Snad se najde i ten Adenauer

Autor
Štítky

Několikrát jsem se zde na Kydech zabýval myšlenkou, kterou jsem pojmenoval Mansteinův paradox. Vycházel jsem z válečných deníků generála von Mansteina, který se až do konce války nedokázal vyrovnat s tím, že od roku 1942 v Rusku nešlo nic podle plánu.  Rus vyhrával na všech frontách, postupoval a přitom vlastně neměl. Nebyl k tomu důvod. Němci přece byli lepší úplně ve všem. Od logistiky, přes bojovou morálku, lepší techniku a samozřejmě měli i skvělého neomylného vůdce. A tak němci věřili, že příští ofenzíva všechno zlomí, že se pro ně vše v dobré obrátí, že ruský válečný stroj je jen nějaká blbá náhoda. Hlavně je třeba věřit ve Vůdce a dobře to dopadne. 

Na toto téma jsme měli na Kydech nejednu bouřlivou diskusi a řadu článků nejen ode mě. Příčiny německé prohry jsou nám známy, ale já jsem pořád nechápal, proč si to ti němečtí generálové nepřipouštěli. Stále více mluvili o zradě, popravovali stále více svých vojáků za defétismus, ale téměř až do konce si realitu nedokázali a nechtěli připustit. A to byli ve vojenském řemesle vzdělaní, měli za sebou spoustu zkušeností, válečné akademie, měli zprávy od svých špionů a měli docela přesnou představu o kapacitách nepřítele. Přes všechny své válečné zkušenosti a vzdělání, stejně popírali realitu až do rozvalin Berlína a dokud si Hitler neprohnal hlavou kulku, pořád jich bylo neuvěřitelně hodně, kteří věřili. 

Když teď sleduju koronavirus, vidím totéž v bledě modrém. Vzdělaní doktoři s tituly, dlouhodobí praktici, kteří se už ve svých ordinacích a na sálech setkali se vším a přesto stále popírají realitu, kterou můžeme vyjádřit jednoduše... Každý stý člověk z diagnostikovaných nakažených umře. Už dlouho můžeme sledovat, jak jejich počet roste a velmi snadno můžeme předpovědět okamžik, kdy prostě dojde poslední volný ventilátor a poslední volná postel.  Poměrně přesně můžeme definovat okamžik, kdy už nezbude skoro žádný lékařský personál. Kdy začnou umírat lidé ne na Covid, ale na banální problémy, protože nebude nikdo, kdo by o ně pečoval. Matematika je sviňa. Je úplně jedno, kolik lidí je nakažených a nevíme o nich, ale ti o kterých víme nám celou statistiku bez problémů pokryjí. 

Jestliže včera přibylo osm tisíc odhalených nakažených, za týden přijde do nemocnice osm set těžších případů a za další týden jich zhruba osmdesát zemře. A protože je virus sviňa a nečte Kydy, může to být o pár dní dřív nebo o pár dní později. Ale celkem spolehlivě se to stane. 

A přesto se i v diskusi pod tímto článkem najde dost lidí, kteří budou nadále popírat, že je to průser. Budou se ohánět různými jinými čísly, budou se ohánět dalšími argumenty, ale nic to nezmění na tom, že nemocnice budou plné, přeplněné a starší lidé budou umírat. Na covid, nebo s covidem, ono to vyjde na stejno. Samozřejmě bude těchto popíračů ubývat, ale až do hořkého konce jich bude dost. 

Já už si naopak pomalu koncipuji omluvu Flégrovi. Považoval jsem ho za doomsayera - nedovedl jsem si představit, že by se denní počet nakažených mohl dostat až k deseti tisícům. Já sám jsem mluvil o polovině a tvrdil jsem, že vrchol přijde tak zhruba za týden při 120ti až 150ti tisíci nakažených. Nejspíš jsem se mýlil a bude to horší. Ať ale přijde vrchol epidemie kdykoliv, to nejhorší v nemocnicích přijde až za dva až tři týdny poté. A dneska už si dovedu představit, že to naše zdravotnictví prostě nezvládne. A pokud to přesto zvládne, zaslouží si příslušní šéfíci doživotní teplé místečko ve Světové zdravotnické organizaci. 

Obávám se také, že ani lockdown zřejmě nepomůže. Popíračů je totiž dost velké procento. Pořád jsem jediný exot s rouškou, ať přijedu kamkoliv. Pořád se v noci z hospod svítí. Pořád si to lidé nepřipouštějí a nebo fatalisticky doufají, že se jich to nedotkne. A tak se nic nezmění ani kdyby se Babiš těmi opatřeními zalknul. Proto nezabraly roušky - málo se nosily. Proto nezabraly zavíračky - nikdo je nedodržoval. 

