Snad se najde i ten Adenauer

Autor
Štítky

Několikrát jsem se zde na Kydech zabýval myšlenkou, kterou jsem pojmenoval Mansteinův paradox. Vycházel jsem z válečných deníků generála von Mansteina, který se až do konce války nedokázal vyrovnat s tím, že od roku 1942 v Rusku nešlo nic podle plánu.  Rus vyhrával na všech frontách, postupoval a přitom vlastně neměl. Nebyl k tomu důvod. Němci přece byli lepší úplně ve všem. Od logistiky, přes bojovou morálku, lepší techniku a samozřejmě měli i skvělého neomylného vůdce. A tak němci věřili, že příští ofenzíva všechno zlomí, že se pro ně vše v dobré obrátí, že ruský válečný stroj je jen nějaká blbá náhoda. Hlavně je třeba věřit ve Vůdce a dobře to dopadne. 

Na toto téma jsme měli na Kydech nejednu bouřlivou diskusi a řadu článků nejen ode mě. Příčiny německé prohry jsou nám známy, ale já jsem pořád nechápal, proč si to ti němečtí generálové nepřipouštěli. Stále více mluvili o zradě, popravovali stále více svých vojáků za defétismus, ale téměř až do konce si realitu nedokázali a nechtěli připustit. A to byli ve vojenském řemesle vzdělaní, měli za sebou spoustu zkušeností, válečné akademie, měli zprávy od svých špionů a měli docela přesnou představu o kapacitách nepřítele. Přes všechny své válečné zkušenosti a vzdělání, stejně popírali realitu až do rozvalin Berlína a dokud si Hitler neprohnal hlavou kulku, pořád jich bylo neuvěřitelně hodně, kteří věřili. 

Když teď sleduju koronavirus, vidím totéž v bledě modrém. Vzdělaní doktoři s tituly, dlouhodobí praktici, kteří se už ve svých ordinacích a na sálech setkali se vším a přesto stále popírají realitu, kterou můžeme vyjádřit jednoduše... Každý stý člověk z diagnostikovaných nakažených umře. Už dlouho můžeme sledovat, jak jejich počet roste a velmi snadno můžeme předpovědět okamžik, kdy prostě dojde poslední volný ventilátor a poslední volná postel.  Poměrně přesně můžeme definovat okamžik, kdy už nezbude skoro žádný lékařský personál. Kdy začnou umírat lidé ne na Covid, ale na banální problémy, protože nebude nikdo, kdo by o ně pečoval. Matematika je sviňa. Je úplně jedno, kolik lidí je nakažených a nevíme o nich, ale ti o kterých víme nám celou statistiku bez problémů pokryjí. 

Jestliže včera přibylo osm tisíc odhalených nakažených, za týden přijde do nemocnice osm set těžších případů a za další týden jich zhruba osmdesát zemře. A protože je virus sviňa a nečte Kydy, může to být o pár dní dřív nebo o pár dní později. Ale celkem spolehlivě se to stane. 

A přesto se i v diskusi pod tímto článkem najde dost lidí, kteří budou nadále popírat, že je to průser. Budou se ohánět různými jinými čísly, budou se ohánět dalšími argumenty, ale nic to nezmění na tom, že nemocnice budou plné, přeplněné a starší lidé budou umírat. Na covid, nebo s covidem, ono to vyjde na stejno. Samozřejmě bude těchto popíračů ubývat, ale až do hořkého konce jich bude dost. 

Já už si naopak pomalu koncipuji omluvu Flégrovi. Považoval jsem ho za doomsayera - nedovedl jsem si představit, že by se denní počet nakažených mohl dostat až k deseti tisícům. Já sám jsem mluvil o polovině a tvrdil jsem, že vrchol přijde tak zhruba za týden při 120ti až 150ti tisíci nakažených. Nejspíš jsem se mýlil a bude to horší. Ať ale přijde vrchol epidemie kdykoliv, to nejhorší v nemocnicích přijde až za dva až tři týdny poté. A dneska už si dovedu představit, že to naše zdravotnictví prostě nezvládne. A pokud to přesto zvládne, zaslouží si příslušní šéfíci doživotní teplé místečko ve Světové zdravotnické organizaci. 

