Na tohle všichni novináři čekali

Autor

Dneska se chci krátce pozastavit nad naším novopečeným ministrem zdravotnictví Blatným. Ale nechci mluvit o epidemii, ani o počtech nakažených, nechci rozebírat reprodukční číslo, nebezpečnost, ani nic podobného. Chci se pozastavit nad "politickým hlediskem". 

Všímáte si, že se u Blatného média chovají úplně jinak, než předím u Vojtěcha i Prymuly? Do těch dvou se všichni trefovali, nenechali na nich nit suchou, rozebíralo se každé jejich slovíčko, každé gesto a ať udělali cokoliv, vždycky to bylo vyhrožování, skandál a katastrofa. Internet se plnil vtípky, každý novinář byl za geroje, když našel třeba jen malilinký rozpor v tom co říkali. 

Blatný nic... Na začátku zkoušeli vytřískat bulvární kapitál z jeho podpisu petice milionu chvilek, ale on to "drze přiznal" a Babiš naopak drze řekl, že mu to nevadí. Ale od té doby jako by někdo zavelel a Blatný je hájený.

Přitom když posloucháte jeho tiskovky, tak neříká nic jiného než Prymula. Dokonce umí být ve svém projevu tak trochu hysterický, občas novinářům tak nepříjemně odsekne a pochybuju, že by Prymula držel tvrdší linii, než je držena teď. Zároveň náš nový ministr nemíní nijak rychle zvolňovat a používá pro to krásnou salámovou metodu. Když bude situace od příští středy dobrá až do další středy, tak pak od dalšího pondělka zmírníme opatření o jeden PSÍ stupínek... 

Vlastně se změnila jediná věc... Prymula nedodával hezké barevné slajdy, nedodával tolik tabulek a neměl tak pěkný název a logo pro protiepidemický systém. Když se ho ptali, tak odpovídal popravdě, že neví jak se bude rozvolňovat a stejně popravdě nevěděl, jak se bude přitvrzovat, protože nikdo netušil, která opatření zaberou a jak moc. 

Teď v pátek nám byl představen PES. Tedy protiepidemický systém.  A skutečně -  v pravém dolním rohu tabulky bylo vypracované pěkně stylizované logo jakéhosi raťafáka, který se v případě malého nebezpečí usmívá a v případě velkého nebezpečí vrčí. 

A ejhle... už se toho všichni reportéři chopili. Najednou se PES skloňuje ve všech sdělovacích prostředcích, používají se metafory o psovi, který vrčí, či se směje, u toho je pěkná tabulka plná barevných piktogramů a při jejím představování nám ministr jen tak mimochodem řekl, že tabulka je tabulka, ale rozhodovat bude vláda, respektive experti ve vládě, respektive vláda... 

Tabulka je pěkná, můžeme si sami vypočítat míru rizika, pokud se bude situace zhoršovat, bude se reagovat do tří dnů, pokud se situace bude zlepšovat, bude se reagovat až za desetidenní týden. ..ale vsadím se, že až dojde na vánoční nákupy, tak celé výpočty rizik vezme čert a pojede se zase podle toho, kdo a jak moc bude řvát. 

A já se ptám... vážně to bylo tak jednoduché? Stačilo novinářské smečce předhodit barevnou tabulečku, aby si měli s čím hrát a oni jsou spokojení, mají svého pejska a mají hezký materiál pro psaní článků? Takhle jednoduché to bylo a Prymula i Vojtěch to nepochopili? Kdyby udělali pro média něco podobného a pozvali si Máru Prchala, aby jim udělal pár pěkných obrázků, tak by to stačilo a klidně mohli být ještě ve funkci? 

Dojel Prymula na to, že jako postarší doktor nechtěl říkat nic konkrétně? Protože ve všem je velká míra nejistoty, nikdo neví, jak se co bude vyvíjet, neví se jaké velké zvíře má mobil na Andreje a tak se neví, komu se co zavře a kdo naopak bude mít výjimku, protože má na vládu ěnjaký klacek?  Prymula nechtěl ani naznačovat a jen opakoval, že situace je blbá.  Blatný naopak udělá přehled o mnoha proměnných a když se ho novináři ptají na budoucnost, klidně je odkáže, ať si počtou v jednotlivých okýnkách a bohorovně řekne, že všechny otázky jsou zopovězené jeho psí tabulkou.... a ejhle, ono to stačí. 

Možná prostě žurnalistické kuřecí mozečky potřebovaly dostat něco, co vypadá chytrře, sofistikovaně - prostě potřebovali hračku a když ji mají, už nezlobí...  

Jinak je všechno stejné. Nezměnil se expertní tým, Prymula stále někde radí Babišovi a vsadím se, že agent s teplou vodou Vrábel také nebude daleko. Stále se na vládě budou dohadovat, co ekonomika unese a budou porcovat půjčené miliardy a přemýšlet, kolik jim vynese na provizích ta či ona vakcína. Stále budou nakupovat zdravotnický materiál válečnou rychloformou a hodně jim uvízne za prsty. Stále všechno budeme vozit z Číny, stále bude ve všem bordel... ale novináři už mají svojí tabulku a než pochopí, že kromě obrázku pejska v ní není nic, co bychom nevěděli už dva měsíce, tak se většina kšeftíků dotáhne do konce. A když se dívám, jak se novinářům jejich nová hračka líbí, zřejmě se přestanou ptát na cokoliv podstatné a podezřelé. 

