Ten hajzl!

Autor

Tak nám klesnou daně... 

Na toto téma proběhla moc pěkná tiskovka. Babiš s Hamáčkem si tam pěkně notovali, jak zruší superhrubou mzdu a my, co každý den budujeme kapitalismus odspoda, my budeme mít nižší daně. 

Ihned po tiskovce vyskočila pěkná řada pěkných grafů, ze kterých jsem vykoumal, že moje vidlácká maličkost si měsíčně polepší o zhruba dva tisíce. Bude to tak akorát, abych nepřišel o přídavky na děti... 

Není tan Babiš hajzl? Tak my tu máme krizi jako prase, nejdeficitnější rozpočet v dějinách, premiéra oligarchu, který tu realizuje totalitu a on si klíďo píďo dovolí snížit daně a považte... hlavně těm chudším. K tomu se mluví o jednorázovém příspěvku k důchodům ve výši pár tisíc, navíc se bude pěkně valorizovat.

A teď to sice utichlo, ale příští rok máme volby, takže dojde i na ty dětské přídavky a pokud by se jen z půlky splnily vládní sliby, tak budu v balíku o dalších deset táců měsíčně. 

Babiš  nás vede do komunistického pekla na východ... říkal Fiala z pravicové ODS. A Andrej si klidně zrealizuje dávný Topolánkův slib o nízkých daních, o kterých tehdy Kalousek s ODSkou mluvili, ale nemysleli to vážně. Největší pravičácký tahák ohledně nízkých daní pro ty, kteří stát nepotřebují, realizuje parvenu a oligarcha, který měl přece dávno bručet v base za střet zájmů... 

A zároveň ten stejný oligarcha realizuje největší levicový tahák - sociální dávky pro skoro každého takřka bez podmínek.  A do toho ještě realizuje největší tahák KDU - podporu tradiční rodiny mimo LGBT+ pomocí přídavků na děti. 

Hamáček vypadal, že to pochopil a rozhodl se alespoň politicky přiživit. Fiala to nepochopil a před celým národem v přímém přenosu babišovu pravicovou myšlenku nízkých daní zatratil... Babiš je hajzlík k pohlednání, ale Fiala je obyčejný debil. Tohle se jinak nedá chápat. 

Proč to vlastně píšu... 

Lámu si už pár dní hlavu, jak tohle vlastně může fungovat... 

To ty přechozí vlády kradly tak strašně, že stačilo jen Babišovo chodidlo na krku, vlastně jen tak lehce přitisknuté, ani nebylo nutné přerušit všechny penězovody, jen některé - a ejhle, Schillerová to spočítala a ono to vyšlo... Sto miliard může klidně zůstat mezi plebsem... 

Nebo je prostě vhodná doba? Všechny vlády na světě se zadlužují v naprosto gigantických proporcích, že už na ničem nezáleží? Že těch sto miliard naše sekera ve futrech klidně snese, protože Dojčlandi se zadlužili ještě mnohem víc a v celkových přehledech jsme na tom úplně stejně jako před koronavirem? Že sice budeme zadlužení na 60% HDP, ale Němci budou na 100%? 

Nebo je to už vlastně jedno? Závod ke dnu vrcholí, závěrečný karambol naší západní kultury je už nadosah a tak je třeba ještě rychle něco korunek natisknout, drobné dát plebsu, aby nás ještě chvíli udržel u lizu, dělají to tak všichni, ano je nám jasné, že to nemůže dobře dopadnout, ale šou mast gou on i kdyby na chleba nebylo. Ruka páně je otevřená a tak ještě chvíli budeme hrát hru na bohatství, než se náš finanční Titanik definitivně potopí? A po nás potopa? 

