Nastrčil

Autor

Slavný epochální výlet pana předsedy senátu Nastrčila už na Kydech velmi obsáhle komentoval ve svém článku Laco. Diskuse pod článkem byla velice výživná. Přesto bych se k celé záležitosti chtěl ještě jednou  vidlácky vrátit, protože mě napadlo pár hovadin o které bych se s vámi rád podělil. 

Myslím, že se nemusíme vracet k ekonomické stránce věci. Tchaiwan netchaiwan, dovozy z Číny se nijak nezmění. Oni mají továrny, my ne. Oni mají levnou a disciplinovanou pracovní sílu, my ne. Oni mají vybudované dopravní kanály do Evropy, nikoliv obráceně. 

Že by Si Ting Ping nějak zvlášť stál o to, aby svými investicemi udělali to, co kdysi USA s Čínou - že by tu vybudovali celé obory, továrny, dovezli know-how a my jim to pak ukradli a vozili k nim, tomu tady snad nikdo nevěří. Veškeré naše diplomatické snažení na zvýšení vývozu do Číny je symbolického charakteru. Hoši šikmovoký nám občas pustí nějakou tu investici v podobě koupě našich podniků, pošlou sem svoje tůristy, koupí nějakou tu Slávii, aby to vypadalo jako hra rovného s rovným, ale my s nimi nejsme rovní. 

Možná nás v té Číně mají rádi. Možná mají rádi Zemana i Tvrdíka, je dost možné, že mají lepší představu o svém obrazu před českou veřejností než naše ministerstva, možná na naší malou zemičku koukají blahosklonně a ve svém čínském století pro nás mají i docela uměřenou roli evropského skanzenu pro turisty s dobrým pivem a hezkými památkami.  Ale žádná rovná hra to nikdy nebyla a nikdy nebude. Oni nám nikdy nebudou pomáhat s budováním opravdových světově konkurenceschopných továren. To musíme sami. 

Takový Nastrčil může samozřejmě diplomaticky ledacos podělat, ale v pořadí čínských priorit to bude položka 10358 odshora. Jeho cesta nejspíš bude mít ten efekt, že nám číňani nehodí příští plánovaný ústupek v podobě investice do kdovíčeho. Svým způsobem už nám čína všechno dělá a nemá moc kam přitvrdit. My potřebujeme jejich levné zboží, protože sami takové udělat neumíme. Na tom se nic nezmění i kdyby na Tchaiwan jelo deset předsedů senátu. 

Nastrčil samozřejmě dobře ví, že mu nic nehrozí. Nějaké diplomaticky formulované dopisy, které prý odrovnaly Kuberu (jak tvrdí jeho domina), nenechte se vysmát. Kdyby Čína chtěla, navštívil by Kuberu (i Nastrčila) nějaký usměvavý pán, ukázal by jim fotky jejich rodiny, pochválil by, jak jim to sluší a vyjádřil by obavu o jejich bezpečnost.  Nebo by našli v ložnici koňskou hlavu, nebo by čučkaři dostali další mnohem potvrzenější anonymní dopis. Nebo by manželce večer před barákem shořelo z ničeho nic auto. 

Kdyby se něco takového stalo, bylo by po výletě. 

Takhle na Nastrčila nadávají jen ti podnikatelé, kteří na čínském levném dovozu dobře vydělávají a bojí se, že by o to mohli přijít. Ale ti také žádnou soukromou akci nespustí. 

Nastrčil to také nedělá pro lidská práva, ty jsou mu u zádele úplně stejně jako třeba Řeporyjci Novotnému, který měl lidská práva Ivety Bartošové také v prdeli a klidně pokračoval v jejím odlovu, až se mu to podařilo. Nastrčil svojí jízdu na Tchaiwan dělá úplně jednoduše proto, že díky jeho "odvážnému a zásadovému postoji" prakticky nesleze z obrazovek. Ostatně, kdo jste znali před měsícem nějakého Nastrčila? Teď ho znají všichni a zrovna jeho seátorské křeslo jde na podzim do voleb. Ideální PR. V tomto ohledu nám předseda senátu kopíruje jiné mladé, krásné a chytré politiky, kteří odstraňují sochy, stavějí pomníky vlasovcům a zavírají v Praze nábřeží.  Ono to totiž funguje. Zmínění pánové jsou sice blbí jako tága a lidská hovada bez kapky studu či morálky, ale budou zvoleni. V této republice je dost voličů, kteří mají jiné starosti než sledovat politiku a tak to hodí tomu, koho slyšeli mluvit naposled. 

