Ten hajzl!

Autor

Tak nám klesnou daně... 

Na toto téma proběhla moc pěkná tiskovka. Babiš s Hamáčkem si tam pěkně notovali, jak zruší superhrubou mzdu a my, co každý den budujeme kapitalismus odspoda, my budeme mít nižší daně. 

Ihned po tiskovce vyskočila pěkná řada pěkných grafů, ze kterých jsem vykoumal, že moje vidlácká maličkost si měsíčně polepší o zhruba dva tisíce. Bude to tak akorát, abych nepřišel o přídavky na děti... 

Není tan Babiš hajzl? Tak my tu máme krizi jako prase, nejdeficitnější rozpočet v dějinách, premiéra oligarchu, který tu realizuje totalitu a on si klíďo píďo dovolí snížit daně a považte... hlavně těm chudším. K tomu se mluví o jednorázovém příspěvku k důchodům ve výši pár tisíc, navíc se bude pěkně valorizovat.

A teď to sice utichlo, ale příští rok máme volby, takže dojde i na ty dětské přídavky a pokud by se jen z půlky splnily vládní sliby, tak budu v balíku o dalších deset táců měsíčně. 

Babiš  nás vede do komunistického pekla na východ... říkal Fiala z pravicové ODS. A Andrej si klidně zrealizuje dávný Topolánkův slib o nízkých daních, o kterých tehdy Kalousek s ODSkou mluvili, ale nemysleli to vážně. Největší pravičácký tahák ohledně nízkých daní pro ty, kteří stát nepotřebují, realizuje parvenu a oligarcha, který měl přece dávno bručet v base za střet zájmů... 

A zároveň ten stejný oligarcha realizuje největší levicový tahák - sociální dávky pro skoro každého takřka bez podmínek.  A do toho ještě realizuje největší tahák KDU - podporu tradiční rodiny mimo LGBT+ pomocí přídavků na děti. 

Hamáček vypadal, že to pochopil a rozhodl se alespoň politicky přiživit. Fiala to nepochopil a před celým národem v přímém přenosu babišovu pravicovou myšlenku nízkých daní zatratil... Babiš je hajzlík k pohlednání, ale Fiala je obyčejný debil. Tohle se jinak nedá chápat. 

Proč to vlastně píšu... 

Lámu si už pár dní hlavu, jak tohle vlastně může fungovat... 

To ty přechozí vlády kradly tak strašně, že stačilo jen Babišovo chodidlo na krku, vlastně jen tak lehce přitisknuté, ani nebylo nutné přerušit všechny penězovody, jen některé - a ejhle, Schillerová to spočítala a ono to vyšlo... Sto miliard může klidně zůstat mezi plebsem... 

Nebo je prostě vhodná doba? Všechny vlády na světě se zadlužují v naprosto gigantických proporcích, že už na ničem nezáleží? Že těch sto miliard naše sekera ve futrech klidně snese, protože Dojčlandi se zadlužili ještě mnohem víc a v celkových přehledech jsme na tom úplně stejně jako před koronavirem? Že sice budeme zadlužení na 60% HDP, ale Němci budou na 100%? 

Nebo je to už vlastně jedno? Závod ke dnu vrcholí, závěrečný karambol naší západní kultury je už nadosah a tak je třeba ještě rychle něco korunek natisknout, drobné dát plebsu, aby nás ještě chvíli udržel u lizu, dělají to tak všichni, ano je nám jasné, že to nemůže dobře dopadnout, ale šou mast gou on i kdyby na chleba nebylo. Ruka páně je otevřená a tak ještě chvíli budeme hrát hru na bohatství, než se náš finanční Titanik definitivně potopí? A po nás potopa? 

Nebo už je někde připravený ten finanční nástroj, který nám to zase všechno sebere? Nějaký nezávislý na vládě... krach na burze, velká inflace díky FEDu, krach hypoték nebo akcií, který zařídí, že jsme si teď sice trochu polepšili, ale za nedlouhý čas to inflace znehodnotí tak, že vlastně budeme mít mnohem méně? Nebudeme tomu moci utéct, protože koronavirus nás drží doma lépe než ostnatý drát na hranicích... A vlastně ještě budeme Babišovi blahořečit, protože nebýt jeho zvýšení přídavků, neměli bychom vůbec nic. Takhle máme alespoň na chlast... 

