Virus očkuje rychleji

Autor

Před několika dny mě čtenář rk vybídl, abych se postavil za očkování a za dodržování opatření proti koronaviru, když jsem tak frustrovaný z tristní situace našeho lidu. Stýskal jem si totiž, že lid je u nás víceméně jen dav, že není divu, když politici hledají podporu místo u voliče někde v Aspenu, protože podpora od voliče je věc krajně nejistá a vlastně úplně na levačku. 

Za opatření a jejich dodržování jsem se postavil už tolikrát, že to ani nespočítám. Hodněkrát jsem upozorňoval, kde jsou podle mě slabiny opatření, jako jeden z prvních jsem upozornil na to, že roušky samy o sobě nemají potenciál epidemii udržet v mezích. Jako jeden z prvních jsem upozoroňoval, že skutečné opatření je skutečně nefalšované omezení kontaktů a že jarní i říjnovou vlnu porazil především strach. Zjara byl tento strach vyvolaný neznámem a rozhodnutím o rouškách, v říjnu pan postupující tristní situací v nemocnicích. 

Teď jsme na tom stejně, jen už nemáme čím vyvolat ten strach a jiná opatření se v podstatě nedodržují. Naštěstí se covid nešíří už tak snadno jako v září a říjnu, protože kdyby ano, naše zdravotnictví by bylo už v háji. Přece jenom jsme už do jisté míry promoření. Každým dalším dnem je to na grafech stále zřetejněji vidět. 

Tolik k vládním opatřením. Když jsem byl od rk vybídnut, napsal jsem krátký komentář, že se k očkování vyjádřím, až bude k dispozici nějaký vládní plán. Až se budu mít k čemu vyjádřit. A ejhle... večer v televizi Prymula. Velekněz svědků covidových, člověk který od začátku horoval za přísná opatření i roušky, který byl proti rozvolňování a naopak chtěl vše držet povojensku. Blatný je proti němu slabý odvar. Prymula dostal poměrně široký prostor k vyjádření a ledacos jsme se dozvěděli. Chtěl jsem to shrnout, ale pak jsem na fejsbůku objevil jeden příspěvěk od Martiny Kociánové, která to shrnula, že bych to lépe nesvedl. 

Nebudu ji parafrázovat, její text je zde: 

Tak jsem zase jednou sledovala večerní zprávy a potřebuji se ujistit, že jsem poslouchala pana Prymulu pozorně? Takže: Vakcína nás před koronavirem neochrání, maximálně před nejtěžším průběhem. Po vakcinaci stále můžeme své okolí, své staré rodiče a blízké nakazit a stále zůstáváme přenašeči. Mezi nejúčinější vakcíny patří pravděpodobně Sputnik, ale ten si nemůže ČR objednat, protože musíme s EU postupovat v souladu a EU s Ruskem nekamarádí. V objednávkách vakcín postupují všechny státy EU v souladu, tedy kromě momentu, kdy si Německo objedná 30 milionů vakcín bokem. Ale když si Maďarsko objedná Sputnik, tak protože nepostupuje v souladu s EU, tak se mu asi dostane sankcí. Rozuměla jsem všemu správně?

Ano Martino, rozuměla jsi správně.... 

Já tedy nevím, jsem jen obyčejný vidlák, ale když tohle slyším, tak je celá vakcinace u nás (a nejen u nás) asi tak stejnou chimérou jako chytrá karanténa. To bylo keců o tom, jak budeme trasovat kontakty a díky tomu budeme mít epidemii pod kontrolou. Pak se to trochu rozjelo a všichni ti trasovači pohořeli jak papír, protože to prostě přestali stíhat a nestíhali by to, i kdbychom měli desetinásobek lidí v kól centrech 

