Virus očkuje rychleji

Autor

Před několika dny mě čtenář rk vybídl, abych se postavil za očkování a za dodržování opatření proti koronaviru, když jsem tak frustrovaný z tristní situace našeho lidu. Stýskal jem si totiž, že lid je u nás víceméně jen dav, že není divu, když politici hledají podporu místo u voliče někde v Aspenu, protože podpora od voliče je věc krajně nejistá a vlastně úplně na levačku. 

Za opatření a jejich dodržování jsem se postavil už tolikrát, že to ani nespočítám. Hodněkrát jsem upozorňoval, kde jsou podle mě slabiny opatření, jako jeden z prvních jsem upozornil na to, že roušky samy o sobě nemají potenciál epidemii udržet v mezích. Jako jeden z prvních jsem upozoroňoval, že skutečné opatření je skutečně nefalšované omezení kontaktů a že jarní i říjnovou vlnu porazil především strach. Zjara byl tento strach vyvolaný neznámem a rozhodnutím o rouškách, v říjnu pan postupující tristní situací v nemocnicích. 

Teď jsme na tom stejně, jen už nemáme čím vyvolat ten strach a jiná opatření se v podstatě nedodržují. Naštěstí se covid nešíří už tak snadno jako v září a říjnu, protože kdyby ano, naše zdravotnictví by bylo už v háji. Přece jenom jsme už do jisté míry promoření. Každým dalším dnem je to na grafech stále zřetejněji vidět. 

Tolik k vládním opatřením. Když jsem byl od rk vybídnut, napsal jsem krátký komentář, že se k očkování vyjádřím, až bude k dispozici nějaký vládní plán. Až se budu mít k čemu vyjádřit. A ejhle... večer v televizi Prymula. Velekněz svědků covidových, člověk který od začátku horoval za přísná opatření i roušky, který byl proti rozvolňování a naopak chtěl vše držet povojensku. Blatný je proti němu slabý odvar. Prymula dostal poměrně široký prostor k vyjádření a ledacos jsme se dozvěděli. Chtěl jsem to shrnout, ale pak jsem na fejsbůku objevil jeden příspěvěk od Martiny Kociánové, která to shrnula, že bych to lépe nesvedl. 

Nebudu ji parafrázovat, její text je zde: 

Tak jsem zase jednou sledovala večerní zprávy a potřebuji se ujistit, že jsem poslouchala pana Prymulu pozorně? Takže: Vakcína nás před koronavirem neochrání, maximálně před nejtěžším průběhem. Po vakcinaci stále můžeme své okolí, své staré rodiče a blízké nakazit a stále zůstáváme přenašeči. Mezi nejúčinější vakcíny patří pravděpodobně Sputnik, ale ten si nemůže ČR objednat, protože musíme s EU postupovat v souladu a EU s Ruskem nekamarádí. V objednávkách vakcín postupují všechny státy EU v souladu, tedy kromě momentu, kdy si Německo objedná 30 milionů vakcín bokem. Ale když si Maďarsko objedná Sputnik, tak protože nepostupuje v souladu s EU, tak se mu asi dostane sankcí. Rozuměla jsem všemu správně?

Ano Martino, rozuměla jsi správně.... 

Já tedy nevím, jsem jen obyčejný vidlák, ale když tohle slyším, tak je celá vakcinace u nás (a nejen u nás) asi tak stejnou chimérou jako chytrá karanténa. To bylo keců o tom, jak budeme trasovat kontakty a díky tomu budeme mít epidemii pod kontrolou. Pak se to trochu rozjelo a všichni ti trasovači pohořeli jak papír, protože to prostě přestali stíhat a nestíhali by to, i kdbychom měli desetinásobek lidí v kól centrech 

S vakcínou je to podobné. To bylo řečí o tom, jak nás zachrání, jak díky ní budeme moci jezdit do Chorvatska a chodit do hospody, dokonce se tu mluvilo o žlutých nášivkách pro ty, kdo se očkovat nenechají...  a mezi námi, já bych si takovou nášivku snad raději udělal. A stýkal se jen s těmi, kdy ji také mají. Nakonec to bude tak, že bude bezpečnější se potkávat s neočkovanými než očkovanými, protože ti budou chrlit bacily jako by se nechumelilo a ještě budou mít pocit, že jsou za vodou a samozřejmě tuplem nebudou dodržovat žádná opatření. Nakonec to bude obráceně, člověka zachrání jen to, že se NEPOTKÁ s žádným očkovaným přenašečem.  Vím, že se to tu v diskusi řešilo. K čemu jsme s nášivkami dospěli? Žlutý kroužek s vidlemi pro kvalifikovaného neočkovaného zemědělce? 

