Nastrčil

Autor

Slavný epochální výlet pana předsedy senátu Nastrčila už na Kydech velmi obsáhle komentoval ve svém článku Laco. Diskuse pod článkem byla velice výživná. Přesto bych se k celé záležitosti chtěl ještě jednou  vidlácky vrátit, protože mě napadlo pár hovadin o které bych se s vámi rád podělil. 

Myslím, že se nemusíme vracet k ekonomické stránce věci. Tchaiwan netchaiwan, dovozy z Číny se nijak nezmění. Oni mají továrny, my ne. Oni mají levnou a disciplinovanou pracovní sílu, my ne. Oni mají vybudované dopravní kanály do Evropy, nikoliv obráceně. 

Že by Si Ting Ping nějak zvlášť stál o to, aby svými investicemi udělali to, co kdysi USA s Čínou - že by tu vybudovali celé obory, továrny, dovezli know-how a my jim to pak ukradli a vozili k nim, tomu tady snad nikdo nevěří. Veškeré naše diplomatické snažení na zvýšení vývozu do Číny je symbolického charakteru. Hoši šikmovoký nám občas pustí nějakou tu investici v podobě koupě našich podniků, pošlou sem svoje tůristy, koupí nějakou tu Slávii, aby to vypadalo jako hra rovného s rovným, ale my s nimi nejsme rovní. 

Možná nás v té Číně mají rádi. Možná mají rádi Zemana i Tvrdíka, je dost možné, že mají lepší představu o svém obrazu před českou veřejností než naše ministerstva, možná na naší malou zemičku koukají blahosklonně a ve svém čínském století pro nás mají i docela uměřenou roli evropského skanzenu pro turisty s dobrým pivem a hezkými památkami.  Ale žádná rovná hra to nikdy nebyla a nikdy nebude. Oni nám nikdy nebudou pomáhat s budováním opravdových světově konkurenceschopných továren. To musíme sami. 

Takový Nastrčil může samozřejmě diplomaticky ledacos podělat, ale v pořadí čínských priorit to bude položka 10358 odshora. Jeho cesta nejspíš bude mít ten efekt, že nám číňani nehodí příští plánovaný ústupek v podobě investice do kdovíčeho. Svým způsobem už nám čína všechno dělá a nemá moc kam přitvrdit. My potřebujeme jejich levné zboží, protože sami takové udělat neumíme. Na tom se nic nezmění i kdyby na Tchaiwan jelo deset předsedů senátu. 

Nastrčil samozřejmě dobře ví, že mu nic nehrozí. Nějaké diplomaticky formulované dopisy, které prý odrovnaly Kuberu (jak tvrdí jeho domina), nenechte se vysmát. Kdyby Čína chtěla, navštívil by Kuberu (i Nastrčila) nějaký usměvavý pán, ukázal by jim fotky jejich rodiny, pochválil by, jak jim to sluší a vyjádřil by obavu o jejich bezpečnost.  Nebo by našli v ložnici koňskou hlavu, nebo by čučkaři dostali další mnohem potvrzenější anonymní dopis. Nebo by manželce večer před barákem shořelo z ničeho nic auto. 

Kdyby se něco takového stalo, bylo by po výletě. 

Takhle na Nastrčila nadávají jen ti podnikatelé, kteří na čínském levném dovozu dobře vydělávají a bojí se, že by o to mohli přijít. Ale ti také žádnou soukromou akci nespustí. 

Nastrčil to také nedělá pro lidská práva, ty jsou mu u zádele úplně stejně jako třeba Řeporyjci Novotnému, který měl lidská práva Ivety Bartošové také v prdeli a klidně pokračoval v jejím odlovu, až se mu to podařilo. Nastrčil svojí jízdu na Tchaiwan dělá úplně jednoduše proto, že díky jeho "odvážnému a zásadovému postoji" prakticky nesleze z obrazovek. Ostatně, kdo jste znali před měsícem nějakého Nastrčila? Teď ho znají všichni a zrovna jeho seátorské křeslo jde na podzim do voleb. Ideální PR. V tomto ohledu nám předseda senátu kopíruje jiné mladé, krásné a chytré politiky, kteří odstraňují sochy, stavějí pomníky vlasovcům a zavírají v Praze nábřeží.  Ono to totiž funguje. Zmínění pánové jsou sice blbí jako tága a lidská hovada bez kapky studu či morálky, ale budou zvoleni. V této republice je dost voličů, kteří mají jiné starosti než sledovat politiku a tak to hodí tomu, koho slyšeli mluvit naposled. 

