Má příliš co ztratit

Autor
Štítky

Hrozně rád bych se mýlil. Hrozně rád bych Manece přiznal, že Trump je statečný muž, který dnes (nebo dvacátého ledna) zcela změní běh dějin a ukáže se nejen jako americký kovboj, ale skutečný hrdina milionů. Byť to nebude nic zákonného.  Svým způsobem bych si to přál, protože by to mohlo zahájit skutečnou změnu naší západní civilizace. Mohlo by to znamenat návrat k tomu, co náš svět udělalo velikým. 

Ale nevěřím tomu. 

Naopak si myslím, že Trump je bohužel pro nás všechny jen další v pořadí a nic na tom nemění, že  jeho šou je přesně v americkém stylu. Myslím si to od jeho posledního projevu ve kterém američany vyzval, aby protestovali. Ale nepostavil se do jejich čela. Ze své prezidentské moci nepřiznal nikomu z případných  demonstrantů mimořádné pravomoci z důvodu ohrožené demokracie nebo ukradených voleb. Netroufá si. 

Zřejmě za ním ani nestojí žádné významné silové struktury.  Když si to tak vezmu, je na tom podobně jako je byl Babiš.  Má podporu těch dole, ale váhá se o ně opřít. Váhá pustit se do boje se samozvanou elitou. Netroufá si. Síla dolních devadesáti procent se mu zdá málo. Náš Andrejko předvádí to samé. Podporu zespoda měl, ale dělal všechno pro to, aby ho podpořil i někdo jiný. Někdo silný a mocný. Lidové vrstvy zřejmě v jeho očích neskýtají bezpečnou převahu. Když vidím, jak jsou lidové vrstvy rozhádané, vlastně se té nechuti ani nedivím.  

Ze stejného důvodu Trump čeká. Jistě, pokud by spontánně vzniklo nějaké "americké jaro", které by mělo převahu, rád by se jím nechal vynést. Ale netroufá si být tím, kdo to spustí. 

Upřímně... je to vlastně docela pochopitelné. Stejně jako náš Andrejko, oba mají o ztratit. Spoustu peněz, bodyguardové bezpečí, krásné vily, dobré jídlo, libovolné auto, jakékoliv myslitelné přání.  Oba mají děti a širší rodiny, které by ohrozili.  Oni jsou ti poslední, kteří mohou ztratit jen okovy. Naopak, pokud přijmou pravidla hry, nic se jim nestane. Dožijí v luxusu za vysokou zdí chráněnou kamerami. Opačná perspektiva znamená nejistou existenci, obrovské náklady a pokud se vůbec dostaví kýžený výsledek, bude to za velmi dlouhou dobu. 

I když americkému i českému miliardáři přiznávám jisté možnosti, stejně tak musím říci, že nevěřím v jejich altruistickou angažovanost, protože naopak nečinnost jim přinese prachy. Oni nejsou nějací odmítnutí šlechtičtí šynkové, na které nezbyly rodové peníze. Oni si je zajistili sami a mají co ztratit. 

Proto budeme i nadále svědky velmi opatrných pokusů nějak zvrátit nezvratitelné, ale vždy v rámci zákona. Tak, aby se žádným "odbojným senátorům" ve skutečnosti nemohlo nic stát. I u nás uvidíme totéž. Podporu veřejnosti, která stydne a stydne, protože Veľký Bocián se k ničemu nemá a nemíní doopravdy dělat revoluci. Ano, chtěl by se vrátit do "starých dobrých časů", ale ne za cenu statků a už vůbec ne hrdel. 

Připouštím, že tohle všechno může být i kvalitní kamufláž, která čeká na nejlepší okamžik a má smysl pro efekt. Ale osobně tomu nevěřím. Nebo je tady ještě někdo, kdo si dovede představit jiný výsledek než ten, který byl vyhlášen? Výsledek, který uznal už i Putin a ten ví o americkém zákulisí víc, než přiznává. 

