Uděláme to sami

Autor
Štítky

Tak nám náš premiér oznámil, že tváří v tvář rostoucím případům nakažení koronavirem, bychom se mohli trasovat sami. Že bychom na webu vyplnili jakýsi dotazník a tím pomohli hygienikům, kteří nestíhají. Kromě toho se zase pěkně zarouškujeme a budeme předstírat dál, že to máme pod kontrolou. 

Musím s pýchou podotknout, že Kydy o něčem podobném už referovaly dávno. Že hygienici nestíhají, protože chodí do práce od šesti do dvou a o víkendech nedělají. Že za poslední půlrok nikoho nenabrali, že nevznikla žádná chytrá karanténa, ani nevzniklo nějaké trasovací centrum, ba ani nebyli najati obyčejní telefonisté, kteří jinak prodávají úvěry. Hygienické stanice vypadají stejně jako prvního ledna dva tisíce dvacet. 

Hygienička Rážová nám také vysvětlila, že to trasování není jen tak, musejí na to být lidé, kteří mají podepsanou mlčenlivost a umějí zacházet s osobními údaji... Tak určitě. Tváří v tvář blížící se pohromě rozhodně potřebujeme především tu mlčenlivost a úctu k osobním údajům. 

Jinými slovy... myslím, že bychom hygieniky mohli škrtnout ze systému úplně a nemusíme ani dělat žádné webové formuláře. Bohatě by stačilo, kdyby se kolem koronaviru nedělaly tajnosti. Nakažení by si obvolali svoje známé sami a obvoďáci by jim napsali žádanku na test... Třeba to  Babišovi ještě nikdo neřekl.  

Takže přátelé... je to stejné jako zjara. Roušky jsme si našili sami a až mnohem později se objevil nějaký kontraband z Číny. Telefony máme, kontakty máme uložené, tož jestli tento článek čtete někdo z úřadu vlády... co kdybyste řekli Babišovi, aby prostě jen přestali dělat tajnosti s tím, kdo je nakažený? My si to odtrasujeme sami. Sami zavoláme všem, že se necítíme dobře. Sami si zavoláme i doktora. I tu karanténu si naordinujeme klidně sami. Sami si zjistíme, jak na tom jsme, stačí když se dozvíme, kdo je nakažený. 

Už jsme si na koroňáka zvykli, už nikdo nebude nikoho obviňovat z nezodpovědnosti, stejně jsme byli nezodpovědní všichni. Co kdyby hygienici šli pěkně domů a přestali se do toho montovat? Na vesnicích celé trasování obstará obecní tetkagraf řízený starostou a obvoďákem a ve městech jsou všichni mladí, krásní a chytří a koronaviru se nebojí, protože je to jen Prymulovo spiknutí. 

Pokud ty počty nakažených takhle pěkně porostou, za chvíli budou všichni na testech pozitivní, tolik jich bude. Trasování bude zbytečné, protože možných kontaktů bude neurekom. Takže co takhle prostě přiznat včas porážku a nechat to na improvizujícím českém člověku? Nikdo stejně už neočekává, že by ho Andrej ochránil, takže co takhle udělat z nouze ctnost? 

Mimochodem... jestli to takhle poroste dál, tak ke krajským volbám skoro nikdo nepřijde... To už bude tolik nakažených, že se lidi budou zase bát vylézt z bytu. Nejspíš už také bude v televizi dost reportáží o těžkých případech, možná bude i dost mrtvol. A pokud mají pravdu ti alarmisté, budeme mít příští rok úplně jiné státní zřízení. 

Pokud mají pravdu chřipečkáři, za pár týdnů zjistíme, že celé to hemžení bylo k ničemu a Andrej alespoň bude moci tvrdit, že to rozpoznal jako první a proto od všeho dal ruce pryč... a vyhraje díky tomu volby a bude spokojený a bude se moci v televizi ještě dlouho naparovat. 

Vidlácky mám proto dojem, že z tohoto průseru se může vykecat jedině tím, že do toho teď hodí vidle. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (80 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Asi vláda nakoupila mnoho roušek,tak je potřeba prodat.
Proč se Babiš zbavuje odpovědnosti,protože to v březnu v dubnu přehnal.
Senátní volby bych odložil,jinak se zvolí sami,že nemusí dostat jako Vystrčil,ani těch osm tisíc hlasů.
Krajské volby jsou hodně důležité pro Babiše,Stř.kraj pro Babiše končí,to samé Brno,tak to bude pro něj oříšek.
Spíš tu nakaženost vidím v těch testovacích pomůckách,prý samotné obsahují nějaké procento koronaviru,až podle reakce těla,protilátek poznají odolnost,ale že dostanete do těla toho koronáče a co může dále způsobit se nedozvíme.