A stejně jako za Hitlera, kdy se přinášely (cizí) oběti ve jménu boje proti bolševismu, teď nás vyzývají, abychom přinášeli oběti ve jménu boje proti Babišově totalitě. A vzhledem k rozsahu popírání reality se nejspíš stane to, co se stalo Německu... bolševické hordy vyhrály. I teď bych si stále více sázel na skutečnou Babišovu totalitu, protože z hospodářského průseru, který nás čeká, nás nejspíš nic jiného než totalita nevyseká, ať si svobodomyslní říkají co chtějí. Tak moc bojovali proti Babišovi a mírným opatřením, až vlastně přispěli k opravdovému omezení svobody a všeho. Proč? Protože byli blbí jak tága.  Neohlíželi se na následky, protože nepochopili, co je exponenciála a neuměli si obyčejnou trojčlenkou (nás to učili na základce)  spočítat, co to znamená. Tak dlouho popírali realitu, až jim realita sebere všechno. Do kytek půjde nejen hospodářství, ale i ta jejich svoboda. A pokud se někdo pokusí znovu prapor svobody zdvihnout, dostane po hubě od těch, kteří ve jménu svobody teď přijdou o někoho blízkého, případně kteří si udělají drsnou nemocniční zkušenost. 

Německo za války mělo v neštěstí vlastně i trochu štěstí. Až když došlo na nejhorší, začali lidé naslouchat Adenauerovi. Až pak. Předtím nikoho nezajímal. A tak trochu doufám, že i u nás se nějaký ten Adeanuer najde a budou mu naslouchat. Ale až pak. Až se to nejhorší stane. 

A abych se mohl posmívat všem chřipečkářům a připomínat jim, co už brzy budou mít na svědomí, řeknu, co nás čeká:

Za čtrnáct dní se nemocnice naplní nadoraz. Bez ohledu na to, že to je jen chřipečka a že většina nemá příznaky, stejně se nemocnice naplní a začne selhávat péče. I kdyby se chřipečkáři uvztekali a mluvili o babišově spiknutí, prostě nebudou lidi. Kdo se nakazí v příštím týdnu a bude mít vážný průběh vyžadující nemocniční péči, má slušnou šanci, že se bude alespoň chvíli dusit někde na chodbě za nezájmu té jediné sestry, která bude sloužit na celém patře a bude mít mnohem vážnější případy.

Kdo se nakazí za čtrnáct dní a bude potřebovat hospitalizaci, ten už má slušnou šanci, že jeho ventilátor bude obsluhovat očař nebo onkolog, protože nebudou lidi. Pokud na něj zbude ventilátor. 

Za další týden začnou být chřipečkáři vysloveně pronásledovaní. Být Šmuclerem, opustil bych republiku, protože bude mít e-mail i schránku plnou výhružek smrtí a na dveřích bude mít trvale geometrický obrazec. Pokud se ještě za tři týdny nějaký chřipečkář někde ozve, schytá to a nejvíc to schytá od těch, kteří mu teď ještě fandí. Budou si totiž připadat podvedení jako němečtí vojclové v posledních dnech války. Lidé zjistí, že věřili chiméře a budou hledat viníky. Kalousek už to pochopil a od Šmuclera se už odstřihl. Zubařský ředitel zeměkoule zjistí, že je sám a ti, co mu tleskali mu přejí soud za šíření poplašné zprávy. Nepochybuji, že se nějaké to trestní oznámení najde. 

Naštěstí jsme v Česku a ti největší chřipečkáři budou bez uzardění všem tvrdit, že to tak nikdy nemysleli a nikdy nic podobného neřekli. Nepochybuji o tom, že si najdou nové téma, jak pokračovat ve svém umanutí. Zde na Kydech vše zůstane. Bude úžasná prča si za měsíc v diskusi přečíst dnešní popírače. Nepochybujte o tom, že si vás pak vychutnám a budu tvrdit, že i vy máte na rukou krev. A dvojnásob, pokud přijdu o někoho z rodiny. 

