Přece nemůžou být tak blbí...

Autor
Štítky

V poslední době se skloňuje turecké nebezpečí v prostoru středozemního moře. Máme to na Kydech  zprostředkované napřímo - Maneca nám každý den přidá do diskuse aktuální sjetinu z facebooku Ivana Davida, který se právě tomuto tématu dlouhodobě věnuje a upozorňuje na něj. 

Hned po prvních příspěvcích od Ivana Davida jsem napsal článek, ve kterém jsem turecké nebezpečí spíše bagatelizoval. Tvrdil jsem, že Turci nemají na velkou válku a nemohou si ji dovolit ani prosti Řecku. Tvrdil jsem, že Řekové jsou dobře ozbrojení, turecké nebezpečí nikterak nepodceňují a to co se  v prostoru Egejského moře odehrává, je hra na kočku a na myš. 

Zároveň jsem kritizoval Ivana Davida za přílišnou expresívnost ve výrazivu, které podle mě zbytečně znevěrohodňuje jeho příspěvky. Uvedu jeden příklad. Ivan David často uvádí, že Turci kradou plyn v řeckých výsostných vodách. Viděli jste někdy, jak vypadá vrtná plošina pro těžbu ropy nebo plynu? Víte jakou to potřebuje infrastrukturu? Víte, jak dlouho trvá, než skutečně dojde k navrtání nějakého naleziště, než je připojen plynovod, nebo zařízení na zakapalňování plynu pro tanker? Víte kolik to sežere peněz a času? 

Víte jak velké je ložisko plynu nebo ropy? A víte jak velká je ta těžařská loď? Vždycky když toto u Ivana Davida čtu, prsty u nohou se mi kroutí v pěst a přemýšlím, zda tomu prostě jen nerozumí a přetiskuje zprávy odjinud a nebo zda to dělá schválně... Upřímně... nevěřím, že tímhle něčemu pomůže. Těžařská loď... prostě loď s vrtákem. Která dělá geologický průzkum. Omlouvám se všem, ale ještě nejsem natolik mimo, abych zaměňoval průzkumnou loď s vrtnou plošinou na těžbu plynu. 

Turci ve skutečnosti využívají průzkumnou loď osazenou vrtným zařízením, kterým provádějí průzkum ložisek, které tam možná ani nejsou. Na skutečnou těžbu, kterou by opravdu kradli plyn či ropu, nedojde ještě celá léta. Navíc při kočkování řeckých fregat s těmi tureckými se tato těžařská loď nedostane skoro k ničemu. Vidlácky proto říkám, že Turci v této chvíli nepoužívají průzkumnou loď na vrtání mořského dna, ale na provokování, což jim jde skvěle. Vsadil bych se, že vrtná loď je především osazená zbraněmi a vojáky a vrtné zařízení tam hraje jen malou úlohu. 

Erdogan si prostě kolíkuje claim. Snaží se zjistit, co mu projde a co už ne. Přemýšlí, co půjde využít a kde se bude muset stáhnout zpátky. Hraje s Řeckem stejnou hru, kterou hraje s Asadem, Kurdy, Irákem i Íránem.  Tereza Spencerová blahé paměti říkávala, že Turecko není dost velké, aby mohlo hrát samostatnou hru, ale je dost velké, aby mohlo hru kazit i velmocem. 

Řekové to (narozdíl od EU i NATO) chápou naprosto přesně. Je jim jasné, že jakmile někde povolí, okamžitě toho bude Tureckem využito.  Proto ty námořní manévry. Proto ty telefonáty Jensu Stoltenbergovi, proto ty telefonáty Merkelové, Macronovi i dalším. Proto ty telefonáty Putinovi. Proto ten sílící (a naprosto správný) pocit, že je všichni jako obvykle házejí přes palubu. 

Možná tam v Athénách dokonce přemýšlejí o Mnichovském diktátu, protože teď jsou oni ve stejné situaci. Možná, že vzpomínají na Jugoslávii i Srbsko, protože teď se o nich bez nich rozhoduje v Berlíně i Bruseli. 