Nebo je to ta Řecká cesta? Budeme rozhazovat, aby si tu pak Němci či Číňané koupili úplně všechno? Vlastně vůbec nejde o nás, ale o zbytek národního bohatství a je třeba to předávání do cizích rukou trochu urychlit? Nebo je to všechno úplně prosté a Babiš si nás prostě pro volby musí koupit, protože mu jde o život i majetek? 

Pokud by se našel nějaký insider z ministerstva, nebo někdo, kdo té makroekonomice něco ví, hoďte nám to do diskuse. V této chvíli jsme svědky největšího rébusu a ekonomického perpetum mobile, co jsem kdy viděl. Že by se svět neobracel jen v Brusel, ale také ke krachu všeho a všech? 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (88 hlasů)

Komentáře

Viděl jste pár papírů, co se posílaly (mimochodem, s "y") na finančák, no tak to si sedám na prdel. To budete patrně odborník.
Už mlčim, už mlčim...

Zatím bez slepic

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Takže není to pravda protože y ;) Jo Berrnarde, jo věř tomu, že když dáš své papíry i tvá žena své účetní, tak si fakt doma neřeknou, co tam máš, když to je zajímavý :D Nemůžu uvěřit, že fakt věříš pohádkám, že tvoje účetnictví, nikdo kromě tebe nevidí...

Zatím bez slepic

Já, jak jsem tady výše psal o tom ojebávání, tak bych chtěl upozornit, že já dnes každou korunu daním! Sice dělám na živnosťák, ale pro Uniles, což je firma spadající pod Agrofert, který patří panu Babišovi, i když dneska mu vlastně nepatří, protože je v politice, ale to je jedno. Mé faktury prostě profrčí jejich účetnictvím, tak to musím přiznat také.
No, je fakt, že sem tam se ozve starosta nějaké obce. Těm to dneska nezávidím. Maj nad dědinou pár desítek hektarů lesa, sem tam se něco vytěžilo, taková příjemná injekcička do obecního rozpočtu. Jenomže dneska jim tam vlítne brouk, oni to ze zákona vytěžit musí, tak vám volaj, že tam maj 500 kubíků a že by to potřebovali sdělat. Ale my tady nevíme, kam dřív skočit, platěj nás královsky, tak proč bychom měli jezdit do nějaké prdele, stěhovat techniku, zaty samé prachy. OK, my vám to uděláme. Normálně bereme za pokácení, odvětvení, vytažení z lesa, rozřezání do sortimentu a poskládání do hrání 420 kč za kubík. Té obci navrhneme 500. A co jim, chudákům zbývá? A pak jim sdělíme, že nemáme rádi tohlencto papírování, což už je problém. Pokud to budete dělat pro soukromníka, tak tam je to brnkačka, ale ta obec přeci jen má účetnictví a teď co s tim? Tak starosta svolá zastupitelstvo, což je Jarda s Tondou, se kterými chodí každý pátek se ožrat do restaurace Pod kaštanem, a tam mezi pátým a šestým rumem odhlasují, že se to nějak udělá. A ono se to fakt udělá. A my jim zase, jako bonus, dáme pár telefoních čísel, aby se toho dřeva dokázali zbavit. Protože pokud dnes máte kulatinu a zajedete někam na pilu, jestli by jí nekoupili, tak se vám vysmějí do ksichtu. Dneska umějí prodat dřevo velcí hráči. Valí se to do Číny, my každý měsíc posíláme celý vlak do Rumunska, atd. Ten malej je rád, že když se toho zbaví, něco za to dostane, odečte náklady na nás tak pokud se to pohybuje kolem nuly, tak může být rád. Vyhrál.

Průměrný počet slepic: 3.3 (16 hlasů)

Někteří majitelé to dělají tak, že stromy pokácí, odvětví, a nechají ležet. Místní obyvatelé potom vytáhnou traktory a stromy si odvezou. Náklady 250 Kč za kubík, a tu ztrátu snesou. Menší souše použijí na stavbu oplocenek. Pak nastoupí a sází, aby nedostali pokutu. Na hektar plochy vysadí 4400 sazenic smrku nebo 8-9 tisíc borovice nebo listnáčů. Tak dodrží předepsaný poměr melioračních dřevin třeba 25% listnáčů, a zbytek dosází smrkem. Proč? Protože kontroly. Sazenice smrku jsou levnější a musí kopat méně děr. Smrk je navíc krásně vidět při kontrolách, zatímco listnáč skoro vidět není. Hodně soukromých majitelů lesů by klidně sázelo i jiné dřeviny, ale ty tisíce sazenic prostě nezvládnou zasázet. A kolikrát vhodné sazenice ani nejsou.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