Naši presstituti sice nevěděli co chtějí, ale nedali pokoj, dokud to nedostali. A i když Blatný neudělá už nic jiného, podařilo se mu to nejdůležitější - poslal novináře ven, ať si tam pohrají se psem. 

Jestli tohle vymyslel přímo Blatný, tak už vím, proč si ho Babiš vyhlédl.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (89 hlasů)

Komentáře

... jak o to vytrvale usilují chřipečkáři. To doufám.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

na konci roku, navíc, nad obvyklou úmrtnost.
Minimálně, a to jen tehdy, když v první půli prosince se neotevřou obchoďáky a hospody.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

"Já tedy vidím mezi Blatným a Prymulou propastné rozdíly. Můžeme děkovat Babišovi, že jako muž činu a navzdory loutkovodičům Prymulu zastavil a zachránil Česko před armagedonem."

Plkáte. Blatník nyní pouze sklízí, co Prymula zasel.

Na armagedony se můžete podívat do blízkého i vzdálenějšího zahraničí. Proti tomu je (byl) Prymula chřipečkový měkoš.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Snad nejvíce o novém ministrovi napovídá: podepsal petici proti Babišovy, aby pro něj nakonec dělal ministra.

Za mně, člověk o něž bych si neopřel ani dámské kolo.

Průměrný počet slepic: 4.1 (25 hlasů)

kolo je horší než pánské?

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

In reply to by Dotaz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dámské kolo jde blbě opřít neb nemá rám, proto je jednoznačně horší.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

In reply to by Dotaz (neověřeno)

Trvalý odkaz

bo nema rulku.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Česko Odsouzené K Likvidaci

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

zbyl jako až nevím kolikátá možnost, když ho předtím jiní jeho kandidáti na ministra poslali do háje?

Jinak sdílím názor, který napsal Asdf, totiž že Blatný je chvilkař a proto zjevně nikoli Babišův člověk a proto má od novinářů zatím pardon. - Že to je sráč a lhář, není pochyb; jeho potenciál je nemalý. Bude z něho Babišův člověk, který navenek Babišovým člověkem není. Osobnost jourového charakteru.

Průměrný počet slepic: 4.3 (23 hlasů)

zdravotní Telička nebo Wagenknecht

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

A samozřejmě manipulace s davy žádaným směrem.

LID chce přece i ty hry a miluje alespoň ten POCIT, jak se o nás hezky vláda stará, až postará....

Na rozdíl od Vidláka se domnívám, že s tímto "systémem" má nový ministr na chvilku (asi milionovou) společnou jen tu propagaci davům, nic více.

On je Jenda Vidláku malý pán, pouze podává a prodává lidu opatření, stvořená jinde a jinými.

Experti všeho druhu (i zahraniční)si hrají za naše prachy a vlastně již za daně našich potomků (i ještě nenarozených) na nějaké to jedna, dva, tři, čtyři, pět, cos to Janku, cos to sněd...

Autory "systému PES" jsou prý vedle odborníků Ministerstva zdravotnictví, ústavu ÚZIS také experti z českých a jak jinak i zahraničních univerzit a to se vyplatí!

https://vtm.zive.cz/clanky/jak-se-spocita-pes-ctyri-ukazatele-ktere-moh…
***************

KOVID není naše hra, vláda (i) v této epizodě podléhá zahraničním "odborníkům" a nadnárodnímu řízení.

Předchozí (taky na chvilku) ministr měl "odborníky" nastrčený SEMAFOR a někomu možná kazil kšefty a chtěl třeba svoje kšefty vlastní a navíc moc (na vojáka už vůbec) mluvil (ještě by nám něco vykecal) a chtěl být ve všem tak nějak first, pro mne opravdu zvláštní figura...

Nyní tečou prachy mimo jiné i do "semaforu 2", projektu PES...
A pan E. Kant zde poodhalil, jak v podstatě žádný fungující systém nemáme, jen se malují kulisy péče o zdraví lidu...

A protože nás čeká doba nová - DOBA, kdy se člověk již navždy má bát jiného člověka (i v rodině) a tedy nákazy, tak si prostě každý (kdo může) s námi snadno pohraje.

Strach pak udělá zbytek a podvolení (když jde o zdraví), půjde snadněji.

I Vidlák a kde kdo na Kydech (k mému překvapení a hlubokému smutku) již, již volají po vládě pevné ruky a seznamech těch s nálepkou "blbce", určených minimálně eufemisticky řečeno k "nenaslouchání", ale jiní již "brousí nože"...

A cynik ve mně by řekl - finis corona☺t opus!

Průměrný počet slepic: 3.3 (22 hlasů)

já tak nějak už podvědomě straním ženským, ale taková konspirace je fakt nad mé chápání.
Co takhle trochu racioanality do toho myšlení? Kdo tu prosím Vás volá po vládě pevné ruky a brousí nože?