A vy - důchodci a starší, co se nenakazíte nebo to nakažená přežijete (přežijete ve velké většině). Vy si uvědomte, kdo se vás snažil chránit a kdo už zjara zaplatil obrovskou ekonomickou cenu za vaše životy. Kdo dal život na první místo před prachama. A uvědomte si, kdo je ochoten vás ještě dneska s klidem obětovat, protože váž život překáží jeho svobodě nenosit roušku a nakazit koho chce a kde chce. Kdo maskuje boj proti Babišovi bojem za svobodu, ale jde mu jen o to, aby nenáviděný oligarcha skončil a on mohl nastoupit na jeho místo.  A pokud ještě budou nějaké volby, tak tam jděte. Příležitostí vás obětovat zřejmě bude přibývat. A na kecy o zničené  ekonomice kašlete. Mají asi stejnou relevanci jako kecy chřipečkářů. Koronavirus není mor a vše se dá zase napravit a obnovit. 

A ještě chci poprosit své čtenáře. Prosím dejte nám vědět, pokud se nakazíte a obzvlášť, pokud budete muset do nemocnice. Ať na vás můžeme myslet. Bohužel jediná léčebná metoda brzy  bude usilovná modlitba vašich přátel.  

Prosím všechny diskutující. Nechte všechny chřipečkáře a popírače, ať se dneska vykecají dosyta. Nediskutujte s nimi, má to asi stejný smysl jako diskuse s Goebelsem v hitlerově bunkru. Nechte je, ať přinesou svoje rozbory, svoje odkazy, svoje grafy a ostatní moudra. Je to jejich závěť a bude stejně směšná jako ta Hitlerova. 

 Pokud budete chtít něco dodat, napište vlastní komentář jak budoucnost vidíte vy. Pokud se do vás nějaký chřipečkář pustí, nechte ho. Bez totálního rozvalu jeho představ stejně názor nezmění. 

Svým způsobem se děje to, co jsme už dvacet let čekali.  Věděli jsme, že se průser blíží  a debilita elit k tomu hodně přispěje, ale nečekali jsme, že spouštěčem bude čínský vir.

Doufám že jste připravení, jak jen můžete být. Doufám, že jste schopní vydržet bez státu pár dní, nebo třeba i pár týdnů. Doufám, že máte kolem sebe nejen virtuální, ale i skutečné přátele, že jste neztratili hlavu, nepropadáte panice a do budoucnosti hledíte s odhodláním. Přežili jsme Habsburka, přežili jsme Hitlera, přežili jsme Gottwalda, Rusa, přežili jsme Husáka. Přežili jsme dokonce i kapitalismus bez přívlastků. Tohle taky přežijeme. Nikdo v Evropě nemá na přežití lepší výcvik než my.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.1 (143 hlasů)

Komentáře

To je sakra rozdíl! Při spolehlivosti testovací metody a uváděných čísel. Jo jen dál, pak se může i nemocnice zavřít, hysterie stoupá

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

Už je to v lidech zažrané, zmatení pojmů a manipulace s fakty se podařila.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

nebo na nich byly blbostí vedení provedeno testování. Podle mých informací personál FN testován není. Pak je otázka, kolik % by správně mělo být v izolaci a péči neposkytovat. A jak dlouho bude trvat, než systém padne. U nás je 5 ambulantních specialistů, z toho 3 starší 65 let, 1 těsně před 60 a jeden do 40. Město kolem 100 tis. A ti starší už chtějí končit...

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

pro filmy s konspirační tématikou, ale když jste přečetli pár jeho článků, tak vždy občas narazíte na
nepravdy a falešnou argumentaci, a potom mu už nevěříte ....

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

..kouknul jsem na začátek a vytrhl tohle, napadlo mě to taky při sledování portálu MZV a jejich grafů. https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19 Tím, že to sleduji přece nic nepopírám a dál jsem to zatím nečetl, ale s hysterií už jsem měl tu čest zblízka!!
"Komplikací je, že Ministerstvo zdravotnictví naneštěstí nevykazuje, kolik z těchto testů je opakovaným testem u stejné osoby. To by byl velice zajímavý údaj, protože takto se v nějaké neznámé míře jedná o osoby, které měly například první test pozitivní, jdou na další, pak případně na další. (Pro potvrzení negativity po jednom pozitivním výsledku testu jsou nutné dva negativní výsledky v řadě.) Data jsou tak výrazně zkreslená a neposkytují žádný důvěryhodný obraz skutečnosti."

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

proti Babišovi, je vůl. To říkám i s tím, že velkého bociana považuju za darebáka vhodného do kriminálu.

Proto úpěnlivě žádám zde přítomné P.T. kobliháře: domluvte svému guruovi, ať V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ nemluví o škodlivosti přecházení na červenou, sbírání jedovatých hub a sahání na dráty na zem spadlé. Jistě by se našlo hodně statečných, kteří by v rámci protibabišovského vzdoru činili shora uvedené.

Tisíce děkovných dopisů, etc., etc...