U nás to mají se zalesňováním jednodušší, páč tady, když píchnete vidle do lesa, tak vám do rána vykvetou. Pochopitelně přeháním, ale většina porostů, které kácím, jsou podrostlé takovým tím kobercem malých stromků. Jasně, dost toho pomlátím já, když kácím, pak přijede Standa s traktorem a ten toho pomydlí daleko víc. Ale, když tam pak nastoupí Moldavci a ten klest namrskají do hromad, tak tam toho ještě dost přežilo, takže sázet se nemusí. Ona ta příroda si většinou poradí sama, akorát my jí to občas krapet znesnadňujeme, ale o tom bude pak ten můj článek, co mi Vidlák slíbil, že zde pak otiskne.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale ty malé stromky asi budou smrčky. Jinak dávám odkaz na článek, že díky přemnožení lýkožrouta smrkového mají na dlouhou dobu utrum i jiné formy škůdců z řad podkorního hmyzu. https://ekolist.cz/cz/publicistika/priroda/jaky-podkorni-hmyz-krome-lyk… Na článek se těším. Příroda si samozřejmě vždy poradí sama, ale neporadí si s byrokratickými požadavky vyhlášek ministerstva zemědělství, líhně budoucích kádrů ČSSD.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bacha na to, Gerde, do ČSSD bych se tady moc neobouval. Zdejší majitel webu je příznivcem sociální demokracie a když mu jí budete kritizovat, tak na vás vlítne ema, páč vůdce se nekritizuje a dostanete kartáč. Já ho dostal včera. Bacha na to, bacha!

Průměrný počet slepic: 1.5 (11 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Děkuji za varování, ale kritizuji zde každou politickou stranu, která si to podle mého názoru zaslouží, a to včetně ČSSD, která si z ministerstva zemědělství a MPSV udělala líheň budoucích místopředsedů ČSSD. Prostě kádrové rezervy s právnickým vzděláním tam mají odložené. A proto vypadá stav zemědělství tak katastrofálně, včetně vod a lesů. Takže ČSSD si kritiku zaslouží.

K topenáři mě napadá jeden vtip:

Chlápek si v SSSR přijde koupit auto. Dá na stůl peníze a úředník mu říká: „Dobrá, přijďte si pro své auto za deset let.“
„A mám přijít ráno, nebo odpoledne?“ ptá se kupující.
„Soudruhu, vždyť to bude až za deset let, není to teď jedno?“ diví se úředník.
„Není,“ odpovídá kupující. „Protože za deset let ráno k nám mají přijít instalatéři.“

https://g.cz/prezident-usa-o-ruske-dusi-10-nejlepsich-vtipu-ronalda-rea…

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Myslíte, Targusi, že je lepší je zdanit sty procenty jako po válce v tem Německu nebo jim dát rovnej podíl na neprodejné půdě a rozpočtu a eště by měli nezadatelný nárok o tem hlasovat rovným podílem jako ostatní naši podílníci? Esli by byli tak dobří jak tvrděj, lidi by pak mohli iznávat dobrovolně. a bez národohospodářských ztrát.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

ale koblihy ano. Kdyby alespoň ty koňské.
Od března se vyrábí zlomek a žije se na vysoké noze, tedy na dluh. Ví se, že dluh je nesplatitelný, jde jen o úroky. Špidla by řekl “zdroje jsou”. Bude nakonec doktor léčit doktora, učitel učit učitele a politolog přesvědčovat politologa? Budou mít dva otcové spolu dítě a vozit je elektromobilem do soukromé školy? Myslím, že krach bude tvrdý a nakonec krvavý. Živí budou závidět mrtvým, jestli se kapík neprobudí z bludu.

Průměrný počet slepic: 4.3 (28 hlasů)

Od března se vyrábí zlomek... ale zlomek je i 9/10.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Pozor, vyrábí se tak na 60%. Protože jsou ještě plné sklady z dob před koronavirem a za něj, tak to vypadá v některých druzích, jako výroba 10%. A hlavně u těch výrobků, co se moc neprodávají. Třeba místo statisíců elektroaut už se plánují jen desetitisíce aut některých modelů.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Jediná šance, jak je později volat k aspoň nějaké (imaginární=politické) zodpovědnosti, je....že si je znovu zvolíte. :-D))))
Blbé, co ?
Máte jiný nápad ?

