Sám se sebou

Autor
Štítky

Je to samozřejmě zase o covidu, ale jen okrajově. 

Všiml jsem si toho už při první vlně. I když to bylo formulováno tak, že lidem chybí širší rodina, fitko, příroda, kultura, přátelé atd., tak ve skutečnosti se jednalo o to, že lidé nedokáží být sami. 

Nejvíc bych to asi připodobnil k závislostem. Kubáč pěkně do detailu popisoval jak fungujou v mozku neuroreceptory, které pak drogy kopírují a mají takový a makový efekt. Pak jak se mozek snaží se s "podvodem" ve formě drogy vyrovnat, přenastavuje si citlivost a tak vzniká závislost. 

To vysvětlil pro normální drogy, alkohol a nikotin, tišící prášky a nakonec zmílil i nedrogovou závislost, jako je gamblerství a vysvětlil, že to může fungovat vlastně pro všechno. Mechanismus opět stejný, jen iluzorní odměna v případě gamblerství nebyla podána ve formě drogy jenž ovlivňuje mozek, ale tělo si ji vytvořilo samo na základě iluzorního vítězství, které provokovalo tvorbu neurotransmiteru. 

Takhle pak můžeme brát jako drogy skoro všechno, někde už to má pojmenování jako závislost - shopaholic, workaholic, sexoholic jindy to má jen rysy závislosti jako přejídání se, adrenalinové sporty, normální sporty, politická aktivita, neziskovkářství, sluníčkaření a spasitelství nejsrůznějších druhů, a někdy to člověka ani netrkne, jako u rodičovství a všimnete si toho třeba, až když v TV vidíte třeba vesnickou maminu 20 minut mektat o tom, jak dospělej syn ještě bydlí u rodičů (a jak by měl žít samostatně), aby pak při jeho nesmělém náznaku, že se teda odstěhuje, byla proti s tím, že tam "bude sama" a "bude jí smutno". 

To "bude smutno" a "bude sama" jsou právě ty momenty, kdy "si šlehne" dobrý pocity v podobně potomkova ujištění, že u ní zůstane. Stejně tak, jako si někdo jinej jako prostředek na špatnej pocit ubalí jointa, šňupne kokain, dá crack nebo kulturně prastarý alkohol či novější nikotin. Nebo třeba něco rozmlátí, na něco nastříká své grafiti, zamachruje si v hospodě. Někde se serve - nemusí to být vždy subtilní. 

 Ta venkovská mamina by se nejspíš urazila či rozhádala, obvinila vás ze všech zel, kdyby se jí řeklo, že syna mentálně kastruje, ale přesně to dělá. Nechtěně, ale přeci jen napůl vědomě, protože hlavním cílem je si pomocí mladýho něco svého řešit.  

Workaholici si v podobně nepříjemný moment jdou udělat nějakou práci, ne jako prostředek k dosažení něčeho, ale jako prostředek k vyhnutí se něčemu jinému. Uspokojení z udělané práce (emotivně příjemné či neutrální) zaplaší nepříjemnou myšlenku na to něco, co by hlavně měli řešit. 

Práce vyžadující soustředění vás zabaví a zaměstná mozek, který se pak nemůže zabývat tím, co by měl. - Samozřejmě, že normálně to není snadno k rozeznání od člověka, co má jen moc práce (nebo se jen bojí, že to ostatní "neudělají tak dobře" a neumí delegovat), ale přeci tam je drobný rozdíl. Správně řešíte problém s dětma jako problém v práci. 

Workaholic radši zůstane v práci dýl, jen aby nemusel nemusel řešit ty skutečně nepříjemné osobní problémy.

Je to pořád dokola to samé schéma. 

Třeba Kopecký (se Zázvorkovou) takhle dotlačil svoji dceru k sebevraždě. Než by se jí věnovali a řešili její problémy, tak radši vysedávali po barech a hospodách s kamarádama (taky droga), Kopeckej honil děvky (droga), samozřejmě pracovali a pracovali (droga - hraní je práce, ale současně to je zábavná práce, ve které navíc předstíráte, že jste někdo jiný, takže v ten moment nejste sám za sebe). Pak ji Kopecký sem tam koupil nějakej dárek - ne jako dárek, kterým chcete dát něco pozitivního, ale jako dárek-vykoupení za něco, co jste udělali špatně. Což dcera správně chápala jako prohlášení: "Jsi otravná povinnost, rád radši draho zaplatím, abych s tebou nemusel být." Což je pro dítě drsný zážitek. Na to reagovala manifestačními sebevraždami, z nichž se poslední nedopatřením povedla díky pozdnímu příchodu matky.

