Končakov

Autor

Předpokládal bych, že Rusko jako jaderná velmoc s jednou z největších armád na světě, s největším územím na světě, přeživší vlastní kolaps, emancipované Putinem a zasahující vojensky i diplomaticky leckde na světě má někde hluboko v archivech plánovačů i složku nadepsanou Česká republika. 

Nebude to složka nikterak veliká, ale bezpečně se v ní nachází všechny důležité vojenské cíle, budou tam i pravidelně aktualizovaná jména politiků a vysokých úředníků, budou tam plány na případný útok, zřejmě tam bude velmi podrobná mapa našich trafostanic a rozvoden, protože přesně takhle si zabrali Krym. Prostě vypnuli proud kde potřebovali a to stačilo. 

Budou tam mít seznamy u nás působících agentů, rezidentů, přátel, budou tam i analýzy, že proti Rusům nejsme primárně nepřátelsky naladěni a vsadil bych se, že tam mají i varianty, jak u nás zvýšit svůj vliv aniž by nás museli naštvat. 

V kapitolách posuzujících naši vojenskou a zpravodajskou připravenost někde bude odstavec, kde je červeným písmem napsána strategie na nejbližší dobu: 

"S hloupostí BIS je možno počítat jako s konstantou. Za všech okolností udržet v čele této agentury plukovníka Koudelku, pokud možno mu zajistit generálské povýšení, za všech okolností ho chránit, dodávat mu kompromitující materiály na případné konkurenty a vůbec se o něj všeobecně starat. Lepšího spojence bychom v ČR nenašli. Máme tam sice relativně přátelského prezidenta, ale ten bohužel samostatně myslí."

Nemáte někdo číslo nebo mail na toho Končakova? Tedy agenta s ricinem? Pozval bych ho na zabijačku a řádně bych se s ním zboural. Určitě fasuje nějakou dobrou vodku a já mám zase skvělou meruňkovici. Myslím, že bychom si dobře rozuměli, zapěli si a pokecali si o debilech v našich tajných službách. 

Vezmu to od začátku. 14. března přiletěl na letiště mladý diplomat Končakov s kufříkem. Na letišti si ho vyzvedl řidič ruské ambasády. Toť vše. Zde končí pro všechny realita dál pokračuje fikce. 

Onen Končakov u nás na ruské ambasádě působí už dlouho. Hovoří plynně česky. Před dvěma roky dostal diplomatický pas. Dle zcela standartního postupu o něm samozřejmě BIS ví už od jeho prvního pracovního dne v ČR. Mají jeho fotku. Průběžně mají přehled o tom, zda je tady nebo zda odjíždí. Dokonce by měli i vědět o jeho aktivitách mimo republiku. Tedy pokud vůbec naše BISka tuší něco o tom, co se děje za našimi hranicemi aniž by měli každou informaci přežvejkanou od CIA.  

Končakov tedy v půli března přiletí  a nejpozději od pasové kontroly už o něm naši Džejmsové Bondové musejí vědět. Má kufřík. Jako všichni diplomati. To jako ještě nevěděli, že tam má jed? Protože kdyby to věděli, mohli ho zastavit a i přes diplomatický protokol ho prohledat. To by bylo panečku terno. Ruský diplomat/agent přivezl jed. To by byl sólokapr.  Zeman v háji, Andrej v háji, Koudelka obklopen svatozáří...Videa, fotky, analýzy. Zlí Rusové si tu dělají svoje zpravodajské hry. Trump hrozí Putinovi, že svého spojence nedá. Šafr vyzývá k převratu. Minář svolává demonstraci virus nevirus. 

Ale nic.... Nechali ho jít.... Diplomat sedl do auta a odjel na ambasádu..... 

Jsou jen dvě rozumná vysvětlení. Buď o jedu nevěděli a nebo byli tak posraní, že se o zastavení rusáka raději ani nepokusili. Pokud byli posraní, tak Kolářovi gratuluji, je už v podstatě mrtvej. Všechny redakce by měly mít nachystány příslušné nekrology.  Když jsou podělaní i čeští tajní agenti, tak policie a ostatní jsou podělaní tuplem. Až na to dojde, budou se všichni zrovna koukat jinam. 