Už starý Rodbertus věděl, že v prostředí kapitalistické soutěže o fiat měnu zatíženou úrokem je každá další investice do výroby také i dalším pokusem jak ještě více zvýšit zisky a o nutnosti jak vyrobit nové zákazníky (což je i o manipulacích s vášněmi těch stávajících). A že to nejde do nekonečna, že jsou nutné krize (a tak i velké války). A že jich od té doby bylo (i těch válek) !
No a každá další investice do nevýroby (produktivní pracující budou odměňováni za nechození do práce, neproduktivní za to, že nemohli utratit dotace a daňové zpronevěry, učitelé budou placeni od počtu žáků, taktéž doktoři ......atd apod.) ? Myslíte si, že tady neexistuje bod zlomu ? Mez, za kterou se to rychleji či pomaleji zhroutí ? Kdy to ale svedou opět na ty " tržní síly" , tedy na něco realně nijak a nikomu odpovědného ?

Bylo by lépe aby co největšímu počtu lidí se žilo jakž takž...než aby vzrůstajícímu počtu lidí se žilo zle. Zkuste to ale vysvětlit ...třeba i těm odborářským bossům. Kteří jinak mají plné papule spravedlnosti, solidarity , demokracie apod. Vysmějí se vám, jsou taky chyceni v té kleci , co má sice jen jednu stranu zamřížovanou, ostatní jsou volné....ale dotyčný se urputně drží mříží , přes ně zírá zoufale ven, nechce je pustit...vždyť jsou taky ze zlata !!!!
Nejde to, už to zašlo moc daleko, už se zase jen pije, tančí, naplano kecá a pustě nadává. Už jsou zase z lidí jen ty šroubky, kolečka, trubky a těsnění. Šrot budoucí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)

potvrdit výše napsané.

Když se jednalo o flagrantní porušení ZP firmou, jejíž majitelé sedí v Rakousku, revolučně a odborně hnutí soudruzi mi politicky vysvětlili, že ZP platí jen pro mne, nikoli pro soudruhy z Východní marky.
Ten dopis mám schovaný a občas - když si zrovna namlouvám, že na světě je krásně - si ho vytáhnu a zkouším poznávat na papíře písmenka.

Průměrný počet slepic: 4.4 (22 hlasů)

Chtěl jsem spíše vypíchnout to, že odbory často nehledí na to, že budou někteří lidé propuštěni - i " díky" tomu, že pro ty nepropuštěné vyřvou odbory vyšší mzdy. Posléze řvou, že je vysoká nezaměstnanost a že " je třeba " (zná někdo pana profesora Jetřebu ?) se proinvestovat.
Někteří žluťáci za groš drazí.

Ale dějí se i takové věci, též mám určité zkušenosti.

Mimochodem - odboráři ve vedení VW (spolupatří Kataru či potomkům Oberführera SS) prý spolurozkradli za pár let několik miliard, přepočteno na rusnokoffky. Ovšem troubit na šrotovné by se jím líbilo....paradox jak hrom, absurdita na kvadrát.

Douška.
Já mám doma dopis od Kajnara ve kterém tvrdí, že chce být nadále zločincem. Což mu mafiiižel prošlo (díky Marečkovi Šnajdrů).
Všecky ty mafie začnou spolupracovat, když jde opravdu to tuhého.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

https://www.ahaonline.cz/clanek/musite-vedet/175059/vlada-duchodcum-500…

co je zvláštní, že neprotestovali, když si pos.nci zvyšovali platy o tisíce a důchodcům dali jen 40,- Kc. njn
Uvidíme co směnovna.....

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

jako patníky na silnici.
Jakmile se objeví, jsem si jistej, že jsem na vozovce a ne v oranici.
Takže za mě dobrý.

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

kapitalizmus se zastaví když se nenakupuje. Výrobků kapitalizmus vyrobí vždycky dost (nadbytek). Aby se nakupovalo je nutno mezi lidi dostat trochu víc peněz.
A to Babiš i všichni ostatní v EU dělají.
Škrtit, to dělal (neůspěšně, jen minulou krizi prodloužil) Kalousek.

