Má příliš co ztratit

Autor
Štítky

Hrozně rád bych se mýlil. Hrozně rád bych Manece přiznal, že Trump je statečný muž, který dnes (nebo dvacátého ledna) zcela změní běh dějin a ukáže se nejen jako americký kovboj, ale skutečný hrdina milionů. Byť to nebude nic zákonného.  Svým způsobem bych si to přál, protože by to mohlo zahájit skutečnou změnu naší západní civilizace. Mohlo by to znamenat návrat k tomu, co náš svět udělalo velikým. 

Ale nevěřím tomu. 

Naopak si myslím, že Trump je bohužel pro nás všechny jen další v pořadí a nic na tom nemění, že  jeho šou je přesně v americkém stylu. Myslím si to od jeho posledního projevu ve kterém američany vyzval, aby protestovali. Ale nepostavil se do jejich čela. Ze své prezidentské moci nepřiznal nikomu z případných  demonstrantů mimořádné pravomoci z důvodu ohrožené demokracie nebo ukradených voleb. Netroufá si. 

Zřejmě za ním ani nestojí žádné významné silové struktury.  Když si to tak vezmu, je na tom podobně jako je byl Babiš.  Má podporu těch dole, ale váhá se o ně opřít. Váhá pustit se do boje se samozvanou elitou. Netroufá si. Síla dolních devadesáti procent se mu zdá málo. Náš Andrejko předvádí to samé. Podporu zespoda měl, ale dělal všechno pro to, aby ho podpořil i někdo jiný. Někdo silný a mocný. Lidové vrstvy zřejmě v jeho očích neskýtají bezpečnou převahu. Když vidím, jak jsou lidové vrstvy rozhádané, vlastně se té nechuti ani nedivím.  

Ze stejného důvodu Trump čeká. Jistě, pokud by spontánně vzniklo nějaké "americké jaro", které by mělo převahu, rád by se jím nechal vynést. Ale netroufá si být tím, kdo to spustí. 

Upřímně... je to vlastně docela pochopitelné. Stejně jako náš Andrejko, oba mají o ztratit. Spoustu peněz, bodyguardové bezpečí, krásné vily, dobré jídlo, libovolné auto, jakékoliv myslitelné přání.  Oba mají děti a širší rodiny, které by ohrozili.  Oni jsou ti poslední, kteří mohou ztratit jen okovy. Naopak, pokud přijmou pravidla hry, nic se jim nestane. Dožijí v luxusu za vysokou zdí chráněnou kamerami. Opačná perspektiva znamená nejistou existenci, obrovské náklady a pokud se vůbec dostaví kýžený výsledek, bude to za velmi dlouhou dobu. 

I když americkému i českému miliardáři přiznávám jisté možnosti, stejně tak musím říci, že nevěřím v jejich altruistickou angažovanost, protože naopak nečinnost jim přinese prachy. Oni nejsou nějací odmítnutí šlechtičtí šynkové, na které nezbyly rodové peníze. Oni si je zajistili sami a mají co ztratit. 

Proto budeme i nadále svědky velmi opatrných pokusů nějak zvrátit nezvratitelné, ale vždy v rámci zákona. Tak, aby se žádným "odbojným senátorům" ve skutečnosti nemohlo nic stát. I u nás uvidíme totéž. Podporu veřejnosti, která stydne a stydne, protože Veľký Bocián se k ničemu nemá a nemíní doopravdy dělat revoluci. Ano, chtěl by se vrátit do "starých dobrých časů", ale ne za cenu statků a už vůbec ne hrdel. 

Připouštím, že tohle všechno může být i kvalitní kamufláž, která čeká na nejlepší okamžik a má smysl pro efekt. Ale osobně tomu nevěřím. Nebo je tady ještě někdo, kdo si dovede představit jiný výsledek než ten, který byl vyhlášen? Výsledek, který uznal už i Putin a ten ví o americkém zákulisí víc, než přiznává. 

Abych to shrnul... snažil jsem se naznačit, že Trump sice měl potenciál, ale nikdy ho nenaplní, protože mu chybí odvaha riskovat všechno. Chtěl by dobu, kdy byl svět ještě v pořádku, ale ten dnešní mu poskytuje dost peněz, aby mu nakonec byla košile bližší než kabát. K tomu se ve skutečnosti bojí opřít se o veřejnost, protože zřejmě oprávněně tuší, že její přízeň je vrtkavá a neskýtá žádnou jistotu úspěšného odboje. 