Druhá jeho dcera skončila na psychiatrii a podle vlastních prohlášení se tam cítí nejlépe. (Když nic jinýho, tam aspoň chápou, že může být nasraná na, pro ostatní zábavného, tátu). 

Při snaze o celkový pohled na to, co se letos děje při covidu, to vypadá, jakoby plno lidí přišlo o své drogy a zmateně a poplašeně pobíhají odnikud nikam, jako mravenčkové, jimž se kopne do mravniště.

Jakoby se už nemohli udržovat ve stavu psychické rovnováhy pomocí vnějších šidítek a horečně hledali, co by. Najednou je spousta nenápadných drog pryč, absťáky tady a každej nesmysl dobrej, ke zbavení se nepříjemných pocitú.  

Jakoby ani problémy neuměli řešit. 

Pro upřesnění, jestli se hospodkému hroutí podnikání, tak považuju za docela racionální, že protestuje (otázka je jak), ale štamgasti, co "musí" jít do hospody, tam už to racionální není. 

Nikdo nemusí chodit do hospody. Ani alkoholici ne. I flaška rumu denně se dá vypít doma jako nic a nezabere to ani moc času. 

Doma se dá cvičit a nikdo "nemusí" chodit do fitka. 

Tohle je chlap, co sedí na ve vězení samotce a cvičí v cele. Tak jaký pohádky, že to nejde? 

https://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Bronson_(prisoner)

Nikdo "nemusí" jet na dovolenou. Doopravdy ne. Na dovolený se nejezdí snad ani sto let. Každej může sedět doma/na chalupě. Jestli zůstanete v paneláku na Proseku, místo abyste se přestěhoval na deset dní do paneláku na Malorce, tak se pro vás nic skutečného nezmění. Jestli se válíte na sluníčku na pláži mezi spoustou dalších lidí, tak se můžete zrovna tak válet sám na karimatce na balkóně.  

Doma v karanténě se dá žít bez skutečných velkých problémů. Když lidi přežijou nedobrovolně ve vězení či dobrovolně v klášterní cele, v podzemní jeskyni simulující let na Mars, odlehlém majáku, sólo pobytu v Antarktidě, přezimování na Klondaiku a další a další, tak by to měl dokázat každý. Zvláště s přístupem k internetu. 

Známí, co byli v Dublinu, popisovali první dojem jako "Nikde žádní lidé". Celkem logické, když je populace rozdělená na dvě skupiny, které si jdou natvrdo po krku. Samozřejmě, že někdy vylézt musí, ale když doopravdy nemusí, radši jsou doma. 

My teď vidíme kolem sebe 

Venku je nebezpečí, zůstávám doma. - To je racionální.

Venku je nebezpečí, "Já to nechci slyšet" - je iracionální. 

Venku je nebezpečí, "To si vymysel Babiš" - je iracionální. 

Venku je nebezpečí, "Musím ven, protože... moje svoboda" - je iracionální. 

Jak to je, o tom ovšem ve skutečnosti nejde nikoho přesvědčit - protože to si musí každý uvědomit sám, jak to je, a nikdo si nic za nikoho uvědomit nemůže. 

Tohle je pořad ČT o lidech, kteří jsou sami, z nějakých náboženských důvodů.https://www.ceskatelevize.cz/porady/1185258379-cesty-viry/320298380030004-sam-se-sebou/

Skutečně sama byla jen žena na třetí a šesté fotce. Nějaká budhistka, co doopravdy byla sama zavřená doma a meditovala. 

Sama tam říká: "Během tý meditace vnímáme nádech, výdech, a když přijdou myšlenky, tak je necháme přijít, ale necháme je i odejít. Snažíme se je zachytit a nerozvíjet je a smyslem je být tam kde zrovna jsme, vnímat tu situaci tak, jak je a správně na ně reagovat a k tomu ta zenová meditace je vlastně takový tréning, k tomuhle. 

Bývá to často i takovým pravidlama na těch sólo ústraních, že člověku se vynoří věci, který se mu třeba nepovedly nebo byly nepříjemný, takový problematický situace a točí se tam pořád dokola, v hlavě, jako bych lezla do nějakých zasutých šuplíků a tam... a často to byly chvíle, kdy jsem... třeba už jako dítě udělala nějakou chybu nebo někomu ublížíla, i když třeba né úplně vědomě, takže to byly takový jako docela bolestný chvilky. Ale bylo... bylo dobrý jima projít, si něco uvědomit, obrečet to třeba..."

Šla si do ústraní klidně i na tři měsíce a ani ji lidi nějak speciálně nechyběli. Po tom měla dle vlastních slov větší sebedůvěru a nezávislost. 

