Opět jako na zavolanou

Autor
Štítky

Tak se nám Andrejko vrací z Brusele... A my si včera mohli přečíst v komentářích, jak pochodil. Včera jste byli skvělí, dodali jste velké množství odkazů a všem vám za to děkuji. Nicméně... máte v tom někdo jasno? Já teda vůbec. Svým způsobem se pohybujeme od skvělého vítězství po totální porážku, záleží na tom, kdo o tom mluví.  Teď bych si strašně přál přečíst si něco od Vlka, dokud mu Andrej neležel v žaludku tak moc, že si na něj potřebuje něco nezbytně najít. Věcná analýza by hodně pomohla. 

Vidlácky k tomu mám jen toto:

Bez ohledu na podmínky placení a bez ohledu na to, zda je to pro nás výhodné nebo nevýhodné, jde o naprosto neskutečně velký balík peněz. Tak velký, že i odkloněná procentíčka, případně žebračenky pro obecný lid budou obrovské. Předvolební úplatky budou podobně velké jako v Řecku před dvaceti roky.

Bez ohledu na množství peněz, pokud se budou utrácet nesmyslně na nabíječky, green dealy a zůstanou drahá auta, drahé bydlení a stoupající životní náklady včetně stoupající inflace, bude Brusel milována stále méně a méně. Pokud prostý lid bude nadále obírán a daněn, jednoho dne nebude moci ztratit nic než své okovy.  

Brusel, EU, Německo a vůbec všichni, kdo se pustili do toho Ojrojednotícího projektu, mají vlastně asi poslední šanci vše zachránit. Ale vzhledem k situaci, spíš bych řekl, že to podělají jako vždycky. Peníze velmi rychle přetečou do soukromých oligarchických kapes, postaví so nové krásné luxusní jachty a vily v Dubaji a někde tam dole si nový Fírer bude pilovat projevy.

Navíc si dovedu představit situaci, že se formálně budou dodržovat nějaká pravidla, ale ve skutečnosti si každý bude s těmi natisknutými penězi dělat co chce... pochybuju, že má Brusel jakékoliv nástroje, aby neposlušné státy donutil. To je spíš donutí k nové dikatutře než k vrácení peněz,  

Tolik k ojropenězům. 

Jinak chci upozornit na něco jiného... všímáte si, že druhá vlna koroňáka je tu zase tak krásně načasovaná, že mi to připomíná sarajevský atentát, kdy netrénovaný amatér odvedl profesionální práci díky souhře okoloností, které jako by ďábel sám narafičil. Uvolnila se opatření a ejhle... koroňák je zpět. 

Zrovna ve chvíli, kdy se budou rozdělovat ojropeníze, kdy je krize za dveřmi... šup a už se zase nasazují roušky, přivírají hranice, dělají opatření, Hamáček mluví o odkladu voleb...  Rakousko znovu zavádí roušky. Sice už ten virus tak nevraždí jako zjara, ale nikdo neví čím to je. 

Prymula nám už oznámil, že promoření se nekoná (já to říkal už tenkrát), protože protilátky nevydrží... Opatření se zpřísňují a ano, nebude se nic plošně zavírat... tedy ne tento týden. A můžete si všichni demonstrovat, viru je to jedno i Babišovi je to jedno. 

Zjara jsem v nějakém článku řekl něco ve smyslu, že už by žádné volby ani nemusely být, ba dokonce už nemusí být ani soukromé podnikání a všechno zase bude v rukou státu respektive Veĺkého Bociana, který se k tomu dostane jako biblický Josef v Egyptě. Ještě rádi mu to všechno dají, jen aby měli žebračenku. Začínám se obávat, jestli bych náhodou nemohl mít pravdu. 

Vlastně by stačilo, aby "se žádná vakcína nezdařila"  a máme tu nově rozdělený svět takřka bez krve.  Svět s dokonalou penzijní reformou, svět lokální a státně národní. Ale nevím, jestli si to takhle někdo představoval. 

Takže... 

Babiš má prachy, které tady nikdo nikdy neměl. Podotýkám, že si nemusí všechno brát jen z ojrofondu obnovy. Může si půjčit - parlament mu odklepl nejvetší schodek v dějinách. A klidně mu odklepne další. 

Brusel má poslední šanci EU zachránit. Ale nevěřím, že se jí to podaří. 

Koronavirus přišel zase tak, aby se to někomu ohromně hodilo a ostatním to zavřelo hubu. Bůh možná neexistuje vy ateisti jedni, ale ďábel zřejmě ano. 

Nemáme žádnou šanci s tím nic udělat. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.1 (50 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Ono to zase nebude tak horké Vidláku. Teď je jasné, že na země EU nalítne Marshallův plán verze 2.0. Takže haldy peněz a to všem státům, hlavní starost bude jak je smysluplně utratit. Což prokazatelně štve naši opozici, protože ta ještě nejméně rok u té many nebeské určitě nebude a hrozí, že ani po volbách příští rok ne. A tým Babiše už má připraven Národní investiční plán, takže celkem dobře ví, co s tou manou dělat. Štěstí holt přeje připraveným. Vzpomínám, jak si celá opozice z toho investičního plánu před rokem dělala srandu. Že se zadlužíme, to nikoho nezajímá. Bude se splácet od roku 2017 a se splácením se skončí v roce 2058. Se mnou je to jako s tou tchyní v reklamě dohlížející na natírání domovního plotu, jak jí odpovídá manžel její dcery na výtku ohledně kvality nátěru. Až to budeme natírat příště maminko, vy už tu nebudete.