Abych to shrnul... snažil jsem se naznačit, že Trump sice měl potenciál, ale nikdy ho nenaplní, protože mu chybí odvaha riskovat všechno. Chtěl by dobu, kdy byl svět ještě v pořádku, ale ten dnešní mu poskytuje dost peněz, aby mu nakonec byla košile bližší než kabát. K tomu se ve skutečnosti bojí opřít se o veřejnost, protože zřejmě oprávněně tuší, že její přízeň je vrtkavá a neskýtá žádnou jistotu úspěšného odboje. 

Myslel bych si, že náš Andrej dokonce skýtá trochu větší šanci než Trump. Protože pokud prohraje, bude vyšetřován, souzen a nejspíš i odsouzen. Může o všechno přijít a tak nakonec může být jeho ochota riskovat větší. Ale pokud riskovat bude, stane se tak v nouzi nejvyšší, kdy už může být pozdě. Jak vidno, podpora veřejnosti je zřejmě až ta poslední nejzoufalejší možnost, kam se uchýlit. Ovšem ve světle mého pondělního článku je i toto pochopitelné. Rozhádaná veřejnost, to nejsou sevřené masy prodchnuté jedním duchem a jedním cílem. Postavit se do jejich čela neskýtá žádnou jistotu. Zrada je skoro stoprocentní. 

Proto bude instalován Biden. Bude kolem toho hodně řečí či křiku, ale žádné opravdové činy.  Žádné riziko, žádné převzetí odpovědnosti za budoucnost.

Ale rád bych se mýlil. 

Mimochodem... dovedu si docela dobře představit, že milí republikánští senátoři v Georgii neuspějí... pro jistotu ani jeden. Když se dá sčítat pro Bidena, půjde to jistě i pro demokratické senátory. A na druhou stranu... pokud vyhrají republikánští senátoři, je to důkaz že i předchozí prezidentská volba byla v pořádku? 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.2 (81 hlas)

Komentáře

soudruh Hitler.
A s koronáčem je to stejná situace, bo ten zmetek mutuje jak sfiňa.
Ergo kladívko je celé očkování k hovnu.
Ergo kladívko ti, kteří těm sračkám v bedně věří, jsou stejně blbí, jako Greténisté věřící, že jejich hlavní souška Gréta vidí bezbarvý plyn.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

V makroekonomice je jednou ze zasadních položek Důvěra nebo Disponibilní prostředky. To je to, co Kalousek nikdy nepochopil. Když snížili státním zaměstnancům platy o 15%, dostal celou ekonomiku do deflační spirály. Protože sebral významné části rodin jejich Disponibilní prostředky. To je jedna z věcí, kde jsme ekonomicky ve velmi špatné situaci. Rodiny zaměstnanců jsou rády, když vystačí od výplaty k výplatě a zůstane jim pár stovek na "zbytné výdaje". Ale ty "zbytné výdaje" živí kvantum drobných podnikatelů - kadeřnice, hospodské, provozovatele skiareálů apod. Když Kalousek sebral statisícům rodin jejich "Disponibilní prostředky", roztočil spirálu, která směřovala celou ekonomiku do deflace. A deflace je to, co může celou ekonomiku potopit. Proto Česká národní banka intervenovala jako zběsilá a okrádal nás o další peníze. Proto se česká ekonomika propadla z úrovně Slovinska na úroveň Bulharska. Přitom sebrání příjmů státních zaměstnanců bylo zbytečné. Stejně se nic neušetřilo, jen se přesunuly mzdové prostředky na ministerstva. Kalousek také z neznámých důvodů opomenul zaměstance státních a veřejných podniků. Pokud by se snížily platy v ČEZu na normální úroveň, zbylo by více peněz pro stát.
Takže pokud se dnes stát zadlužuje, aby pomohl udržet ekonomiku v chodu, je to jen dobře. Ostatně, Německo to dělá v mnohem větší míře, než my. Němci dobře vědí, co dělají.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

dtto zmrazení důchodů a našlo by se toho více....
Ode mne 5 slepic a díky za srozumitelný popis řešení obdobných situací, který by si měli přečíst všichni, kteří bijí na poplach ohledně vysokého zadlužení včetně vůdců opozičních stran. Ti buď netuší která bije nebo vědomě lžou.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