S vakcínou je to podobné. To bylo řečí o tom, jak nás zachrání, jak díky ní budeme moci jezdit do Chorvatska a chodit do hospody, dokonce se tu mluvilo o žlutých nášivkách pro ty, kdo se očkovat nenechají...  a mezi námi, já bych si takovou nášivku snad raději udělal. A stýkal se jen s těmi, kdy ji také mají. Nakonec to bude tak, že bude bezpečnější se potkávat s neočkovanými než očkovanými, protože ti budou chrlit bacily jako by se nechumelilo a ještě budou mít pocit, že jsou za vodou a samozřejmě tuplem nebudou dodržovat žádná opatření. Nakonec to bude obráceně, člověka zachrání jen to, že se NEPOTKÁ s žádným očkovaným přenašečem.  Vím, že se to tu v diskusi řešilo. K čemu jsme s nášivkami dospěli? Žlutý kroužek s vidlemi pro kvalifikovaného neočkovaného zemědělce? 

Nebo dovedete si představit to zklamání, až se ukáže, že očkování samo o sobě z hlediska opatření nic neznamená, protože dokud nebudou proočkovaní všichni, pořád to mohou dostat a umřít na to? Naštěstí pro spárvného chřipečkáře toto není otázka, ten se přece očipovat nenechá. 

Laco pozeptejte se profesora Hořejšího, informace máme od velekněze svědků covidových Prymuly, který nás zatím nikdy nebulíkoval a nezlehčoval situaci. Tak bych rád věděl, jestli všechny ty nákupy od Fajzru k něčemu jsou.  To že vakcína neznamená bezinfekčnost ani neznamená, že člověk neonemocní, to nám neřekl tady Vlastimil. Tentokrát s tím nepřišel žádný konspirační chřipečkář, ale hlavní architekt vládních opatření. 

Chápu Izrael... když za pár týdnů naočkujete všechny a jste schopní to každý rok zopakovat, tak to asi něco řeší. Když máte kvalitní krizovou infrastrukturu, armádní doktory a krizové plány i pro případ atomovky a kupujete všechny vakcíny co jsou na trhu, tak máte náskok. Ale u nás? Zatím jsme za dva - tři týdny naočkovali asi čtyřicet tisíc lidí. Za 25 týdnů už to bude milion a za 250 týdnů naočkujeme všechny. To jsou roky a roky. Jasně, Andrejko to urychlí o tom nepochybuji a myslím to bez ironie, ale nějak nedokážu uvěřit, že to urychlí dostatečně. Tak dostatečně, aby bylo možné každého člověka jednou do roka naočkovat. Jinak tu furt budeme mít ohroženou skupinu důchodců kvůli kterým děláme ta opatření ne? 

Všimněte si, že si vůbec nedělám hlavu s nějakými vedlejšími účinky, alergickými reakcemi a podobně. K této úvaze jsem se zatím vůbec nedostal a vůbec nepřemýšlím o tom, že vakcína se dělala narychlo a není vůbec jisté jak se bude projevovat a kolik způsobí autistických dětiček. O Sputnikvakcíně to samozřejmě platí také. 

Zatím vidím dost problémů i kdyby se Fajzru podařila nejdokonalejší a zcela bezpečná supervakcína. Zatím řeším jen to, že celá vakcinace nemá žádný smysl, pokud se populace neproočkuje celá a rychle. O nějakých nášivkách na rukávech není třeba vůbec spekulovat, protože být naočkován v houfu neočkovaných nic neznamená.  Žádná výhoda to pro nikoho nebude. I naočkovaní pěkně budete sedět doma, protože jinak nakazíte ty nenaočkované.  Snad jen pro staroušky to bude dobré, protože očkování je snad možná ochrání před covidovou smrtí. Ale při současné rychlosti vakcinace stihnou staříčci rychleji umřít než se naočkovat. 

Ne, nedělám definitivní závěry. Nikdy je nedělám. Klidně za týden zcela otočím, když dostanu nové lepší informace. Ale v této chvíli mám pocit, že jen židi pochopili, co se s vakcínou dá nebo nedá udělat. Všichni ostatní zatím dělají takovou "chytrou karanténu," která je dovede přesně tam, kam dovedla nás. Samozřejmě pár hajzlíků na tom pohádkově vydělá a pár politiků se na tom slušně ztrapní. 