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

In reply to by Milan V (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jakou asi tak " trochu peněz" ? Přibližně, stačí zaokrouhlit na stamiliardy.
Kdo z toho bere úroky ? Kolik dělají, cca - stačí zaokrouhlit na miliardy.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Asi nejzákladnější otázka je odkud se krize vyvine. Pomiňme nějakou burzovní krizi.
Vždy se jedná o odvětví, kde se soustředí velké množství peněz. Jedničkou je stavebnictví-všeobecně bydlení, dvojkou je automobilový průmysl. Krize nepřijde, když dojdou rohlíky, budou koláče.
Jistě si vzpomenete na cenové a tím i hypoteční dostihy. Centrální banka před časem zpřísnila poskytování hypoték, aby je na začátku roku zase uvolnila. Uvolnila je proto, že se jaksi nedostávalo klientů, kteří měli základní startovací hotovost.
Do konce roku bude fungovat kurcabajt, tudíž nevíme co krachne a co se udrží při ekonomickém životě. V každém případě se začátkem příštího roku zjistí jak na tom jsme. Dá se vcelku dobře očekávat, že se hypotéky začnou nesplácet. To bude onen start. S největší pravděpodobností se toto projeví koncem příštího roku.
Taky bude záležet, zdali dvojka, automobilový průmysl "pomůže". Odhaduji, že když nebude práce, nebude peněz na nové auta a určitě né na elektriku.
Z těchto dvou směrů vane krachový vítr. Sledujme je a podle toho jednejme.

To co se státními financemi dělá Babiš, je hodno toho největšího sociopatického gaunera. Sasine, zde se nedá požit už ani blboň. Stále tvrdím, že potřebuje ještě jedno volební období, aby oddlužil Agrofert.
Odhaduji, že uplácení bude v příštím roce, do jeho první poloviny, přirozeně z těch nešlechetnějších úmyslů, pokračovat.

Průměrný počet slepic: 3.7 (16 hlasů)

...Pomiňme nějakou burzovní krizi....
Nepomíjel bych. Tam je těch "peněz" ukryto zdaleka nejvíc.
A ceny akcií jsou na historických rekordech, i s ohledem na poměr k jejich výnosu (dividendě) - hraje se jen na jejich "hodnotu" - že v čase poroste (že je časem mohou prodat za víc). Pokud ceny akcií rostou, a ekonomika klesá o desítky procent ročně - tam stačí fouknout, a domino spadne. A podle scénáře 2008 to pak s sebou vezme hlavně oblasti, co s tím vůbec nesouvisely.
Jinak s charakteristikou dalších "nafouknutých" odvětví (bydlení/výstavba, automobilový průmysl) lze určitě souhlasit, ale větší soudek prachu vidím jinde.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

V reálné ekonomice je nejméně 1000x méně peněz než v agendě cenných papírů, futures a dalších finančních produktech, spjatých s burzou,. To je letadlo, které již asi nikdo na světě neovládá.A tak se pořádají krysí dostihy, kdo nejvíce peněz pošle do reálné ekonomiky, aby se zmírnil tušený pád. Nemůžeme se nezúčastnit, to bychom se vymykali z "davu", což by mělo pro nás, jak pěkně říkají colaterální ztráty. Takže všechny vedoucí ekvipy na celém světě jednají stejně, házejí vrtulníkové peníze do davu. Čím více, tím lépe...

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

velmi mírně poopravím.
Nějaká mluvicí hlava se v rádiu ukecla, že první vlaštovky, které nestíhají splácet, už jsou zde.
Kupodivu těch hypotečních vlaštovek není ještě tak moc. Za zmínku stojí, že o ochranu před nasejřenými věřiteli požádal internetový obchod se čtvrtmiliardou po splatnosti,
https://www.e15.cz/byznys/obchod-a-sluzby/internetovy-obchod-zoot-pozad…
dále cestovka Firo-tour a Tvrdíkovo dítě, totiž trosky ČSA i s jejich majitelem Chytrokřídlem

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

Mírně poopravím mírně poopravené.
Je třeba vnímat proporce. Když spoří jednotlivec, je to požehnáním, když většina, je to katastrofa.
Pokud padl nějaký hypotekář, nic se neděje, krom osobní tragedie. Pokud má být vyvolán problém, je třeba aby se dosáhlo kritického množství padlých. Tipuji, že ta hranice je tak kolem 30%. Tehdy bude spuštěn dominový efekt a nastanou pro hypotekáře krušné časy. Otázka tedy není zdali to nastane, ale kdy to nastane.
Nějaká forma insolvence není problém, pouze a jenom se rozdají karty jiným vlastníkům.
Cestovky jsou příliš malé na krizové problémy.
Po světě je tolik všelijakých leteckých přepravců, že nějaké tvrdikovské neúspěchy na to nemají vliv.
Ale jo, kapka ke kapce a bude z toho vcelku silný proud jež zapříčiní krizi oborů s velkými penězi.

