Má příliš co ztratit

Autor
Štítky

Hrozně rád bych se mýlil. Hrozně rád bych Manece přiznal, že Trump je statečný muž, který dnes (nebo dvacátého ledna) zcela změní běh dějin a ukáže se nejen jako americký kovboj, ale skutečný hrdina milionů. Byť to nebude nic zákonného.  Svým způsobem bych si to přál, protože by to mohlo zahájit skutečnou změnu naší západní civilizace. Mohlo by to znamenat návrat k tomu, co náš svět udělalo velikým. 

Ale nevěřím tomu. 

Naopak si myslím, že Trump je bohužel pro nás všechny jen další v pořadí a nic na tom nemění, že  jeho šou je přesně v americkém stylu. Myslím si to od jeho posledního projevu ve kterém američany vyzval, aby protestovali. Ale nepostavil se do jejich čela. Ze své prezidentské moci nepřiznal nikomu z případných  demonstrantů mimořádné pravomoci z důvodu ohrožené demokracie nebo ukradených voleb. Netroufá si. 

Zřejmě za ním ani nestojí žádné významné silové struktury.  Když si to tak vezmu, je na tom podobně jako je byl Babiš.  Má podporu těch dole, ale váhá se o ně opřít. Váhá pustit se do boje se samozvanou elitou. Netroufá si. Síla dolních devadesáti procent se mu zdá málo. Náš Andrejko předvádí to samé. Podporu zespoda měl, ale dělal všechno pro to, aby ho podpořil i někdo jiný. Někdo silný a mocný. Lidové vrstvy zřejmě v jeho očích neskýtají bezpečnou převahu. Když vidím, jak jsou lidové vrstvy rozhádané, vlastně se té nechuti ani nedivím.  

Ze stejného důvodu Trump čeká. Jistě, pokud by spontánně vzniklo nějaké "americké jaro", které by mělo převahu, rád by se jím nechal vynést. Ale netroufá si být tím, kdo to spustí. 

Upřímně... je to vlastně docela pochopitelné. Stejně jako náš Andrejko, oba mají o ztratit. Spoustu peněz, bodyguardové bezpečí, krásné vily, dobré jídlo, libovolné auto, jakékoliv myslitelné přání.  Oba mají děti a širší rodiny, které by ohrozili.  Oni jsou ti poslední, kteří mohou ztratit jen okovy. Naopak, pokud přijmou pravidla hry, nic se jim nestane. Dožijí v luxusu za vysokou zdí chráněnou kamerami. Opačná perspektiva znamená nejistou existenci, obrovské náklady a pokud se vůbec dostaví kýžený výsledek, bude to za velmi dlouhou dobu. 

I když americkému i českému miliardáři přiznávám jisté možnosti, stejně tak musím říci, že nevěřím v jejich altruistickou angažovanost, protože naopak nečinnost jim přinese prachy. Oni nejsou nějací odmítnutí šlechtičtí šynkové, na které nezbyly rodové peníze. Oni si je zajistili sami a mají co ztratit. 

Proto budeme i nadále svědky velmi opatrných pokusů nějak zvrátit nezvratitelné, ale vždy v rámci zákona. Tak, aby se žádným "odbojným senátorům" ve skutečnosti nemohlo nic stát. I u nás uvidíme totéž. Podporu veřejnosti, která stydne a stydne, protože Veľký Bocián se k ničemu nemá a nemíní doopravdy dělat revoluci. Ano, chtěl by se vrátit do "starých dobrých časů", ale ne za cenu statků a už vůbec ne hrdel. 

Připouštím, že tohle všechno může být i kvalitní kamufláž, která čeká na nejlepší okamžik a má smysl pro efekt. Ale osobně tomu nevěřím. Nebo je tady ještě někdo, kdo si dovede představit jiný výsledek než ten, který byl vyhlášen? Výsledek, který uznal už i Putin a ten ví o americkém zákulisí víc, než přiznává. 

Abych to shrnul... snažil jsem se naznačit, že Trump sice měl potenciál, ale nikdy ho nenaplní, protože mu chybí odvaha riskovat všechno. Chtěl by dobu, kdy byl svět ještě v pořádku, ale ten dnešní mu poskytuje dost peněz, aby mu nakonec byla košile bližší než kabát. K tomu se ve skutečnosti bojí opřít se o veřejnost, protože zřejmě oprávněně tuší, že její přízeň je vrtkavá a neskýtá žádnou jistotu úspěšného odboje. 

