Ňáko se nám to otočilo ne?

Autor
Štítky

aké máte neodbytný pocit, že nám další neměnná pravda začíná mizet na smětišti dějin? Navíc se to stalo úplně přirozeně, nemělo to sice stejné příčiny, ale podobné průběhy. Zkrátka a dobře, nějak se nám prohodily národní entity a stačily na to necelé čtyři generace. 

Němci už nemají skoro žádnou armádu. Ale v principu jim to vlastně moc nevadí. Jsou přece viníky těch nejhorších zvěrstev včetně mučení, vraždění, zabíjení, leckdo si to o nich myslí a oni sami se tomu přizpůsobují. A tak už nemají ten wéhrmacht, ale jen uniformy pro těhotné vojačky.

Mnohem víc se spoléhají na svojí sílu průmyslu a peněz. Jejich vliv jde přes různé fondy, neziskové organizace, různé filantropické miliardáře, ale zároveň také přes komplikované vlastnictví mnoha podniků i klíčových oblastí průmyslu a zemědělství. Mají dlouhé prsty, v každé vládě v Ojrópě mají svoje lidi, které si vyškolili a zkorumpovali a mají pocit, že důl je díra v zemi mladý pane, ten vám nikdo nemůže vzít. Peníze přece dělají peníze a je důležité, kdo má kontrolu nad jejich tiskem. 

Nejsou ti Němci vlastně Židé a možná dokonce víc Židé než Židé?

Naproti tomu ti Izraelci mají armádu par excelance. Jejich zbraně jsou konstruované především na boj a méně na obchod. Mají brannou povinnost jako za wehrmachtu. Muži i ženy. Mají svojí zemi řádně vyzbrojenou, sklady plné,  civilní obrana funguje, plynovou masku má každý kojenec, každý byt je zároveň trochu bunkr. Armáda je řádně zaplacená, dobře motivovaná, na technologické špičce a Izrael na ní dává největší podíl HDP na světě. Už dávno se tam u Jordánu nespoléhají na vliv peněz. Moc vychází z hlavně pušky či tanku, z raket i atomových hlavic. 

K tomu mají i své řádně vykreslené nepřátele, mají plány na jejich konečné řešení a budou to dělat podle své dávné zkušenosti. Ghetoizace, příděly, ostnatý drát a kulomet na každém rohu. 

Nejsou ti Židé vlastně mnohem víc Němci než Němci? 

To se nám to pěkně otočilo že? A to ještě pořád žijí pamětníci, že to bylo naopak. 

Izraelci zbrojí, anektují, potlačují a jejich veřejnost to schvaluje. Proč? Inu bomby v ulicích, teroristické útoky, otevřený i skrytý boj, pocit ohrožení z vnějšku, vědomí, že jsou závislí na podivných choutkách velmocí. A pak stačil jeden hezký prošedivělý kariérní diplomat, který v tom umí chodit, umí dělat aliance, umí mluvit, umí být v soukromí tvrdý, ale navenek je to první služebník státu a ukazuje lidem, že zná cestu k pořádku v ulicích, zná způsob jak zařídit, aby jim na domy nedopadaly podomácku vyrobené rakety. Ukáže na jasné viníky a vidíte, nepotřeboval k tomu ani žádnou novou ideologii. Nemusel si vymýšlet žádný nacionální socialismus, bohatě mu postačilo sáhnout do bohaté kulturní minulosti a uhodit na správnou strunu.

A všimněte si... také zjistil, že mezinárodní společenství je měkké, že mu vlastně v jeho imperiálních choutkách leckdo fandí, že postačí trocha úhořovosti a nebude problém s tajnými dodatky lecjakých smluv, které mu dost umožní. Nepotřeboval k tomu ani žádného Stalina nebo Chamberlaina, zvládl to stejně hladce s Trumpem i s bin Salmánem. 

A veřejnost je spokojená. Nebudou rakety a bomby v ulicích... Nějakého ostnatého drátu a brány s patřičným nápisem, cože to osvobozuje, toho si patrně ani nevšimnou. Vlastně si to ani neuvědomí, stejně jako si ani průměrný Němec ani Hitler osobně neuvědomovali, jaké monstrum vlastně jsou, dokud je spojenci nedonutili k prohlídce jejich vlastních koncentráků. 