Průměrný počet slepic: 3.5 (22 hlasů)

Jedna duševní holota ukazuje prstem na člověka bez roušky a řve jak pominutá , místo aby se slušně zeptali proč dotyčný (např. astmatik )tu roušku nemá....a oponentní holota zase schválně tu roušku nemá a prská kolem sebe jak divá, protože přece jsou svobodnými a mladými a krásnými a vzdělanými.

Velký šejdíř náhodou konečně promluvil jakž takž rozumně. Sice pozdě (a pozdě i " díky" jeho předchozím vystoupením)...ale přece.

Než dopisy, tak to raději si zacvičit, Nebo zazpívat. Nebo cvičit a zpívat.
Cvičíme s ocasem.

Průměrný počet slepic: 2.5 (13 hlasů)

In reply to by Joseph Chlor (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale je možné, že to tak máš ty.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

A já tě mám, musím s tebou koexistovat. S tím neudělám nic.
Zapaluje ti to, jsi chytrý.

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

Hovno máš.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

Nojo, ale dráty nazem spadlé atd. eliminují toho blba. Jeho ignorace vůči rouškám a dalším opatřením pomáhá eliminovat ostatní (nás).

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

vzhledem ke stupidnímu způsobu demonstrace protibabišovského postoje... nenapsal jsem, že je to ekvivalent.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

...bez dr. Hanse Globkeho. Tedy bez člověka, který by spoluautorem Zmocňovacího zákona (ten vlastně ustanovoval v Deutsches Reich verze Weimar fuhrerovský režim), Norimberských zákonů, arizačních vyhlášek pro území zabraných tkzv. Sudet, pracoval na úřadu pro otázky židovského obyvatelstva (v jeho hiearchii byl jeden čas de facto nadřízeným Eichmannovým...Eichmann se později cynicky smál, že on sedí ve vězení v Izraeli , zatímco Globke dělá špičkovou kariéru v Deutsches Reich verze Adenauer) a povídá se, že po zhroucení Deutsches Reich verze Hitler aktivně pomáhal nacistickým exponentům v Jižní Americe, přes své styky - zejména s průmyslníky.
ANO, je ceněn, coby významný konsolidační činitel demokratizačních procesů , i svými předchozími kritiky, to nikdo nepopírá. Tak už to prostě ve světě chodí. Však hlavní je být oblíben mít fajn rodinu, solidní káru, nasysleno na zimu a být obdivován příslušnou klakou.

Lhář Vidlák by měl k Hitlerovi či ke Gottwaldovi přidat pronásledování a upalování kacířů, čarodějnic....pak i Bílou Horu, Hirošimu a Nagasaki, holokaust či vyvražďování neviňátek Herodesem, ať to má skutečné grády. Ať lidé nezapomenou. Kdo byl popíračem, kterého tak označil lhář Vidlák a jemu podobní.
No a samozřejmě i nevinné Němce a Němky vražděné českou holotou a moravskými běsy a slezskými kolaboranty, to je teď moc a moc v kurzu, to je in i cool. Na to by také neměl zapomenout.
-------------------
Tož tak 60 hadrů dostane prý každý s živnosťákem na podnikání v kultuře. Tedy i ten, kdo zrovna zkasíroval balík za stupidní reklamu nebo za ještě stupidnější seriál. Takový je strach z Velmoci (a její podmnožiny Kulturní fronty). Hlavně si je nepohněvat, jsou mocnější jak Mafie či Policie.
Logická a rozumná a etická je forma zálohy. Posléze zúčtovatelná testem na příjem inkasovaný během působení Kovidsteina a dejmě tomu že za kvartál následujícího po zrušení restrikcí, plus nenárokovost, tedy forma žádosti (jistě se i mezi lidmi, kteří se starají o to ať jsme stále více a více kulturnějšími najdou i tací, kteří nepožádají, protože mají i teď dostatek, ne každý pracovník show byznysu žije z ruky do huby, ne každý je ohrožen na těle i na duchu tím, že mu několik měsíců vypadly příjmy...).
Ostatně tak by tomu mělo být obecně, vyřadí se tak z kola například různí rejžáci, co se veřejně přiznají, že ty prachy navíc prochlastají, díky o tobě Velký šejdíři a jeho suito ! Díky vám - milí daňoví poplatníci, o kterých dlouhodobě tvrdím, že jsou jen nekulturní luzou....
Bazdomovcům hrozí daleko horší věci, s nadcházející zimou v kombinaci s restrikcemi. Někteří, na rozdíl od docela slušně si vydělávajícíh tkzv. učitelů, nedostanou dokonce ani těch 5 resopirátorů zdarma.
A tak tu pod Velkým šejdířem žijeme.
Zvykneme si, však i na horší věci jsme si zvykli, jak správně praví lhář Vidlák. Já bych dodal - jak kdo. Ono totiž někteří z našich předků bojovali dokonce i s tím Hitlerem, odmítali si na něj zvyknout....někdy si říkám : " A proč vlastně ? " , vždyť mnozí lidé vesměs touží po tom , proti čemu oni ten boj vedli.....

