Má příliš co ztratit

Autor
Štítky

Hrozně rád bych se mýlil. Hrozně rád bych Manece přiznal, že Trump je statečný muž, který dnes (nebo dvacátého ledna) zcela změní běh dějin a ukáže se nejen jako americký kovboj, ale skutečný hrdina milionů. Byť to nebude nic zákonného.  Svým způsobem bych si to přál, protože by to mohlo zahájit skutečnou změnu naší západní civilizace. Mohlo by to znamenat návrat k tomu, co náš svět udělalo velikým. 

Ale nevěřím tomu. 

Naopak si myslím, že Trump je bohužel pro nás všechny jen další v pořadí a nic na tom nemění, že  jeho šou je přesně v americkém stylu. Myslím si to od jeho posledního projevu ve kterém američany vyzval, aby protestovali. Ale nepostavil se do jejich čela. Ze své prezidentské moci nepřiznal nikomu z případných  demonstrantů mimořádné pravomoci z důvodu ohrožené demokracie nebo ukradených voleb. Netroufá si. 

Zřejmě za ním ani nestojí žádné významné silové struktury.  Když si to tak vezmu, je na tom podobně jako je byl Babiš.  Má podporu těch dole, ale váhá se o ně opřít. Váhá pustit se do boje se samozvanou elitou. Netroufá si. Síla dolních devadesáti procent se mu zdá málo. Náš Andrejko předvádí to samé. Podporu zespoda měl, ale dělal všechno pro to, aby ho podpořil i někdo jiný. Někdo silný a mocný. Lidové vrstvy zřejmě v jeho očích neskýtají bezpečnou převahu. Když vidím, jak jsou lidové vrstvy rozhádané, vlastně se té nechuti ani nedivím.  

Ze stejného důvodu Trump čeká. Jistě, pokud by spontánně vzniklo nějaké "americké jaro", které by mělo převahu, rád by se jím nechal vynést. Ale netroufá si být tím, kdo to spustí. 

Upřímně... je to vlastně docela pochopitelné. Stejně jako náš Andrejko, oba mají o ztratit. Spoustu peněz, bodyguardové bezpečí, krásné vily, dobré jídlo, libovolné auto, jakékoliv myslitelné přání.  Oba mají děti a širší rodiny, které by ohrozili.  Oni jsou ti poslední, kteří mohou ztratit jen okovy. Naopak, pokud přijmou pravidla hry, nic se jim nestane. Dožijí v luxusu za vysokou zdí chráněnou kamerami. Opačná perspektiva znamená nejistou existenci, obrovské náklady a pokud se vůbec dostaví kýžený výsledek, bude to za velmi dlouhou dobu. 

I když americkému i českému miliardáři přiznávám jisté možnosti, stejně tak musím říci, že nevěřím v jejich altruistickou angažovanost, protože naopak nečinnost jim přinese prachy. Oni nejsou nějací odmítnutí šlechtičtí šynkové, na které nezbyly rodové peníze. Oni si je zajistili sami a mají co ztratit. 

Proto budeme i nadále svědky velmi opatrných pokusů nějak zvrátit nezvratitelné, ale vždy v rámci zákona. Tak, aby se žádným "odbojným senátorům" ve skutečnosti nemohlo nic stát. I u nás uvidíme totéž. Podporu veřejnosti, která stydne a stydne, protože Veľký Bocián se k ničemu nemá a nemíní doopravdy dělat revoluci. Ano, chtěl by se vrátit do "starých dobrých časů", ale ne za cenu statků a už vůbec ne hrdel. 

Připouštím, že tohle všechno může být i kvalitní kamufláž, která čeká na nejlepší okamžik a má smysl pro efekt. Ale osobně tomu nevěřím. Nebo je tady ještě někdo, kdo si dovede představit jiný výsledek než ten, který byl vyhlášen? Výsledek, který uznal už i Putin a ten ví o americkém zákulisí víc, než přiznává. 

Abych to shrnul... snažil jsem se naznačit, že Trump sice měl potenciál, ale nikdy ho nenaplní, protože mu chybí odvaha riskovat všechno. Chtěl by dobu, kdy byl svět ještě v pořádku, ale ten dnešní mu poskytuje dost peněz, aby mu nakonec byla košile bližší než kabát. K tomu se ve skutečnosti bojí opřít se o veřejnost, protože zřejmě oprávněně tuší, že její přízeň je vrtkavá a neskýtá žádnou jistotu úspěšného odboje. 

