Má příliš co ztratit

Autor
Štítky

Hrozně rád bych se mýlil. Hrozně rád bych Manece přiznal, že Trump je statečný muž, který dnes (nebo dvacátého ledna) zcela změní běh dějin a ukáže se nejen jako americký kovboj, ale skutečný hrdina milionů. Byť to nebude nic zákonného.  Svým způsobem bych si to přál, protože by to mohlo zahájit skutečnou změnu naší západní civilizace. Mohlo by to znamenat návrat k tomu, co náš svět udělalo velikým. 

Ale nevěřím tomu. 

Naopak si myslím, že Trump je bohužel pro nás všechny jen další v pořadí a nic na tom nemění, že  jeho šou je přesně v americkém stylu. Myslím si to od jeho posledního projevu ve kterém američany vyzval, aby protestovali. Ale nepostavil se do jejich čela. Ze své prezidentské moci nepřiznal nikomu z případných  demonstrantů mimořádné pravomoci z důvodu ohrožené demokracie nebo ukradených voleb. Netroufá si. 

Zřejmě za ním ani nestojí žádné významné silové struktury.  Když si to tak vezmu, je na tom podobně jako je byl Babiš.  Má podporu těch dole, ale váhá se o ně opřít. Váhá pustit se do boje se samozvanou elitou. Netroufá si. Síla dolních devadesáti procent se mu zdá málo. Náš Andrejko předvádí to samé. Podporu zespoda měl, ale dělal všechno pro to, aby ho podpořil i někdo jiný. Někdo silný a mocný. Lidové vrstvy zřejmě v jeho očích neskýtají bezpečnou převahu. Když vidím, jak jsou lidové vrstvy rozhádané, vlastně se té nechuti ani nedivím.  

Ze stejného důvodu Trump čeká. Jistě, pokud by spontánně vzniklo nějaké "americké jaro", které by mělo převahu, rád by se jím nechal vynést. Ale netroufá si být tím, kdo to spustí. 

Upřímně... je to vlastně docela pochopitelné. Stejně jako náš Andrejko, oba mají o ztratit. Spoustu peněz, bodyguardové bezpečí, krásné vily, dobré jídlo, libovolné auto, jakékoliv myslitelné přání.  Oba mají děti a širší rodiny, které by ohrozili.  Oni jsou ti poslední, kteří mohou ztratit jen okovy. Naopak, pokud přijmou pravidla hry, nic se jim nestane. Dožijí v luxusu za vysokou zdí chráněnou kamerami. Opačná perspektiva znamená nejistou existenci, obrovské náklady a pokud se vůbec dostaví kýžený výsledek, bude to za velmi dlouhou dobu. 

I když americkému i českému miliardáři přiznávám jisté možnosti, stejně tak musím říci, že nevěřím v jejich altruistickou angažovanost, protože naopak nečinnost jim přinese prachy. Oni nejsou nějací odmítnutí šlechtičtí šynkové, na které nezbyly rodové peníze. Oni si je zajistili sami a mají co ztratit. 

Proto budeme i nadále svědky velmi opatrných pokusů nějak zvrátit nezvratitelné, ale vždy v rámci zákona. Tak, aby se žádným "odbojným senátorům" ve skutečnosti nemohlo nic stát. I u nás uvidíme totéž. Podporu veřejnosti, která stydne a stydne, protože Veľký Bocián se k ničemu nemá a nemíní doopravdy dělat revoluci. Ano, chtěl by se vrátit do "starých dobrých časů", ale ne za cenu statků a už vůbec ne hrdel. 

Připouštím, že tohle všechno může být i kvalitní kamufláž, která čeká na nejlepší okamžik a má smysl pro efekt. Ale osobně tomu nevěřím. Nebo je tady ještě někdo, kdo si dovede představit jiný výsledek než ten, který byl vyhlášen? Výsledek, který uznal už i Putin a ten ví o americkém zákulisí víc, než přiznává. 