Mě by spíš zajímalo, co na to ODS. V poslední době mám pocit, že naše ptákostrana ze sebe udělala Rzespospolitu Polsku těsně před prvním dělením. Mají tam takovou demokracii, že si každý dělá co chce a Fiala se může tvářit, že o tom neví, nebo mu to nevadí. A platí to nejen pro Fialu.  Strana zastupující podnikatele se proměnila ve stranu zastupující pár soukromých ksichtů. Fakt by mě zajímalo, kolik dovozců z Číny sponzorovalo právě ODS a teď potichu a nebo nahlas ukončují spolupráci. 

Kolik  bývalých veksláků, privatizátorů, polomafiánů a dalších, kteří dnes už dávno všechno dělají legálně, mají drahé obleky a chtějí, aby vypadali jako vážení poctiví muži, si teď s Novotným a Nastrčilem vzpomněli na dávno vytěsněnou vlastní minulost a bojí se, aby jim nebyla připomenuta odjinud? 

Celému předsednictvu se ODS už dávno vymkla z ruky. Ještě na její struktuře uspěje pár kašparů, ale strana jako celek už bude jen směšná.  

A Andrej se chechtá, až Čapí hnízdo praští. Navenek celou akci Nastčilovi uměřeně rozmlouvá, ale tajně doufá, že ten blbec fakt pojede, že tam někde fakt něco kvákne, co bude stát za to. Bude z toho celá nová kauza díky které  pak hladce prohraje senátorské místo s  nějakým reprezentantem z ANO.  

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (99 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Slyšel sem vás Vidláku na přízrakách z transformace. Něco čeho bych si všiml nebo něco co byste jako říkal, prázdnota, ale to je jako tady. Hrnete před sebou slova bez skladu a sladu a říkám si, to není možný tak dlouho kecat a nic neříct. To je jako v parlamentárně. A proč bysme museli cokoli těm číňanům vyvážet? Kua potvrďte že rozumíte česky. Proč musej otroci furt vyvážet, exportovat, gdyž si můžou vystačit spokojeně sami. Zopakuji to i pro poloblboně "t" a "a,h" abyste pochopili co je mladé a krásné.

Jenže tupani a kokoti s blboňama nic nepochopí dokud nebudou sami vlastní držkou rejt v zemi. Jenže tihle se dycky přizpůsoběj a podlezou jakoukoli výšku.

A klidně mi všichni polibte...

Průměrný počet slepic: 3.2 (32 hlasů)

nějak jak jsem stará a blbá, jsem nepochopila, co tím chtěl Sasin říci, neumí pořádně česky, druhé peskuje - nebo je to jenom přátelské škádlení? A nevím Sasine, proč bychom Vám měli cokoliv líbat, spíše takhle - vaffanculo! /pokud přípodotek nebyl škádlením/

Průměrný počet slepic: 4.2 (23 hlasů)

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

úča, taky byste dozajista znala knížku "Dělat věci s rozmyslem je ztráta času" od J. K. Jeromeho.
Tudíž byste znala pojem definovaný v titulu této knihy (ztráta času).
Tudíž byste přes Sasina zásadně vždy rolovala a neztrácela čas.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nic nového ste neřekla a blboni vás za to maj rádi. Neuvěřitelné, fantastické.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

混蛋

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

In reply to by 麻雀 (neověřeno)

Trvalý odkaz

卡斯帕雷!:o)

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

它想要和平与温暖的脚 :-)

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

No, dnes jen dva blboni? To je jen a jen průměr a s průměrem se smířit? To snad nikdy!!

"A proč bysme museli cokoli těm číňanům vyvážet?"

Víte Sasine, on ten kapitalismus musí růst, aby se udržel. A poroste jen za dvou již mnou mnohokrát zmíněných podmínek. Nové trhy, nové dluhy. Vývoz, to je právě to, co, postavilo Čínu na světové "ekonomické nohy". Oni to vědí lépe než my a zcela určitě si tu výhodu vývozu nenechají jen tak lehce vzít. Pokud by se nám podařilo vyvážet do Číny, byl by to mimořádný úspěch pro naši dělnou třídu. Velký trh, velké prodeje, velké zisky. Jednoduchá rovnice na jejímž konci je politický úspěch a nehynoucí politická sláva. Proto se přátelíme, nebo spíš bychom se měly přátelit s Čínou a Ruskem. USA nám nic nedají a pokud si zamyslíte na Mashallovým plánem, tak to byl počátek globalizace a taky počátek prosperity USA s její nabubřelostí a nadřazeností. To je onen vývoz demokracie, nebo ještě lépe liberální demokracie. Kradení ve velkém z bohulibých pohnutek.