Nebo dovedete si představit to zklamání, až se ukáže, že očkování samo o sobě z hlediska opatření nic neznamená, protože dokud nebudou proočkovaní všichni, pořád to mohou dostat a umřít na to? Naštěstí pro spárvného chřipečkáře toto není otázka, ten se přece očipovat nenechá. 

Laco pozeptejte se profesora Hořejšího, informace máme od velekněze svědků covidových Prymuly, který nás zatím nikdy nebulíkoval a nezlehčoval situaci. Tak bych rád věděl, jestli všechny ty nákupy od Fajzru k něčemu jsou.  To že vakcína neznamená bezinfekčnost ani neznamená, že člověk neonemocní, to nám neřekl tady Vlastimil. Tentokrát s tím nepřišel žádný konspirační chřipečkář, ale hlavní architekt vládních opatření. 

Chápu Izrael... když za pár týdnů naočkujete všechny a jste schopní to každý rok zopakovat, tak to asi něco řeší. Když máte kvalitní krizovou infrastrukturu, armádní doktory a krizové plány i pro případ atomovky a kupujete všechny vakcíny co jsou na trhu, tak máte náskok. Ale u nás? Zatím jsme za dva - tři týdny naočkovali asi čtyřicet tisíc lidí. Za 25 týdnů už to bude milion a za 250 týdnů naočkujeme všechny. To jsou roky a roky. Jasně, Andrejko to urychlí o tom nepochybuji a myslím to bez ironie, ale nějak nedokážu uvěřit, že to urychlí dostatečně. Tak dostatečně, aby bylo možné každého člověka jednou do roka naočkovat. Jinak tu furt budeme mít ohroženou skupinu důchodců kvůli kterým děláme ta opatření ne? 

Všimněte si, že si vůbec nedělám hlavu s nějakými vedlejšími účinky, alergickými reakcemi a podobně. K této úvaze jsem se zatím vůbec nedostal a vůbec nepřemýšlím o tom, že vakcína se dělala narychlo a není vůbec jisté jak se bude projevovat a kolik způsobí autistických dětiček. O Sputnikvakcíně to samozřejmě platí také. 

Zatím vidím dost problémů i kdyby se Fajzru podařila nejdokonalejší a zcela bezpečná supervakcína. Zatím řeším jen to, že celá vakcinace nemá žádný smysl, pokud se populace neproočkuje celá a rychle. O nějakých nášivkách na rukávech není třeba vůbec spekulovat, protože být naočkován v houfu neočkovaných nic neznamená.  Žádná výhoda to pro nikoho nebude. I naočkovaní pěkně budete sedět doma, protože jinak nakazíte ty nenaočkované.  Snad jen pro staroušky to bude dobré, protože očkování je snad možná ochrání před covidovou smrtí. Ale při současné rychlosti vakcinace stihnou staříčci rychleji umřít než se naočkovat. 

Ne, nedělám definitivní závěry. Nikdy je nedělám. Klidně za týden zcela otočím, když dostanu nové lepší informace. Ale v této chvíli mám pocit, že jen židi pochopili, co se s vakcínou dá nebo nedá udělat. Všichni ostatní zatím dělají takovou "chytrou karanténu," která je dovede přesně tam, kam dovedla nás. Samozřejmě pár hajzlíků na tom pohádkově vydělá a pár politiků se na tom slušně ztrapní. 

Skoro bych řekl, že vakcinace bude tím posledním dějstvím, která z naší vaší skvělé EU udělá definitivně domeček z karet.  