Průměrný počet slepic: 3.2 (15 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče, Babiš to nepřehnal.
Když se žene povodeň postavíte hráz.
Raději vyšší, pro jistotu.
Když stojíte po krk ve sračkách, je pozdě bycha honit.
Nebo se pletu?
Po povodních, chytří lidé zpevňují hráze, pro jistotu.
Prymula to věděl, proto odstoupil.

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Testovací pomůckou s kterou přijdete do styku je sterilní "tyčinka s vatičkou", kterou Vám odeberou stěr. Nevidím důvod, proč by tam měli mít viry. To je nějaká nová konspirační teorie?

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

proběhla tiskem zpráva, že v kanadské (?) laboratoři měli (druhotně?) infikovaný testovací sety.
Četl jsem to taky, teď už to nemůžu najít.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Já to chápu tak, že jim pozitivně vyšli i nenakažení. Ne že někoho nakazili při testování.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Po shlédnutí v televizi toho, jak postupovat po vstupu do volební místnosti, jsem usoudil, že takovou šaškárnu nepodstoupím.
Dostal mne okamžik, že musím před volební komisí vzorově sundat roušku abych mohl být dle občanky identifikován. Chápu, ale tentokrát beze mne, tudíž nashledanó v lepších časech.

Průměrný počet slepic: 2.8 (12 hlasů)

Rouška se dá sundat na pět vteřin a dech se dá zadržet na minutu.

Ale chápu.

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

Těch 5 vteřin není rozhodujících. Rozhoduje vstup do volební místnosti, ve které bylo předtím bůhvíkolik nakažených. Lépe se vyhnout volební místnosti než vyhynout. Samozřejmě potápěč, který zadrží dech na 5 minut a nemluví, by v ohrožení nebyl. Musle by jen v 5 minutách zvládnout vstup, registraci, volbu a úprk.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Kdyby roušky a štíty nepomáhaly, tak jsme nakažení všichni kvůli nákupům v supermarketech.

Nehledě k tomu, že mohou být otevřená okna a průvan nebo urna na dvoře.

Nicméně ono se to vyruší.

Průměrný počet slepic: 3.4 (11 hlasů)

Gerde - než neco vyplodíte tak si zjistěte fakta o šíření kapenkové infekce. Pak z vás nevypadne takový blábol.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Brtníku,
ano, zamyslel jsem se, ale zapomněl jsem vzít v úvahu, že v brtníkově brlohu nejsou dveře a nemají kliku. Cestou do volební místnosti nějakou kliku stisknete nebo musíte strčit do dveří v místě, kde se jich dotýkají všichni. Kapénkovou infekci může obsahovat klidně i tužka u urny. Fakt si myslíte, že se kapénková infekce šíří jen vzduchem a neulpí na žádném povrchu? A kde máte jistotu, že tam před Vámi nebyl někdo s infekcí nebo že prach na podlaze zvířený průvanem neobsahuje kapénky infekce?
Doufám, že se věnujete třeba medu a ne zdravotnictví.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

úplně stačí nebýt prase a umýt si doma po příchodu z návštěvy volební místnosti ruce.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

asi fakt není důvod svádět svoji neúčast u voleb na koronáč. Třeba u nás jsou všechny dveře školy včetně tříd, kde jsou volební místnosti, otevřené, a to i za normální virové situace. A že by expozice ve volební místnosti měla trvat víc jak 15 minut, no, mě ne, já to mám vždycky rozmyšlené předem, nerozmýšlím se až na místě. Každá návštěva obchodu v sobě nese větší objektivně větší riziko, už proto, že se tam přede mnou vystřídaly tisíce lidí z úplně jiných lokalit.
Myslím, že k situaci je třeba se stavět s přiměřenou opatrností, nikoliv s děsem a panikou v očích.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Možná k volbám půjdu a možná ne. Hlavní rozhodnutí mají kandidáti, protože zatím se mně nelíbí ani jeden. Koronavirus a možná infekce ale taky hraje úvahu v tom, zda se k volbám vůbec obtěžovat.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Jaké číslo nově nakažených je potřebné pro zrušení voleb?