proiflační politika Singerů a Rusnoků ? Jen se ptám, když tedy řečníš zde o deflační spirále.
Polud máš korporátní dluhy a produkci orientovanou na vývoz (proinflační manipulace kurzem měny) ...tak se ti nedivím, kdybys inflaci vítal. Choval by ses správně, ze svého úhlu pohledu.
Co ještě se ti na inflaci líbí, máš snad ve vlastnictví investiční nemovitosti či pozemky ?
Pokud bys ale byl důchodcem bez takovýchto investic, tak bys byl poměrně divným člověkem, masochistou.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

vysvětlit obecenstvu, kdo to jednou bude všechno platit.
Neboli kdo tu sekeru zatáhne.
Neboli jak postupovat, abychom neskončili stejně jako Řecko, i když je jasné, že jako Řecko neskončíme, protože námořní přístavy na prodej jaksi nemáme.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Ad 3) Nepodepsat sebevražedné programy? Konec dotací. Konec možnosti vývozu do EU. Tak Vám majitelé fabrik naloží stroje na vlak a převezou si je na Slovensko, Polsko, Rumunsko, ... a zavřou fabriky. Odvezou si i všechny patenty (ČR žádné patenty již nemá). Sebou si přetáhnou i odborníky. Není kdo by začal od nuly. Již není cesty zpět.

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)

zejména pomohl těm drobným podnikatelům, kteří na ony dotace NIKDY nedosáhnou.
A majitelé fabrik nic nenaloží, protože musejí najít blbce, kteří
1/ budou za ty prachy dělat,
2/ musejí být vůbec ochotní do práce chodit,
3/ musejí kupodivu i něco umět

Slovensko, Polsko i Rumunsko mají zcela vytížené kapacity, račte se mrknout na statistiku nezaměstnanosti v jednotlivých regionech.
A české odborníky polskými, slovenskými a rumunskými platy určo nezaplatí. Nepleťte si tzv. čínský model, kdy Číňané posbírali německé penzisty, aby jim rozjeli výrobu v čínských fabrikách, což se skutečně stalo. Takové prachy evropští soudruzi nikdy nedají.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Jen si nedovedu představit co se stále rodí v hlavách voličů když kolem dokola už 30 let sází na stále stejné jen poněkud názvem obměněné strany se stejnými recepty? Pravda, sice "jen" asi vždy 80 %, ale stačí.
Přitom jedinou možnou cesta je ta od nuly, v tom máte pravdu. Ke všemu zlému nová cesta by nebyla od nuly ale od nula stupňů Kelvina. Z toho mrazí.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

je třeba si lámat hlavu

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Rukávy si nevykasám
Píseň práce nezapěju
do sudu nic nepřispěju
první v řadě nebudu
radši počtu v Talmudu.
Nasadím si jarmulku
zadrmolím formulku
pookřeju v synagoze
je to ve mě, jako v koze.

Průměrný počet slepic: 4.5 (26 hlasů)

z plachet všem křehulkám urážlivým :-))

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Plakala Maryčka, plakala.
Na Šemíkovi Bakala.
Peláší rychle, je to v riti
bude mít asi vládní krytí...
k jezeru, někam do Švýcar
sousedem mu tam bude car.
Plakala Maryčka Magdonova.
Říkal to Korán Teng na TV Nova
říkala to i Voldánová
i kokoti na príma ňůs
že fialová není hnus
že to je taky barva duhy
že dredař přivede si druhy.

Průměrný počet slepic: 4.5 (33 hlasů)
Trvalý odkaz

Až bude zle, a to bude, lidem zbystří smysly a hmatatelně pochopí, že jejich potřeby sou tím jejich vůdcem. A pudou za ním. Budou ty potřeby požadovat hlasitě, jasně, srozumitelně, přímo a bude jim záležet na tem aby byly sečteny a chápány správně. Budou je mít po ruce jako účtenku u re-klam-ace a k reklamaci je teho opravdu hodně. Že teho bude hafol. Že se lidi zčista jasna rozpomenou na všechna příkoří, ani jedno nezůstane opomenuto. Aji mozek jim pomůže jak se jim rozsvítí. V jejich gebulkách najednou bude vidět na každej zapomenutej hnus. Ani jeden bubák se neschová.