No a ještě když jsme u kritiky Vidláka, trošku se přidám s osvětou.

Jsou investice a akvizice.

Akvizice je velmi zjednodušeně jen a jen vlastnická změna jenž nám nic dobrého nepřináší. Tedy pokud si zde Čína koupí nějaký podnik, jde o akvizici. Jeden vlastník je vystřídán druhým vlastníkem.

Investice je zase velmi zjednodušeně, část příjmu, která je vložena do kapitálu. Jde tedy o vytvoření něčeho nového. No a to se s Čínou jaksi neděje. A já dodávám díky Bohu. Ono to má jednu neblahou vlastnost. V prvopočátku je investice fajn. Příliv peněz, tedy pracovních příležitostí. Posléze, když se investice ziskem splatí, nese dividendu a o té zajisté víme, že se nám již nelíbí, neboť povětšinou odtéká mimo náš ekonomický prostor. To je oněch 300-500 miliard ročně jenž podporujeme povětšinou Ňemecko.

Tudíž k prosperitě vede jen a jen jediná cesta, nepodporovat zahraniční investice, ale naopak domácí.

Pokud náš největší ekonom Zeman usiluje o čínské investice, ve své podstatě říká, za čas nás ekonomicky zkolonizují. Zemen je vynikající politikář, ale naprosto mizerný ekonom a taky i prognostik.

Průměrný počet slepic: 4.8 (31 hlas)

Něco takového učit je, ovšem zakázáno !

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Věštče, z kapitalizmu obecně známé závěry. Nejdříve jako výhodná výměna, pak nevýhodná výměna a pak závislost a ztrátovost. Funguje to principem otrocké výměny "práce" a kapitalizování zisků. Otroci podíly na zisku nemají. a nemohou ani podílem rozhodovat o čí soběstačnost chtějí usilovat. Esli se něgdy k rozhodování podílem bude rozhodovat zda se bude soběstačnost budovat v cizině nebo doma, padne rozhodnutí že doma. Od teho platí slovo sobě-stačnost.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

No, Sasine, pokud by platilo "z kapitalizmu obecně známé závěry", tak se tady nemůže objevit na příklad "Zeman
Postavil naši ekonomiku už jednou na nohy." Boží prostoto, ten člověk nikdy nic rozumného nedělal a neudělal. Celoživotní politik a prognostik. Ono to co platilo pro Klause, dovede bezpečně řídit stát i zeměkouli, ale svěřit mu ševcovskou dílnu, zkrachuje při nejbližší příležitosti, platí i pro Zemana.
Probůh co je to za pitomce, že může napsat že politik postavil ekonomiku na nohy. Politik umí jen přerozdělovat, nic jiného. Přerozdělení znamená jediné, velké skupině vzít a malé dát. A ona smršť daňových prázdnin pro zahraniční investice za jeho vlády, to nás stálo taky pěkné postavení na nohy, ale jiné než naše.
Zeman by měl být pověšen za kule a pořádně rozhoupat a houpat a houpat a ........

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

Jj. Je jich hodně.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Postavil naši ekonomiku už jednou na nohy.
Ono se snadno mluví o domácích investicích, ale když není z čeho a kde, brát? I Čína začínala s cizími investicemi.

