim se nigdy žádná válka nevedla. Jim se daly do ruky jen železa se kerýma si maj polámat hnáty. Tohle už ale nestačí.

To je podle více indicií mylný předpoklad. Cílem je zničit konkurenci, přirostlé pijavice lidem přímo v kůži a cicající živiny, keré chybí vrchnímu státu. Je to přímo v těle, a to bohužel bezbolestně vyříznout nepude. Podobně jako představa posádky na lodi Nostromo, gdyž chtěla vetřelcovi uříznout pracičky. Hned z teho byla díra několik pater. Už se ví, že těmito primitivními způsoby takové operace provádět nejde. Proč, šak obecní politiktankisti sou nám nejbližší. Někeré můžete potkat a někeří mají děti co choděj s vašima do školy. Tak gde je problém, dyk sme slyšeli, že dípstejt je obluda s devíti hlavama za devatero horama a devatero řekama nebo inteligentně mutuje jako viry v počítači, keré si lidi taky v dobré víře kupují zavirovanými specialisty. Zblblé západní civilizaci, do keré se mnozí naši blboni už zamilovali, by to ani tak moc nevadilo, ale rozeřírá to pré tru(M)p v lodi a že takovou loď na východě do přístavů už nepustí. Že už je moc děravá a lezou z ní samé sajrajty a viry a zdá se, že naproti všem siláckým řečím, už to začalo fungovat dříve. Nevšímali sme si toho. Takže závěrem. Pokud nepomůže akce epidemie. přinde na reparát. Jenže mezi tím marným snažením se na východě postupně zvyšují nároky na slušné chování. No, a slušné chování se nedá koupit ani jen tak naučit. Hmmm

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

Dobře podle mého shrnuto. A k tomu poslednímu odstavci. Kdysi dávno jsem viděl pořad na History. Omáčku vynechám, ale mapa světa po některé z dalších fází přeformátování zeměkoule byla zajímavá. Přímořská ČR, k moři kousek hned za Krkonošemi. Asi fejk jak Brno, ale taková změna by neproběhla jen tak bez následků na stav populace.
Ano spolupráci se naučíme, ale ještě čas nenastal, pořád se hádáme jestli Losna nebo Maznak. Ani jeden ani druhý, volbami to nezměníme, představivost většiny je slabá, nevidíme si ani na špičku nosu a zvaníme o tom, co je na jiné planetě.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Su ščastné Jaryne, že něgdo rozumí. Je to dřina.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Jo eště k temu moři. Viděl sem taky něco v síti. Samozřejmě v ruštině. A neříkal to žádnej pablb. Ostatně říkali aji ve škole, že vápno se u nás mele z vápenců mořského původu, a gdo ví jak rychle se materiály dokážou změnit gdyž nevíme co bylo doopravdy před pár set lety. Víme jen to, co nás naučili a tak si myslíme, že se dějiny odehrály na území, keré dnes známe a takovým způsobem jak to plebsu napsali.

Málogdo by taky věřil, že se dalo chodit pěšky z Afriky do Španěl, dyk na mapě je tam moře. A už vůbec by si blboni nedokázali představit, že Julek Čézar, pokud vůbec byl, mohl třeba jezdit na rande s Klárou Opatrnou rajskýma zahradama. A vůbec ti histórici sou pěkná pakáž, nalžou kolik si zaplatíte a dokážou to měřit digitálníma hodinkama.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

