Na tohle všichni novináři čekali

Autor

Dneska se chci krátce pozastavit nad naším novopečeným ministrem zdravotnictví Blatným. Ale nechci mluvit o epidemii, ani o počtech nakažených, nechci rozebírat reprodukční číslo, nebezpečnost, ani nic podobného. Chci se pozastavit nad "politickým hlediskem". 

Všímáte si, že se u Blatného média chovají úplně jinak, než předím u Vojtěcha i Prymuly? Do těch dvou se všichni trefovali, nenechali na nich nit suchou, rozebíralo se každé jejich slovíčko, každé gesto a ať udělali cokoliv, vždycky to bylo vyhrožování, skandál a katastrofa. Internet se plnil vtípky, každý novinář byl za geroje, když našel třeba jen malilinký rozpor v tom co říkali. 

Blatný nic... Na začátku zkoušeli vytřískat bulvární kapitál z jeho podpisu petice milionu chvilek, ale on to "drze přiznal" a Babiš naopak drze řekl, že mu to nevadí. Ale od té doby jako by někdo zavelel a Blatný je hájený.

Přitom když posloucháte jeho tiskovky, tak neříká nic jiného než Prymula. Dokonce umí být ve svém projevu tak trochu hysterický, občas novinářům tak nepříjemně odsekne a pochybuju, že by Prymula držel tvrdší linii, než je držena teď. Zároveň náš nový ministr nemíní nijak rychle zvolňovat a používá pro to krásnou salámovou metodu. Když bude situace od příští středy dobrá až do další středy, tak pak od dalšího pondělka zmírníme opatření o jeden PSÍ stupínek... 

Vlastně se změnila jediná věc... Prymula nedodával hezké barevné slajdy, nedodával tolik tabulek a neměl tak pěkný název a logo pro protiepidemický systém. Když se ho ptali, tak odpovídal popravdě, že neví jak se bude rozvolňovat a stejně popravdě nevěděl, jak se bude přitvrzovat, protože nikdo netušil, která opatření zaberou a jak moc. 

Teď v pátek nám byl představen PES. Tedy protiepidemický systém.  A skutečně -  v pravém dolním rohu tabulky bylo vypracované pěkně stylizované logo jakéhosi raťafáka, který se v případě malého nebezpečí usmívá a v případě velkého nebezpečí vrčí. 

A ejhle... už se toho všichni reportéři chopili. Najednou se PES skloňuje ve všech sdělovacích prostředcích, používají se metafory o psovi, který vrčí, či se směje, u toho je pěkná tabulka plná barevných piktogramů a při jejím představování nám ministr jen tak mimochodem řekl, že tabulka je tabulka, ale rozhodovat bude vláda, respektive experti ve vládě, respektive vláda... 

Tabulka je pěkná, můžeme si sami vypočítat míru rizika, pokud se bude situace zhoršovat, bude se reagovat do tří dnů, pokud se situace bude zlepšovat, bude se reagovat až za desetidenní týden. ..ale vsadím se, že až dojde na vánoční nákupy, tak celé výpočty rizik vezme čert a pojede se zase podle toho, kdo a jak moc bude řvát. 

A já se ptám... vážně to bylo tak jednoduché? Stačilo novinářské smečce předhodit barevnou tabulečku, aby si měli s čím hrát a oni jsou spokojení, mají svého pejska a mají hezký materiál pro psaní článků? Takhle jednoduché to bylo a Prymula i Vojtěch to nepochopili? Kdyby udělali pro média něco podobného a pozvali si Máru Prchala, aby jim udělal pár pěkných obrázků, tak by to stačilo a klidně mohli být ještě ve funkci? 

Dojel Prymula na to, že jako postarší doktor nechtěl říkat nic konkrétně? Protože ve všem je velká míra nejistoty, nikdo neví, jak se co bude vyvíjet, neví se jaké velké zvíře má mobil na Andreje a tak se neví, komu se co zavře a kdo naopak bude mít výjimku, protože má na vládu ěnjaký klacek?  Prymula nechtěl ani naznačovat a jen opakoval, že situace je blbá.  Blatný naopak udělá přehled o mnoha proměnných a když se ho novináři ptají na budoucnost, klidně je odkáže, ať si počtou v jednotlivých okýnkách a bohorovně řekne, že všechny otázky jsou zopovězené jeho psí tabulkou.... a ejhle, ono to stačí. 

Možná prostě žurnalistické kuřecí mozečky potřebovaly dostat něco, co vypadá chytrře, sofistikovaně - prostě potřebovali hračku a když ji mají, už nezlobí...  

Jinak je všechno stejné. Nezměnil se expertní tým, Prymula stále někde radí Babišovi a vsadím se, že agent s teplou vodou Vrábel také nebude daleko. Stále se na vládě budou dohadovat, co ekonomika unese a budou porcovat půjčené miliardy a přemýšlet, kolik jim vynese na provizích ta či ona vakcína. Stále budou nakupovat zdravotnický materiál válečnou rychloformou a hodně jim uvízne za prsty. Stále všechno budeme vozit z Číny, stále bude ve všem bordel... ale novináři už mají svojí tabulku a než pochopí, že kromě obrázku pejska v ní není nic, co bychom nevěděli už dva měsíce, tak se většina kšeftíků dotáhne do konce. A když se dívám, jak se novinářům jejich nová hračka líbí, zřejmě se přestanou ptát na cokoliv podstatné a podezřelé. 