Já bych k tomu chtěl Vidlácky dodat, že podle stejné pararely bych všechny Izraelce chtěl varovat. Hitler také zařídil pořádek v ulicích, ale za pár let přijely sovětské tanky a ulice obrátily v trosky. Na začátku byl sice bordel v ulicích, ale na konci byly v ulicích krátery a suť. Ono je to tak vždycky. Ti na východě byli podlidé, kteří neměli nic z toho, co mělo Německo. Ale vyhráli, protože poznali, že buď musejí zvítězit nebo všichni zemřou.

Chtějí tam v Izraeli, aby tam okolo nich došli všichni k názoru, že musejí buďto vyhrát nebo zemřít? 

Těch pararel je ještě víc. Také jsou podporovaní bohatými židy i lobbystickými organizacemi z USA, kteří investují do jejich továren na smrt. Netanjahu také vypadá jako úplně normální člověk a také o něm novináři píší, že je gentleman. Také ho většina židů podporuje a ti co ho nepodporují, ti mají v Izraeli stále větší problémy. Také má svoji říši zla na východě a její ajatoláhy ve vedení vykreslují stejně jak německá propaganda bolševiky. Sunité je vlastně vůbec nemají rádi, ale kdyby se pustili do šiítů a vyvraždili se navzájem... to by se jim celkem líbilo. 

A nakonec... většina izraelců jsou také úplně normální lidi. Také chtějí mít hlavně klid na práci a čas na rodinu a koníčky. Také chtějí mít sociální jistoty a jednou jít do důchodu. A také jsou kvůli tomu schopní zvolit někoho, kdo je svými ambicemi může zničit.  

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.2 (81 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

nějak mne dnes nenapadá, co by na tomto textu mohlo být špatně.
Neboli izraelci si s araby pomaličku vyměnili role a teďka už z toho tak trochu - dost hodně - Ádovatí...
Stane se...
U nás v Gorolistánu je pořekadlo - Vypjyranego chleba nejvjynkšo skiba - odmítaného chleba největší krajíc.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

1/ jedině správná - to jest vůdčí - role izraelského státu v regionu,
2/ plyn ve Středozemním moři a Rus zaklekávající všechny ostatní na jeho pobřeží,
3/ připrchlíci v Arabské - pardon - prozatím ještě Německé unie,
4/ nutnost mít vnějšího nepřítele (ten pán prostě nasbíral doma moc průserů a vysekat se může jedině tím, že budem lidem uznán za JEDINĚ správného vůdce. Takových tu byla spousta před ním - třeba ožrala Jelcin.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdo jde pořád doprava, nakonec k cíli dorazí zleva.
A kdo doleva, k cíli dorazí zprava.
Svět se točí ve spirále.

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Všichni jste se mi snažili vysvětlit, že v Německé unii je čistým plátcem ten stát, jehož odvody do Bruselína a spol. přesahují výši přijatých dotací na jeho svrchovaném území.
To ovšem vyplývá ze samotného pojmu "plátce" a já se ptal, kdo mi může vysvětlit rozdíl mezi čistým plátcem a špinavým plátcem. A nezajímá mne možnost, že takový plátce není, protože se jednoduše nevyskytuje.
Ptal jsem se na rozdíl mezi špinavým a čistým plátcem.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

pytlík mám špinavý, bo se v zájmu zachování zdraví nemyju.
A úmysly mám taky špinavé, bo furt špekuluju, jak to udělat, aby mi erár posílal každý měsíc pořádný pakl peněz.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Slova jen slova, nic než slova, kdo si co vloží do pojmu, to tam má a mocnější tvrdí muziku i obsahy...
Špinavý -ani plátce - se v EU neříká, bo to má negativní konotace, FUJ JE TO, styďte se !
Slovo čistý je eufemismus, jak jde o prachy nejde moc snad ani říci "čistému vše čisté, tož tak" ale dobře to zní a tak pozitivně, jako čerstvě vypraný prádlo......

V EU máme vše jen čisté, pozitivní, nadějné a zalité paprsky slunce i solidarity a pomáhání.....