Obávám se také, že ani lockdown zřejmě nepomůže. Popíračů je totiž dost velké procento. Pořád jsem jediný exot s rouškou, ať přijedu kamkoliv. Pořád se v noci z hospod svítí. Pořád si to lidé nepřipouštějí a nebo fatalisticky doufají, že se jich to nedotkne. A tak se nic nezmění ani kdyby se Babiš těmi opatřeními zalknul. Proto nezabraly roušky - málo se nosily. Proto nezabraly zavíračky - nikdo je nedodržoval. 

A stejně jako za Hitlera, kdy se přinášely (cizí) oběti ve jménu boje proti bolševismu, teď nás vyzývají, abychom přinášeli oběti ve jménu boje proti Babišově totalitě. A vzhledem k rozsahu popírání reality se nejspíš stane to, co se stalo Německu... bolševické hordy vyhrály. I teď bych si stále více sázel na skutečnou Babišovu totalitu, protože z hospodářského průseru, který nás čeká, nás nejspíš nic jiného než totalita nevyseká, ať si svobodomyslní říkají co chtějí. Tak moc bojovali proti Babišovi a mírným opatřením, až vlastně přispěli k opravdovému omezení svobody a všeho. Proč? Protože byli blbí jak tága.  Neohlíželi se na následky, protože nepochopili, co je exponenciála a neuměli si obyčejnou trojčlenkou (nás to učili na základce)  spočítat, co to znamená. Tak dlouho popírali realitu, až jim realita sebere všechno. Do kytek půjde nejen hospodářství, ale i ta jejich svoboda. A pokud se někdo pokusí znovu prapor svobody zdvihnout, dostane po hubě od těch, kteří ve jménu svobody teď přijdou o někoho blízkého, případně kteří si udělají drsnou nemocniční zkušenost. 

Německo za války mělo v neštěstí vlastně i trochu štěstí. Až když došlo na nejhorší, začali lidé naslouchat Adenauerovi. Až pak. Předtím nikoho nezajímal. A tak trochu doufám, že i u nás se nějaký ten Adeanuer najde a budou mu naslouchat. Ale až pak. Až se to nejhorší stane. 

A abych se mohl posmívat všem chřipečkářům a připomínat jim, co už brzy budou mít na svědomí, řeknu, co nás čeká:

Za čtrnáct dní se nemocnice naplní nadoraz. Bez ohledu na to, že to je jen chřipečka a že většina nemá příznaky, stejně se nemocnice naplní a začne selhávat péče. I kdyby se chřipečkáři uvztekali a mluvili o babišově spiknutí, prostě nebudou lidi. Kdo se nakazí v příštím týdnu a bude mít vážný průběh vyžadující nemocniční péči, má slušnou šanci, že se bude alespoň chvíli dusit někde na chodbě za nezájmu té jediné sestry, která bude sloužit na celém patře a bude mít mnohem vážnější případy.

Kdo se nakazí za čtrnáct dní a bude potřebovat hospitalizaci, ten už má slušnou šanci, že jeho ventilátor bude obsluhovat očař nebo onkolog, protože nebudou lidi. Pokud na něj zbude ventilátor. 

Za další týden začnou být chřipečkáři vysloveně pronásledovaní. Být Šmuclerem, opustil bych republiku, protože bude mít e-mail i schránku plnou výhružek smrtí a na dveřích bude mít trvale geometrický obrazec. Pokud se ještě za tři týdny nějaký chřipečkář někde ozve, schytá to a nejvíc to schytá od těch, kteří mu teď ještě fandí. Budou si totiž připadat podvedení jako němečtí vojclové v posledních dnech války. Lidé zjistí, že věřili chiméře a budou hledat viníky. Kalousek už to pochopil a od Šmuclera se už odstřihl. Zubařský ředitel zeměkoule zjistí, že je sám a ti, co mu tleskali mu přejí soud za šíření poplašné zprávy. Nepochybuji, že se nějaké to trestní oznámení najde. 

