Na tohle všichni novináři čekali

Autor

Dneska se chci krátce pozastavit nad naším novopečeným ministrem zdravotnictví Blatným. Ale nechci mluvit o epidemii, ani o počtech nakažených, nechci rozebírat reprodukční číslo, nebezpečnost, ani nic podobného. Chci se pozastavit nad "politickým hlediskem". 

Všímáte si, že se u Blatného média chovají úplně jinak, než předím u Vojtěcha i Prymuly? Do těch dvou se všichni trefovali, nenechali na nich nit suchou, rozebíralo se každé jejich slovíčko, každé gesto a ať udělali cokoliv, vždycky to bylo vyhrožování, skandál a katastrofa. Internet se plnil vtípky, každý novinář byl za geroje, když našel třeba jen malilinký rozpor v tom co říkali. 

Blatný nic... Na začátku zkoušeli vytřískat bulvární kapitál z jeho podpisu petice milionu chvilek, ale on to "drze přiznal" a Babiš naopak drze řekl, že mu to nevadí. Ale od té doby jako by někdo zavelel a Blatný je hájený.

Přitom když posloucháte jeho tiskovky, tak neříká nic jiného než Prymula. Dokonce umí být ve svém projevu tak trochu hysterický, občas novinářům tak nepříjemně odsekne a pochybuju, že by Prymula držel tvrdší linii, než je držena teď. Zároveň náš nový ministr nemíní nijak rychle zvolňovat a používá pro to krásnou salámovou metodu. Když bude situace od příští středy dobrá až do další středy, tak pak od dalšího pondělka zmírníme opatření o jeden PSÍ stupínek... 

Vlastně se změnila jediná věc... Prymula nedodával hezké barevné slajdy, nedodával tolik tabulek a neměl tak pěkný název a logo pro protiepidemický systém. Když se ho ptali, tak odpovídal popravdě, že neví jak se bude rozvolňovat a stejně popravdě nevěděl, jak se bude přitvrzovat, protože nikdo netušil, která opatření zaberou a jak moc. 

Teď v pátek nám byl představen PES. Tedy protiepidemický systém.  A skutečně -  v pravém dolním rohu tabulky bylo vypracované pěkně stylizované logo jakéhosi raťafáka, který se v případě malého nebezpečí usmívá a v případě velkého nebezpečí vrčí. 

A ejhle... už se toho všichni reportéři chopili. Najednou se PES skloňuje ve všech sdělovacích prostředcích, používají se metafory o psovi, který vrčí, či se směje, u toho je pěkná tabulka plná barevných piktogramů a při jejím představování nám ministr jen tak mimochodem řekl, že tabulka je tabulka, ale rozhodovat bude vláda, respektive experti ve vládě, respektive vláda... 

Tabulka je pěkná, můžeme si sami vypočítat míru rizika, pokud se bude situace zhoršovat, bude se reagovat do tří dnů, pokud se situace bude zlepšovat, bude se reagovat až za desetidenní týden. ..ale vsadím se, že až dojde na vánoční nákupy, tak celé výpočty rizik vezme čert a pojede se zase podle toho, kdo a jak moc bude řvát. 

A já se ptám... vážně to bylo tak jednoduché? Stačilo novinářské smečce předhodit barevnou tabulečku, aby si měli s čím hrát a oni jsou spokojení, mají svého pejska a mají hezký materiál pro psaní článků? Takhle jednoduché to bylo a Prymula i Vojtěch to nepochopili? Kdyby udělali pro média něco podobného a pozvali si Máru Prchala, aby jim udělal pár pěkných obrázků, tak by to stačilo a klidně mohli být ještě ve funkci? 

Dojel Prymula na to, že jako postarší doktor nechtěl říkat nic konkrétně? Protože ve všem je velká míra nejistoty, nikdo neví, jak se co bude vyvíjet, neví se jaké velké zvíře má mobil na Andreje a tak se neví, komu se co zavře a kdo naopak bude mít výjimku, protože má na vládu ěnjaký klacek?  Prymula nechtěl ani naznačovat a jen opakoval, že situace je blbá.  Blatný naopak udělá přehled o mnoha proměnných a když se ho novináři ptají na budoucnost, klidně je odkáže, ať si počtou v jednotlivých okýnkách a bohorovně řekne, že všechny otázky jsou zopovězené jeho psí tabulkou.... a ejhle, ono to stačí. 

Možná prostě žurnalistické kuřecí mozečky potřebovaly dostat něco, co vypadá chytrře, sofistikovaně - prostě potřebovali hračku a když ji mají, už nezlobí...  

Jinak je všechno stejné. Nezměnil se expertní tým, Prymula stále někde radí Babišovi a vsadím se, že agent s teplou vodou Vrábel také nebude daleko. Stále se na vládě budou dohadovat, co ekonomika unese a budou porcovat půjčené miliardy a přemýšlet, kolik jim vynese na provizích ta či ona vakcína. Stále budou nakupovat zdravotnický materiál válečnou rychloformou a hodně jim uvízne za prsty. Stále všechno budeme vozit z Číny, stále bude ve všem bordel... ale novináři už mají svojí tabulku a než pochopí, že kromě obrázku pejska v ní není nic, co bychom nevěděli už dva měsíce, tak se většina kšeftíků dotáhne do konce. A když se dívám, jak se novinářům jejich nová hračka líbí, zřejmě se přestanou ptát na cokoliv podstatné a podezřelé. 