Myslel bych si, že náš Andrej dokonce skýtá trochu větší šanci než Trump. Protože pokud prohraje, bude vyšetřován, souzen a nejspíš i odsouzen. Může o všechno přijít a tak nakonec může být jeho ochota riskovat větší. Ale pokud riskovat bude, stane se tak v nouzi nejvyšší, kdy už může být pozdě. Jak vidno, podpora veřejnosti je zřejmě až ta poslední nejzoufalejší možnost, kam se uchýlit. Ovšem ve světle mého pondělního článku je i toto pochopitelné. Rozhádaná veřejnost, to nejsou sevřené masy prodchnuté jedním duchem a jedním cílem. Postavit se do jejich čela neskýtá žádnou jistotu. Zrada je skoro stoprocentní. 

Proto bude instalován Biden. Bude kolem toho hodně řečí či křiku, ale žádné opravdové činy.  Žádné riziko, žádné převzetí odpovědnosti za budoucnost.

Ale rád bych se mýlil. 

Mimochodem... dovedu si docela dobře představit, že milí republikánští senátoři v Georgii neuspějí... pro jistotu ani jeden. Když se dá sčítat pro Bidena, půjde to jistě i pro demokratické senátory. A na druhou stranu... pokud vyhrají republikánští senátoři, je to důkaz že i předchozí prezidentská volba byla v pořádku? 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.2 (81 hlas)

Komentáře

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Asfaltový holube,
Trumpovi voliči svůj hlas ve volbách odevzdali. nyní se vede právní bitva o zfalšování voleb, a tam voliči toho moc namítat nemohou. Ale není třeba situaci dramatizovat. Trump je jen hlasatelem názorů určité mocné skupiny osob, Biden jiné, která se prohlásila vítězem. Ty dvě party se poperou mezi sebou, pokud se mezitím nedomluví. Trump sám tolik moci neměl, ale nemá ji ani skupina stojící za Trumpem. Letadlová loď u Íránu může znamenat cokoliv, vyčkejme na další informace.

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

“....Ty dvě party se poperou mezi sebou, pokud se mezitím nedomluví...”
Obávám se, že už se domluvily!

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

říkáte vpodstatě totéž co já, akorát já to říkám kreativně užvaněněji :-)

Snad jen drobný dotaz - odkdy a kudy k vám prosakují nezpochybnitelné informace ?

Nelze spolehnout ani na Českou televizi, i ta občas proradně zamíchá mezi standatrtní lži pravdu, když si redachtor blbě vyloží instrukce - nebo prostě jen proto, aby nás zmátla.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

finančního systému budete pouze vytvářet tak či onak kvalitní sekty a budete tak či onak spolupůsobit coby faktory rozdělující společnost. Tedy budete barbary.
Budete jen maličkým závažíčkem v rámci masy hmotného i nehmotného Damoklova meče. Gordický uzel budiž vaší modlou i vašim tabu.

Aktualně :
Krematorium v Ostravě je jediným krematoriem v rámci MS kraje (jistě, ve Zlínském kraji je také jen jedno ....ovšem porovnejte počty obyvatelstva). Nenechte se ohlupovat víc jak je žádoucí.
https://www.pohrebnictvi.cz/cs/seznam-krematorii-v-cr/

No a samozřejmě máme tady opět malé info (nejen Davidem je člověk manecován)z koncepce " Protokolů neomarxistických mudrců", jak neomarrrrrxxxisté chtějí škodit zdejší civilizaci Čmoudů a spol.:
"...Hebrejští touží po egyptských hrncích plných masa; po stálém domově; po chudém, ale zajištěném jídle; po viditelných idolech. Bojí se nejistoty života v poušti bez prostředků. Říkají: „Kéž bychom byli zemřeli rukou Hospodina v zemi egyptské, když jsme sedávali u hrnců plných masa a najídali se chleba do sytosti. A teď vyvedli jste nás do této pustiny, abyste nechali zahynout celé toto shromáždění hladem." (Exodus 16, 3). Bůh, jak je to v celé tradici osvobození, se nad morální slabostí lidí smiluje a slíbí, že je nasytí: ráno „chlebem" a večer křepelkami. Avšak připojí dva důležité pokyny: každý si má vzít jen podle svých potřeb: „A lid izraelský tak učinil; vzali si, někteří více, někteří méně. Potom měřili na gomer. A nezbylo tomu, kdo nasbíral mnoho, a ten, kdo nasbíral málo, neměl nedostatku, ale každý, což mohl snísti, nasbíral." (Exodus 16, 17—18).
Zde je poprvé formulován princip, který se stal proslulým díky Marxovi: poskytnout každému tolik, kolik potřebuje. Právo na výživu bylo prohlášeno za neomezené. Bůh je zde matkou-živitelkou sytící své děti, které pro to, aby si zajistily právo být nasyceny, nemusí dělat nic. Druhý příkaz je dán proti hromadění zásob, hltavosti a hrabivosti. Izraelskému lidu bylo přísně nakázáno, že nesmí nic uchovávat do příštího rána. „Ale oni neposlechli Mojžíše. Nebo zanechali někteří sobě díl z toho až do jitra; i zčervivělo a zasmradilo se. ..."
(E. Fromm)

Nedělat nic je považováno za hendikep, příživnictví, neomalenost, drzost, hňupství, rozkládající faktor.
No ale co když " dělání něčeho" vede k hromadám mrtvol, zástupům zmrzačených, vyhnaných, otupělých, nenávidících...co pak, soudružky a soudruzi, kumpáni a kumpánky ?
Na ja, když ale nám se toho až tak moc neděje (např. Válková, 2015 ?).