Naštěstí jsme v Česku a ti největší chřipečkáři budou bez uzardění všem tvrdit, že to tak nikdy nemysleli a nikdy nic podobného neřekli. Nepochybuji o tom, že si najdou nové téma, jak pokračovat ve svém umanutí. Zde na Kydech vše zůstane. Bude úžasná prča si za měsíc v diskusi přečíst dnešní popírače. Nepochybujte o tom, že si vás pak vychutnám a budu tvrdit, že i vy máte na rukou krev. A dvojnásob, pokud přijdu o někoho z rodiny. 

A vy - důchodci a starší, co se nenakazíte nebo to nakažená přežijete (přežijete ve velké většině). Vy si uvědomte, kdo se vás snažil chránit a kdo už zjara zaplatil obrovskou ekonomickou cenu za vaše životy. Kdo dal život na první místo před prachama. A uvědomte si, kdo je ochoten vás ještě dneska s klidem obětovat, protože váž život překáží jeho svobodě nenosit roušku a nakazit koho chce a kde chce. Kdo maskuje boj proti Babišovi bojem za svobodu, ale jde mu jen o to, aby nenáviděný oligarcha skončil a on mohl nastoupit na jeho místo.  A pokud ještě budou nějaké volby, tak tam jděte. Příležitostí vás obětovat zřejmě bude přibývat. A na kecy o zničené  ekonomice kašlete. Mají asi stejnou relevanci jako kecy chřipečkářů. Koronavirus není mor a vše se dá zase napravit a obnovit. 

A ještě chci poprosit své čtenáře. Prosím dejte nám vědět, pokud se nakazíte a obzvlášť, pokud budete muset do nemocnice. Ať na vás můžeme myslet. Bohužel jediná léčebná metoda brzy  bude usilovná modlitba vašich přátel.  

Prosím všechny diskutující. Nechte všechny chřipečkáře a popírače, ať se dneska vykecají dosyta. Nediskutujte s nimi, má to asi stejný smysl jako diskuse s Goebelsem v hitlerově bunkru. Nechte je, ať přinesou svoje rozbory, svoje odkazy, svoje grafy a ostatní moudra. Je to jejich závěť a bude stejně směšná jako ta Hitlerova. 

 Pokud budete chtít něco dodat, napište vlastní komentář jak budoucnost vidíte vy. Pokud se do vás nějaký chřipečkář pustí, nechte ho. Bez totálního rozvalu jeho představ stejně názor nezmění. 

Svým způsobem se děje to, co jsme už dvacet let čekali.  Věděli jsme, že se průser blíží  a debilita elit k tomu hodně přispěje, ale nečekali jsme, že spouštěčem bude čínský vir.

Doufám že jste připravení, jak jen můžete být. Doufám, že jste schopní vydržet bez státu pár dní, nebo třeba i pár týdnů. Doufám, že máte kolem sebe nejen virtuální, ale i skutečné přátele, že jste neztratili hlavu, nepropadáte panice a do budoucnosti hledíte s odhodláním. Přežili jsme Habsburka, přežili jsme Hitlera, přežili jsme Gottwalda, Rusa, přežili jsme Husáka. Přežili jsme dokonce i kapitalismus bez přívlastků. Tohle taky přežijeme. Nikdo v Evropě nemá na přežití lepší výcvik než my.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.1 (143 hlasů)

Komentáře

I největší blb může někdy říci pravdu. Hnízdil je blb malý, tací většinou pravdu neřeknou nikdy.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Ze všech stran všichni perou do Andyho a vlády, vyčítají jim buď slabost a nerozhodnost nebo naopak jasnou snahu o zavedení totality.