je samozřejmě zmanipulovaná, kdysi jsem (v devadesátkách ?) viděl nějaký pořad, který se jmenoval Zakázaná archeologie. To byl docela mazec. Řada artefaktů, na které ve skladištích muzeí padá prach, protože se je ofiko věda bojí vystavit, páč to není s kostelním pořádkem, který teď razí. Třeba lidské šlépěje vedle dinosauřích - je tu člověk tak dlouho anebo ještěři vyhynuli nedávno? Anebo to s tou posloupností času je trochu jinak, než si myslíme. Víme prd, ale jsme namachrovaní i na to, že vodu nejdříve upravíme na pitnou, a pak s ní splachujeme své exkrementy. Takový živočich si nezaslouží pokračovat ve vývoji bez rázné korekce.
A zdejší diskuze? Řada perfektních analytiků, kterým to pálí, mají i styl, řada hodně šikovných lidí prakticky na vše, co je potřeba, ale...
Podle mého zde bylo správně mockrát řečeno, že současná stavba(systém) je sice ze statického hlediska na demolici, ale hlavně se zabýváme, proč je trhlina ve zdivu po vládě ODS 5 cm, když mohla být při panování ANO jenom tři a proč nejde zavírat dveře, jestli podepřít tu či onu nosnou zeď, aby ještě dvě hodiny vydržela než ji budeme muset podepřít zase akorát o dva metry dál . A přitom je nad slunce jasné, že tu barabiznu musíme opustit, páč stejně spadne a měli bychom plánovat zatraceně dobře základy pro novou, postavenou daleko od té dnešní.
Ale to neva, až se to celé poseje, je šance, že se to bude dařit rozjet od nuly s lidmi, kteří nemají v hlavě na...no a budou vědět co, kde a jak.
Ale samozřejmě taky žvaním o tom co je aktuální, protože to člověka obklopuje a musí o tom přemýšlet i když ví, že to nikam nevede.
btw: ta mapa se objevila někde při pátrání po autorech Georgijských poradních kamenů alias Georgia (America) Stonehenge.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Mně osobně přijdou činy opozice a spřátelených novinářů také neuvěřitelné. V tuhle dobu stačilo projevit trpělivost, státotvornost. "V době krize budeme pomáhat, nebudeme-li souhlasit, nebudeme překážet."Nechat lidi, aby začali být nespokojení sami. On i ten měsíc je hodně dlouhý, zvlášť pro toho, kdo musí být doma... A určitě i Andrej dělá chyby. Já vlastně té opozici vyčítám to rozeštvávání na každém prdnutí, i kvůli naprostým malichernostem (vlasy Schillerové). Protože právě oni a kámoši z médií stojí za tím "urychlováním", které, čert vzal Babiše, může znehodnotit všechen čas, co jsme si draze koupili. I vůli a ochotu lidí. Podruhé už bude těch šicích strojů sundaných z půdy méně. A méně lidí, kteří budou respektovat potřebné kroky. Protože, naštěstí a naneštěstí zároveň, neleží na ulici mrtví a na hlavy nám nepadají bomby.

Oni jsou tak strašně nedočkaví, malicherní... Jsou jako děti, co si postaví hlavu že bez medvídka neodejdou, zatímco před dveřmi pokojíku už začínaj hořet trámy. Věří, že ukradnou voliče Babišovi, ale jen se perou o ty svoje a pár jich Babišovi přihrnuli.

Průměrný počet slepic: 4.9 (35 hlasů)

standa.e
Tohle nejde normálně vysvětlit,spíš někdo tlačí na pilu a vůbec,jako by někdo spěchal,těch akcí je nějak mnoho.

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

babským rozumem s použitím řešení zkušenostmi celoživotními. že tady Stopka nebude furt je / bylo přece jasný, No a tak jako se nevědělo - jak bude koronka čarovat tak se ukázalo že na začátku a vládní rozhodnutí byla dobrá/navíc lid obecný to okamžitě pochopil a zapojil se , takže je všem jasné, i když u někoho se skřípěním zubů, že měl zase pravdu a cení to i cizina. . No a podobně nikdo neví co to udělá to rozvolnění, že měl/má Hamajda obavy, je pochopitelné. Co udělá druhá vlna, jak vidíme z Asie nikdo neví, ale ať se to bude vyvíjet jakkoliv, nikdo z vřešťanů si naštěstí neuvědomil, že sice mluvili o uvolňování , ale neřekli postup, jak. No a teď tedy "podlehli" radám, tlakům, vyhrůžkám doposud plánovací opozice, co by to dělala líp. Rozhodně ta jednoznačná odpovědnost už nebude na nich. Takže ať to bude jakkoliv, já se roušek jen tak nezbavím a opatrná budu dál , i když se sice tvrdívá - co má být to bude, taky se tvrdí, že opatrnosti není nikdy nazbyt. .