Tak vo co gou, že?
Pokud jde o breberku, profesor Hořejší čeká vakcínu na přelomu roku a lék příští rok. Tak vo co gou?

Prachy budou, breberka snad nebude. Chce to jen trochu dávat bacha.
A volit Veľkého Bociana, dělá to dobře chlapec.

Průměrný počet slepic: 4 (24 hlasů)

Účinná vakcína hned tak nebude. Pokud vůbec někdy bude.

Koronaviry jsou rychle mutující RNA viry. Podobně jako třeba chřipka. Můžete se naočkovat proti chřipce, ale pokud přijde jiný kmen, tak to neúčinkuje. Jen ten koronavirus mutuje rychleji.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

Existuje vůbec koronavirus?
Vždy platilo že na chudý lid musí být přísnost.
A pro chudý lid - držet krok a klapacku.

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)

In reply to by PU (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já sice chápu ty snahy chudého lidu popírat koronavirus, ale zde chudý lid poněkud pustil fantazii na špacír více než by to dokázal baron Prášil.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

Hlavním administrátorem Marshallova plánu pro Německo byl bankéř H.J. Abs. Předtím se spolupodílel na financování Hitlera či na arizacích ostravského průmyslu. Později pomáhal "řešit" korupci ve Vatikánu.

Pepka Vyskoče (a spol.) samozřejmě tento oligarchický systém (např. včetně nadnárodního kolosu VW, jak to že tento kolos je na tom bídněji jak hospodský z Javornicka, ten tolik ruce po státní podpoře nenatahuje ?...jak to, že si v letech tučných nenašetřil na leta hubená ?) potřebuje. Je pro něj naprostým požehnáním. Je nepostradatelným.
Že ho volí i bývalí komouši - to není nic překvapivého. Však ten je jejich " komunismus pro vyvolené" je z jednoho a téhož hnízda.

Čest práci.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Milé děti, nadělali jsme vám dluhy, které budete splácet do důchodu - jestli nějakej budete mít. Že nás máte rády, my na vás taky serem.