Skoro bych řekl, že vakcinace bude tím posledním dějstvím, která z naší vaší skvělé EU udělá definitivně domeček z karet.  

Pomaloučku polehoučku si začínám myslet, že nakonec nás zachrání 30% zmrdů (dle Lacovy terminologie) v kombinaci s neuvěřitelně robustním zdravotnictvím o kterém jsme ani nevěděli že ho máme. Do záchranného ajntopfu přidejme vládní opatření, která sice moc neudělala, ale zřejmě vystačí na to, aby se zdravotnictví nesesypalo. Přidejme lidi, kteří opatření dodržují a v konečném důsledku tu máme přirozené promoření populace na hraně zdravotnické kapacity  a za cenu příslušného počtu mrtvých. K promoření dojde dřív, než se Fajzr u nás vůbec dostane ke slovu, protože koroňák zatím dělá imunitu pro prodělané nákaze mnohem rychleji než zdravotníci očkování.  Fajzr trochu omezí počty mrtvých důchodců a my mladší se dřív promoříme než naočkujeme. Uvědomuje se tam na vládě někdo, že každý den se u nás přirozeně imunizuje nějakých patnáct tisíc lidí co se nakazili (ve skutečnosti třikrát až čtyřikrát tolik) a uměle se díky vakcíně imunizuje tak dva tisíce lidí  denně. Virus vyhrává 10:1 nebo možná dokonce 30:1

Ne, to není žádný geniální vládní plán, to nás má asi Pánbůh z nějakého neznámého důvodu rád. 

Teď v této chvíli jsme z hlediska nákaz a mrtvých jedni z nejhorších na světě. Ale poměrně brzy nám už dojdou lidi k nakažení. Ostatní státy v Ojrópě (kromě Německa - to nakupuje separáto) co společně koupily tu vakcínu a očkují stejně rychle jako my, nás pěkně pozvolna doběhnou a až to celé jednou skončí, zkonstatujeme, že jsme všichni dopadli stejně blbě, všude to populací prostoupilo, snad jen ti židi zase věděli něco navíc a Němci zase po všech chtěli solidaritu, ale sami si nasyslili.   

Svým způsobem si snad začnu přát, aby současná třetí vlna proběhla těsně zvládnutelně, protože počty diagnostikovaných se blíží pomalu k milionu. K tomu přidejme určitě trojnásobek nezachycených případů, ale zřejmě i víc, takže ať si Peková i všichni říkají co chtějí, další velká vlna nás už letos zřejmě nečeká. Ne, není to konec, ale už by to mělo být postupně pořád lepší. Snad naše zdravotnictví vydrží a nezačnou nám lidi umírat na neléčené infakrty, protože doktoři budou všichni obsluhovat plicní ventilátory. 

Andreji.... virus u nás imunizuje asi tak dvacetkrát rychleji než Fajzr. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.9 (72 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Já ti nevím vidláku. Pokud celý problém je vysoká úmrtnost lidí v pokročilém věku a strach ze sesypání zdravotnictví. Tak po proočkování příslušných skupin můžeme rozvolnit opatření, protože už ke katastrofě nedojde. Covidem si prostě může projít leckdo, jen nesmí narazit hovno na větrák. Když spadne úmrtnost a pravděpodobnost těžkého průběhu, tak už nebude mít cenu se bránit se stejnou měrou, tak nás všechny vypustí do arény běžného života.

Průměrný počet slepic: 3.4 (15 hlasů)

Začínají se množit těžké následky po lehkém průběhu i u DĚTÍ!

Průměrný počet slepic: 3.8 (21 hlas)

Odkaz?

Průměrný počet slepic: 2.5 (10 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Holube, odkaz, který jste poslal, je blokovaný. Takže je nanic. Zajímá mne, z čeho vycházíte. Takže je to jediný blokovaný odkaz?