Myslel bych si, že náš Andrej dokonce skýtá trochu větší šanci než Trump. Protože pokud prohraje, bude vyšetřován, souzen a nejspíš i odsouzen. Může o všechno přijít a tak nakonec může být jeho ochota riskovat větší. Ale pokud riskovat bude, stane se tak v nouzi nejvyšší, kdy už může být pozdě. Jak vidno, podpora veřejnosti je zřejmě až ta poslední nejzoufalejší možnost, kam se uchýlit. Ovšem ve světle mého pondělního článku je i toto pochopitelné. Rozhádaná veřejnost, to nejsou sevřené masy prodchnuté jedním duchem a jedním cílem. Postavit se do jejich čela neskýtá žádnou jistotu. Zrada je skoro stoprocentní. 

Proto bude instalován Biden. Bude kolem toho hodně řečí či křiku, ale žádné opravdové činy.  Žádné riziko, žádné převzetí odpovědnosti za budoucnost.

Ale rád bych se mýlil. 

Mimochodem... dovedu si docela dobře představit, že milí republikánští senátoři v Georgii neuspějí... pro jistotu ani jeden. Když se dá sčítat pro Bidena, půjde to jistě i pro demokratické senátory. A na druhou stranu... pokud vyhrají republikánští senátoři, je to důkaz že i předchozí prezidentská volba byla v pořádku? 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.2 (81 hlas)

Komentáře

Občane, uvědomte si, že tu hodnotíte prezidenta spojených států - ne ředitele Zeměkoule.

Jedna věc je, jaké bylo jeho prezidentování z pohledu občanů spojených států a druhá věc, jak je hodnocen pohledem z venčí.
Tyhle dva pohledy by se neměli směšovat.

- z pohledu občana spojených států bych já nejvíce vyzdvihnul snahu vrátit zpět výrobu. O toho se totiž odvíjí vše ostatní v sociální oblasti (Vaše otázky). Bez výroby, která bude lidi živit, je každá vláda jen správa chudobince.
Tím se také Trump dostal do střetu s globarizátory - jde o peníze, proto na něj útočí a cenzurují ho globální smečka sdělovadel. A to přesně je nejjasnější potvrzení, že Trump je pro svět ta lepší varianta.

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)

Hrubice, kurva, hrubice.

Pohledy - nemělY.

Průměrný počet slepic: 3.4 (11 hlasů)

Ptáte se: Čím se Trump zasloužil o tu zdejší bezmeznou důvěru v něj?

a vzápětí jmenujete asi patnáct věcí, které se týkají přímo Američanů.

Jako první mě napadají hned dvě obrovské kvality: Není Hillary a není Biden.
Další kvalita: Nezačal žádnou další válku.

Vzhledem k tomu, že ho nemáte rád to byla stejně jen řečnická otázka.

Na kolik procent počítáte pravděpodobnost, že Biden/Harris začnou válku s Ruskem?

Průměrný počet slepic: 3 (10 hlasů)

Jste fanda Bidena, Harisove, Neomarxisu, Grety, 30 pohlavi, sexualnimu programovani deti a rasove diskriminace belochu ?
Pokud ne tak vam nezbyde nez si prat aby vyhral Trump. Vse ostatni co pisete je nedulezite.

On bohum zel asi nevyhraje.

Průměrný počet slepic: 3.5 (18 hlasů)

umírněných antinemarxineomarxistopopulistorealistoskeptickonadšenců.
Co s tím ?

Co píšeš ty - to je důležité ?
Malá chybička. Jen pro tebe a tvůj kompars.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

In reply to by Já (neověřeno)

Trvalý odkaz

To Vás teda lituju...

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Kdo padesátkrát slíbí - jako by jednou uskutečnil. Zejména pokud se to přes masmedia " vykomunikuje".

Průměrný počet slepic: 3.1 (9 hlasů)

Občane, něgde sem zaslechl, že dolním 200 mio blboňům Trump něgde ukec, že zavře do chládku 400 tisíc šmejdů. Nevím esli to není mejlka, slíbit se dá všechno, ale esli ne, možná to zvažují.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

ty otázky jsou úplně nesmyslné.

Něco je neměřitelné. U dalšího nezáleží na absolutní hodnotě, ale na srovnání s tím, co bylo před Trumpem.