Naši presstituti sice nevěděli co chtějí, ale nedali pokoj, dokud to nedostali. A i když Blatný neudělá už nic jiného, podařilo se mu to nejdůležitější - poslal novináře ven, ať si tam pohrají se psem. 

Jestli tohle vymyslel přímo Blatný, tak už vím, proč si ho Babiš vyhlédl.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (89 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

to nebude.

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

Blatný je nové koště, proto jisté ohledy. Média jsou sluníčková, proto maličko funguje i ochranný štít podpisu pro milion chvilek.
Až se okouká, nebo až se to někomu hodí, budou se k němu naše hyeny chovat stejně hovadsky jako k Primulovi.

Průměrný počet slepic: 3.7 (24 hlasů)

A co když je to dělostřelecká příprava na dobu po volbách, že se z Babišem dá vládnout, když to bez něj nejde a jinak by musel vládnout s těma "nesluníčkama", tak mu pomůžeme aby nemusel :D

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

Možná to bude ještě jednodušší. Blatný se aktivně vymezil proti Andreji Babišovi.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

zjaímá mne, co byste dělali, kdyby za Vámi , co by primářem, přišli aktivisté o podpis? Ha......
Podepsali či nepodepsali byste?.....
Ono můžete být jakkoliv odborník , na jakkoliv vysokém amístě s jakkoliv výbiornými výsledky i světově známý. Když proti Vám nastoupí aktivisti IQ tykve, bohužel, máte smůlu. Sorry....

Právě ty nejblbější, ty kteří nic kromě kecání a dělání rozbrojů nic nedokázali a neudělali, naši presstituti a opozice milují amají za nejvíc pravdomluvné... bohužel, až tak jsme klesli.
Až čas ukáže, že je to chyba... jiának to nikomu nevymluvíte. A proto tvrdím, že souzi byli proti nim co? ŹABAŘI.... SORRY

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Zdravotnické noviny, 30.6.2016

Zdravotnický deník nyní využil zákon o střetu zájmů (č. 159/2006) a po mnoha urgencích se mu podařilo nahlédnout do tzv. Registru oznámení o jiných vykonávaných činnostech, oznámení o majetku nabytém v průběhu výkonu funkce a oznámení o příjmech, darech a závazcích podávaných veřejnými funkcionáři, který vede ministerstvo zdravotnictví. Zjistili jsme, že Roman Prymula od roku 2010 vydělal, kromě svého platu ředitele FN, více než 32 miliónů korun, že tyto peníze vykazoval každý rok jiným způsobem a v oznámení neuvedl své působení ve firmě Biovomed s.r.o. Na základě těchto zjištění byl dnes odvolán z postu ředitele FN Hradec Králové.

Průměrný počet slepic: 3.1 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

Rovnou napíšu co si každý myslí. Prostě Blatný je po podpisu z pohledu novinářů chvilkař, takže je to "jejich člověk" a na toho budou hodní, protože je ve vládě a může Babišovi zatápět. Takhle jednoduché to je.

Průměrný počet slepic: 4.9 (59 hlasů)
Trvalý odkaz

že pár chřipečkářům nebylo/není právě při a po návštěvě breberky nejlíp, jak se ty počty kumulují po fšech těch oných, že jo, navíc ve světě taky ohne sranda, fšude přitvrzují.....
trvá to dýl, než si mysleli, lidi - tedy ti normální,je už taky neposlouchají- vědí své... mladej starej fšecko fuk....
kdo ví

Průměrný počet slepic: 3.9 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

umí komunikovat s dětmi. Všimnul jsem si ho, když pustili v telce krátkej záznam z jeho dětského tábora.
Tak se není čemu divit.
Namaluje jim pejska a už vrtěj ocáskem.
Starej knecht jim nejde skousnout. Přitom Blatník nedělá žádný novoty proti Prymulovi.
Holt, když se chce vydržet, základní předpoklad je podávat věci především dětem s piškotkem navrch.

Průměrný počet slepic: 4.6 (30 hlasů)

Novináři s mentalitou dítěte? Někteří zastydli v pubertě.

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

rozhodnuto o příští vládní koalici.

Pokud vím, Blatného dohodil Babišovi multiobročník Válek z TOP09.
Že je "jejich", je evidentní od první jeho tiskovky; kdy se projevil jako jasný "chřipečkář". Sice mu pak asi někdo řekl, ať raději drží hubu a nechá mluvit odborníky, ale už to bylo venku.
Také umí lhát, protože svůj politický aktivismus nejprve popřel. Až když mu omlátili o hlavu, že petice podepsal ze svého služebního mailu, svůj politický aktivismus přiznal.
Takže pro mne je loženej.

Volby do poslanecké sněmovny Babiš asi ještě vyhraje, ale už notně oslabený.
A bude si muset vybrat mezi TOP09, ODS, Piráty, STAN a KDU-ČSL.
Nejspíš půjde buď o TOP09+STAN, nebo o TOP09+KDU-ČSL, případně o STAN a KDU-ČSL. Tyhle tři partaje mají k sobě velmi blízko a stánkaři s lidovci mají navíc nezanedbatelný vliv v regionech; což bude Babiš nutně potřebovat.