Lze to ale vidět i tak, že Andy je "učitel", který má dozorovat třídu 30 děcek, kde jsou jak poslušné pipiny, tak zpovykané dětičky zámožných rodičů, tak vydrzlí nepřízpusobiví spratci, kteří do kázně třídy neustále hází vidle, vykřikují, baví se, chlámou se kravinám...
A teď se vžijte do pocitů a nervů toho učitele. Liskání blbečků bylo zakázáno, když na někoho zařve, že je dementní kus, tak rodiče dítka na to vletí s právníky... A těm poslušným pipinám ty agresivní týpky vyžírají svačinky a vyhrožují jim, že dostanou nakládačku.

Ne, CELÝ národ je v tom problému s koronavirem společně a je fakt zbabělé to házet jen na Andyho a vládu, která to má velmi těžké, protože situace se pořád mění. Tak se mi zdá, že z té moderní "svobody", z těch moderních liberálních hodnot mizí konzervativní morálka, mizí vlastnosti jako tolerance, odpovědnost, ohleduplnost, respekt, pokora.

Každý by měl začít auditem u sebe, co může udělat pro zlepšení situace, ve které jsme všichni společně, než začne pokřikovat na Andyho a vládu.

Tak jo... a teď se do mě pusťte, protože jsem se zastala Andyho....

Průměrný počet slepic: 4.3 (25 hlasů)

...než vyměnit ten lid.
A pak vám to půjde jak na drátku, no problem. Ráz na ráz. I ty volby se povedou. I do Senátu.

A vůbec - co o Andym dnes píše Michal David ?
:-D))

Technické.
No a za co jsou teda ti vaši papaláši vlastně placeni ? Snad ne za to, aby se vymlouvali.....třeba na nemytý a nečesaný lid...
Když křičí dement na někoho, že je to dement...to je vpravdě velmi komické.

Průměrný počet slepic: 2.4 (18 hlasů)

Zdravím Vás Maneco a děkuji

Souhlasím s Vámi, jsme v tom všichni společně, to jen nezodpovědní a omezení lidé potřebují k dodržování hygienických opatření a ohleduplnosti k druhým zákazy a příkazy vlády. Ona většina lidí je natolik inteligentní, že to moc dobře ví. Je to jako vždycky – ti nejuřvanější a nejprimitivnější jsou nejvíc slyšet, pro ně není důležité, jaká je realita, ale musí přeřvat fakt, že je jich jen pár a umlčet hlas rozumu.

A takhle lidé nachází pokoru, když se uzdraví :-) :

„Ale v době složité, se velikost společnosti ukazuje právě používáním slova MY. Protože v tom MY je najednou víc lidí, se kterými sdílíme jeden prostor, a to by nás fakt mělo spojovat. To MY je daleko silnější než slabý a směšný já. Protože jedině MY je společnost. MY jsou pochopitelně i zdravotníci nebo starší kamarádi. To MY si nevybíráme sami jako na vlastních sociálních sítích. Do tohoto MY jsme se prostě narodili. A tak to MY aspoň chvíli respektujme,“ apeluje na dodržování všech pravidel…. Ono je to jednoduchý - neohrožujme egoismem zdraví a bezpečí nikoho kolem. A hlavně se usmívejme,“ ….uzavřel Libor Bouček (po vlastní zkušenosti s covidem).
Přeji Vám hezký zbytek neděle

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

kdo se dobrovlně a nezištně ujme řízení státu, nemůže s vděčnosti počítat. Každý dobrý skutek musí být potrestán.

Průměrný počet slepic: 3.8 (14 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

protože Váš komentář tvoří část úvahy, která se mi v poslední době prohání hlavou.
Kdybych já měl zodpovědnost za lidi, kteří se chovají jako my, kteří ať udělám, co udělám, tak na mne ječí, že jsem diktátor nebo vrah, tak jim oznámím, že když jsou všichni tak chytří, tak končím, vládu předávám Bartošovi a Pekarové a sedám na letadlo a mizím pryč. A pak bych z bezpečné vzdálenosti trochu pobaveně a dost posmutněle sledoval tu tragikomedii.