Průměrný počet slepic: 3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

- pan vidlák jednoznačně ukazuje, že není demokrat. Právě kvůli lidem jako on je Česko tam, kde je.

Masaryk chtěl Čechy učit demokracii ... jak naivní snílek to byl.

Průměrný počet slepic: 2 (16 hlasů)

In reply to by ... (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jde o názor (absolutně nepodložený tvrdými daty), že Biden byl "instalován" - kdežto o Trumpovi tohle nikdy nepsal (ten byl zvolen).

Pan vidlák uznává demokratického vítěze voleb jen když zvítězil ten, který vyhovuje jemu samotnému. Demokracie není pro každého. Pan vidlák není schopen být demokratem. A bez demokratů se Česko nikam neposune - leda na východ.

Jen tak mimochodem, tohle ukazuje jádro mého sporu s panem vidlákem - je to prostý spor demokrata s nedemokratem. Nic víc, nic míň.

Průměrný počet slepic: 2.3 (27 hlasů)

ale zasloužil byste.
Ano, je to spor demokrata Vidláka s nástrojem cizí moci plascolem, ať už jím jste z hlouposti nebo pro peníze.
Bohužel už jsem si zvykli nehnat takové klackem, konečně, ono to ani nejde. Zvlášť když mají za sebou .... zbytečné pokračovat.

Průměrný počet slepic: 4 (23 hlasů)

když to není jeho 'kůň' - v jeho názorovém světě je takový politik "instalován" a nikoliv zvolen.

Demokracie není pro každého.

Průměrný počet slepic: 2.1 (11 hlasů)

Jestliže někdo získá hlasy na základě podvodu, nevyhrál fakticky volby. A je instalován, ne zvolen.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Trumpův telefonát je zatím jediným hmatatelným důkazem o volebních podvodech. Pomohl demokratům, kteří teď mohou Trumpovi vřele poděkovat.

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

kolikrát ani pro toho ne, kdo se k ní navenek účelově hlásí. Že, Kolapsi?

Ty nejsi demokrat. Ty jsi vysírač. Kdyby na Kydech většina stala na bidetové straně, obhajoval bys trumpetu, až by se ti uši třepaly.

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

Babiše, i když bych je nikdy nevolil. vyhráli férově, i když se mi to nelíbí. Jsem demokrat.

Průměrný počet slepic: 1.9 (14 hlasů)

Tak mi odpověz na otázku, proč v Rusku, vykládají lidé jako ty, že nejsou férové volby a měli by se opakovat a přitom nestalo se tam ani promile toho co v USA, ale v USA, kde volí mrtvý jsou volby super?
Takže proč v rusku opakování, protože nedemokratičnost, ale v USA musí člověk uznat demokratičnost :D

Když mi to vysvětlíš a bude to dávat smysl a nebude to obecné "putin", protože je to stejný žvást, jako "biden" ;)

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

A je ruhe.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Jediní PROKÁZANÍ volící mrtví jsou zatím republikánští.
2 x několik let mrtvá matka a jednou neúpěšný pokus s mrtvou tchýní.

Průměrný počet slepic: 1.7 (10 hlasů)

Můžeš mi citovat kde píšů "mrtví volící Bidena"?

Ale díky, i když chceš dokázat demokratičnost, tak si mi sám potvrdil nedemoktratičnost a zároveň, že hlavní problém je, že někdo spochybnuje, toho koho chceš vítězem ty ;)

Takže Občane díky, že jsi potvrdil co jsem napsal i když si to neměl v úmyslu ;)

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Nevím, jestli ti lidé volili Bidena, ale rozhodně si zažádali o hlasovací lísty, byly jim poslány a ty lístky oni odeslali zpět a byly přijaty. Koho volili, to se nedozvíme, ale byly jich desetitisíce.
A měli rok narození od 1850 do 1920 .. tedy lidi hrubě nad 100 let volili ve velkých počtech - a pak že tam mají zdravotnictví na prd.

Zatím bez slepic

Já netuším, kdo chce v Rusku opakovat volby, podle mě to je zbytečné. Demokracie není pro každého.

Kolik volilo mrtvých v USA v loňských volbách ve srovnání s rokem 2016?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

parchantství, trolle Watsone.

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)

mezinárodní pozorovatele voleb a nadějného protikandidáta raději hned z kraje zabásl. Ergo to bylo demokratické asi jako volby v komunistickém Československu.