Pro námezdně pracující a pro veškeré veřejné služby to bude znamenat vítězoslavný návrat kybersadismu a kalouskismu.
Jak to dopadlo minule, víme. Tentorát to bude ještě horší, protože kovidové dluhy a celosvětová hospodářská krize.
Kdo bude moci, zdrhne do předčasného důchodu (já tedy rozhodně). Pro mladší v intervalu 50-60 let nastane peklo na zemi. Co to obnáší, už tahle parta předvedla v letech 2006-2013.

Tož, takhle to vidím já...

Průměrný počet slepic: 4.5 (47 hlasů)

Až se Babiš spojí s TOP 09, KDU-ČSL nebo STAN, začnou mu utíkat jeho voliči a dopadne jak ODS.

Průměrný počet slepic: 4.6 (24 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Promiňte, ale kam?
Možná s tím počítají.
Jak dopadne, to nikoho bolet nebude, nebo ANO ?

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Josef (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dá se i nepřijít k volbám nebo volit stranu, která se do parlamentu nedostane. Možností je mnoho.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

S tím počítají.
Je třeba se ptát našich poslanců, co děláte?
Jsme v průseru, na akademické pindy není čas, je třeba konat.
Zítra na tom budu pracovat, můžeme zveřejňovat jejich moudra.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

...." Index rizik - ČR a Evropa". Abychom jednak nic neopomenuli, ale ani se neztrapňovali (například když přejedete čáru kraje s opatřeními 2 do kraje s opatřeními 5 a budete se v noci bunckat kolem hotelu s hřištěm a bazénem) dodržováním přílišných restrikcí.
Mohlo by to umět mluvit, třeba Labus nebo Kajzr by se toho mohli chytit : " Taááák. Jsme za čarou. Můžeš si sundat roušku a nasadit až v obchodě, avšak nakoupíš jen cigára nebo bifteky, boty a kalhotky ne. Ani pilník nebo nebozez, pět litrů rumu ano. V pátek večer po 21.00 ven jen s kočkou nebo se psem. Žádný sborový zpěv , žádné společné modlitby, fotbal můžeš hrát maximálně ve třech. Stejně tak prostituce. Koupání dovoleno bez roušky, ale necákat !.....Zítra jedeme kam ? Do zony 2 ? Dobrá, mám pro tebe řadu překvapení, už se těším na jedno po 22.00 hod. , i ty? Nazdáááar ! "

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)

Tj. už to slyším. Mohli by si blboni aji měnit hlasy. Pro staré blboně by mluvil třeba Werich nebo Hus a pro mladé ten žabák, nevím jak se menuje.. A mohli by na to namontovat eště ty Pokémony nebo co to je, co se jako vyhledávaj navzájerm. Pro imbecilní pasy prostě dokonalý. Muheeeee

Průměrný počet slepic: 3.7 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

PES je naprostá kravina z hlediska potlačení epidemie, ale mazaný nástroj pro manipulaci s daty a lidmi. Copak byl někde zveřejněn algoritmus, jak se vypočítává tzv. skóre, kterým se všechno řídí? Aspoň mně to nějak uniklo. Nedá se to zkontrolovat. Všimli jste si snahy zamlčovat počet mrtvých na Covid? To je totiž momentálně jediná funkční kontrolka, jak na tom s epidemií skutečně jsme.

Ani celkový počet testů, ani počet pozitivně testovaných nebo jejich poměr nevypovídá vůbec o ničem, když není známo, jak jsou testovaní vybíráni. O náhodný výběr se zcela jistě nejedná a a dal bych se jehlou píchnout do krku, že s nástupem Blatného se algoritmus výběru testovaných změnil, trasování je méně efektivní i testů méně. Pravděpodobně proto, že Prymula hygieně šlapal na krk, kdežto Blatný je jen nevýrazný měkkýš (který je navíc s matematikou na štíru jako většina doktorů medicíny). Možná dokonce Prymula manipulaci s daty překážel, pročež byl odejit.

A to naplánované "rozvolňování?" Pikantní na tom všem je, že při méně špatných číslech se vše uzavíralo. Samozřejmě je to populismus, veřejnost to chce a vláda taky, jen si musí zajistit nějaké alibi, proto PES, proto manipulace s daty a záměr zatajování počtu mrtvých. To vše krásně poběží, dokud se neobjeví ty Flégrovy mrazáky v ulicích, pak už bude všem jasno. Pokud se mrazáky neobjeví, dáme si další, n-té kolo, atd. Takže je celkem jisté, že pro nějaké konečné n ty mrazáky určitě budou.

Kladu si otázku o ceně lidského života v euro-atlantické civilizaci, do níž ale počítám i východní Evropu, včetně Ruska bývalých zemí SSSR. V Asii je to zjevně jinak, Čína, Taiwan, Japonsko, Korea, Vietnam dokážou své lidi ochránit a trocha osobního nepohodlí jim za záchranu lidských životů stojí. U nás ne, napříč politickým spektrem, mainstreamem, alternativou, je to úplně jedno, prostě ubohost a hnus. Samozřejmě plná huba lidských práv a svobody, ze kterých jaksi vypadlo právo ostatních na život a zdraví. Žvanění o "ekonomice first" neobstojí v porovnání s jmenovanými Asiaty.

Není to naší vládou, ta dělá to, na co zrovna vychází její PR-průzkum. U Babiše na 100%. Takže je to našima spoluobčanama a jakože jich takových mám i u nás v práci dost. Je mi z toho na blití...