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)

že Hospodin je (na rozdíl od ohně) dobrý pán, ale zlý sluha (pokud se stane sluhou cizím).

I ke kamenování proroků je tudíž záhodno přistupovat selektivně a po zralé úvaze.
Na Fromma bych šutr nehodil ani náhodou.

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

Já vám musím ležet v žaludku, když je uprostřed můj nick.

Povídejte, co jste měl na srdci, nechce se mi tím prokousávat.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Asi nikdo z Kydů nebude proti, když napíši, že probíhá boj o moc a majetek. Nástroje jsou různé, od různých revolucí, migrací až po lockdowny. Virus je prostě jen nástroj, který umožní ovládat masy, odstranit protivníky a nastolit vládu vyvolených.
Docela dobře je to vysvětleno zde
https://m.youtube.com/watch?v=R0N82EpMc94

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Psali to na fejsbůku:
TEORIE NÁHODY:
„Čínská biologická laboratoř ve Wuhanu patří společnosti Glaxosmithkline, kterou (čistě náhodou) vlastní společnost Pfizer!, kterážto (čistě náhodou) vyrábí vakcínu proti virusu, který má počátek v biologické laboratoři ve Wuhanu a TU financuje Dr. Fauci (čistě náhodou), který pro ni také dělá reklamu!
GlaxoSmithKline je (shodou okolností) spravována společností Black Rock Finances, která (čistě náhodou) spravuje finance Open Foundation Company (Sorosova nadace), která (shodou okolností) slouží francouzské AXA pojišťovně!
Shodou okolností SOROS vlastní německou společnost Winterthur, která (čistě náhodou) postavila čínskou laboratoř ve Wuhanu a byla koupena německou pojišťovnou Allianz, jejímž akcionářem je (shodou okolností) Vanguard, který (čistě náhodou) je i akcionářem Black Rock, který (shodou okolností) ovládá centrální banky a spravuje zhruba třetinu globálního investičního kapitálu.
Black Rock je také (shodou okolností) hlavním akcionářem společnosti MICROSOFT, kterou vlastní Bill Gates, který (čistě náhodou) je akcionářem společnosti Pfizer (který - jak si pamatujete - prodává tuto zázračnou vakcínu) a je v současné době (shodou okolností) prvním sponzorem/donorem WHO!
Takže teď chápete, jak mrtvý netopýr prodaný na mokrém trhu v Číně infikoval CELOU PLANETU virem, který nebyl smrtelnější než každoroční chřipka."

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

Co když šlo ve skutečnosti pouze o biologické bombardování humanitárním netopýrem?

Průměrný počet slepic: 3.8 (16 hlasů)

Netopejr musel být, ale řádně odleželý.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

onkla

Průměrný počet slepic: 2.7 (12 hlasů)

In reply to by Pokud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dobrý den pane Pokud. Můj pseudorozum ten majetkový propletenec vyhodnotil jako notně přitažený za vlasy. Váš kolosální rozum to vyhodnotil jako možnou skutečnost, takže Vás přinutil ke gůglení. Jinak děkuji za reakci. :)
Hezký den!

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

In reply to by JosefS (neověřeno)

Trvalý odkaz

o

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

že ne tak docela: https://eu.usatoday.com/story/news/factcheck/2020/12/30/fact-check-wuha…

Ale úplně mě to tedy nepřesvědčilo. Ty majetkové propletence tam jsou...

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak a teď už je to všem jasný. Nebo ne?

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

nejsi " všichni".
Majetkové poměry dotyčných institucí neznám (ani ty, jen jsi něco opsal z nepříliš důveryhodného zdroje), nicméně odkaz na článek z Nature o možné chimerické povaze eventualně působícího viru a o spolupráci wuhanského pracoviště s americkými subjekty jsem sem dával už před několika měsíci. Pokud bys nebyl zauvzatým sektářem mohl jsi být chytřejším už tehdy, Pepku.

Hezký den.

Průměrný počet slepic: 2.4 (8 hlasů)

In reply to by Ty (neověřeno)

Trvalý odkaz

Samozřejmě Vaše prvenství pane Ty uznávám a nemám s ním žadnej problém.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by Ty (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kozy ven.