Tedy se podsouvá, že je to vždy čistý, ale buď plátce a nebo pak příjemce!
To nalhávají i nám a přitom náš příjem je jejich příjem (a náš i pár všehoschopných) a kapitál od nás teče jak z děravého vědra, lid dolní sbírá jen kapky u dna.

Targu(si) Vy třeba nejste čistý ani špinavý plátce.
Vy jste poplatník.

Plátce jste už byl, třeba DPH a sám víte jak špinavá ta daň byla, jak Vás to umazalo.
A tam se neříká čistý plátce, ale spolehlivý a nebo čert chraň nespolehlivý plátce,
to je jen krůček od zkázy...

Kouzlo je v tom slovíčku plátce,
ten totiž dle třeba daňových definic je jen správce a výběrčí a platí v přenesení někdo jiný, to co máte očištěné odvést do státní kasy.
Ale plátce má samozřejmě za vše odpovědnost, to zase jo, to maličko připomíná ty vztahy v EU, vybere -nevybere, musí odvést státu a ručí, když se něco pokazí. Ale někdy i něco dostane a na to lidi slyší.

A je na politicích a trubačích v médiích (nebo trubcích) jak to umí poplatníkům i plátcům prodat.
******************
K článku nemám NIC, tak jako fašismus může přijít i z Izraele, komunismus může překvapit USA...nyní mne ale urgentněji zajímá, co to roste přímo u nás v kotlince.,....

Průměrný počet slepic: 4.8 (15 hlasů)

čistý plátce je ten, u kterého je na první pohled vidět, že platí do kasy Uhnije víc, než dostává na dotacích.
Špinavý plátce je ten, kdo sice na dotacích dostává z Uhnije na dotacích (kterých stejně polovinu rozkradou úředníci) o pár drobných víc, než tam oficiálně platí do kasy, ale do Uhnije odvádí tak nějak neoficiálně víc, než dostává.
Třeba ČR - dividendy (cca 350 mld za rok) z dceřinných společností zahraničním bankám, zisky odváděné do daňových rájů, pracná výroba zde za podhodnocené české mzdy, ale prodej finálního výrobku s vysokým ziskem v zahraničí, dovozní cla se platí v té zemi, ve které ten výrobek vstoupil do EU (podívejte se kolem sebe, kolik máte věcí z Číny. Cla z těchto výrobků se platily ponejvíce do německé pokladny, bo většina jde po moři do Hamburku).
Ale o tom se moc nesmí moc mluvit v oficiálních sračkometech.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

Clo se platí v zemi adresáta. To jest povětšině na kontejnerových terminálech. Paskov, Otrokovice, Holešovice.
Tedy měl byste pravdu, kdyby zboží z Čajny mohly objednávat pouze firmy se sídlem v Dojčeristánu, což zatím nemají tak úplně ošéfováno, protože Čtvrtá říše si doposud hraje na demokracii.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

...s těmi 350 mld, to je totiž hrubé krytí výdajů byrokratického unijního aparátu, jak jsem se dočetl jinde. Jak by asi vypadal průzkum veřejnosti, pokud by se zveřejnily stránky "má dáti a dal"? A říkám recht, pravda neexistuje :)

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

že kdyby se zveřejnily KOMPLETNÍ stránečky má dáti / dal, asi by se moc diskuzí o vystoupení z německounijního letadla už nevedlo a Okamurovy preference by vystřelily vzhůru jak sovětský raketový nosič.

Btw. když už jste zmínil ty miliardy na udržení bruselínských cizopasníků, navodil jste mi docela čerstvou vzpomínku na nedávno uvedený německý film o ukončení života Třetí říše. Mám pocit, že to byla Bitva o Berlín.
Venku zuřily pár set metrů od bunkru boje, lidi neměli co jíst, kdo nechtěl střílet na Rusa, byl popraven.
A v bunkru se debužírovalo a chlastalo, jakoby se nic nedělo. Přesně jako na Titanicu.
Nerozumím těm idiotům na horní palubě, kteří dobře vidí, kam sled událostí směřuje a nedělají nic, anebo se snaží vývoj ještě více akcelerovat.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

si to nepřipouštějí. Ani nemohou. Protože by jim vše, v čem až dodnes žili, spadlo jako domeček z karet. Přišli by o vše, čemu věří. A to je velký zásah do integrity člověka. Proto v tom pojedou až do konce.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

teda Vidláku,
pět slepic. Ale šťouchl jsi do vosího hnízda, a kasta nosatých nedotknutelných má dlouhé prsty, rozprostřené po celém světě. Němci jsou proti tomu lokální komplikace, jejich expanze do světa se (kromě pár ostrůvků němectví v jižní americe či jižní africe) nikdy moc nedařila.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