Ale chápu Vás, snažíte se změnit téma. V USA vyhrál Biden zcela férově - i když zde pan vidlák nadšeně prezentoval každý výmysl o volebních podvodech. Můj osobní favorit jsou jeho "kufry plné hlasovacích lístků pro Bidena" :-)))

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

To Trumpa demokratické svobodné, vyváženéééé sdělovadla odstřihla hned od začátku.

Maličko překročili učast ve volbách oproti počtu oprávněných voličů.

Tam se dá dát rovnítko.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

V Bělorusku POZVALI ZAHRANIČÍ POZOROVATELE, jako jiné roky, KTEŘÍ NEPŘIJELI. Prý kvůli koronaviru. 😉

Pokud vám někdo namluvil, že "běloruský režim něco striktně zakázal", tak vám lhal. Můžete si to vygooglit.

Pokud si dáte tu práci, zjistíte, že běloruský prezident v minulých volbách vyhrál zhruba stejným poměrem. A to tam zahraniční pozorovatelé byli. A nikdo to nezpochybňoval.
Pokud si opravdu myslíte, že ve veřejném životě naprosto neznámou(!!) ženu v domácnosti, s vazbami na Západ, by volilo víc než 10% voličů,
místních odpůrců, kteří nehlasovali pro ni, ale proti někomu, není co dodat...

PS:
Letošní cinknuté volby v USA, bych s volbami v ČSSR (komunismus nebyl nikde na světě ani u nás. Měli jsme socialismus), raději nesrovnával. Víte proč? Protože, třeba nebyly z dnešního pohledu demokratické, probíhaly přesně podle tehdejších regulí. Právo zde platilo. (Pro vysoké funkcionáře méně, ale tehdy, např. bylo nemyslitelné krást desítky a desítky miliard Kčs, přímo ze státního rozpočtu, jak se děje dnes.)

Volby v USA jsou cinknuté. To víně ze svědectví, volebních grafů, apod. A nejenom ty letošní!
Jak to bylo s volbou Bushe mladšího?? Al Gore vyhrál, tak se přepočítávaly hlasy na Floridě. Kde byl čirou náhodou guvernérem Jeb Bush a republikáni kontrolovali státní správu. A byly to pouhé stovky hlasů...
Jak to bylo s volbou Obamy?? Na prezidenta může v USA kandidovat jen ten, kdo se tam narodil. Obama se v USA nenarodil ap přesto jej Demokraté nominovali(!) a kandidoval. Části voličů tento nesoulad s Ústavou nevadil a volili ho. Po volbách žádný soud jeho volbu nezneplatnil, přesto, že Obama vůbec nesměl kandidovat...

Opravdu bych US volební šaškec s Běloruskem nesrovnával..

,

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Baťka Lukašenko to měl posichrované z více stran, ale to by bylo na delší povídání.
Já bych tu Tichanovskou nepodceňoval - nejde o ni osobně, ale lidi byli už na Lukašenka naštvaní, otrávení, mnozí by volili i osla, z trucu. Že je Tichanovská pitomá slepice z líhně Soroše? Je.. no a co? Co byl Havel?

Nakonec, nemusíme chodit daleko do minulosti, ne? Na Slovensku mají v čele země její rodnou sestru.. měly klece vedle sebe. Jsou to i vizuálně podobné typy. A kdyby byly volby u nás, tak se bude hledat něco podobného. Tihle realizátoři projektů vždycky omelou každý úspěšný recept vícekrát. Ale než to zabalí Zeman, budou už jiné notičky.

Zatím bez slepic

celý roj elfů a myslím, že se asi zmocnili počítání slepic, protože přidám-li pětku, nejen že se sníží celkový průměr, ale najednou se razantně změní i počet hodnocení /nahoru i dolů/, je mi líto, když příspěvek, který se mi líbí, najednou díky mému hlasu /vždy s pětkou/ je znehodnocovaný. Až bude mít pan Master čas, ať se na to podívá, na sjezdu mu dám za to čokoládu

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

neomarxistických mudrců. To je jasné.

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

chvíli jsem doufal, že to dělá jen moje strojovna..........

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Nikdy jsem neviděl rád na pískovišti hajzly kteří čekají až jiné dítě postaví domeček nebo tunel aby přispěchali s lopatkou a zbořili mu to.
Byly doby kdy za to maminky dávaly pohlavek, dnes si řeknou : ten se neztratí!