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Optimismus s malou reakcí Číny nesdílím. Jsme to pro ni sice prkotina, ale musíme se podívat hlouběji. Kuberu i Vystrčila někdo postrčil jako malou protičínskou provokaci. A teď pozoruje jak na to Čína bude reagovat. Když to Čína přejde, přitvrdí a možná se časem začne angažovat sám. To je pro Čínu nepřípustné. Ideu jednotné Číny si nikým nenechá poškozovat, to je pro ni naprosto zásadní záležitost. Asi jako pro nás odstoupení pohraničí v roce 1938.
Jistě se neomezí čínské dodávky k nám, možná se omezí beztak náš malý vývoz k nim. Ale to by především poškodila jejich příznivce u nás. A tak omezí přílety čínských turistů. Budou se Praze vyhýbat. Čínské cestovky přestanou Prahu nabízet a čínské letecké společnosti nebudou do Prahy létat.
Čína je - a my to víme - centrálně řízená ekonomika. Tam takové záležitosti fungují dobře.
My v době hlubokého poklesu mezinárodní turistiky vyženeme čínské turisty. Ti z Tajvanu je jistě nenahradí.
Staneme se ukázkou toho, jak se vyplácí neprovokovat. Čínskou tradicí je používat jemné metody a používat synergický efekt. Jen malý zásah, který bude dál žít svým životem. Žádná bombastická kampaň jakou dnes s návštěvou Tajvanu děláme my. Číňani dokáží myslet několik tahů napřed.
Co a kolik to nás bude stát Číňany nezajímá, Evropa je plná kvalitních letišť a nádherných poznávacích destinací.
Už jsem to, myslím, psal, stáváme se evropským otloukánkem. Za malou odměnu dokážeme velmi silně poškodit vlastní stát a ještě na to být hrdí. To se opravdu často nevidí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (56 hlasů)

Vlastní stát nemáme. Gdyž něco děláte v Číně, tak vám přidělí někoho jako u nás zástupce ménem Ski nebo Blue a pokud to vydržíte, budete dostávat stejně jejich pojetí vašich potřeb. A ostatní kindy smazány.
Na druhou stranu sou ochotní vyslechnout vaše stížnosti po pracovní době a na vánoce můžete dostat i balíček. Heh

Průměrný počet slepic: 3.3 (17 hlasů)

Tak jestli jsem strejdu dobře pochopil, tak když budeme Čínu provokovat, tak do Prahy a asi do Krumlova přijede míň jejich turistů? Hm, hrozivá představa

Průměrný počet slepic: 3.5 (22 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

No myslím, že pro řadu majitelů hotelů a restaurací to hrozivá představa je. Například v našem městě jsou nejméně 3 velké hotely /jeden z nich vybudovaný za přispění milé EU jako hotelový dům pro seniory, vybavený velkým luxusem/ navštěvovány pouze čínskou klientelou - slyším denně zástupy Číňanů s kufříky na kolečkách jak ráno a večer cupají na parkoviště - je to jako rachot traktůrků/ - budou nadále prázdné, protože jiná klientela - západní - už sem nejezdí, Rusy jsme rovněž vypudili a domácí klienti nemají tolik peněz na 4-5 hvězdný hotel. Jenom mi připadá velmi podivné, že tito majitelé jsou samozřejmě podporovatelé ODS, příp TOP9 - a tyto strany je zjevně těžce poškozují. Ale asi jsou to takoví demokraté a lidská práva mají u nich před byznysem přednost. Před koronavirem navštívil prezident Si Ťing-pching Sicílii a dohodli na se programu "Sicílie se otevírá Číně" - tak se holt výdělky přesunou jinam

Průměrný počet slepic: 4.7 (43 hlasů)

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Třeba od amíků začali přebírat systém Vegas. Už tam prý - nevím kde mají postavenou kopii nějakého našeho hradu/šternberk/ a nějaké dědiny, země je to veliká, a tak mají dost místa k vystavění kopíí kde čeho a nemusí lidi nikam jezdit a peníze z turismu zůstanou doma a navíc to bude bezpečné cestování, protože pořádek si dovedou udržet. Tak co vím a, zapár tam budou mít kopii jak Hradčan, tak |Karláků- podle toho jak jsem je poznala z jejich stavitelského umění - žádný problém.... chi... proč to ti naši trollové nevidí nebo nedokáží pochopit v kontextu...

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hlavně nepřijedou do Prahy, kam směřuje většina z nich.
Nepřijedou ani do lázní.

Kam myslíte, že přijdou skučet hoteliérská a hospodská "nafouklá bříška"? Za Vystrčerčilem?
Nikoli, Berrnarde.
Přijdou s nataženými prackami za jinak nenáviděným Babišem a Schillerovou. "Dej, dej, zachraň nám naše prázdné zahypotékované hotely a hospody, naše ceny a zisky!!! Zaplať za nás dluhy a odvody a dej nám na mzdy personálu!"
Stejně, jako přilezli za korunáče.