Průměrný počet slepic: 2.2 (6 hlasů)

In reply to by Hezký den (neověřeno)

Trvalý odkaz

Celý den.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

já mám stále ještě drobmé nejasnosti, ale Limonádový Joe by jistě řekl:

Padouch nebo hrdina - všichni jedna rodina!

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano pane Asfaltový Holube. Limonádový Joe byl prorok. Ať žije Colaloka! Na zdraví!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

A musím se pochválit!!!!!!!!
Mluvicí hlavy došly KONEČNĚ na to, jak je významné číslo, které vyjadřuje počet v nemocnici předem nesignalizovaných testováním!
( A to jsou hlavy pomazané, a obyčejnej vidlák v důchodu je předběh o pár tejdnů)
Soptík chtěl bejt požárníkem, já chci bejt MINISTREM!

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Na to evidentně ještě nemáte patřičnou kvalifikaci.
Počkejte ještě,, až doktor alzhajmr uhryzne z vašeho dosavadního IQ alespoň dvacet bodů.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Někdy je koroňák rychlejší, než doktor. Alzhajmr nebude mít už co hryzat.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Výsledky testů na breberku ve firmě od našeho personálního.

"Vážené kolegyně, vážení kolegové,

dovolte nám vás přivítat v novém roce 2021, popřát vám hodně štěstí, spokojenosti a hlavně zdraví. Rádi bychom Vám také poděkovali za vaši účast na testování na COVID-19, které probíhalo ve všech našich lokalitách v prvním dvou dnech tohoto týdne.

Pojďme se spolu podívat na čísla, která z testování vyplynula:
Celkově se 4.1. a 5.1. otestovalo antigenním testem 1530 lidí, našich zaměstnanců a dodavatelů.
Z tohoto počtu bylo 30 lidí pozitivních, z toho dle lokalit:
Žebrák – 19
Cerhovice – 1
Nástrojárna – 2
Dolní Kralovice - 8

Díky tomu, že jsme společně toto testování podstoupili, mohli jsme zabránit šíření viru a ochránit nás všechny a hlavně naše kolegy a blízké, kteří spadají do rizikových skupin.

Celkově se jedná o dobrý výsledek, pozitivně testovaných lidí byly necelé 2%, a je to důkaz toho, že opatření, která mají zabránit šíření viru mají smysl a že je vy, naši zaměstnanci, dodržujete, jak v práci, tak v domácím prostředí.

Děkujeme Vám tedy ještě jednou za vaši účast a spolupráci a také za to, že společně vytváříme bezpečnější prostředí."

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

že jsou již několik týdnů až měsíců uzavřeny a napomáhají nám tak k nádherným celostátním číslům co se týče růst...eh, prostě k danému množství zjištěných nakažených a hospitalizovaných.
Taktéž jejich substitutům - garážím, sklepům nebo obývákům našich zodpovědných občanů, kteří tam tak usilovně a poctivě dodržují doporučení a opatření jako je např. : mytí rukou, nošení roušek, použití dezinfekce, rozestupy, množství osob na 15 m2, noční hodinu atd apod.
Blatník a spol. b v. r. , plus kolektiv státně rozpočtové odpovědnosti.

Průměrný počet slepic: 2.8 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Zde kopíruji z diskuze pod článkem na Novinkách:Na cestě do Washingtonu bylo včera podle odhadů The Epoch Times asi 1,5 milionu voličů úřadujícího prezidenta Donalda Trumpa. Všechny letecké i vlakové spoje byly beznadějně vyprodané. Mnoho voličů naštvaných na podle nich nepochybnou krádež voleb bylo v noci na cestě autem z různých států USA.
No a já dodávám,jestli se ty výše uvedené počty potvrdí tak God Bless America!

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

měli koncovou destinaci v Džordžii, měli by volby v kešeni!
Jenomže to by chtělo trošku té hmoty zvané mozková.
Jenomže jak je vidět, myslet bolí na celém světě stejně.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

