Skoro v tom není rozdíl

Autor
Štítky

Nejprve krátká glosa... včerejší a víkendové články ukázaly podle mě zcela zřejmě, že na Kydech jsou zastoupeni čtenáři, kteří Izrael/sionismus/židovství fakt nemusejí. Pak jsou tu zastoupení čtenáři, kteří Izraeli fandí a problém vidí především v  arabech a jejich přístupu  a pak jsou tu čtenáři, kteří se v tom nemíní patlat. 

Důrazně žádám, ba rozkazuji: Berte na to ohled. Kydy jsou dvorek, kam může každý, ale nikdo nebude odsuzovat druhé za to, co si myslí. Nikdo to ale nebude nikoho posílat do plynu a počítejte s tím, že pokud dnes kritizujeme Izrael, zítra to může být úplně naopak. 

I kdyby mi poslal článek Jásir Arafat, tak bych ho otiskl. Pokud by mi poslal článek osobně Netanjahu, také bych ho pustil. U mě na dvorku je azyl. U mě na dvorku je kosmická Gilda, kde v maxitrajleru vedle sebe mohou stát fregaty Harkonenů i Atreidů. U mě je dovoleno kritizovat araby, ale je dost možné, že s nimi budete muset sedět u jednoho stolu. U mě je možné kritizovat Izrael, ale je dost pravděpodobné, že budete s nějakým izraelcem konfrontováni. 

Za poslední tři články jsem zaplatil vysokou cenu. Přišel jsem o jednoho autora který mi bude chybět.  Nebylo příjemné si vybírat mezi zásadou pustit všechno a nebo pohodlným odmítnutím, přičemž mi bylo jasné, co to rozpoutá.  Tak ať ta ztráta má alespoň smysl. Respektujte všichni, že zde na dvorku se váš názor nikdy nestane definitivním. 

A teď už k dnešnímu tématu: 

 USA hoří ulice. Demonstrace se rozšířily všude, doprovází je petardy, kameny, rabování. Protestuje se násilně i nenásilně, protestuje se všude. Jsem zvědavý, jestli se demonstrace potkají s koronavirem - mohlo by to být ještě zajímavé. Každopádně  amíci mají nové téma číslo jedna a elfové ještě nedostali noty. Zatím se jen ví, že Trump je fuj a jediné zprávy z naší-vaší ČT jsou převzaté ze CNN. Z Foxu samozřejmě ne.  

Střílí policice v té nejlepší dokonalé a ultra skvělé demokracii do černochů?  Nebo tam mají problematické černochy, kvůli kterým policie střílí? Elfové, dejte si záležet a řekněte nám v co máme věřit. Než si to rozmyslíte, nebo zavoláte řídícímu důstojníkovi, krátce shrnu události: 

Nebyl žádný problém natočit video, na kterém klečí policajt na krku zatýkaného černocha u kterého se nenašla žádná zbraň, který prosí, aby ho nezabíjeli a klečí mu na krku i když ten už jen bezvládně leží. Nemusíme být doktoři, aby nám bylo jasné, že klečení na krku není zrovna příjemné a zatýkaný za chvíli vydechl naposledy. 

Policista byl obviněn z vraždy, ale jak to v USA v podobných případech chodí, nejspíš odsouzen nebude a pokud ano, tak jen na oko. Pitva prokáže, že příčinou smrti nebyla policejní bota na krku, ale jiné potíže způsobené americkým životním stylem.  Prostě zemřel přirozenou smrtí ve rvačce.  Stejně tak se ukáže, že milý černoch byl vlastně recidivista, nejspíš se objeví ještě další videa, která budou vše stavět do jiného světla a po třech letech soudů, odvolání a podobně to potichu bez humuku skončí. Takhle je to totiž vždycky. 

Já bych chtěl podotknout něco jiného:

Právě se díváme v přímém přenosu, kam vede dlouholeté přikrývání hnoje slámou. 