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

To záleží na výsledku voleb, bude-li US scénář, tak stačí když vyhraje "Velký bocián" aby se řeklo, že ty volby nebyly "košer" a že je ti "demogratické strany" volně spojené při "štěkání" neuznají ...

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Když jsem viděl jak lidi v číně padaj cestou do práce tak jsem byl!!! covidem vyděšen. Dnes už nejsem.Proč?
Švédsko, jejich procenta a stav . Úmrtnost na covid u nás. Odmítnutí zkoušky vakcíny z ruska(to se zodpovědnosti za druhotné příznaky nezřeklo) . Netestování léku , který snad pomohl(Beran).
Celej kolotoč odčerpá peníze nejen ze státní pokladny ale i z peněz na zdravotnictví(testy ,testy,testy) a tedy druhotně budou umírat lidé na zanedbanou péči (ale fakt ne na covid ). Těžko říct komu tohle směřování pomáhá(farmakologické firmy) ale obyčejnejm lidem ne.

Průměrný počet slepic: 4.1 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Covid skončí až o tom novináři přestanou psát a zdravotníci přestanou testovat.
https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19/prehled-hospitalizaci
Je nás 10,5 milionů, pozitivně testovaných je 10 tisíc, hospitalizovaných 250, s komplikacemi 60. Pro vyhlášení epidemie je potřeba 1600 lidí na 100000 obyvatel, tedy máme takovou pěknou 6% epidemii.

Jediná epidemie, která tu je, je epidemie STRACHU. Ovšem ovečkám bez vlastního názoru to nepomůže. Ať si tedy aspoň opakují každý den:
Nesmím se bát.
Strach zabíjí myšlení.
Strach je malá smrt přinášející naprosté vyhlazení.
Budu svému strachu čelit.
Dovolím mu, aby prošel kolem mne a skrze mne.
A až projde a zmizí, otočím se a podívám se, kudy šel.
Tam, kam odešel, nic nezůstane.
Zůstanu jen já.
(Benegesseritská litanie proti strachu z knihy Duna od Franka Herberta)

Průměrný počet slepic: 3.3 (18 hlasů)

Jo a co ti odvážní jak y techtle-mechtle nakazí?

V Itálii se na začátku nebáli, ostentativně se objímali a pak neměli kde léčit a pohřbívat.

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

Další chytrolín

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

je dobrá modlitba.
S ní máte šanci vyhrát Darwinovu cenu.
Její laureáti se taky nebáli :-)

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Ta litanie slouží k tomu, aby se člověk zbavil strachu, který mu brání bojovat (rozklepaná kolena). Nepřítel (Harkonnen, virus ...) po té modlitbě nezmizí, bojovat se musí tak jako tak.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

že nemám příznaky, ať si na mě dají pozor.