Myslel bych si, že náš Andrej dokonce skýtá trochu větší šanci než Trump. Protože pokud prohraje, bude vyšetřován, souzen a nejspíš i odsouzen. Může o všechno přijít a tak nakonec může být jeho ochota riskovat větší. Ale pokud riskovat bude, stane se tak v nouzi nejvyšší, kdy už může být pozdě. Jak vidno, podpora veřejnosti je zřejmě až ta poslední nejzoufalejší možnost, kam se uchýlit. Ovšem ve světle mého pondělního článku je i toto pochopitelné. Rozhádaná veřejnost, to nejsou sevřené masy prodchnuté jedním duchem a jedním cílem. Postavit se do jejich čela neskýtá žádnou jistotu. Zrada je skoro stoprocentní. 

Proto bude instalován Biden. Bude kolem toho hodně řečí či křiku, ale žádné opravdové činy.  Žádné riziko, žádné převzetí odpovědnosti za budoucnost.

Ale rád bych se mýlil. 

Mimochodem... dovedu si docela dobře představit, že milí republikánští senátoři v Georgii neuspějí... pro jistotu ani jeden. Když se dá sčítat pro Bidena, půjde to jistě i pro demokratické senátory. A na druhou stranu... pokud vyhrají republikánští senátoři, je to důkaz že i předchozí prezidentská volba byla v pořádku? 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.2 (81 hlas)

Komentáře

milý bratře v Lejnu.

Tady nejsi na veřejnoprávním médiu, kde bys ze zákona měl nárok na nějakou chimérickou objektivitu. Tady jsi na soukromém webu pana domácího, který sem píše svoje názory. Pokud Vidlák usoudí, že Země je placatá, napíše to sem a je to jeho názor. Názor, byť mylný, není lež. Diskutuj s ním, uváděj argumenty, ale nevysírej. Budeš-li vysírat, budeš mazán. Budeš-li urážet hostinského, dostaneš na piču a budeš vyhozen.

Je tady spousta lidí, kteří spolu nesouhlasí, přesto spolu debatují, i docela tvrdě, aniž by se vzájemně osočovali ze lži.

Pokud se ti to nelíbí, zkus diskuse na Ricinu, Novinkách nebo na iDěsu.

Ju?

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Berme jako známku pokroku, že soudruzi ten svůj Reichstag nepodpálili, že jim stačilo jen sehrát okupaci. Ale musí se jim přiznat velká invence a tah na branku, takhle sejmout Trumpa a postavit Bidenovy odpůrce do psychologicky trapné situace, to je slušný tah.
Bude fofr ....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Rozhodnuto. Demokraté ovládli obě komory amerického Kongresu.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

ke klidu, načež ho Twitter zablokoval.
Je to jasné:
- kdyby Trump vyzval k násilí, byla by to výzva k násilí
- když Trump vyzve ke klidu, stejně je to výzva k násilí.

Jak jednoduché!

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

když dva měsíce plamenně vyzýval k opaku.
A když se tedy dav konečně zachoval podle jeho výzev, tak těžko teď může ten dav vyzývat ke klidu.
Má, co chtěl.
A místo toho, aby se postavil na schody a promluvil k davu, zalezl pod šutr a tweetuje.
Věru "virtuosní".

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

tady vypadá divně spousta věcí, a už dlouho. Kolébka demokracie se kolébá, div se nepřevrátí.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

může CNN protesty označit na "mostly peaceful", stejně jako když referovala cca půl roku nazpět. (Viď, "demokrate"? - To samozřejmě není na Vás, anno2, on ten "jedinej demokrat" tady ví.)

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Sputniku.
Demonstranti šli do budovy volným krokem občas třemi, ale většinou dvěma vchody, jimiž lze projít maximálně ve dvojstupu, pokud jsou otevřena obě křídla. Na schodech byl navíc vytvořen úzký koridor z ocelového zábradlí.
Kdyby se tam postavilo 20 polišů, neprojde ani myš.

Z toho mi vyplývá, že obě strany jsou posrány z toho, aby nevypukly násilnosti. A pokud to všechno demokrati ustojí, nebudou to mít vůbec lehké.
Jediná cesta, jak z této šlamastyky ven, jsou nové volby, ovšem ručně počítané a bez poštovských panáčků s dodávkami narvanými hlasy toho jedině správného kandidáta.
Na což demokraté nikdy nepřistoupí.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Eremitáž -Síla umění- fantastický dokument /90 min/- s 250ti letou historií a krásně citlivě udělané. nevím , kdy o budou opakovat ale pokusím se to najít.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

svou radostí z toho, že konečně došlo i na soudruhy Ušáky, ani teď dostávají svou dávku meducíny, kterou tak štědře nadělovali v jiných státech po celém světě.
Teď už chybí jen pár mrtvol. Aspoň takových těch vstávacích, jako my měli studenta Šmída, který ihned po vypršení pracovní doby bujaře vyskočil, odložil tehdy ještě československou vlajku, coby nepříliš hřející přikrývku, a odcválal neznámo kam.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

docela po zuby ozbrojeni. Pár ozbrojenců odlovila policie, ale všechny nestihla.
Takže při "dobývání" Capitolu střelili nějakou paní do břicha a ta je v kritickém stavu ve špitále.
Za poslední hodinu mají být dva další postřelení a navíc v Bílé chalupě měla být nalezena výbušnina.

