Trumpův vánoční projev

Autor
Štítky

Tady ho máte i s českými titulky: 

https://www.youtube.com/…ogo

Pečlivě jsem si celý projev vyslechl. Podíval jsem se i na Trumpovu mimiku, gestikulaci a tak vůbec. A musím říci, že fakt nevím, jestli to něco znamená. 

Samozřejmě, Trump řekl něco, co se v amerických dějinách ještě nikdy nestalo. Zpochybnil výsledky voleb nikoliv kvůli chybám. Nikoliv kvůli fejsbůkovým kampaním. Nikoliv kvůli vměšování Putina do voleb.  Zpochybnil je kvůli podvodům. Podvovům, kterých se dopustili normální standartní američané. Žádní přistěhovalci či migranti se svými radikálními požadavky. Žádná mexická mafie drogových kartelů. Žádní ilumináti nebo židovská lobby. Dopustili se toho podle Trumpa státní úředníci a politici za demokratickou stranu. 

Ještě bych vypíchl jednu věc - Trump nezpochybnil volby ani v jednom z republikánských států. V všech případech jde o státy dlouhodobě řízené demokraty. 

Trumpův projev slyšely miliony američanů. Člověk by tak nějak čekal, že se neco stane, protože přesně takhle nám to líčí americké filmy. Prostý americký člověk se nasere, vytáhne svojí pušku a jde zachraňovat svět proti zlotřilému šmejdovi, ať už je to kdokoliv. Ať na USA přijde jakékoliv nebezpečí, obyvatelstvo vychované ve svobodě a demokracii vezme situaci do svých rukou... 

Hele a ono nic. Ticho. 

Po tomto Trumpově projevu zůstává jen jedn otázka... je to ticho před bouří a nebo ticho strachu, ovládané vědomím, že se stejně nic nemůže změnit? Čekají miliony američanů na to, až je Trump vyzve k odporu proti úřadům? Čekají na rozkaz svého vrchního velitele a na ospravedlnění toho, aby mohli zahájit novou éru amerických dějin? Nebo je to všechno zabité a Trump může mít stokrát pravdu, ale nikdo mu jí nevěří, nikdo s ním nepůjde a celý ten projev je jen ospravedlněním vlastních selhání? 

Vracím se k tomu, co říkám už od prezidentských voleb. Na takovéto bezprecedentní zpochybnění voleb buďto musí přijít další bezprecedentní krok, protože pokud nepřijde, spáchá tím Trump ještě velkou škodu na současném americkém establišmentu, ale jinak se nestane vůbec nic. Někde zůstane zasunuté vědomí, že USA jsou další jihoamerická republika s letadlovými loděmi, kde si jakási doposud neodhalená elita bude dělat co chce. 

Trumpův projev byl velmi energický, rozhodný. Jako by dával Bidenovi ještě šanci, aby to vzdal sám. Aby se sám přiznal, protože by to bylo nejlepší řešení.  Trump vůbec nevypadal tak ubitě, jako v půlce prosince, kdy  mu soudy zamítaly veškerá podání. Rozhodl se? Půjde do zápasu po kterém buďto zvítězí nebo skončí na elektrickém křesle?  Nebo je to poslední pokus o ospravedlnění vlastní končící éry? 

Nikdy jsem se netajil tím, že v Trumpovi zase nevidím nic tak velkolepého a výjimečného z čeho bych se měl posadit na prdel. Bral jsem ho jako první prezidenta v dlouhé řadě, který bude muset američanům vysvětlit, že už nejsou taková velmoc, jak si původně mysleli. Viděl jsem v něm vlastně jediné pozitivum. Ví, kde leží Česká republika a neplete si ji s Čečenskem.  Ale jinak jsem v jeho stylu vlády a diplomacie žádnou genilitu neviděl. Líbilo se mi, že nezačal žádnou válku, ale na poli diplomacie se pohyboval jako buldozer na golfovém hřišti. Někdo by mohl říci, že to mělo něco do sebe. Nejsem si tím jistý. Diplomaticky začal stavět zeď kolem celých USA, zapudil své přátele, nepřátele utvrdil v nepřátelství a zase o něoc víc zařídil, že je nebezpečné být nepřítelem USA, ale být přítelem je smrtící.  Měl jsem z něj dojem velkolepého tlučhuby, něco jako u nás z Okamury. Doteď se zdráhám uvěřit, že by právě tento americký macho měl dost odvahy na něco tak bezprecedentního, jako neuznat volby se všemi riziky z toho plynoucími. 