V USA je velký problém s ghety, kde žijí především černoši. Říká se jim Afroameričané, zkoušela se pozitivní diskriminace, utratily se miliardy dolarů vládních programů, další miliardy zaplatili filantropičtí občané, udělalo se hodně zákonů proti rasismu a výsledek je ten, že v USA jsou čtvrti, kde policajt střílí okamžitě, jakmile při zatýkání dá černoch ruce do kapes. Většina policajtů je rasistická až na půdu, jsou členy různých white power, policejní odbory jsou prosycené skinhedy ze kterých by se Ortel i Landa dost vyděsil. 

Proč? Protože to často bylo obráceně. Na každé služebně jsou fotky kolegů, které někdo odprásknul ve službě. Ať jim při školeních říkají cokoliv, všichni vědí, že musejí tasit první, jinak to může být jejich poslední služba. Na to není žádný manuál, oni jen prostě vědí, že býti dobrákem je přímá cesta do rakve. 

Každý den američtí policajti zatýkají různé nafetované zlodějíčky, gaunery, členy gangů a znají už všechny finty - od namachrovaných nadrogovaných blbečků, přes křiklouny až po takové, co čekají až se ohlédnete a pak se vás pokusí píchnout. Co taková služba s lidmi udělá? Jednak zhrubnou, zatvrdí se, zcyničtí, ti slabí a emotivní odpadnou a jdou dělat někam do korporátu, ty s pomalejšími reakcemi, kteří něco opomněli, ti jsou zastřeleni a zůstanou jen specialisti, co to dělají tak nějak povojensku. Střílejí první. 

 Jenže o ničem z toho se nesmí mluvit. Nějaká černošská kriminalita, to je rasismus. Nebezpečné čtvrti, no go zóny, to je fake news. Pokud na to někdo upozorní, je okamžitě ukřičen případně rovnou obviněn. Problém je přikryt. Hovno se schovalo pod slámu, ale nikam nezmizelo. Je tam, kvasí a tu a tam vyleze na povrch v podobě podobného incidentu. 

Každý den je v USA zastřelen při policejním zásahu nějaký zlodějíček, který pistoli má. A tu a tam se logicky stane, že je zastřelen někdo, kdo pistoli nemá. Každý den jsou klečením na krku v USA zatčeny desítky lidí. Tu  a tam na to někdo nevinně umře. 

Problém se ale neřeší. Gheto je pořád ghetem. Lidi tam pořád nemají vzdělání, ergo nemají práci, ergo to tam vypadá jak v Jižní americe.  Kriminalita, bordel, problémy...  ale mluvit o tom znamená být rasista se všemi důsledky z toho plynoucími. Řešení se nehledá, problém se zakryje embargem mlčení a mají tam na to federální agentury i neziskové organizace. 

Nakonec to dojde tak daleko, že člověk přemýšlí, nakolik jsou ti američané doopravdy národ a nakolik je drží pohromadě jen národní garda a stanné právo. Přemýšlí, jak velký rozdíl je mezi ghety v New Yorku a pásmem Gazy. A má ošklivý pocit, že byla zvolena stejná metoda. Řvát o rasismu, čerpat na to prachy a hlavně nic doopravdy nedělat. 

Politická koektnost dokázala všechny problémy schovat, ale žádný nevyřešila a vlastně každému pokusu o řešení úspěšně brání. Dlouho to vypadá, že problém není, protože se o něm nemluví a pak to občas vybuchne. Spouštěč se vždycky najde. Tentokrát se jmenoval Floyd. V Izraeli to zase bude nějaký Karím nebo Herzog. 