Když ale sedíte na uvedeném postu a baví vás prachy, moc, politické pletichaření a lidi v podhradí máte u zadku, tak budete kličkovat a mlžit, abyste si svoho postavení užíval co nejdéle. Z toho fleku prostě nikdy sám neodejdete, ale budou vás muset vytlačit voliči nebo odtáhnout policajti.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

Ženeva na netu:
Příští týden místní vláda vyhlásí další opatření v boji s virem. Zaměří se zejména na setkávání lidí v soukromí, vzhledem k tomu, že právě ta jsou zodpovědná za tři čtvrtiny všech nakažených.

„Při setkáních lidé nedodržují odstup, protože se znají. Pokud se neukázníme zavedením pravidel, která budou tentokrát povinná a nepůjde jen o doporučení, vždy budeme mít ohniska nákazy právě z tohoto typu setkání,“ říká státní rada pro zaměstnanost a zdravotnictví Mauro Poggia.

Švýcarsko zařadilo ČR na seznam rizikových zemí, zavádí karanténu
Poggia upřesnil, že půjde o „povinnost oznámit úřadům podobná setkání od určitého počtu lidí. Bude také možné kontrolovat, ať už v době akce, či po ní, jaké ochranné opatření hostitelé zavedli. Pokud zjistíme, že dva či více lidí, kteří byli pozitivně testování, se potkali přesně na té které akci, její organizátor to bude muset vysvětlit“.

Obyvatel Ženevy, který bude chtít uspořádat rodinou večeři, oslavu či si dát s přáteli skleničku, tak bude muset svůj záměr oznámit úřadům přes webové stránky, kde uvede kontaktní informace všech účastníků, upřesní typ setkání a jaká ochranná opatření zavedl.
-------------
Tak si představuji, co by se u nás po podobném prohlášení strhlo. Praze by Letná nestačila.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

Omlouvám se, ale nebyl jsem to schopen dočíst až do konce. Proč? No protože srovnávat Andyho s učitelem je blbost. Andy přijal politickou funkci. Nemusel, svou práci měl a tak musí rozhodovat podle toho co je pro stát správné. Nyní je to jasné, lavírování nic dobrého nepřinese, zázrak se konat nebude. Andy to prostě posral.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

(...) Strýko, túto vojnu je nesmierne ťažké vyhrať, neplatia v nej žiadne pravidlá, žiadna česť. Ako sa dá poraziť tých, čo nikdy nepochopia, že prehrali? Sovieti utrpeli porážku ešte v 1941, ale oni to nepochopili a nepriznali si to. Prečo Rusi nedokážu bojovať čestne? Prečo sú takí úporní? Za každú cenu sa snažia zvrátiť už prehrané bitky, bez ohľadu na straty sa ako divé zvery zahryznú do svojich dedín, v ktorých už nie je nič okrem hliny, slamy a starých obhorených komínov.

Vari kvôli tomuto Jürgiho s láskou opatrovali, chodil do cirkevného zboru, vychodil školu, aby jeho nákladiak rozstrieľali negramotní a podlí banditi, ktorí chodia v handrách a strieľajú z hrdzavých bambitiek? Pred vojnou sme s Jürgim a Markusom precestovali pol Európy, usmievali sa na nás najkrajšie dievčatá Korziky, slnko nám opaľovalo ramená, keď sme sa prechádzali po gréckych Aténach a obdivovali pamiatky.

Táto ruská černota vo svojom úbohom živote nevidela nič. Je im všetko jedno, či les, či blato, okrem nenávisti a umenia zabíjať sa na nich, odkedy sú na svete, vôbec nič nenalepilo.

Markusa sme stratili v auguste 1941 kdesi pod Novgorodom, teraz sme prišli o Jürgiho. Možno aj ja kdesi stúpim na mínu červených, alebo mi nejaký Rus strelí do chrbta v ďalšom desivom meste, akým sa pre Ríšu stal Stalingrad? Mohli sme vedieť, keď sme sa v škole učili o hordách Attilových Hunov, že presne s takými budeme musieť bojovať?

