To je teprve začátek

Autor

Tak se nám v posledních týdnech nějak srážejí vlaky. Pokaždé je to samozřejmě věc, která se může stát maximálně jednou za deset let, pokaždé všechno perfektně fungovalo a selhal "lidský faktor", pokaždé za to nakonec nikdo nemůže, vyšetřování bude trvat dlouho, nic z toho nevyplyne, odsouzen bude ten, který je každý den tak jako tak jednou nohou v kriminále - strojvůdce nebo vlakvedoucí. Jinak je samozřejmě vše v nejlepším pořádku. 

Akorát ty rozházené a pomačkané vagony jsou na stránkách novin příliš často a mladé krásné a chytré vlaky plné nejmodernějších blikátek, zařízeníček a hejblátek nemají žádný smysl pro demokratickou odpovědnost  a dělají zhruba totéž, co dělaly moderní Boeingy MAX. Jsou neřiditelné, nedají se vypnout a místo aby lidskému faktoru pomáhaly, naopak mu ještě škodí 

O konkrétních příčinách si můžeme popovídat v diskusi.

Vy, co mě čtete pravidelně, znáte moje názory na současnou techniku a přístup k ní. Dlouhodobě kritizuju dnešní styl řízení podniků, netajím se pohrdáním k moderním ajfounovým udělátkům a myslím si, že se svět v Brusel obrací. Nebyl jsem první, kdo poukazoval na tristní situaci ve školství, protože tam to všechno začíná. Ale mladí moderní a dynamičtí manažeři měli v televizi dost prostoru nám vysvětlit, že to vidíme blbě. Stejně dopadlo učňovské školství, úroveň gymnázií šla dolů, vysoké školy jsou také úplně k ničemu a málo platné, schopní lidé jsou už dávno v důchodu nebo po smrti.

Trvalo to třicet let. Ano, to je doba kdy odcházejí do penze poslední kádři komunistického školství. Sametoví revolučníci jsou dneska ve vedoucích pozicích, jsou už všude služebně nejstarší a školili se nejspíš na stejných místech, kde se školili manažeři od Boeingu.

Výsledek se dal očekávat a není to nic proti tomu, co ještě nastane...

Třicet let hospodaření v lesích a všechno sežral kůrovec. Třicet let soukromého zemědělčení a v téhle republice už na polích není žádná půda - jen substrát o různém poměru jílu a písku. Třicet let moderního řízení dle západních modelů a nemáme ani maso, ani mlíko a ve Vidlákově jsem se svými čtyřmi krmnými vepři a jednou chovnou prasnicí téměř velkochovatel. 

Třicet let budování moderní železnice a vlaky bourají i přes všechnu moderní techniku. Třicet let moderní výroby aut a najednou jsou auta dražší a horší než ta předchozí a kdo má Felícii, ten je na tom vlastně skoro nejlíp. V práci mám staré komunistické nakladače, které za pár korun oprav fungují už čtyřicet let. Moderní Caterpillary, které se koupily před deseti roky, už jdou do šrotu. 

Třicet let nepronásledované a svobodné církve, miliardy peněz od státu a oni stejně krachují... inu investovali do lesů, hotelů a automobilek. 

Třicet let outsorcingu výroby a keců o tom, jak je to výhodné  a i blbou roušku musíme vozit z Číny. 

Přišly žně.  Před třiceti roky bylo zaseto, třicet let se hospodařilo a teď budeme sklízet. K tomuto bodu jsme dlouhodobě směřovali. Třicet let jsme tuto společnost budovali a teď ji máme. Co lid chtěl, to také dostal. Ti, kteří měli jiný názor byli označeni za komouše a zpátečníky. 

Víte proč se Jakeš dožil tak vysokého věku? Protože denně mohl vidět, že ani z daleka nebyl tak blbej, jak se jevil a den za dnem se stával normálnějším a normálnějším a někdy před deseti lety začal být překonáván a dnes je standart v Bruseli i v leckterém menežmentu daleko pod jeho úrovní. 

Komunistický režim sice strkal na přední pozice lidi jako byl Jakeš, ale jinak byli všude lidi se zlatými ručičkami i chytrým mozkem. Dneska jsou Jakešové na stejném výsluní jako kdysi, ale těch debilů je kolem o dost víc.  Jakeš v posledních letech musel cítit obrovskou satisfakci. 

Podělaných věcí je v tomhle státě podstatně víc, než jen České dráhy... Vsadím se, že i v ČEZu je už zaděláno na slušné katastrofy, protože oni tam mají kádry školené na stejných sezeních. Ještě se budeme divit, kde všude mladí moderní a dynamičtí jinoši úřadovali a co všechno zvládli zničit. A nakonec... až se toho ještě hodně posráží, hodně popadá z oblohy, až poprvé vypnou proud na několik dní, až poprvé nepřijede zboží do supermarketu, až se ukáže, že koronavirus má ještě dost síly, až se ukáže, že Prymula měl pravdu i když se to hodně nelíbilo, až si tímhle vším projdeme, tak roli obětního kozla sehraje celá ta liberální demokracie. A jednou se naši pravnuci budou divit, jak jsme mohli tu demokracii tak snadno obětovat... Nic takového, jen už v zárodcích naší nové doby bylo obsaženo to, co dneska vyhřezává. 