Vyžírka Dlouhý už nacvičuje starostlivě nakrčené čílko a piluje zlomený hlas...

Průměrný počet slepic: 4.8 (50 hlasů)

nenasral, schytáte to za ostatní.
Z tohoto titulu jsem sice nucen napsat, že zde opět melete hovna (nedá se nic dělat), avšak za poslední "falešnou větičku" dávám pět kur. Lepší popis soudruha Vyžírky Dlouhého by nevymyslel ani Jaroslav Dietl.

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

ucpou česla na čofce.
Mletím těchto proto vykonávám záslužnou, životněprostřeďovou i jinak obecně propěšnou činnost, za což si zasloužím být pochválen. A Vaše kritickooční počinutí na mé maličskoti až nepatrnosti za pochvalu považuji!
Taaak, a zkuste to rozporovat :o)))

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

šibale. Vy dobře víte, že nemám čas se vybavovat s pomílači hoven, jelikož koroňák skončil a já musím jít budovat zářné zítřky...
... to mám za to, že jsem se ve škole vzpouzel a odmítal býti zglajchšaltován...
Vlezlo mi to do krve takovým způsobem, že na mne zbude akorát práce rukama, a to ještě jenom občas...

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Tak on neni problém s tím, ze neprijedou, ale Vidlak a ostatni vidi co to znamena, ze zbytek republiky bude muset preci solidarne prispet na vypadek prijmu...
Takze ano sere me to, ze oni politikari a ja jim to platim, kdyz by jeli za sve, tak at si ukazuji zasady, ale to by mlceli, protoze jsou hrdinove jenom kdyz jim nic nehrozi...

Průměrný počet slepic: 5 (19 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

这位也是混蛋。
笑笑笑

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

我在微笑。

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

1) Čína si nemůže dovolit malou reakci. V současné době na Čínu útočí de facto celý Západ. Politici Západu se snaží svou neschopnost a své chyby, v čele s Donaldem Trumpem, shodit na Čínu. Snaží se řešit své problémy tím, že budou dusit či útočit na Čínu.

Čína nemůže ignorovat jakoukoli snahu o pátou kolonu, ať by jí způsobil sebemenší pidižvík ze států. Musí prostě kousnout a rafnout, aby odradila větší raťafáky, neřku-li dokonce USA, aby to zkoušeli zopakovat.

Naše česká akce s Vystrčilem bude mimo jiné sloužit jako exemplární případ potrestání ze strany Číny, aby to odradilo případné následovníky.

2) Kdyby náhodou přesto Čína nereagovala, tak naši proněmečtí politici prostě budou stupňovat provokace proti Číně, až jí vyprovokují k protiakci. Protože o to naší páté koloně proněmeckých agentů ve formě některých poslanců jde.

Už jsem napsal, že vidlák nemá talent ani odhad, o co jde. Jde o to, že Německo, Francie, a pár dalších států si přeje, abychom vyklidili čínské trhy v jejich prospěch. Vystrčil a další to nedělají zadarmo, ani za jeden chlebíček. Jsou bohatě zkorumpováni. U Václava Havla stačilo prohlásit, že se vzdáváme zbrojních trhů, a bylo to. Tento scénář je nemožný, protože je třeba nasrat Čínu, aby Čína zrušila import z českých zemí. Jinak řečeno, pokud by náhodou nezabrala provokace s Tajwanem, budou další akce proti Číně tak dlouho, dokud Čína prostě své trhy nezavře pro české zboží ve prospěch zboží německého, francouzského, britského, amerického a dalšího.

Průměrný počet slepic: 4.7 (45 hlasů)

!

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

taková jakási trollí provokace... bohužel
divím se že to slepičářům nedochází

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

strejda 01:06
"Kuberu i Vystrčila někdo postrčil jako malou protičínskou provokaci. A teď pozoruje jak na to Čína bude reagovat. Když to Čína přejde, přitvrdí a možná se časem začne angažovat sám."
11150 03:40
"Čína nemůže ignorovat jakoukoli snahu o pátou kolonu, ať by jí způsobil sebemenší pidižvík ze států. Musí prostě kousnout a rafnout, aby odradila větší raťafáky, neřku-li dokonce USA, aby to zkoušeli zopakovat."