A nebo o jedu ještě nevěděli? A kdopak jim o ricinu řekl? Že by nějaký tajný hlásek z Moskvy? Nějaký náš český agentek? Nebo tam někde máme svého Rusa, co zrazuje svoji zemi pro nás?  Pro nás to asi nebude, ale za peníze by to dělat mohl. Nebo to Koudelkovi přišli říct naši američtí spojenci? Něco jako: "Bacha Koudelko, před tejdnem přiletěl Končakov a v kufříku měl ricin." Nebo mu to řekl rovnou Kolář, protože ten ví přece všechno? A nebo jim to řekl fakt anonym? Tak anonymní, že možná ani Koudelka neví, kdo to je. Víte že by mě to při jeho inteligenci vlastně ani nepřekvapilo? Představte si tu krásnou ruskou hru... Pošleme mladýho kluka s kufříkem s bonbóny a pošleme BISce informaci o jedu. Ať se ukážou borečci. Buď ho prohledají a my budeme protestovat. Ale budeme vědět, že tam alespoň někdo má koule. A nebo se poserou a pak bude následovat taktický postup dle spisu přísně tajné. 

Teď mě tak napadá... když jsme se o agentovi K s ricinem dozvěděli všechno, protože to na BISce někdo vykecal, nevykecali tím třeba identitu nějakého našeho agenta? Který už teď úpí v Putinově osobní mučírně, kde z něj lámou doznání? A když tak kecají, co když už rusové dávno znají všechny naše ruské zdroje a posílají skrze ně Koudelkovi dezinformace? 

A ještě jedna věc... když už to teda prošvihli a věděli o agentovi s ricinem a navíc i věděli, komu je ten ricin určen, neměl někdo Koláře varovat dopředu? Jako ať s tím Koněvem ještě počká, protože po něm jdou agenti KGB? Stalo by se něco, kdyby Koněva sundali později?Nebo kdyby mu nejdřív dali ochranku a on pak sundal Koněva...  

Řeknou nám pane Kolář... byl on tak statečný, že sochu odstranil i přes varování BISky a nebo jich BISka pro jistotu ani nevarovala? Věděli o agentovi, věděli o nebezpečí a přesto jim dali ochranu až po měsíci od agentova příletu. A řeknou nám Kolář... Rusové jsou jasnovidci, že věděli měsíc dopředu, že sochu odstraněj? 

Zbytečně spekuluju... celé je to podstatně jednodušší. Kolář starší prostě potřeboval pro synátora další PR a tak si pokecali s Koudelkou. Bohužel už nikoho jiného než vrchního čučkaře za kamaráda nemá. Čučkař zařídil technickou stránku věci, protože kdo chce ruského agenta, ten si kufřík vždycky najde. Bohužel to zrovna blbě načasovali, protože se z Moskvy přestalo lítat a tak jedinou fotku podobající se pořádnému 007 měli z letiště z půlky března. Ten Končakov vypadá docela urostle, čili typický agent KGB. Koudelka pak zařídil zprávu pro policii, jak je to s mladým Kolářem nahnuté a tak dostal ochranku.  

Blbec jako Koudelka se samozřejmě obklopuje dalšími blbci. Co totiž těmhle kariéristům jde nejlépe, je odstranění kohokoliv, kdo by mohl být chytřejší než oni. A tak už ho nikdo neupozornil, že v Koudelkovsko - Kolářovském plánu je děr jak v ementálu. V naší zemičce se všechno vykecá, všude jsou blogeři a když už to začalo být neudržitelné samo o sobě, tak povolali dalšího debila - Janka Kroupu. Ten napsal článek o tom, jak ruský agent, kterému zabíjení rozhodně nezvedne krevní tlak, přešlapuje, protože je nervózní z kamery. Ale jinak se prý ovládá dobře.

Já bych byl z Kroupy taky nervózní. On vždycky přijde s nějakou habaďůrou. Tuším že to byl taky on, kdo přišel s tou novinářskou bombou, že Agrofert si pronajímá půdu k obdělávání a považte - bere na to dotace určené pro toho, kdo půdu obdělává.

Možná měl Kroupu Lukačevič upozornit, že sebeovládání je možná nejdůležitějším pracovním nástrojem diplomata a pokud by se Končakov ovládat neuměl, nikdy by z něj nemohl být kariérní diplomat. Dokonce ani v Rusku ne. 

Z celé téhle šarády plyne jediný závěr: 

Kdyby Putin chtěl, byl Kolář už dávno mrtvej. Nenašla by se žádná stopa cizího zavinění, vedle by ležel dopis na rozloučenou, v krvi by měl kokain a další dávka by byla rozsypaná na stole. 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (113 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Pár otázek Janka kroupy.
Pane tajný, nejsem hloupý?
Sám jsem si vás vyšpehoval;
kam jste nám ten ricin schoval?
Víte, kde se ukryl kolář?
On je skoro stejný smolař
jako je ten vochomůrka
ten taky do gatí čurká
od vašeho příletu.
Nehrajete ruletu?
Tu s tím revolverem.
My na všecko serem.
Sereme na historii
prasata nám řepu ryjí
v každé vsi je hytlermarket
děláme si oheň z parket.
Tak vám přeju hodně zdaru
příští schůzka u radaru.