Trvá to totiž vždycky dvě generace víme? Třicet až čtyřicet let, než odezní všechno staré a všechno nově budované se projeví. Teď nastává inventura. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (126 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Zisk Agrofertu jde pouze Babišovi, píše se v dosud neveřejných statutech svěřenských fondů.
iROZHLAS.cz /

Průměrný počet slepic: 1.1 (36 hlasů)

Spíš je zajímavější kam jdou z toho zisku daně. Jestli do daňových rájů, jak to dělá většina českých pracháčů, nebo do pokladny ČR.

Průměrný počet slepic: 5 (29 hlasů)

Ve statutech fondů Babiš figuruje jako zakladatel fondů. Dokument definuje několik situací, při nichž by se firma Babišovi bez zbytečného prodlení vrátila, je mezi nimi například jeho konec v politice. Ve statutech je ale také ustanovení, které Babišovi nyní zakazuje uplatňovat na Agrofert svůj vliv. Premiér se ke zjištěním serveru nevyjádřil
.„Zakladatel nebude vykonávat funkci poslance v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky ani funkci člena vlády České republiky a doručí svěřenskému správci oznámení o ukončení správy Svěřenského fondu,“ vyjmenovává dokument jednu ze situací, kdy Babišovy svěřenské fondy zaniknou."

Průměrný počet slepic: 1.3 (13 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

chce říci? Mi zajímá, jestli vložení Agrofertu bylo v rozporu s Lex Babiš, které vytvořili kapacity z ODS a TOP 09.

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

zásadně neotvírám.

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)

Buď dotační fondy či politika.

Průměrný počet slepic: 1 (7 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mne by ANDREJI zajímalo. proč tě holky NECHTĚJI.. Bude to možná tím, že realizuješ své EGO na nesprávném
místě,

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

Andreji, Andreji, proč tě v EU nechtějí?
Účelovka..
"Naprostá většina poslanců Evropského parlamentu je přesvědčena o tom, že se současný český premiér chová neeticky a možná i za trestněprávní rovinou. "

Průměrný počet slepic: 1 (7 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

a sice, je to v rozporu s uvedeným zákonem? Pokud ano, napište v čem, já to nevím a ráda se poučím.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Andrej Babiš v rozporu s ust. § 4a, § 4b a § 4c zákona o střetu zájmů (tato ustanovení mají účinnost od 9. 2. 2017) čerpal:
- dotace
- investiční pobídky
- státní zakázky;
a v rozporu s tímto zákonem vlastnil média ( MF DNES a LN).

Průměrný počet slepic: 1.3 (12 hlasů)

to není v rozporu s Lexem Babiš a hlavně to není odpověd na otázku Laca. Tedy znovu, asi jste pomalejší : uvedte jak je vložení Agrofertu v rozporu s Lex Babiš a za druhé jak odporuje tomuto zákonu že "Zisk Agrofertu jde pouze Babišovi". Tak ted už můžete, máte to hodně po lopatě, takže to bude jasné i vám.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

A kolik pak jste četl "povídání" o jiných svěřeneckých fondech". Podle vás by to mělo být tak, aby se daly honem rychle "vytunelovat a zlikvidovat", že ... "vracecí podmínky" jsou u každého svěřeneckého fondu, proto byly na tom Západě vymyšleny a to mnohom dříve, než A. Babiš začal vůbec Agrofert budovat ... a než ho donutily, ti naši politici (s EU za zadkem) aby Agrofert dal do "svěřeneckého fondu" !!

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)

Společnost Agrofert byla založena slovenským podnikem zahraničního obchodu Petrimex a Andrej Babiš byl pouze zaměstnancem této společnosti. Jednoho dne však manažeři Petrimexu zjistili, že Agrofert zvýšil svůj základní kapitál a z tohoto důvodu jim Agrofert už nepatří a že místo stoprocentního podílu mají podíl pouze čtvrtinový.....

Průměrný počet slepic: 2.2 (10 hlasů)

Požádej o navrácení školného..

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

"Já opravdu jako, nedocházel/a/ jsem tam asi úplně denně, ale pravidelně ... Nevim, nedokážu Vám teď říct, jestli to bylo třikrát týdně, čtyřikrát týdně..."[31]

Průměrný počet slepic: 1 (5 hlasů)

to rozhodně nebylo. Musíte se víc snažit.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Jseš to ty, kdo psal, že vydělává 70 000. Tak sáhni do úspor, kup si políčko, traktor a začni taky hospodařit.

Je to snadné: zaseješ - sklidíš - prodáš.

Prachy za nic.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

"....už tři roky po sobě bere 600 tisíc každý rok. A další, ne 600, ale milion, dva miliony berou Jandové/Andrejové/ a jiní…"

Průměrný počet slepic: 1.7 (11 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ty jsi opravdu průměrná slepice

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Ten je hodnocený za to, že rozbíjí diskuse, a vy mu tím, že mu vyvracíte prostoduché lži, jen plníte plán...

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Kdyby v tom statutu bylo napsáno, že obmyšlenými jsou rovným dílem Kačer Donald a Strýček Skrblík, to by aspoň bylo pořádné překvapení s velkým P.
Takhle v české pobočce TI konečně objevili Ameriku! Sláva nazdar hurá!!! On se v galaxii Mléčná dráha a přilehlém vesmíru vyskytoval někdo, kdo tohle netušil?

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)