God bless Washington.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

již na jaře to prof. Beran doporučoval a tehdy šel isoprinosine v lékárnách sehnat.
Vše je to o tom, že jde o běžný lék, bez patentové ochrany. Na tom už se moc nevydělá.
Je to podobné jako s dietami: Jsou diety spojené se spoustou reklamy, protože se na nich nechá vydělat spousta peněz.
A neustále musí přicházet nové.
A pak je jedna dieta, zcela bez reklamy, ale můžete se o ní dočíst (když čtete články co dávají smysl, jako prof. Beran)
a ta funguje. Ale nikdo na ní nevydělá ani halíř, proto je bez reklamy.
Je to dieta kdy jíte 10 hodin denně (zdravě, ale bez omezení a počítání kalorií) a pak 14 hodin bez jídla, jen případně voda či čaj.
Tvrdší je režim 8/16 hod.
Po infarktu jsem potřeboval zhubnout, 8 kg šlo dolů do půl roku, a hlavně, žádný jojo efekt iž 4 roky.
I přes mé Vánoční obžerství (ryba, zvěřina, lahůdky, 14 druhů vánočního cukroví) se vám váha udrží v 1 kg toleranci.
Ale nevydělávají se na té dietě peníze=neexistuje na ni reklama=lidé raději vyhazují peníze za neustále nové drahé diety.
Tak je to se vším.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Mohu potvrdit mně ta dieta funguje taky. Ale nejsem na sebe tak tvrdý tak držím poměr 11/13 + pohyb. To jedno kilo navíc u Vás přes vánoce u mně dělá ale kila tři.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by JosefS (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je to nespravedlivé.
Všude se píše a radí, jak shodit, ale ať mi někdo poradí, jak nabrat.
Teď jsem spadnul na 91kg na 190cm a cítím, že bych potřeboval ještě tak 5-10kg. Ale žrát cukroví, nebo chlastat pivo, by mi nepomohlo, nepotřebuji mít kolem pasu záchranný kruh. Potřeboval bych to tak nějak rovnoměrně.
Ryby žeru, vájíčka taky, maso jako takové je jasná páka, ke guláši si dám radši rýži, nebo kolínka, knedlíky moc nemusím. Proti zelenině ani ovoci nic nemám, ale přiměřeně. A furt to nejde a nejde... Jo a žeru furt. Předevčírem mě v noci vzbudil hlad, tak jsem si dal 2 chleby se salámem, cca kolem třetí ráno a zase šel spát.
Měl by někdo nápad?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

jste šťastný muž! Měla jsem několik krásných období, kdy při 164 jsem vážila 44, a a to z neznámých důvodů, ale pak, při docela chudém jídelníčku /o tucích, salámech, dortíkách si musím nechat jen zdát/ a neustálém cvičení a dlouhých pochodech se mi vrací váha vždy na padesátku, to mi vadí, při těch 44 - to je pocit "blažené lehkosti bytí".

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Po přijímači na vojně (naprosto odtučněný jedinec) jsem měl 92kg. Teď mám 20 navrch, když jsem pět sundal, zase jsem je nabral.

Když to nebude horší...

Zatím bez slepic

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na 164 mě přijde pajda celkem v pohodě. Možná ještě pár těch dortíků a jitrnic bych do vás nacpal.
Víte, mě chodila na krám, když jsem dělal ještě zverimexy, do jednoho, cca dvacetiletá holčina. V obličeji extrémně krásná žena, ale když jsem se podíval na její tělo a ruce, přišlo mě, že jí právě pustili z Ravensbrücku.
Nechci vám do toho kecat a ani nemohu, ale svým selským rozumem vím, že 44kg na 164 cm je prostě málo.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

nehonit se tak za maximálním výdělkem v lese, občas to chce vysadit
a zajeďte rozhodně na zabíjačku k Vidlákovi...

Průměrný počet slepic: 1.5 (2 hlasů)

pokud budu pozván, ale ten zbytek vám zaručit nemohu.
Víte, my jsme o tom mluvili s kámošem a shodli jsme se na tom, že teď je vhodná doba zatnout zuby a jet. Protože je kůrovcová kalamita. V lese je málo lidí, věčně se něco nestíhá a oni podle toho platí. Ale toto období bude trvat tak ještě asi 2-3, možná 4 roky. Pak se to zase sklidní. Budou se dělat normálně projekty na rok, jako to bylo před broukem.
Ne, že by se v lese pak nedalo uživit, ale už asi nebudeme mít 7 pětek čistá ruka měsíčně. Pak to budou tak 4. Což taky není špatné, ale už taková hitparáda to nebude.
A bude se to nejprve snižovat, jako, když byl orkán Kirill. Zpočátku to potřebovali sdělat, tak královsky platili. Pak se sem začali stahoval Poláci, Slováci, Ukrajinci, Moldavci, atd a ti podlézali ceny, tudíž faktury šly níž. No, sdělalo se to a cizinci zase odfičeli, ale povedlo se jim dokurvit ceny tak, že fůra chlapů z lesa utekla.
Oni, pak, když se to zase dostalo do normálního režimu a zjistili, že mají málo lidí, postupně začali peníze zase zvyšovat, aby nové nalákali.
My jsme dnes v období, kdy se ještě furt královsky platí, ale už jsou zde Poláci a Slováci. Předloni jsem bral víc za kubík, než loni a nedělám si iluze, že by to letos mělo být víc. Tak naivní nejsem.
Výhoda naše je, že jsme místní, takže hajný cizincům dává horší práce, ale prostě se to pomaličku horší.
Ale furt vyděláváme jako manažeři ve fabrikách, ale jde to dolů. Takže já teď musím jet na plný výkon, jelikož bych chtěl dát do kupy barák a pak už si to můžu v klídku pinkat za třicítku měsíčně, jelikož už mi půjde o prd. Teď to prostě nejde!
Na toto mám už rozepsaný článek, ale furt s ním ještě nejsem spokojený, protože jsem tam určitě na fůru věcí zapomněl. Uvidíme.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

