Nejsou lidi

Autor
Štítky

Za tři týdny tu máme krajské volby. To jsou ty volby s nízkou účastí, díky kterým se vyberou lidi, kteří nejvíc kradou. Kraje jsou největší černou dírou na peníze a prakticky všichni odsouzení politici se namočili při krajských veřejných zakázkách. Rath by mohl vyprávět. Stejně tak na krajské politiky směřuje nejvíce trestních oznámení - Půta a Čunek by mohli vyprávět - a objevují se tam ty nejzajímavější průsery, protože krajský politik je v podstatě ještě amatér a tak v tom nještě eumí chodit. Krajské skandály pak ohrožují i sněmovní politiku. 

Pojďme si tedy pomalu udělat jasno v tom, co se na nás zase valí za pohromy...  Dnes bych chtěl otevřít téma krajských voleb z hlediska jednotlivých partají. 

Začnu Babišem. Ten to udělal poměrně jednoduše - přijede do libovolného kraje a řekne lidem, že vůbec nemusejí znát svého hejtmana, ani nemusejí znát krajské zastupitele, vlastně nemusejí znát vůbec nikoho, protože šéfem je stále Andrejko a ta stačí mít číslo na premiéra. Lidi, pokud volíte ANO, volíte i v kraji mě - Andreje Babiše. 

Billbórdy u dálnice jsou pak otapetovány tím, kolik peněz kraje dostaly a na co je použily.  Za Babišem stojí vždycky příslušný hejtmanokandidát, případně hejtman. 

U nás v Jihomoravském kraji je to obzvlášť lahůdka - protože hejtmana Šimka nikdo nezná. Ten chlap snad ani neumí udělat skandál, protože v televizi ani ostatních médiích jsem ho nezaznamenal ani jako novinářskou oběť. Ten chlap se nezviditelňuje ani skandály, ani prací, vlastně vůbec nijak. Ale zřejmě to vůbec nevadí, všichni vědí (a kdo neví, tak se to dozví) že volíme Andreje, ať už se jmenuje jakkoliv. 

ČSSD svým způsobem dělá něco podobného - mají heslo že nás v krizi ochrání. Hamáček v červeném svetru představuje své kolegy straníky. Nemohu si pomoci, ale mám pocit, že ČSSD už bere úplně ze dna. Mají na kandidátkách spoustu nezávislých kandidátů, kteří se socany neměli ještě nedávno nic společného. Jako by už krysy opustily loď, která se jen náhodou nepotopila a kormidla se ujali černí pasažéři. Věru nevím, jestli se s takovým materiálem dá něco udělat a už vůbec si nejsem jistý tím, jestli voliči Hamáčkovi uvěří to babišovské heslo, že ve všech krajích vlastně volíme Hamajdu a jeho ochranitelský červený svetr. 

A pokud mu to voliči čirou náhodou uvěří, uvěří mu to taky ti nezávislí kandidáti? Nebudou si náhodou dělat co chtějí? Aneb jak vyrábět přeběhlíky snadno a rychle...  

Hrozně se mi líbí heslo ODS - Rozjedeme kraj. To jim musel poradit nějaký drahý expert za těžké peníze.  Málokdy se podaří udělat něco tak úderného, že z toho jednoduchou přesmyčkou vznikne - Rozjebeme kraj. Fiala a jeho kamarádi u vesla znovu dostali příležitost se předvést a stále je kam klesat. 

Nevím, co dělá KDU - ČSL jinde, ale u nás na jižní moravě, kde vždycky dosahovala solidních výsledků nám letos nabízí kandidáty, "kteří jsou jiní". A samozřejmě o nich nikdo neslyšel. Vlastně v této chvíli ještě ani nevím, kdo za KDU kandiduje. Andrejko moji dopisní schránku už oblažil. ČSSD také. Dokonce i ODS... ale KDU v kraji, kde má šanci... nic. Ticho po pěšině. 

Dostal jsem i Haló noviny. A sakra i u těch komunistů došli lidi. 

Vlastně nejznámější lidi jsou v této chvíli u Starostů. Přece jenom to Gazdíkům a spol. k něčemu bylo. Mají nějaké ty populární starosty a teď to zkoušejí přenést na krajskou úroveň. Koule na noze v podobě Kalouska se už zbavili a vlastně nebýt jejich kavárenských manýr, dovedl bych si představit, že by udělali slušný výsledek. 