Průměrný počet slepic: 3.7 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Přiznám se, že mne fascinuje, jak zdejší spolek nadšenců pro AB včetně principála má zásadní problém akceptovat fakt, že AB včetně vlády nyní prostě selhal.
Nemám AB rád a považuji jej za velký problém, nicméně musím uznat, že na jaře situaci v rámci možností relativně zvládl (snad až na nedostatek roušek, ale to se podařilo celkem rychle napravit). Respektive, byly zmatky, byly problémy, ale ty byly ve všech zemích. Teď to ale neplatí, Sice v rámci krize už nyní moc necestuji, ovšem byl jsem v Německu, byl jsem v Rumunsku, Rakousku a nyní jsem ve Francii. Mohu srovnávat. Oproti nim u nás vlastně nic nefunguje.
Vidlák správně zmiňuje, že karanténa nefunguje. Proč nebyly posíleny kapacity? A ostatně, proč aspoň nekopírujeme to, co funguje jinde? AB na jaře nebyl nijak originální, v podstatě kopíroval sousední země, ale OK, fungovalo to. Proč to dnes nejde? Tak například v Německu musíte v každé restauraci vyplnit dotazník s adresou, časem návštěvy, číslem stolu atd. To se to pak hygieně trasuje. Kromě toho, trasovací aplikace tam používá daleko více lidí, než u nás, ale za to AB samozřejmě nemůže. Když letadlem přilétáte do Francie, Rakouska, Rumunska či Německa, musíte vyplnit dotazník opět s adresou, číslem sedadla, hotelu kde budete bydlet atd. Když přilétáte k nám, nevyplňuje se nic. A to platí i o letních charterových letech třeba do Řecka. Opět, proč? V Německu i ve Francii vyplňujete identifikační formulář i v hotelech a firmách, do kterých přicházíte. U nás opět nic. Tady ve Francii v Beziers každý nosí roušky. Byl jsem v šoku, ale je to tak, uvnitř budov si nikdo nedovolí být bez roušky, ale většina (ano, je zde významná muslimská menšina, tam je to horší) nosí roušky i venku. Nikdo si nepodává ruce, všude u vstupu do restaurací dezinfekce atd. Před začátkem každého dne si každý v kanceláři dezinfikuje stůl. A dalo by se pokračovat.
Samozřejmě, další věc jsou testovací kapacity. Na počet obyvatel selháváme, jsme za Německem, Itáliíi i Francií, u Rumunska nevím. Jako člověk, kterému se test VELMI nelíbil, bych se sice měl radovat, ale objektivně jedině rozsáhlým testováním se z tohoto můžeme dostat. Přičemž u nás je naprosto normální, že v případě podezření čekáte až týden, než vás otestují. Jako samoplátce jsem měl velký problém si test objednat, objednací časy za 2-3 týdny byly normou. Kromě toho už před časem naše hygiena postupovala laxně, znám případy, kdy se COVID například vyskytl ve školce, děti byly otestované, ale samotní rodiče nikoho nezajímali (naštěstí děti byly negativní, takže to nemělo následky, ale jde o princip).
Zkrátka, přiznejme si, že jsme se z premiantní země dostali na chvost. Vím, že je u nás problém se spoustou skeptiků, chápu to, ale občas je holt nutné udělat nepopulární opatření. Dobrý manažer tohoto schopen je.

Průměrný počet slepic: 2.5 (21 hlas)

jeho předchůdci ve vládě a v parlamentu v podstatě zlikvidovali hygienickou službu jejím podfinancováním a outsourcováním.
Co takhle ozdravný pobyt v Bohnicích? Klidně bych vám tam vozil domácí koláče... Co říkáte?

Průměrný počet slepic: 4.2 (23 hlasů)

Jemně bych vás upozornil, že AB je už 6 let ve vládě, z toho 3 roky ministerským předsedou. On už není nějakým člověkem mimo politiku, co se může vymlouvat na to, že to politici dělají blbě, on je sám politikem. Ano, došlo asi k podfinancování hygienické služby. OK. A co udělal AB aby tento fail napravil? Já myslím, že nejlepší bude, když si ty koláče, respektive koblihy, dáte sám.

Průměrný počet slepic: 2.4 (18 hlasů)

Jo, tak za 3 roky měl napravit kromě jiného to, co se demolovalo 30 let.

Je jen předsedou vlády, ne diktátor s neomezenými pravomocemi.

Průměrný počet slepic: 4.2 (21 hlas)

Já si nemyslím, že by se tu teda něco demolovalo, ale dobře. Co se hygieny týče, co udělal za posledního půl roku pro její posilnění? Nehledě na možná opatření, která uvádím a které sousední země provádějí pro posílení trasování a hygienikům by to pomohlo. Co udělal? Pokud vím, říkal, že máme zůstat doma, a sám si jel na Krétu. Takže nešel ani příkladem.

Průměrný počet slepic: 2.7 (17 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud vím, tak jsme byli mezi nejlepšími a opozice řvala, že se toho dělá zbytečně moc.

Průměrný počet slepic: 4.1 (23 hlasů)

je snad opozice ve vládě?

Průměrný počet slepic: 1.8 (16 hlasů)

In reply to by anonymní 2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ne, ale má silnou mediální podporu. Navíc lidé raději chtějí slyšet, že nic nemusí, než že budou omezování. A politik, pokud chce v demokratických volbách uspět, musí činit spíš populární kroky, než nepopulární (minimálně do doby, než bude nějaký megaprůser).