Průměrný počet slepic: 4.5 (47 hlasů)

Počítá se v každé zemi jinak a nikdo netuší, kde je to správně a kde je to jen hausnumero.

A skóre? Není jednoduché ho vypočítat a já se vůbec nedivím, že není zveřejněno. Pokud má mít vypovídací hodnotu, musí zahrnovat mnoho proměnných. To by si zase opozice smlsla, proč ten či onen parametr nemá takovou či makovou váhu. Nicméně souhlasím, že princip by měl být znám. Zatím jsem se po tom nepídil. Jestli má někdo vodítko nebo nějaký odkaz, sem s ním.

Cena lidského života je relevantní otázka a nikdo nezná odpověď.
Trocha nepohodlí je relativní pojem. Jiná pro úředníka s jistým platem, jiná pro někoho, kdo přišel o všechno.

Jestliže Babiš dělá to, co vidí občanům na očích, jak píšete, tak za mě je to ten nejlepší premiér. Chcete-li, aby Váš premiér dělal přesný opak, jste divný...

Průměrný počet slepic: 4 (14 hlasů)

Vladimíre, ale na stránkách ministerstva zdraví najdete algoritmy a další:
https://koronavirus.mzcr.cz/epidemiologickou-situaci-bude-nove-znazorno…
Mě na celém systému překvapují dvě věci:
1. krokové (nekontinuální) přidělování bodů do PESa; u třech parametrů v osmi krocích a u čtvrtého parametru (čísla R) v sedmi krocích
2. některá opatření platná od bodové hodnoty 0 (nula); mojí logikou vidím nesmyslnost jakýchkoli opatření při nulovém riziku
I kdyby hypoteticky byla PESí hodnota na nule, tak budou roušky v hromadné dopravě, různá početní a organizační opatření včetně kontrolních pravomocí policie a ORP - více viz zelená doga s vyplazeným jazykem.
Neudělali někde soudruzi chybu?
Nebo to tak má být a je na nás abychom si zvykli?

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)

In reply to by Fake Fík (neověřeno)

Trvalý odkaz

Taháte do celé kauzy logiku. Konec, tečka.
Ovšem chápu, že jste zřejmě "starý pes", jak se kdysi říkalo na vojně, a navíc je neděle a čekáte na řízky.

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

In reply to by Fake Fík (neověřeno)

Trvalý odkaz

:-)

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

In reply to by Fake Fík (neověřeno)

Trvalý odkaz

Děkuji za odkaz, máte pravdu, algoritmus výpočtu existuje a je dostupný na stránkách MZČR. Nicméně, i když jsem si stáhl a přečetl těch několik dokumentů, moje výhrady trvají. Výpočet indexu je poměrně složitý, i matematikovi se z toho navaluje, kdyby to měl dělat ručně, z čehož plyne, že se k důkladné kontrole těžko někdo odhodlá. Zakopaný pes je ovšem jinde - ani autoři si nejsou jistí použitým modelem, použitá kritéria dělají dojem vycucanosti z prstu. Odvození metodiky tak, jak je publikováno na stránkách MZČR je (v solidním, recenzovaném časopise) nepublikovatelná matlanina, ověřitelné v této podobě odvození není a je správně nazváno jako pouhá "technická zpráva". Případný recenzent by takový článek vracel k dopracování.

Autoři v textu dokonce navrhují úpravu výpočtu indexu přičítáním různých konstant, čemuž bych nepřisuzoval nějaký zlý úmysl, spíše snahu "index rizika" správně vyladit. a zcela jistě je to od nich snaha dělat na MZČR věci lépe a "vědečtěji", než dosud. Na druhou stranu to znamená, že výpovědní hodnota "indexu" je pochybná a zneužitelnost manipulací snadná. Po případných "úpravách" nikdo z venčí nebude vědět, jestli nejsou výpočty indexu přizpůsobovány pod nějakým tlakem ze strany vlády ani to, jestli zveřejněný algoritmus je stále aktuální. Odhadoval bych, že časem veškerá dokumentace zmizí a veřejnost se dozví pouhé on "magické" číslo.

Vyhodnocení "indexu rizika" maticí "PES" je samo o sobě pochybné, zde už není teoreticky nebo vědecky zdůvodněné vůbec nic. Samozřejmě, ani to nelze očekávat u nás ani nikde jinde ve světě, jelikož situace je nová a ojedinělá, ale ta snaha předstírání vědeckosti tam, kde to z principu nejde, se mi nelíbí a domnívám se, že je veřejnost tím pouze oblbována.

A vůbec největší prostor k manipulaci je ve výběru lidí k testování, tím lze ovlivnit výsledek nejvíc a je to nejméně průhledné. Stačí upravovat metodiku posílání pacientů na testy, podezírám MZ, že ji změnilo po výměně ministra. Zjednodušeně řečeno, kde nejsou testy, není epidemie, takže vláda může prohlásit, že jsme to opět zvládli a zase jsme světová jednička, "Best in Covid". Co na tom, že máme 6000 mrtvých, ušetříme na důchodech a na nerentabilní léčbě pacientů s mnoha komorbiditami. Jediný, kdo do této vládní strategie může hodit vidle, je už jen sám Covid-19, pokud se vymkne kontrole.