Když pak šla na další, zase už společné meditace, tak si už uvědomovala, že když "nás něco ruší, a když tomu věnujete pozornost, tak víte, že je to něco ve vás." ... "Nás nemá co rušit. Zvuk je jenom zvuk. Pohyb je jenom pohyb. Když k tomu nepřidáváme žádný "to mi vadí, tohle mě ruší", tak tam žádný rušení není." 

Taky říkala, jak "si uvědomuje, že má tendenci utíkat od věcí" (óóóó, kdyby si to tak uvědomovalo více lidí) "a stává se jí to pořád dokola. Třeba jde za něčím příjemnějším jako jít do přírody." Nebylo pro ni těžké být sama (protože i pracuje sama), "ale těžký bylo se vypořádat s tím, co uviděla ve svý mysli, co se běžně nevidí" (a co nikdo moc nechce vidět, protože by pak nevěděl, co s tím - takže radši hledá jak to rychle odpálkovat). "Běžně, když se vám objeví něco nepříjemnýho, tak od toho odejdete, je spousta příjemných věcí, podívat se na pěknej film, dát si kafíčko. Tam nemůžete (jako na meditaci), tam jste prostě s tím, co se vám děje, tak s tím zůstáváte." Podle ní je dobré si tím projít. "Strašný věci vůbec nejsou strašný, jsou malinký." 

Podobnou věc, i když z jiného úhlu, kdysi popisoval nějaký sólo-námořník. Viděl jsem ho v osmdesátkách v kině, byl to Čech a vyprávěl, jaké to je na sólo-plavbě, měsíce sám na moři a poklidně vysvětloval mimo jiné, že tam máte klid a čas, takže se vám vybavují věci a situace z minulosti, vy máte čas si je promyslet a pak se vám stane, že se vrátíte a s někým se už ani nechcete stýkat. 

Takže když zas někdy budete mít chuť si zapálit cigáro, nalejt pivo či panáka atd. nebo jen takovou prkotinu, že budete místo vakcíny budete psát vachčína, abyste si ulevili, tak můžete přemýšlet, co je vlastně za tím. - Sami pro sebe, protože vysvětlit to ostatním, to jistě budete umět perfektně. Nikdo vám to nedokáže. - To sobě se to blbě okecává.

Za covidové krize se dá vyrůst, zakrnět i pokřivit se. 

Jako za všech krizí.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.2 (171 hlas)

Komentáře

Absolvoval jsem 2 roky ZVS v prostředí bývalého zrušeného politického lágru. Žili jsme tam, kde žili muklové i vojenské vězení bylo to, kam dávali mukly. Jediný rozdíl mezi námi a těmi mukly byl ten, že my jsme se tam dostali na základě povolávacího rozkazu a ti vězňové na základě rozsudku.
Přesto jsem si ale dokázal vojnu zařídit tak, abych nebyl systémem semlet.
Targusi jde o IQ, možná trochu i o štěstí.

Průměrný počet slepic: 2.8 (5 hlasů)

mám bezva historku, ale to bude delší.
Nechám si to případně na nějaké odlehčené téma - vzpomínky na vojnu.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Tenhle přístup mi velice silně připomíná film na téma obrana Stalingradu.
Kde fakticky zbytky rozprášenejch jednotek, jednotlivci, sovětů se náhodou sešli v jednom baráku, kterej bránili.
A vyskytla se tam žena, matka s dítětem, která šla někam sbírat zbytky obilí.
A když jí vojáci bránili, že tam jsou už Němci, tak silně držkovala, že už tam byla kolikrát a nic se nestalo.
A když ji němci i s dítětem a dalšími pochytanými civily upalovali ve vraku tramvaje, najednou se stalo.
Fakticky na její, a nejen její, debilní přístup - nic se nestalo - nebezpečí je minimální, doplatili ti vojáci co jí a ostatní šli pomstít/zachraňovat.
Víra sice hory přenáší, ale jen občas, většinou huntuje životy, pokud se vypustí realita.

Průměrný počet slepic: 3.7 (35 hlasů)

.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

od Dürrenmatta. Tam taky jeden pravověrný říkal, že pokud věří, nemůže to dopadnout špatně. Holt dopadlo, ještě je třeba také zdravý selský rozum.

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

kdo či jaký je autor. Tak nějak té filmařské historce nevěřím/umělci /, i když mi silně připomíná "některé" naše nynější spoluobčany.
Proč nevěřím, v čase, který popisuje už muselo být dost poničené. nevím, kolik lidí všech tří stran tam skončilo svou pouť, ale to místo má zvláštní atmosféru, nevím jak teď, ale těch - opravdu jen pár domů z před - pečlivě opatrovali. A koukavše se zvrchu od mohyly na město, je vidět podle domů jak máálinko se zachovalo..