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Opozice z Demobloku, na to, jak se kasá, kolik údajně vzdělanější části národa je podporuje, se vůbec nepoučila z tak triviální a známé věci, jakou byli husité. 5 křížových výprav je mělo umravnit a pokaždé zdrhali. Až to pak jednoho dne vzdali a husité se servali mezi sebou u Lipan (30.5.1434). Demoblok je jak ti křižáci. Vedou svou svatou válku, pokaždé prohrají a všechno svádí jen na voliče. Až tak jsou blbí. Není divu, když jedním z jejich podporovatelů je scallop. Jestli je tohle vzdělanější část národa, tak nás ochraňuj Pán Bůh a všichni svatí.
Kdyby Demoblok držel ústa a přesvědčil své příznivce, aby jim za žádnou cenu nepomáhali (viz Šimíček, Kolář, Výborný), možná by Babiše za čas porazili. Takhle nikdy nevyhrají a jen ukazují, že jsou prostě hloupí i v tak triviálních věcech. Nemají zkrátka ani jednoho chytrého politika, a to se honosí tituly z univerzit - že, profesore Fialo a bývalý děkane Pospíšile? Přesto je běžně v populaci obvyklá intleigence zcela minula. Mají jen spolek fachidiotů a podporují je idioti.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Ten fiala v životě asi ještě tence nesral. Nemůže se dočkat?

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Někdo mi na dveře klepe.
“Vládl bych ti stokrát lépe!”
Pro jistotu mám hůl v ruce
kdyby přišel Vyliž Bruce:
bílý límec, kravata
jak Martinic, Slavata
brýlky jako profesor,
asertivní agresor.
“Vládl bych ti jako Drobil
celý den bys na mě robil
trochu bych ti zvedl daně
moh bys dělat nespoutaně.”
Ty už jsi mi jednou vládl!
Spolčoval ses s ďáblem, kradl!
Dyť lezeš do stejné řeky
a vydáváš stejné skřeky.
Odpojuješ v kopci koně
smazal jsem tě v telefoně.

Průměrný počet slepic: 4.7 (30 hlasů)

Co krok to nápad (spíš kravina). Ze začátku jsem jej bral vážně a snažil jsem se usilovně přemýšlet, proč mi to jím vyřčené nějak nedává logiku. Až jsem pochopil, že jednoduše říká kraviny a od té doby, jak se objevil na prahu mé kanceláře, měl jsem natrénovánu reakci:
"Už je tady zas, bude mlejt kraviny."
A mlel a měl jsem klid, nemusel jsem zapínat kompjútr.
Stejné to nyní mám, když slyším v ČT z Číny Šámalovou, Tvarůžkovou, Romancova, Kyselu, Fridrichovou atd. a tak podobně. Jen si neříkám, už zase kraviny, ale zase lži.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Já myslím, že by měly vzniknout veřejné seznamy firem, které budou po státu požadovat náhrady škody. Všude v mainstreamu by každé ráno měl být aktualizovaný soupis. Dokonce by nebylo špatné, aby dostaly za povinnost to zveřejňovat na webovkách nebo na dveřích při vstupu do firmy, něco jako FARA, abychom věděli, kdo je co zač. Když transparentnost, tak transparentnost.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

To je dobrý nápad!

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

Petr.
Také to tak považoval za správné,spíš přímo uvést,která firma,a.s. společnost,banka.OSVČ,kolik kdo přímo dostal a kolik peněz.Byla by zajímavá částka i pro zaměstnance,nebo ošetřovné pro osoby,kde musí hlídat děti,když nemůžou do školy.
Myslím si,že těch 300 mld.nebude stačit.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

už funguje dnes. V databázi ARES.cz je u každé firmy s dotací uveden údaj o titulu a částce. Jenom to není vyselektěno pouze za firmy s dotací.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

Já si myslím, že tady šlo o tu transparentnost, aby to viděl každej... Ne jen ten, kdo ví kde hledat a má čas to hledat.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

celou drůbežárnu.
Minimálně by to mělo být povinně zveřejňováno na vládním webu.
Ideální stav - každé poledne předčítat takový seznam v místních rozhlasech. A předtím i potom říznou dechnu (dechovku) s takovými poklady, jako:
Do záhonu rezedy,
spadly brejle předsedy.