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

předpokládám, že MZd vymyslelo PESa, hlavně z důvodu, aby zavřelo ústa kritikům z opozice a médií.
Princip výpočtu je tak jednoduchý, že by ho mohli zvládnout i absolventi 1. stupně ZŠ. Teď jsem si zkusmo vypočítal: 30 bodů za parametr 1 (1216 nakažených/100k za 14 dnů), 0 bodů za parametr 3 (R=0,7 dle internetu) a 25 bodů za parametr 4 (průměrná pozitivita z testů za 7 dní 26,03%). Vše z údajů zveřejňovaných MZd na interfernetu. Jen nevím, zda jsou někde dostupné údaje pro parametr 2 (nakažených v kategorii 65+). Mám-li někde chybu, nesuďte mne přísně.
Souhlasím s Vámi, že vypovídající hodnota celého systému je i z hlediska rádoby odborného bodového hodnocení je přinejmenším pofiderní. Ale účel bude splněný. Každé ráno na nás všechny z obrazovky vyskočí PES. A nebude to jen tak obyčejný pes. Bude měnit barvy, někdy vycení zuby, někdy zavrtí ocáskem. A my si v tabulce (PESí matici) najdeme, co ten den můžeme, musíme a nesmíme. Čeká nás krásná doba bez nutnosti přemýšlení.
Moje připomínky z předchozího příspěvku trvají. Jen pro příklad: kdybychom se chtěli dostat na celkových 0 bodů, tak by to podle nastavených PESích algoritmů znamenalo:
ad parametr 1. nově nakažených osob za dobu 14 dnů maximálně 1071; tj v průměru ca 76,5/den
ad parametr 2. dtto v kategorii 65+
ad parametr 3. R menší než 0,8
ad parametr 4. průměrná pozitivita testů za 7 dnů do 3%
Takže celková nula je nereálná (pokud platí to, co je nám předkládáno, že s kovídkem už budeme žít napořád). Ale i kdyby ta nula byla, tak MZd nás ze svých spárů nepustí a pamatuje na nás s opatřeními podle zelené dogy.
Asi jsem už moc starý a stále přežívám v bludu: "Nulové riziko = nulová opatření".
P.S.: Averzi proti psům obecně nemám, byť jsem v životě žádného neměl, ani nejedl. A to prý do roku 1937 bylo psí v řeznickém sortimentu.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

veškeré algoritmy a počítání je na kulový. Dokud nám emer. tvůrci neprozradí, co tam naprogramovali.
Je to jediné jisté, protože její nevypočitatelné chování, dopady, účinky a odolávání všemu dokazuje umělý původ. Kdyby se podařilo pořádně skřípnout toho multimili, co o tom mluvil už před dvěma roku... bylo by to jinak.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Ona to "mluvčí" za ty Korzáry také ve zprávách kladně okomentovala slovy, že vláda udělala konečně to, po čem celou dobu volali. Je to i mediálně laskavé proti pohřebnímu průvodu před pomyslnou rakví nebo mrazákem, jak to prezentoval zároveň s říznými vojenským projevem plukovník Prymula.
Ta 0 je úplné odeznění pandémie, takže až to někde odsouhlasí bude, patrně.
Jinak nakažená rodina našeho ajťáka: dva do 30 let lehký průběh, tchán trochu horší. Škola čistá a prázdná, takže jeho partnerka či tchán to patrně přinesli z práce. Všichni jsou už týden doma.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Dobrý den, pane Fake Fíku,

já přece neříkal, že to spočítat nejde, jen že se mi z toho navaluje :) Asi sem promítám svoji přirozenou nechuť k numerickým výpočtům. Nevím, jestli MZ zveřejňuje někde 14-denní průměry, pokud ne, tak sčítat 14 pěticiferných čísel byť na kalkulačce, chce už jistou dávku masochismu. Já osobně bych se u toho nejméně 7 krát spletl. Nadšenec si na vyhodnocení "indexu rizika" pochopitelně vytvoří program nebo aspoň excelovskou tabulku. Ale naprostá většina lidí nebude počítat nic a spokojí se s oficiální hodnotou. Jelikož i při zjištění nesrovnalostí z toho neplyne vůbec nic, maximálně si může někdo na fórech stěžovat, že nás vláda podvádí (i v této věci, celkově o tom asi nikdo nepochybuje).

Ohledně přírůstků v kategorii 65+ také nevím, jsou-li někde zveřejňovány, já to nikde neviděl, ale ani speciálně nehledal. Jen si pamatuji, že pan Dušek sliboval zveřejnění všeho zveřejnitelného, což je sama o sobě zajímavá formulace.

A ty námitky, které uvádíte (a máte pravdu) jen dokazují, že protiepidemický systém není adekvátním modelem pro realitu, nepokrývá všechny možnosti, které mohou nastat.