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

https://www.google.com/search?client=opera&q=covid+zdravotní+následky&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8
jinak zkopírovat celý link a vložit do prohlížeče

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Co takhle třebas dát do vyhledávače heslo: covid u děti
Ale to ne, lepší je ve vláknu prudit....

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Každý má právo se zeptat i diskutovat.
Jako vy máte právo dávat najevo svou úroveň.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Již v antice bylo zvykem, že reagující má za povinnost diskusi jen udržovat. To na tom, který ji začal svým vstupem, svou informací, svým hodnotícím soudem...na něm je, aby dokázal svá tvrzení obhájit.
Nejen tady je však každý kdo stojí mimo sektu za trolla, jde o poměrně obvyklý , i když moderní jev.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

!!

Zatím bez slepic

Pošlete něco o "těžkých následcích po lehkém průběhu i u DĚTÍ".

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

In reply to by Bath Ye or (neověřeno)

Trvalý odkaz

vycucané z prstu neřeším. Odkaz, který jsem přidal uvádí oficiální stanoviska a ne jen strašení prostitutů koupených farmamafií.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

In reply to by Bath Ye or (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vy máte něco oficiálního ? Falešnou pandemii tady máme od jara. Po první vlně o žádných trvalých následcích ani vzdech. Je tu údajně druhá vlny. A Ejhle už po pár týdnech jsou zde trvalé následky. Kdo to řekl ? Odkud se vzala tahle ,,informace" ? Napsali to na hovinkách.cz ? A ti to vzali odkud ? Napsal to Reuters ? Co je těm dětem ? Upadla jim ruka? Narostla jim druhá hlava ? Co o tom víte? Stejnej prd jako všichni svědci covidovi . Jen melete a necháváte se strašit. Zkuste zajít na ČSSP a říct jim, že už po pár týdnech máte trvalé následky na bezpříznakový projev jakékoliv nemoci. Kam vás pošlou, asi nemusím zmiňovat.

Průměrný počet slepic: 3 (10 hlasů)

O "těžkých následcích po lehkém průběhu i u DĚTÍ"

Odkud se vzala tahle informace? Přečetla jsem ji tady od Asfaltového holuba. Protože se mi to, jako zdravotnici, nezdá, zajímá mne, jestli k tomu někdo ví víc a odkud to ví.
Ano, nic o tom nevím, proto se ptám. Nenechám se strašit, to Vás ujišťuji. Nemusíte reagovat jako blázen.

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

In reply to by Bath Ye or (neověřeno)

Trvalý odkaz

Z fb -
I v ČR se již dle informací z médií objevila necelá stovka případů Syndromu multisystémové zánětlivé odpovědi u dětí (PIMS-TS, MIS-C) po prodělání Covid-19. Tento syndrom se objevuje 2-6 týdnů po prodělání Covid, a vede k velmi závažnému stavu vyžadující hospitalizaci. Odborníci uklidňují, že výskyt je vzácný, ale co si kdo pod definici "vzácný" představuje? Co říkají data ze zahraničí?
Podle americké CDC bylo k 7. prosinci zaznamenáno 1288 případů [1], které připadají na 1.1milónu pozitivně testovaných dětí (k 7. listopadu - odstup 4 týdny), což dává odhad incidence cca 1 z 1000. V reálu to ale bude o dost méně častěji, protože děti se obecně méně testují, ale zase ne o řád, třeba 1 z 3000 (spekulace).

Zvysok si precitajte tuto https://www.facebook.com/groups/covid19cz/permalink/1709911802512275/

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

za schopnost normálně diskutovat. To se tu vidí málokdy.

Nicméně, je to velmi vzácné, je to léčitelné, a hlavně: to nepatrné číslo úmrtí na 1 000 000 nakažených, odpovídá kmenu normální chřipky s těžším průběhem; zde je nutno srovnávat. Také nevíme, co v těch případech bylo první - coronavirus nebo nějaké jiné zdravotní potíže? Nevíme ani, jakého se to týká plemene. U lidí z tropů a subtropů, korektně řečeno, mívá i obyčejná chřipka, těžký průběh. Jmenované údaje jsou přece z USA. Nakonec - nejedná se o primární zdroj.