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Cmoud umi prekvapit, nekoho i nastvat ze tam nema zamichany zensky
pekne ty

Dost lidi by tu samotku pro probrani potrebovalo, ale jak pise nekdy se to nemusi podarit

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

1. Samota je krásná. Osamělost - ta je na hovno.
2. Jasně, že bez spousty věcí/akcí/činností se lze obejít. Ale pokud je to nutné, což teď celkem je. Dovolenou lze sice strávit na balkóně paneláku, ale oproti lybijskému moři se na něm o dost hůř plave. Plavat lze sice i v Otavě, ale to je spíše koupání než plavání. Nějakých šest, osm kilometrů za den se v ní plave opravdu blbě. Když to není nutné, proč si odpírat příjemné věci? Lépe: Až to nebude nutné, proč si odpírat příjemné věci?
3. Ten osamělý plavec byl nejspíš Konkolski? O jiném našem osamělém jachtaři v osmdesátých letech jsem neslyšel. To byl jistě zajímavý člověk, tak trochu magor. Asi víc Polák než Čech. Ovšem nevím, zda by slyšel na tézi, že osamělá plavba je nadstavba, bez které se lze obejít a trávit čas na balkóně. že by také před něčím utíkal?

Celkem se mi dnešní text zamlouvá, navádí k zamyšlení, takže díky autorovi s přáním šťastného vykročení do nového letopočtu.

Průměrný počet slepic: 3.8 (19 hlasů)

Taky vše nej do nového roku. Všem ostatním taky.

-----------------------------

Možná to byl ten Konkolsky, ale nevím to, jistě. Možná už byl tou dobou v emigraci. Mohl to být i Rudolf Krautschneider nebo někdo třetí.

Jestli zvládl osamělou platbu, tak by zvládl i samotu na balkónu/v bytě.

To obráceně je to problém.

--
Až to nebude nutné, proč si odpírat příjemné věci? - Až to nebude nutné, nebude k odpírání důvod. Jen je potřeba se toho dožít.

---
Obeceněji a z jiného úhlu. Orgán, který se nepoužívá zakrní. Schopnosti také.

Jak je psáno: "Nevíš dne ani hodiny."

Dodávat příjemné věci bez příslušné námahy, to je právě sama podstat principu drogy.

Příroda nás postavila kolem principu "námaha - odměna". Moc odměn = ztráta citlivosti a schopností.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máte recht. Ale ony ty příjemné věci zpravidla nějakou námahu stojí. Na plavání, mnou zmíněné, je třeba vydělat, pro devět lidí už je to docela dost. A to vydělávání může být dost namáhavé.
Zpravidla to bývá "něco za něco".

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

VŽDY je něco za něco.

Jedna každá radost (pleasure) se platí.

Když si neodedřete endomorfiny a ošidíte tělo drogou, tak pak budete mít absťák.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nepovažoval za nutné bát se covidu, ač byl v rizikové skupině. Dostal covid a zemřel. Kdyby seděl zavřený doma celý rok nebo dva, mohl žít déle.

Celý živou kouřil, pil a jedl nadmíru uzené. Nakonec dostal rakovinu a zemřel. Kdyby nekouřil a nepil a nejedl nadmíru uzené, mohl žít déle.

Průměrný počet slepic: 3.4 (9 hlasů)

Měl jsem (a mám) kolem sebe až příliš mnoho případů, kdy "žít déle" opravdu už nestálo za to. Dlouhé roky v bolestech a s myšlením už zcela mimo.
Já o moc dlouhý život nestojím.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

přirozená rychlá rána z milosti kolem pětadevadesátého roku. Mému strýci se to podařilo, otci bohužel ne, přišlo to už v 88.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

https://cs.wikipedia.org/wiki/Richard_Konkolski

Toho pána se neodvažuji soudit.
Proč se vrátil zpět, si troufám odhadnout velmi dobře. Moje příbuzná měla v Ušákově známou, která tam utekla v r. 69.
Prožila tam neuvěřitelně tvrdý život, o jakém se rozhodně filmy netočí.
Finále - po dovršení důchodového věku neměla finance ani na to, aby se mohla vrátit zpět do Česka. Na venkov nechtěla a na byt v Práglu už nedosáhla, tenkrát stál asi 3 mio, už si to nepamatuju.
Její vlastní dcera plus jedna adoptovaná - mlčení, neboli jak já říkám - velký mlk. Asi mají samy co dělat, aby se proplácaly, o nějakém dochování rodičů nemůže být ani řeči.