Já spíš nechápu, že v Berlíně, Bruseli nebo v kancelářích NATO může být někdo tak blbej a klidně předhodit Řecko Turkovi bez jakéhokoliv uzardění. Erdogan si kolíkuje claim, ale zároveň tím pomáhá Řecku, aby pochopilo svoji situaci. Stejně tak pomáhá pochopit situaci Francii, která považovala Středozemní moře především za svůj bazén, pomáhá v pochopení situace Egyptu, Haftárovi a dalším. 

Pánové v drahých oblecích a kožených křeslech si ze svých bruselských kanceláří bohužel nevšimli, že svět už není unipolární a oni už nejsou jeho pupek. Že svět už se netočí podle nich. Že vystříleli většinu zbraní. Že jsou zadluženější, vojensky slabší, rozhádaní, s kulhající ekonomikou.  

V Bruseli i v NATO naši papaláši jaksi ještě nezjistili, že Řecko má i jiné možnosti než se jednoduše podvolit.  Třeba ten Putin. Který nikdy nepohrde jakoukoliv možností rozšířit svůj vliv. Svým způsobem je to pro něj mana nebeská. Bospor a Dardanely které má Turecko, ale ruský vliv v Řecku znamená kontrolu nad Egejským mořem. Každý kdo chce proplout s úžinami, se musí domluvit  Erdoganem, aby ho pustil přes Bospor a Dardanely... A musí se domluvit s Putinem, aby ho pustil přes Egejské moře. 

Pak je tu Egypt... který málem ovládlo muslimské bratrstvo, čili prodloužená ruka Turecka. Je tu Haftár, jako Kaddáfího pohrobek v Lybii, kterou už málem měl, nebýt právě Erdogana. Je tu Asad, který si o Erdoganovi nedělá žádné iluze. A pozor... Putin má dobré vztahy se všemi. Kdo myslíte, že bude tento zápas o moc, vliv a teritoria koučovat? 

A k tomu to ostatní... Evropská unie, která si nechává zadarmo a zcela bez práce vyklouznout důležitého člena. Který má óbrovský přístav v Pireukolem kterého se už dlouho motají Číňané = Šanghajská organizace = hedvábná stezka. Minář se u nás bojí, že Zeman nás tahá do vlivu Ruska a samozřejmě si vůbec nevšiml, že Řecko do ruského vlivu směřuje s radostí a ochotou, protože EU mu nepomůže a všichni to tam vědí. 

A propo - myslíte, že Čína si nechrání svojí investici v Pireu? Že nemluví s Putinem a je si naprosto jistá, že v Egejském moři se sice štengrují, ale jen naoko a nikdo se ani květinou nedotkne ničeho opravdu důležitého? 

Podle mě z toho nebude žádná válka. Bude z toho rozpad EU. Bude z toho naštvané Řecko a všeobecné vědomí (nejen v Řecku) o americké i evropské věrolomnosti a naopak o tom, že Putin drží slovo a je na něj spoleh. Nic jiného. 

Erdogan má ještě dost neválečných možností. Může vypouště migranty, posílat džihádisty, může ještě více provokovata může to dělat ještě dlouho. Může si vynucovat výpalné, může harašit zbraněmi, ale ve skutečnosti je slabší než vypadá. Haraší totiž hlavně proto, že mu ve volbách pomalu uniká to, co měl doma jisté. Zároveň má v háji ekonomiku, naštvané obyvatelstvo, které si utahuje opasky a tu smůlu všech autokratů - že za všechno může on. Inu má všechnu moc a tak za všechno může...

Erdogan má pocit, že hrají svojí velmocenskou hru, ale ve skutečnosti hraje podle Putinových not. Dělá mu důležitou službu... vrací ruský vliv na Balkán. Velmi silný vliv. A pokud budou v Bruseli a Berlíně nadále takhle blbí, bude to nakonec vliv rozhodující. 