Oba, ač různými slovy, potvrzujete totéž co o této situaci říká poslední Pjakin. Odpovídá na dotaz odsud z ČR, který se týká ricinové kauzy a vypovězení diplomatů RF, ale vztahuje se to, mám za to, i na Vystrčilův nápad směrem k Číně. Jde o totéž. Podle něho je ČR použita jako lakmusový papírek jak velmoci zareagují.
https://outsidermedia.cz/v-v-pjakin-otazky-a-odpovedi-ze-dne-8-6-2020/
Konkrétně asi v 56:10. Do odpovědi (mnohem obšírněji než bych si přála) zahrnul současné události v USA (BLM, státní elita vs globalisti), které (dle něho) s tím souvisí.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

"2) Kdyby náhodou přesto Čína nereagovala, tak naši proněmečtí politici prostě budou stupňovat provokace proti Číně, až jí vyprovokují k protiakci. Protože o to naší páté koloně proněmeckých agentů ve formě některých poslanců jde."
Já bych z toho Německo (a možná i Francii i další EU státy) skoro vyjmula. Jen například VW (prostřednictvím Škoda auto) je v Číně tak zaháčkované, že by poškodili hlavně sami sebe. A VW je něco jako "vlajková loď" něm. průmyslu a pokud by měl zájem někdo škodit, tak by to byli ti za mořem. Vzpomeňme třeba Dieselgate. Směrem k RF zase Nord Stream 2.

Zatím bez slepic

Čína to hlavně dělá správně. Není žádný důvod, proč by vám měl někdo strkat čumák do vašich vnitřních záležitostí. To prostě není jeho věc.

Navíc Čína není hloupá, a velice dobře chápe, že veškerá lidská práva, demokracie, právo na nezávislost a další termíny z hub západních politiků je jenom pokrytecké beranidlo na blbce, aby mohli zasahovat do států, které si to nechají líbit.

Proč Vystrčil nemá dojemnou snahu o nezávislost Katalánska? Nebo proč nepodpoří nezávislost Doněcka, které se chce osamostatnit zcela zřetelně? Proč naši politici na půdě EU nepodpořili snaha Velké Británie osamostatnit se z EU? Protože dvojí metr. Čína to ví, jako to ví většina přemýšlivých lidí.

Čína prostě vytváří strategii, jak se rozvíjet. A je plánována na mnoho let dopředu. V ní bude zahrnuta i naše vměšování se.

Pročpak Donald Trump nejede na Tajwan podpořit jeho nazávislost? Proč tam nejde Merkelová?

Průměrný počet slepic: 4.6 (36 hlasů)

mám naprosto stejný názor, jenom mne mrzí, že zas napadáte druhé /Vidláka/ za jeho názor, píše, co si myslí on a další tady si třeba zas myslí něco úplně jiného než my a Vidlák - nechte psanému volný průběh

Průměrný počet slepic: 3.9 (26 hlasů)

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vidláka?
Inu, ze stejného důvodu, jako senátně předsednický šášula Podstrčil šťouchá do Čajny. Protože je placen za sejření. A pokud čirou náhodou placen není, je to hňup na entou.
Konec, tečka.

Průměrný počet slepic: 2.9 (24 hlasů)

hodný zdejšího duševního velikána.

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

vrozená plachost a nebetyčná skromnost mi brání připomínat tuto skutečnost svému okolí v každém mém příspěvku.
Jsem rád že jste to ihned poznal(a) a dal(a) to všem na vědomí.
Děkuji.
Slépky mi dávat nemusíte, nadělím si je sám. Ode mne mě to tak nějak víc hřeje.

Průměrný počet slepic: 2.9 (16 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, velikost se s nízkostí - eh, jinak : orel mouchy neloví

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Pro konspirátory: Hodil jsem jednoslepici. Pokud by to šlo, hodil bych mínus miliardu slepic. Možná i mínus trilión slepic. Kdyby se zase někdo divil, a chtěl v jednoslepicích hledat útok elfů. Vidlák ode mě dostává normálně více pětislepic než jednoslepic.

Prakticky u každé věty jsem měl dnes tendenci zoufalství mlátit hlavou o zeď a ptát se: "Za co, vidláku, za co?"

Doporučil bych ale Vidlákovi, aby se do analýz politických, neřku-li světových, situací opravdu nepouštěl. Ty mu opravdu nejdou.