A to pozor... nijak nezpochybňuju to, co říkal.  Jen si myslím, že mluvit je málo.  Velcí mužové dějin pak udělali ještě ten další krok. 

Udělá ho i Trump? Stále nevím. Ale můj dojem se po tomto projevu posunul maličko víc směrem, že to udělá. Stále to podle mě osobně není 50:50, pořád si myslím, že je větší šance, že to Trump neudělá. Ale může to být také z jeho strany jen kamufláž. Potřebuje tu druhou stranu ukonejšit. Aby se nemohla připravit na případnou protiakci. 

Zkusme si dneska říci, co nastane po 20. lednu. Kdo nakonec bude nejblíže pravdě, získá titul kydařského Nostradáma. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (61 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Biden bude 20. 1. 2021 instalován jako prezident USákova a na Trumpa se postupně zapomene.

Průměrný počet slepic: 4.2 (26 hlasů)

Přesně tak, nestane se nic, řeči se povedou a voda poteče dál.
Trump potřebuje čas na to, aby si uvědomil, že prohrál. Nemá nikoho komu by mohl poručit a je i otázka zda by chtěl. Osobní ztráty by byly velké, možná fatální.

Průměrný počet slepic: 3.5 (20 hlasů)

Ještě bych Laca doplnil. Bidet exne do dvou let a amerika bude mít první barevnou(temnou) prezidentku. Jak už nám roky predikuje
hollý ůd. Trump jistě uvažuje a zvažuje možná silová řešení. Ale mohlo by to přinést velmi těžké následky. A za toto nést odpovědnost, na to prostě nemá koule.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

<a href="http://abuyzithromaxi.com/ ">can azithromycin treat uti</a>

Zatím bez slepic

buy levitraA without rx <a href="https://vskamagran.com ">kamagra 100 mg on line</a> Nizagara Tablets

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

jako šmejd.

Průměrný počet slepic: 4.8 (31 hlas)
Trvalý odkaz

Pro zbytek světa asi bude nejvýhodnější, pokud vzájemně na sebe vytáhnou haldy špinavého prádla, třeba i trochu krvavého a nakonec se Biden stane prezidentem. Přestože demokrati Trumpa nesnášejí tak bych řekl, že v mnohém na jeho zahraniční politiku navážou. Všechno to ale spíše značí, že má Amerika velké problémy o kterých nikdo nechce moc hovořit. Samozřejmě jde jen o prachy.

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

korespondenčními hlasy šlehnutých volbách 2017 kdy TOP 09 se zázračně zvedla na 5,3 % a STAN na 5,18 během výpadku proudu.
NIC !
Jedná se o stejný režim, u nich jako u nás.

Průměrný počet slepic: 4.8 (47 hlasů)

Nebyly ty volby, kdy Top nasbírala hlasy během výpadku proudu, kolem roku 2013?

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

je

Průměrný počet slepic: 1.5 (22 hlasů)

In reply to by copsall (neověřeno)

Trvalý odkaz

jsem nikdy nevolil a volit nebudu. Mám jiné preference.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

Pak jsem se podíval že v roce 2013 měla TOP 09 11,99 %, to by asi těžko rozhodly hlasy z ciziny, ty tzv. "korespondenční".

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

Šlo o volby 2017, výsledek 5,31%.

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

Běžné myšlení leckoho : zpochybnil Petrpavla, tak mu honem dát pět slepic. Bez ohledu na pravdu...viz ta níže.

Právě proto mě přestává bavit se k čemukoli vyjadřovat. Nejde o kritiku zdejších diskutérů, ale diskusí a politiky obecně. Nehledá se pravda a lež, ale ideologičtí přátelé a nepřátelé. Neposlouchají se argumenty, nečtou se fakta, nezvažují se varianty, ale prskají se jedno nebo pětislepice.

Průměrný počet slepic: 2.9 (15 hlasů)

výše, to v 05:28.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale jinak jsem celkem zdráv :)

Průměrný počet slepic: 2.4 (5 hlasů)

v tomto slzavém údolí od nepaměti.
I tolik celebrovaná demokracie za Perikla (údajně to prototyp demokratického " vůdce") byla o stranění, aspoň Plutarchos to takto viděl.
A o korumpování davů (pompezni stavby, vznosné řeči...)..