A všichni v celé EU na to koukají. Všichni. A vidí, co EU nedělá  a až na to dojde, neudělá to ani pro ně. EU je už v podstatě mrtvá. Nechává Řecko svému osudu, místo aby si zkorumpovala Babiše, tak ho vysloveně nutí, aby se stavěl proti Bruseli. To samé v Itálii. Ještě rok s unijními penězi určenými na zelený úděl a uvidí to i ti, kteří dodnes hujeřili a tleskali. Skoro už bych su troufal předpovědět konec EU. Německo z ní vystoupí a hned po něm i Francie... 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (107 hlasů)

Komentáře

Těším se na dobetonování nohou a odstranění šalunku ( snad nešetřili armaturou a noha se nerozpadnou) a jsem zvědav co na nich postaví. Samoděržaví nebo socialismus, státní kapitalismus nebo obyčejný imperialistický režim? Co odhadujete Vy?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Další Okamurovy lži: Tentokrát o tom, že Řecko žádá Rusko o pomoc
Europoslanec Ivan David (SPD) a předseda SPD Tomio Okamura opět šíří nepravdy. Tvrdí, že “Řecká vláda požádala Rusko o pomoc proti agresi Turecka”. Ve skutečnosti však ani Kreml nic takového neuvádí.
JAN CEMPER

Průměrný počet slepic: 2.3 (12 hlasů)

In reply to by anonymní 2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

dopolední studená sprcha?
Posílí imunitu, uklidní rozjitřenou nervovou soustavu...
... prostě samé bonusy a benefity...

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)

Taky prý pomáhá omývání moudí vlažnou vodou...

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Targusi,
zaručený úspěch má pouze omývání moudí kapalným dusíkem!
(U některých fertilních jedinců navíc zaručí zvýšení průměrného IQ příští generace.)

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

dobrá rada nad zlato, jak praví klasik.
Anebo klasička podle vzoru kasička?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Možná se u jedinců, o kterých je řeč, jedná spíš o "RMOUTÍ" a tak jim nezbývá, než po nocích (i přes den) prudit a čekat. zda se nedostaví orgasmus.

Zatím bez slepic

moudí, za druhé se nevěnujete historické literatuře z českého prostředí, potažmo českým archaismům.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

YouTube zrušil Okamurovi kanál a předseda zuří. Na pomoc hned přispěchal Ovčáček.
Forum24
...Jiří Ovčáček
@PREZIDENTmluvci
Jde o cenzuru a pošlapávání svobody slova. Nová totalita pod ideologickou a fluidní zástěrkou “boje s nenávistí” nenávistně zakazuje nepohodlné názory. Je pikantní, že ke zvýšeným útokům na svobodu dochází v čase, kdy do kin zamířil film Havel...

Průměrný počet slepic: 2.3 (12 hlasů)

Pri zadání se zobrazí celý nadpis, ale po odeslání je zkrácený.
Správně mělo být: 'rád bych upozornil na skvělou recenzi tohoto "skvělého" filmu od Větvičky'

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by anonymní 2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Docela nasere, že elfové a jejich zprávy mají učinek nula .
A spíše baví místní tak, že si s nich dělají srandu.

Osobně by mě zajímalo, kdy těm mozkovým gigantům dojde, že někdo kdo musí pracovat a život jinak myslí, protože má reálnou zkušenost z lidma šéfama/kelegama/manželem-maželkou, kdy jsou nuceni se domluvit a tak chápou, že svět není černá-bílá :D
Že člověk co neprožije čas tím, že musí pracovat, živit sám sebe bez rodičů/eziskovek/dodací nepochopí, že pohled dítěte co má , svět dospělích nepřijímá a spíše vzbuzuje pocit blbosti dotyčného, že myslí jako dítě už jako dospělí :D

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by anonymní 2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

http://casopisargument.cz/?p=30674
http://www.novarepublika.cz/2020/07/vojenske-lodi-francie-egypta-spolec…
https://www.czechfreepress.cz/valky/recka-vlada-pozadala-rusko-o-pomoc-…
A připrchlíci přes Turecko ničící řecké olivové ostrůvky jsou FAKE? Vylezte z toho bulváru a odvezte ho do sběru!