Průměrný počet slepic: 4.5 (14 hlasů)

V USA to je ostřejší. Hraje roli vaše osobnost i náhoda.

Na to, jakej byl Vaňo někdy bez rozmyslu, uspěl docela dobře. Zde několikrát zmiňovaný Šopor zatím vypadá, že neví nic moc, co se sebou. Jsou lidi, co mají nějakou žádanou specializaci, nějakej cíl, ti uspějou. Jsou lidi, co mají vysloveně smůlu a neuspějou ani přes snahu a výkony.

Někdo má ze změny země velkej problém, jinej je po pár letech na stejný dráze, jako byl, někomu odpadne ten jeden balvan, co ho stahoval dolů.

Forman tuhle mluvil v TV a říkal, že spousta úspěšných režisérů přišla do USA a nic. On a Polansky uspěli, podle Formana taky dost proto, že se vracet nemohli. (Taky žil asi rok v hotýlku, kterej ani vždy nebyl schopen zaplatit a jedl hlavně sýry z ochutnávek v supermarketech).

Filmy se točí o tvrdých životech pořád. Co jinýho jsou ty filmy jako Tenkrát na západě, Francouzská sojka, 8 mm, 8 míle atd. To jsou drsný věci. Carrie je sice horror, ale kontext sám je o drsné šikaně mezi dívkami. Řeka je o hospodářské krizi na venkově, Prime Cut je o obchodování s mladejma holkama, LA Confidential o prostituci a policejní korupci.

Ten chlápek, co natočil dokument Super Size Me (jedl jen v mekáčích a ty největší porce) natočil taky dokument o tom, jak se žije za minimální mzdu. Oni to měli tak nějak jenom jako, ale za chvíli to na ně taky začalo doléhat. Jen oni s tím za měsíc sekli, kdežto sousedi se třema dětma to měli jako past.
Větší rizika a větší šance.

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

něco k psychickým "úletům" osamělců na širém moři - při nedostatku podnětů a monotónním denním režimu začne mysl "dotvářet realitu".
https://neviditelnypes.lidovky.cz/zviretnik/atlantik-azory-plavba-more-…

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

např. neustále vinit jakési záhadné neomarxisty, a přitom nemít jasno ani sám v sobě.
Chápu ale ty, kteří potřebují mít pro těžko pochopitelné procesy celospolečenského rázu nějaké pojmenování , např. kvůli tomu, aby bylo možné jejich vlastní role napsat tak, že oni nemají s těmi neomarxisty nic společného, oni jsou nad věcí, zejména když si po ránu zameditují. A že se sdružují do různých sekt. je totiž těžké to břemeno, když by ho měl nést člověk sám......přetěžké, to by jednoho rozdrtilo.

Na pivo nemusím jít.
Ani na ryby. Nebo na rande. Na čumendu k řece. Na čumendu ke knize. Na čumendu za milenk...eh, někam.
V podstatě musím jen pít, žrát , chcát a srát, k čemuž však nepotřebuji číst sáhodlouhé traktáty...
Ostatně musím je vůbec číst ?
A psát a publikovat ?
:-D))))))

Jeden fakt trefný citát , ale už nevím od koho:
„Maloměšťákem není ten, kdo prohlásil za maloměšťáka někoho jiného.“

Průměrný počet slepic: 3.6 (20 hlasů)

Trefný? Prohlásím někoho, že je sprostý hovado, automaticky nebudu sproťák? Citát není trefný, ale nemslný, omlouvající, že sám selhávám, ale ukázal jsem na druhého co selhal taky, takže si lžu do kapsi, že nejsem jako on...

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

masám nečesaným a nemytým nic neříká, NEOžel dycky na to zapomenu.
Omlouvám se vám.

Je to spíše o tom, aby se lidi jako vy zamysleli. Nebo např. lidi, kteří viní neomarxisty z rozvratu té společnosti, kterou oni sami minimálně svou nečinností rozvracejí. Nebo praví křesťané, to jsou taky zajímaví cílové (srovnej hájové) ....a cílenky (divnoženky).

Je to tak, takhle to funguje...proto samozřejmě je tento citát TREFNÝM , ostatně i vy svou reakcí jste to potvrdil, že je velmi trefný (trefil se ). Díky.
Funguje to někdy i celospolečensky (důležitá je zde ale masová cenzura a masová propaganda) , procelorežimně, například kdysi v Německu zafungovalo to tak, že takřka celý národ se viděl nadřazeným, nejlepším, čistým, rasově dokonalým....a ty jiné viděli jako špinavé, zaostalé, podřadné...
Fakt to funguje, můžete prskat jak chcete, to na věci nic nezmění.