Načo nás sem poslali? Čím sme si to zaslúžili, strýko? (...)

https://poznamkypanabavora.wordpress.com/2020/09/28/z-listov-nemeckych-…

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

mě fascinuje jedno.
Jak se dovolává CTI. Poté co loupežnili po celé Evropě
To nemá chybu!
Silně mi to připomíná současné chování našich Demodebilů

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

mí předkové) šel mezi pohany šířit tehdejší JEDINĚ správný názor.
A hnusní, staří a úplně blbí sovětští soudruzi ne a ne pochopit, že mají jedině správně prohrát.
Co na tom nechápete? Vždyť nám to cpou do palic furt pryč!!!

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

mí předkové) šel mezi pohany šířit tehdejší JEDINĚ správný názor.
A hnusní, staří a úplně blbí sovětští soudruzi ne a ne pochopit, že mají jedině správně prohrát.
Co na tom nechápete? Vždyť nám to cpou do palic furt pryč!!!

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)

mí předkové) šel mezi pohany šířit tehdejší JEDINĚ správný názor.
A hnusní, staří a úplně blbí sovětští soudruzi ne a ne pochopit, že mají jedině správně prohrát.
Co na tom nechápete? Vždyť nám to cpou do palic furt pryč!!!

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

mí předkové) šel mezi pohany šířit tehdejší JEDINĚ správný názor.
A hnusní, staří a úplně blbí sovětští soudruzi ne a ne pochopit, že mají jedině správně prohrát.
Co na tom nechápete? Vždyť nám to cpou do palic furt pryč!!!

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

První příspěvek poslal Targus (silný havíř, též „rvut“) a tři další profesor Parkinson? :-)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

je matkou moudrosti.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

je matkou moudrosti

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Sem to tady teda přečet a musím KON-statovat, že z podělanců se mi teda fakt zvedá kuft. V ČR denně odchází do věčných lovišť asi 350 lidí. To je teda pandemie. Fascinuje mě jak to formátování hltáte.

Průměrný počet slepic: 3.3 (11 hlasů)

Umírají především lidé s přidruženými zdravotními problémy. Ve svých článcích jsem psal o vlivu plísní na vysoký tlak a houbové zahuštění krve. Jakákoli další infekce tyto lidi ohrožuje na životě, protože další kolonie bakterií v krvi znamená další její zahuštění a riziko embólie.

Vlivem židosionistické medicíny (která je provozována především za účelem zisku a depopulace) a zcela falešného přesvědčení lidí že tzv.moderní medicína je vytáhne ze sraček, lidé zpohodlněli a přestali myslet. Když jim nepomohla oficiální medicína, zkoušejí alternativní, které sice nabízejí jinou možnost, ale ve výsledku jsou účinné asi jak Alpa, nepoškodí, ale také nepomohou. Relevantní zdravotnické objevy jsou zasuty pod obrovskou hromadou lží a dezinformací.

Celá zdravotnická situace se dá přirovnat k situaci, kdy by na zimu byly doporučeny pneumatiky se sjetým letním dezénem, s podmínkou kilometrových rozestupů po jednosměrných komunikacích, aby havarující auta neohrozily ostatní.

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

Jo, jo, blboni sou už za těch 30 let fest vyjebaní. Věří hajzlům co je zneužívají a cicají na nich, že je ti šmejdi mají rádi. Je to zoufalý. A místní kolotočář s něma v tem jede taky, protože on nezná za těch 30 let nic jinýho než to, co mu Matrix do gebulky nakukal. A na něho se lepí eště větší vemena a hážou sem linky jiných vemen a je to furt dokola, la la, lalala. Muheeeee

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

blboni O.K., Zapoměl jste ale na Potřeby a Podíly.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

"židosionistická medicína". A máme viníka! Gratuluji!