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Všichni vy proroci vykazujete jednu společnou vadu.
Takřka nikdy se nevrátíte ke svým proroctvím , pokud se ukáže, že byla lživá (ovšem toto vám nic nebrání v tom, abyste se i tak neustále poplácávali po zádech, jací že jste chytráci a jak je ta vaše tu malá, jindy velká lež....jakou je to náramnou pravdou)..
Ovšem nejrafinovanějším je z vás jistý Klaus, ten svá proroctví vyslovuje velmi rafinovaným způsobem , např. : JEDNOU euro skončí, JEDNOU skončí EU atd apod. Takto formulovaná proroctví se samozřejmě NIKDY a NIKÝM nedají vyhodnotit coby lživá, neb s velkou pravděpodobností JEDNOU skončí dokonce i Slunce( natož nějaká měna nebo nějaký spolek států...... ).

No a mezitím si nevíme rady ani s tím, jak umožnit hlasovat lidem , kteří budou v den voleb v karanténě.
Co tak uspořádat národní sbírku na pořízení několika bedniček plus několika litrů dezinfekce ? Plus na nějakou motivaci náramně upracovaných členů okrskových volebních komisí, co tak tisícovka za jednu obálku - nebylo by to málo, Antone Pavloviči ?
Méně invazivním opatřením by bylo umožnit hlasovat později, avšak neprodleně po ukončení karantény.
Nebo si najmout kaskadéra, kaskadérky prominou.

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

... kteří budou v den voleb v karanténě.
No použije se "koresponenční hlasování" P&L to uvítá, budou moc přesi lépe ohnout výsledky voleb.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

na problematiku vztahů Řecka a Turecka.
Má můj obdiv !

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

Mně to spíš připadá jako pohled ze sila. Jak to, že ČSSD nemůže sehnat kvalifikovaného ministra zahraničí? Kdyby Babiš četl Kydy mohl by si vybírat. Nebo střídat ministry po čtrnácti dnech.

Průměrný počet slepic: 1 (5 hlasů)

pak máte možnost nápravy. A to přímo zde, na vidlákově dvorku.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Přečtěte si Admirála v 21.48 a zjistíte, že všechno je jinak. Když vycházíte z chybných faktů, je vám logika na prd.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

"Nima rokuf, nima rozumu. A čim starši, tym glupši."
Myslím, že překladu netřeba.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

"Kdyby Babiš četl Kydy mohl by si vybírat. Nebo střídat ministry po čtrnácti dnech."

V každé případě by Ježibabiš měl dobrou šanci vybrat lepšího ministra zah. než je Petříček.

Někdy si nejsem jistý, že je Petříček ministr za ČSSD nebo za TOP.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

ĆSSD měla rezervované místo ve vládě. Koaliční dohoda. Babiš ministra nevybíral.

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

MUDr. Ivan David
3 hod ·

Vojenské lodi Francie a Egypta společně cvičí na válku proti Turecku

Fregaty francouzského a egyptského vojenského námořnictva v sobotu ve východním Středomoří zahájily společné vojenské cvičení ACONIT. Podle informací, které egyptský generální štáb poskytl libanonské agentuře Al-Masdar, jde o cvičení s ostrými střelbami. Posádky francouzských a egyptských lodí cvičí organizaci spolupráce při provádění bojových akcí na moři. Do cvičení jsou zapojeny i bojové letouny obou zemí, které provádí společné koordinované cvičené útoky na nepřátelské letecké formace i námořní cíle.

Cvičení bylo uspořádáno v době, kdy jsou Egypt, Řecko, Francie a Kypr ve sporu s Tureckem kvůli tureckým krádežím ropy a plynu v řeckých a kyperských pobřežních vodách. Manévry, které byly řádně ohlášeny cestou OSN, umožňují francouzskému a egyptskému námořnictvu legálně společně operovat v blízkosti potenciálních míst napadení Řecka a Kypru tureckým loďstvem. Přítomnost francouzských a egyptských bojových lodí plně naložených ostrou municí poblíž potenciální fronty je praktickým vyjádřením podpory oběma zemím, které čelí agresivní turecké politice.

Cvičení s ostrými střelbami je argument, kterému rozumí i turecký prezident Recep Erdogan. Řecko, Kypr, Francie a Egypt jsou od letošního roku spojenci v rámci vojenského spolku proti turecké rozpínavosti ve Středomoří. K paktu patří i Sýrie, Izrael, Spojené arabské emiráty a Libyjská národní armáda, které velí polní maršál Chalífa Haftar.