Vůbec jsem nezaznamenal Piráty. Údajně jsou leckde v účelových koalicích. Což by ukazovalo na klasickou personální bídu jako u všech ostatních. Na pražský magistrát ještě lidi měli, ale na všechny kraje už jaksi není kde brát. 

Všimněte si, že nepíšu vůbec o TOPce a ostatních.... 

Vidlácky mám proto pocit, že všichni jsou na tom víceméně stejně blbě. Náskok má ale Andrej, kterému to lidi už dávno odpustili a skutečně volí ANO kvůli Veĺkému Bociánovi a nějací podržtaškové je nezajímají a jsou tam jen do počtu. Ostatní strany i lídři Andreje v podstatě jen hůře či lépe napodobují. 

Pokud do všeho nezasáhne koronavir, dovedu si představit standartně vysoký výsledek pro ANO a zřejmě i něco pro ČSSD. Přece jenom, Hamáček hezky mluvil v televizi a když už Babiš musel být u novinářů za hajzla, tak tu a tam Hamáčka ani nepomlouvali a dokonce ho obezřetně chválili. Ostatní mohou být úspěšní tam, kde už někoho úspěšného mají. Jinak bída s nouzí. 

Jak to máte u vás? Objevuje se někde jméno, kterému by bylo možné věštit nějakou budoucnost? Máte také v krajích personální bídu? Nebo máte něco, co by stálo za sledování? 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (48 hlasů)

Komentáře

https://www.hrone.com/guide-chinas-social-security-system-pays/#pension
https://www.oecd.org/els/public-pensions/PAG2019-country-profile-China…

Naopak se rychle blížíme k bodu, kdy začneme Číňanům jejich sociální a zdravotní systém závidět.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mé informace jsou z r. 1998, kdy na konci r. 1998 bylo 84.76 milionu čínských zaměstnanců zapojeno do starobního pojištění a 27.27 milionu úředníků a dělníků v důchodovém věku se podílí na sociálním rezervním programu pro penzisty. V té době jich bylo asi 1,3 miliardy osob a většina si na důchod spořila sama. jak je to dnes po dlouhé době už nevím.

Průměrný počet slepic: 2.6 (8 hlasů)

Víš howno a sereš se do teho. To je mrdat.

Zatím bez slepic

Pouze se hlásí do určité etnické skupiny.

Zatím bez slepic

protože se tam jinak dostanou ti co dělaj jen paseku. A už je jich tam i tak docela dost Vídím to buď ano nebo okamurovce... jinak je to ouvej

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, blboni vás mají rádi., Měl byste z teho vyvodit závěry.

Průměrný počet slepic: 1.5 (15 hlasů)

Sasine, Vidláka čtu ráda, ale vás také😄

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Sex mají taky rádi blbí i chytří.

Vyvozujte!

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

je krásně měkký
jako bych utíral
prdel do deky

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

Ještě by měli vrátit ty milióny afrických chrupů, co jim tam běhají i s majitelama.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak jsem už psal,účast bude hodně nízká i k vůli koronáči,takže projdou jen ti,která strana má nejvíc věrných voličů pro ANO stačí nahnat jeho zaměstnance.
Hamáček podobné sliby jak Babiš,už prokázal,že nás neochrání,takže nevěřím slibům.
Další strany,bída.
Proč asi nejsou lidi do politiky,už se zjistilo,že nějaká domácí politika se nadá prosadit,jenom se plní přání protektora,co dobře ukázal Vystrčil,další už jsou jen statisty.
Ani to ANO nemá samé andělé a kde se rozdělují peníze,tak vždy něco odpadne za stolu,ale když toho moc odpadne,pak to musí žehlit Babiš.
Proto nečekám nějakou změnu,jak na krajích,ani obcích v senátu spíš posílí PAL.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

pytláci budou mít žně. Bude i více pytláků. Možná více, než voličů u voleb hatemana.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdybych chtěl být politikem
musel bych nějakým trikem
vlézt k někomu do strany
a nesmět být posraný.
Musel bych pít z plna hrdla
játra by mi rychle tvrdla
abych moh pít v grémiu,
být ve sboru géniů.
Nejet jenom na stupátku
napsat se na kandidátku
řídit celou stranu,
z břicha zrobit vanu.
Jako ji měl chovanec.
Stejně dostal kopanec.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Leží lístek v urně
vypadá to chmurně
od rána tu leží sám,
leží tu pro smích masám.
Byl tady už minule
též to bylo na nule
kdo ho tady hodil?
Někdo, kdo chtěl podíl.
Kdo chtěl podíl na rozpočtu;
v novinách se zítra dočtu
účast byla vysoká.
Dej na slova Proroka.