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

myslím, že žádná generace mladistvých/dědiců, se neměla jak většina těch našich. Vždyť si uvědomte co tak asi oni vybudovali? Na rozdíl od nás a našich předků. A taky si uvědomte kolik že bylo/je postavených paneláků, kolik zdědí po rodičích bytů a pod. kolik rodičů je podporuje - aby se měli líp. Jistě jsou i tací co to nemají, ale když tak koukám koldokola a vzpomínám na dobu po válce, na ty ubohé pavlačáky, ze kterých většina nás pochází. Opravdu si myslíte, že většinu dětí je třeba luitovat.... neřekla bych.
Ještě kolikpak asi těch študiosů s tímhle souhlasí.. co myslíte:
Předmět: Práce studenta gymnázia - otřesné . . .zkus číst do konce .. i názor učitelky a důchodce....
Subject: FW: Práce studenta gymnázia - otřesné . . .zkus číst do konce .. i názor učitelky a důchodce....
Student gymnázia, maturant, 20.2.2015
„Kdyby stát nevynakládal šílené částky na důchody důchodcům, nebo je aspoň danil, mohl by z těchto ušetřených peněz investovat do rekvalifikací nebo podpory zaměstnání. Důchodci jsou dnes nejlépe zajištěná nepracující třída, 90 %důchodců každopádně. Jdeš do obchodu, fronta důchodců, jdeš k lékaři, fronta důchodců, jedeš MHD, hafo důchodců, jenom běhají, samý stres, hrabou a hrabou, protivní, otravní, drzí, hulvátští, plivou a chrchlají po okolí, žádná hygiena, pořád brečí a důchody přes 20 táců. Děsí mě představa, že je budu muset jednou z platu podporovat. Budu využívat každou skulinku, jak si ulevit na daních a ty Kauflandové Dallasy boys and girls ne sanovat. Další skupina, asi 2/3 nezaměstnaných jsou totální lenivé(á) netáhla, kterým vyhovuje se povalovat doma a pobírat dávky a podpory. Jsou líní se stěhovat, prodat nemovitost, byt a koupit si jinde jiný, raději budou čekat s otevřenou hubou, až jim tam stát něco hodí, pak se oblíznou a zase s hubou otevřenou civí !!! Dále tito lidé ztratili absolutní sebereflexi, mj. co se hygieny týče, když za nimi někde stojíš, smrdí, potí se, neupravení, samé levné hadry, boty z tržnice, žádné deodoranty, v létě kardinální smrad, jinak pouze chlast, cigára, ovary, bůček, z kultury pouze TV NOVA a Blesk.
Zaostalí a negramotní!
Když sem přijedou mí známí z USA a Kanady, tak se doslova štítí, jak tato netáhlovská svoloč smrdí! A stydí se za to, že nás jejich země podporovaly v boji proti komunismu a jeho svržení. A jet v MHD s těmi upocenci, no za trest ! Jsem si raději s přispěním otce koupil nový vůz, než jezdit s lopatami. A přitom je práce dost. Už jako student si mohu vybírat např. mezi softwarovými firmami. Kdyby ty(ta) nepracující netáhla nebyla lenivá a vzdělávala se, nemusela by čekat na práci rukama a lopatou. Prostě si zvykejte, že doba přeje zdravým a těm, schopným a dravým. To jsou zákony přírody, které tady narušil pouze komustický režim, který zasel to vše zlé min. 100 let dopředu. Bohužel ti líní a neschopní se budou muset vézt, ale už za jiných podmínek. Pouze to nutné, to vám stát dá. Jinak se starejte o sebe, stát není dojná kráva. To, jak se žilo do roku 1989 byla jedna odporná, hnusná nesvobodná zvůle KSČ bez možností projevit názor, cestovat a podnikat. Jedněm vzali, co léta budovali a druhým netáhlům dali. Jako mladý se stydím, že mezi námi ještě žijí ty nomenklaturní kádry před 1989, stydím se za současné komunisty a soc.demáky. Nemáte řešení, jenom řvete a kydáte populistické tlachy!.“
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Poznámka učitelky, která doufá,že žádný z jejích žáků neklesl v životě na tuto úroveň, byť třeba maturitu neudělal:
Po přečtení těchto řádků mě doslova zamrazilo. Takto smýšlí dnešní mládež? K takovýmto názorům je vychovávána svými rodiči, školou, společností?
Jsem sama matkou dvou, dnes již dospělých synů.
Pokud by jeden či druhý měl takovéto smýšlení, nejprve bych se zamyslela sama nad sebou, jak jsem je to probůh vychovala, a pak je zřejmě i přes jejich dospělost seřezala, že „by je vlastní máma nepoznala“!
Byla jsem vychovávána v úctě k autoritám. K úctě ke stáří. K soucítění se slabšími , k povinnosti těm slabším pomáhat.
Zřejmě jsem byla vychována špatně! Ta pravá výchova je přece… Buď dravý, bezohledný, arogantní, bez soucitu. Ale hlavně!
Buď po celý svůj život mladý, zdravý, a zcela jistě se živ pouze ústy, maximálně u nějaké softwarové firmy.
Kdo peče chléb, staví dům, vyrobí pro tebe vůz, ušije ti značkové oblečky, botky, uplete In ponožky, o toho se nezajímej!
To je zaostalé, negramotné netáhlo, nepoužívající deodorant, živící se bůčkem a pokleslou kulturou, a tvojí povinností je dělat vše pro to, aby, až toto netáhlo po celoživotní práci odejde do důchodu, tak abys Ty, mladý, zdravý a určitě moudrý, se vyhýbal povinnosti těmto netáhlům přispět svoji prací na důchod.
Ježíš, co to píšu, ty práce se štítící maturante?!
Tento mladík je exponátem té pravé krize společnosti...
Je mi líto Tvých prarodičů a Tvých rodičů, kteří se v dohledné době přirozeně zařadí mezi Tebou opovrhované. A pokud Tě k těmto arogantním postojům nasměrovali oni , jemi líto Tebe, neboť později pochopíš..........Snad.
Jsou i tací, kterým rozum zůstal u posledních dětských kalhotek a špetka sociálního cítění o něj nezakopla.
Přesto Ti přeji, abys byl šťastný, protože šťastný člověk nemá touhy škodit lidem okolo.
-----------------------------------------------------------------------------------------

Poznámka důchodce:

Mladý blbečku, opravil jsem ti několik gramatických chyb, abys mohl být alespoň Čechem, co umí česky a nemusel žvatlat lámanou angličtinou.
Spatlal jsi pravdu se lží, kterou u tebe považuji v mladém věku za katastrofální nedoučenost životem.
Ano, mnoho důchodců je líných (myslet), ale mnozí už víc nemohou. A potom, nevím, kolik důchodců bere 20.000 Kč/měsíc, ale u mne to dělá 9.500 Kč + 150 Kč, co mi milostivě letos přidali jako člověku s vysokou školou. A jak jsou na tom asi ti s tou nižší školou?
Jinak, pokud jsi tak choulostivý na to, že ti starší nestihnou všechny finesy nynějšího IMAGE, tak tě upřímně lituji. Napudrovaní Amerikáni u mne nevzbuzují obdiv a vůbec mne nefascinují, možná tolik nesmrdí zvenčí, ale zato pořádně páchnou zevnitř.
To, co provedli naší zemi, že ji rozkradli pomocí svých monopolů, budeš muset napravovat ty, a ne my,
my jsme naši zemi do roku 1991 nerozkradli. A ta mladší svoloč těm monopolům ochotně pomáhala.
Jen u nás rozkradli důchodový fond, na kterém bylo 73 miliard Kč, Na co je asi potřeboval? Aby záplatoval díry, které nám naši američtí "bratři"uštědřili při přechodu na zlodějský kapitalismus?
Myslím, že takoví mladiství páni, jako jsi ty, nepotřebují nic menšího než zkušenosti života, a to jako prase drbání, pokud vůbec víš, jak se drbe prase.
A to ti píše někdo, kdo vůbec nikdy nebyl komunistou, abys mne náhodou nepodezříval ze zaujatosti.
Zdravím tě, mladý ubožáku, vůbec neznáš ty pravé hodnoty života a bude tě to stát mnoho utrpení a možná i slz, než na ně přijdeš a pochopíš je, obzvláště, budeš-li se chtít zařadit mezi ta tvá kýžená táhla. Měj se, mladý dravče, a dej pozor, aby nějaká větší šelma, než jsi ty sám, a s větším táhlem, tě nezadávila při tom tažení dřív, než dozraješ do věku, kdy budeš schopen pravdu života strávit, a oceníš zralost úsudku starší generace.