Abych to shrnul... snažil jsem se naznačit, že Trump sice měl potenciál, ale nikdy ho nenaplní, protože mu chybí odvaha riskovat všechno. Chtěl by dobu, kdy byl svět ještě v pořádku, ale ten dnešní mu poskytuje dost peněz, aby mu nakonec byla košile bližší než kabát. K tomu se ve skutečnosti bojí opřít se o veřejnost, protože zřejmě oprávněně tuší, že její přízeň je vrtkavá a neskýtá žádnou jistotu úspěšného odboje. 

Myslel bych si, že náš Andrej dokonce skýtá trochu větší šanci než Trump. Protože pokud prohraje, bude vyšetřován, souzen a nejspíš i odsouzen. Může o všechno přijít a tak nakonec může být jeho ochota riskovat větší. Ale pokud riskovat bude, stane se tak v nouzi nejvyšší, kdy už může být pozdě. Jak vidno, podpora veřejnosti je zřejmě až ta poslední nejzoufalejší možnost, kam se uchýlit. Ovšem ve světle mého pondělního článku je i toto pochopitelné. Rozhádaná veřejnost, to nejsou sevřené masy prodchnuté jedním duchem a jedním cílem. Postavit se do jejich čela neskýtá žádnou jistotu. Zrada je skoro stoprocentní. 

Proto bude instalován Biden. Bude kolem toho hodně řečí či křiku, ale žádné opravdové činy.  Žádné riziko, žádné převzetí odpovědnosti za budoucnost.

Ale rád bych se mýlil. 

Mimochodem... dovedu si docela dobře představit, že milí republikánští senátoři v Georgii neuspějí... pro jistotu ani jeden. Když se dá sčítat pro Bidena, půjde to jistě i pro demokratické senátory. A na druhou stranu... pokud vyhrají republikánští senátoři, je to důkaz že i předchozí prezidentská volba byla v pořádku? 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.2 (81 hlas)

Komentáře

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

a ani nemohly mít na nic vliv. Maximálně si pánové navzájem poplácali játra a utvrdili se ve své intelektuální úžasnosti; Masarykovi dělalo dobře být ve společnosti intošů, intošům imponoval stařičký préza (v r. 1925 mu bylo 75 let), popíjející s nimi čaj a chroupající keksíky. S reálným světem to nemělo nic do činění. A Čapkové se od reálného světa odstřihli docela důsledně. I tu vinohradskou vilu si nechali postavit v novinářském ghettíčku.

Nicméně... Pro Čapky byl Mnichov stejným šokem jako pro Beneše. Ačkoli už asi leccos předpokládali od anexe Rakouska Německem, přesto do poslední chvíle odmítali uvěřit, že by byl "demokratický západ" schopen takové proradnosti, jakou bylo věnování Československa nacistům.
Protože oni i Beneš až fanaticky věřili v "západní demokracii". A ona je zklamala úplně do základů. Proto se jim zhroutil svět. Karla Čapka to poznání zabilo a Beneš se z něho už nikdy nevzpamatoval. Trochu jinak, nicméně zásadně zlomilo i Peroutku a další.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Jenže co naplat. Realita je realita. Bylo to od nich nezodpovědné ji ignorovat.

Z toho, co já vím, to měli předpokládat nejmíň od Locarnské konference.

Ne-li dřív, ale neměl jsem čas zkoumat, co se dělo těch 7 let.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

světě také podepisuji.
Nevnímal realitu, nebo ji potlačoval, jestli vědomě, nebo nevědomě nejsem schopen posoudit.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