já noční hlad /DIA/ řeším tvarohem. Někdy půl krabičky, někdy celou, nevím proč ,ale tak to funguje- alespoň u mne. Takže pokud ledvinám nevadí - buď tak/ i když chuťově/ není nic moc, nebo ochutím citronem.
https://www.rehabilitace.info/vyziva-a-jidlo/tvaroh-a-zdravi-pri-diete-… jsem to na netu a zatím to funguje , ju a na ST2 dávají SADKA - z padesátek...

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Myslím, že je to všechno trochu komplikovanější.

Představte si něco jako (větší) šachy s figurkama v rozehrané partii.

Vy máte dělat racionální tahy, ale k tomu závisíte na podpoře publika, která vám ty tahy může zakázat. Navíc tam je ještě nepřátelské publikum, které vám dělá podrazy a část se ho ještě vydává za vaše či objektivní publikum.

To by ještě šlo, ale další problém je, že publikum část těch figurek vůbec nevidí, takže některé tahy pro ně vypadají nesmyslně.

Navíc některé figurky jsou viditelné pro všechny, jiné jsou někým viditelné a jiným ne. U každého jinak.

Tak a teď hrajte, držte v paměti nejen jak to je, ale i jak to vypadá - pro lidi, co vidí jen část, k tomu útoky, co pro některé diváky jsou evidentní křivárna vůči vám a pro jiné vypadají naprosto fér a legitimně.

Takhle nějak vypadá to, co řeší Trump.

Trump ví mnohé, co my nevíme, už jen z titulu své funkce.

Pak ví věci díky tomu, že je inteligentní, pozorný a zkušený, kdežto pro spoustu lidí jsou ty samé věci prostě neviditelné.

Například v článku o cti a povinnosti, jste psal o Čapkovi. Schválně jsem se byl podívat, jestli to je, jak si to pamatuju.

Čapek napsal: "Zdá se mi, že už tu nemám co dělat, byl bych tu směšnou figurkou, můj svět umřel, věřil jsem totiž v jakési závazky, v takzvanou čest ve smlouvě a podobné věci. Myslím, že bych se v téhle tlačenici nevyznal..."

Nevím, jak tohle čtou jiní. Na první pohled to vypadá jen jako roztrpčený nářek idealisty zklamaního nad špatností světa/lidstva. - Jenže když to začnete rozebírat víc, tak vám najednou začnou docházet souvislosti.

Čapek nežil v jiném světě, žil v tom samém, co všichni ostatní. Z toho vyplývá, že aby vůbec mohl mít nějaké iluze, musel spoustu věcí aktivně ignorovat, neřešit, zakrývat si před nimi oči atd.

Věřit na "čest ve smlouvě"... nu ano, bylo by to hezké... žijeme snad ve světě, kde se úzkostlivě dodržují ještě smlouvy uzavřené starými Egypťani s Chetity, Římany s barbary, indiány a španělským místokrálem? Smlouvy mají bohužel vždy nějakou omezenou platnost. S tím se musí počítat. Proč to Čapek nedělal? Proč o tom nebádal anebo nebádal dost a dlouho?

Mě přijde Čapkova reakce zcela absurdní. - Asi jako když jsem si četl o slečince, která se vyspala s nějakým rockerem a pak ho žalovala za nedodržení slibu manželství, který ji možná i ústně dal, ale každej, kdo má jen stín ponětí o tom, co je to rocker, to je prostě nesmysl. Holky jim prochází postelí jak nádražím, často jsou v alkoholovém či drogovém oparu a neví pořádně co melou.
Ten zákon ze starých časů byl dělaný do jiné doby a situace, kdy se dotyčný dvořil slečně měsíce až léta a manželství se dlouhodobě připravovalo. Ne když celé seznamování a slib manželsví trvá tak do 30 sekund na hotelové chodbě.
Dožít se plnoletosti s naivitou, že každý slib zavazuje... jak to dokázala a co my teda s tím? Budeme se všichni točit kolem ní a předělávat svět?

Podobně naivní mi přijde i Čapkovo rozačarování.

Navíc se Čapek pravidelně stýkal s Masarykem a Benešem někde od roku 1925. Jako náhodou to je právě rok Locarnské dohody, kdy už muselo být jasné, že naše pozice je potenciálně dlouhodobě nestabilní a že se právě stal obrovskej průser, kterej se nám vymstí.