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera nebo předevčírem tady vidlák psal něco o tom, že anonistům hrozí kvůli koroňáku debakl, a dnes zase že to bude vítězství jako vždycky. Tak já nevím, nemám nic proti změně názoru, ale tohle už hraničí co slina na jazyk přinese.

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

Ano, ten rozpor je zřejmý.
Ovšem čistě osobně - také někdy mívám na jednu věc dva i více názorů, a nevím s jistotou, který si vybrat.
(Tato myšlenka o dvou názorech není moje původní, je adoptovaná. Vyhlašuji soutěž o odhalení původního autora, známého literáta /napovídám/, ne tak úplně dávno zesnulého. Odměnou vítězi bude pochvala před zdejším hnojištěm)

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

sejdou dva právníci, tak z jejich debaty vyplynou minimálně tři právní názory.
A dva a více názorů mám podle toho, kolik kdo platí.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Poslední větou v mírně modifikované podobě se řídí elfí trollové. Mají tolik názorů, kolikrát dostanou zaplaceno. Počet názorů se odvíjí od počtu plateb za každý názor.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zadání je trochu matoucí zvláště tím, že autor měl nedávno zemřít.
Jinak výrok sedí na rumunského Octaviana Soviany, který podle jeho slov prý vede souběžně dva životy, z nichž mu ten odehrávající se na papíře přijde reálnější než ten opravdový. Svými často provokativními texty prý vynáší na povrch své temné já. Žádné z jeho více než dvaceti děl u nás prozatím nevyšlo.
Nebo na Jodi Picoult, která prohlásila: „Nelíbí se mi představa jediné a neochvějné pravdy. Byl jsem vždycky toho názoru, že určitá věc se může podat několika způsoby a všechny budou pravdivé.“
Potíž je, že Soviany a Picoult ještě žijí (tedy pokud nezemřeli nedávno).
Upřímně nevím, takže budu tipovat, že jde o Arnošta Lustiga.

A když nevíte, který názor si vybrat, vyberte náhodným výběrem. Je to totiž jedno, to důležité se odehraje až po výběru. https://psychologie.cz/kdyz-neexistuje-spravne-reseni/

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pošahaná a blábolící Jodi Picault by si mohla vzít vlastní hlavu a mlátit s ní aspoň jeden den do zdi. Třeba by objevila, že jediná a neochvějná pravda na danou situaci, že: "zeď je tvrdá a udeřit do ní hlavou bolí" konec konců není tak děsivá a dá se s ní vyrovnat a dokonce ulehčuje život ji brát v potaz.

Takovýhle neochvejných pravd je plno.

Určitá věc, se dá podat jistě mnoha způsoby a budou ČÁSTEČNĚ pravdivé. Už tu o tom kdysi bádal Dexx a zasekl se přibližně na stejném místě.

Průměrný počet slepic: 1.7 (3 hlasů)

Především se zasekneme už na počátku, co je pravda a co pravda částečná. A když je částečných pravd několik, které je nejbližší pravdě celé? U technických a přírodních oborů je možný důkaz pravdy pokusem, ale u oborů blábolivých je stanovení pravdy nejbližší té celkové ideální poněkud problematické. Kolik lidí, tolik pravd. ale nakonec platí, že pravdu má jenom bouchačka.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Svatá pravda, proto jsem si před pár dny dokoupil opakovací brokovnici AXOR PA-8.
Předpokládám, že mi bude celkem hovno platná, blížící se rizika nejspíš nepůjde střelbou porazit, ale kdo ví.....
Absurditu doby charakterizuje skutečnost, že je to turecký výrobek. V celku sice jednoduchá, ale docela slušná strojařina. Cenově bezkonkurenční a těch pár mých pár výstřelů ročně nejspíš vydrží.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

... brokovnice nekupuji, ty si stavím sám, návodů jak na to je plný internet.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

V jednom ze svých "Posledních slov" v LN Ludvík Vaculík.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ovšem čistě osobně - také někdy mívám na jednu věc dva i více názorů, a nevím s jistotou, který si vybrat.