A všimněte si, hned se to někomu hodí. Hned se z demonstrací proti policejnímu násilí dá hladce udělat demonstrace proti Trumpovi, protože ten tomu policajtovi to šlapání na krk vysloveně nařídil. V USA teď bude dost vyražených policejních zubů, pár trvalých následků a na druhé straně nějaké ty popáleniny a kontuze. Myšlení se samozřejmě nezměnilo ani o píď. Na to je málo mrtvých a příliš malé ztráty než aby to společností pohnulo. 

Jedna věc je ale jasná... vidíme v přímém přenosu další krok ústupu USA ze světové scény. Třicet let tyto problémy přikrývali globalizací a hraním na vojáčky. Teď začínají vyhřezávat. Je možné, že koronavirus spolu s hořícími městy Trumpa skutečně udolá a volby nevyhraje. Ale ani deset demokratických prezidentů nic nezmění na tom, že USA už nejsou co bývaly. Že narazili na své meze, že mají sami se sebou dost starostí.  Zatím se CNN těmto tématům úspěšně vyhýbá. Ale ten hnůj tam pořád je a sláma dochází. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (90 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Chtělo by se mi napsat, že ámerice chybí válka.
Žádná kašírovaná jako válka proti drogám, ale opravdová.
Jenomže historická fakta se vzpínají na odpor proti takovému zjednodušení, jako potrhlá kobyla.
V letech 41-45 ámerika válku měla, dokonce přepych dvou zásadních vnějších nepřátel.
A přesto, probíhaly etnické střety mezi bílými a hispanos.
A přesto stačilo tak málo, jako byly proužkatý sáčka hispanos v barech, když bílé mládí se navlíkalo do uniforem.
(Odkaz - městské bitky v LA-)

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Je to sice jen moje spekulace, ale opřená a dlouholeté zkušenosti.
Naše česká media líčí současné USA nepříjemnosti rozpačitě, nejlépe někde na str.14. Umím si představit, jak by šílela, kdyby se něco podobného odehrávalo v Rusku. To by byla hotová smršť.
Například web Deníku N dnes kolem poledne měl ty americké události jako zprávu na 9.místě. Otvírák zněl:
"Únava Putinem: ruský vládce zaskočen virem ztratil image nepřemožitelného". Autorka Petra Procházková.
Nu, tak to u nás chodí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (58 hlasů)

Procházková... Rusko je těsně před ekonomickým krachem. Putina brzy sesadí, demonstruje proti němu opozice, atd atd...
A pořád nic....

Průměrný počet slepic: 5 (35 hlasů)

Je otázka, jestli je to dobře nebo špatně. Pokud myslíme a píšeme v delším horizontu než dny a týdny, tak je veselo. Pokud myslíme a píšeme v měsících a letech, tak je to na pováženou a pokud myslíme a píšeme s ohledem na desetiletí, tak máme obrovskou zodpovědnost za stát a lidi a není to nic veselého.
Jenže, kdo z politiků tak myslí a jedná? Neznám žádného. U novinářů, případně politologů, je to lepší. Ale kdo ty kvalitní autory tiskne a čte?
Je možné, že se USA nakonec dostanou i u nás na první stránky. A to již bude vážné, velmi vážné a možná ještě vážnější.
Znovu a stále si musíme opakovat. Svět se přeformátovává z monopolárního na multipolární. A dá rozum, že nejtěžší to je a bude pro příznivce toho monopolárního. Pro nás!

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

Dobrý den.
Co byste chtěl Godote? Vždyť ČT včera dokonce „zpravodajovala“ , že podle S.Riceové „za násilím v ulicích „může být i Rusko“. Nutno přiznat, že na konci zprávy vyváženě dodali, že „Moskva obvinění odmítla“ :-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (21 hlas)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když pominu univerzální mantru: Za všechno zlé může Rusko a Putin, tak si nějak nedovedu představit, jak by Rusko muselo působit, aby něco takového dokázalo vyprovokovat. Asi mám nízkou fantazii...
P.S. Jeden vtip o Putinovi:
Dědeček s babičkou se po nějaké době pokoušejí o sex a dědečkovi se ne a nedaří. Nakonec vztekle zařve: Pitomej Putin! A babička se diví, proč za to může Putin? Na to dědeček: Za Brežněva se mi to nestalo! :)

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dovedete si představit, že by to dědeček sváděl na Trumpa? Před pár lety podle nějaké mezinárodní Reserch společnosti 37 tis. respondentů z různých států věří hned po Merkelové nejvíc Putinovi, není divu, že i dědeček :-) Trump se umístil až někde na ocase s jednoprocentním náskokem před nejmíň důvěryhodným Si Ťin Pchingem.