Nebudou mít chuť se už mílit s nikým dalším ať by šlo o jakmoc profláknutého malého zloděje. A taky už nebudou mít náladu na kličkované opatření u kerých se dycky čísi koza nažrala a vlk zůstal celej. Jakmile budou něgde slyšet vyhýbavý kecy nebo mletí howen bude se jim zvedat kufr, budou se vyhýbat té smradlavé kocovině a už budou chtít něco, co jim fakticky, doopravdy pomůže.

Bude to báječná doba, gdy ty slušní, zastydlí puberťáci pudou z cesty gde už přestanou zavazet. Už jejich blábolení a namistrovaný slovní vykruty nebude chtít nigdo slyšet. Budou si zacpávat uši aji nos aby to už bylo rychle pryč. A pak, něgde v koutku, až bude chvíli klid si budou promňávat obličej, kroutit hlavou a koulet vočima a říkat si, jak to bylo vůbec možný. Taková bída.

Průměrný počet slepic: 4.1 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Národu chybí autorita
něco jako byl Mohorita
nějaký vychovaný kádr
jako klenák či kvádr
v základech Národního divadla.
Ruka, která by popadla
kůrovce pěkně za pačesy
nedovolila by sežrat lesy
která by chránila cukrovary
a neprodala pivovary...
Taková ruka tu nebyla.
Třeba se plete Sibyla
a pro záchranu z Blaníku
vyběhnou chachaři Baníku.

Průměrný počet slepic: 4.3 (31 hlas)

Rýmuje se to Ládíku, ale Mohorita žádnou autoritu neměl. Byl to jen další papaláš ve funkci.

Ale píše někdy zajímavé věci.
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/430639/byvaly-sef-svazu-mla…

Průměrný počet slepic: 2.9 (8 hlasů)

ale byl to kádr pro zářnou budoucnost. Koho jsem měl do rýmu napsat? Jiný mě nenapadl.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Myslím, že byste na něco přišel, ale zabralo by to nejspíš moc času a tak by to ztratilo ten švih něčeho, co je psáno jedním tahem.

Člověk si nevybere.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

třeba jak statný táborita
nebo půvabná seňorita
každý má svého favorita
nebo držka je priorita
a milion kravin... co je nasráno v hlavě.

Průměrný počet slepic: 4 (17 hlasů)

Národu autorita chybí
taková co nemele kdyby

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Národu chybí autorita
která žere do polosyta
...

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je mi známa autorita
ana pije do plnopita,
ač nos pěkně brunátný,
ambice má senátní.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nemáš pravdu, autorita může žrát, ALE nesmí mlaskat A MUSÍ nechat i těm dole, tedy co zbude, aby nemohla mlaskat... Jako, super by byla co by jedla střídmě a vše obětovala službě státu, ale jaksi u nás KArel IV nebo v rusku Putin ukázal, že lze žrát a stát se rozvíjí i vůči poddaným, ale nesmí se prostě mlaskat ;)

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

tu sem si zkopíroval :-))))))))

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

“Pozor na izraelské provokace, zní z Teheránu
Pokud na americké cíle někdo zaútočí, budou to izraelští agenti, uvedl šéf íránské diplomacie Džavád Zaríf. „Zpravodajské informace z Iráku naznačují, že izraelští agenti-provokatéři chystají útoky proti Američanům – aby odcházejícímu Trumpovi poskytli falešný casus belli,“ napsal Zaríf na Twitter.

Izrael hraje v íránské partii klíčovou roli. Když před měsícem při atentátu zahynul špičkový íránský jaderný vědec Mohsen Fahrízádeh, Teherán z jeho vraždy obvinil židovský stát. Izrael to nekomentuje, podle expertů však už několik let vede program cílené likvidace íránských jaderných vědců.”
(Idnes)

Průměrný počet slepic: 4.1 (16 hlasů)

"Biden hodlá dosadiť Shermanovú a Nulandovú do vysokej štátnej diplomacie"

* * * * *

(...) Novozvolený demokratický prezident USA Joe Biden plánuje vymenovať veteránky americkej zahraničnej politiky Wendy Shermanovú a Victoriu Nulandovú do vysokých pozícií na ministerstve zahraničných vecí, kde budú po nominovanom ministrovi Antonym Blinkenovi v hierarchii na druhom a treťom mieste. (...)