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)

https://www.fr24news.com/fr/a/2020/07/legypte-et-la-france-organisent-u…

Strojový překlad:
"Egypt a Francie organizují společný námořní výcvik ve Středozemním moři
26. července 2020

Egyptské námořní síly v sobotu uspořádaly společné námořní školení s francouzskými námořními silami ve Středozemním moři, jako součást plánu egyptské armády na posílení vojenské spolupráce s přátelskými zeměmi.

Mluvčí egyptské armády Tamer al-Refai v prohlášení na Facebooku v sobotu uvedl, že na výcviku se zúčastnil fregat egyptského námořnictva „Tahya Masr“ (Long Live Egypt) a Francouzské námořnictvo tajné fregaty 'Aconit'.

Výcvik zahrnoval řadu profesionálních aktivit zaměřených na organizaci spolupráce při provádění bojových misí na moři proti nepřátelským námořním formacím, s výcvikem v používání zbraní při zapojování povrchových cílů a antény kromě provádění konfrontačních bitev s použitím mořských letadel.

Výcvik také prokázal schopnosti a efektivitu zúčastněných sil provádět společnou kolektivní akci a koordinovat plnění všech plánovaných výcvikových úkolů.

Tato cvičení potvrzují hloubku vojenských vztahů s přátelskými zeměmi a vůli těchto sil čelit různým hrozbám ve Středozemním moři.

Společná francouzsko-egyptská vojenská cvičení „Kleopatra-Japian“ 2019 začala v březnu 2019 a probíhala několik dní ve francouzských teritoriálních vodách, zatímco v červenci 2019 se společné vojenské cvičení Ramses 2019 konalo ve Středozemním moři. . Jednotky námořnictva, letectva a speciálních sil z obou zemí se účastní výcviku vzduch-moře.

V září 2019 provedly egyptské námořní síly a francouzské námořní síly také nadnárodní námořní výcviková cvičení ve Středozemním moři."

Podle FR24news tedy šlo o krátké cvičení spíše servisního charakteru.
Protože předmětnou fregatu Egyptu dodala právě Francie, a to v r. 2015. Kromě Egypta (1 ks) ji má ve
výzbroji Francie (8 ks), Itálie (10 ks) a Maroko (1 ks).
O letadlech se francouzská zpráva nezmiňuje vůbec.

A o jakémkoli francouzském bojovém engagement ve Středomoří si dovolím zásadně pochybovat.
Stačí vzpomenout na rozesírání Libye, jehož se Francie krátce zúčastnila. Jak dlouho trvalo? Pokud se dobře pamatuji, tak cca 2 dny, protože pak došla munice a frantíci jeli fofrem domů. Taloši jakbysmet.
Takže ne - Francie se ve věci Řecka tureckých útoků na ně angažovat nebude. Možná velmi symbolicky, a to ještě velmi opatrně. Ale rozhodně nepůjde do ozbrojeného střetu.
Je mi líto...

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

No ale je tam taky Egypt. Zřejmě nový tajný člen NATO... Nebo spojenec Ruska... Nebo... Stejně jako... Izrael a... SAE...? Sakra, už jsem v tom skoro měl jasno.

"Řecko, Kypr, Francie a Egypt jsou od letošního roku spojenci v rámci vojenského spolku proti turecké rozpínavosti ve Středomoří. K paktu patří i Sýrie, Izrael, Spojené arabské emiráty a Libyjská národní armáda, které velí polní maršál Chalífa Haftar." http://www.novarepublika.cz/2020/07/vojenske-lodi-francie-egypta-spolec…

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

musí si neustále snižovat hladinu krve v alkoholu.