Souhlas s Johanem, tohle by mohlo být potenciálně značně nebezpečné téma. Pan Stwora ze Zvědavce by mohl vyprávět. On tedy nebyl velkým příznivcem Vyvoleného národa a jejich zdejší příznivci na netu (mimochodem proti nim jsou Scallop a ostatní elfové slabý čajík) se na něj zaměřili a začali mu dávat najevo svou nelibost. Nejdříve klasicky trolili, pak vyhrožovali a nakonec na něj začali posílat udání. Nakonec se jedno ujalo a pak už to šlo samospádem, takže ho několik let tahali po soudech za schvalování holokaustu. S ohledem na to že naše soudy často pracují podle politického zadání, například v kauze Tykadla, nebo schvalování atentátu na vojáky v Afghanistánu, a na ten nový paragraf o předsudečné nenávisti je v současnosti svoboda slova spíše iluzorní.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Postavit politiku a státní existenci na jedné velmoci, která začíná mít problémy sama se sebou, nevypadá příliš rozumně. Nám lidem čas ubíhá rychle, 80 let je slušný čas, svět ale má jiné hodiny, nejmenší jednotkou je generace, asi čtvrt století. A ten světový tik-tak bije všude - tik-tak. A nezastaví se!

Průměrný počet slepic: 5 (21 hlas)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rožnovský dědeček smutně bije.
Rožnovský dědeček smutně bije,
rožnovskou babičku
přes její hlavičku.
NEZABIJE!
A královna Alžběta diskutuje s traktoristy.....

Průměrný počet slepic: 3.7 (11 hlasů)

In reply to by robertík (neověřeno)

Trvalý odkaz

STVOŘITEL

Sedí Pán při malém pivu
ve tváři má zděšení.

Není ani příliš divu:
Padá na něj lešení.

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

Jó chlapci, tenkrát humor to byl ňákej humor. Inu stařecká nostalgie, třeba:
někdo tu hajá
někdo tu hajá
někdo tu hajá

a já

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Šla teta na snímkování,
měla pěkné tetování.
A pan doktor se jí ptal:
Kdo vás teta tetoval?
Nechte prosím slušnou ženu,
já jsem tu jen u rentgenu.
Sama já se tetuji,
drátuji a letuji!

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Kolikrát se ho Arabové pokusili "zahnat do moře"?
Židů je v Izraeli několik milionů a mají tam i arabskou menšinu. Křesťané jakžtakž, ale muslimové loajální nikdy nebudou, ledaže by vládl islám. Ostatně, území dnešního Izraele muslimové od Židů vyčistili už dávno. A téměř úplně i od křesťanů.
Izrael je maličký státeček. A geograficky na tom je hodně blbě. Jeho nynější hranice se špatně brání. a je bez možnosti dlouhodobého přežití, i když se všichni tamní Židé ozbrojí po zuby. Takže je pochopitelné, co chce udělat.

S Hitlerovým Německem nebo Němci bych to nesrovnaval. Jsou tam zásadní rozdíly.
Německo zbrojilo, když ho nikdo neohrožoval. Izrael historicky zbrojil z donucení. Arabové je chtěli vyvraždit a netajili se tím. Izrael vznikl na základě toho, že Židé hledali někde na světě útočiště poté, co jich 6 mega vyletělo komínem. A velmoci pro to měly pochopení. Německo vedlo války útočné, Izrael obranné. Německo chtělo půl světa, zatímco Izrael chce zarovnat své území.