Pomaloučku polehoučku si začínám myslet, že nakonec nás zachrání 30% zmrdů (dle Lacovy terminologie) v kombinaci s neuvěřitelně robustním zdravotnictvím o kterém jsme ani nevěděli že ho máme. Do záchranného ajntopfu přidejme vládní opatření, která sice moc neudělala, ale zřejmě vystačí na to, aby se zdravotnictví nesesypalo. Přidejme lidi, kteří opatření dodržují a v konečném důsledku tu máme přirozené promoření populace na hraně zdravotnické kapacity  a za cenu příslušného počtu mrtvých. K promoření dojde dřív, než se Fajzr u nás vůbec dostane ke slovu, protože koroňák zatím dělá imunitu pro prodělané nákaze mnohem rychleji než zdravotníci očkování.  Fajzr trochu omezí počty mrtvých důchodců a my mladší se dřív promoříme než naočkujeme. Uvědomuje se tam na vládě někdo, že každý den se u nás přirozeně imunizuje nějakých patnáct tisíc lidí co se nakazili (ve skutečnosti třikrát až čtyřikrát tolik) a uměle se díky vakcíně imunizuje tak dva tisíce lidí  denně. Virus vyhrává 10:1 nebo možná dokonce 30:1

Ne, to není žádný geniální vládní plán, to nás má asi Pánbůh z nějakého neznámého důvodu rád. 

Teď v této chvíli jsme z hlediska nákaz a mrtvých jedni z nejhorších na světě. Ale poměrně brzy nám už dojdou lidi k nakažení. Ostatní státy v Ojrópě (kromě Německa - to nakupuje separáto) co společně koupily tu vakcínu a očkují stejně rychle jako my, nás pěkně pozvolna doběhnou a až to celé jednou skončí, zkonstatujeme, že jsme všichni dopadli stejně blbě, všude to populací prostoupilo, snad jen ti židi zase věděli něco navíc a Němci zase po všech chtěli solidaritu, ale sami si nasyslili.   

Svým způsobem si snad začnu přát, aby současná třetí vlna proběhla těsně zvládnutelně, protože počty diagnostikovaných se blíží pomalu k milionu. K tomu přidejme určitě trojnásobek nezachycených případů, ale zřejmě i víc, takže ať si Peková i všichni říkají co chtějí, další velká vlna nás už letos zřejmě nečeká. Ne, není to konec, ale už by to mělo být postupně pořád lepší. Snad naše zdravotnictví vydrží a nezačnou nám lidi umírat na neléčené infakrty, protože doktoři budou všichni obsluhovat plicní ventilátory. 

Andreji.... virus u nás imunizuje asi tak dvacetkrát rychleji než Fajzr. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.9 (72 hlasů)