Rozevírá mi to nůžky!
Leze mi to totiž pěkně do peněz, protože nemám Višňový sad a ve sklepě palírnu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Izrael má s Řeckem a Kyprem uzavřenou smlouvu "EastMed Pipeline Accord" o společné těžbě v oblasti označované "Aphrodite". Ale to je také všechno.
Žádnou tichou ani hlasitou dohodu o společné obraně Středomoří proti Osmanovi nemá a ani nemůže mít, bo se Sýrií je ve válečném stavu a se SAE nemá ani diplomatické vztahy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mnochov. Mně taky a velmi silně. Rozdíl je jenom v tom, že se někteří hráči prohodili a obětí nemá být naše republika, ale Řecko. Před Mnichovem se hrálo o tisíciletou říši jediné správné rasy, nyní se bude hrát o říši jediného správného náboženství, které má být nadřazené světu. Erdoganova pátá kolona je v Německu početná a kdoví kolik jím podporovaných džhádistů, stažených ze Sýrie a Iráku, je rozmístěných v Evropě. Německo dává najevo, že ho pomoc Řecku nezajímá, slavné NATO je na tom stejně a už jenom čekám, kdy Merkelová vysoupí z letadla a řekně, že přináší mír.

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

Andělku nebude vystoupení z éra žádný velký problém...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

V jaké výšce nad zemí hodlá vystoupit?

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

jsem přesvědčen, že by úplně stačilo ve vhodný okamžik ucuknout pojízdnými schody. Pak by se žvásty - pardon - deklamování o dovozu míru odehrávaly v poněkud přízemní pozici, ústy na kvalitním betonu.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

krev a zbytky mozku ze semišových potahů sedadel?
Nepucoval. Protože kdybyste pucoval, tak byste věděl, jak moc blbě to pouští.
Úplně nejhorší to je, když zbytky mozkových plen přischnou k veluru. To je potom v 3,14-či úplně ganc. A fčilek si představte, když by jí tu cihlu naservíroval nějaký mamlas, který se nebude ohlížet nalevo napravo.

To z letištního betonu takové zbytky vezmete tlakovou vodou a je uklizeno.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

"už jste někdy pucoval, krev a zbytky mozku ze semišových potahů sedadel?" Oni mě ti elfové v TV varovali, že nemám chodit na henty alternativní weby, páč se to tam hemží samýma úchylama. Proč jsem je jen neposlouchal? Proč?!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A to tu ještě máme USA, v sobotu vplula do středozemního moře eskadra 13 lodí v čele s letadlovou lodí USS Dwight D. Eisenhower...
Podle různých informací Řekové prohlašují že bude provádět cvičení s jejich letectvem a námořnictvem, podle jiných informací toto Turci dementují a tvrdí že bude cvičit s nimi...
Tolik k další kartě v téhle hře...

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

... dělali legraci z absurdity chování normalizačních soudruhů.

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

Nechápu, co je vám na tom divného!

Řekové i Turci jsou oba naši spojenci v NATO !
Já bych urychleně stáhnul naše loďstvo z rybníka Svět, jakož i parníky z Vltavy a vyslal je do kritických vod.

V případě, že Řecko i Turecko aktivují článek pět severoatlantické smlouvy, bude ovšem zapotřebí mít na místě SUDÝ počet plavidel českého loďstva, aby po sobě mohly (z řecké i turecké strany) vzájemně a vyváženě střílet a posléze se vzájemně potopit!
Nechť je naše přátelství s Řeky i Turky konečně spečetěno krví!
I na dně moře mohou naši mrtví hrdinové nadále bojovat za Prahu!

Jen tak se můžeme stát obránci severoatlantického míru a hrdými následovníky Václava humanbombardéra Ruzyňského a jeho idolu - Krvavé Madly !

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)

Ale byla by to pěkná krycí akce ....společné cvičení Turecko -USA by pěkně přikrylo přepravu invazních jednotek do Libie