A co se týče místa k žití, tak v Izraeli je větší svoboda a lepší život než u sousedních Arabů. Je v podstatě evropský. Arabové se řídí koránem. Podobnost s knihou Main Kampfy je jistě náhodná...
Obyvatelstvo má k práci úplně jiný vztah bez arabští sousedé. Zřejmě daný geneticky. Arabové v historii téměř nepracovali. Ještě tak prodávat na trhu. Nebo dělat kebab. Pro svobodného je prácě ponížením. Měli židovské, křesťanské, zoroastriánské a hinduistické otroky. Jasně, zezačátku, kromě US Židů, pomáhali SSSR a ČSSR. Pak se to přehodilo. Ale vybudovat zemi z písku, zúrodnit, vysázet lesy, zemědělství, průmysl, školství, to museli udělat sami. Ve srovnání s muslimskými zeměmi nebo jinými rozvojovými zeměmi, kam Evropa sype taky dost (např. Palestina nebo Kosovo), dokázali nemožné...
Takže se srovnává nesrovnatelné.

Jasně, podporují je US Židé a např. Pražská kavárna. Splývají s US oligarchy a to jsou lumpi. Jenže, US deep stát dostává peníze od Arabů. A tihle lidé nejsou pochopitelně fanoušci Izraele... A do Izraele se, obdobně jako během války a po válce, stěhují Židé z Francie nebo ze Švédska, které před útoky přistěhovalých muslimů domácí země nechrání!

Takže, v těch končinách je to průser celkové. Ale srovnávat Izrael x Německo je silné kafe...

Průměrný počet slepic: 3.4 (39 hlasů)

a čerpáte "informace" jen z propagandy, bylo by lépe se k tématu nevyjadřovat.

Průměrný počet slepic: 3.6 (24 hlasů)

demokratický post(r)oj.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

odhazuji v dál plnou silou a buším do klábosnice, až se mi z toho zavařilo písmenko "c" (což mě nadzvedlo ještě o metr výš, bo nevím, co s tím).

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

Má ji skoro ve všem. Zatímco váš příspěvek je na úrovni výkřiku pragokavárníka.

Průměrný počet slepic: 2.4 (19 hlasů)

Na vašem místě bych zapracoval prvně na omluvě.

Průměrný počet slepic: 2.5 (18 hlasů)

In reply to by Pozorovatel (neověřeno)

Trvalý odkaz

hormony, jak mi obvykle doporučují mí potomci, když obdržím záchvat zuřivosti pramenící z jejich existence.
Pan Občan zde nikoho nijak zásadně neurazil. Tedy já jsem nic takového nezaregistroval. Neboli já vás tady urážím , pomlouvám a spílám vám mnohem více, než on.
Nechme v klídku pana Občana popracovat a já bych se přimlouval, aby svůj postoj k této otázce zformoval do článku, nikoli do diskuzního příspěvku.

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

Mimochodem,
značná část mých starších přátel byli Židé, podle čehož (a nejspíš i podle mého matoucího vzhledu či dávných zasutých genů) mě nová generace omylem za Žida považovala či považuje.

Kromě toho jsem měl v příbuzenstvu muslima a nechybělo mnoho a mohl jsem mít muslimská vnoučata.
Proti žádnému muslimovi Z TĚCH, KTERÉ JSEM POZNAL nemohu říct křivého slova, (a mohu říci mnoho slov pochvalných) stejně jako proti osmdesáti procentům Židů, které jsem OSOBNĚ poznal.

Jiřina Rybáčková, autorka knihy Amerika v zrcadech, říká zhruba toto: většina báječných lidí, kteří nám v Americe nejvíce pomohli, byli Židé. Ti nejhorší, které jsme tam potkali, byli TAKÉ Židé.

-------------
Abych nezapomněl, smekám před Vidlákem za dnešní článek.
Formuloval bych některé věci asi trochu jinak, ale jak se znám, bylo by to na úkor srozumitelnosti.