Komentáře

Někdo něco tvrdí a jen si tak vymýšlí. A někdo jako vy začne útočit o trollech, když nemá odpověď. No, každý má nějakou úroveň. Na dovršení všeho dáte jeden jediný odkaz z korporátního tisku, který nepsal odborník a vůbec nechápete, jak to interpretovat.
Právě lidem jako vy, je určena režimní propaganda.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Někdo něco tvrdí a jen si tak vymýšlí. A někdo jako vy začne útočit o trollech, když nemá odpověď. No, každý má nějakou úroveň. Na dovršení všeho dáte jeden jediný odkaz z korporátního tisku, který nepsal odborník a vůbec nechápete, jak to interpretovat.
Právě lidem jako vy, je určena režimní propaganda.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Někdo něco tvrdí a jen si tak vymýšlí. A někdo jako vy začne útočit o trollech, když nemá odpověď. No, každý má nějakou úroveň. Na dovršení všeho dáte jeden jediný odkaz z korporátního tisku, který nepsal odborník a vůbec nechápete, jak to interpretovat.
Právě lidem jako vy, je určena režimní propaganda.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Někdo něco tvrdí a jen si tak vymýšlí. A někdo jako vy začne útočit o trollech, když nemá odpověď. No, každý má nějakou úroveň. Na dovršení všeho dáte jeden jediný odkaz z korporátního tisku, který nepsal odborník a vůbec nechápete, jak to interpretovat.
Právě lidem jako vy, je určena režimní propaganda.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Někdo něco tvrdí a jen si tak vymýšlí. A někdo jako vy začne útočit o trollech, když nemá odpověď. No, každý má nějakou úroveň. Na dovršení všeho dáte jeden jediný odkaz z korporátního tisku, který nepsal odborník a vůbec nechápete, jak to interpretovat.
Právě lidem jako vy, je určena režimní propaganda.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Někdo něco tvrdí a jen si tak vymýšlí. A někdo jako vy začne útočit o trollech, když nemá odpověď. No, každý má nějakou úroveň. Na dovršení všeho dáte jeden jediný odkaz z korporátního tisku, který nepsal odborník a vůbec nechápete, jak to interpretovat.
Právě lidem jako vy, je určena režimní propaganda.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Někdo něco tvrdí a jen si tak vymýšlí. A někdo jako vy začne útočit o trollech, když nemá odpověď. No, každý má nějakou úroveň. Na dovršení všeho dáte jeden jediný odkaz z korporátního tisku, který nepsal odborník a vůbec nechápete, jak to interpretovat.
Právě lidem jako vy, je určena režimní propaganda.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Někdo něco tvrdí a jen si tak vymýšlí. A někdo jako vy začne útočit o trollech, když nemá odpověď. No, každý má nějakou úroveň. Na dovršení všeho dáte jeden jediný odkaz z korporátního tisku, který nepsal odborník a vůbec nechápete, jak to interpretovat.
Právě lidem jako vy, je určena režimní propaganda.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Někdo něco tvrdí a jen si tak vymýšlí. A někdo jako vy začne útočit o trollech, když nemá odpověď. No, každý má nějakou úroveň. Na dovršení všeho dáte jeden jediný odkaz z korporátního tisku, který nepsal odborník a vůbec nechápete, jak to interpretovat.
Právě lidem jako vy, je určena režimní propaganda.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Někdo něco tvrdí a jen si tak vymýšlí. A někdo jako vy začne útočit o trollech, když nemá odpověď. No, každý má nějakou úroveň. Na dovršení všeho dáte jeden jediný odkaz z korporátního tisku, který nepsal odborník a vůbec nechápete, jak to interpretovat.
Právě lidem jako vy, je určena režimní propaganda.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Může se mýlit, v důlsedku ani ne tak nedostatku informací, jako spíše přemíry " různých" informací. Každý se mýlí. I ti, kteří tvrdí, že Bůh se nemýlí.
Aristoteles však tvrdil, že nic není pravda - ani toto.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

kdy v UK proběhla první vlnka prapodivných dětských infekcí s docela děsivým průběhem - záněty vnitřních orgánů vč. srdce, multiorgánová selhání, nesrazitelné vysoké horečky, křeče atd.
Nějakou dobu trvalo, než si to dali do souvislosti s korunáčem PRÁVĚ PROTO, že se předpokládalo (nikdo dosud nesdělil na základě čeho), že děti mají proti korunáčovi jakousi záhadnou imunitu. Pak si to do souvislosti dali a bylo jasno.
Několik dětí na tu infekci zemřelo a jen některé měly rizikové faktory (astma, diabetes, obezita, alergie...). Průběh této nově zjištěné dětské formy korunáče je skoro stejný jako u "Kawasakiho syndromu" (taky docela vošklivá záležitost).
No, a teď se postupně zjišťuje (či spíše to postupně probublává na veřejnost), že to vlastně není jen britská specialita, ale že tuto formu korunáče prodělávají děti i jinde ve světě. Vč. ČR.
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/vzacny-syndrom-ktery-hrozi-de…

Průměrný počet slepic: 4.1 (17 hlasů)

tvrdil, jistě se setkáváte i s dětmi, které jsou po zdravotní stránce doslova v katastrofálním stavu, zapříčiněném doslova zoufalou životosprávou.
Abych byl konkrétní, dívenka potajmu nazývaná Jahodou "Velryba" má ve čtvrté třídě ZŠ 65 kg živé váhy a již rok menstruuje. Přijde vám to normállní? Mně moc ne.
Jak si myslíte, že na tento jev reagují ostatní "vysokoškolsky" vzdělané dámy? Obdivují dívenku, jak je přes svou nespornou tloušťku pohyblivá, lze s určitými výhradami užíti slova mrštná. Je to dáno tím, že když zrovna dívenka nežere gyros či bagetu, lítá po venku, protože máma je v hodśpodě a dívenka nemá komp, ani patlací telefon.
Abych to shrnul, děti jsou překrmovány, mají nadměrný příjem energie v potravinách a zejména v nápojích. Kromě toho většina z nich konzumuje tzv. fastfood, který je doslova narván opravdovými jedy, které se pochopitelně projevují při oslabení imunity.
Konkrétní příklad - můj synek se osype při KAŽDÉM nadměrném zatížení imunitního systému. Čím větší zatížení, tím větší výskyt vyrážek a exémů. To je naprosto běžná věc, kterou jsme za našeho dětství zažívali nepočetněkrát.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