Mám dojem, že včera mluvili o 70 městech. Zpochybnit Rusy v pozadí by se snad podařilo, kdyby RF měla míń než 70 obyvatel:-)

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ještě k tomuto vládci: Jsem Čech a proto samozřejmě trpím jistou skepsí ke každému mocnému... Ale viděl jsem s ním několik rozhovorů a přijde mi na můj vkus jako velmi normální člověk (chtělo by se říci obyčejný, ale to vládce miliónové říše asi nebude :)), který nějak nemá moc potřebu si něco dokazovat... Mimochodem velmi podobný dojem jsem získal z Bašára Assada v rozhovoru ČT asi před deseti lety, normální vzdělaný člověk...
Takže jsou tři možnosti: 1)Jsem neobyčejně naivní a nic jsem nepoznal. 2)Jsou to geniální herci a nic jsem nepoznal. 3)Psí hlava jim nasazovaná zřejmě není na místě a někdo mi lže.

Průměrný počet slepic: 4.9 (27 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vrahem je přece vždycky zahradník.

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Že by byli černoši tak hloupí, že by ani nevěděli, že maj vykrást krám s elektronikou a potřebovali poradit z Ruska? To se ani věřit nechce.

Že by kamarádi pirátů z Antify byli nakonec Putinovi agenti? To je ten Bartoš pěkně záludnej.

http://www.vlasteneckenoviny.cz/?p=189695

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Že by byli černoši tak hloupí, že by ani nevěděli, že maj vykrást krám s elektronikou a potřebovali poradit z Ruska? To se ani věřit nechce.

Že by kamarádi pirátů z Antify byli nakonec Putinovi agenti? To je ten Bartoš pěkně záludnej.

http://www.vlasteneckenoviny.cz/?p=189695

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Zde se ukazuje dlouhodobý výsledek politiky politické korektnosti. 30 let se říká určité části US populace, že je obětí. A že má nárok na zvláštní zacházení. Výsledkem je pouze rasismus a nenávist. Vzestup kriminality a útoky proti Euroameričanům. O což jde i teď, i když jsou to jako protesty kvůli zabití černocha. Jen se to zametá pod koberec.
Mutti Merkel řekla, že multikulturalismus selhal. Dnes podporuje neomezenou migraci.

I u nás to zažíváme. Politickou korektnost a pozitivní diskriminaci. Bez jakýchkoliv pozitivních výsledků. Recept je, měřit stejně všem a protispolečenské excesy tvrdě trestat.
Na Kubě, ve Venezuele a tak, tření mezi rasami, je daleko menší, než v USA. Vysvětlení by mohlo být, že tam neexistuje pozitivní diskriminace nebo koncept dědičné viny - bělochů za otroctví. A koncept věčné oběti. Tudíž zvýrazňování vlastního původu nemá smysl.

Co se nepokojů týče, USA nesou plody politiky pozitivní diskriminace a konceptu věčné oběti. Zločiny určité části populace jsou tak zametány pod koberec. Stejně tak masivní migrace.
Na lehkou váhu bych to nebral. Co s děje v Německu, Švédsku, Francii nebo Británii, tak z toho občas mrazí...