Poslední parametr podle mne skrývá největší čertovo kopýtko, protože na výběru testovaných a kvalitě trasování jejich kontaktů silně závisí procento pozitivních záchytů. Já třeba vůbec netuším, podle čeho posílají lidi na testy, podle jakých příznaků, a jak je zohledněn případný kontakt s nakaženým, délka kontaktu, rouška ano či ne, prostředí, kde ke kontaktu došlo. Vyhodnocení těchto informací bude silně ovlivňovat procento záchytů. Kvalitní vyhodnocení způsobí vysoké procento záchytů, protože bude dobře odhadnuto, jestli se kontaktem dotyčný člověk nakazil. Naopak špatné vyhodnocení bude znamenat procento blízké pouze náhodnému výběru. A mění hygiena tuto metodiku, nebo ne, to je podle mne klíčová otázka. Pokud ji mění, je zde ve vyhodnocení díra jako vrata.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Ale prosím tě, že to je kravina každý ví, ale protože jsme lidi potřebujeme nějakou informaci i lhaní do kapsi, potřebuješ to ty, já a každý, většina "dětským způsobem", ty protože od začátku si o covidu myslíš svoje, bys potřeboval jiné barvičky a obrázky, ale reálně, si odpírači, taky posílají obrázky, vidím to na facebooku...

Takže základní myšlenka souhlas, ale to, jak se vymezuješ, že jsi lepší, tak tam těžké mínus, tobě nedali ten správný slajd...

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)

...než byl 37. -39. týden loni, předloni, předpředloni...
Otázkou je jak do toho započítat čísla natality před cca 90 - 80 lety, respektive zastoupení starších našich občanů a občanek v soudobé populaci. Zda to není dáno do určité míry tímto.
Budu upřímný - až tak mě to zase nezajímá. Určitá opatření (pořád nechápu proč mají být např. zavřené i ty malé či střední obchody, ve kterých i v dobách mimocovidových pohybovali se v jednom tom kterém obchodě max. 2 - 3 lidé současně, proč nestačí hygiena plus omezení počtu návštěvníků obchodu) prostě zdá se že fungují (bohužel žádný námi placený odpovědný rozumbrada /rozumbradky prominou/nevyhodnotil která fungují jak a proč a s jakou dynamikou). Tedy ohled a opatrnost plus nějaká dišciplína - to muší bejt. To už věděl kdysi dávno i Josi Schweiků. Bez dišciplíny bychom taky jednou mohli skončit v krematoriu,.

Nehrotil bych to, neredukoval na ono falešné dilema a užívání cejchů. Tedy že na jedné straně uvědomělý, solidární , pečlivý, hygienu držící, odpovědný atd. občan (občanky a občančata prominou) a na straně druhé hnusný ubožák, fanatik svobody, neodpovědný gauner, málem že ne masový vrahoun...tak, a ty si teď vyber, jukebox máš - co ti ještě schází ?.
A už vůbec bych neblil........ kdo to pak má uklízet !!!!

Cenu lidského života započítávali i během WW2 nulou, na rozdíl od např. knotů, lyží, kovových beden s kanonem a kolama, naftalínu či kerosinu (viz např. Lend and Lease). Moc se od těch dob dle mého nezměnilo, snad krom žoldáků nadstardantně pojištěných (Black Water kucí a holky a spol. ). Teďka zrovna jednu naši hrdinku (vlezla do vrtulníku který měl zřejmě nějakou technickou závadu)od Sinaje ohodnotili kusem plechu, možná nějaká výsluha tam bude a zápis do análu. O pojistce mi není nic známo.
Kdyby se lidský život započítával fer, tak by banky a spol. už dávno krachly, tím pádem by neměl kdo financovat války, tím pádem by několik rodin přišlo o náramné kšefty , a bůhví jaké ještě hospodářské a politické dopady by to mělo. Čili je to tak zřejmě chytré.

Hezký zbytek , doufám že slunečného, dne.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

ohledně hodnoty života profesionálního vojáka, policisty či hasiče jste na omylu. Výběr, nákup a přidělování ochranných prostředků pro tyto zaměstnance je realizován v přímé úměře k jeho "hodnotě" (kolik do něj stát do té doby nasypal, jakou má specializaci a jak je perspektivní jeho nasazení v budoucnu). Jsou na to vyvzorovány i potřebné tabulky a statistiky.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Jsi asi dost velký hnusák, že ?
Vidlákův kámoš ale...že ? Hájený hnusák....

Sociální dávky neberu. To je tvoje parketa, chudáku hnusáku.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Městský soud v Praze v pátek rozhodl o zrušení mimořádného opatření, kterým ministerstvo zdravotnictví od 21. října rozšířilo povinnost nošení roušek. Soud postrádá u opatření patřičné zdůvodnění, a dal proto ministerstvu čas na nápravu do 21. listopadu. Informovala o tom mluvčí soudu Markéta Puci.

U nás to sedláci pochopili tak, že se roušky nosit nemusí. Prodavačky také.
Jsem opravdu zvědavý, jaké promoření vesnici čeká. :)

Celá zpráva je také na novinkách.
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/soud-zrusil-opatreni-o-povinnem-no…

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Po vítězných volbách s Babišem do vlády nikdo nepůjde. Socani a komanči, jestli se vůbec dostanou do sněmovny, budou mít malý potenciál a všichni ostatní se spojí proti ANO tak jako to udělali
letos po krajských volbách. V prvním kole dostane příležitost Babiš,
ale vládu nepostaví. V druhém kole přijde na řadu Bartoš
(NO NAZDAR!!!) Z toho bude Zeman na větvi... A Bartoš to se všema ostatníma dohromady dá. Teda, jestli se třeba ODS nebude
kvůli Pirátům eklovat. Že by Zeman pro druhý pokus vytáhl raději
Fialu nebo Rakušana? Spíš toho druhého. Pak se teprve ukáže,
jak "demagogický" blok dokáže držet pohromadě a jestli se nerozpadne touhou po funkcích jako, když se smečka psů začne rvát
o pohozenou kost. Mohla by z toho být nakonec úřednická vláda a opakování voleb. A to všechno v rouškách a se zavřenejma hospodama jako za socíku. Máme se vskutku na co těšit...