Průměrný počet slepic: 2.9 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Asi to tu zapadne, ale jsem optimista:
https://www.osel.cz/11404-vysvetleni-k-rouskam.html
odkaz na tenhle článek a video by měl Vidlák dávat nejmíň do konce řijna na úvod každého článku.

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

Jak pak s nima naložit, s těma tunama nebezpečných textilií.
Zahodit do kontejneru umí každý všecko , tudle tam dokonce někdo zahodil několikametrového hada škrtiče.
Víte někdo snad o tom, že by námi placení šejdíři zařídili nám nějaká sběrná místa na tento velmi nebezpečný odpad (když tedy se té textilie nesmíme téměř ani dotknout?), za naše prachy ? Sem s tím googlisti, příklady táhnou.

Průměrný počet slepic: 2.6 (10 hlasů)

prezehlit.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jsem zvědav, kolik lidí by bylo ochotných roušky přežehlit před tím, než je hodí do koše.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co to je za debilitu žvanit o žehlení roušek.Já to ještě na jaře vyzkoušel s tou běžně používanou tedy z jedné strany s zelinkavě modrou a ze strany druhé bílou.Po vyprání v horké vodě a vysušení jsem na ni najel žehličkou-jen se zahulilo a v roušce velká díra,páč je tam nějaká umělohmotina.Seškvařeninu na žehličce jsem odstraňoval dva dny o to i jemným šmirglem.Tak příště přátelé,až budete zase dávat "knížecí rady",tak si je prosím vyzkoušeje nejprve sami u sebe.Děkuji předem.

Průměrný počet slepic: 3.1 (12 hlasů)

Žehlí se ty látkové bavlněné. A kočka se nesuší v mikrovlnce!

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

většina chytrých i blbých žehliček má termostat, kterým nastavujete teplotu žehlicí desky při žehlení?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Sorry Targusi,ale to víte,vdovec-blbec.Vůbec Vám nepřeji,abyste jednou musel řešit stejné situace, jako já,které jsem většinu z nich kdysi považoval za triviální,naprosto nedůstojné,aby se s tím chlap zabýval.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Na napaleniny na zehlicke je dobra tapuna ... smrdi jak fras, ale odpece vsetko ... netreba smirgla

Zatím bez slepic

Ne, nezapadlo.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Jak vidno opravdu nezapadlo - a navíc mi to dalo dost materiálu pro mý vědozpytný hobby v jistí disciplině. :)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

...... která vše jistí ....... :) :) :)

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Skoro všichni sousedé Turecka jsou nějakým způsobem rozvráceni:
Bulharsko - zatím v pohodě, turecká menšina neaktivována
Řecko, Kypr. - dlouholetý konflikt o území (spory o řecké ostrovy, Severokyperská turecká republika, naleziště plynu)
Sýrie - rozvrácená, Turci zde měli své džihádisty
Irák - vpád Turků na kurdské území v severním Iráku
Írán - zatím jen soupeření
Azerbajdžán a Arménie- Náhorní Karabach, turecká spolupráce s Azery
Gruzie - ta se stihla rozvrátit sama

Celý řetěz rozvrácených a oslabených států s konflikty s Tureckem. Jasná turecká strategie na budoucí dobytí území. Nejdříve je rozvrátí natolik, že se hospodářsky nikdy nevzmohou a lidé v nich budou pošilhávat po sousedním Turecku, nebo se sloučí do nějakého turkického svazu, kde budou mít hlavní slovo Turci.
připomíná to něco? Ano, Ukrajinu a Čínu.
Dokud Ukrajinci nechtěli do EU a NATO, dařilo se jim jakžtakž. Jakmile se ale rozhodli k válce s Ruskem, Ukrajina se stala bojištěm a spálenou zemí se stává. Už nikdy se nepozvedne a bude chudobincem Evropy. Za nějakých 10 let ji Putin nebo jeho nástupce zabere po hranici od Kyjeva po Podněstří. Tedy oficiálně nezabera, Ukrajina se rozpadne na řadu oblastí. Východní a jižní část bude mít vládu náchylnou k Moskvě, západní část se připojí asi k Polsku, nebo bude nějaký samostatný stát menší Ukrajiny, který bude i tak dost velký.
Čína si zase buduje své umělé ostrovy a halasně vyhlašuje, co že všechno je prý její území. Konflikty s Indií o území, napětí v Jihočínské moři. Taky postupuje salámovou metodou postupných drobných záborů.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

jediný politický útvar, který neumí/nechce umět plánovat na desetiletí až staletí dopředu. Výr Machendás.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

A velice dobře propracovaný a zkomunikovaný. Všichni z EU jedou podle plánu. Ta koordinace je přímo vzorová.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

ovšemže EU jede podle plánu.