Tož kdo si jak tipne na nástup krize:
tipuji, konec příštího roku.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Odkud se krize vyvine je už delší dobu jasné.

1. Přijde to z naší strany díky vyhlašování sankcí na ostatní země světa. Možná jsou ještě nějaké země, kterým jsme žádné sankce nevyhlásili, ale značné části světa už ano. A těmi sankcemi se dobrovolně vyčleňujeme z části světového obchodu, která je už natolik velká, že přesahuje tu část naši. Zákazníkům si zakazujeme dodávat.
2. Demografická krize - dovážíme si neustále nové čerpatele sociálních dávek, kteří položí současný evropský sociální a zdravotní systém. Dlouhodobě je stav neudržitelný, jen zatím nevíme, kdy to vše krachne.
3. Ekologický impulz - vyčerpáváme si půdu a rozvíjíme všelijaké zelené technologie, které nikdo nechce. Ufinancujeme se sami.

Stále čekáme na nějaký velký dějinný zlom, ve skutečnosti jsou ale změny plíživě pomalé. Natolik, že je stěží zaznamenáme a jen se divíme, jak je možné, že makáme více nebo max. stejně, co např. v Německu, a pořád máme třikrát nižší platy. Plody naší práce pomáhají udržovat sociální systém západoevropských států. Naše nespokojenost pomalu roste, ale protože máme EU zafixovanou jako společenství svobody, demokracie a lidských práv, nějak nám nepřišlo, že jsme se dostali jen do jiné formy vykořisťování.

Průměrný počet slepic: 4.9 (30 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

V ekonomice je hlavním zájmem mít co největší trh. A pokud možno, perspektivní trh, který se bude rozvíjet. Toho všeho se následkem akcí kolaborantů neustále více a více vzdáváme. Byli jsme zbrojařská velmoc, ale dobrovolně jsme se vývozu zbraní vzdali, což hodně přispělo k rozpadu Československa a tím ke ztrátě rozsáhlého a perspektivního trhu na Slovensku, nemluvě již o trhu zbraní v rozvojových zemích. Načež jsme se sami rozvojovou zemí stali.
Intervíjůci nás považují za hlupáky. Při cestě Vystrčila zdůrazňují rozdíl mezi investicemi Tchajwanu a Pevninské Číny v naší republice. Ale to je podřadné, důležité jsou trhy a ten Čínský je mnohonásobně větší a perspektivnější.
Pro nás by bylo ekonomicky nejvýhodnější začít znovu produkovat levné dopravní prostředky a další strojírenské výrobky pro východní trhy. Západní kvalitu za východní ceny. To je jediná rozumná strategie, které kolaboranti brání.
Západní úspěch je postaven i na tom, že se podařilo zkrotit růst populace a hlavní zásluhu na tom nese sociální stát. Pád sociálního státu povede jednak k povstáním, jednak se Západ propadne na úroveň rozvojových států. Kdo si myslí, že chudí mladí lidé umřou dobrovolně hlady, ten se hluboce mýlí. V lepším případě to skončí jako na Jihu, tedy rezidenčními čvrtěmi oplocenými ostatným drátem, tedy takovými dobrovolným ghety. Jak dlouho ovšem se bude dařit je hájit?
Tzv. ekologické technologie nemají s ekologií nic společného a je to jen vějička na nevzdělaný plebs. Ve skutečnosti tzv. ekologické technologie škodí životnímu prostředí naprosto zásadně.