Shrňme si to - máme tu covid, nejen my, ale celý svět se s tím musí nějak popasovat. Líbilo by se vám, kdyby na to vláda kašlala, a umírali tisíce lidí denně, jako v USA? Kdo by ve finiši dělal tu ekonomiku? Pár mil. lidí na malém prostoru by netrvalo dlouho vymořit až by nezbyl skoro nikdo. Vláda má povinnost ochránit své občany. Jak to má dělat, když někteří nechtějí? No, osobně už bych vás nechala být, dala bych podepsat papír, že o péči státu nestojíte a bye, bye, pijte si z brčka…

Na začátku pandemie jsem nosila roušku mezi prvními, šila pro ostatní, ne ze strachu, ale s vědomím, že si musíme pomáhat. Tak to cítím dodnes. Je smutné, když ženská, která nejspíš má rodinu, děti, přemýšlí jako Vy, za vším vidí jen politiku, kšeft, prachy, zlé úmysly, vsugerovává nedůvěru k lidem. To všechno se dá vyčíst z Vašeho textu.

Píšete – „člověk se má bát jiného, tedy nákazy..“. Nevím, že by se někdo kolem mne bál, jen se všichni učíme žít s určitým nepohodlím, je to vlastně výzva, jak i přes pitomé roušky a omezení najít k životu nový vztah. Osobně mne to donutilo trochu přehodnotit své priority a posiluje mne, když dokážu něco, co se mi ještě nedávno zdálo nemožné. Vždyť život nám přece každou chvíli nachystá něco, s čím se musíme poprat a je málo platné si dupat jak rozmazlený fracek, že to nechceme.

Jsem ráda, že zmiňujete tu nákazu - jak vy byste tedy tu nákazu zlikvidovala? Je vás tu pár katastrofistů, ale ani jeden jste nikdy ani nenaznačil, jak byste to udělali VY, jen kritizujete všechno, co kdokoliv udělá a hledáte za tím zlé úmysly.

„Podvolení“ půjde snadno, říkáte….? Nezdá se vám, že se té nákaze podvolujete Vy? My s ní bojujeme, možná to není 100% účinné, ale i kdyby jen z 50%. Proto se taky nebojíme a vy ano. Proto vymýšlíte fantasmagorické scénáře, abyste přehlušili svůj „hrdinný“ strach. Ale je dost zbabělé, chtít ho přenášet na ostatní.

Víte, u mužských to beru trochu jako hru, ta různá spiknutí, prachy, které tečou proudem a machinace za vším, jsou to podle mne vlastně kluci – „hrdinové“, kteří se tím baví. Nevěřím, že chodí bez roušek a pijí pivo z jedné sklenice, na to se mají moc rádi. Ale ženská? Tolik bezbřehého negativismu jsem snad ještě neviděla. Dá se s tím Majko vůbec žít?

A buďte tak hodná, nehledejte za tím zas útok, je to můj pohled, jenom jiný než máte vy.
Hezký den

"To, čemu dnes na Západě říkáme individualismus a osobní svoboda, je často obyčejná sebestřednost a absence občanské odpovědnosti. Přivítal bych, aby se vznešené slovo „svoboda“, o níž západní společnost bojovala stovky let, nezneužívalo pro ospravedlnění osobní bezohlednosti vůči bližním a egoismu….." profesor Budil

Průměrný počet slepic: 4.3 (26 hlasů)

Není v tom ani kousek zbytečného žblechtu !

Průměrný počet slepic: 4.2 (15 hlasů)

do kamene tesat!
To není na pět kur, to je na pět drůbežáren.
Ano, sebestřednost, arogance, absence vlastní odpovědnosti, bezohlednost vůči svému okolí. To jsou podstatná jména vystihující celou tu pseudodemošku a evropské hodnoty.
Možná jste ještě mohla napsat ochotu okrást vlastní rodinu, schopnost zaprodat vlastní matku na biologické součástky. To plně vystihuje tento zkurvený systém, ve kterém jsme nuceni přežívat.

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

Sakra pánové, víte co to se mnou může udělat? Budu teď hrdě nosit i dvě roušky a doma se mnou nevydrží :-)
Ale Targusi, a jsem zase na dně - vždyť Vy jste vyzdvihl jen jeden odstavec a ten jsem ukradla profesoru Budilovi :-) On to autor takhle široce asi nemyslel, je to jeho vyjádření k tomu, čím odpůrci roušek zdůvodňují svou sabotáž, ale je vidět, že někoho stačí jen ťuknout a dokáže vyčíst i dvojnásobek původní myšlenky. Jo, to taky znám, ty asociace :-) Díky, pánové

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Ne, že bych zrovna nějakou reakci od Vás Alice nečekala,
ale celkem mne překvapilo, co vše jste v mých slovech objevila a jaký ortel jsem mi přisoudila a dokonce i čumím, jak Vám druzí "tleskají". Patří mi to měla jsem ve volnou neděli držet "klapačku".