Průměrný počet slepic: 4.6 (24 hlasů)

In reply to by Povidlák (neověřeno)

Trvalý odkaz

Povidláku, to se může stát, ale vždyť je to jen na nás - na voličích. Pokud budete mít pravdu - pamatujete vládu Radičové na Slovensku? Stejný protestní slepenec, který se začal mezi sebou prát už při sestavování vlády, po půl roce se dostali do politické krize, po roce a půl ta slavná vláda skončila. Co Slovákům přinesla? A nemusíme ani za hranice - u nás vláda s VV to byla jedna rvačka, kdy topáci nechodili ani na zasedání vlády. No a v současnosti? Viz Praha. Poslední větu po Vás opakovat nebudu, ale naprostý souhlas:-)

Průměrný počet slepic: 4.1 (21 hlas)

In reply to by Povidlák (neověřeno)

Trvalý odkaz

...kdy si jdou ty jednotlivé mafie tvrdě po krku, nikoho nešetří, hubí se samy , ostošest.
Většinou se však domluví, na tom pro ně podstatném....říkají tomu " kompromis" - někdy to má až sarkastický nádech, například když předvoj revoluční dělnické třídy, rolníků a pracující inteligence sklopí uši a drží hubu a krok s kapitalistickým oligarchou. A to jen proto, že staré vedoucích tohoto předvoje (říkají si " komunisté" )chtějí nový kožich, vilku s bazénem, auto s řidičem a předplatné do opery. U " komunistek" nevím jak tomu je, asi totéž, jen na ně tlačí místo jejich starých jejich staří - kdy místo předplatného do opery požadují exotické rumy a klid.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

si aspoň nehraje na Pinocheta. Byť ve výsledku káže podobně. R je 0.7, a otevřou tak školy prvňáčkům, bída, bída.

Pravda, těm co lampasáky zbožňují, těm musí Prymula chybět a úředník (tak vystupuje) vadit. Ano, mě aspoň tolik prvoplánově nenasírá, byť v reálu je to, opakujuju, bída, bída-

Průměrný počet slepic: 2.7 (35 hlasů)
Trvalý odkaz

Na každém šprochu pravdy trochu
Jsou tady zajímavé názory, taky přispěji troškou do Kydů.
Podle mého názoru všichni ztichli Poslanci, Senátoři i hlídací psi demokracie, protože dostali strach, že:
1. Babiše zaklekl Brusel, a Babiš do toho může hodit vidle.
2. Chtějí být neviditelní, když se budou hledat viníci Covidprůseru.
3. Blíží se volby.

Add.1) V Bruseli nemají náhodou co na práci, tak si přijeli pokecat o střetu zájmů.
Babiš do toho hodí vidle, protože lepší dobrá perspektivní firma v hrsti, než emerické a ojrópacké dluhopisy na střeše.
Prezident Zeman může pověřit velmi schopné pány Fialu, Jurečku, Bartoše, Kalouska, Pekarovou, ať zachrání naši zem. Půjde to odmítnout?
Starý ještěr na Hradě se pak bude řehtat do konce svého volebního období.

Add.2) Při hledání viníků, by někdo mohl položit otázku, proč jste byli nečinní, proč jste nezakročili?
Proč jste neupravili nefunkční legislativu, která neumožnila Ministerstvu zdravotnictví pružně reagovat na boj s Covidem?
Někteří tam jsou třicet let, např. JUDr. Benda, atd.

Add3.) Blíží se volby, takže budou hrát funkci konstruktivní opozice.
Volili je podnikatelé, OSVČ, umělci, zaměstnanci, důchodci i nezaměstnaní.
Všichni se budou ptát, co jste udělali, aby jste minimalizovali naše ztráty?
Co jste navrhovali?

Víte, kdo je váš Poslanec, víte kdo je váš Senátor?
Napište mu mail, bude mít radost.

Co dělali Poslanci, Senátoři, hlídací psi demokracie?
Kolik času věnovali příspěvku pro důchodce, a kolik Covidu?

Nehledám viníky, ale byli jsme ujišťování, jak jsme dobří.
Pak to začalo stoupat, slyšeli jsme, buďte v klidu je to málo případů, pak je málo pacientů s Covidem v nemocnici, pak je málo pacientů na ARO a JIP, pak je málo pacientů na ventilátorech, pak je málo mrtvých.
Nyní, když jsme nejlepší ve všech kategoriích, tak nás nechtějí stresovat počtem mrtvých.
Bohužel nestačilo se trasovat, ale nyní již stačíme, ale nevíme kolik nakažených je mezi námi, ale lidi nechtějí chodit na testy.
Dříve za to mohli horníci, kteří chodili na pivo, nyní ti, kteří nechtějí chodit na testy.
My za nic nemůžeme, to oni.