Slepice je vynikající na polévku. Avšak kohoutí polévka - to je teprvá něco !!

Dejme si raději pokračováníčko spadající pod koncept zvaný " Protokoly neomarxistických mudrců" :
"...Humanistický, neautoritářský postoj raného křesťanství je dobře vidět na duchu i textech celého Ježíšova učení. Ježíšovo prohlášení „království Boží je uprostřed vás" (L 17, 21) představuje prostý a jasný projev neautoritářského myšlení. Ale jen o pár staletí později, když křesťanství přestalo být náboženstvím chudých a pokorných rolníků, řemeslníků a otroků (am ha-arcc) a stalo se náboženstvím vládnoucí vrstvy římské říše, začal autoritářský proud v křesťanství převládat. Přesto spor mezi autoritářskými a humanistickými zásadami v křesťanství nikdy neskončil....(...).....Zatímco v humanistickém náboženství je Bůh obrazem vyššího já individua, symbolem toho, čím člověk potenciálně je nebo čím by se měl stát, v autoritářském náboženství se Bůh stává jediným vlastníkem toho, co původně patřilo člověku: jeho rozumu a lásky. Čím dokonalejší bude Bůh, tím nedokonalejším bude člověk. Člověk dává Bohu to nejlepší, co má, a tím se ochuzuje. Bůh teď má veškerou lásku, moudrost a spravedlnost - a člověk je o tyto vlastnosti připraven, je prázdný a ubohý. Začal pocitem malosti, ale nyní je zcela slabý a bezmocný. Všechny jeho síly byly projektovány do Boha. Naprosto stejný projekční mechanismus lze pozorovat u mezilidských vztahů masochistické, submisivní povahy, kdy jedna osoba uctívá druhou a připisuje jí všechny své schopnosti a možnosti. Jedná se o mechanismus, který vede lidi k tomu, že obdařují vůdce i těch sebenelidštějších systémů nezměrnou moudrostí a laskavostí...."
(E. Fromm)

Průměrný počet slepic: 3.6 (13 hlasů)

je polévka z volského ocasu (myšleno, jak napsáno, žádné jinotaje v tom nehledejte).

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

(myšleno, jak napsáno, žádné jinotaje v tom nehledejte).

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

vocas (nebo obráceně, stále bez jinotajů). Některé ocasy/ vocasy taky nemusím, ale polévka, dobře uvařená z hovězí oháňky/ voháňky, je lahůdka. Kdo neokusil, neuvěří.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

na Trumpovy kecy zareaguje oněch "dolních deset mio" (vím, že jich je třista, ale v Čechistánu se říká deset), když můžou mít pušky a mají hrdost a blablabla...

Tak těch "dolních" neudělá vůbec nic.
Za prvé Národní Garda.

Za druhé - jít do rizika ztrát má opravdové koule jen nemnoho z "člověků". Tedy podle mne prakticky nikdo.
A dnešní Amíci už dávno nejsou ti legendární pionýři z holywoodských filmů, kteří měli jedno až dvě spřežení před wagonem (povozem), na němž vezli celý svůj majeteček a byli ochotni se prostřílet až k Pacifiku.
A znovu budu otravovat se svým marxistickým heslem, že dělníci nemají co ztratit, pouze své okovy.
Kdysi byli kapitalisti blbí, protože nedali lopatám nažrat. (A stejně se stalo hovno, i když byly stávky a demonstrace a mrtví a hlad...)
Dnes jsou kapitalisti chytří, bo v Ušákově mají propracovaný systém potravinových dávek, ne němž ti nejpotřebnější visí zcela bezvýhradně.
Neboli nemají nejmenší ŠANCI se ze systému vymanit a
nemají nejmenší ZÁJEM se ze systému vymanit.
Proč by to dělali, když mají BEZPRACNOU stravu zajištěnou?

Nu a další vrstvy ušácké společností mají VŽDY co ztratit. Jak říkávala moje babi, nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůře. Takže ke ztrátě okovů a ničeho dalšího je ještě cesta dlouhá...

Průměrný počet slepic: 4.8 (39 hlasů)

že Trump se rozhodnul do těch nejchudších zašťourat klackem.

https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/clanek/miliony-americanu-jsou…

Průměrný počet slepic: 2.9 (7 hlasů)