Oni s tím nic nedělali. Mě to přijde jako absolutní nezodpovědnost.

Schválně jsem se podíval, zda se o tom psalo v novinách a ano, psalo se o tom tehdy. Tehdy byl už bývalým novinářem, ale kontakty si jistě zachoval, když se znal s Peroutkou. Měli 13 let na to, Mnichovu předejít. Nedělali nic. - Pro porovnání, když začínala druhá světová, Británie byla vůči USA v dosti podobné pozici. V USA veřejnost nechtěla do války kvůli Británii a Roosevelt koukal na Churchila jako na odepsaného alkoholika. Britové nefňukali nad americkým nezájmem a sobeckostí. Vzali jako fakt, že LIDÉ JSOU SOBCI, a dumali o tom, co s tím.
Udělali špionážně mediální operaci pro změnu veřejného mínění v USA. Zúčastnil se jí mimo jiné Roald Dahl a Ian Fleming.

Kdyby se o něco podobného u nás alespoň pokusili. Navíc Masaryk už takovéhle akce vedl, protože co jiného byla série jeho přednášek při hilsneriádě, než PR akce na změnu veřejného mínění.

Jenže neudělali nic.

Radši si hráli na nějaký "lepší" svět, kde co slib a smlouva, to nijak nezrušitelný závazek na věky věků. Jak čtyřletí kloučci, kterým se na čtvrtek slíbil fotbal a oni nechtějí pochopit, že to bohužel nejde jen proto, že ve středu rodině vyhořel byt.

Jak se choval k lidem, co po něm chtěli, aby něco bral na vědomí je otázkou, ale musel za své iluze dost silně bojovat, aby bylo potřeba Mnichova, aby se mu zhroutili. (Jak lidé urputně bojují za své iluze přece vidíme i tady dnes a denně.)

Je třeba si uvědomit, že za vlastní republiku, pro kterou Čapej nechtěl ani ztrácet iluze a špinit si ruce, pak šli statečně na smrt často úplně obyčejní lidé. Zabít Heydricha a pak si po urputném odporu v kryptě nakonec prostřelit hlavu je ještě to dobré hrdinství a snesitelná oběť. Hrdinství lidí s rodinami a dětmi, co u sebe nechávají spát parašutisty s vědomím, že je za to náckové v nejlepším případě jen rychle zabijí a realistickém případě z nich a jejich milovaných udělají kus bolavého, krvavého masa, to si ani nejde pořádně pobrat. Stejně do toho šli a obětovali tomu nezměrně víc než Čapek, Beneš a Peroutka dohromady.

Kam se ti tři hrabali na svatého Gorazda, který vědom si, co mu asi tak udělají, sám úřadům napsal, kde si ho mají vyzvednout; na ostatní pravoslavné církevní hodnostáře, kteří se rozhodovali o pomoci parašutistům podle toho, jak je a církev pak bude soudit historie; na maminy od rodin, které se doopravdy mohly do ničeho neplést, jen jaksi myslely šířejí a výše, než jen jejich vlastní osobní zájem - a nebo jim to prostě jen lidsky nedalo.

Tím chci říci, že z toho samého, nakonec vyvodíme o dotyčném či dotyčné věci úplně jiné závěry.

Záleží na tom, co víme dalšího.

Takhle to funguje a Trump to ví.

Trump nemá podporu dolních 90% protože ho volilo něco kolem poloviny přihlášených voličů. Ani na ty všechny nemůže spoléhat, kde by se vzalo.

Víte, když jsem tu psal o děvkařích, tak to nebylo proto, aby se někdo vykašlal na rodinný život a šel do nejbližšího baru oblbovat slečny. To bylo proto, že to nutí člověka více přemýšlet o tom, co je za prvním zdáním a že věci fungují trošku jinak a někdy úplně opačně, než se na první pohled zdá. Když si to uvědomujete, víte, co se děje, ušetříte si zklamání a do jisté míry můžete věci ovlivňovat.

Ve skupině můžete mít hezkou a průměrnou holku, ale jejich vztah může být rivalita, přičemž hezčí může trochu žárlit na ošklivější, protože té hezčí se budou chlapi bát, takže ta průměrná bude mít ve skutečnosti víc mužského zájmu a víc sexu. Může žárlit průměrná na hezčí. Jedna k druhé může bých blahosklonná, protože se tajně vyspala s jejím přítelem. Jedna druhou může chránit, protože ví, co se jí hnusnýho stalo. Jedna vůči druhé může mít pocity viny, stejně jako tajné zášti, které ale nemůže vyjádřit, protože ji potřebuje.
Jsou mraky možností a u větších skupin ty možnosti narůstají, i když se pak vytvářejí podskupiny, kde si jsou jedinci podobní.