Jo i tohle lítá luftem a bohužel jak tak koukám a poslouchám - tu i támhle... no kdo ví

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

Jen tam chybí, co je zač ten tatík, co mladýmu půjčil na auto, a kde vzal peníze.

Taky vzhedem k tomu, že mladý IT má kamarády v USA a Kanadě, tak ON ty dluhy platit nebude. Spíš bych řekl, že tatík si teď trošku ucucne ze záchranného balíčku.

O tenhle typ vnoučat se vůbec nebojím (leda snad kokain by mohl být trochu nebezpečný). Spíš o ty ostatní.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Bacha, je velikánská chyba dávat rovnítko mezi Kanadu a jejího malého jižního (a také trochu severního) souseda :-). Napříkad v Kanadě skutečně zavedli metrický systém a používají jej, byť to nemají jednoduché (vliv malého jižního souseda) ;-). V Kanadě existuje velmi slušný sociální systém atd., atd.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Já za to nemůžu, že si ten pomatenej ajťák udělal kámoše v obou zemích bez ohledu na to, jak se liší.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Koronavirus s uvolněním hygienických opatření jde opět nahoru, celosvětově (https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries). A všude podobná oscilace u nových případů. To je celkem pochopitelné, všude o víkendu šetří síly. Ale proč jsou ještě větší oscilace u denních úmrtí. Že by ta s kosou taky o víkendu odpočívala?

Průměrný počet slepic: 3.2 (10 hlasů)

V pracovní dny a o víkendu se liší četnost a způsob kontaktů lidí mezi sebou. Tak proto.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

A to myslíte, že stačí i pro vysvětlení úmrtí?

Průměrný počet slepic: 3 (5 hlasů)

Samozřejmě. Protože koronavirus má inkubační dobu poměrně stálou. Takže jakékoli chování lidí se promítne na úmrtnosti s přesně daným zpožděním.

Já chápu, že je velice módní popírat a zpochybňovat všechno kolem koronaviru. Ale chtělo by to také logičtější argumenty. Ale dělejte, jak chcete. Je to na vás.

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Ta poslední věta je asi nejdůležitější:
"Nemáme žádnou šanci s tím nic udělat"
Trochu mě zmátla a předpokládám, že měla znít:
"Nemáme žádnou šanci s tím něco udělat"
Pak budeme svobodní. Pokud je svoboda poznaná nutnost......

Průměrný počet slepic: 4 (15 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Moje dobrá žena Tlapka vždy když cosi odezní říká, "Asi to tak mělo být!"

Průměrný počet slepic: 3.4 (11 hlasů)

Muslimové říkají na všechno inšaláh - což je pro všechny bezohledný lemply ten nejlepší přístup.

Nespravil jsem brzdy a žena se zabila v autě. - Vůle Aláhova.
Naložil jsem dětičky do gumovýho člunu bez záchrannejch vest a mrtvolky moře vyplavilo na pláž. - Vůle Aláhova.
Promrhal jsem majetek a dcery teď dělají kurvy. - Vůle Aláhova.
Okradl jsem souseda a on mi teď jde po krku. - Vůle Aláhova.

To je to jednoduchý.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Co chcete analyzovat?

EU je spolek, jehož skutečný účel je paralyzovat a zničit sílu Evropy. A to dělá špičkově. Pokud o tom pochybujete: Vy víte, kdo ve skutečnosti řídí Brusel a centrum? Do čela EU žádný lid demokraticky nikoho nevolí. Zákony také Evropský parlament navrhovat nemůže. Je to čistočirá diktatura, žádné demokracie. To je skutečná EU. Vy víte, kdo tedy v EU skutečně rozhoduje? Kdo má to hlavní slovo? Kdo tahá za nitky?

V poklidné likvidaci Evropy. To jest její ekonomiky, její vzdělanosti, jejího významu, jejich národů. V poklidném zařizování občanské války skrze nejhorší skvadru imigrantů a muslimů, co se dá v asijských a afrických končinách sehnat. V poklidné likvidaci domorodých bělochů Evropy skrze rozbití rodin, psychickou a společenskou kastraci mužů, likvidaci křesťanství, vychování co největšího množství budižkničemu a parazitů. Likvidaci všeho podnikání a tvůrčích schopností lidí skrze úmornou byrokracii, dotování nepotřebných věcí, odsávání peněz. Do toho velké agitky agentů pátých kolon zvaných aktivisté, sluníčkáři, kavárníci. Přepis historie Evropy, likvidace soch i vzpomínek ne skvělé muže Evropy. A adorace těch největších lumpů a zbabělců ála Václav Havel a dalších.

EU už dokonce financuje i vítězství a vyzbrojování Turecka, aby mohlo obsadit další část Řecka, a chce mu předat nějaká řecká naleziště a plyn. Snaží se, aby Řekové prohráli. Chrání a pomáhá Turecko v Libyi. Tedy nepřáteli Evropy. Jen kolik miliard mu posílá Merkelová, aby se mohl vyzbrojit, a nejenom to.