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

přijde partička s tébichama a s mačetami. To se ještě budete divit.
Já znám jen jednoho muslima a dovolím si tvrdit, že je to vylízané pako, které přestože pochází z Evropy (Bosna), má zakódované zcela jiné základní stereotypy.
Čímž vůbec nechci naznačit, ani otevřeně vyhlásit, že za to může jeho víra. To ani náhodou. Spíš bych řekl, že je blbej vod narození. Do mešity naštěstí nechodí, bo by mu jeho souvěrci asi nakopali prdel. Za to je ale opravdovým extraktem nafrněnosti, nadřazenosti a pýchy, i když ani on sám neví, na co by měl být pyšný. Prostě katastrofa, která ovšem podle mne v tomto punktu nepochází z koránu. Je to prostě daný kulturní vzorec chování převzatý od starších generací, které dotyčného vychovávaly.
Pokud se pak něco takového spojí s "náboženským prozřením", je na průser zaděláno.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Chápu Občanovu rezignaci na jakoukoliv diskuzi s Dexxem, ví, že to je marné, marné.... Ale zajímalo by mne Anonyme, co Vy myslíte tím "skoro" (tzn. ne ve všem), přibližte mi prosím jak je velké to "skoro", v němž Dexx pravdu nemá. Mrzí mne, že už asi na pokec čas mít nebudu, ale za odpověď bych vám byla vděčná. Díky

Průměrný počet slepic: 2.9 (12 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zkuste napsat svůj názor na Izrael. Zdá se, že máte předem jasno.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

TAKOVÍ LIDÉ JAKO VY mají jasno předem bez ohledu na jakoukoli argumentaci.

Průměrný počet slepic: 2.3 (7 hlasů)

Pokud prohlásím: "Šachovnice je bílá" a zdokumentuji to několika tisíci mikrofotografiemi, budu mít nesporně pravdu.
Pokud prohlásím "šachovnice je černá" a zdokumentuji to několika tisíci mikrofotografiemi, budu mít nesporně pravdu.

Průměrný počet slepic: 4.3 (14 hlasů)

Občane, každý zde má právo se vyjádřit. Pokud se vejde do určitých mantinelů. A vy nemáte právo, druhým vyjádření zakazovat. Ostatně, v reálu byste si to nedovolil... Vaše reakce nic k tématu neříká. Vypovídá (tak nějak už tradičně) pouze o vás...

PS:
Situace kolem Izraele není černobílá. I v USA je situace složitější. příznivci Izraele mohou zvenčí splývat s US Deep State, ale ve skutečnosti tomu tak zcela není. A v každém národě jsou lidé dobří i špatní. Je to složitější, než zřejmě dokážete pochopit. Stejně tak historické srovnání Izraele s Německem je chucpe.
Nemám přes víkend moc času, ale rád s vámi podiskutuji. O faktech, slušnou formou. Jestli to zvládnete bez předsudků, slušnou formou. Při troše dobré vůle byste to zvládnout mohl. Osobních útoku se nemusíte bát, považuji je za nefér a hloupé 😎

Průměrný počet slepic: 3.5 (20 hlasů)

Bude ozdrojovaná, co to půjde; a to chvíli trvá.
Ubezpečuji Vás, že v reálu bych si to dovolil.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

ozdrojovat, co chcete.
Napsal jsem, že Izrael a Německo se - historicky ani současně nedají srovnávat -.
Je tam naprosto jiná historie, přítomnost, množství a ohrožení. Můžete ozdrojovat a napsat cokoliv, je otázka, jestli to tvrzení, na které reagujete, vyvrátí.

Ubezpečuji vás, že zakazovat mi někam psát, byste si v reálu nedovolil. A když, tak pouze jednou.

Průměrný počet slepic: 2.4 (15 hlasů)

navrhuji, pane dexxi,abyste se pokusil napsat totéž, co pan Občan.
To jest ČLÁNEK, nikoli reakci v diskuzi.

A samozřejmě souhlasím s vaší premisou, že poměry jsou s Třetí říší neporovnatelné. Možná to bude tím, že svět není po WWI., Izrael se nerozkládá ve středu dnešní Ojropy a neplatí reparace ve fantastických výšinách.
Je ovšem snadno prokazatelné, že se tento státní útvar začíná nebezpečně přibližovat k tomu, co ve finále prováděl náš - to jest - ojropský Ádík. A pochopitelně nejen on, protože je neprávem glorifikován, co by vynálezce a zakladatel těchto "pokrokových" metod. Těch prvenství ve smyslu konečných řešení "palčivých otázek" zas tolik neměl, neboli pilně opisoval z historie.
Tedy abych to ukončil, i soudruzi ze země zaslíbené mají od koho opisovat vyzkoušené metody a postupy. Nebezpečné je, že o nich začali mluvit jaksi bez ostychu a dokonce je začínají realizovat. A znovu upozorňuji, mám na mysli finální dopady, nikoli příčiny, provedení vnější a vnitřní podmínky a poměry, blablabla - blebleble...