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

Souhlasím s naprostou většinou, jen se obávám, že nás dnešní globální firmy nenechají cokoliv vyrábět samostatně. Ani o trochu nižší kvalitu za východní ceny. Obchod s finálními výrobky si pevně drží centrály a nějaký untermensch z postsocialistické Evropy do něj nepronikne. Takže si obyvatelstvo ČR pomůže až s dalším technologickým skokem. A tím nebude výklad lidských práv 72 pohlaví. Navíc se k nám blíží od západu a z Bruselu islám, který vyjma studia Koránu už další obory nerozvíjí. Ve vědě vynikají jen Peršané, a to nejsou ti správní sunnitští muslimové. Takže za chvíli se sice budeme protahovat záda 5x denně, ale nebudeme schopni nic vyrobit.
Západ je postaven na tom, že upřednostnil kvalitu dětí před kvantitou. Ale dnes se považuje za kýžený stav kvantita a nějak všichni považují kvalitu za samozřejmou.
Chudí mladí lidé začnou rabovat. Dnešní vítačskou ideologii podporuje tzv. blahobytná střední třída, která sice mizí díky zásahům státu, ale při rozpadu států do chaosu zmizí úplně. U chudých nebude co brát - malá kořist, riziko velkých ztrát. Ti nejbohatší se v opevněných sídlech ubrání, takže všichni okradou ty mezi - tzv. střední třídu. S tím skončí výroba všeho možného, protože těch pár nejbohatších zákazníků vývoj nových výrobků nezaplatí, ti nejchudší na ně mít nebudou a střední třída zmizí. Naše společnost se nejvíce ze všeho bude podobat Brazílii, JAR a Zimbabwe.

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Letěli holubi
křupavě pečení
letěli směr Dubí
na místo určení.

Otevřené hlavy v Říši
mají prázdné žaludky
využily rasu nižší
pro své libé pohnutky.

Pracující v kolonii
vymění si onuce
v Slavonii, Panonii...
občas mají poluce.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Kde nic není
smrt nebere
bez krmení
pes nesere.

Až to krachne v Číně
přijde Černý pátek
zbudou ruce v klíně
pak nastane zmatek.

Hrůša křičí hladem
vidí prázdnou džunku
Polrajch jede zadem
v Lexusu má šunku.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

V Čajně nic nekrachne,
nebude hladomor,
na Tchajwan se šine
čaroděj Mrakomor.
Však Mrakomora odstrčil
jakýsi Vystrčil.
To jen my platíme
za čínské zboží
potištěným papírem.
Život je boží!
Spustíme rotačky,
když je ekonomika na sračky.
Vyrábět už neumíme,
tak meleme pantem,
asi se oběsíme
na stromě košatém.
Koronavirus
zastavil ekonomiku,
však exekutorus
nám šáhne do štrozoku.
Nuly a jedničky na účtu
umaže,
kdo v ČNB drží myšičku
a inflaci nezakáže.
Naopak inflaci pustí.
My jsme ale hustí!

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

napíšu, že úbytek zakázek, tudíž tlak na pokles cen (nikoli ještě propad) jsem zaznamenal už koncem roku 2018. Tehdy se mi jako obvykle všichni smáli.

Dnes je ten propad tady a je velmi tvrdou realitou. Minimálně v dopravě stavebních hmot.

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

dopředu. Co se plánuje, kdo staví, za co staví. Právníci a doktoři teď staví druhé baráky. Podnikatelé mají dávno zabrána nejlepší místa na úpatí hor. Staví jejich děti.
Stát v několika minulých letech opravil hasičárny, teď jedou MŠ a ZŠ. Dráhy zateplují budky kolem tratí a dopravní stavby vidí všichni. V průmyslu se kupodivu staví taky, menší haly s vestavky - a nejsou to jen sklady, ale ze 2/3 je to výroba. Tepelnými čerpadly se topí i větší věci, tak do 200 kW (pomíjím VŠB). Na papírech to zatím jede. V krizi 2008 (žádná nebyla) byly místo investic opravy.

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

jaké procento investičních záměrů obsahuje přívodní jistič v hlavním rozváděči nn:
A/do 1600 A,
B/do 2500 A,
C/více?
D/Narazil jste na projekt, kde by byl potřeba hlavní jistič 6300 A?
Jako důchodce si tipnu:
A/ 80%
B/ 15%
C/ 5%
D/ Ne