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

In reply to by anonymní 2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ve dvou komorách.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nojo - hop a je tu lidoop, aneb čárymáryfuk a máme hygienu na úrovni roku 1990

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Univerzální viník nebo hříšný kozel nebo pojídač hříchů jsou v každé kultuře. Aneb kdo chce psa bít, hůl si najde vždy. Vlastně to lze shrnout do vtipu:

Liška s medvědem nemají co dělat a tak si řeknou, že zmlátí zajíce.
Aby to nebylo jen tak, rozhodne medvěd:
"Když bude mít čepici tak ho zmlátíme, že má čepici a
když ji mít nebude, tak proto, že ji nemá."
Tak jdou za zajícem a liška říká:
"Ahoj zajíci, kde máš čepici?". Zajíc říká : "Nemám."
Tak ho zmlátí, že se nemůže pohnout.
O pár dní později nemají co dělat a tak, že zase půjdou zmlátit zajíce.
A aby se neopakovali a tak liška říká:
"Budeme chtít cigarety, a když budou bez filtru tak ho zmlátíme za to,
že jsou bez filtru a když budou s filtrem, tak ho zmlátíme za to že jsou s filtrem."
Tak jdou za zajícem a medvěd říká:
"Ahoj zajíci, máš cigarety?"
Zajíc na to: "S filtrem nebo bez filtru?"
Vtom ho medvěd začne strašně mlátit a řvát na něho:
"Ty hajzle, kde máš čepici!!!"

Takový dobře známý Pehe, rádoby komentátor, dštil oheň a síru na Klause staršího. Nic proti, mnohdy to byla kritika oprávněná. Pak Klaus skončil prezidentování (ostudnou amnestií). Pehe na půl roku kamsi zalezl, aby pak vylezl a začal kritizovat Zemana se stejnou vervou, jako předtím Klause. a mnohdy stejné výtky. Věčný stěžovatel, nepochopený a zneuznaný.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

Když máte ve všech nižších funkcích nasáčkované své odpůrce, trvá to moc dlouho, než se vám podaří celou koncepce změnit. Pokud vůbec.

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

Já si tedy nemyslím, že by se AB snažil změnit koncepci - tuhle naději do něj sice vkládá zdejší kurník, který je proti polistopadovému vývoji, ale nemyslím, že ten by byl proti srsti AB, který na něm zbohatl. Já souhlasím, že změny ve zdravotnictví jsou na dlouhou dobu, ale - vy víte o nějaké iniciativě, plánu, snaze? Já tedy nic nezaznamenal, ale třeba se mýlím.

Průměrný počet slepic: 2.4 (17 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak napřed běžte zaznamenávat.

Momentálně se řeší krize, dlouhodobá koncepční řešení přijdou na řadu až po ní.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

napsal můj předřečník, totiž předpsavec, autoritářským vládcem. Je pouhým zaměstnancem vlády a postupuje podle zákonů platných v čase a místě.
Takže ty koláče si s chutí dám, až mi podložíte citací adekvátních zákonů, že Babiš už měl dávno uklidit VŠECHEN ten bordel, který tu po sobě zanechala modroptačí top-klika. Včetně další bouračky na kolejích, kterou jsme měli včera.

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)

Opět špatně. Já přeci netvrdím, že je autoritářem, já jen tvrdím, že už je 3 roky premiérem a ptám se vás, jeho podporovateli, co podle vás udělal aby “uklidit VŠECHEN ten bordel, který tu po sobě zanechala modroptačí top-klika”. Podle mě zatím nic neudělal, respektive nic moc (a to bez ohledu na to, že bych to s tou klasifikací bordelu nepřeháněl, před tím vládla ČSSD a nevšiml jsem si, že by se činila lépe, ale o to teď nejde). Takže kolik času mu tedy chcete dát? Pět let? 10 let? 50 let? Za kolik let bude zdejší kurník ochoten uznat, že AB selhal, protože nic moc nedělá? Za kolik let budete akceptovat, že vymlouvání na Kalouska (který už dávno nevládne) už je poněkud off topic?

Průměrný počet slepic: 2.6 (11 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

nevidí jen ten, kdo nechce vidět. Porovnejte si programové prohlášení vlády se skutečností. Hádám, že 70% bodů bylo splněno a dalších 10% ještě do příštích parlamentních voleb bude.
Ale jen namátkou, co slepý nevidí. Nejnižší zadluženost v rámci EU (nepočítám-li ekonomické trpajzlíky), nejnižší nezaměstnanost v rámci EU, nakonec i s tou breberkou jsme stále v kumulaci na tom lépe, než všichni ti geroji, co se na nás dívali od března shora. To jen tak co mne rychle napadá.
Možná, že týden je výskyt, zejména u zpovykaných Pražáků vysoký, ale rozhodovat bude celkový počet zemřelých po začátku očkování a současně způsobené ekonomické škody, takže někdy rok po začátku pandemie. Nyní ryčí zpovykaná menšina, která vždy bude vládu nenávidět.
Znovu, Babiš je excelentní krizový manažer a nepochybně i tuto malou kauzu zvládne.