na plejtváka. Žere sice docela zdravě, ale lemtá furt přeslazený limonády. A hlavně se nehejbe, bo je patologicky závislej na síťovkách. Paří ve dne i v noci a pak ve škole chrápe. Při distancu klidně kalí i při hodině.
Je jich takových čím dál víc.

Ale ani to nepovažuji za důvod ke zlehčování průběhu korunáče u dětí.
Mají jiný imunitní systém než dospěláci a na infekce reagují jinak než dospěláci. Na některé mnohem mírněji, na jiné naopak silněji.
Fatální chybou bylo (a je) namlouvat si, že dětí se korunáč netýká. Což se stalo celosvětově a doteď nikdo z "moudrých hlav" nebyl schopen vysvětlit, PROČ si to dokázali takhle hromadně namluvit.
Já už hodně dlouho tvrdím, že "autobuskům" by se v souvislosti s korunáčem naopak měla věnovat zvýšená pozornost.

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)

ze školení ADR, které jsem nedávno absolvoval, esence do slazených limonád jsou přepravovány v režimu látek 6.1, což znamená toxicitu, přeloženo do češtiny
JEDY!!!

Zde ilustrace:
https://www.truckshopcz.cz/142-adr-61-toxicke-latky-plast.html

Pozn: slůvko plast se týká materiálu, z něhož je tabule vyrobena, nikoli jedů samotných.

Pokud se bude váš potomek napájet takovými sračkami v řádu jednotek litrů denně, budete se pak divit, že při zátěži imunitního systému se objeví komplikace?
Já tedy rozhodně ne.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

To je přesně ono Holube

Sakra, ale jestli naší vládě tak leží na srdci naše blaho, tak by měli udělat to co Izrael. Rychle a za každou cenu proočkovat celou populaci. Sputnikem, Fajzrem, hlavně rychle. Ale jestli virus očkuje zhruba dvacetkrát rychleji než vláda, tak na koneci všeho budeme mít 5% lidí naočkovaných a zbytek imunizovaných virem. Kdyby se současná třetí vlna nezvedla a jen zůstala stejná, tak nám virus týdně "naočkuje" 300 - 500 tisíc lidí. To je 1,2 - 2 miliony za měsíc. Vláda tvrdí, že normálni lidi se budou moci hlásit do pořadníku od března. Při českém přístupu to bude od dubna a tak se ode dneška přirozeně promoří další tři až čtyři miliony lidí dřív než se vůbec k očkování dopracujeme. Přidejte si ty dva až tři miliony, co to už prodělaly a máme přirozenou imunizaci i bez Fajzru. 

Fajzr sice v mezičase zachrání (alespoň doufám) nějaké staroušky před smrtí, ale na křivkách úmrtí to ani nepoznáme, jak málo zachráněných bude. 

Já jsem se zatím nedozvěděl tu nejdůležitější a úplně nejdůležitější očkovací informaci... Bude se očkovat dál? Bude se očkovat pořád dokolečka? Každý rok přeočkujeme celou populaci? Nebo se nám vláda upíná na něco, co samo o sobě nebude fungovat, protože prostě není reálné mít dostatek vakcíny pro každoroční opáčko. 

Průměrný počet slepic: 3.9 (18 hlasů)

.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

Jestli naší vládě (a nadvládě v Bruseli) leží na srdci naše blaho, měli by se soustředit na LÉK místo vakcíny. Kdyby to roční úsilí věnovalí léku místo vakcíně, mohlo se z toho stát banální onemocnění léčené běžným postupem. Ale to by nebyl ten byznys století, že. Tedy, ergo kladívko, z toho můžeme dovozovat známou věc, že ani naší vládě, ani naší nadvládě naše blaho na srdci neleží.