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

Dobrá byla i ta:
Ve Šluknovském vývěžku,
kosí Vojta vojtěšku.
(kluci byli v pubertě, ti si to kosení Vojtěšky echt užívali...)
A taky:
Včera večer u sila, prvně jsem to zkusila.
Tramtadadá, tramtadadá, mám tom za sebou
(to byl Ivan Mládek)

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Až to bude, pak velmi pravděpodobně je demokracie na obzoru. Ale pozor , musí to být nenulová pravděpodobnost. Takže zase nic.

Zatím bez slepic

Což o to, kldyž budou požadovat některé, budou muset požadovat i ty zbylé, protože by jinak ztratily konkurenceschopnost, jinak by zkrachovaly.

Já myslím, že bude nutno posílit soudcovský stav počítačovými programy. Snad bude na jeho vývoj padesát miliard pro spřátelené softwarové firmy stačit... pokud se spokujíme s automatickým generováním výroků a drobnou redukcí úrovně zdůvodnění soudců Ústavního soudu.
Pocholpitelně bude zapotřebí vypracovat několik málo variant rozhodnutí kladného i záporného.

Která varianta bude předem zvolerna, bude záležet na výši sponzorského daru soudům. Je nespravedlivé, pokud museli spokojovat pouze s bakšišem, odloupnutým adokátům z jejich spravedlivé altnerovské odměny ve výši několika málo desítek miliónů za kus.

Podle mého by se

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Když budou požadovat náhrady některé podnikatelské subjekty, budou muset požadovat i ty zbylé, protože by jinak ztratily konkurenceschopnost a jinak by zkrachovaly.

Já myslím, že bude nutno posílit soudcovský stav počítačovými programy.
Snad bude na jeho vývoj padesát miliard pro spřátelené softwarové firmy stačit... pokud se spokujíme s automatickým generováním výroků a s drobnou redukcí úrovně jejich zdůvodnění, kterou nastaví soudci Ústavního soudu.

Pochopitelně bude zapotřebí vypracovat několik málo variant automatizovaného rozhodnutí kladného i záporného.

Která varianta bude předem zvolena bude záležet na výši sponzorského daru soudům. Je nespravedlivé, pokud museli spokojovat pouze s bakšišem, odloupnutým advokáty z jejich spravedlivé altnerovské odměny ve výši několika málo desítek miliónů za kus.

Podle mého by se měly požadované rozsudky internetově dražit, přičemž každý soudce - doživotní prebendista by měl vždy určit vyvolávací cenu té které varianty rozsudku.

Nazávislá justice by se konečně měla přestat stydět za to, že spravedlnost je v naší tržní společnosti (stejně jako zdraví a život a koneckonců i člověk sám) zboží jako každé jiné!!

No a banky by se měly plně soustředit na řádně zúročené půjčky těm, kdo by potřebovali půjčit na úplatky (to jest prakticky všem). To by zajistilo stabilitu a podloženost měny!

Postupně bude možno redukovat veškerou tuzemskou hospodářskou činnost výhradně na klíčové sektory:
Exekuční, soudněmafijní, pojišťovnický a pohřební průmysl (pohřebnímu průmyslu by pochopitelně podléhalo zdravotnictví coby jeho přípravná sekce).

(Byl bych velmi rád, kdyby Immanuel Kant coby věry pražských politiků ošlehaný praktik doplnil tento nástin dalšími nápady.)

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

holub, který si dovolil mne nepřizvat, coby nejpomazanější zdejší hlavu. Ruce už pomazané mám. Šmírem, jsou zas jak prase. Co naděláš, že jo...

Tak tedy já navrhuji vypracovat rozsudky předem i s výší náhrady. Klidně třeba paušál mně je to jedno.
A vyhlásit Velkou Národní Květnovou Aukci, zkratka pro dějepisáře - VNKA, v níž by všichni zájemci mohli soutěžit o to, kdo si koupí nejvýnosnější rozsudek.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Přečtěte si a můžete se začít dohadovat, kdo od koho opisoval

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

In reply to by jaryn (neověřeno)

Trvalý odkaz

stejně jako déšť, sucho nebo jinou pohromu. Stát není viník. Kdo má stát za dojnou krávu, je prase.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

bych si nebyl až tak jistý... FV, hromadné zastavění původně zemědělské půdy, s eurodotační zemědělskou výrobou... viník přímo není ale leccos umožnil.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)