Průměrný počet slepic: 4.9 (25 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rasová segregace byla v USA zrušena až koncem 60. let. 20. století. A nebyla nijak formální, nýbrž opravdová a hnusná. Oddělené školství, zákaz vyššího vzdělání pro barevné, nemožnost zastávat jinou než nekvalifikovanou práci, omezené kvóty na "negerské" advokáty a lékaře, nedostupnost knihoven a kultury pro barevné, oddělené vchody do úřadů, oddělená místa ve veřejné dopravě atd.
Barevní pak sice dostali volební právo a smějí jezdit stejným busem jako bílí, ale jinak to jsou pořád "špinaví negři/hispánci". Předem vinní a odsouzení - od kolébky až po hrob.
To zrušení proběhlo pouze LEGISLATIVNĚ.
Reálně trvá rasová segregace dodnes a poslední dobou to vypadá, že se opět spíš prohlubuje.

Ta společnost byla a zůstala nemocná, protože se vadná již zrodila.
Pozitivní diskriminace byla opačný extrém a jen přilila olej do ohně, protože nezměnila podstatu.

Průměrný počet slepic: 4 (28 hlasů)

Jenomže problém je, že nebyla zrušena segregace, byla zavedena nová, kdy se zavedla "dědičná vina".
Nemůžeš budovat společnost, která má táhnou za jeden provaz a o části společnosti říkat "vy jste špatní" a na druhou stranu trestat "jakoukoliv zmínku, že něco špatného provedli".
Ty pak říkáš zrušili segregaci, ale ve skutečnosti obrátili segregaci zrcadlově.

Ta společnost se nevznikla vadná, na svou dobu byla hodně "moderní" (v dobrím slova smyslu), bohužel místo evoluce podle toho jak postupně se vychovají lidi, a zažije se nějaký styl myšlení se zvolila po válce cesta degradace společnosti. Opustili bohužel základní kámen své společnosti pravidla a jejich tvrdé vyžadování bez ohledu na city.

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

by mělo být, že "padni, komu padni".
Za stejný přestupek stejný trest bez ohledu na barvu pleti, vyznání, politickou příslušnost, sociální status. Za stejnou práci stejná odměna.
Za stejnou zásluhu stejné uznání.

Jenže to vypadá, že právě tento základní kámen speciálně v USA ještě ani nestihli položit.

Průměrný počet slepic: 3.9 (17 hlasů)

Tak už jste se ozval :)
Včera pozdě večer jsem na to nestačil koukat... Tam jste mi neodpověděl, tak to dávám sem.

Oživím kontext.
Pod Vidlákovým článkem Nějak se nám to otočilo, jste mi doporučil nic nepsát. Pak jste někomu, kdo váš výkřik srovnal s pragokavárníkem a zeptal se, v čem teda nemám pravdu, sdělil, že nemám pravdu v ničem a že to dokážete samostatným článkem. Je to adresováno i Gerdovi a ostatním. Takže se ptám.
CO KONKRÉTNĚ, ze mnou napsaného, jste, zkopírováním pár naprosto jednostranných dat, vyvrátil? Nebo z toho, co napsal Gerd? Nebo kdokoliv jiný pod článkem, kde bylo o Izraeli a Německu?
Fakt mne to zajímá. Děkuji.

Průměrný počet slepic: 2.4 (11 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

že by nebylo vhodné přetahovat je sem nebo kamkoli jinam.
Ale je možné, že po 1. červenci bude zase aktuální.

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

Psal jsem vám to pod vaším článkem, ale tam jste se neozval, dal jsem to tedy sem. Nemusíte mi odpovídat tady, aby se zase diskuze nezaplevelila, můžete odpovědět pod vaším článkem.
Téma bylo prokydáno. Ale vy jste článek psal se záměrem, že ukážete, že nemám pravdu v ničem. A adresujete ho jmenovitě i Gerdovi a ostatním.
Tohle prokydáno nebylo. Já to v těch pár na 100% jednostranných, zkopírovaných, datech nevidím. Ani nikdo ostatní to neviděl.