Nebo už je někde připravený ten finanční nástroj, který nám to zase všechno sebere? Nějaký nezávislý na vládě... krach na burze, velká inflace díky FEDu, krach hypoték nebo akcií, který zařídí, že jsme si teď sice trochu polepšili, ale za nedlouhý čas to inflace znehodnotí tak, že vlastně budeme mít mnohem méně? Nebudeme tomu moci utéct, protože koronavirus nás drží doma lépe než ostnatý drát na hranicích... A vlastně ještě budeme Babišovi blahořečit, protože nebýt jeho zvýšení přídavků, neměli bychom vůbec nic. Takhle máme alespoň na chlast... 

Nebo je to ta Řecká cesta? Budeme rozhazovat, aby si tu pak Němci či Číňané koupili úplně všechno? Vlastně vůbec nejde o nás, ale o zbytek národního bohatství a je třeba to předávání do cizích rukou trochu urychlit? Nebo je to všechno úplně prosté a Babiš si nás prostě pro volby musí koupit, protože mu jde o život i majetek? 

Pokud by se našel nějaký insider z ministerstva, nebo někdo, kdo té makroekonomice něco ví, hoďte nám to do diskuse. V této chvíli jsme svědky největšího rébusu a ekonomického perpetum mobile, co jsem kdy viděl. Že by se svět neobracel jen v Brusel, ale také ke krachu všeho a všech? 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (88 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

minutu po půlnoci 1x po 1 slepici...

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

minutu po půlnoci 4x po 1 slepici...

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Je to prosté. Dokud nebudou mít všichni naši potomci teplej a vydatnej voběd, teplou postel a vlastní střechu nad hlavou a to nepodmíněně, nebude se jezdit k moři na dovolenou. Má zas něgdo kvůli temu nějaký blbý výhrady?

Průměrný počet slepic: 3.6 (12 hlasů)

regálem pro naše potomky bych problém opravdu neměl.
S čím opravdu problém mám, je totální neochota progresivně danit. Jak právnické, tak fyzické osoby.

Řečnická otázka Babišovi a spol.
Jak je možné, že Dojčland má mnohem vyšší daně a žádná banka, hytlermarket, ani vlastník podzemních trubek všeho druhu tam odsud neprchá?

Průměrný počet slepic: 4.9 (31 hlas)

S tím daněním bych byl opatrnější. Čím víc budete utahovat šrouby, tí víc se tomu budou lidi bránit.
Zavedli EET. Moje žena na to moc není, ta je schopná se dívat do kompu a pak se vás zeptá, kolikátého dneska je. Takže si na to musela zjednat maníka, aby jí to všechno nainstaloval a vysvětlil (chudák), do toho to kontrolní hlášení a tahle, jinak čestná ženská se nasrala. Furt nějaká buzerace. A po prvním měsíci s EET mi hrdě hlásí: tak jsem tento měsíc před finančákem zatajila tržby za sto tisíc. Já jim dám EET.

Průměrný počet slepic: 2.1 (17 hlasů)

A když už jsem tady načal to EET, tak mě napadlo, že se chystá ještě další vlna, kdy to budou muset mít i řemeslníci a to už mi přijde až komické. Můj nejlepší kámoš je kominík a už ho vidím, jak s tou mobilní kravinou chodí po barácích. No a co? Co se změní tou krabičkou?
Kámoš přijde k zákazníkovi, neví co je zač, tak jsem to spočítal, matroš a práce 24 kolíků. Pak se zamyslí, no, vono bez papíru by to šlo za 20, ale to je dneska vo průser. 4 litry jsou čtyři litry, zákazník se většinou chytí, papír stejně nepotřebuje, vyvložkování komína na baráku nikde neodepíše, tak jestli by to nešlo za těch 20. Kámoš: ale kdyby se to někde dozvěděli, já z toho budu mít problémy. Zákazník: Já to nikde říkat nebudu (vidí ty 4 litry ušetřené). Kámoš se ještě chvíli nechá přemlouvat, no tak jo, ale žejste to vy a pšt. Jasně!
A finančák ví hovno. Svým způsobem je to okrádání státu, ale já, když vidím, na jaké kraviny ten stát ty peníze používá, tak s tím problém nemám.