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsou tam rozdíly a v prvé řadě nabití majetku,Trump o svůj majetek nepřijde,ale Babiš určitě,kterého potom víc tíží odchod z politiky.
Jak víme,Trumpovi házeli klacky pod nohy od jeho zvolení,brzdili kdejakou nápravu,změnu,tam se nejvíc střídali min,zahraničí,jak u nás min,zdravotnictví.I do USA by musel přijít někdo jako Putin,ale také mít skutečné,schopné osoby kolem sebe a také vidíme,že se to Putinovi ani za dvacet let,všechno nepodařilo.Proto ani v USA se nezdaří něco za 4 roky.
Jak píše Občan.vztahy s EU se zlepší,protože by nás Biden zatáhl do těch problémů kolem BV,kde by se to razantně vyhrotilo,Ládik!!! to dodává,co asi připravuje Izrael a čemu věřím,když také víme,na více místech se čeká jen na povel.
V současnosti můžeme jasně říci,za komunistů byly povely z Moskvy,teď z Washingtonu a podle toho jsou u nás prezidenti,premiéři.

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

hrubka se tam objevila.
Prý u nás k tomu nabití také došlo.

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Trump = fuj
S tím nic nenaděláte.
Jiní mají zase nastaveno že koronáč klesá, chřipečka,
ale, bingo, opět rekorní data za včerejšek 17 tisíc dvěstě a něco.
Prostě většina lidí si nějak nastaví mozek a je vymalováno. Nezáleží jim na tom jak se mění realita okolního světa. Potřebují jen podporu pro utvrzení že to jejich nastavení je OK.
Realitu USA poznáte zítra ráno (našeho času).

Průměrný počet slepic: 2.7 (14 hlasů)

kde a jak hodnotím Trumpa?

Já se celou dobu jen ptám, CO KONKRÉTNÍHO vykonal Trump pro USA a pro řadové US občany.
A NEdostává se mi odpovědí.

Průměrný počet slepic: 2.4 (17 hlasů)

kde a jak hodnotím Trumpa?

No proč stejné otázky na konkrétno nekladete současně o Bidenovi ?

Abyste vypadal objektivně a nezaujatě ?

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

No, třebas, že Biden se podílel za Obami aktivně, že práce šla do zahranič, ekonomika klesala atd., tedy fakt proč Trump ano a Biden otázyk ne, Biden nenní nový obličej, on se už podílel...

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

A u mě si odpověd dostal "nezačal válku", takže lžeš
A psal si mi, "nerozumíš řeči kmene", ale dostal jsi "irán", takže lžeš opakovaně ;)

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

a zbytečně to hrotíte. Tady v ČR je (skoro) každému jedno, co ten-který americký prezident vykonal-nevykonal pro americké občanstvo. Když někdo vidí Trumpetu méně kriticky než vy, ještě to neznamená, že ho adoruje. Vy přece víte docela přesně, jaký je obsah pojmu "adorovat".

Já tady vidím dva podstatné momenty:
1. Podle informací, které sem jdou, se zdá, že volby v USA neproběhly tak úplně v rámci fair play. Našinec je na to háklivý a má tendenci stranit tomu, o kom se domnívá, že je nespravedlivě bit.
2. Když porovnáme Trumpovu administrativu s tím, co lze reálně očekávat od Bidena, našinec má - myslím - za to, že méně škody nadělá Trump.

Víc bych v tom nehledal.

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

asi tak .....

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Došlo mi mejlem na preventivní léčení - česnekovou vodou - do půl litru vody pokojové teploty dát napříč překrojený stroužek a do rána nechat vylouhovat a pak popíjet. S celkem slušným popisem z výzkumáku /rusy založeného/ z Taškentu. Sice zajímavé jak se k tomu dostali, ale bába podezíravá, mne napadlo se kouknout jinam po okolí. Hmm. Výsledky zajímavé.
Kazachstán - 18 mio. obyv. - 204295 nakažených, Kargizstán - 6,3 mio. - 81388, Uzbekistán - 32 mio. 77258 , Tádžigistán - 9,1 mio - 13300,
Tak nevím, buďto jsou tamní ovčané geneticky odolnější vůči breberce, nebo??????
Celkové počty jsem brala z
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/koronavirus-na-mape-sveta-kde-je-n…
takže jsem založila a od rána popíjím. Kdo ví...lepší než rychlokvašné očkování.

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)