Akorát ho vypracoval někdo jiný a nikoli ve prospěch obyvatel Evropy (geografické).

Věrchuška EU je sbor impotentů a zaprodanych vlastizrádců.

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

Opravdu si myslíte, že imigranty EU dováží náhodou? A že jen náhodou jde politikům o blaho imigrantů, když je vraždění ve Rwandě asi 3-4 měsíce a v Jemenu několik let nechává zcela klidnými? Když byl v Itálii koronavirus na vzestupu, Italové zavřeli přístavy a neziskovky nelovily plaváčky v moři. Stejně tak snadno jde zavřít hranice na moři, stačí zadržet v přístavu lodě neziskovek. Tady jde o dlouhodobý plán na umělé rozložení a pozdější sjednocení evropských národů v jednom tavicím kotli. V chaosu se má zrodit nový evropský superstát. Současně imigranti kompletně vyberou všechny sociální a zdravotní fondy natolik, až samo voličstvo začne volat po zrušení sociálních a zdravotních systémů, a najede na režim každý za své. A za další jde o pokles spermií u evropských mužů, které mají nahradit plemenní samci dovezení z Afriky a Asie.
Je to vše opravdu jen náhoda nebo dlouhodobý plán teď realizovaný?
EU plánuje na desetiletí dopředu, jen ovšem poněkud chybně a zvráceně.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

máte naprostou pravdu, jenom chci upřesnit - to "nelovení plaváčků" je taky doba, kdy byl ministrem vnitra Salvini a prosadil "decreti di sicurezza" - za to je teď popotahován soudně a situace s vládou Conteho - socialisti /Pd/ a M5S - se vrací do starých kolejí, italští sluníčkáři a europeisté jásají a znovu chtějí prosazovat pozastavené věci jako například ius soli, tedy dítě narozné v zemi i cizím státním příslušníkům /migranti/ nabývá občanství této země. Co z toho plyne si domyslíte - automaticky právo pobytu rodičů - protože rodina musí být spojená atd.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Paní insegnante,
máte pravdu a Salvini je bohužel výstražný příklad pro všechny, kdo by chtěli kazit plány na světlé zítřky. Nám nezbývá, než vše, imigrantům říkat, jaká je v ČR chudoba, mizerné sociální dávky, nevlídní a zamračení lidé, obtížný jazyk, nekvalitní jídlo, a že pár set kilometrů na západ je přebohaté Německo, jejich vysněný ráj. Čím méně imigrantů přijmeme dnes, tím menší problémy do budoucna budou. Má to smysl. A pokud nám některé EU přesto vnutí, ukázat jim ochotně, kudy je cesta do Germánie za Tante Merkel.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

se Ukrajině dařilo jakž takž před tím, než se začala zajímat o vstup do NATO a EU.
Ukrajinská měna se od získání nezávislosti na CCCP v r. 1991 zhroutila do Majdanu (dejme tomu 2013, ať nežeru)
TŘIKRÁT!!!
Nemám pocit, že by země, ve které se vyměňují peníze, nějak extra prosperovala.
A tak bych mohl pokračovat dosti dlouho. Od kvality silnic a železnic, přes zdravotní a sociální péči (důchody), až k poslaneckým daňovým přiznáním a černé těžbě jantaru...

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Targusi,
protože vše je relativní, porovnejme současný stav hospodářství Ukrajiny s dobou před Majdanem. Rozdíl je značný. Ale nezpochybňuji, že první velký exodus Ukrajinců nastal v 90. letech a že ukrajinské hospodářství nepatří k těm nejlepším v Evropě. Ještě dlouho to bude spálená země.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