Průměrný počet slepic: 3.5 (17 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

naučil za socíku.
Tak, jako se kdysi sháněl řemeslník na melouch po šichtě, tak se dnes po známostech shání řemeslník, který dělá bez papíru.
Vyřešený problém, který Češi ovládají díky staleté praxi, jak ojebat průběžně se měnící otrokáře.
A na námitku, jak to, že to třeba v Německu funguje, jednoduše odpovím, že je u nás málo Němců.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

Vážený Targusi, ono to už fakt zde vypadá, jako za socíku. Dneska, když potřebujete řemeslníka, tak buďto kámoš, nebo škemráte. Já mám kámošů dost, bohužel žádného topenáře, tak jsem jednomu na blint volat. A on - jasně, takže si píšu, 3. listopadu ve 12.00. Nashle. A zkuste mu v těch 12 za čtvrt roku neotevřít, tak další bude mít volný termín na jaře.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

jedině správným soudruhům reformátorům, kteří pravili, že školství máme k hovnu, páč produkuje málo soudruhů schopných a ochotných pracovat v neziskovkách. Takže se zrušily učňáky degradovaly se průmky a matematika vůbec, bo na co.
Výsledkem je masa blboňů, kteří umějí prezentovat a diskutovat.
A no a co.
Jinak topenářské řemeslo nikdy nešlo lehčeji, než dnes, kdy se dělá v mědi. Pokud by mělo jít o trubky od kotle k radiátorům, klidně bych si na to po zakoupení adekvátního vercajku troufl. Mám za sebou jeden barák v železe, a protože to byla stará dřevěnice, točily se závity na každý spoj a kolínko.
Jestli to splňuje všecky standardy, to netuším, ale vodu majitel dolívat nemusí a všude je teplo. A dokonce mne občas i pozdraví, když se potkáme.

Tudíž být vámi, udělám to sám o sobotách a nedělích, případně mimo pracovní sezónu, ušetřené prachy za řemeslníka bohatě pokryjí náklady na vercajk.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Targusi, jednak potřebuji vyčistit a zkontrolovat plynový kotel a plynu se bojím, to je sviňa, to když bouchne, tak může taky být půl baráku v prdeli a jednak jsem své ženě jasně řekl, že budu dělat práci, kterou umím, tam v lese, vydělám si tím prachy, které pak použiji na to, že si na věci, které neumím a moc se mi do nich nechce, si zase zjednám profíka, který mi to udělá.
Máte nad barákem strom, nahnutý tak, že by při spadnutí jste ho měl na půdě? Vidíte na kůře, že je ještě k tomu nahnilý, tak to bude pakec? Tak brnkněte mě. Pokud doma ucítíte plyn, volejte plynaře, tak to vidím já.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Jasně, že si umím natáhnout elektriku, nahodit zeď, pak vyštukovat...
Ale ze zásady to nedělám. Páč já se tam pak u toho štukování kolem oken s těma pičičmundama morduju, stejně to není perfektní, ale přijde profík, který to má v ruce, střihne to za třetinovou dobu, než já a je to rovné. Tak proč to mít křivé a ještě se u toho vztekat, když to někdo jiný dokáže perfektně, akorát za to chce pár peněz, ale to já chci za svojí práci taky, no tak nastoupí koloběh bankovek.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Až blboni vystřízlivěj sami pochopí, že dědictví po předcích nemůže patřit několika rádoby podnikavcům ani státu, kerej si na podnikavce hraje. Je to společná věc všech našich, né cizích, potomků. To se musíme naučit vědět při podílovém rozhodování, páč daně se přece vybíraly odjakživa v porobených zemích. V těch zemích se instaloval gubernátor a armáda a ten nafasoval konšele z nějaké kavárny, keří ke svým panstvím dostali policii a podnikavce, keří zotročili lidi a odevzdávali jejich daně vrchnosti. Něco zůstalo gubernátorovi za zásluhy o stát a zbytek se poslal do cizákova k majiteli gubernie a to máme tady.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

akorát že ten matroš vlastně vycházel celkem na 18, ty další tanečky kámoše jsou jen zlodějina vašeho kámoše, kterou se tu ještě chlubíte.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