Tváří v tvář skupinám nejde jen o to, jak věci jsou, ale též jak se zdají a vy se musíte chovat podle obojího najednou.

Jak to tu správně zmiňoval Havran57 - lidé se chovají jinak sami za sebe a jinak v párech a skupinkách. Protože se navzájem ovlivňují. Havran57 se v tom s v tom sice nevyzná a asi neví ani jak to zkoumat, ale postřeh je to definitivně správný. Vyznat se v tom je náročné.

Lidské skupiny jsou to komplexní systémy a abyste dosáhl žádaného chování osoby AX, musíte napřed působit třeba na osoby BZ, BT a AR a tak někdy vaše chování nemá smysl z pohledu osoby AY.

Něco podobného dělá Trump.

Musí zároveň říkat a neříkat. Tak aby to mohli pochopit ti co mají, ale nemohli to proti němu použít ti, co mu jdou po krku. Musí počítat se zrádci ve vlastních řadách. Musí počítat se zbabělci, kteří se přidají k vítězi. Se sympatizanty, co si však musí chránit vlastní kůži. Musí počítat s horkýma hlavama, kteří budou reagovat příliš a zavdají tak záminku k diskreditaci a protiútoku. Má tam svý hajzliky, podrazáky a poťouchlíky. Má spojence se slabým místem či máslem na hlavě.

Ovlivňuje komplexní systém a jak se nám tu vysvětlovalo není to jen tak něco.

Jestli něco způsobí změnu směru civilizace, tak to bude nejspíš něco, na co nikdo nepomyslí.

Když Kristus kázal své náyory, mluvil o tom, tom, jak se mají Židé chovat k římským okupantům a jistě ho v nejmenším nenapadlo, že zrovna takhle se dá změnit a ideově obrátit celý Řím a dát civilizaci jiný směr.
Když Ignác z Loyoly sepisoval své duchovní cvičení a zakládal své tovaryšstvo Ježíšovo, sotva dokázal dohlédnout do všech důsledků.
Cílem rekatolizace jistě nebylo znechutit milým Čechům náboženství do té míry, že se dají vetšinově na ateismus a ti co spustili v novinách Hilsneriádu určitě nedohlédli, že jedním z výsledků jejich snažení bude vznik státu Izrael.

Trump možná ještě něco udělá, ale tím, že neuznal volby už něco bezprecedentního udělal. Strhl lavinu a nikdo neví, kterým směrem se požene.

Kdyby chtěl přijímat pravidla hry, už by to udělal.

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máte toho napsáno hodně. Vypadá to logicky. Ale z celého příspěvku se dá odvodit pár slovy, že víme celkem prd o dalších tazích na šachovnici světa.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Ale třeba někoho napadne, že jde třeba víc o to chápat podstatu hry, než jen udělat další tah, popřípadě vyhrát jednu partii.

Třeba a třeba ne.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

je jasná - soustředění co největší moci a vlády v rukou šachistu nebo těch co šachistům tahají ruce s figurkama. Jenomže si mohou dát šach-mat sami. Teď jde o to, aby to neodnesli diváci a neúčastníci hry.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by JosefS (neověřeno)

Trvalý odkaz

Podle mé představy neexistují diváci ani neúčastníci hry, ale šachovnicí je Země, obyvatelé jsou figurky
a pár nejlepších (a určitě nejsou pouze dva) hrají.
A nehrají pouze o moc, vládu a peníze, ale i pro zábavu a pocit vítězství.

Jsme součásti hry a následky určitě poneseme, ať bude vyhrávat či prohrávat kdokoli z hráčů.
A případným šach-matem jen začne nová hra, ve které bude vyměněn jeden nebo více hráčů.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by JosefS (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je cílem hry, navíc pro ně, ne podstata.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by JosefS (neověřeno)

Trvalý odkaz

okolo jeho zeťáka, jakož i nekonání široké rodiny.... to ticho je nápadné. Kdo ví, proč je press úplně odstřihly, zrovna tak to jeho hraní golfu... je to takové podivné ticho.... ale s tím nic nenaděláme, zbytečné se lámat hlavu... čas ukáže co za tím bylo. A stejně si myslím, že už zase válčí dvě partičky sionu... sorry... ale......

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ta komplexita vztahů a provázanost jednotlivých kroků a reakcí na ně je neskutečné rozsáhlá. Motýlí efekt v každém kroku jednotlivce společnosti.
Uvidíme

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Karel - autor toho hořkého povzdechnutí - zemřel v prosinci 1938.
Josef zahynul v koncentračním táboře Bergen-Belsen poté, co absolvoval věznění v Buchenwaldu a Sachsenhausenu. Zatčen gestapem byl v září 1939.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Ten napsal ten výrok.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)