"Předmnichovem" a souhlasím s tím, že pro Beneše mělo být velmi důrazným varováním před proradností západu. Už jen proto, že Československo s Polskem tam sice byly přítomny, ale v podstatě se s nimi nikdo o ničem nebavil.
Jenže...
Československo bylo do r. 1925 v podstatě francouzským protektorátem. Vlastní zahraniční politika se tedy začala rodit až poté. Přičemž už bylo vlastně pozdě na to, aby si RČS vybojovala nějaké mezinárodní postavení, protože už bylo po Locarnu. Kde bylo rozhodnuto o tom, že země na východ od Německa jsou mu k dispozici a dotčené země byly odkázány na dvoustranné dohody s Německem a na arbitráže.
RČS navíc neměla v Evropě spojence. Pro západ to byla jen jedna z východoevropských nepříjemností, s Rakouskem a Maďarskem těžko mohla jednat o spojenectví a dál už byl jen SSSR a Rumunsko. Které sice spojenectví nabídly, ale pozemní cestou byly nedosažitelné a vodní s Ruskem neexistovala a s Rumunskem byla možná jen po Dunaji (takže vlastně také neexistovala, protože Maďarsko).
Skutečným spojencem byla pouze Jugoslávie. Jenže v Locarnu byl RČS zamítnut pozemní koridor mezi Rakouskem a Maďarskem do Jugošky, tak tím bylo také vymalováno. A letecká doprava byla v plenkách.

Tohle, Čmoude, nemělo řešení a Beneš to asi věděl. Sice lavíroval a zákulisničil jak to šlo, ale nikam to nevedlo. Mohl bejt zodpovědnej, jak chtěl, ale měl proti sobě celou západní Evropu a doma většinu politické scény a podnikavectva. A ještě mu Masaryk narval do diplomacie své nevzdělané zpovykané zhulené princátko.

Docela se divím, že to Beneše definitivně sešrotovalo až v Londýně a ne mnohem dřív.

No, a Čapkové - hodně toho, co dnes víme my, nejspíš ani netušili. Plus žili pevně uzavřeni ve své středostavovské bublině a v bláhových představách o úžasnosti "západní demokracie". Pro ně ten náraz do reality musel být opravdu zničující.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Jo, ale mohli něco aspoň zkoušet.

Manipulovat veřejným míněním na západě, hrát to jinak se sudeťáky, budovat skutečnou rozvědku daleko dřív, tlačit vzdělání na úroveň britských soukromých škol, snažit se sem nalákat banky podobně jako do Luxemburgska, racionalisovat víc odvětví na úroveň obuvnictví, víc využívat menšiny atd.

Víte jak. Když Izrael může mávat USA, tak aspoň dosáhnout toho, že by nás museli brát vážně.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

RČS fakt nebyla sultanát Brunei, aby si cokoli z toho mohla dovolit.

Stát měl na většinu ekonomiky minimální vliv, většina průmyslu patřila Němcům (jedno, zda křesťanům nebo židům), většina bank jakbysmet, většinu půdy furt drželi velkostatkáři, z nichž nemalá část byli opět Němci obou vyznání.
Do toho musel ten samý stát budovat základní státní infrastrukturu (armáda, policie, civilní obrana) a základní občanskou infrastrukturu - cesty, železnici, elektrifikaci, školy, zdravotnická zařízení, musel na to někde vzít a nemohl počítat se žádnou pomocí odnikud; spíš s klacky pod nohama.

No, a Lucembursko... Pračkou na prachy se stalo až počátkem 70. let 20. století. Do té doby to byl poměrně chudý SOUKROMÝ stát s jediným průmyslem, jímž bylo železářství. Plus zemědělství.

Se sudeťáky - jak "jinak"?
Měli vlastní školství, vlastní úřední jazyk, vlastní samosprávu, vlastní kulturu. V čem ještě jim měla RČS ustoupit?

A britské soukromé školy - to už je naprostý nesmysl.

Izrael může mávat USA, protože mu víceméně patří. USA jsou přezdívány "USrael" a tato přezdívka velmi přesně vystihuje, kdo je v USA skutečným pánem.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Ano, ale mohli to alespoň zkoušet.

Francouzsky mluvící Švýcaři koukají svrchu na Francouze a něměcky mluvící na Němce.

Ano, USA Israeli patří, co asi ti židé dělají jinak než my....

O tomhle si měli pátečníci povídat...

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Ano, ale mohli to alespoň zkoušet.