Vy patrně budete zaměstnanec, že? Ten matroš osobně odhaduji na 16, ale můj kámoš není Matka Tereza, ani ten pičus Pánek, on si jaksi na svůj chléb vezdejší musí vydělat. Tady šlo o tu daň. Kámoš něco umí, tak svou práci prodá, koupí vložku, ta taky něco stojí, někdo jí musel vyrobit, někam dostat, fajn, furt je to nějaká činnost. A pak přijde stát a jeho činnost je taková, že k tomu všemu výše zmiňovanému přihodí 21%, které si strčí do kapsy.
Tak kdo je tady zloděj?

Průměrný počet slepic: 2.6 (14 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Demagogie berrnarde, stát si přihodí 21% pouze k tomu, co si "kámoš" přidá navíc. Proto "daň z přidané hodnoty¨. No a pokud to považujete za zlodějnu, tak si Vy i kámoš zaplaťte ze svého základní školu, učňák nebo SŠ, vybudujte si ze svého nemocnici, postavte si silnici, hranice svého domu a pozemku si hlídejte za svý, ne že policajti a nějaký zákony, oželte minulé příspěvky na mateřskou a pod. i budoucí důchod. Prostě se vraťte do 18.stol. na západ USA nebo Sibiř.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

In reply to by kulajda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Teď tomu krapet nerozumím. Vyrobíte vložku do komína, něco vás bude stát matroš, něco výroba, něco dělníci a taky potřebujete zisk. Takže máme cenu vložky. Když to chcete prodat, tak k tomu připrdněte ještě tu daň. Kominík to s tou daní už koupí, a ta vaše přidaná hodnota je to, že k té už nabalené dani on musí zdanit svůj výkon jednak daní z příjmu, ale hlavně tím dph. Takže zákazník má ve finále bezva vyvložkovaný komín, okorát, že čtvrtinu ceny, co za to dal, sežere stát, aby pak mohl přemýšlet o kravinách, jako třeba zdarma obědy pro sociálně slabé.
kulajdo, kdo je tady demagog?

Průměrný počet slepic: 1.9 (10 hlasů)

In reply to by kulajda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud jste, kulajdo, nějaká ekonomická odbornice, tak já si pochopitelně to od vás dám vysvětlit. Já jsem v tom sice 20 let fungoval, v reálu, ale kdyby jste měla nějaké rady, budu rád.
Když vypuklo EET a kontrolní hlášení, tak účetní mojí manželky to hlášení odeslala a pak jste měla vždy povinnost přiznání dph odevzdat do dvacátého v měsíci po skončení kvartálu. To moje žena stihla. Poslední den. No jo, jenomže tam prý byla tehdá v zákoně podmínka, že přiznání k dph můžete podat max. 3 dny od kontrolního hlášení. Takže jí s tím z finančáku vyhodili. Tož žena volá účetní, ta to hlášení poslala znovu, žena odevzdala přiznání dph, jenomže to už bylo 22. Takže 2 dny po zákonné povinnosti daňového poplatníka si splnit své povinnosti, takže jí okamžitě napálili penále. Milá kulajdo, nepřijde vám toto, jako zbytečná buzerace státu k těm lidem, kteří se snaží být samostatní. A divíte se jim, že se nakonec naserou?

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Takže máme vaši ženu co se chlubí, že odrbala stát (nevěřím, že to nedělal před EET, pohádky fakt ne..., viděl jsem pár daňových papírů co se posílali na finančák...) a pak stát, který buzeruje a vymýšlí jak ty daně dostat a tak to pomalu, krok za krokem přechází k větší a větší buzeraci, ale důvodem být naštván je stát, protože buzeruje, ale ani omylem plátce daní, který se snaží neplatit a stát, kvůli tomu zavádí buzeraci :D

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)