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

Další otázka. Čím drží EU naše vyvolené za kule, že nejsou schopni zareagovat stejně jako Maďaři, nebo teď i Makrela?
To je ten vejvar tak vysoký, že stojí zato riskovat životy občanů?

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

In reply to by Dan (neověřeno)

Trvalý odkaz

lidí je jako sraček, vy jeden starý, hloupý a škaredý Dane.
Fčilek vám to přeložím do češtiny.
Nějací pitomí lidi nezajímají vůbec nikoho. Zájem je pouze o platiče (daní) a voliče. Pokud zmáknete tyto dvě funkce naráz, vůbec nemusíte být nějakým pitomým člověkem.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

se lidstvo neúspěšně pokouší už dlouho. Na bakterie jsou antibiotika, na viry lidstvo zatím nic nevymyslelo. Existuje snad lék na chřipku? Tu už známe hodně let, a stále se léčí pouze symptomaticky. Sráží se teplota a dodávají vitaminy s cílem posílit imunitu, aby si s virem poradila sama.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

antivirotika.
Čeští lékaři se ovšem prý údajně bojí radikálního snížení přirozené imunity u člověčího druhu.

Bez komentáře.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

jsem slyšela pouze o jediném antivirotiku - Tamiflu. Funguje jenom někomu a na něco. Pokud se nemýlím, na covida nefunguje. Které jsou ty další?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zabijte hostitele. Jak říkal jeden arabský student na VUT v Brně:"Nebyt penis, nebyt laska".

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

stát není vhodný ke srovnávání, v získávání vakcin nemá limity. A taky mě zajímá, čím ve skutečnosti očkuje.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Leda tak prd...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

má jednu slabinu. Zatímco v měřítku celého státu se jedná o statistiku, pokud se to dotkne Vás nebo Vaší rodiny, tak se jedná o tragedii. To je nutno při všech epidemiologických úvahách vzít v úvahu.
Kdo sleduje https://www.worldometers.info/coronavirus/ ví, že nejsme jedni z nejhorších na světě, neboť jsme úplně nejhorší. Úmrtností jsme předehnali Velkou Británii, USA, Španělsko a rychle s blížíme Itálii a Belgii, které však měli velice špatný začátek loňského roku.
Pokud se daří držet na uzdě koronavirus v takových zemích, jako je Rakousko, tak by to mělo jít i u nás. To bychom ale nesměli mít neschopné politiky, počínaje Babišem a konče Hřibem a novináře, kteří do toho všeho házejí vidle.
Vidlák asi trochu ve svém příspěvku přehání, protože opomenul takové drobnosti, že přibudou vakcíny od jiných výrobců, např. Sanofi. Mají zpoždění, to je pravda, ale mají kapacity. Vidlák má ovšem pravdu, že kombinace toho, že ohrožené skupiny asi dost pomřou, exponovaní lidé se naočkují a velký počet lidí získá imunitu po prodělaném onemocnění povede k tomu, že nákaza začne zpomalovat, reprodukční číslo se dostane pod 1 a postupně vymizí. Může se vrátit příští podzim, ale to snad, doufám, budeme už v jiné situaci. Babiš bude v opozici a premiér Bartoš nám předvede, jak umí zatočit s kovidem ...

Průměrný počet slepic: 3.2 (14 hlasů)

politiků, to je českým švejkováním.
Podívejte se, jak čeští pepíci doslova vysouložili s uzavřením hotelů a sjezdovek. Přijeli v přívěsech a obytňácích.
Salám, párky.
A všude je po nich jen bordel, jak v tanku.
A odserou to normální lidi, kteří se za nějakou dobu nebudou moci kvůli drastickým sankcím dostat do normálního lesa.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