Průměrný počet slepic: 4.2 (24 hlasů)

Já si na rozdíl od vás nemyslím, že by AB byl excelentní manažér (tedy ve státních službách, jako soukromník je bezpochyby skvělý). Ale to je asi na jinou diskusi. To co uvádíte jako plusy souvisí s vlnou ekonomické prosperity, která jde mimo AB i vládu ČR, ale souvisí se světovou ekonomikou. AB nedokázal ani v těchto bezprecedentně dobrých létech udržet vyrovnaný rozpočet, pomáhal si rozpouštěním rezerv atd. Ano, relativně nám dluh klesal, to je fakt, ale že by se snažil o šetření, to tedy ne. Nehledě na zcela minimální investice. Ale jak říkám, to je na jinou diskusi - diskuse zde je o tom, zda se dalo udělat víc.Já tvrdím že ano, protože jinde to evidentně zvládli. Uznávám, že u nás je problém v tom, že na to každý kašle, ale opět opakuji - dobrý politik je schopen jít i proti proudu a své jednání pak obhájit. Pokud by AB šel proti proudu, nechal zavést roušky jak se původně plánovalo (navzdory mediálnímu řevu) a nyní by pravděpodobně mohl mávat lidem před očima lomící se původně exponenciální křivkou. Takto jsme ztratili 3 týdny a zvládnout to bude mnohem obtížnější.
A k tomu programovému prohlášení vlády:
1 - chceme důchodovou reformu - ??? 0
2 - Digitální Česko - ??? - 0
3 -Checme být v Evropě vidět - OK, možná ano.
4 - Sestavíme strategický investiční program - no, není to úplné (“Naším záměrem je stavět dálnice, obchvaty měst. Začít s přípravou trasy pro vysokorychlostní železnice”) ale dobře, beru.
5 - Chceme začít s reformou státu - tam je třeba “Potřebujeme jasná pravidla pro financování zdravotnictví a rozvoj jeho kapacit.” - no já nevím, já bych to odhadl na 0
6 - Posílíme naši bezpečnost - tam je třeba zvyšování výdajů na obranu a “Zvýšíme stupeň domácí potravinové soběstačnosti”, asi se shodneme že 0.
Takže já bych to tedy na 70% fakt neviděl.

Průměrný počet slepic: 1.9 (13 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máme tu ale i jinou alternativu - Vystrčil a jeho Účastníci zájezdu. Tedy když ne přímo vyhlášení války Číně a Rusku, tak totální bojkot obchodu. Dovoz (deseti/sto)tisíců inženýrů z Afriky. Prohlášení Vystrčila, že je Senegalec. Zrušení češtiny jakožto rasistického jazyka, protože se jej inženýři nedokáží naučit.
A k tomu programovému prohlášení vlády:
1 - chceme důchodovou reformu - Odpustíme všem dlužníkům dluhy a oni začnou platit daně
2 - Digitální Česko - zadáme to Bakalově IT firmě, zaplatíme, dodáme techniku. Slíbil, že to udělá.
3 - Chceme být v Evropě - totálně.
4 - Sestavíme strategický investiční program - (viz. bod 2)
5 - Chceme začít s reformou státu - vzor Brusel
6 - Posílíme naši bezpečnost - tam je třeba zvyšování výdajů na obranu a nákupem nerasistických zbraní z USA od Bidena a “Zvýšíme stupeň domácí potravinové soběstačnosti dovozem z EU”, asi se
Takže já bych to tedy viděl ještě trochu hůř.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co se tyce bodu 4, tak tolik penez do rozvoje infrastruktury hodne dlouho nikdo jednorazove nenalil. Namatkou: pred dokoncenim je usek D6 Nove Straseci-Krusovice. V pokrocilym stadiu rozestavenosi je usek D11 Hradec-Smirice a R35 Opatovice-Nove Mesto. Na D11 je dokonceny pruzkum az po hranice s Polskem, Na R35 se dokoncuje pruzkum do Mohelnice.
Jaky rozdil oproti Kalouskovi, ktery nejenze zarizl rozestavene projekty, ale i veskerou pripravu a stavby diky nemu nabraly zpozdeni kolem sedmi let...