Mě by spíš zajímalo, co na to ODS. V poslední době mám pocit, že naše ptákostrana ze sebe udělala Rzespospolitu Polsku těsně před prvním dělením. Mají tam takovou demokracii, že si každý dělá co chce a Fiala se může tvářit, že o tom neví, nebo mu to nevadí. A platí to nejen pro Fialu.  Strana zastupující podnikatele se proměnila ve stranu zastupující pár soukromých ksichtů. Fakt by mě zajímalo, kolik dovozců z Číny sponzorovalo právě ODS a teď potichu a nebo nahlas ukončují spolupráci. 

Kolik  bývalých veksláků, privatizátorů, polomafiánů a dalších, kteří dnes už dávno všechno dělají legálně, mají drahé obleky a chtějí, aby vypadali jako vážení poctiví muži, si teď s Novotným a Nastrčilem vzpomněli na dávno vytěsněnou vlastní minulost a bojí se, aby jim nebyla připomenuta odjinud? 

Celému předsednictvu se ODS už dávno vymkla z ruky. Ještě na její struktuře uspěje pár kašparů, ale strana jako celek už bude jen směšná.  

A Andrej se chechtá, až Čapí hnízdo praští. Navenek celou akci Nastčilovi uměřeně rozmlouvá, ale tajně doufá, že ten blbec fakt pojede, že tam někde fakt něco kvákne, co bude stát za to. Bude z toho celá nová kauza díky které  pak hladce prohraje senátorské místo s  nějakým reprezentantem z ANO.  

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (99 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Nastrčila někdo postrčil.

Průměrný počet slepic: 4.7 (28 hlasů)

Dal jsem si 5 slepic.

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

než nic.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak aby vám to nebylo líto, každému jsem přidal 5 slepic.

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přidal oplátkou taky 5.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

dobře.
Člověk se musí umět o sebe postarat sám. Přidělovaní slepic je dobrým začátkem.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

Já se na tu chuděru osamocenou smutně koukal ( a navíc mám spotřebu 2 vajec denně).

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

In reply to by fotrák (neověřeno)

Trvalý odkaz

zaprané cévy bordelem z cholesterolu.
Dobře vám tak.
Musím vám tu přede všemi vynadat, jinak bych zas nespal. Já když někomu nevynadám, mám špatné spaní. Asi už mám taky zapráskané cévy bordelem z laciných vuřtů...

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

já bych spíš, že se mu na tom zděděném postu zalíbilo a že si myslí , že by v něm mohl nejen dosloužit ty dva roky senátoření a kdo ví třeba i znovu a dýl....
Akorát, že už teď je tam zepár, kteří myslíc, že by jim to na tom postu slušelo víc, čekají na chybu, kterou udělá. a proto mu to nevymlouvají. A na podzim určitě přijdou mladší a dravější. Skoro bych řekla, že to varování nezmiňovat se o Tibetu, jej přímo popostrčí - aby dokázal jaký je geroj. Uvidíme.....

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)

Senátoření – to se mi líbí, vyvolává představu zmátoření, kdy dotyčný vydrží fungovat s otevřenýma očima pouze tehdy, když si víčka podepře sirkami jako kocour Tom, číhající na Jerryho.
(Mimochodem - se divím, že ten seriál ještě nezakázali).

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)

Chci taky pět slepic, kurník je prázdný....

Průměrný počet slepic: 4.6 (29 hlasů)

Ne z lítosti, ale z kamarádství.

PS: Čemu ti lidi nerozuměj na požadavku na PĚT slepic?!
7 hlasů x 5 slepic = 35 slepic... 35 slepic / 7 hlasů = Průměrný počet slepic: 5 A NE 3.9!!!

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)

Od průměru 5 slepic jste zapomněl odečíst elfí konstantu 1,1. Je pohyblivá a během dne se její hodnota mění. :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

Pět starých, ošklivých, hloupých dalo po pěti slepicích.
Dva mladí. krásní a chytří dali slepice dvě. A pro ty přikládám postup, aby po jeho nastudování (odhaduju cca 3 měsíce by mohly stačit) udělali státnice z matematiky a rozšířili tak své filozofické gendrově imigrantsko asociační vzdělání.

(2 x 1 + 5 x 5) / 7 ≈ 3,9
PS: ≈ znamená, že se to sice rovná, ale zase ne až tak úplně.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)