Hezký starý rok.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Co je na neomarxistech záhadného? Obyčejné kurvy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

30 let a pohoda. Nadřízeného bych nesnesl a podřízenému bych nevěřil. Běhal jsem sám 8 let, jenom potmě... parťák by mě sral kecy nebo jiným tempem. Když je potřeba být s lidmi, dá se to zařídit, přátelé jsou, rodina taky... samota je nezávislost a to je to první a nejdůležitější, co je potřeba k životu.

Průměrný počet slepic: 4.1 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsem ve své podstatě introvert, samota mi nevadí, ale i člověk, jako já, který stráví v práci 7 hodin denně sám, tak se pak vrací domů, cestou koupí sváču, večer přijede žena, dcera z prvního patra přijde vyžrat lednici, tak vlastně sám nikdy není.
A ono by to mohlo být někdy zajímavé.
Už delší dobu si pohrávám s myšlenkou, prubnout tu "terapii tmou", kde vás na týden zavřou někam, kde je absolutní tma a absolutní ticho. Tam člověk nemusí být buddhista, aby si zameditoval. Ono mu nic jiného nezbyde. Chvíli bude chrápat, chvíli se nudit, ale pak se musí ponořit do svých myšlenek. Nebude vědět, jestli je ráno, nebo večer, čas po pár dnech přestane být důležitý, pak bude fakt sám se sebou.
Přijde mi, že by to mohlo být zajímavé, k sebepoznání, ale zároveň se krapet obávám, co tam najdu.
Nemá s tím zde někdo zkušenost?

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mozek nebude mít stimulaci, tak si podněty začne po čase vymýšlet sám.

Můžete být v podobném stavu, jako když se indiánským adeptům zkoušky dospělosti zjevovali "ochranní" duchové a zápasili mezi sebou. Ty stimuloval nedostatek spánku s nějakou drogou, peyotlem nebo houbama.
Nebo jako když si šlehnete LSD. Případně, soft stav, jako z trávy. Jen to bude navozeno vjemovou deprivací, ne drogou.

Jo, můžete se poznat, to jo. Taky se můžete poškodit. Pokud náhodou máte nějaké predispozice. To se pozná třeba za rok nebo tři... Samozřejmě všude řeknou, že je to úplně bezpečné.
To LSD se taky používalo na léčení. Člověk se poznal ažaž. Houby se nepoužívaly na léčení, ale poznal byste se taky. Jen by se vám navíc chtělo létat a to lidé neumí. I když mají puzení vyskočit z okna. Takže na tohle pozor.

Natuty si rozhodíte biorytmus. Jste relativně mladý, takže to se srovná.

Je to teď módní. Jako v 60tkách trip s LSD. Nebo v devadesátkách houby. Rozhodně to podnikněte tam, kde je opravdový, odborný dohled.
Nebo, když jste porád v lese, zkuste, na sebepoznání, houby. V tom případě si zajistěte, ať vás někdo hlídá...🥴😁

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

dexxi, v devadesátkách jsem byl mánička, takže o LSD, houbičkách a podobných věcech něco vím. A i o mnoha jiných látkách. Někdy to bylo fajn, někdy ne. Chápu, že indiáni, nebo šamani s tím dokázali odlétnout někam, kde si třídili myšlenky. Toto třídění už mám za sebou.
Přiznám se, že mi kdysi kámoš dal šňupnout perníku a já zažil Ráj. Nikdy předtím, ani nikdy potom jsem nic podobného nezažil. Ani sex se tomu nevyrovná. Ale pamatoval jsem si, že mi staří toxíci říkali, že první rána je vždy nejlepší a už se ti nikdy nepovede. Od té doby jsem to nikdy neměl, ani to mít nebudu, ale na tu první ránu rád vzpomínám.
Mě spíš jde o to, ten mozek ničím nevybudit, prostě ho nechat v klídku týden fungovat na volnoběh.
Tak nějak si pokecat sám se sebou. Bez drog, bez světla, v tichu, bez času, prostě tam jen tak být.

Průměrný počet slepic: 3.2 (10 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Týden klidu by měl význam u člověka, žijícího ve shonu, ale ne u člověka, který je sám v lese, protože zažíváte stejný stav v tom týdnu klidu jako o samotě v lese. Jen těch rušivých podnětů bude méně. Jestli Vás to tolik láká, dejte si doma o samotě 24 hodin na zkoušku. Budou-li pocity skvělé, pak do toho týdne samoty jděte, ale s dohledem. Když pocity skvělé nebudou ani po 24 hodinách, nebo to nebude příliš odlišné oproti práci v lese, tak je to jen ztracený týden času. Prostě práce v lese o samotě se týdnu úplné samoty dost podobá.