Tak se ptám:
V čem tedy jsem neměl pravdu a v čem neměl pravdu Gerd nebo někdo ostatní??
Kde a čím jste nějaké jejich tvrzení vyvrátil?

Zkuste si stát jako chlap za svým a odpovězte.
Nebojte, reagovat na to nebudu, jen by mne to fakt zajímalo! ;) Znovu připomínám, můžete odpovědět i pod svým článkem. Děkuji.

Průměrný počet slepic: 2.9 (10 hlasů)

ani v tom, že Palestinci/Arabové/obecně ne-židé v Palestině/Izraeli jsou líní a nepracují, nemáte pravdu v tom, že židy a křesťany "Arabové" z Palestiny vyhnali a že je chtějí nebo chtěli vyvraždit, nemáte pravdu v tom, že se v Izraeli žije lépe než v okolí a už vůbec nemáte pravdu v tom, že Izrael je demokratický a že v Palestině před příchodem sionistů "nic nebylo a všechno tam museli vybudovat".

Předsudečné paušalisace nemám rád a Vy i Gerd se jich dopouštíte. Jestli z přesvědčení, nebo ze snahy vyprovokovat nějakou ostrou polemiku, nevím. Snažím se na ně nereagovat, ale někdy už nereagovat nelze.

Tímto to téma uzavírám a nebudu dál reagovat.

Průměrný počet slepic: 4.4 (11 hlasů)

to za to?
Já myslím, že jste STRUČNĚ, JASNĚ A VÝSTIŽNĚ popsal svůj názor na problém či věc. Neboli jste nějakým způsobem odprezentoval fakta, která zřejmě NELZE zpochybnit. Dalším nimráním typu - vy zase bijete černochy - prostě ty JEDINĚ SPRÁVNĚ přesvědčené diskutéry STEJNĚ NEPŘESVĚDČÍTE!!!!!!!!
Nač to dál pitvat?
Sklapněte noťas a jděte na zahrádku, pokud neprší!
Anebo si dejte štamprli, pomačkejte svou panímámu, běžte štípat dřevo.
NESTOJÍ VÁM TO ZA TO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Diskuzí s blbcem sklouzáváte na jeho úroveň.

A zde se kydají hovna, nehraje se o život.

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

ke 45mm deště v Gorolii. Nás chytlo jen 38mm.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Koukejte aspoň 18 mm vrátit. :-)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Dexx požádal o odpověď, tak ji dostal.

U nás svítí sluníčko, pes se válí na dvorku a já bych nejraději sebou flákl vedle něho (což neudělám, protože dlaždice jsou tvrdý) :o)

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

Opravdu jsem to v tom, na co jste reagoval, psal?? ;)))

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

dexx (neověřeno) dne So, 30. 05. 2020, 02:16

Zatím bez slepic

Targusi, tady reagovat holt musím, jakkoli Vás mám rád a jakkoli tu jednu větu považuji za jakýsi ústřel. Za blbce nepovažuji ani Občana ani dexxe. To, co si u Vidláka cením ale hodně, je že nic tu nemá být považováno za svatou nezvratnou pravdu. S těmi blbci bych přece jen šetřil. Ono to platí i v mém případě stran Scallopa, jakkoli pro mne etalonem blbce je právě jen on. Zcela subjektivně.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

Jinak by je muslimové zabili. Vždyť to dělaj i v Evropě.