"Vy katastrofisti a MY bojovníci",..."proto se taky nebojíme a vy ano"....napsáno od Vás mne v kontextu toho,
co už nějaký čas já dělám fakt (promiňte mi to všichni) nehorázně rozchechtalo....

Já katastrofistka s bezbřehým negativismem a dle Vás snad až posedlá obyčejnou sebestředností a absencí občanské odpovědnosti. "chřipečkářka s brčkem"...... pomáhám bezplatně v nemocnici u KOVIDISTů (asi z toho strachu) a Vy bojujete, tedy jste bojující bojovnice...

Doporučuji, ale samozřejmě nevnucuji Alice, nedělat si soudy o druhých lidech jen z pár písmenek, neškatulkovat
druhé tak snadno a rázně a neracionálně i povrchně, zejména když sama voláte u druhých po "racionalitě v myšlení"!

A ano přiznávám dobrovolně, v politice moc ušlechtilých zájmů nehledám a nevidím a předsudečně politikům spíše vždy nedůvěřuji, na to máme opravdu jiný pohled, ale mohu s tím žít....

Průměrný počet slepic: 3.8 (18 hlasů)

No jo, no… brala jsem váš text po odstavcích, aby bylo zřejmé na co reaguji. Jak vidím, bylo to marné, stejně si vyčtete co chcete.. :-)
Není lepší Majko nevšímat si, kdo jak tleská? vždyť přece nezveřejňujeme svůj názor proto, aby nám tleskali. Můžeme si to dovolit, nejsme politici.

Od začátku tvrdím, že ty tzv.popírače žene jen strach (je vaše věc, jestli se k nim počítáte). Strach, že se zpronevěří svému boji proti všem a všemu, strach, že se budou chovat jako ostatní, a současně strach z nákazy. Takové „hrdinství“ něco stojí.

A ano, naštěstí většina „bojuje“ rouškami a respektováním pravidel a nepoddává se covidu jako ovce. Zatím nic jiného v našich silách není a systém by funkční byl, kdyby všichni měli alespoň trochu ohleduplnosti a vzali na vědomí fakt, že to tu prostě je a že nějakým pofidérním bojem proti vybájenému světovému programu na likvidaci lidí, se neubráníme. Pravdu máte v tom, že si myslím, že nebýt popíračů, byli jsme dnes úplně jinde. Ale nikoho nepřesvědčuji, je to každého věc, vždycky se snažím reagovat jen na konkrétní tvrzení. Jo, a neodpověděla jste mi, jak jinak než naši zodpovědní byste z toho hledala cestu ven.

Je záslužné, jestli pomáháte, to chválím. Já jen tiše doufám, že těm nemocným, kterým pomáháte, nerozšiřujete obzory znalostmi o nadnárodním řízení epidemie a nepočítáte jim, kolik Vás jejich léčení stojí. Nenapadlo Vás, že pečujete možná i o oběti nezodpovědných lidí?

A teď tedy budu osobní: Když něco někam napíšeme, musíme počítat s tím, že na základě toho si o nás ostatní udělají názor. Vyhýbám se škatulkování, např. nikdy jsem nepoužila „chřipečkáře s brčkem“ jako Vy, protože vím, že vždycky je to složitější a málokdy se dá něco někam nacpat (výjimkou jsou troloelfové, ale to není škatulka, to je kanál). Stejně tak už ani nevím, kdy jsem na vás reagovala (nejspíš pár měsíců, nepíši zas tolik), ale já prostě tenhle způsob považuji za diskuzi a jsem ráda, když mi někdo slušně oponuje. Pro mne je to shrnutí si znalostí, ověření mé schopnosti myslet a udržování si pohotovosti. Pochopím však, že někomu je nepříjemné slyšet nebo číst jiný názor a vím, že s tím nic nenadělám. No nic, mějte se, už Vám Vaše kruhy rušit nebudu:-)

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

Majka píše o voze a Alice o koze, přičemž “kozí” text lacině pracuje s emocemi a sprostě útočí na “vozovou” autorku.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by Fito (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Vozová" MAJKA je ještě nyní jako opařená!

Nestála jsem o chválu, ale zejména jsem nestála o urážky.

Dle "kozí" dámy Alice by i pomáhat v nemocnici měl nejspíše jen člověk se správným kádrovým, tedy vlastně názorovým profilem.."tiše v to prý doufá" a nahlas mi to zde musela fláknou o hubu, abych jako věděla...

S jakou neuvěřitelnou lehkostí zde padají "do rádoby slušných slov zabalené" urážky, mne nepřestane fascinovat,
Standa šel, Ládíka již asi také vyštvali "dobří lidé" zde, tak kdo další....

Možná mne za to pomáhání jednou i pověsí, protože jsme MOHLA při ošetřování a pomáhání, někomu říct něco nevhodného.........uffff.

Děkuji za obyčejnou lidskou a i vtipně stručnou reakci.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Jde o dvěstěprocentní (Váš i její) ztrátu času.
No a ta tleskající tlupa ?
Nic než obdobný materiál, hlavně mít jasno o druhých....
Jeden z těch šimpoňů si dokonce přeje abych umřel. To je zřejmě ten kultivovanější a odvážnejší z nich ( z té lepší polovičky národa, jak by asi řekla bába Sauerka)..