Ještě jednou Vám, Bosorečko, děkuji za zde nebývalou, slušnost. Čekal bych ale, třeba od Asfaltového holuba, který zde nadhodil nějaká tvrzení, jiný zdroj.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Prejdite si to vlakno, co som dala odkaz ... ja som teda laik, ale mam pocit, ze tam diskutuju aj ludia z oboru (mojmu laickemu uchu to tak znie), a najdete tam aj par odkazov, ktore by ste mohol povazovat za doveryhodne.

Inak, co mne ostalo z tej debaty v hlave bolo, ze sa kedysi lekar stretol s takym dietatom jednym, dvoma, teraz ich pocitaju na desiatky, a to ich znervoznuje ... aj ked stale su to v podstate zanedbatelne cisla

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Je to 2 lidi na 100 000. Tedy srovnatelné s chřipkou. V čem se ty komplikace liší od normální chřipky? Počtem? Závažností? Byl by i původní zdroj? Děkuji.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Asfaltový holube, mne by zajímalo, jak k tomu "vědci" došli, když se stále tvrdilo, že děti nejsou ohroženy nákazou, že kovidem nestůňou a nyní nějaké závažné následky? Kolik dětí to prodělalo a přesně jaké následky a jak dlouho probíhal výzkum a kde, nebyli to náhodou "britští vědci"? Ti mají vždy zcela podivné výzkumné poznatky. Není to jen tlak na vakcinaci i dětí?

Průměrný počet slepic: 3.8 (19 hlasů)

Nikdy se netvrdilo (nepočítáme-li ty, kteří tvrdí, že žádný covid neexistuje, že je to podvod a lehká chřipečka) že děti nejsou ohroženy nákazou, tvrdilo se jen, že se sice nakazí, leč bez vážnějších příznaků a bez následků, (nepočítáme-li drobné rozladění, když zjistí, že nakazili dětečka a babičku a ti pak umřou).

No a teď dětští lékaři se s odstupem času, někteří s údivem, zjišťují, že tomu je bohužel jinak.

Průměrný počet slepic: 3.7 (23 hlasů)

s předběžnou opatrností s ohledem na to, že doktoři ve velkém počtu lžou za prachy.

Průměrný počet slepic: 3.5 (20 hlasů)

Ale zviditelnil se tak, že ho teď na MOU zdraví i Ti, co ho neznali a on musí všem odpovídat, slušně vychovaný člověk. Když jsem ho zahlédl naposledy, tak stáhne hlavu mezi ramena, kouká do země, nevidí, neslyší. Vezměte si z toho poučení. Přílišné zviditelnění škodí (zažil jsem sám jako pravidelně přednášející až pro 200 studentů/ semestr).

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Píšete, že dětští lékaři z něčeho vycházejí. Z čeho? A z jakých podkladů vycházíte vy? Takhle je to jen nezdůvodněné tvrzení.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Že posíláte odkazy, nesouvisející s dotazem. Takhle to vypadá, že Asfaltový holub lže.

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

:-(

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

Nemáte do diskuze co říct.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

In reply to by Alena Z. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je to 2 lidi na 100 000. Tedy srovnatelné s chřipkou. V čem se ty komplikace liší od normální chřipky? Počtem? Závažností? Byl by i původní zdroj? Děkuji.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

si že to není troll a má pravdu, je tu diskuse tak diskutuje stejně jako Vy.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

In reply to by kočka šklíba (neověřeno)