A do toho se vám vzedme vlna ještě zdravě smýšlejících, převážně bývalých socialistických států ála Maďarsko, a dokonce i dalších jako je Itálie, Rakousko. A začínají to brzdit. Tak se objevuje plán B - ekonomické zotročení celé Evropy katastrofálním dluhem. Jen splátky úroků budou všechny státy, včetně České republiky vysávat donekonečně o obrovské peníze. A budou je srážet na kolena. Státy budou vysávány jen splátkami, budou nuceny za pakatel a hubičku prodat to nejcennější a nejvýnosnější co mají. Občané České republiky tak třeba rádi prodají za hubičku a zprivatizují české zdravotnictví a přejdou na USA model zdravotní péče. Ještě je tu ve hře třeba ČEZ nebo důchodové zabezpečení. A mnoho dalšího.

Teď může klidně EU skončit. Klidně může být Czechit, ale všechny státy budou obrovskými dluhy katastrofálně zotročeny ještě celá desetiletí. Tak bude EU plnit svou úlohu likvidátora Evropy a jejích národů ještě mnoho desítel let i po skončení své existence. Taková repríza ukrajinského Majdanu 2014.

A co Andrej Babiš? Ten vždycky myslel v první řadě na sebe. Pro Českou republiku byl lepší premiér než mnoho jiných, hlavně proto, že byl podnikatelsky závislý na tom, aby z České republiky nebyla kůlnička na dříví. To taková ODS, ČSSD, KDU-ČSL, Piráti, STAN, nebo Telička, Kalousek, Bakala, a mnoho dalších mají svůj plán osobní prosperity založený na totálním vlastizrádství - tedy úplném položení České republiky do bahna a pobírání odměny od páníčků ze zahraničí. V této volbě je prostě zloděj, který musí existovat v České republice lepší volba než vlastizrádce, který může provádět anální alpinismus neomarxistickým zahraničním pánům kdekoli globálně na světě.

Andrej Babiš si prostě spočítal, že na tom vydělá. A minimálně několik roků potečou do Agrofertu i dalších projektů pohádkové peníze. Zasekl astronomickou sekeru do státního rozpočtu, a ještě vydělá na nějakých drobcích spadlých od stolu při evropském zadlužení. Andrej Babiš nikdy za Českou republiku nedýchal, tudíž role Jidáše je pro něho ok. Nutno ovšem spravedlivě říci, že menšího Jidáše, než by bez mrknutí oka sehrál jakýkoli člen neomarxistického havlistického křídla.

A co bude pak? Za několik let? To se uvidí. Tak daleko nikdo nic nedomýšlí. To se bude řešit až někdy potom. Andrej Babiš klidně tyto kostlivce ve škříni předá svému nástupci, sám si slízne dnešní smetanu a zisky. Ztráty, dluhy a problémy v budoucnu přenechá občanům a svému nástupci. Privatizace zisků a socializace ztrát. Dokonalý podnikatelský plán.

Evropa se ještě musí postarat, aby žádný stát Evropy nepoužil peníze z dluhů, který teď Brusel odsouhlasil, na užitečné investice. Mohl by se vzmáhat. Na to je jednoduchý plán. Peníze se spláchnou do WC pomocí "New Green Deal". Utratí se za snižování uhlíkové stopy. Zkorumpují se jím parazité a budižkničemové z politických a ekoteroristických neziskovek. Od toho je přeci Gréta Thunbergová, a od toho jí loni aktivovali.

V České republice pak jako užiteční idioti opsloužilo třeba hnutí Duha. Jejich uvazování ke stromům na Šumavě, a dlouhodobé důsledky likvidují české lesy kůrovcovými kalamitami dodnes. Na konci bude poloholá Česká republika, a lesy prodané za babku a pakatel německým, francouzským a dalším páníčkům, protože čeští vlastníci nebudou mít na sanace peníze.

Koronavirus do toho, Vidláku taháte zcela zbytečně. To je jen falešná stopa. Není vůbec potřeba. Ale i to je součástí celého toho zločinu. Vyvolat konspirace a svést přemýšlející na falešnou stopu. Virové jednorázové epidemie mají 3 vlny za sebou naprosto normálně. Podívejte se na jiné v minulosti. 2. vlna přichází zcela očekávatelně, tak jako u jiných epidemií mnohokrát v minulosti.

No a to je drsně napsaný celý plán a pozadí o co jde. Rádo se stalo.

Průměrný počet slepic: 4.8 (61 hlas)

Ono to nějak dopadne. Když se na nás začíná valit hromada balíků peněz, nemělo by to špatně dopadnout. Horší by to bylo opačně, s těmi penězi.

Průměrný počet slepic: 2.6 (17 hlasů)

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale on ten balík peněz, pěkně prosím, poteče opačným směrem. Z České republiky ven. To, že oficiálně ten balík dostaneme, a možná se měsíc ohřeje na účtě českého státu, je jen vějička pro hloupé, co to zbodnou i s navijákem. A nevrch si dají časopis Udice. Hned poté balíky peněz otočí směr, a akcelerující raketovou rychlostí budou mířit z České republiky ven.

To měsíční přistátí na českých účtech je jen proto, abychom to zaplatili jako dluhy. Abychom celá Česká republika a občané to v budoucnu spláceli. To neznamená, že nám ty pěníze budou patřit, nebo že je dostane Česká republika. Možná nějaké promile jako padající drobečky při startu peněz ven z České republiky.