Průměrný počet slepic: 4.8 (59 hlasů)

<a href="https://ocialisshop.com/ ">buy cialis online overnight shipping</a>

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Co by na to řekl Leo
Nevím, asi by se zapojil do rozkrývání bažiny a nadhodil by několik jasných popisů, situace na základech HisTórických spisků a vysekl by dvoustránkový komentář správnou, úředně nařízenou, češtinou a všichni sympatizanti by zajásali. Uráá, už sme na to přišli gde je díra. Mi se to taky líbí, gdýž něgdo najde v děravém vědru díru a dokáže ji podle souřadnic zaměřit, popsat a dokonce dokáže popsat i proces jakým způsobem mohlo k díře dojít. Je to všechno moc hezký, taky poslouchám svobodný rádia, gde se dovím, že našli ve vědru díru. Někeří kokoti to eště maskujou, páč jim leze z díry hlava, ale jinak dobrý na uklidňování, že jako se něco děje. To ale nesmíte jít do světa nikam abyste neviděli a neslyšeli tu spoušť. Já vím v čem je problém. Je to v tom, že lidi co sou v prdeli už minule nemají chuť číst ani poslouchat blboně co budou v prdeli zítra. A řeknu tak, divíte se? A představte si že jo.

Přes to všechno se blboni furt divěj. Hledají díru ve vědru, kerou už jim ukázali ti před nima. A co. Chuj s dírou, máme řešeto kerým tu díru zalejeme a bude zase hej. Do jistý doby to může bejt docela zábava pozorovat je jak sou celý šťastný gdyž objeví nějakou starou, jim dosud neznámou díru a nalejvaj přez ňu svý představy do teho velkýho děravýho vědra.

Člověk gdyž to pak čte, má dojem, že se svět mění, že to není možný aby ti moudří lidé jen tak ztráceli čas nalejváním děravýho vědra. Ale gdyž vidíte, že voni pak vemou to děravý vědro a začnou ho prodávat jako to nejlepší co jako sme gdy vynalezli, tak už teho musíte mít přece taky plný kecky.

Průměrný počet slepic: 4.7 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

je pěkný film, skoro jako Belaja gvardija.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

a normální lidi se smějí, tak v agentuře se rozdávají pěkné pojeby. Scallopi dostali chvíli spánku a na noční nastupují muži z rici. No snažte se, holenkové, ať se za své daně aspoň bavím.

Průměrný počet slepic: 4.6 (34 hlasů)
Trvalý odkaz

Ve svém okolí sleduji, že naposledy se náš posměváčský lid tak bavil při aféře "Ťokův průsmyk".
Ovšem průsmyk byla fikce, kterou ricinová realita překonala.
(Ježíši, a oni ještě "ricin", který je s tím posráním tak nějak podprahově nesmazatelně spojený....)
Kam na to choděj, aby byli za blbce, čerti vědí,

Průměrný počet slepic: 4.6 (52 hlasů)

Copak oni nevědí, jakou z nich má národ prrdel? To přece nemůžou nevědět.

Průměrný počet slepic: 4.6 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

Močí nám na hlavy a tvrdí něco o vlahém májovém deštíku. Kdyby ty jejich chcánky byly aspoň teplý. Zastesklo se mi po inteligenci Jakeše, Korčáka, Mamuly...

Průměrný počet slepic: 4.9 (39 hlasů)

Vzpomínám na Mirka Mamulu
na jeho širokou papulu
na jeho oč pidlaté.
Hřibe, vy jenom šmatláte.
Mamula razil cestu
přímo od města k městu
uměl zarvat i v sobotu
na práporu měl robotu.
Hřibe, vy šlapete v hovně
normálně nohama i slovně.
Váš předek Zdeněk Zuska
měl každá vrata úzká
byl kamarádem Mamuly,
ti nehráli si na nuly.
Vy máte strach i z ricinu
i z koroňáka v Ticinu
strachem se celý klepete
to už nebude repete
půjdete dělat doktora.
Radnice žádá Hektora.

Průměrný počet slepic: 4.9 (34 hlasů)

se svým samodezinformačním čtením. A už je to tady zase.
Musel jsem se ke komentáři vrátit, protože jsem měl pocit, že mi unikly souvislosti kolem věty:
"Kdyby ty jejich ochranky byly aspoň teplý.", že by autor věděl něco kolem orientace těch majáků lidské blbosti a přál by jim v proti ruské úschovně aspoň nějaké to povyražení? Ne, sakra zase jen to rychločtení.