https://www.hlavnespravy.sk/biden-hodla-dosadit-shermanovu-a-nulandovu-…

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

O Amerických volbách a jejich důsledcích se zabývá také Bartoň na Nev. psu.
https://neviditelnypes.lidovky.cz/zahranici/usa-americka-media-krize-du…
Bere to přes média. Těžko někdo se bude zaklínat ve spojitosti s americkými médii demokracií. I když... Třeba takový Rozoumek by to dokázal.
I když v Bílém domě nezůstane Trump, i když se to v Americe nezačne mazat, důsledky proběhlých prezidentských voleb jsou kolosální.

KRÁL JE NAHÝ !

Test pro elfy:

Jaký je rozdíl mezi volbami v USA a Bělorusku?

Průměrný počet slepic: 4.3 (29 hlasů)

ale soudím, že v Bělorusku se ví, kdo je v pozadí. Tedy, v USA se to ví také, ale nesmí se o tom mluvit.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

In reply to by Puck (neověřeno)

Trvalý odkaz

měsíce.
Kalendářní.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

Dvě miliardy dolarů ?
Elfem nejsem, ale i tak.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Čím (konkrétně, prosím) se Trump zasloužil o tu zdejší bezmeznou důvěru v něj?
A proč (konkrétně, prosím) by ho mělo podporovat dolních 200 milionů US voličů?

Učinil dostupnějším zdravotní a sociální pojištění?
Snížil se za jeho vlády počet nepojištěných US voličů?
Ubylo US chudých PRACUJÍCÍCH?
Snížil se počet bezdomovců a obyvatel různých slumů a "karavanových vesniček"?
Zvýšila se kvalita US veřejného školství?
Zvýšil daně korporátu a snížil daně řadovým námezdně pracujícím?
Snížil se počet US voličů závislých na potravinových dávkách?
Přibylo v USA SLUŠNĚ PLACENÝCH pracovních míst?
Kolik výroby vrátil do USA?
V kolika válkách se USA SKUTEČNĚ přestaly angažovat?
Došlo za jeho vlády ke snížení zbrojních výdajů a výdajů na politické "neziskovky" a došlo ke zvýšení výdajů na veřejně prospěšné programy v USA?
Snížila se zadluženost USA?
Snížila se zadluženost US voličů?
Staly se tamní hypotéky snáze splatitelnými?
Zvýšila se dostupnost a kvalita nájemního bydlení?
To jsou cca věci, které zajímají US voliče, resp. jejich peněženky.

Zlepšil vztahy s EU?
Snížilo se napětí mezi USA a Čínou a mezi USA a Ruskem?
Zatsavil přípravy na válku proti Íránu?
Dosáhl snížení napětí na BV?
Ukončil válku proti Sýrii?
A toto jsou zase věci, které více či méně zajímají "zbytek světa" mimo USA.

Průměrný počet slepic: 3.2 (24 hlasů)

po drobných úpravách, univerzální dotazník na vyhodnocení užitečnosti libovolného politika.
Skutečně by mě zajímalo, jak by třeba dopadli politici DU vč. našich (převzato od Targuse).

Průměrný počet slepic: 3.7 (18 hlasů)

Tak na skoro vše se dá odpovědět Občane, narozdíl od ostatních prezidentů nezhoršilo a u některých co jsi položil i zlepšil ;)
Navíc jako jediný president za desítky let nezačal válku ;)

Průměrný počet slepic: 4.1 (19 hlasů)

A nedámi to, jak chceš dokázat třebas to s Iránem? Že kemala začne válku, to bude důlaz nezastavil? A proč třebas, že Kemala obnovila co Trumpo zastavil :D Mám u těch řečinických otázek pouze dojem, že jsi napsal názor co vydáváš za fakta a ne otázky ;)

Průměrný počet slepic: 3.6 (12 hlasů)

Čím (konkrétně, prosím) se Trump zasloužil o tu zdejší bezmeznou důvěru v něj?