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

se rozebehnul, a bezel a bezel a bezel.
Jiny sedne na kolo a slape a slape a slape.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mladá, hezká, prsatá blondýna, která prohodí "vydržela jsem týden ve tmě, tohle zvládnu taky" tak nějak dávat tušit, k čemu to je.

Z toho mála, co vím, práce v lese vyžaduje dost pozornosti a večer budete asi dost unavenej (takže s enomorfinama). Když tam jste navíc sám, tak to teprv potřebujete dávat pozor, protože chyby se platí a lépe se jim vyhnout.

Ve tmě máte smyslovou deprivace zrovna toho nejpoužívanějšího smyslu. Mozek se nudí a zabaví se sám sebou.

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já bych to tak nedramatizoval. Rizika jsou minimální a možný zisk je obrovský.

Průměrný počet slepic: 3.8 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

usnesení (zatím nejde o ultimatum předkládané ruské vládě, zatím jde jen o jakousi výzvu), tak si počtěte, abyste věděli jaké nebezpeční živly nám vládnou :
https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2019-0021_CS.pdf

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

Vítězové berou vše. Tak to bylo, je a bude. Je ale malý problém v tom, kdo je vítěz. Čas se nikdy nezastaví, nezpomalí ani nezrychlí. A tak stále platí i jednou jsi nahoře a podruhé dole a také lež má krátké nohy.
To, že demokratické státy strčily do chřtánu nacismu a pod Norimberské zákony demokratické Československo, má být zapomenuto. NEBUDE!

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Čas se opravdu zastavit neda, ale se zrychlením či se zpomalením není problém. Víme to od roku 1905, přišel na to nějaký Einstein ;-).

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

historické "události" (on je to samozřejmě proces, velmi složitý, jde to pokračování WW1 i za průmyslovou expanzí či za systémem úročené měny). Jak se máme chtít z takovéto vpravdě fašizující agitky poučit ?!
Jedině tak, že ty grázly a pitomce (eurográzlice a europičomkyně prominou) pošleme do výroby.
:-D
(něčeho jednoduchého, kde nemůžou svou grázlovostí a pitomostí příliš uškodit, například do výroby zubní pasty pro kance a svině)

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

je sajrajt a lidi kteří to protlačili a schválili jsou spodina, lůza a odpad.

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je to příšerný text. Jen jsem to prolétl během minuty, víc času nejsem ochoten tomu věnovat.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

za Mnichovskou dohodu, co významně přispěla ke stabilizaci Evropy,
😒

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Však se také pochválili. Ještě neoschly podpisy na Mnichovské dohodě a Britové a Němci uzavřeli další dohodu:
„My, německý Führer a kancléř a britský ministerský předseda, jsme dnes měli další schůzku a shodli jsme se v poznání, že otázka anglo-německých vztahů má prvořadou důležitost pro obě země a Evropu. Považujeme dohodu podepsanou včera v noci a anglo-německou dohodu o námořních silách za symboly přání obou našich národů nikdy již nejít do války jeden proti druhému.“
Tak Britové hodili přes palubu i Francii.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Zloděj křičí: "Chyťte zloděje!"

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

že nám vládnou zločinci si uvědomujeme, ale jak z toho? Myslíte, že EU bya založena z pohnutek dobrých? Už tam byl zárodek plánu na ovládnutí Evropy. Jednou jsme se synem hledali v malém přístavu na Monte Argentario proslulou Topolánko-Dalíkovskou vilu a jeden bodrý domorodec se s námi dal do řeči a mimo jiné /Italové Němce dost nesnáší/ taky řekl - Unie je jen k tomu, aby nám vládlo Německo. Když to nešlo přes válku, tak to zvládli přes peníze a měl v podstatě pravdu. Sledujte to neustálé postupné vyviňování Německa a házení všech vin na Rusko - ostatně se to tady diskutovaalo mnohokrát.
Jinak přeju všem Kydačům - nebo "Kydátorům" hezkého Silvestra v rodinném kruhu- to snad ještě smíme - a aby ten další rok znamenal obrat k lepšímu, i když to je asi jen bláhová naděje.

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

nadpis Evropský parlament.
Další písmenka jsou pro mne ztrátou času.

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

Předělejte to, kurva ! Co když On fakt existuje ?!!
Mě přivedou tady do skutečně velkých problémů, prý že aby mě potěšili....a já se snažím být tak opatrnej...