Průměrný počet slepic: 4.5 (14 hlasů)

brýle na čtení?
Tipuju minimálně jedničky, ale spíš už to bude na dvojky.
Anebo to může být začínající zákal...

Jinak já mám na nimravé práce v dílně dokonce trojky. Sice když se podívám do dálky, nejsem schopen se postavit, neřku-li přejít pár kroků, bo mám tendenci padat na rypák, ale na dvacet cm vidím jako rys.
Pinocchio má ze mne dobrou prdel, když něco brousím na stolní brusce, nos pečlivě zastrčený v roji odlétajících jisker a nahlas kurvuju, protože mám problém s jemnou motorikou tak blízko ksichtu a ještě ohnutý nad kotoučem.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

na drobné práce si je sundávám a když zvednu hlavu, kolem je mlha
a nebo koukám nad či pod brýlemi a to zase pro okolí vypadám jako idiot.

PS: kdysi jsem někde četl, že někdy ve starověku, když ještě nebyla vynalezena lupa (i když nevím kdy vlasrně byla vynalezena, za mého dětství ale už určitě byla, protože jsem díky otevírací lupě v koženém pouzdře doutnal suché listí, zapaloval zápalky a škrtátka), vyráběli miniatury krátkozrací lidé.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

nic společného se skutečností, že jsme staří, opotřebovaní a k ničemu se nehodící dědci.
Orlí zrak a krátké ruce jsou prostě jasným signálem, že je nutno započít s nácvikem disciplíny zvané SKOK DO TRUHLY.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Že by
Za rozpoutáním aféry
Stála
Homo lobby?

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Pragmatik,
že je ve vládě tak nepochopitelně moc zastoupen ten Aspen a to ještě nenapsal všechny a náhoda tomu chtěla a jen tak jsem koukla na toho novináře "z úniku" a ......mají ho tam (i Kundra je také jejich... )

https://www.aspeninstitutece.org/people-profile/ondrej-kundra/

A dnes Vy zase s těmito, inu kdo ví "není kouře bez ohně":

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ond%C5%99ej_Kundra
"Spolupracoval s Jakubem Jandou z think-tanku Evropské hodnoty.[4]"

A vynáší se nejen anonymní dopisy od čučkařů, ale i ze Sněmovního bezpečnostního výboru z režimu vyhrazené..., výbor se prý usnesl, že reakce BIS byla adekvátní, co dodat.
Asi i to vynášení je v ČR už adekvátní, musíme být světu pro smích, BIS včetně.

https://eurozpravy.cz/domaci/politika/rusky-agent-s-ricinem-v-cr-reakce…
Odtud kopíruje:
"Deník N s odvoláním na nejmenovaného člena výboru napsal, že Koudelka poslancům potvrdil, že do Prahy skutečně přicestoval diplomat, který je spolupracovníkem jedné z ruských tajných služeb, že MŮŽE představovat pro pražského primátora a starosty dvou městských částí nebezpečí a že se stále nachází na ruské ambasádě. Česko ho zatím nevyhostilo, protože nemá přímé důkazy, že dotyčný skutečně spáchá kriminální čin....
Vicepremiér Karel Havlíček (za ANO) v neděli v České televizi uvedl, že ruské výhrůžky pražským politikům jsou nepřijatelné, vláda ale odvetné kroky včetně případného vyhoštění některých diplomatů podnikne až po potvrzení informací bezpečnostními složkami."
****************************

Takže Skripal 2:0 a bude se vyhošťovat a nasírat Rusko víc a více....
Prostě ROSATOM nesmí projít a tak myši které řvou, mají prééééé.

(Ale být Kundra, tak si dávám bacha spíše na šílence ve zpravodajských službách jiných, prý "necizích"!
(Kuciak by mohl možná vyprávět...)
A jen dodatek, koho všeho bude ten "Aspen" Hamáček muset chránit, aby pak ještě vůbec stíhala policie i pomáhat..☺

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

a nerozebírejme to příliš.
Ad Kundra: "Spolupracoval s Jakubem Jandou z think-tanku Evropské hodnoty."

Spolupráce může být velmi rozmanitá, ani toto bych raději tedy nerozebíral, některé možnosti si radši ani nepředstavuju.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

Nu vyhrabat v paměti, či spíše v podvědomí, zrovna Mamulu, to už musí být sakra impuls, který to dokáže.
Iniciátor téhle aférky možná ani netušil, že ti současní už nás začínají srát stejně, jako kdysi ti minulí.

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

hrát si s jejich děckama. Nakonec jich měl 6. Bydlel na Preslově ulici, za Čapkárnou.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Nějaké následky?

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)