Francouzsky mluvící Švýcaři koukají svrchu na Francouze a něměcky mluvící na Němce.

Ano, USA Israeli patří, co asi ti židé dělají jinak než my....

O tomhle si měli pátečníci povídat...

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Nezapomenout na německou menšinu, která měla přes Německo velmi slušný PR, jak je Češi utlačují apod. ČSR nebyla pro průměrného občana na západě vůbec viditelná a můžeme říci, že to platí dodnes. Moje osobní zkušenost s Angličanem předdůchodového věku v Řecku. Zpoza kanálu už vůbec ne. Mise Runcimana vše zviditelnila. Dále zde naprosto strategicky fungovaly síly, které působí i dnes- začít útok na Rusko nebo ho nějakým způsobem rozebrat. Je to stále stejná hra. Proto byl Hitler vybrán (zviditelnil se přes Mein Kamf),tím pádem byl ten vhodný člověk a peníze se na něj jen sypaly. Dokud jel podle programu-směr na východ neměl žádný problém . Jak zaváhal a ponechal Zakarpatskou Rus Maďarům, začal mít malé problémy, které přerostly v jeho existenční problém pod Moskvou. Nesplnil to, co bylo od něho očekáváno. Potom již jel jenom z kopce. Vše, co jsem uvedl jsou známá fakta. Ale víte, že Beneš byl vysoce postavený zednář ? A také on plnil pokyny, které z nadnárodního řízení dostával? Dostal pokyny nebojovat-uvolnit cestu H. na východ, splnil. Přitom mezi své tajemníky trousil, že bude válka a že potom ČR bude na straně vítězů. Měl pravdu, bylo mu to sděleno.
Skutečně ho zlomilo, když dostal úkol navázat co nejlepší vztahy s Joem (Stalin), protože po válce bude ČSR spadat do sovětské sféry vlivu. To ho zlomilo, byl to pro něho druhý Mnichov, kde věděl, že se z toho nevyhrabeme. Odsun Němců? To byly jen malé cukříky. Stalin, nechtěl mít a ani Churchil žádné problémy s Němci. Bylo to mimo nás.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Beneš a Masaryk ve 30 letech moc manévrovacího prostoru neměli. Neměli zázemí ani odvahu pro to překročit základ, na němž bylo ČSR postaveno.

Děkuji za připomínku Gorazda a pravoslavných kněží. O těch se dnes usilovně mlčí. Vždy, když jdu Resslovkou věnuji jim vzpomínku společně s parašutisty.

Trump také toho manévrovacího prostoru moc nemá.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Masaryk starší byl ve 30. letech už jen stařec nad hrobem, který se řítil po intelektuálním a zdravotním tobogánu.
A Masaryk mladší se nikdy neměl dostat do politiky a už vůbec ne do diplomacie.

Beneš v tom byl úplně sám.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Už se nechala slyšet krvavá Madla,Amerika bude zase silná.
Amerika není schopna se sama postavit na nohy,tak přijde ještě větší tlak,pomáhat USA.
Víme dobře,okupací Ukrajiny si stát USA vůbec nepomohl,ale zbohatl někdo jiný.
Co je právě to horší,že vůbec nejde o to,aby zbohatl stát USA,ale zase jen několik jedinců.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Než vypukne panika, nakoupím spousty rolí alobalu, lepidlo a vytapetuju kvartýr.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Před Bílý dům se sjely patrně statisíce podporovatelů Trumpa... čekají teď na jeho vystoupení.

https://www.youtube.com/watch?v=FmUVvmD5MQI

Live: Trump speaks to protesters at rally to 'save America'
https://www.youtube.com/watch?v=RD9M53ktuog

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

byl přímý přenos, prý tisíc příznivců, ale očekává se až 30 tisíc...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

obsahující c

Průměrný počet slepic: 3 (5 hlasů)

In reply to by V (neověřeno)

Trvalý odkaz

informuje např. pan Hnízdil ve svém článku " Kurvahošigutentag" uveřejněném v sekci " blogy" na aktualně.cz.
Vlastně tam ten dopis adresovaný ministru Blatnému cituje.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by V (neověřeno)

Trvalý odkaz

Očkovanda taky dobře rozděluje - "poplašňáky" (opak "chřipečkářů") teda určitě.