Nemá cenu s tím ani bojovat, tady bylo mnoho zanedbáno už při výchově v dětství a ve škole. Je to už nezměnitelný stav, rád bych se mýlil.

Apropo, Vy překládáte z němčiny, slečno, paní Majko ?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

"Přání" jsem si všimla, smutné, moc smutné, inu jste "nepřítel lidu" a vše již tu prý bylo...

Jak jsem psala i dobrou duši Ládíka tu (pod jiným nickem) nakonec asi "dobří lidé" vyštípali.
Jak prostě někdo je označkován jako elf, troll, nepřítel lidu, chřipečkář, konspirační teoretik - není hoden.....

Do zbytečných a marných bojů se snažím nedrat, ale člověk sem tam na něco zareaguje a pak jen zírá.

Do ani z němčiny nepřekládám, ani bych neměla kdy, jen pro sebe si sem tam něco sleduji a čtu.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

kauzálně nesouvisí, avšak vykresluje uvažování a většinové chování naší společnosti.

BYROKRACIE

Ano, všichni - pardon - většina z nás na ni nadáváme a v momentě, kdy začne alespoň trochu absentovat, všichni okamžitě požadujeme zavedení systému, který nás NENUTÍ myslet, rozhodovat podle logiky (že pane či paní Fake Fíku), nýbrž nás navádí k postupu, kdy můžeme bez rozmýšlení - čti bez duševní námahy - zatrhnout potřebný chlíveček na papíře či na monitoru a bezstarostně lelkovat, žvanit o novém svetříku šéfové, či novém autě zástupce šéfa oddělení.

Příklad 1.
Pobíral jsem dotace vyplývající z titulu špatného zdravotního stavu. Podařilo se mi zdolat v podstatě nesplnitelné podmínky ministerstva, dotace je nároková, pohoda. Trvala až do prvního telefonátu, v němž mi bylo sděleno, na kterých stránkách si mám stáhnout dvanáctistránkový formulář, vyplnit jej, nechat ho potvrdit na čtyřech institucích (bo bezdlužnost) a poslat na pracák.
Kvartálně.
Dvakrát jsem celé to kolečko absolvoval, pokaždé to sežralo dva dny volna, takže jsem své Jahodě řekl: "JEBAT!!! UŽ NIKDY!!!"
Jahoda při třetím pokusu vše vyřídila a dokonce se jí podařilo zjistit, že soudružky mne při prvním vyplňování dotazníku navedly tak, abych ta potřebná potvrzení vyřizoval já, zatímco to mají dělat ony.
Soudružky se nasraly a dělaly problémy takového druhu, že dotace přicházely až s půlročním zpožděním. Chuj s nimi, pravil jsem a jednou za kvartál strávil dvě hoďky u kompu. Nejvíce se mi tehdy líbilo, že chtěly posílat VŠECH 12 stran dotazníku, když potřebné tabulky s údaji byly obsaženy pouze na pěti, z toho ty opravdu důležité byla na DVOU stranách a úplně v poho by se vešly na stránečku formátu A5.
Ještě není konec.
Babiš vymyslel, že přidá VŠEM důchodcům, tedy i pitomečkům označovaným OZZ, což jsou v praxi lidi bez nárku na ID a v pracovním cyklu zcela napoužitelní pokud se k tomuto přiznají. Což je má maličkost.
"OK, budu ve vatě," pravil jsem.
Hovno.
Andy se mnou i s ostatními mrzáky vyjebal tak, že jim nepřidal nic a poskytl další jeden tisíc Kč, jako PŘÍPADNOU odměnu za zpracování dotazníku!!!
K-U-R-V-Á-Á-Á-Á-Á!!!!!
Další zesložitění dotazníku a během půl roku další požadavek z pracáku na stole, abych prý zaslal tabulku.
Jakou?
To je jednou jakou, ale vypracovanou a vyplněnou.
To si děláte kozy!
Neděláme. Přepsat celou výsledovku firmy podle návodu na stránkách ministerstva, jejichž adresa je v příloze mailu. A vůbec nevadí, že nefungují, musíte to zkoušet.
Do 3,14-če!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cvak.
Ten cvak, to bylo vypnutí telefonu.
Druhý pokus.
Když jsem se dovolal, bylo mi řečeno, že jsem podepsal smlouvu o spolupráci. K mému tvrzení, že jsem žádný stejnopis smlouvy neobdržel, mi souška sdělila, že to podepsal každý, jinak by nic nedostal, a tedy i já jsem to určitě podepsal, tak ať to vyplním a pošlu.

Den volna, zájezd do města za souškou, která pochopitelně nic takového, jako smlouvu se závazkem spolupráce neměla ani náhodou, ani omylem.
Tenkrát jsem byl opravdu sprostý...
Nicméně soušky to neodradilo a nadále mne bombardovaly rozkazy a povely a signály, abych onu výsledovku, vyplnil a poslal, že prý nestíhají. Dokonce i tabuličku poslaly, v excellu to bylo...
Naštěstí jsem pak svou živnost přestal provozovat...