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Jestliže hierarchie zemí světa vypadá takto:
1. úroveň povstávající ČLR a upadající USA.
2. úroveň EU a Rusko.
3. úroveň Indie, samostatně Německo, Francie, Británie
4. úroveň všichni ostatní včetně Turecka,

potom Turecko je v pozici, kdy by rádo, ale kromě Bosporu a Dardanel a blízkosti k Rusku, nemá světu ani západnímu co nabídnout a s čím obchodovat. Jeho armáda je po puči zdecimovaná a Turci nejsou jako vojáci nic moc. Turecká ekonomika je v úpadku. Obyvatelstvo vnitřně nejednotné. Všechno to jsou jen takové triky a pověry.
Řecko to ví, ale kdysi v krizi kolem severu Kypru také nic nepředvedlo. Ale stejně jako Turecko to zkouší jak se dá. Válka z toho rozhodně nebude a Putin do tohoto konfliktu ROZHODNĚ NEVSTOUPÍ.
Kromě islámských teroristů Rusko s nikým na Blízkém východě válčit nebude. Ani s Izraelem ne. Na rozdíl od USáka, Putin tam kamarádí s každým (kromě těch militantních islamistů) a tak to bude pořád i v době, kdy Izraelu skončí USácká podpora.
Prostě z tohoto mraku (řecko-turecký konflikt) pršet nebude.

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

Turci jsou jako vojáci nic moc? Oni mají islám, odhodlání, přesvědčení o vyvolení vládnout světu a přes 70 milionů obyvatel. Další miliony čekají na rozkaz v Evropě. Co máme my?
Neobsadili část Kypru, nevyšla jim v minulosti Arménská a vůbec křesťanská, genocida, nejsou v Sýrii, iráckém Kurdistánu, Lybii? Nemá jejich armáda bojové zkušenosti?

Obyvatele Turecka spojuje islám. Co spojuje lidi v Evropě, když náboženství ani národ, dnes díky EU nemáme? Myslíte, že jsme jednotnější?

Hitlerovské Německo bylo taky v době, když obsadilo Porúří, Rakousko a rozbilo Československo, druhořadá velmoc. Vedlo politiku jako dnešní Turecko. Ustupovalo se mu, jako dnes Turecku. Kde čerpáte jistoty, že dnešní Německo, o Británii, Francii, které jsou přemuslimované, radši nemluvě, se nebude chovat jako Británie nebo USA před druhou světovou?

Průměrný počet slepic: 4.4 (11 hlasů)

Po smrti je čekají sličné panny, kdežto nás jen Boží soud a pak peklo.

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

Turci jsou ve vojenské oblasti podporováni Jižní Koreou. Jejich tank Altay byl postaven za spolupráce korejského Rotemu (Black Panther 2). A Erdogan se cítí být velmocí rovnocennou bývalým velmocím Velké Británii a Francii. Má skoro stejně tanků a skoro stejně výkonný průmysl. Turecký šel trochu nahoru a britský a francouzský kvalitou trochu dolů.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

...druhá největší armáda v tom podvodně obranném spolku NATO.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by robertík (neověřeno)

Trvalý odkaz

právě končí další prohranou válku. K čemu jsou jim tanky, drony, ponorky a letadlové lodě, dokonce i ty atomovky jsou jim na tři věci. Svět je úplně jinak za posledních 50 let.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

k hovnu, pokud k nim nemáte:
1/ vysoce motivovanou armádu
2/ vysoce vycvičenou armádu
3/ adekvátní MTZ (materiálně technickou základnu)
4/ adekvátní bojiště (nejlépe rovinu a hlavně pevnou půdu)

Už provádění manévrů s jedním tankovým plukem je setsakra oříšek.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Tanky byly jen příklad toho, co má ve výzbroji Turek a co třeba my. Konečně i na ty tanky může dojít. Třeba opět na Kosově poli.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

by přitáhl svoje tanky jenom blázen.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tam je výrazně motivovanější třicetiprocentní*) flustrovaná **) ženská1) menšina***)
---------------------
VYSVĚTLIVKY pro mimozemšťany:

*) (po odečtení nevyléčitalně kryptoslovanských a alternativněgenderových jedinek)

**)Flustrovaný/á = natolik frustrovaný/á, že při tom fluše

***) Menšina je to, čeho je buď a) víc,
nebo to má b) věší vliv,
výjimečně /v případě žen/ c) obojí.

1) Ženská:
entita, patřící mezi tři až čtyři největší přátele člověka !!!
(1.2 - Nebo, v případě čmoudoidních jedinců, největší nepřítel čmoudočlověka vůbec)

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)

Jinak by mě ZASE HUMLÁTILI jednoslepicema .

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)