J. Hašek se v souvislosti s nedisciplínou zmiňoval o Karláku, dnes bylo na Staromáku blbů bez disciplíny v počtu asi do 2 000, někteří se tam natřásali jak kokoti (slovensky kohout), než je hospodář zařízne. Předběžná opatrnost není panický strach.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

chap viagra <a href=" https://viagracnd.com/# ">comprare viagra con paypal</a> - viagra no prescription fast shipping
http://viagracnd.com/# viagra or cialis reviews
buy generic viagra online zdjltrg <a href=https://viagracnd.com/#>viagra information xhpqkzf</a> online viagra prescription australia

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

komu to asi tak prospěje, když se budem skoro všichni nechávat očkovat a přeočkovávat proti kovido-mutantům furt dokola.
No to je přece úplně jasné!
Přeci soudruhům držitelům akcií firmy Ficer! Oni si přece TAKÉ zaslouží nějaké diviendičky každý rok pod stromeček, no ni?

Tak tady moc neskuhrejte a makejte a šetřete, ať si můžete nějakou tu vakcínku taky pořídit ZA SVÉ, ať soudruhům ve vládě kapánek odlehne a mohou si odfrknout.

No a kdo chce pobuřovat a investovat pouze do žlutého sluníčka na levé klopě svátečního saka, tomu si dovolím připomenout, že postačí třikrát denně vykloktat, případně vypláchnout čenich, a v případě nouze zajet do Pšonkostánu na funkční léky proti brebeře.

Průměrný počet slepic: 3.6 (30 hlasů)

necháte???????????

Nebo to vyřešíte kloktáním a současně pojídáním toho spešl léku, o kterém jste tu psal, že Vám jej napověděl jistý Beran, ale zatím jste jej nemohl koupit ani u Pšonků?

Pokud se nehodláte nechat očkovat, doporučuji Vám dnešní článek vlkodlaka na jeho Kose. Má tam sice jako obvykle žvásty o Babišovi, kupodivu ani slovo o Zemanovi, ale o očkování to spočítal dobře.

Průměrný počet slepic: 4.3 (27 hlasů)

Vlka jsem přečetl.
O tom, že a proč se nenechám očkovat píši již níže.
K Vlkovi: kalkulované riziko.
Na to já slyším. Nic není na 100% a člověk se někdy musí rozhodnout mezi menším a větším zlem.
Vlkův kamarád kalkuluje z mého pohledu mylně. Upřednostňuje krátkodobé před dlouhodobým.
Mylně se domnívá, že po očkování bude žít stejně jako před koronavirem. Nebude. Bude žít stejně jako všichni ostatní. Všechna omezení se na něj budou vstahovat.
Uvádí, že každý 886stý člověk už zde není kvůli koronaviru. Ale to není pravda. Nevíme kolik lidí umřelo kvůli koronaviru a kolik s koronavirem. Stát tyto informace důsledně neuvádí.
Co řeknete, pokud se za 5 let ukáže, že každý 20tý očkovaný člověk má vážné následky.
Že se to nemůže stát?
Na to bych rozhodně nesázel.

Průměrný počet slepic: 3.6 (41 hlas)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

kalkuluje podobně jako zkušený starý člověk.
Vidlák naopak představuje kalkulaci lidí pod 50 let.
Je vidět že se ty kalkulace naprosto rozcházejí. A ve společnosti kde přestaly existovat vyšší
morální principy (resp existují jen pro část lidí) musí dojít k tomu k čemu dochází u nás
i všude jinde ve světě.
Řešení kovidové celosvětové krize se rozcházejí, v období minimálně říjen 2020 - duben 2021 bude Covid
zcela největší hrozbou únrtí pro ČR a předčí rakovinu i srdeční choroby. Jen blbec může říkat chřipečka.
Ale chápu i Žaloudíka a Pirka: jenom nevhodně brzy varovali před tím co už nastává: kvůli Covidu
roste a poroste navíc i počet úmrtí na rakovinu i infarktů i mnoha dalších úmrtí.
Zkrátka vítězi (prozatímními, nevíme jak to bude dál) jsou jenom ti, kteří chtějí státu ušetřit peníze za nevyplacené penze. Ale jsou současně i prohrávajícími protože extra Covid státní ztráty jsou taky obrovské.
Kdo nevidí očkování jako záchranu (samozřejmě po mnoha ztrátách které už nastaly) tak je jen obyčejný hlupák.

Průměrný počet slepic: 3.7 (20 hlasů)