se Ukrajině dařilo jakž takž před tím, než se začala zajímat o vstup do NATO a EU.
Ukrajinská měna se od získání nezávislosti na CCCP v r. 1991 zhroutila do Majdanu (dejme tomu 2013, ať nežeru)
TŘIKRÁT!!!
Nemám pocit, že by země, ve které se vyměňují peníze, nějak extra prosperovala.
A tak bych mohl pokračovat dosti dlouho. Od kvality silnic a železnic, přes zdravotní a sociální péči (důchody), až k poslaneckým daňovým přiznáním a černé těžbě jantaru...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Přemýšlela jsem, kdo jsou ti popírači, proč ignorují fakta.
Jedna z možností je, že se tak strašně bojí, že schovávají hlavu do písku a přesvědčují všechny kolem, ale hlavně sami sebe, že se nic neděje.
Bojí se možná ne o své zdraví, ale spíš o své živobytí. Z toho plyne jejich přesvědčení, že to určitě samo od sebe nejdéle do tří neděl zmizí.
Přesvědčují sami sebe, že je ničí nenáviděný stát a nepřipouští si, že tato nemoc má schopnost zničit jejich zdroj obživy i bez účasti státu.
Vyskytuje se to občas u slabochů, tak vysvětlovali psychologové to, že Fritzlova žena dlouhá léta ignorovala všechno, co jí muselo napovědět, že jejich ztracená dcera žije ve sklepě jejich domu a její manžel a otec jejich dcery, dcerce za ta léta udělal spoustu dětí.

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

Znám cca 10 lidí co to měli. V rozsahu od stavu podobného chřipce (3 z nich) po stavy mírnější, podobé spíše rýmě.
Nevím o těch bezpříznakových - ti se nenechalí testovat, a jak známo, chytrá karanténa a trasování už nějaký týden nefungují.
To není popírání, jen konstatování faktu. a argument pro nebláznění,

Průměrný počet slepic: 3 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Chybí mi tady pohled na to, co bude "po té".
Stát nakoupí vakcínu. Prý 1. vlna/měsíc očkování bude dobrovolné a zdarma (to je ta nejlepší varianta). No a naočkování prý již nebudou muset dodržovat omezení (že to nemůžou chytit ani namnožit a jako přenašeči jsou na tom stejně jako motorka či domovní dveře). A aby se odlišili od nenaočkovaných, tak buď očkovací průkaz nebo lépe očipování (to půjde automaticky přečíst na krátkou (jak?) vzdálenost. Doteď sice trochu Orwell, ale logické. A teď business plán o tom, co bude potom "po té" Vakcína a záznam na čipu bude funkční 1 rok. A potom se dobrovolně rozhodnete, jestli se necháte přeočkovat a aktualizovat záznam na čipu nebo taky ne. Ale již za svoje. Jaká tak asi bude cena? (2K nebo 5K? Co když 10K?) A to každý rok a celá rodina. Nebo na to budou nějaké sociální dávky?
Samozřejmě nemusíte do toho vlaku nastoupit. Ale 16-ti leté dceři těžko vysvětlíte, že nemůže do kina, na diskotéku, nemůže dělat některé sporty, ... Vás nepustí do některých zemí, na sportovní utkání, (do hospody?). Zdravotní pojišťovna Vám zdraží pojistně. Že straším? Ano. Ale je to logická dedukce, pokud si to ti občané "vyšší kategorie" začnou vynucovat.
Nebo se něco zvrtne, a vakcína bude mít nepříjemné vedlejší účinky. Naočkovaní všichni zdravotníci a policie. Tak to bude průser.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Já osobně jsem úvahy o vakcíně nechal zatím v kategorii zbožných přání. Ať už vlád, farmaceutických firem, orwelistů i loutkovodičů ze zákulisí. Prymula zatím o vakcíně řekl dohromady asi deset vět. Komentátoři z těchto deseti vět udělali už tisíce a tisíce slov. Rozebrali to shora zdola, zleva zprava, udělali si na to názor, posoudili Prymulovu větu z hlediska filozofie, ekonomie, hospodářství i Havla. 

Vidlácky bych si myslel, že ani sám Prymula ještě neví, jak to s vakcínou bude a mám pocit že se o ní mluví jako o světle na konci tunelu, aby to nevypadalo, že stejně žádná nebude a lidi budou s rouškami pořád a cestování skončilo.  

O vakcíně budu psát až ve chvíli, kdy se bude vědět kolik stojí, odkud je a tak podobně. Bavit se o morových znameních, žlutých hvězdách na kabátech nebo o záznamech s čipem, to mi přijde v této chvíli tak předčasné, že jsem si úplně jistý, že to s vakcínou bude nakonec úplně jinak. 

Ostatně ještě dřív než bude někdo šestnáctileté dceři vysvětlovat rizika vakcíny, bude hodně šestnáctiletých dcer potřebovat vysvětlení, proč nejsou na diskotéku peníze, proč se musí uskromnit s mobilem, proč nebude ani nová tenisová raketa a proč je nutné její aktivity zredukovat na jedinou. Hodně šestnáctiletých dcer se dozví, že fotrovi došly prachy a že musejí nakupovat v sekáči a na kredit si musí vydělat sama na brigádě. 