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

Vláda jedné strany. Ozbrojené gardy, likvidující opozici. Plánovaná likvidace mnoha etnik, i našeho, jako podřadných. Občanství jen rasově a myšlenkově čistým. Opravdu byste to srovnal?

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

byly a mnohé, palestinské tábory jsou známé - oddělované a lidé propouštěni na povolení, život v nich není lehký, známý je děsivý masakr palestinských uprchlíků v Sabra a Šatíla, kde podíl izraelské armády byl také jasný a v Izraeli samotném vyvolal řadu protestů - situace je velmi složitá a nelze ji popsat pár větami obhajujícími tu či onu stranu - na vzniku izraelského státu mají podíl mocnosti a sledovaly tím své cíle a samotní Židé také nejsou jednotní v pohledu na jejich stát. Já bych se přimlouvala, aby diskutující spíše než vyčítání neznalostí toho druhého uvedi svůj pohled, nejlépe podložený - pravda je, že Palestinci byli nevybíravými způsoby z jejich území vytlačováni a de fakto stále jsou - a samozřejmě akce vyvolá reakci. Jinak na věc hledí třeba palestinský lékař /vynikající odborník, u nás vystudovaný a tady usazený, pediatr a hematolog/, jinak samotní Židé - například mnoho jsem se bavila se studentem pocházejícím z Jeruzaléma, spolužákem mého syna ve Frankfurtu - a to jsou prostí lidé, kteří vidí povětšinou to, co se promítá do jejich životů. Tedy prosím diskusi, ale neurážet druhou stranu, jestliže vím víc, uvedu to a ostatní se rádi poučí. Teď jsem promluvila zase jako úča, omlouvám se , je to profesionální deformace, pořád někoho poučovat.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

Sama jste to napsala. A teď váhám... Kolik protestů v Říši vyvolaly Norimberské zákony na ochranu krve? Osvětim? Buchenwald? Útok na sousední země? Skutečně je to stále ještě nesouměrné.

Zatím bez slepic

Pánové,milující Izrael
Už viděl někdo žida pracovat na poli v dolech,na stavbách?
Buˇjsou to novináři,kulturní umělecká fronta a hlavně kde šustí peníze,zkrátka,žáby na prameni.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

kdopak to pracoval v kybucech a kdo pracuje ve zbrojovkách? Antisemitismus- náboženství primitivů.

Průměrný počet slepic: 1.5 (6 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

PRACOVAL...
Nikoli kdopak pracuje.
Izrael z r. 47 není Izrael z r. 20.

Svět se mění - já dodám "bohužel"...

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

co se tam v 80tkách se tam s velkou slávou a nakonec souhlasy velení - sovětského a dalších soc.dem.přestěhovala .... to nevíte,,,,, no asi jste nebyl na světě, nebo příliš prťavý abyste to zaregistroval. Pokud pamatuji tehdejší aktivisti z toho dělali dost velký rozruch, že je "nechtěli" pouštět do země zaslíbené". Holt tam potřebovali někoho, kdo by v tehdejších podmínkách dokázal tam vybudovat sovětská " kolchozní společenství": Ony ty kibucy jsou v podstatě kolchozy a to mám od člověka, který znal obojí - jak z ruska tak odtamtud.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

první předválečné - za podpory/agitace - britů a frantíků, potom po vzniku v poválečném čase - to nevím kdy, ale došli další, nikdo nemládn a tak bylo potřebay lidí na udržení a dle sovětského vzoru dobudování struktury - další várky - což byly ty 80tky. Ono se o tom moc nepíše a špatně se to hledá, ale je to logické a viděla jsem v 90tkách dokument - kde se život v kibucech "oslavoval", a taky každý byl ne z mixů odkud přicházeli, ale separované - český, ruský atd. Taky přímo ve velkých městech jsou ulice/čtvrti, kde se domluvíte - tu rusky, tu česky atd. včetně dvoujazyčných reklam a popisů uličních.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

tedy kolektivní hospodaření, ale občina, komuna. Vznikaly ne nařízením, ale z nutnosti přežít (boj s pustinou i Araby).

Zatím bez slepic