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

Ano, výbérka na projekty jdou stále. Nyní např. na projekt nové železniční tratě Praha - Beroun, z toho zhruba 25 km trasy má vést v tunelu.

https://www.spravazeleznic.cz/-/sprava-zeleznic-pripravuje-vystavbu-tun…

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

potřebných zákonů, že?
1 - důch. ref. prozatím všichni soustruzi napříč parlamentem i senátem hledají shodu. Ví Bůh, že jí nikdy nemohou dosáhnout, protože zatímco jedni chtějí starým občanům pomoci, ti druzí chtějí průběžný systém zrušit a vůbec nikoho nenapadá, že stačí pouze zvýšit procentuální odvody na původní úroveň.
2 - digitální Česko - prozatím do něj úspěšně házejí vidle:
A/ Bruselistán
B/ stávající zákony o veřejných zakázkách
C/ hon na imaginární odposlouchávače a řídiče a třídiče se šikmýma očima, případně s ruským přízvukem
3 - já v Ojropě viděn býti nechci, takže zatím OK.
4 - strategický investiční program - jaké jsou priority, snad není potřeba sestavovat. Vidle do toho hážou přes platné zákony zelenáči a ziskovkáři.
5 - reforma státu, každá změna jde vždy k horšímu, takže je dobré, že jde jen o plané kecy do volebních programů, které naštěstí nikdo nečte.
6 - bezpečnost - je jasné, že musíme platit výpalné Ušákům i Tante Makrelce. A zvýšení potravinové soběstačnosti neprojde přes Bruselín, to ví úplně každý průměrný auťák - pardon - autista.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Tak to jsem moc rád, že se shodneme. Já nic nevynechal, já reagoval pouze na tvrzení, že “70% bodů bylo splněno a dalších 10% ještě do příštích parlamentních voleb bude”. Pouze jsem vzal vážně výzvu předřečníka a porovnal programové prohlášení vlády se skutečností, nic víc. Myslím, že žádná vláda své programové prohlášení nikdy nesplnila, AB v tomto není výjimka.

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Programové prohlášení vlády z 27. 6. 2018, takže 2 roky staré, obsahuje odhadem 150 konkrétních úkolů. Vy jste zmínil pouze strategické záměry, nikoliv ty úkoly. Takže žvaníte. https://www.vlada.cz/cz/jednani-vlady/programove-prohlaseni/programove-…
Vláda opravdu 70 % z těch úkolů splnila a na zbytek má ještě akorát rok.

Žvásty o tom, že jsme nejméně zadluženou zemí EU a máme nejnižší nezaměstnanost díky ekonomickému cyklu si nechte pro blbé novináře. Proč jsme na tom lépe, než země eurozóny? Protože cyklus?
Žvásty, žvásty, žvásty.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Dohnat a předehnat Indii. Za půl bilionu korun.

https://vlkovobloguje.wordpress.com/2020/09/10/dohnat-a-predehnat-indii…
……Ale zkusím vás z něj vyvést jiným číselným údajem – minulý týden, když počet nově nakažených v ČR poprvé překročil 800, konkrétně to číslo se pohybovalo někde v oblasti 840, pak Indie, která je dnes celosvětovým ohniskem č.1, hlásila je stejnému datu asi 84 000 nových nemocných.
My 840, oni 84000…. Jak to spolu souvisí? Snadno nás je 10 000 000 jich 1 000 000 000. Tedy 100x více. A stejně to vycházelo u konkrétního data ohledně nových případů v obou zemích. Od té doby tyhle údaje nosím v hlavě. …….
……..,,Prymula i Maďar, kteří koronakomisi řídili než je zdravotní klaun Ken vyhnal, konstatovali a konstatují, že rozvolňování se provádělo příliš překotně! Vědí, o čem mluví. Ona rádoby protiopatření, připomínající zejména slavné Potěmkinovy vesnice jsou jen atrapy, nikoliv účinné kroky. Na tom sebesofistikovanější ptydepe nic nezmění a nezachrání. Pravda se nakonec ukáže. Bohužel v plné nahotě. Čím později, tím hůře.“…..

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)