Konkrétně to je u každého zde jiný důvod, že. U mě třeba ani nemá bezmeznou důvěru, jen velkou důvěru. Takže vám ani za sebe nemohu odpovědět, protože se ptáte na něco, co není.

Je to jako když položíte zavádějící otázku "Už jste přestal bít svoji ženu?" a já ji ještě ani jednou neuhodil.

-
A proč (konkrétně, prosím) by ho mělo podporovat dolních 200 milionů US voličů?

Máme tu vypisovat čemu proč mu věří ten který Američan? - To my konkrétně nevíme. Ani pro konkrétního Američana, ani pro konkrétní věc.

Víte, že při volbách se lidi rozhodují i podle úplných prkotin? Když se volil Zeman, tak proti němu volili někteří jen proto, co se psalo u nich na facebooku. Myslím na konkrétní osobu.

V USA měli kampaň. Mohli se rozhodovat jen podle reklamy. Na to ty reklamy jsou.

Takhle můžeme vzít voliče po voliči a jen hádat jeho konkrétní důvody. Všechny ty body, co jste vyjmenoval spoustu lidí ani nemusely zajímat.

Ptáte se lidí na důvody někoho jiného a chcete konkrétní odpověď. Na to se přeci nedá odpovědět.

Nám musí stačit, že ho volily desítky miliónů lidí a nejspíš více než Bidena.

Ovšem nejsou důkazy, protože to soudy neprošetřily.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

Dal jsem ti pod sebe otázku, kde jsem vypíchl Irán, přesto místo odpovědi na jeden konkrétní příklad jsi napsal :

"Které z písmenek ve slově "konkrétně"je nesrozumitelné?"

Takže místo odpovědi na konkrétní jenom styl "nerozumím řeči tvého kmené"? No, co napsat rovnou, "seru na tebe a nebudu odpovídat ani na konkrétní dotaz protože se mi nelíbíš" jako chlap? ;)

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Za Trumpa rostla v USA životní úroveň jako nikdy za posledních deset let. Protože vracel výrobu do USA. Což souvisí i s tou odměnou za práci. Proč ho asi volil rekordní počet Latinos a Afros?
Válku v Sýrii neukončil, ale ani neeskaloval. Místo pár raket tam mohly USA spustit tříměsíční bombardovací kampaň až "do doby kamenné". Nebo zvýšit gáže džihádu.
Vy víte, do čeho ho na BV tlačil vojensko-průmyslový komplex, že jeho politiku dovedete posoudit?
Jeden člověk a pár poradců ihned vyřeší vše, od školství, zdravotnictví až po BV?

Pokud si myslíte, že lze za čtyři roky od základu změnit politiku takového kolosu, jako USA, jste naivní. Ta jede setrvačností. Ovlivní ji dílčí změny. Za delší čas. Na totální změnu politiky, vnější i vnitřní, by muselo v USA proběhnout něco jako VŘSR.

Průměrný počet slepic: 4.2 (21 hlas)

In reply to by ... (neověřeno)

Trvalý odkaz

na potravinových lístcích byl mnohem nižším za Bushe.
Chtělo by to provést korelaci mezi tímto jevem a projevy amerického imperialismu. Netroufám si, otázka je složitější (např. vliv čínských dodávek a služeb, vliv krize 2008 a násl. , zadlužení...).
https://en.wikipedia.org/wiki/Supplemental_Nutrition_Assistance_Program…

Nažvastal toho na pět reforem školství , deset zdravotnictví a dvě obrovské dodávky zbrojní techniky a zbrojního materiálu na BV.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Otázky jsou sice objektivní, ale odpovědi a následně i výsledek subjektivní.
Příklad:
- miluju Trumpa = 21 x ANO/velmi
- nenávidím Trumpa = 21 x NE/ vůbec

PS: Lidi jsou prostě matroš, se kterým nic nenaděláte.

Průměrný počet slepic: 3.4 (15 hlasů)

Pokud si myslíte, že Clintonova klika, podporující globalizaci a odliv pracovních míst, by US pracujícím, pomohla více, je to váš problém.
Nebo pokud jste přesvědčen, že by se Clintonovci stáhli ze Sýrie a vůbec by neeskalovali situaci na BV. Pak máte krátkou paměť a není vám pomoci.
V politice se volí nutné zlo a Trump, v porovnání s agresivní Clintonovou, byl zlo menší. Jednoznačně.
A o to jde a troufnu si tvrdit, že tak to tu vidí většina lidí.