Ještě si to tu užijeme.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

Nestačím se divit, co vše jsem se o sobě dozvěděl.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jestli spíš není blbec židobijec a zastánce islámu Občan nebo nadáváním "argumentující" Targus

Průměrný počet slepic: 3 (5 hlasů)

Zkusil byste svá neuvěřitelná tvrzení nějak ozdrojovat?? Zajímá mne, z čeho čerpáte.
O tom, že jsou Arabové "líní a nepracují", tu nikdo v žádné diskuzi nemluvil. Znovu jsem si to prošel. O tom, že se v Izraeli žije lépe, než třeba v Jordánsku nebo Sýrii, nemůže být pochyb. Vy opravdu nevíte, že se Arabové několikrát pokusili Izrael zničit?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Janus (neověřeno)

Trvalý odkaz

dexx (neověřeno) dne So, 30. 05. 2020, 02:16

Zatím bez slepic

Tento kámen nebyl nikdy položen do základů žádné společnosti! Můžeme o tom pochybovat, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co s tím můžeme dělat (slovy českého génia). A čím dříve tuto skutečnost přijmeme, tím lépe. Prostě takový je život.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Tak co dělaj ti černoši v ulicích? Jejich motivace jsou veskrze rasové.

Před pár lety běžel v TV reality show, se Stevenem Seagalem, kde tam jezdil s policajtama spousta zadrženejch byli bilí a byli to taky paka a smažky, policajti byli taky napružený a taky se s nima nesrali.

Žádnej černoch neprotestuje. Snad nám nechcete nalhávat, že nikdy žádnej bílej policajt nezabil nějakýho bělocha.

Kdo je diskriminovanej v USA jsou běloši a sám to dobře víte.

Celá pozitivní diskriminace barevnejch je zároveň negativní imigrace bílejch. Jinak to bejt nemůže.

Je to jak u nás. Mě ani stát, ani město činžák nedá. Cikáni je dostanou za nic a až je zničej, tak dostanou další.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

Do jedné generace jich bude menšina.
Bude se s nimi barevná menšina mazlit ?

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

Taky by jim mohla přiznat menšinová práva a zavést pozitivní diskriminaci. ;)))

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tuhle teorii (vytváření pozitivní diskriminace a násobení práv menšin pro bílé, kteří se postupně menšinou stanou) použil ve svém skvělém románu Křižník Thor autor František Novotný.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Žádná pozitivní diskriminace není.

Každá diskriminace je ze své podstaty pro někoho pozitivní a pro jiného negativní.

Sami to známe ze socialismu, kdy nadaní lidé nemohli studovat kvůli špatnému původu a paka mohli studovat jen díky dobrému důvodu.

PAVT nám tu názorně předvedl.

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

dobrému původu.

Zatím bez slepic

to myslel ironicky ;)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je to výsledek kapitalistického systému ekonomiky, který slabší odsouvá na okraj společnosti a nedává jim šanci na uplatnění.
Socialismus trval na plné zaměstnanosti, ale v konkurenci neobstál a skončil. Prosadil se systém úspěchu pro některé a tak se společnost musí naučit vyřešit co s těmi neúspěšnými a s těmi co nedostali šanci.
Je to věčná otázka, je lepší bagr a sto nezaměstnaných, nebo sto kopáčů?

Průměrný počet slepic: 4.8 (30 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tady nešlo o žádné obstání v konkurenci. Západ jednoduše nejprve koloniálně, posléze špinavou politikou bohatl na úkor tzv. třetího světa a částí těchto špinavých peněz dotoval tzv. disent. Stejně tak dával na odiv pouze pozlátko, například skrze holywoodské filmy (na jejichž tvorbu mimochodem dohlížely a dohlíží tajné služby, aby podprahově i zjevně formovaly ideologicky správný pohled na svět). A tak jako jsou dnes sankcionovány v rovině obchodu Rusko, Írán, Kuba a další, docházelo k tomu již tehdy. Bylo uvaleno embargo na dovoz některých "strategických" věcí, zejména v oblasti výpočetní techniky (procesory Motorola, počítače Apple atd.).