 

 

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

ale v této chvíli si myslím, že pokud bude stát s nákupem vakcín dlouho váhat, prví vakcíny sem navezou globální firmy pro své zaměstnance. Klidně čínské nebo ruské.
Už dnes se epidemiologická opatření v nadnárodních firmách řídí strategickými opatřeními, určenými v jejich centrálách, na místní nařízení se bere ohled pouze když jsou přísnější než ty firemní. Pokud jsou mírnější než firemní, použijí se ty firemní.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Asi som nachylna verit viac ruskej vakcine, nez 'nasej', zapadnej ... pred par rokmi prebehla konspiracnou spravicka, ze USA nakupuje vzorky DNA mladych ruskych muzov .... tipujem, ze minimalne ruske tajne sluzby vedia uplne presne, kolko pravdy je na tej sprave ... a ak len jedno jedine percento, verim ze je v zivotnom zaujme rusov vyrobit si vlastnu vakcinu .... pretoze som z rusinskej oblasti, je v mojom pripade rozumne ocakavat, ze pripadne negativne ucinky covidvakciny na rusku DNA mozu, sice v obmedzenej miere, ale zasiahnut aj mna a moje deti.

A tiez som niekde citala, ze ruska vakcina ma fungovat na principe ako vakcina proti TBC, cosik na urovni bunecnej imunity ... ak som to dobre pochopila ... co by vzhladom na spekulaciu, ze nas doteraz chranilo ockovanie proti TBC davalo viac sanci na ochranu, nez vakcina na principe ako sucasna vakcina proti chripke, ktora mohla sposobit onu horsiu situaciu v Bergame ...

Ale nakoniec, ja som len blondynka, medicinsky nevzdelana ...

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Někdo sice umře, ale nějak se to vyřeší. Kolaterální ztráty. Každopádně elektronický dozor již zůstane, protože se osvědčil.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

Strčte si čip třeba do prdele. Neuvěřitelné.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

je to tady doloženo a vidíte, že krok za krokem se plán naplňuje

Průměrný počet slepic: 2.8 (5 hlasů)

na té fotce není |Trumph ale Obama, který byl i v té době prézou

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

...o NWO a Kalgeriho plánu, nemělo by vás to překvapit. A zákon kauzality k tomu...
A díky za link obohacující mé konspirace :)

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Byla tady zmínka,jak se lišácký šklebí Bill Gates,tak buďme v klidu

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

někteří diskutující nechtějí vidět realitu (nebo ji vidí z té své strany).
V EU fungují 2 scénáře COVIDU: jeden bych nazval "skoro promořovací", ten spěje k více než 10 tisícům mrtvých v zhruba v desetimilionové zemi (to je Belgie, spěje tam Španělsko, Švédsko, Anglie,... velké musíte přepočítat na jejich počty).

A pak je zde německá cesta, Němci se poučili a neustále upravují svoje restrikce, aby se u nich koronavirus nerozběhl a přitom hospodářství jim funguje (v mezích možností).
Mají s tím potíže, v převážně "mezinárodním" Berlíně, ale protě jedou a nařízení vymáhají policií.

Takže, když přijmeme Belgický scénář (Belgie je nám blíže než řídce osídlené Švédsko) tak budeme mít do Vánoc cca 10 tisíc mrtvých s diagnostikovaným koronáčem, přecpané nemocnice a zvýšená další úmrtí (mrtvice, infarkty, rakovina) protože nemocnice a doktoři a sestry budou přetíženi/taky nemocní.
Nebo přijmeme německý scénář, nasadíme vymahatelná opatření, tisk nebude neustále přilévat do ohně pseudodiskusí, lidé si uvědomí nebezpečí (velmi rozdílné pro různé kategorie obyvatel)
a budeme mít jen 2 tisíce mrtvých do Vánoc (jen o trochu víc než Němci, přepočítáno na 10 milionů obyvatel).

Třetí cestu nikdo nevymyslel, umožní ji až vakcinace.
Ale jednota v přístupu ke COVIDU nikdy u nás nebude, neboť zasahuje různé věkové a profesní skupiny zcela rozdílně (faktor tisíc dle věku, viz Kulveit),
já jsem rád že vnučky by to zasáhnout nemělo vůbec,
a jinak pro nás staré-je to ruská ruleta, kterou ale můžeme ovlivnit svým chováním

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)