Takže nemáte ještě žádný názor, protože to ještě nemáte promyšlené do konce. Nevíte, co je důležitější nebo co je vlastně určující princip.

Vis třeba bádání, jestli je vražda tyrana vražda nebo ne.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Vy%C5%A1%C5%A1%C3%AD_princip_(film)

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)

To by mě fakt zajímalo, co můžete vědět o mých názorech a jejich počtu.
Zkuste svůj názor vyslovit jako hypotézu, pak (možná) nebude působit tím svým věčným dojmem, kterak jste sežral Šalomounovo hovno.
P.S.: Už jste někdy slyšel vyprávět o smyslu pro humor a nadsázce neboli hyperbole? :-)

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

já si myslím, že jde o možnosti a taky o zařazení nově se vyskytnuvších poznatků. Dneska mne dojala na CNN jedna hongkoŇská "viroložka" co tvrdí, že ví jistě ,že coronu vyvíjeli číňani. Akorát jaksi pozapoměla, že už o rok předtím, se to objevilo v americe akorát se o tom nepsalo a dokud do číny nedojeli američtí vojcli, tak tam nebyla. njn to jsou ty divy....

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

A tak jde u nás v republice život.
Nejprve je nutné kydat,
než se drahokam z hnoje vyplaví.
Pak bude jasné,
koho zvolit,
hodit do urny volební,
či skutečné.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, vy jste asi sto let za vopicema (volím na chvilku Targusův tón). Nevíte tedy, že moderně se tomu říká personální nouze, a ne nějaké socialistické "nejsou lidi".

S tím ANO jste mě potěšil. Myslel jsem si, nevyjížděje už nikam z našeho statutárního městyse (leda na houby), že to jen u nás vykukuje zpoza Bureše zdejší kandidát. To je obludná persona jménem Zarzycký, pro všechny věci znalé psychopat a člověk vskutku "zajímavých" osobních vlastností (lhář a tak). Bez Bureše nýmand, ale on ho Andrej někam nahoru i na kraji dotáhne, když to i v našem městysi dokázal na post prvního náměstka primátora (a to tu ANO není nijak přehnaně silné jako jinde, stále ještě jsme, s odřenýma ušima, územím ODS).

Ani já, o věci se celkem zajímající občan, netuším, kdo je vlastně lídrem ČSSD. Před čtyřmi lety hejtmanem zvolená socanská rychlokvaška Bernard (prosadil si ho Milan Chovanec), dosavadní podržtaška kapitalistů ze Škodovky (Roman a jeho následovníci), náhle se přerodivší v dělníka a ochránce dělnických zájmů, před pár týdny dezertoval (jinak to nazvat nelze) ke starostům.

ODS se tu u nás spojila s TOP! Takže oboustranný návrat ke kořenům...… Spolu chyceni, spolu oběšeni? Lídrem je Ilonka Mauritzová (ODS), žena nezlomné vůle, manažerskými úspěchy ozdobená, aférami nepoznamenaná. Spolu s ní někdo, koho občan nezná (ani já), ale je MUDr., což je oblíbená politická kvalifikace.

KDU - ČSL.... existuje u nás ještě vůbec? Ani nevím.

KSČM. Lídrem člověk ozdobený nejen řadou akademických titulů, ale také exteriérem a slovníkem imaginárního okresního tajemníka. Jmenuje se Valenta, tedy stejně, jako poslední předpřevratový okresní tajemník KSČ v Gottwaldově, ale to fakt není jediný důvod, proč ta moje asociace.

Se Starosty ten výše zmíněný Bernard, jaký budou mít úspěch vně našich městských hradeb neumím posoudit, nejezdím tam. Nemají tam totiž dostatek kaváren.

Okamurovci i Trikolóra.... nic o nich není známo. Regionálními médii ignorováni. Možná by je člověk i volil, kdyby vůbec věděl koho.

Tož tak jsem se vám snažil přispět do příslovečné mozaiky svým střípkem.