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

... takže účelu a smyslu konání úředníka bylo dosaženo.
---
Jednou někomu rupne v bedně a osmapadesátkou že Slovenska vykropí celý úřad. Jedno, který. - Já se naštěstí věnuji meditaci, takže jsem buddhovsky klidný, mně se to nestane.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

Nový zaměstnavatel se nepodařil, bo chtěl abych dělal bez smlouvy za kešovicu. Tohle už fakt ne, takže pracák, aby nebyl problém se sockou a zdravkem.

Vyplním dotazník, pohoda souška je vlídná.
Pak přišla druhá 3,14-ča.
"Chcete čerpat podporu v nezaměstnanosti?"
"Já jsem tu přišel, abyste za mě zatáhli pojistky za minulých deset dnů, ale jestli to jde, proč ne?"
"Tak tady máte formulář a běžte si to nechat potvrdit k poslednímu bývalému zaměstnavateli. A za poslední dva roky evidenčáky od všech dalších zaměstnavatelů."
Čumím na to, co po mně chce.
"To je potvrzení o výši výdělku?"
"Čtete správně."
"Vy jako po mně chcete prokázat výši ofiko výdělků za dva roky?"
"Uhodl jste."
"Ta k to vyřídím přes maily."
"Ne, já chci originál, žádné tisky z vaší tiskárny."
"Proč si to neodepíšete ze zápočťáku nebo z evidenčáku?"
"Vy jste nějaký chytrý. Vy ty peníze nechcete nebo co?"
"Penize chci, ale nepojedu 25 km ta a 25 km zpět pro jedno razítko."
"Tak nic nedostanete!"
"Tak nashledanou!"
"Ten formulář!"
"Strčte si ho, kam chcete!" (Pro sebe a za dveřmi: 3,14-čo zasraná).

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

Nový zaměstnavatel se nepodařil, bo chtěl abych dělal bez smlouvy za kešovicu. Tohle už fakt ne, takže pracák, aby nebyl problém se sockou a zdravkem.

Vyplním dotazník, pohoda souška je vlídná.
Pak přišla druhá 3,14-ča.
"Chcete čerpat podporu v nezaměstnanosti?"
"Já jsem tu přišel, abyste za mě zatáhli pojistky za minulých deset dnů, ale jestli to jde, proč ne?"
"Tak tady máte formulář a běžte si to nechat potvrdit k poslednímu bývalému zaměstnavateli. A za poslední dva roky evidenčáky od všech dalších zaměstnavatelů."
Čumím na to, co po mně chce.
"To je potvrzení o výši výdělku?"
"Čtete správně."
"Vy jako po mně chcete prokázat výši ofiko výdělků za dva roky?"
"Uhodl jste."
"Ta k to vyřídím přes maily."
"Ne, já chci originál, žádné tisky z vaší tiskárny."
"Proč si to neodepíšete ze zápočťáku nebo z evidenčáku?"
"Vy jste nějaký chytrý. Vy ty peníze nechcete nebo co?"
"Penize chci, ale nepojedu 25 km ta a 25 km zpět pro jedno razítko."
"Tak nic nedostanete!"
"Tak nashledanou!"
"Ten formulář!"
"Strčte si ho, kam chcete!" (Pro sebe a za dveřmi: 3,14-čo zasraná).

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Občan. Je to divné,ale místo posílat někoho někam bych se zeptala nadřízeného

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

V malé předsíňce úřadu (bo covid) asi nebudu s paní inženýrkou (kurva čeho asi tak může ta 3,14-ča být inženýrkou?) rozmlouvat, kde sídlí její nadřízená. Takže až vyšumím a vyřídím si další potřebné věci, vznesu kultivovaný dotaz, co si ta paní myslí, že mne posílá někam, odkud jsem právě odešel (bývalý zaměstnavatel).
Btw. paní sekretářka v bývalé práci byla úplně stejně arogantní. Neboli na vylískání. Neboli myslela si, že lopata může akorát držet hubu, krok a řadu a zákoník práce si může studovat až ve starobním důchodu.
Stane se...

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

V malé předsíňce úřadu (bo covid) asi nebudu s paní inženýrkou (kurva čeho asi tak může ta 3,14-ča být inženýrkou?) rozmlouvat, kde sídlí její nadřízená. Takže až vyšumím a vyřídím si další potřebné věci, vznesu kultivovaný dotaz, co si ta paní myslí, že mne posílá někam, odkud jsem právě odešel (bývalý zaměstnavatel).
Btw. paní sekretářka v bývalé práci byla úplně stejně arogantní. Neboli na vylískání. Neboli myslela si, že lopata může akorát držet hubu, krok a řadu a zákoník práce si může studovat až ve starobním důchodu.
Stane se...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

nezbývá než volit Piráty. Pak bude všechno on-line.