Průměrný počet slepic: 4.8 (29 hlasů)

Pokud se za ty peníze postaví dálnice, železniční tratě, nemocnice, kanalizace a čističky?
Nakoupí se něco k těm investicím ze zahraničí? A proč ne? To hlavní zůstane zde.

Průměrný počet slepic: 2.5 (15 hlasů)

Pane Laco G.
Na jakýkoliv projekt,zakázku na které se podílí zahraniční firma a že jich je u nás hodně to snad ví každý.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

Pokud... - už toto je příliš silný a přehnaně optimistický váš předpoklad.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

Říkali si často nově příchozí do koncentračních táborů. (V. Frankel)
Někdy byli mrtví do večera, někdy do tří měsíců.

Ti, co přežili mohli děkovat jen souhře mnoha šťastných náhod, vlastnímu starání se a jisté bezohlednosti.

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

Napsal uživatel ema (neověřeno) dne Út, 21. 07. 2020, 23:00In reply to Žádné "vrtulníkové peníze" nebudou. by Občan (neověřeno)Trvalý odkaz
nevím, ale mne ty "dluhy" taknějak nerozčilují
a víte proč - když skončil socík, tak dluhy nebyly, všude byly plné fondy na kde co. Kam se to všechno podělo je ve hvězdách. modroftačí Klausovic letka to kamsi přemístila a dodnes se neví kam. |Odnesli to samozřejmě obyčejní občané. Kam přemístila a 2x peníze na důchodovém účtu se taky neví a co je zajímavé taky se nepátrá. Za vlády socanů s Kalousem, se pokračovalo v Klausovic utahování opasku. Korunu ttomu dal Sobotka tím 40,-zvýšením důchodů. No a včil konečně současné vláda pomalu vyrovnává ty zlodějny a napravuje ty letité zlodějny vlád předchozích ve prospěch občanstva. |A proč se bát dluhů, proč vříská opět modroftačí letka... no kdyby se náhodou dostali zase k moci nebudou mít zálohy a co přemísťovat. Jinak k těm dluhům - nebojím se jich, nejsme na tom
tak špatně i když bývalo líp, ale proč šetřit a dál ožebračovat lidi. Stačí se kouknout - jak si vedou v dluzích sousedé, i velké státy - Belgie , Německo a spol. Odmyslím-li ameriku....
Jen se koukněte
https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_zem%C3%AD_podle_st%C3%A1tn%C3%ADho
A kdo ví, nebudeme - li mít naškudlené zásoby peněz k vytunelování - třeba o stejně zadluženou zemi jako jsou sami , kde nebude co tunelovat jak dřív - přestanou mít zájem.
Ju a dá se najít i novější přehled na WIKI

Průměrný počet slepic: 4.2 (15 hlasů)

Jen sem tam někde ucpává nějakej SOUČASNEJ penězovod.

Až se bude napravovat, tak Kožený bude sedět v Praze před soudem a ustrašeným hláskem vyjmenovávat kdo všechno mu pomáhal a peníze budou zpět z Baham.
Ve vězení bude sedět Telička za podepisování nevýhodných smluv i Kocáb za Trend.
Všichni, co Klaus amnestoval se budou třást, kdy si pro ně přijde policie a jejich děti jim doma budou nadávat v hrůze, že i oni budou muset platit a nikdy ve světě se před naší justicí neschovaj.

To bude náprava.

Náprava je uvedení do původního stavu. Jakoby se nic nestalo.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

když to modří souzi se socany 30 let mrvili, nemůžete chtít aby to bylo za pár pátků napraveno

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Grandhotel Evropa https://vimeo.com/231922669

Tedy pokud je slovo "přesně" přesně tím výrazem, který by bylo možné použít pro upřesnění...

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

naprosto přesně jste to vystihl v odstavci /musím to přetisknout/
"Evropa se ještě musí postarat, aby žádný stát Evropy nepoužil peníze z dluhů, který teď Brusel odsouhlasil, na užitečné investice. Mohl by se vzmáhat. Na to je jednoduchý plán. Peníze se spláchnou do WC pomocí "New Green Deal". Utratí se za snižování uhlíkové stopy. Zkorumpují se jím parazité a budižkničemové z politických a ekoteroristických neziskovek. Od toho je přeci Gréta Thunbergová, a od toho jí loni aktivovali."
Včetně toho koviru, to je fakt jen nástroj, jak prosadit zelený úděl. A vzpomínám, jak na začátku pandémie strachu z epidemie mnozí - včetně Babiše tlachali, jak se bude muset odložit GD, že peníze na něj nebudou /možná i doufali, že to tak bude/, ale deep state prezentovaný loutkami z Komise je pěkně převezl a nás taky. Ty peníze jsou určeny p ř e d e v š í m na Green Deal.
Když jste zmínil Gretu, dostala cenu 1 milion EUR od nadace založené britsko-arménským petrolejářským magnátem Calouste Gulbekianem /sehrál zásadní roli pro zpřístupnění zejména irácké ropy západním firmám/. Není to na hořké zaasmání se?