Pan Blatný uvedl náznaky případného rozvolňování podle regiónu, které jsou málo infekční.
V případě nepříznivého vývoje brzda zasáhne celoplošně, prostě tradice nyní, když je Praha dobrá, tak ji rozvolníme, ať si užijí.
Pak zatáhneme záchrannou brzdu v celém Česku, jak v létě.
Venkované to vydrží.
Do práce, z práce, co by ještě chtěli?
Pan Vl. Vondruška napsal ,, Blíží se Vánoce, ty samy o sobě skýtají řadu možností, jak si odpočinout. Jak prožít transcendentní radost.
Máme přece rodinu, příbuzné a přátele, a s nimi můžeme alespoň na chvíli nechat starosti za dveřmi.
Maličkosti potěší víc než okázané zbytečnosti z hypermarketů a dobré slovo je poklad nad poklady.
Tak prožívali vánoční časy naši předkové a nebylo to samoúčelné.
Celý rok tvrdě pracovali a procházeli si řadami skutečných těžkostí, a právě Vánoce byly relaxací, která jim vracela optimismus do života“
http://www.vlastimilvondruska.cz/blog/rozum-a-pozitivni-mysleni.

Doufám, že nám bude umožněno s rodinou, příbuznými a přáteli nechat starosti za dveřmi.

Průměrný počet slepic: 3.7 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

Malíckosti a dobré slovo hytlermargetum nic nepřináší

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Něco se děje, nejsou noty, čeká e na ně. Je podezřele málo havla před 17. listopadem. Něco visí ve vzduchu.
Blatník je vítač a tím drolí vládu, trójský kůň, o němž to všichni vědí. Navíc usvědčený lhář a tedy nestyda bez zábran.

Průměrný počet slepic: 4.3 (30 hlasů)

proč si Babiš vybral do vlády takového chlapa? A Zeman mu ho schválil.

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jistě na to máte nějaký názor.

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

byl určen nicku "rk"

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by lujjza (neověřeno)

Trvalý odkaz

no právě proto že si to neumím vysvětlit tak se divím. Babiš si sám do své vlády nasadí trojského koně a Zeman to schválí. To je fakt na hlavu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jak už bylo napsáno,novináři nemají další noty,čeká se,jak to dopadne v USA. a jak píše Gupta,Blatný je vítač a dosazený Aspenem.
Změnilo se testování,tak je méně nakažených,tak se ptám,jak je to možné,že stačilo jen méně testovat?
Jak pravici nazývá pan Gerd PAL,už se mafiáni těší na vládu a koronavirus jim dává neutěšené možnosti loupežit,pod záchranou státního rozpočtu.Také bych měl napsat,Babiš ve své mocichtivosti,zapomněl na přátelé v politice,každá možná koalice bude jen z donucení a jestli mu někdo kývne,protože PAL se různě jistí

Průměrný počet slepic: 3.6 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Ano, tak nějak to bude, jak píšete Vidláku. Pozornější si jistě taky všimli, že už při úvahách o novém ministrovi, vystoupil v nějakém pořadu pro mne neznámý topák Válek, který o kvalitách nominanta Blatného zasvěceně vyčerpal snad všechny superlativy, které mu na mysl přišly. A bylo mi to připomenuto při čtvrtečních interpelacích, kdy tentýž "přítel ministra" Válek v PS položil ministrovi naprosto omletou otázku a po stejně předvídatelné odpovědi ho servilně olízl: „děkuji za naprosto vyčerpávající odpověď, pane ministře…bla, bla“ . Ministr mu už k pultíku odpovědět nešel, tak nevím, jak se mu to líbilo :-)

Nemyslím si, že by Blatný byl přímo Trojský kůň. Ale tím, že někam dal svůj podpis je zřejmě vnímán od chvilkařů jako slaboch, na kterého stačí vyvinout tlak a tím koněm se snadno stane. Oni cítí příležitost a teď bude jen na Blatném, jestli je ze sebe setřese, nebo popluje s nimi. Zatím v mých očích obstál, když v Interview odpálil obstojně snad desítku otázek typu „a kdo to zavinil, a kdo za to může pane ministře? “.

Nejsem technický typ, nestuduji grafy, zajímají mne jen trendy a jejich důsledky. V tom se nic zatím nezměnilo, pokud něco málo, je to jen ovoce po předchůdcích. Tak snad se Blatný ukáže jako chlap a to jejich ovoce správně zpracuje, abychom z toho měli užitek všichni. Už by bylo na čase.

Všem vám přeji krásnou neděli

Průměrný počet slepic: 3.3 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Já tedy vidím mezi Blatným a Prymulou propastné rozdíly. Můžeme děkovat Babišovi, že jako muž činu a navzdory loutkovodičům Prymulu zastavil a zachránil Česko před armagedonem.

Blatný surfuje na vlně covidu a bude rozvolňovat přesně tak, aby z vlny ani nesjel, ale aby ho ani nepřelila. Bude to dělat co možná rychle. A přesně tak to má dělat. Pohlídá si kapacitu nemocnic a zajistí personál. "Nezamkne zemi dolů" jako Izrael a neudělá z Česka trestanecký tábor jako Matovič ze Slovenska. Nezavede povinné testování ani povinné očkování pod hrozbou ztráty lidské důstojnosti. Neobětuje celé skupiny obyvatel a jejich rodiny na oltář covidu. To jsme mohli čekat od Prymuly, kdyby měl pravomoci ještě o pár dní, týdnů či měsíců déle.

Průměrný počet slepic: 2.7 (29 hlasů)

bych chtěl mít

Průměrný počet slepic: 4 (16 hlasů)