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

ale Alzheimer už je tady :-(

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Policejní stanici na pařížském předměstí Champigny-sur-Marne v noci na neděli napadlo asi čtyřicet ozbrojených lidí. Kovovými tyčemi se snažili probít dovnitř, na budovu také házeli pyrotechniku a stříleli minometem. Komisařství i auta v okolí utrpěly značné škody, žádný policista však nebyl zraněn... (idnes)

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

pulnocni navsteva/rabovacka - asi potrebovali nejake naboje

Byl to organizovaný útok asi čtyřiceti lidí, kteří se chtěli prát. Posledních pár dní tu panovalo napětí u skupiny obyvatel, která se pouští do bitek s policií. Panuje tady protipolicejní nálada. Nebyli jsme daleko od katastrofy,“ řekl stanici BFMTV starosta Champigny Laurent Jeanne.

Výtržníci přišli krátce před půlnocí, právě ve chvíli, kdy před komisařstvím kouřili dva policisté. Ti se ještě stihli zamknout uvnitř, než útočníci s železnými tyčemi začali bouchat do prosklených vchodových dveří. Podle BFMTV také stříleli z minometů, později se na místě našlo osm střel.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/pariz-predmesti-champigny-sur-ma…

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Jeden dojem,na jaře se nákaza zbrzdila,ale teď to musíme dohnat.
Nejde udělat karanténu v jednom státě a v dalších ne,zase se to jen zbrzdí a pak znova.
Rouška má určité procento v nápomoci šíření nákazy,úplně přerušit setkávání osob nejde.
Tady opravdu,pomůže jen prevence,pomocné léčiva,jak i zmiňuje MUDrland Wenca

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

spočívá ve zvyšování teploty léčeného těla.
Ad absurdum se dá zvyšovat do teploty kremační pece. Tam zhynou všechny viry a bacily.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

Já jsem ale ,měl na mysli objev tepelných životních zón různých organismů z padesátých let. Je zasut pod hromadami zbytečností, jak jsem psal o kousek výš. Jednobuněční je mají o pár stupňů nižší než vyšší mnohobuněčné organismy, včetně savců. Jde o základní nastavení pozemského života, Bez něho by nemohly vyšší organismy existovat. Teplota lidského těla se snížila o půl stupně, proto je lidstvo více náchylné k nemocem. Západní medicína tato fakta záměrně ignoruje, protože se to neslučuje s obchodními zájmy farmaceutických společností.

Bohužel, lidé rádi lžou sami sobě, v naději že je nějaká nová, moderní, zázračná tabletka nebo vakcína vyléčí. A tak je je medicína vodí za nos, že např. objev léku na rakovinu bude snad už zítra, za měsíc, za rok,... možná nikdy. Stejně jak odpovídal Scotta (Skoták) císaři Rudolfovi na otázku, kdy vynalezne elixír nesmrtelnosti.

Nevyléčí. Je mi líto.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Doufám, že jste poznal, že se jedná o nejapný vtípek.
Ta vaše metoda se dá vypozorovat z tepelných snímků lidského těla, kdy zasažená oblast (orgán) má vyšší teplotu.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by berkowitz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jamalalicha? Jamalalicha. Jamalalicha, i paprťála, chánua, chánua, e chánua, e chánu, džalala, džalala-a, a paprťála. Tasparta maznalika zamáz piskurty, jarda, piskurty, patláma, patláma, patláma a… žbrluch!

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

pán je znalec! :-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Jen obyčejný bývalý strojvedoucí dieslových a pak el. lokomotiv, otloukán životem, který vše nebere naprosto vážně.
Já se smrti nebojím, je to přirozená součást života, jen bych nechtěl být na obtíž mé rodině. Pěkně opotřebován - šup se mnou do truhly a na nohy pytel cementu, abych se v noci neodkopával.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

In reply to by berkowitz (neověřeno)

Trvalý odkaz

akorát jsem považoval za potřebné aby toto základní pravidlo měli lidé na očích. Vysvětlím na příkladu proč. Pokud má někdo dejme tomu zánět ledvin a farmaka nezabírají, je potřebné zahřát akupunkturní body na nervech v oblasti kříží, Tím se roztáhnou cévy vedoucí k ledvinám a ty začne proplachovat krev. Tím se vyplaví bakterie a zároveň se tam dostanou farmaka, které do té doby kolovaly po celém těle, jen ne v ledvinách. To je jeden z důvodů proč třeba nezabírají antibiotika. Nezabírají, protože se nedostanou tam kde je jich potřeba.