Průměrný počet slepic: 4.4 (22 hlasů)

...se kterým konvenuji až na "Koronavirus do toho, Vidláku taháte zcela zbytečně."
To je omyl, byl to katalyzátor syntézy toho dnešního zmatku. A taky test kudrnatosti vlny. Bez něj by totiž nešla uskutečnit ta paralýza pohybu, ve kterém se následně svezl ekonomický systém. Podle mě jedna strana mince vysoká rychlost šíření a nákazy a druhá to, že není tak smrtelný jako např. Ebola, to už je v celku vedlejší. Podstatné je, že dokáže rychle mutovat a v podstatě nikdo pořádně neví o co jde. A pokud někdo ví, tak hlavouni, ale každý se k tomu staví jinak a na veřejnost se samozřejmě nesmí nic dostat. Já už to tady psal, že mi koronáč přijde jako urychlení cyklu, který se blíží ke svému konci. Když to tak jeden poslouchal, tak vlastně v poslední době bylo minimální množství smysluplných a tvůrčích nápadů, které by lidstvo někam postrčily. Dělo se to v minulosti ironicky přes války, ale to teď jaksi nejde díky atomu. A tohle? Na dluh už celosvětová populace žije od milénia! A kapitalismus jako ideologie selhává.
Nikdo neví kam až může tenhle málo "smrtelný" vir mutovat a jak dlouho tu může přežívat. Tohle totiž může být jenom začátek nebo zkouška. Na člověčí altruismus jsem už totiž přestal věřit. Jediná chyba tohoto uměle vytvořeného viru je, že se kopíruje příliš rychle a přitom reprodukčně chybuje. Kdybych to pojednal mysticky tak bych řekl "memento mori". Pokud umře zaběhlý ekonomický systém, odrazí se to společensky, protože společnost je tak založená a nehodlá vyjet ze stávajících kolejí. Lecos šlo ignorovat, i tu zneužitou Grétu. Ale tohle prostě nejde, jak v poslední době vidno. Postihlo to všechny a na každém státu bylo, aby se k tomu individuálně postavil. To je také část toho testu kudrnatosti vlny.
Jinak souhlas a díky za kamínek do mozaiky. Po pádu bolševika bylo slyšet, že socialistická společnost žila na dluh. No a najednou žije na dluh celý svět a vesele ho zvyšuje! A ono, kdo se nezadluží ostrouhá. Ty evr. dluhy(např.) byly obrovské už na začátku milénia a teď se tu hovoří o nesrovnatelných částkách. Soudím, že astronomické dluhy se dají smazat jen pádem celého systému. Nehledě k tomu, že svět bude přežívat na úkor dalších generací. Budiž jim země lehká, oni většinou ani netuší jak to vlastně je a nebudou tušit čím dál víc při zaměření výuky.
Kvůli jednomu nesouhlasu se nesnížím k tomu abych dal za 4 :)

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

Moc děkuji za pochvalu.

Koronavirus byl možná využit jako záminka, jak to vysvětlit masám. Ovšem kdyby vůbec nebyl, dělo by se do puntíku to samé.

Koronavirus mutuje zcela očekávatelně. Je to RNA virus s dlouhou RNA. Jak jistě víte, RNA je chemicky nestabilní, a proto často mutuje. To je důvod, proč pozdější evoluce (Bůh. Perun, Darwin - dosaďte si dle své víry) přešla s genetickou informací na DNA.

a) RNA má po stránce chemické stability několik slabách míst: 1) hydroxylová skupina na 2' uhlíku cukru ribózy, 2) báze uracil, která samovolně tranaminací přechází na cytosin, 3) mnohé další. Proto chemicky snadno mutuje a narušuje se.

b) Koronaviry mají velice dlouhou RNA. To znamená četnost mutací roste logicky s délkou RNA.

Jestli někdo neočekával vysokou mutabilitu koronaviru, tak to byli lidé, ale nikoli virologové. Není tedy absolutně žádným překvapením. Ať už ten virus vznikl jakkoli, přirozeně či uměle, rychlost mutací byla očekávatelná. I kdyby ho někdo vyrobil v laboratoři, věděl by o tom, a byla by to součást jeho záměru.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

Nejsem chemicky ani jinak příbuzensky vzdělaný. Chápu popsaný princip rychlé a vysoké mutability. Jen se zeptám, nemůže breberka zmutovat do podob, které budou vůči zdraví a životu účinnější?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by Fake Fík (neověřeno)

Trvalý odkaz

Breberka může zmutovat do jakýchkoli podob. Ale když se nebude mutace úspěšně šířit, tak zanikne. Virus je parazit, a bez hostitele a dalšího šíření je namydlený.

Pokud zmutuje do smrtelnějších podob - což se asi sem tam stává - tak rychle v krátkém čase zabije hodně lidí. Ale pokud je zabijí lidi rychleji než sežene nový počet nakažených - tak mutace zanikne. Takže klidně může zmutovat do totálního zabijáka, a čas od času se tak stane. V daném místě pak vznikne armagedon, pohřební služby budou mít více práce, ale pokud lidé nejsou blbci, tak zakrátko skončí.

Nicméně koronavirus těžko lze brát jako jeden organismus. Mohu jenom odhadnout, že na různých místech a státech jsou různé mutace SARS-2. Proto mají také různé zdravotní účinky včetně těch smrtných. Neexistuje žádný jednotný SARS-2, ale jeho tisíce různých mutací všude možně. I proto je šance na získání dlouhodobé (natož kolektivní) imunity prakticky nulová. A proto nalezení a vyrobení účinné vakcíny je reálné asi tak jako nalezení lochnesky.