Kvóta na mrtvoly splněna a jde se do hajan.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Republican National Committee sídlí blízko budovy parlamentu (Capitol) , vedle knihovny Kongresu. Výbušnina může být pokusem o " Gliwice".

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

Tu paní střelila Policie. Mezitím zemřela. Celkem 4 mrtví.

Zatím bez slepic

Budou, budou. Možná už jsou, jenom to ještě neproniklo do médií. Taky je třeba vytvořit vhodné doprovodné příběhy, to není jen tak a dá to práci.

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

frantíci jsou z toho tak nějak.... :-)

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

že si vlastně podřezávají a sami tu pověstnou větev. Kolik si myslí, že jim příznivců a přispívatelů zůstane?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Mohla by dopadnout všelijak, třeba tak, že by mu sebrali majetky.
Odsaď podsaď, organizaci ANO, moc taky (a proto i pořádek). Ale ne změnu systému, to by si sám sobě upletl provaz. No a co by řekl na to svět, např. Putin - kdyby davy např. vypálily budovu amerického parlamentu. Možná by ale tamní moc nakonec podpořil, v rámci kolegiality, v rámci zachování společných zájmů.

Kdo by to ale byl býval ještě včera řekl, že ? Barevná "revoluce" vyvolaná Trumpem...taková taškařice...co teď ? Jak to asi místní donaldovstvo okecá ? Už se na to těším.....:-D)))
A těch zklamaných revolucionářů a revolucionářek....když je jejich vůdce vyzval ke klidu , pořádku a respektování policejních příkazů a zákazů.

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

Co už měli připravené tirády o nerespektování a nepřípustném vyvolávání a on zatím objekt vyzval ke klidu. To musí nasrat, takové práce nazmar. No nic, ještě že se dobře bavím, jak již napsav - U.S. volby již drahně desetiletí rovny jsou volbě mezi Arielem a Vizírem, any oba v téže stáji domov pravý mají. A případným zvídavcům dopředu odpovídám: chytrému napověz.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

to je bezva exampl.
---
Momentálně u mne převládá dojem, že zírám na vizír.

Pět slepitz.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Volíme vždy jednoho ze dvou (někdy i více) homunkulů stejného ďábla v pozadí...

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

nebude popouzet davy i proti uznání volebních výsledků voleb dvou senátorů v Georgii, tam také republikáni prohráli. Poté by je mohl vyzvat ať se rozejdou ...:-D

Srovnání se zhrzenci (zhzenkyně prominou) v případě prohry občana Schwarzenberga v presidetnských volbách zdejších je čistě náhodné a uměle vytvořené....

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

- naprosto přesně to vystihuje politiku, kterou jste tady čtyři roky obdivovali.

Průměrný počet slepic: 1.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Pokud ještě na téle adrese bude oněch cca 18 fotografií plus videa ze střelby v kapitolu, podívejte se podrobně, jak vypadá svátek demokracie v nejmocnější zemi světa.

Domnívám se, že to bude mít za následek zvýšení represí i u nás.

A určitě za to bude moci Putin.
Ráno možná bude hůř, až zasáhnou nadržení hoši z Národní gardy.

https://cnn.iprima.cz/zive-ve-washingtonu-to-vre-trumpovi-priznivci-obs…

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

vskutku málokterý politik demokratického, liberálního, humanistického , vyváženého atd. Západu. Takový zatím snad ani nedlí v politické funkci, takový snad zatím jen bloumá někde po ubytovnách a kouká co udělat se svým nešťastným životem obkreslovače pohlednic....

Rozejdou se, machorku zapálí, vodky se napijou, roušky navlíknou, nové gumáky si koupí...a půjdou na bál do Oděsy.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

okousne kravatu. Jo jo. A v Oděse zase nafasuje nějaký ten molotov.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

nikdy neustoupíme....koho to jen připomíná ?

Já být Trumpem, tak najdu někde v nějakém washingtonském baru Vandera Lubbeoviče , známého to proruského hackera z Alabamy :-D , opíchám ho nějakým sajrajtem, do kapes mu nacpu novichok, naučím ho kazačok a pošlu ho pro sušenky za Nulandovou. To by nemohlo skončit špatně, zejména pokud by snipeři neminuli víc jak třikrát.....