Nechápu, jak může někdo prohlásit, že tohle organizujou hlupáci (a my jsme logicky tím pádem ti chytří).
A pokud je aktuální dění živelné, tak je to s mozkem lidí ještě mnohem horší, než jsem si myslel.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Obelhává vás (nás) nějakým strojem, popřípadě vše " uvádí na pravou míru" svými lžemi.
Prý to zřídil také kvůli svobodě slova.....že jinde cenzurovali.
Hovnajs, je stejný. Jen z druhé strany. A taky má své referenty (ELF - manny), různé úkazy formátu Martina V.

Jistěže za blbce jsme my. Čekal jste něco jiného ?

Průměrný počet slepic: 2 (16 hlasů)

"Osobo," ptal se plečky, "neviděla jste tudy jít dvě děti?"

"Pleju len," odpověděla žena, jako by mu nerozuměla.

"Osobo, já se vás ptám, jestli jste tudy viděla jít děti."

"Až vypleju a uzraje, budem trhat."

"Osobo, rozumějte pak, ptám se vás, jestli jste viděla tudy jít děti."

"Až vytrháme, budem drhnout semeno a pak len močit."

"Osobo, cožpak nerozumíte, ptám se vás, viděla-li jste tudy jít děti."

"Po vymočení prostírat a v peci sušit."

"Osobo, vy jste snad hluchá, ptám se vás, viděla-li jste tudy jít děti."

"Nu, a po vysušení budem třít a po vytření vochlovat."

"Osobo, neslyšíte, ptám se vás, viděla-li jste tudy jít děti."

"Tak; nu, a po vochlování budem nadívat na kužele a příst."

"Osobo, co mi do toho, ptám se vás, viděla-li jste tudy jít děti."

"Až napředem pěkných tenkých přadýnek, budem soukat."

"Osobo, osobo, ptám se vás, viděla-li jste tudy jít děti."

"Až nasoukáme, budem tkát pěkné tenké plátno."

"Osobo, co je mi do plátna, ptám se vás, viděla-li jste tudy jít děti."

"až utkáme, budem bílit, až vybílíme, budem stříhat a šít košile, košilky, šátky a stužky, sukně a zástěrky."

"Osobo, cožpak si na uších sedíte, ptám se vás, viděla-li jste tudy jít děti."

"A tak, co s tím budem dělat? - Nu, budem se do toho odívat a nosit se čistě bíle."

"Osobo, prosím vás, neviděla jste tudy jít děti?"

"Až to roztrháme? - Nu, pak to podpálíme, uděláme z toho troud. Nu, do troudu budem pak křesat tak dlouho, dokud vydá živou jiskřičku a boží ohníček ho nestráví. Boží ohníček rozejde se v dým, dým pak v povětří, a to je konec mojí řeči."

Osobo, já se vás na to neptal, ptám se vás, neviděla-li jste tudy jít děti."

Průměrný počet slepic: 3.3 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Babiš zatím ne, i když spousta ničemů dělá vše pro to, aby jako politik skončil také. Tipuji, že ten tlak přežije a opět bude sestavovat vládu po říjnových volbách, je to boss.
Pokud jde o majetky, nejspíš ani jeden o nic nepřijde, spíš zbohatnou.
Mimochodem, už jste viděli nějakou velkou českou rybu, která by se dostala do basy za posledních 30 let?
Zdejší justice je přece třídní a chrání ty co vládnou.

Průměrný počet slepic: 3.5 (14 hlasů)

Jenže Trump je virtuos a Babiš dobrý sborista (vedle konkurence ovšem září).

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

když někdo chce aby Babiš skončil tak je ničema? Tipuji že po volbách bude boss sestavovat vládu s ODS a příjde vpravo vbok.