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

V nemecku (jako obvykle) uz navrhuji nove trideni lidi na

- ockovane prvni kategorie, dostanou vyhody
- hnedi, nemuseji nic, nikdo se je s ockovanim ani nedovoli obtezovat, mohou vse nikdo se neodvazi je kontrolovat
- neockovani - dostanou hvezdu a potom jejich vybor vybere seznam do koncentraku

Diskuze pod clankem uz zacina propagandu na deleni dobri, spatni (lide/nelide, coz umoznilo nemcum zabijet)

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/do-restaurace-pouze-naockovan…

Podle pripraveneho scenare i u nas zavedeme covid pas nejpozdeji do pul roku a rozdelime se na lide s vyhodami, privilegovani a nelide, necisti, spatni lide co vam chteji zabit babicku

Logika trosku udelala kotrmelec,
- neockovani prece nemohou ohrozit jiz ockovane privilegovane, protoze ty chrani vakcina (nebo ze by tak moc nechranila?)

ale v dalsich peti letech treti svetove valky uz vam to neprijde tak zvlastni (jo tentokrat to nebudou zakopy jako obvykle ale takova pekna vnitrni genocida)

Jako za protektoratu nevite kdo z vasich sousedu vas nahlasi ze sirite spatne myslenky, kdo z kolegu je radostny budovatel noveho fasismu a bude hlasit ze se nechcete ockovat, jak naucite deti s nikym o nicem nemluvit, nebo si to budete v noci septat s manzelkou

Průměrný počet slepic: 4.2 (22 hlasů)

Jak rika Benes

A svetove bance muzete verit, uz na to maji plan, dnes je to konspirace, za dva roky budete mit uplne jine problemy nez nad tim premyslet

https://blisty.cz/art/102278-pristi-pandemie-muze-byt-blize-nez-si-mysl…

Ale jak se nam to pekne dari, dalsi vakcina, vsechny na konec roku, po pul roce novy typ viru, takze dalsi vakcina, pak se neco pokazi jako v jednom dile hvezdne brany a ejhle

Průměrný počet slepic: 4.2 (22 hlasů)

Vložil jsem na server "Novinky" následující komentář. Novinky ho okamžitě (cca do minuty!) smazaly a zablokovaly mě. Takže ho uvedu tady... posuďte sami, v čem je to "porušení pravidel diskuse". Já teď diskusi na Novinkách považuji za tvrdě cenzurovanou a protestuji!

Lidi, pamatujete se na Contergan? To byl takový nevyzkoušený lék (údajně jen na 300 lidech), honem-honem hozený na trh jednou německou firmou (Chemie Grünenthal). Stopli to až když se začaly rodit "conterganové děti" - bez ručiček, bez nožiček... jenže ty děti se rodily ještě skoro rok, až jich bylo kolem 17000. A firma platila... (Viz Wikipedie, heslo "Contergan").

Hodně by mě zajímalo, proč si dnes farmakofirmy vymínily beztrestnost při případných škodách...
(Kontrolní otázka: Kde je v tom porušení pravidel diskuse?)

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

Neplatí pro nedemokratické režimy. Bohužel zatím si ještě velmi slušný počet občanů, velká většina, myslí že žijeme ve svobodné zemi.
Nejste sám cenzurovaný, už tam raději nic nepíši, nemá smysl se rozčilovat, tím méně dávat všanc sebe a svou rodinu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

na druhé straně byli slídiči, udavači, fízli a kati sami proti sobě. Získávali by a vykazovali méně práce, měli by menší zisky - kdyby " díky" cenzuře ubylo potenciálních a tak i skutečných delikventů.
Pravda, ono jde většinou vždy o ty exemplární příklady, lid (respektive dav) už se pak zařídí podle toho (zavře si huby sám).
Však to sám níže píšu - že cenzurou se dosahuje poměrně levného a méně brutálního provozu fašistického režimu, než by byl bez cenzury.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

toho, aby fašismus byl přijat za svůj širokými masami lidí. Bez cenzury to nejde, respektive jde, ale bylo by to moc drahé a příliš brutální.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

proč a kdo jim tyhle podmínky odsouhlasil.... bylo snad k tomu nějaké parlamentní hlasování, a co hlídací lvi ze senátu, pročpak už neřvou...

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

ale já už 31 let vím že cenzurovat, podvádět a lhát se smí, vždyť přece : Novinky.cz, to je SOUKROMÝ subjekt.
V nedemokracii to dělají (nezištně a po právu, jak jinak?, dotace, dary, podpory jsou nárokové a zákonné) za stát tisíce podobných soukromých subjektů.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)