Ne, teď vážně.
Nechceme aby USA měly nějaký velký vnitřní problém...který by pak řešily zase tak, že ho vyvezou ven....
Takže v klidu pokouřit, kalíškama přiťuknout, respirátory desinfikovat.... a hybaj na kutě.

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Biden je známý vyděrač, který se ještě chlubil, jak seřval Porošenka, když mu Kijevský prokurátor začal vyšetřovat syna z podvodů a korupce (jablko samozřejmě nepadlo daleko od stromu). Porošenko stáhl kalhoty a okamžitě na hodinu vyrazil hlavního prokurátora (až bude někdo něco plkat o "nezávislých soudech", poprskám si zase kávou monitor). Vyděrač, korupčník, hulvát prezidentem. God bless America!
A nás ať ochraňuje... ježkovy zraky, dyť nás nemá kdo chránit!?! To zas bude horror!

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 19</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 17</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 26</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 43</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 20</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 43 price</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 23</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 gen 4</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 22</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 40</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 9mm</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 21</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 17 gen 4</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 27</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 30</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 45</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock gen 5</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 18</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 gen 3</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 42</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">9mm glock</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 price</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 23 gen 4</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 34</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 gen 4</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 gen 3</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 price</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 17 vs 19</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 for sale</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 magazine</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 gen 5</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">glock 17l slide</a>
<a href="https://gunsincshop.com/&quot; rel="dofollow">buy glock 17l</a>

https://glockcorporation.com
https://gunsincshop.com
https://victoriaphamacy.com
https://maywoodcookies.xyz
htttps://textfirearms.xyz

<a href="https://victoriaphamacy.com/&quot; rel="dofollow">captagon erowid</a>
<a href="https://victoriaphamacy.com/&quot; rel="dofollow">demerol clasificacion</a>
<a href="https://victoriaphamacy.com/&quot; rel="dofollow">captagon pills for sale</a>
<a href="https://victoriaphamacy.com/&quot; rel="dofollow">fenethylline erowid</a>
<a href="https://victoriaphamacy.com/&quot; rel="dofollow">captagon buy</a>
<a href="https://victoriaphamacy.com/"rel="dofollow">hi tech green cough syrup</a>
<a href="https://victoriaphamacy.com/&quot; rel="dofollow">pint of qualitest</a>

<a href="https://maywoodcookies.xyz/&quot; rel="dofollow">cookies maywood</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/&quot; rel="dofollow">cereal milk strain</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/"rel="dofollow">cookies dispensary las vegas</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/"rel="dofollow">friendly farms carts</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/"rel="dofollow">collins ave cookies</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/"rel="dofollow">nova farm</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/"rel="dofollow">nova carts</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/&quot; rel="dofollow">koko nuggz</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/&quot; rel="dofollow">orangeade strain review</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/"rel="dofollow">georgia pie strain cookies</a>
<a href="https://maywoodcookies.xyz/&quot; rel="dofollow">vanilla berry pie strain</a>

<a href="https://canasylmar.store/&quot; rel="dofollow">purple og strain</a>
<a href="https://canasylmar.store/&quot; rel="dofollow">wifi og</a>
<a href="https://canasylmar.store/&quot; rel="dofollow">lemon og kush</a>
<a href="https://canasylmar.store/&quot; rel="dofollow">banana og strain</a>
<a href="https://canasylmar.store/&quot; rel="dofollow">true og strain</a>

<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">benelli m2 cerakote</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">buy tec 9</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">benelli m2 price</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">benelli m2 preço</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">tec 9 price</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">1895sbl for sale</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">intratec ab10</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">glock 30s vs 30sf</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">tec 9 for sale</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">glock 30sf vs 30s</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/"rel="dofollow">1897 trench</a>
<a href="https://textfirearms.xyz/&quot; rel="dofollow">benelli m2 field review</a>

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 17</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 26</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 43</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 20</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 43 price</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 23</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 gen 4</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 22</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 40</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 9mm</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 21</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 17 gen 4</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 27</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 30</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 45</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock gen 5</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 18</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 gen 3</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 42</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">9mm glock</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 price</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 23 gen 4</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 34</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 gen 4</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 gen 3</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 price</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 17 vs 19</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 for sale</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 magazine</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 19 gen 5</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">glock 17l slide</a>
<a href="https://glockcorporation.com/&quot; rel="dofollow">buy glock 17l</a>

https://glockcorporation.com
https://gunsincshop.com
https://victoriaphamacy.com
https://maywoodcookies.xyz
htttps://textfirearms.xyz

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)