Jenže pro západní medicínu je akupunktura sprostým slovem.

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

..z obranných mechanismů, de facto je součástí imunitního systému coby komplexu.
Kdysi se prý dokonce léčilo nervové stadium syfilidy záměrně vyvolanou malarickou horečkou.
I mírné zvýšení teploty v inkubátoru působí na vnímavost novorozenců vůči infekční nákaze.

No a přece i Josef Švejk dobře věděl, proč je důležité mít nohy v teple. Takže je to potvrzené i jednou z nejvyšších našich autorit.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Švejk to věděl, poněvadž byl reumatik.

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

jenže Hitler si neprohnal hlavou kulku...pohádka pro méně psychicky zdatné

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by vaska marťan (neověřeno)

Trvalý odkaz

a pak se o svatební noci usouložil k smrti.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

a rád bych se po dnešní tiskovce STANu mýlil, ale vypadá to tak.
Loutkovodiči tam budou mít konečně někoho bez vlastního názoru a reperárátníka na příští kandidaturu na prezidenta.

A omluva za OT.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

na inauguraci v přímém přenosu. A Máňa bude místopředsedkyní a hned poletí na Tchaiwan.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

No, možná je bez vlastního názoru, ale zase každou schůzi senátu může zahájit árií z Janáčka a tancem dervišů.

K tomu se mi vnucují (pro mě legendární) veršíky Ládika!!! z doby volby prezidenta:

Nezpíváš chór dervišů?
Tak dostaneš na šišu
bo blokuješ vývoj státu
od palcátu k chalifátu.

Bude také napínavé, jakou národnost si zvolí nový přeceda senátu, když ten současný je Tajwanec.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

ÁRIJOVÉ, ASOVÉ SE VRÁTÍ. Přeformátují svět a pak začneš psát potřeby jako najatá. Věř temu.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

a nikdo tam nebyl, jenom ten vzácný les. Ásové žádní. Kde teď jsou?

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Přindou, su jen spojka, něco jako s-AS-in. O blázny a imbecily není zájem, ani o pisálky bez intuice a bez psaných potřeb. Ftipné básníky použijeme pro pobavení, ostatní může sežrat strach z korony. Přijatelné ztráty.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Na Ásy kálí vlk Fenrir neboli Fenrisulfr, nejstarší syn Lokiho a obryně Angrbody. Čekám na Valkýry.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Asové sou tvůrci světa. Vyzkoušeli testem blboně v Jevropě. Jejich jménem se menují světadíly A-merika, A-frika, A-ustrálie, AS-ie je jejich domovem. Jevropa není světadíl. Jen apendix ASie. A stane se opět ASií.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Audhumla a neví, že je Milka.
Mí kamarádi jsou Hugin a Munin, mám je na spořiči...

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Nevylučuji, že tenhle rozsáhlý článek, obsahující mnoho grafů a argumentů sem už někdo před časem dal.

Každopádně stojí za přečtení.
Prokazuje prodké zvýšení úmrtnosti v doě růstu koronavirové epidemie, o řád vyšší smrtnost ve srovnání s chřipkou a mnohem vyšší infekčnost.
Přečtěte si to ale sami.
Docela rád bych znal současný názor názor Mastera.

https://www.osel.cz/11383-chripeckari-dosahli-sveho-cesko-se-nekontrolo…

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

jenom já ne. Mě nepromoří ani úmyslně. Mažu se slivovicí i zvenku, hlavně v autě, když se vracím z viroviště.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)