P.S.: Ten titulek jste samozřejmě zvolil správně, vzhledem k současnému času, prostoru a vývoji.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Marečku podejte mi pero, mi jeden zkušený partajní HR manager (tehdejší kádrovák) jednou pravil. "Pracuješ s lidmi, který máš, jiný si nenamr*áš."

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Víte, Laco, já chápu, že lhář je jen ten, kdo lže, když nemusí.
Ovšem i přesto, či možná právě proto (to jsou ty dva názory :-) ) jsou mi opravdu odporní lidé, mající lež jako základní metodu své existence.
Agrostroj či jak se to jmenovalo? Roudnice? Pokud ano, to pak zprivatizoval člověk, jehož jsem znal a jméno zapomněl. Měl rád auta. Ross, nebo tak nějak.
Soudkův kamarád. v rámci tehdejších podnikatelských možností (metoda "Okradni, nebo budeš okraden"). Vzpomenete na jméno?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

ROSS = 51% koupil Autovel, Veflíkova 10, Praha - Josef Velíšek, Zdeněk Vrána, Jan Mosinger
https://rejstrik-firem.kurzy.cz/rejstrik-firem/DO-61457591-autovel-a-sp…
Privatizaci přikázal jakýsi Klaus a jeho vláda.
https://albatros.odok.cz/usneseni/usneseni_webtest.nsf/0/DC1DE1BC966509…

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, Velíšek a Honza Mosinger! Honza původně pracoval u Soudka v jeho NERU, ale nějak se rozhádali. On se Soudek rozhádal s každým, se mnou taky :-) .
Díky za připomenutí, to byly "hrdinské" časy, kdy nám svět sahal po kotníky.
ROSS vlastně byly Roudnické strojírny, nějak se mi to postupně vybavuje. Jak tu dnes někdo někde píše (v jiné přesné souvislosti, ale obecně v téže) - promlčeno.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak z kastlíku jsem v mém rodném Středočeském vytáhl a následně vyhodil jen komunisty a ODS. Nikdo jiný u nás na vesničce neagitoval. Ale splnilo to účel alespoň v tom, že jsem se při svých dlouhých cestách mohl zamyslet koho já to budu vlastně volit. Tak jsem se probíral minulými kandidáty a zjistil, že jenom současná hejtmanka mne během svého volební nestihla dožrat a z mého laického pohledu se snaží alespoň něco dělat (stačí se koukat kolem sebe) a zároveň se snaží, aby informace o práci kraje pronikli až k nám. Takže mám jasno a ty různé aférky co se snaží naši gaučoví pekinézové vyštěkat jsou mi zcela volné. Pořád mi z té hitparády předchozích hejtmanů vychází nejlépe.
Tož tak.

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

to ten náš ex-policajt to vede... zvlášť po finanční stránce.. hézky si s primátorkou v utrácení notují. Co na tom že ve středu města jsou ulice kde se moc bezpečně jít nedá. Hlavně že se penízky utrácejí za hovadiny pro kamarády.....

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Udivuje mne, že po mnoha a mnoha letech zkušeností se stále se opakující politickou reprezentací, přece jen chceme z ní vymáčknout nějakou kvalitu. Vymačkaný citron nejde již více vymačkat.

Pokud by bylo možné Bocianovi přiřknout nějakou lídrovitost, v kritických situacích potvrdil, že jen a jen raketýr. Nezvládl začátek zdravotní krize, to se dalo ještě jak omluvit, ale druhá vlna, kdy bylo zcela zřejmé, že navrátivší se dovolenkáři sem zavlečou problémy znovu a ještě ve vetší míře, zde přímo zklamal. Chcete na dovolenou do zahraničí, nikdo vám v tom nebrání, ale po návratu dlouhá karanténa na vlastní náklady. Toto bych očekával od lídra. Bocian má ale plné gatě strachu, tož se podělal a je z něj odhalený podělaný raketýr.

V poslední době se Hamajda vcelku ukázal s jistou lídrovitostí, ale okolo něj je pusto. Několikrát jsem jej zaslechl s vcelku rozumnými názory. Je otázka, pokud by je měl uskutečnit, zdali by se taky nepodělal.