SARS-2 potřebuje opravdu hodně lidí na jednom místě, aby se účinně šířil. Jeho výhoda pro šíření je dlouhá inkubační doba. Ale zdá se, že pokud člověk nedostane pořádnou nálož, tak si s tím imunitní systém poradí. Ale hromadné akce lidí, nebo velké podniky a pracoviště, naťuchňané supermarkety - je asi hlavní, odkud jede.

No a sem tam někdo ze zahraničí doveze jiný kmen SARS-2. Občas i šikovnější a zabijáčtější než místní.

Nejspíše časem, po potřebném počtu mrtvol, vymřou agresivnější kmeny SARS-2. A evolučně se virus uklidní, a začne se šířit řekněme s polovičními zdravotními důsledky.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Vaše vývody jsou jasné a logické. Ke stejným závěrům jsem došel již cca přede dvěma měsíci i díky Covi-kávičkám Radima Valenčíka http://radimvalencik.pise.cz/072020/. JD

Zatím bez slepic

Možná bych měl ještě poznámku pro bystré: Já bych katastrofické scénáře EU hledal v souvislosti s předsednictvím Německa, než s koronavirem.

Podívejte se, co bylo upečeno v minulém předsednictví Německa (2007): Lisabonská smlouva, a mnohé další.

V předminulém předsednictví Německa (1999): Bombardování Srbů v Kosovu.

No, a teď předsedá EU opět Německo. Můžete se těšit! Zadlužení, imigranti a jiné katastrofy.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, proč máte Brusel rodu ženského? Je to vtip nebo omyl? Dělá to tak více lidí a stále nedokáži pochopit proč.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

To jste si odnesl z textu tu nejdůležitější informaci, která tam je.

Ještě si prosím všimněte, že v článku chybí černoši, a tudíž není etnicky vyvážen.

Průměrný počet slepic: 3.3 (10 hlasů)

Že vás to baví se navážet do druhých. A co máte s těmi černochy? Nějaká neléčená fobie?

Průměrný počet slepic: 4.1 (12 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

ty nás jen zkoušíš...

Ale jestli ne, tak věz, že prdel je také ženského rodu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Sprosté slovo brusel podle vzoru prdel:

Už se říká i "jdi mi s takovouhle hovadinou, s odpuštěním, do brusele".
Nevinné vlastní jméno - psáno s malým písmenem na začátku - následuje řadu dalších: Třeba Bach (ne ten skladatel, ten autor "Bachova absolutismu", o kterém jsme se učili v dějepise). Zavedl fízlování čučkařských rozměrů
Od té doby říkáme Dej si bacha! ve významu Dej si pozor.
Nikoliv dej si Bacha nebo dej si Koudelku!

No a brusel podle vzoru prdel - to budou či jsou takové evropské lipany. Nebo waterlo evropské civilizace.
Akorát to v bruseli smrdí víc a hromadněji než v prdeli.
Pokud jste už někdy byli v prdeli, budete se mnou souhlasit.

Průměrný počet slepic: 4.1 (27 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Brusel podle vzoru prdel. Už jsem si na toto skloňování tak zvykl, že ho používám všude.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

např.:
"A jsme v Bruseli", když se něco hodně nepovede.
Nebo "S timhletim di do Brusele", když má někdo mimořádně nechytrý nápad.

Proto TA Brusel.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jestli ji neskloňuje podle vzoru prdel.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

podle vzoru "PR.EL". Proto běžte všichni do Brusele. Asi tak nějak.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ojropa nám milostivě přiděluje naše peníze. Desátky po cestě pečlivě ukrajujíce.

Příběh ze života koronavirového:
Rozhodl jsem se letos k cestě po Španělsku. Už jsem tam dlouho nebyl a baví měl dělat věci naopak k masám. Sleduje po očku španělské reálie, vybral jsem Andalusii, kde se virus moc neuchytil. Zakoupil jsem letenky za hubičku a vyčkával. Ale ouha, po 13.7. jsou 2/3 Španělska znovu zarouškované, včetně jižního pobřeží. No, co se dá dělat. Španělé mají smůlu, na moje ojra si budou muset nechat zajít chuť. S hadrem na hubě po Granadě korsovat nejsem ochoten. Pojedu někam jinam, kde na turisty budou přívětivější. Naštěstí létadlo mohu převexlovat kamkoli nejpozději 2 hodiny před odletem. Sám jsem zvědav, kam mě nakonec vítr zavane. Dám potom vědět.

Přeji všem klidné prázdninování.

Průměrný počet slepic: 3.3 (13 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

vědět,kam Vás pustí

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

nebo nedokáží žít bez cárání po jurop, nebo tak porůznu. Trubců, co se nejsou stavu zabavit doma a raději si myslí, že jsou nedotknutelní. Ale on čas ukáže, jen co se prokáže , co sem svým couráním zatáhli a bude jim náprava a léčení, včetně soudů s poškozenými, dána k úhradě. A že v momentě, kdy prachy na léčení dojdou taková situace nastane. Tak o tom nepochybují. OPřeji hodně štěstí a dostatečně plnou šrajtofli.

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pište z internačního tábora pro zpřísněný dohled nad karanténou často.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)