Průměrný počet slepic: 2.9 (13 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Můj bývalý zaměstnavatel, tak to právnická osoba, má ze zákona povinnost mít a UŽÍVAT datovou schránku pro styk s úřady. Na netu je její adresa.
Paní na pracáku by se musela překonat a ze svého kompu poslat onen požadavek přes datovku na firmu, která jí následně musí odpovědět. Což je záležitostí pěti minut jejího pracovního času.
Otázka tedy nezní, jak daleko pokročila digitalizace státní správy, nýbrž:

Proč by ta paní měla, obrazně řečeno, zvednout ve své dobře placené šichtě svou tlustou prdel a vyřídit potřebné náležitosti pro mé čerpání podpory, když všichni tvrdí, že úřady jsou tu pro nás a nikoli my pro úředníky.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Můj bývalý zaměstnavatel, tak to právnická osoba, má ze zákona povinnost mít a UŽÍVAT datovou schránku pro styk s úřady. Na netu je její adresa.
Paní na pracáku by se musela překonat a ze svého kompu poslat onen požadavek přes datovku na firmu, která jí následně musí odpovědět. Což je záležitostí pěti minut jejího pracovního času.
Otázka tedy nezní, jak daleko pokročila digitalizace státní správy, nýbrž:

Proč by ta paní měla, obrazně řečeno, zvednout ve své dobře placené šichtě svou tlustou prdel a vyřídit potřebné náležitosti pro mé čerpání podpory, když všichni tvrdí, že úřady jsou tu pro nás a nikoli my pro úředníky.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

že to ta baba umí ???

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

To jsou ty 3,14-čky kávy a žroutky chlebíčků. Na práci pro občana pak nemají čas.

Zatím bez slepic

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Takovou blbost jsem udělal.
Jak dlouho jsou v Parlamentu?
Co udělali?
Napište prosím svému poslanci Pirátu, pak nám můžete zveřejnit odpověď.
Já si typnu, bednu keců, skutek utek.

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rk, vy jste musel mít hodně bujarou noc, že ještě v půl 11. pustíte do prostoru něco takového...

Piráti. Ať visí v ráhnoví!

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

„Východisko první: Zachováme jednotu a principy, na kterých jsme vznikli. Dostaneme do veřejných funkcí kompetentní a čestné lidi a odstavíme staré i nové zkorumpované struktury,“ cituje Institut a toto východisko rozporuje tím, že při pohledu na společný postup zastupitelů STAN a Pirátů z ledna 2017 tato slova nepůsobí příliš věrohodně.
„Tehdy totiž společnými silami podpořili usnesení zastupitelstva hl. města Prahy č. 23/25 ze dne 26. 1. 2017 prodat lukrativní pozemky městské části Praha-Lysolaje za 2.500 Kč za metr čtvereční. Tyto pozemky, původně určené pro výstavbu seniorského domu, se tímto hlasováním proměnily v lukrativní parcely pro vilové domy, které se na trhu prodávaly zhruba za 11.000 Kč za metr čtvereční. Pro tuto proměnu tehdy hlasovali ‚kompetentní a čestní‘ Piráti Ferjenčík, Michálek a Profant, spolu se zastupiteli STAN Plamínkovou a Růžičkou,“ popisuje Institut.
A všímá si i druhého východiska, které zní: Ve Sněmovně budeme i nadále tvrdou a současně konstruktivní opozicí. Prosadíme co největší část programu Pirátů. Po vyhraných sněmovních volbách chceme sestavit vládu a prosadit zbývající část našeho programu.
„K tomuto pirátskému východisku lze na základě předmětného hlasování uvést, že přeměnu pozemku, který byl původně určen pro výstavbu seniorského domu na lukrativní stavební parcely pro rodinné vily, podpořili Piráti i STAN opozičně ‚tvrdě a konstruktivně‘ vládní hnutí ANO a ČSSD, které tehdy stály v čele hlavního města.
Ještě věříte na změnu?“ ptá se závěrem Institut svobody a demokracie.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Pekny-smrad-Piratu-a-STAN…

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Jste-li bez práce, zajdete na ÚP, vyplníte dvě žádosti (jedna každá 4 stránky A4, bo hafo vysvětlivek, které ovšem někteří zjevně nečtou) - jedna o vzetí do evidence, druhá o přiznání podpory, přiložíte zápočťáky za poslední dva roky (na telefonickou zádost ochotně zašle ČSSZ cca do týdne - i teď, během epidemie) , doklad o způsobu ukončení posledního pracovního poměru (výpověď, dohoda, ukončení ve zkušebce, okamžité zrušení) a VÍC NIC!!!
NIC dalšího nevyplňujete ani nedokládáte. NE, NE, NE a NE!!!

Zápočťáky byste měl mít doma, bo Vám ho vydává zaměstnavatel poslední den na pracovišti. MUSÍ.
Takže by neměl problém je paní na ÚP donést. Pokud je nemáte, platí viz. výše - ČSSZ
Z nich Vám totiž stanoví výši podpory.
Totéž doklad o ukončení pracovního poměru.

Sorry, jako, ale pokud ty doklady nemáte nebo se Vám je nechce doma hledat, tak to opravdu není problém paní z ÚP.