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/safety/vsafe.html

Proč "hračku" ?
Nu protože je tam uvedena spousta informací jak se do této akce zapojit a co má mapovat....ovšem nikde jsem nezjistil, jak se to má s případnými potížemi dotyčné očkované osoby, pokud by je zahlásila (pokud by žádné neměla, tak skutečně jde jen o hračku fízláckého typu ). Krom vyjádření, že : "...If at any time you have symptoms or health problems following COVID-19 vaccination that concern you, please contact your healthcare provider...." Jak se budou řešit - v " systému", kdy desetimiliony Američanů a Američanek nemají zdravotní pojištění žádné a další desetimiliony nedostatečné.
Nebo snad jde o databázi zobchodovatelnou s např. právnickými firmami ? To už by bylo příliš i na tamní poměry.

(v našich poměrech povinného a veřejného zdravotního pojištění , byď hybridizovaného úsilím o soukromé zisky z nemocí , by mohlo jít o užitečnou věc, pokud by skutečně docházelo k nějakým, ne zcela ojedinělým , případům onemocnění - v důsledku vakcinace proti onemocnění ....samozřejmě pokud by nazačal se systém hroutit, například i v důsledku takovýchto onemocnění, přejme si aby ne, aby vakcina byla skutečně nejen účinnou, ale i bezpečnou)

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

""Nejhorší je, že vidím tolik lidí umírat.
Každou směnu. Spoustu mladých lidí, kolem 30 nebo 40 let.
Jsem ráda, že na rozdíl od lékařů nemusím mluvit s jejich rodinami. To bych asi nezvládla," popisuje deníku Aktuálně.cz Emma Ballová, která pracuje v jedné z londýnských nemocnic na jednotce intenzivní péče.

Normálně by měla tři nebo čtyři dvanáctihodinové směny týdně, ale nyní jich má často i pět. Kvůli pandemii se sice zvětšil počet lůžek na jednotkách intenzivní péče, ale nemocničního personálu je kvůli nákaze ještě méně než dřív.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

""Nejhorší je, že vidím tolik lidí umírat.
Každou směnu. Spoustu mladých lidí, kolem 30 nebo 40 let.
Jsem ráda, že na rozdíl od lékařů nemusím mluvit s jejich rodinami. To bych asi nezvládla," popisuje deníku Aktuálně.cz Emma Ballová, která pracuje v jedné z londýnských nemocnic na jednotce intenzivní péče.

Normálně by měla tři nebo čtyři dvanáctihodinové směny týdně, ale nyní jich má často i pět. Kvůli pandemii se sice zvětšil počet lůžek na jednotkách intenzivní péče, ale nemocničního personálu je kvůli nákaze ještě méně než dřív.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

dávají přímý přenos ze zasedání Kongresu a schvalování volebních výsledků. Došli k Arizoně, jsou oficiální "objections" k výsledkům, Pence rozpustil společné zasedání a bude zvlášt jednání v senátu i sněmovně reprezentantů o těch námitkách.
Co bude dál uvidíme, bude to ještě dlouhé.... Ráno bude moudřejší....

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

prý litují problémy co to způsobily...
Ale někde jinde to najdete taky, nebo na satelit TV
námitky jsou vůči porušení ústavy USA při tvorbě volebních nařízení v některých státech
dělaných neústavní cestou....
bude to ještě dlouhé....

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

že na zasedání vtrhli příznivci Trumpa a prý se i střílelo..

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Tohle taky stojí za to
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/francie-zneuzivani-obvineni-oliv…

"politolog měl zneužívat syna zakladatele Lékařů bez hranic"

To je přece moderní echt liberální láska, co se ti frantíci eklujou, dneska už je nějaký haldošuk naprosto nemoderní zpozdilá záležitost.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Call it off. The election is over.
Slezte z toho lustru Donalde, vidím vás 🙂

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Demonstranti vtrhli do kongresu. Některé senátory evakuovali. Pence se podělal, republikáni podtrhli Trumpa. Kurvy!
Z webu RT:
Vedení republikánské strany
mezitím odmítlo v této otázce
stát na straně Trumpa a
odcházející vůdce senátní
většiny Mitch Mcconnell (R-
Kentucky) tvrdil, že neosvědčení
Bidena a postoupení moci
demokratům by poškodilo
americkou demokracii.