Ve světle vašich dřívějších analýz mám dojem, že jste vidláku, dítě štěstěny. O nic jste se nemusel moc snažit. Měl jste asi v životě pořádnou dávku štěstí. Žijete asi relativně v zákrytu, a lidi vás mají rádi. To vás ovšem drží ve velké iluzi a naivitě, jak to ve světě chodí. A ty analýzy podle toho vypadají. Dokud nedostanete od života pořádně na budku, dokud se nebudete delší dobu škvařit, dokud vás neopustí půlka či všichni přátelé, nebo nebudete mít pár jiných katastrof, tak asi nepochopíte, jak svět funguje.

Asi je to úděl světa, že poctiví, naivní a děti štěstěny - nemohou dělat lídry ani strategicky rozhodovat o politice. Co třeba 2. světová válka: Jak by asi dopadl Sovětský svaz, kdyby Stalin nebyl mrcha. Jak by dopadla Británie, kdyby Churchill byl uhlazený Chamberlain s vybraným chováním. Jak by asi dopadlo dnešní Rusko, kdyby ho dnes namísto Putina řídil hodný naivní hoch typu vidláka s katastrofálním neodhadem symboliky politických a mezinárodních dějů?

Průměrný počet slepic: 4.3 (35 hlasů)

A vidíte - tady já mám jiný názor - podle mne Stalin nebyl "mrcha",Churchill byl stejně zrádný jako Chamberlain /viz plánování operace Unthinkable/ a nemyslím, že chápat pozadí světového dění záleží na počtu osudových ran - spíše na tom, kolik člověk má "načteno", jak si věci dá dohromady a čemu se třeba vzpírá uvěřit /já už jsem věřila různým podle dobroserů "konspiracím", jen mi pořád nešlo do hlavy, že by vláda byla natolik ovládaná silami vzadu, že by zinscenovala "teroristický útok letadélky" na vlastním území. Až pak další četba mne přivedla k pochopení. Před těmito silami ostatně varoval při odchodu i prezident Eisenhower a také prezident Kennedy - ten byl pak "odejit"

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

11150.
Co jste chtěl naznačit tím,že poctiví,naivní a děti štěstěny-nemohou dělat lídry.
Že lídry můžou dělat jen podrazáci,vrazi,mrchy,tak snad Vám nemůže uniknout,že jsme právě v té situaci,když necháme dělat tyto osoby světové lídry a rozhodovat o osudu lidstva.Jen návrat k poctivosti,pravdomluvnosti,nás může vrátit k prosperitě.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

11150 - když jste sem začal psát, myslel jsem, že ostrý konfrontační styl je dílem nechtěný.

Už si to nemyslím.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Já sem nechci psát. Já jsem sem psal jen proto, že se tu objevili lidé, kteří jednoslepice pod článkem považovali za dílo trolů, nikoli za hodnocení kvality.

Chtěl jsem vysvětlit, že ač je tu mnoho kvalitních článků, některé si jednoslepice zaslouží. A vidlákovy analýzy si je zaslouží nejvíce - jsou totiž úplně mimózní. Neviděl jsem ještě jedinou analýzu od vidláka, která by trefila alespoň vzdáleně realitu.

Slíbil jsem, že nebudu psát, ale před pár dny se tu opět objevil ten jev - někdo dal jednoslepice, určitě trolové. Proto jsem se ozval podruhé. Jinak bych sem vůbec nepsal. Vidlák si za svou dnešní "analýzu" nezaslouží ani tu jednoslepici.

Konfrontační tón je proto, že už ve mně doslova sýřilo a škvařilo neustálé upozornění pod každým článkem, jak jednoslepice jsou dílem bůhvíjakých agentů.

Vidlák píše skvělé články, pokud neanalyzuje politickou situaci. Dávám mu pětislepice. Ale nezlobte se, to co vidlák napsal dnes za analýzu, snad nejde nazvat ani slušně.

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

In reply to by 11150 (neověřeno)

Trvalý odkaz

pište. Dnes to bylo na výši. A na kecy se neohlížejte. Když někdo kvuli formě nevidí obsah, je to jeho problém.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

"Co jste chtěl naznačit tím,že poctiví,naivní a děti štěstěny-nemohou dělat lídry."

Poctiví mohou dělat lídry, a mohou být velice dobrými lídry. Naivní a děti štěstěny mohou také dělat lídry, ale nechají za sebou spálenou poušť, která se bude 100 let dávat dohromady.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)