Nicméně za majstrštyk tohoto vítězství v nerovném konkurenčním boji považuji vysoce pravděpodobnou infiltraci někdejšího Prognostického ústavu západními tajnými službami. Schválně si zkuste představit, že se dozvíte informaci, že váš nepřítel si zřizuje instituce, které mu mají předpovědět na vědecké bázi, jestli je jeho ekonomický systém životaschopný. Byli byste blázen, kdybyste nedrapli tuhle příležitost řádně za pačesy. Navenek dál budete strašit vojenskou technikou a moderními technologiemi, ale někde v pozadí víte, že vám nakloněné osoby budou pár let jakože bádat a pak předloží své straně a vládě jednoznačné "důkazy" o tom, že socialistická ekonomika do pár klekne a je neživotaschopná a nedokáže vám již konkurovat. A to, jaká náhoda, jen chvilku předtím, než má kleknout ta vaše, protože jaksi už není, kam se drát a čeká vás krize horší než ve dvacátých a třicátých letech. Nicméně najednou se vám otevře obrovský nový trh, úplně zdarma, se stovkami milionů lidí, kteří lační po konzumu bez ohledu na následky.

Průměrný počet slepic: 4.8 (31 hlas)

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane tdx.
Perfektní,díky.
Ještě by to chtělo doplnit a jsme tam,kde jsme byly včera.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mohli jsme být přibližně tam, kde je dnes Čína, tedy hospodářsky a technologicky, ale bez jejich represivního režimu a při zachování někdejšího převážně humanistického směřování našeho vývoje, nicméně za chvíli budeme přibližně tam, kde Ukrajina. Tedy hospodářsky a technologicky, s bonusem fašizované politiky a výkladu našich národních dějin, jen pravděpodobně bez občanské války, protože my to tu zřejmě všechno odevzdáme dobrovolně a ještě při tom budou "elity" hýkat blahem. Tím se omlouvám všem, kteří by to přece jen nevzdali bez boje. Ale je to jen můj osobní pohled, určitě bych ho nikomu nechtěl podsouvat.

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

tdx - u mě za velkochov - dík

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Spíš šlo o infiltraci ve vedení SSSR.

Pořád dokola se objevuje, že naše disidenty na sametovou revoluci školila KGB.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

něco málo (protože všechno na sebe pochopitelně nevyblijou) o pozadí plyšáku, přečtěte si knihu "The Velvet Philosophers" od Barbary Day. Dyzyky v ní naprášila pěkně.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

Ale ono to vyhřezává tak nějak všude.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Myslíte , strejdo, že zloději, kapitalisti budou někomu platit za to, že vychovává svoju rodinu, zajímá se svými potřebami a zvelebuje dědictví svých předků? Kapitalistům, penězoměncům, krejzlované vrchnosti a hajzlům co jako někou dávaj prácu, (tudle floskuli miluju k rozkopání) stačí aby lidi používali jen jedno procento svých božských schopností a neměli ani myšlenku na sebezabezpečení trvalého charakteru, keré jim bude trvale ku prospěchu, radosti a spokojenosti bez ničení okolí. Bez tavení skal, bez vytváření suchopárných lokalit. Bez převážení gowen z jednoho konce světa na druhej. Bez lakocení a bez tupanství, keré voni platěj aby na nic z teho potřebnýho jim nezbyl čas.

Průměrný počet slepic: 3.7 (11 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co to melete strejdo.

Socialistický systém ekonomiky taky odsouval slabší na okraj společnosti a šance na uplatnění měli nulové.

Za socialismu nebyly žádný afirmative action a pozitivní dikriminace pro ubohé třídní nepřátele, jako mají zlí běloši v USA pro hodné černoušky.

To bylo natvrdo. Žádný studia. Na učňák nebo k lopatě. Když se nějak vetřel na studia, tak ho zas vyhodili.

Steve Jobs si začínal hrát v garáži s elektronikou. To si těch pár součastek nemohli nakoupit i černoši? - Mohli. Radši si nakoupili kvéry a založili gangy. Já si je tady nemohl koupit.

Pořád jen kopete do slabších.

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)