Klaus mladší se ukázal sice jako naděje, leč marketingově neudržitelný. Když zahlédnu z auta jeho bilbord, vždy se tak nějak uleknu. Nechci se ho dotýkat přes jeho poškození, ale je to skutečnost s kterou nic nenaděláme.

No, a to je celá naše politická scéna. Nelze si vybrat, tudíž u mne bez volby. Z druhé strany vás ujišťuji, že nebudu brečet nad tím, jak to blbě dopadlo.

Průměrný počet slepic: 2 (7 hlasů)

zapomínáte, kolik že se vyrojilo po počáteční mlčení těch nových/staronových kritiků na kde co. jak fšichni vědí, co by se mělo a pod. A že právě po jejich "odborných" zásazích se prvotní úspěchy proměnily v pravý opak.... Vždyť ta hejna se drží stále stejně " čím hůř-tím líp". v DOMNĚNÍ, ŽE LID OBECNÝ JIM TO ZBAŠTÍ A DÁ NA NĚ.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Gdyž to de vymačkat, proč by to nešlo eště prodat.

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

Vadu tváře schová mohutný plnovous.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

s Pomahačem?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Protože by ho doma nepoznali?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V okolí mého brlohu - pokud se vydám do civilizace tak kam pohlédnu poutače trikolory ke který se přifařili soukromníci. Uzdravějí všechno, asi hlavně svoje kapsy, ostatně co nabídne novej puf se starou obsluhou. Koblihárna tlačí na hejtmana starostu jednoho městyse, pokud uspěje tak bude problém v městysi - nejsou lidi a hrozí nástup ekologistů. Na to abych ho hodnotil coby papabili nemám dost informací. Zbytek šeď, piráty nevidno neslyšno, sem tam plakátek třešňařů. Socani akorát do jedný jakýsi vývěsní skříňky kde rok nic nebylo plakátek.
Co s tím - Procházka na čerstvým vzduchu prospěje, pobyt v místnosti se neprotáhne a s tlačenící tam nepočítám - takže klady z procházky předčí zápor mizivého rizika že chytnu nějakou breberku. a babo raď. Asi třešňaře - díru do světa neudělají, ale je u nich minimální riziko že si nakradou - pokud by na ně něco bylo tak se na ně ostatní vrhnou jako sršni a pokud uspějou tak to ostatní alespoň naštve. VŘSR nehrozí, tak co.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

mám dojem, že mladej chce zachránit starého a získané rodinné finance. Nevšiml jste si, jak se pomalu vytráci to "chtění" rozmotat tu zlodějskou privatizaci a vyvolat postihy.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Po 30 letech už je stejně všechno promlčené. Koho nechytli, nebo chytli a amnestovali, ten už má majetek napořád. Prostý lid má dluhy,smůlu a daně k zaplacení těch zlodějen.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

O víkendu jsem jela po D 1 napříč celou republikou.
Kolem silnice ubylo různých reklamních cedulí a z předvolebních jsem zaznamenala jen oného slavného hrdinu Fialu,
který slibuje, jako by již neměl možnost řadu let dokázat, co chce nyní dokázat.
Tu, v našem rajonu máme zajisté také nějaké ty kandidáty, koho zvolit?
Žvanily, nebo toho, který přesto, že mu nedošly slíbené dotace z kraje, pokračuje v pracích, jak jen to jde?
Co mne cestou zaujalo?
cca 5 zúžených pruhů, na opravách cest i mostů je živo, jak už dlouho nebylo, to znamená
+ pro Bociána a ministra dopravy, je-li něco takového..
V Praze solidní průjezdnost magistrálou, na barákách k vidění živé rostliny, a to jak na zdech, tak i na střechách,...
Jo a abych nezapomněla - Říp i Milešovka stále stojí na svým místě.
A příjezd domů? No, jak je to slovo? Onen tetko -rozhlas hlásí, už je to tady, zakokrhal tu prý kohout - covid, náš koroňáček milej.
Tož utřu si nosík, narazím roušku a půjdu mezi tetky, hned se dozvím, koho vlastně volit, kdo zakokrhal a čí vinou to tu přišlo,... Radnice? Zabouchat na dveře je marné, je zavřeno. No co co co, prej dostaneme do schránky roušky, Ó, my se máme.
Raději se potěším na dvoře, se sluncem a slunečnicí kvetoucí.....

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)