A ještě jednu věc stát hradí pouze zdravko. Socko se při pobytu na ÚP pouze započítává jako náhradní doba pojištění, ale BEZ úhrady.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

evidenčák, ani zápočťák vám zaměstnavatel NEMUSÍ vystavit ihned při odchodu. Ano, dá se vytáhnout ze socky.
A dodatek č. dvě - pokud nejste evidován na pracáku, nemáte ani tu náhradní dobu.

Co udělám s bývalým zaměstnavatelem, to jsem se ještě nerozhodl. Přesto že má papíry napsané hodně dobře, na pár věcí bych ho mohl skřípnout. Ovšem problémem je sehnání normálního právníka, který dělá pracovně právní spory. Takže to asi skončí spláchnutím dlužných peněz do hajzlu a teplým bonzem na inspekci práce.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Sice to vyjde na 4 litry ročně, ale pracovněprávní spory opravdu umějí.
Potomek s nimi vysoudil docela příjemnou částku a bývalý zaměstnavatel se raději ani moc necukal.
U sporné částky záleží na tom, co jste měl ve smlouvě, pracovní náplni, případně u využití služebního vozidla. Veselé to je zejména pokud v přepočtu ofiko mzdy a počtu odpracovaných hodin vyjde najevo, že jste pracoval za 28.- Kč/hod. brutto (to se opravdu stalo, před pěti lety; proces zaměstnavatel vs. řidič náklaďáku byl také velmi rychlý, a to ve prospěch řidiče).

Inspekci ho nabonzujte každopádně.
A možná by stálo za zamyšlení i trestní oznámení.

Zápočťák Vám MUSÍ vydat v den ukončení, bo to je jeho účetní doklad.
ELDP ne, ale MUSÍ NEPRODLENĚ nahlásit ukočení ČSSZ, takže tam je lepší si ho vyžádat od ní. Tak týden po skončení.

Ano, Targu - pokud nejste evidován, nemáte zaplacené zdravko a započtenou náhradní dobu.
Proto je NUTNÉ dostavit se na ÚP (v současnosti ofotit a POSLAT e-mailem spolu s fotkou občanky - instrukce jsou na webu ÚP ČR) se všemi potřebnými doklady.
Kdybyste se třeba zeptal, nebo podíval na web ÚP ČR, věděl byste PŘEDEM, co a jak si máte připravit a poslat nebo donést.
Také tam máte všechny tiskopisy VELMI přehledně a s řadou vysvětlivek k dispozici. Stačí vyplnit v compu, hodit do PDF, přiložit ofocené doklady a poslat E-MAILEM. Přesně dle jejich instrukcí.

Paní na ÚP za Vaši chybu opravdu nemůže.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

Právník na odborech poradí zdarma i těm, kteří nejsou v odborech.

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

In reply to by Josef (neověřeno)

Trvalý odkaz

Už jsem to tu nejméně jednou popisoval, nemá smysl se k tomu vracet. Je to uzavřená kapitola.
Teď bych potřeboval fofrem sepsat žalobu, protože podle poslední novely ZP jsou na to pouhé 2 měsíce od data ukončení PP.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Vy byste chtěl být něco jako piráti kteří bonzuji v Bruselu na Babiše z důvodu střetu zájmu.(který jistě neexistuje)

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nejlepší obrana je útok, to nás učili na vojně.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Bo jediné, co mě napadá, je dotace "na zřízení společensky účelného pracovního místa" (která se poskytuje zaměstnavatelům zaměstnávajícím osoby se zdravotním postižením nebo osoby sociálně nějak znevýhodněné; eventuálně OSVČ se zdravotním postižením).
No, a na obdržení takové dotace je potřeba splnit zákonem stanovené podmínky. Je na žadateli, jestli se mu chce si to vypapírovat, nebo nechce. Bo NEMUSÍ. Ta dotace obvykle není nic moc a lze se bez ní obejít.

Všechno ostatní jsou různé příspěvky zdravotně postiženým, které NEJSOU dotacemi.

Ohledně "rouškovného pro důchodce".
Jako, chápu, že zdravotně postižení, kteří podle Kybersadistových tabulek jsou vlastně zdraví (zajímavé je, že za 7 let vlád NEkybersadistických ani jednoho ze socministrů ani nenapadlo to změnit), se cítí opět znevýhodněni.
Osobně považuji český systém posuzování invalidity a všech příspěvků zdravotně postiženým za neskutečnou prasárnu, protože hlavně lidi s neurologickými onemocněními a postiženími (RoSk, Bechtěrev a pod.) jsou vlastně nahlíženi jako banda simulantů. Sere mě to roky, ale to je asi tak všechno, co s tím nadělám.
Ale vláda a parlament schválily příspěvek POUZE příjemcům starobních, invaidních a sirotčích důchodů, a tak přes to nejede vlak.

Přiznám se, že jsem Váš koment moc nepobral. Jako byste v něm míchal dohromady nějaké situace odehravší se před lety, kdy jste ještě podnikal, s letošním příspěvkem důchodcům.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)