Průměrný počet slepic: 4.4 (25 hlasů)

také ne.

Já se neptám na "co by, kdyby". Snažím se zjistit, proč by US řaďák měl toužit po Trumpovi a volit ho.
A zdejších vzyvatelů Trumpa se ptám, co KONKRÉTNÍHO dokázal udělat ve prospěch US řaďáků.

Zatím jsou mi "odpovědí" jen vytáčky, neurčitá tvrzení a osobní útoky. Takže ti, co adorují Trumpa, nejsou schopni doložit, čím byl pro USA prospěšný.

Průměrný počet slepic: 3.6 (22 hlasů)

copak někdo z nás žije v USA, i kdyby žil - copak pendluje po celé rozlehlé zemi? Copak může věřit médiím? Víte snad dobře že to je hádání se o suché z nosu. Tak to neeskalujte.
Tvrdím jedno : máme se starat o to co se děje u nás doma. Samozřejmě také o velmoci, ale tady stačí položit si otázku : ohrožuje nás svoji politikou, hospodářsky, a především vojensky Rusko, USA, Čína, nebo Německá EU?

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

velmi dobře vystihujete situaci, která by měla být hodnocena dle bodů " jo nebo ne" a dle tohojasná jen neznalým a nebo velkým příznivcům demokratů. Fakt je, že ta první volební Trumpova kampaň a sliby po inauguraci slibovaly mnohé, ale byla přece jasné, i kdyby opravdu vše chtěl, že to je v krátké době nemožné a že mu to ta washingtonská bažina nedovolí. Tak pokračoval krok vpřed, dva vzad /jak říkal Lenin/, občas úkroky a ústupky - věděl, co by ho při razantních opatřeních čekalo, že se deep state jen tak nepodvolí. Takže vyhotovovat seznamy co splnil a zda mu dáme za jedna, je opravdu bláhové a řekla bych až sluníčkářské. Mně se líbil, rozhodně to bylo něco kvalitativně jiného než vražedný klan clintonovců - a je vidět, že síly Trumpa nebyly dostatečné a čas, který měl, příliš krátký. Přesto to napomohlo alespoň odhalení té prohnilosti amer. administrativy a hlavně těch, co rozhodují.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

cereální krůtu, ušetřila jste mi psaní. Je důležitá ta virózní aplikace na pozadí, co se maskuje demokracií a vyváží demokratůru. Trump byl prostě osina v zadku a voliči podvedeni. Jak vidno i přes tlak zprofanovaných médií by patrně vyhrál nebýt podvodů s volebními lístky a hlavně úmyslně nechráněného volebního systému. Už jim ani nejde o mezinárodní ostudu, účel prý světí prostředky.
Na jeho voliče a na něj byl spáchán nestydatý podvod a proto jsem na jeho straně a tím pádem i na své.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

O tom byly prezidentské volby, kdy se Trump dostal do úřadu.

Vše další zde už bylo zodpovězeno.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Tedy že když někdo kritizuje A, vyplývá z toho, že podporuje B (které si navíc obmyslí jeho pseudokritik ).
Jde mj. o propagandistický prostředek , dnes snad již jen slaboduchých.

Snad je vám pomoci, nejlépe kdyby to bylo vlastní hlavou. Bude to těžké, zdá se.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

V tom případě je ovšem zdejší bezmezná důvěra v Trumpa, blížící se adoraci, iracionální.

---
Také důvěra, že pozítří odpoledne nepřiletí asteroid a nevyhladí nás jak dinosaury, je zcela a úplně iracionální. Nemáme pro to jediný racionální důkaz.

Jenže to nemáme pro spoustu věcí. Spousta z nás ani nemá racionální důkazy o přistání Apolla na měsíci.

Mimochodem, proč se neptáte obráceně? Proč konkrétně by lidi měli věřit Bidenovi a Kemale?

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)