Takže se v podstatě staví psí boudy, A beton se leje do dálnic.
Beton jede, v našem městyse na soutoku Ohře a Labe si pan majitel na dohled pořídil vrtulník a právě staví heliport ve firmě.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Nejsem si jist, za p. Ládik kontroluje hlavní jistič při projektování techniky prostředí staveb.
Vaše rozdělení procent není úplně vypovídající a podstatné, protože nejvíc rozvaděčů je v kategorii do 630, max 1000A (velmi zhruba by ty vaše % odpovídaly), protože nejvíc se investuje do změny nebo pořízení nové technologie a v těch našich montovnách už to není žádné těžké strojírenství, tedy ani silový technologický rozvaděč většinou nemá takový jmenovitý proud, natož rozvaděč MaR. Tak to je i v normální předkoronáčové situaci.
Myslím, že zajímavějším údajem by bylo procento oproti 2019 nebo 2020 a tam je ten pokles přibližně proporcionální (90%) přes všechny amperáže. Daleko horší ale je, že to jsou všechno projekty připravované pro letošní rok a ty docházejí a firmy nevidí moc nových (nezastavených) projektů už pro podzim, natož pro příští rok. Investoři vyčkávají, co bude, tedy jestli se to nerozjede, tak ten propad teprve přijde.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Pardon, oprava "...procento 2020 oproti 2019 nebo 2018.." . Občas mám problém s tím, který je den a rok...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

ale mne zase za uši/oči/za mozek tahají "rozváděče" a nelze to ovládnout a jsem nucet psát "a".

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Nerad vám dvěma odporuji, ale možné jsou obě verze, Ústav pro jazyk český :

rozváděč1

dělení: roz-vá-děč2

lze i: rozvaděč

rod: m. neživ.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Ovšem opera na to zatím složena nebyla, přičemž by možná stačila jen malá úprava té Smetanovy. I rozváděč (původně dohazovač) Kecal by mohl zůstat, jen by účtoval trochu jiné položky.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

chodí mi stavební část, situačky a požadavky investorů na prostředí. Jenom vidím, jak energetické nároky vytápěných staveb klesají a jak roste rekuperační lobby. Pasivní domy jsou opravdu extrém a bydlet by v tom chtěl snad jedině MBA.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

To ale už ve funkci viceguvernera (kolonie ?!??).
Tvrdil že je všecko v poho, samozřejmě že " v tuto chvíli".
:-D))))
Analytici vám dycky řeknou že v tuto chvíli. I politici, nebo zloději. Chcete-li něco trvalejšího a jistého , zajděte za preláty.
Jinak levně koupíte byt snadno, ba i více bytů. Kupte jeden maličký a nastěhujte tam Romy. A pak už stačí jen čekat....nedělat nic (což je dosti efektivním způsobem jednání). A samozřejmě včas zachytit tu nabídku. Jeden Ukrajinec takhle skupoval celé domy, za babku. A ještě od těch Romů (respektive přes ně, od státu) dostával nadstandard.
Tím nechci říci, že např. Michl je Rom.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

máš kšeft na úseku Ropice za lesem - Třanky. Skrývka ornice dokončena, zemní práce budou nemalé a betonu to sežere neúrekom. Srny z tama nestačí utíkat.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

Dokonce je ten obchvat Hnojníku už zakreslen v mapách.cz

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

a letos už se koplo. Propojka mezi Kiou a Hnůjdajem - mělo to být hotovo před 20 lety, kdy vyjely první káry.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

A prachy vyčleněné před 20 lety prostě zmizely. Propojka Nošovice - Teplička nad Váhom (východní předměstí Žiliny) se ukazuje jako nezbytná, takže čekejme, že se dostaví i propojka přes Jablůnkov. Při rychlosti výstavby českých dálnic bude Targus vozit na stavbě dálnice ještě pár desetiletí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jablunkov se píše vždy a všude s krátkým "U", bo tu fšecy mame kratke zobaky, cype, a
za druhé obchvat máme hotový už celých dlouhých 12 let.
Prý.
Ale aji džešynč je fajnych (i deset je dobrých).
https://mapapp.rsd.cz/Upload/Stavby/134/s11-jablunkov-obchvat_143671430…

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Omlouvám se za ů, poslouchání redaktorů České televize mně zničilo výslovnost Jablunkova, a ani jsem si toho nevšiml. :-(

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

mi tím kazíte radost a já nemůžu nadávat na nevzdělané hulváty z Kydů.
:-)
Btw. na ten "Jablůnkov, Jablůňkov" a další variace jsem už zvyklý a nic to se mnou nedělá, protože já sám zásadně používám název "Jašov" nebo "Jasiów" (gorolská výslovnost se poněkud liší jak od česštiny, tak od polštiny).

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)