Trvalý odkaz

Napřed někdo napíše, že covid se vyskytuje i u dětí.
Troll se začne ptát- kde je odkaz? Proč jste ho sem nedal? Jestli nějaký máte? Nedal jste ho, tak lžete atd.
Někdo mu dá odkaz, a troll zase začne - a jak výzkum dělali, kdo ho dělal atd. Jako u výslechu, a ne v diskusi.
Když to člověka zajímá, tak si snad věci zjistí sám a nevyptává se pořád dokola - tomu se říká rozbíjení diskuse.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Někdo něco tvrdí a jen si tak vymýšlí. A někdo jako vy začne útočit o trollech, když nemá odpověď. No, každý má nějakou úroveň. Na dovršení všeho dáte jeden jediný odkaz z korporátního tisku, který nepsal odborník a vůbec nechápete, jak to interpretovat.
Právě lidem jako vy, je určena režimní propaganda.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Někdo něco tvrdí a jen si tak vymýšlí. A někdo jako vy začne útočit o trollech, když nemá odpověď. No, každý má nějakou úroveň. Na dovršení všeho dáte jeden jediný odkaz z korporátního tisku, který nepsal odborník a vůbec nechápete, jak to interpretovat.
Právě lidem jako vy, je určena režimní propaganda.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Někdo něco tvrdí a jen si tak vymýšlí. A někdo jako vy začne útočit o trollech, když nemá odpověď. No, každý má nějakou úroveň. Na dovršení všeho dáte jeden jediný odkaz z korporátního tisku, který nepsal odborník a vůbec nechápete, jak to interpretovat.
Právě lidem jako vy, je určena režimní propaganda.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Někdo něco tvrdí a jen si tak vymýšlí. A někdo jako vy začne útočit o trollech, když nemá odpověď. No, každý má nějakou úroveň. Na dovršení všeho dáte jeden jediný odkaz z korporátního tisku, který nepsal odborník a vůbec nechápete, jak to interpretovat.
Právě lidem jako vy, je určena režimní propaganda.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Někdo něco tvrdí a jen si tak vymýšlí. A někdo jako vy začne útočit o trollech, když nemá odpověď. No, každý má nějakou úroveň. Na dovršení všeho dáte jeden jediný odkaz z korporátního tisku, který nepsal odborník a vůbec nechápete, jak to interpretovat.
Právě lidem jako vy, je určena režimní propaganda.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Někdo něco tvrdí a jen si tak vymýšlí. A někdo jako vy začne útočit o trollech, když nemá odpověď. No, každý má nějakou úroveň. Na dovršení všeho dáte jeden jediný odkaz z korporátního tisku, který nepsal odborník a vůbec nechápete, jak to interpretovat.
Právě lidem jako vy, je určena režimní propaganda.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Někdo něco tvrdí a jen si tak vymýšlí. A někdo jako vy začne útočit o trollech, když nemá odpověď. No, každý má nějakou úroveň. Na dovršení všeho dáte jeden jediný odkaz z korporátního tisku, který nepsal odborník a vůbec nechápete, jak to interpretovat.
Právě lidem jako vy, je určena režimní propaganda.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Někdo něco tvrdí a jen si tak vymýšlí. A někdo jako vy začne útočit o trollech, když nemá odpověď. No, každý má nějakou úroveň. Na dovršení všeho dáte jeden jediný odkaz z korporátního tisku, který nepsal odborník a vůbec nechápete, jak to interpretovat.
Právě lidem jako vy, je určena režimní propaganda.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Někdo něco tvrdí a jen si tak vymýšlí. A někdo jako vy začne útočit o trollech, když nemá odpověď. No, každý má nějakou úroveň. Na dovršení všeho dáte jeden jediný odkaz z korporátního tisku, který nepsal odborník a vůbec nechápete, jak to interpretovat.
Právě lidem jako vy, je určena režimní propaganda.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Někdo něco tvrdí a jen si tak vymýšlí. A někdo jako vy začne útočit o trollech, když nemá odpověď. No, každý má nějakou úroveň. Na dovršení všeho dáte jeden jediný odkaz z korporátního tisku, který nepsal odborník a vůbec nechápete, jak to interpretovat.
Právě lidem jako vy, je určena režimní propaganda.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)