"Pokud by tyto volby byly
zvráceny pouhými obviněními ze
strany, která prohrála, vstoupila
by naše demokracie do spirály
smrti." Nikdy bychom neviděli, že
by celý národ znovu přijal volby, "
řekl McConnell na půdě Senátu.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Lépe svůj "demokratický" potenciál předvést nemohli.
Jestli Trump prohrál, tak je to právě teď.
Brejvou...

Průměrný počet slepic: 2 (11 hlasů)

televize ukazuje v přímém přenosu mazání tisícovek hlasů "zcela nevhodného" kandidáta, zvysoka na ně serou poliši, soudci, právníci, a politici se jim chechtají do xichtu?

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

Přesně tak, Targusi.

Pročpak asi napadli ti nasraní lidé Kapitol? No?

Pročpak Bidet, tak strašně demokratický a státotvorný občan USA, už dávno nevyzval k soudnímu přezkoumání námitek republikánů? Jestli jsou si demokraté tak jisti, že volby proběhly v pořádku, pak by se neměli čeho bát a naopak by řádným vyšetřením mohli republikány znemožnit, pokud by se ukázalo, že měli pravdu demokraté.

V USA hned tak klid nebude.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

Proč lžete? Soudy naprostou většinu soudních žalob Trumpova týmu odmítly vůbec přijmout a zabývat se jimi.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

soud nemůže pracovat s pohádkami. Pohádky o kufrech s Bidenovými hlasy jsou pro pana vidláka a pro hnojník, soudy potřebují něco ověřitelného - a nic takového se nenašlo.

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

No tak by to prozkoumali, napsali o tom tu nejserióznější zprávu, že se všude dívali, bod po bodu a nic nenašli.

Zatím bez slepic

Tam, kde došlo k přepočítání hlasů, to dopadlo tak, že Biden měl ještě víc hlasů než před přepočítáním.
Záznam průmyslových kamer, který měl údajně dokazovat vybalování utajených hlasovacích lístků, nic takového neprokázal. A to ho měli na nějakém veřejném slyšení.
Volící mrtvoly se nakonec ukázaly být mrtvolami republikánskými.
Vrcholným výstupem pak byla ta sjetá ženština, kterou přivlekl Giuliani do Senátu nebo kam. Rozdováděla se mu tam tak, že ctihodní senátoři měli co dělat, aby udrželi vážné tváře. A Rudy ji musel ručně krotit.
Docela katastrofa.
Takže to Trump zkusil přes pokus o státní převrat. Čímž definitivně nasral i nemalou část republikánů.
Teď je docela pravděpodobné, že Trump bude mít opravdový problém.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Takže záhada o tom, proč to soudy nechtěli přezkoumávat, aby uklidnily situaci, je ještě větší.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

minimálně část polišů jde s demonstranty. Sehráli šaškárnu na schodech a jede se dál podle připraveného scénáře.
Nyní je otázkou, co udělá Národní garda, která byla vyzvána k zásahu a má se dostavit na místo demonstrace.
Bidet teda žvaní v přímém přenosu skoro jako naši soudruzi z ÚV KSČ. Více méně vyzývá ke krvavé lázni a brutálnímu potlačení všech svobod (svoboda slova, shromažďování, blablabla...)

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

měl kdokoli cokoli dokládat, Kolapsi. Ty jo?

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

blbečku?
Ty si neumíš pustit záznam z webové stránky, aby sis mohl nasadit brejle a čumět na ten emerycký průser on line?
Běž za svým počítačovým školitelem a řekni mu, ať ti vrátí peníze, že ses v jeho kurzu vůbec nic nenaučil.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

- ale kde na tom záznamu je to, co píšete? Nebo to tam není a vše jste si vymyslel?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)