Naši presstituti sice nevěděli co chtějí, ale nedali pokoj, dokud to nedostali. A i když Blatný neudělá už nic jiného, podařilo se mu to nejdůležitější - poslal novináře ven, ať si tam pohrají se psem. 

Jestli tohle vymyslel přímo Blatný, tak už vím, proč si ho Babiš vyhlédl.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (89 hlasů)

Komentáře

In reply to by Josef (neověřeno)

Trvalý odkaz

přišlo všechno a v pohodě a řidiči šarmantní a slušní na losery nevypadali. Akorát na poště,když jsem kupovala 24 losů na advenťák mi přišlo divné,že se nemůžou platit kartou,ale jen hotové a že se musel vkládat do počítače každý zvlášť a přitom vždy zadat 3 políčka,takže jsem tam zkysla půl hodiny a ostatní ve frontě koukali na mne též velmi kysele.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hubu od ucha k uchu, vycení 32 zářivě bílých jak Redford, pukrle až k úrovní chodníku a ručkulíbám, spropitné by nebylo...tak málo ?

Maj cca 12 minut na balík, zarobit se dá, ale makat je třeba 10 hodin denně minimálně, věčně v nebezpečí pokut a ztráty řidičáku, nehledě na možné manko...
(měl jsem známého co mu patřila regionální kurýrní služba)
Prostě asi mají mezi zaměstnanci málo Pepků (Josef), věčně úslužných, usměvavých a ochotných....malá vada na kráse, probíhá toto jen na kydacím blogu....

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

pošlou esemesku,budu u vás do 5 minut nevim jestli to je bezpecne

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

U nás se pošťačky občas vymění za jiné (nedivím se, za ty peníze & odpovědnost bych šel taky radši do kasy v Lidlu) a pokaždé je podle toho s nimi jiné pořízení: tu lepší, tu horší.

Měli jsme tady i jednu, která měla tak dlouhé umělé nehty, že nebyla s to vložit dopis do schránky.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Alef Nula (neověřeno)

Trvalý odkaz

by urvala i Pogačara na TdF. Denní trénink se zátěží.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

I muslimské děti v Německu a ve Francii se těší, až budou nevěřícím řezat hlavy.
---
Učitelku v berlínské základní škole šokoval jedenáctiletý muslimský žák, který jí vyhrožoval stětím hlavy. Student již předtím uvedl, že čin čečenského islamisty, který zabil francouzského učitele, je správný. Podobně se vyjádřili i někteří muslimští žáci na základních škole ve Francii.

Incident se stal na berlínské základní škole Christiana Morgensterna ve čtvrti Spandau. Učitelka vysvětlovala žákům, že rodiče by měli přijít na rodičovskou schůzku. „Řekla, že tyto rozhovory jsou velmi důležité, protože se během nich adresují problémy. Rodiče, kteří nespolupracují a neúčastní se, musí počítat s následky,“ sdělila listu Tagesspiegel ředitelka školy Karina Jehnicheová.

„Pokud se tak stane, protože moji rodiče nepřišli, pak vám udělám totéž, co udělal (čečenský) mladík učiteli v Paříži,“ odvětil jedenáctiletý žák.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/francie-nemecko-berlin-zaci-chla…
---
Více informací v odkazovaném článku. Jak se nám ti muslimové krásně integrovali, ani starému Riemanovi s Lebesguem se o tom nesnilo. - Nejlepší by asi bylo preventivně se semknout.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

to není povolání,ale diagnnóza ,to nemůže dělat jen tak někdo

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

krůty,tim to líp snášejí

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

pablb kdysichodil do školy,takže učitelky si užili své

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Ráno jsem zahlédla titulek a zajásala – konečně moje téma! Na novináře já totiž nadávám úplně nejradši. Naivně si myslím, že by měli kultivovat, vzdělávat a informovat a oni ani jedno z toho nedělají, naopak vulgarizují, vytváří vlastní pseudorealitu a lžou. Jenže než jsem dočetla první reakce, už jsem v duchu psala o něčem úplně jiném, než jsem původně chtěla. Pak už zas nebyl čas, pak jsem odpovídala na reakce a pak už se mi do toho narychlo nechtělo.
Mám představu, že každý autor je asi rád, když se článek diskuzí rozvíjí a musí cítit zklamání, když takové krásné téma většina z nás jako z flašinetu opět zamění za covid.

Vím, že není všem dnům konec (snad) a jak se znám, tak sama sobě si to určitě vynahradím jako OT :-), až tu budete zase pěstovat brambory, rozebírat auta či válčit.
Chci tím Vidláku jen říct, že mne opravdu mrzí, že zůstala nevyužita Vaše pěkná rozehrávka a já jsem k tomu přispěla nemalým dílem. Za mne velká omluva.

Všem přeji dobrou noc

Průměrný počet slepic: 2.6 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

https://www.osel.cz/11463-pravdepodobnost-zasahu-zeme-apophisem-v-roce-…

:-))) Dovolil jsem si vložit odkaz, když máme ten sváteční den, den kdy moc v našem mikrostátě převzali kluci z prognosťáku. :-)))
Více by nám k tomuto významnému datu mohl prozradit Aleš Hušák, co Aleši???

Táááák a je to tady, už se nám to krátí, užívejte života, za cca 300 let po nás (lidstvu) nezůstane stopa na planetě.
Planeta to ustojí, my sotva. Věřte nevěřte nikdo nebude vědět, že jsme tady v roce 2020 řešili koronáče či systém PES. :-)))
Hodně štěstí !
...smyčka se utahuje, hlavně se nenechat vtáhnout!

Zatím bez slepic