Virus očkuje rychleji

Autor

Před několika dny mě čtenář rk vybídl, abych se postavil za očkování a za dodržování opatření proti koronaviru, když jsem tak frustrovaný z tristní situace našeho lidu. Stýskal jem si totiž, že lid je u nás víceméně jen dav, že není divu, když politici hledají podporu místo u voliče někde v Aspenu, protože podpora od voliče je věc krajně nejistá a vlastně úplně na levačku. 

Za opatření a jejich dodržování jsem se postavil už tolikrát, že to ani nespočítám. Hodněkrát jsem upozorňoval, kde jsou podle mě slabiny opatření, jako jeden z prvních jsem upozornil na to, že roušky samy o sobě nemají potenciál epidemii udržet v mezích. Jako jeden z prvních jsem upozoroňoval, že skutečné opatření je skutečně nefalšované omezení kontaktů a že jarní i říjnovou vlnu porazil především strach. Zjara byl tento strach vyvolaný neznámem a rozhodnutím o rouškách, v říjnu pan postupující tristní situací v nemocnicích. 

Teď jsme na tom stejně, jen už nemáme čím vyvolat ten strach a jiná opatření se v podstatě nedodržují. Naštěstí se covid nešíří už tak snadno jako v září a říjnu, protože kdyby ano, naše zdravotnictví by bylo už v háji. Přece jenom jsme už do jisté míry promoření. Každým dalším dnem je to na grafech stále zřetejněji vidět. 

Tolik k vládním opatřením. Když jsem byl od rk vybídnut, napsal jsem krátký komentář, že se k očkování vyjádřím, až bude k dispozici nějaký vládní plán. Až se budu mít k čemu vyjádřit. A ejhle... večer v televizi Prymula. Velekněz svědků covidových, člověk který od začátku horoval za přísná opatření i roušky, který byl proti rozvolňování a naopak chtěl vše držet povojensku. Blatný je proti němu slabý odvar. Prymula dostal poměrně široký prostor k vyjádření a ledacos jsme se dozvěděli. Chtěl jsem to shrnout, ale pak jsem na fejsbůku objevil jeden příspěvěk od Martiny Kociánové, která to shrnula, že bych to lépe nesvedl. 

Nebudu ji parafrázovat, její text je zde: 

Tak jsem zase jednou sledovala večerní zprávy a potřebuji se ujistit, že jsem poslouchala pana Prymulu pozorně? Takže: Vakcína nás před koronavirem neochrání, maximálně před nejtěžším průběhem. Po vakcinaci stále můžeme své okolí, své staré rodiče a blízké nakazit a stále zůstáváme přenašeči. Mezi nejúčinější vakcíny patří pravděpodobně Sputnik, ale ten si nemůže ČR objednat, protože musíme s EU postupovat v souladu a EU s Ruskem nekamarádí. V objednávkách vakcín postupují všechny státy EU v souladu, tedy kromě momentu, kdy si Německo objedná 30 milionů vakcín bokem. Ale když si Maďarsko objedná Sputnik, tak protože nepostupuje v souladu s EU, tak se mu asi dostane sankcí. Rozuměla jsem všemu správně?

Ano Martino, rozuměla jsi správně.... 

Já tedy nevím, jsem jen obyčejný vidlák, ale když tohle slyším, tak je celá vakcinace u nás (a nejen u nás) asi tak stejnou chimérou jako chytrá karanténa. To bylo keců o tom, jak budeme trasovat kontakty a díky tomu budeme mít epidemii pod kontrolou. Pak se to trochu rozjelo a všichni ti trasovači pohořeli jak papír, protože to prostě přestali stíhat a nestíhali by to, i kdbychom měli desetinásobek lidí v kól centrech 

S vakcínou je to podobné. To bylo řečí o tom, jak nás zachrání, jak díky ní budeme moci jezdit do Chorvatska a chodit do hospody, dokonce se tu mluvilo o žlutých nášivkách pro ty, kdo se očkovat nenechají...  a mezi námi, já bych si takovou nášivku snad raději udělal. A stýkal se jen s těmi, kdy ji také mají. Nakonec to bude tak, že bude bezpečnější se potkávat s neočkovanými než očkovanými, protože ti budou chrlit bacily jako by se nechumelilo a ještě budou mít pocit, že jsou za vodou a samozřejmě tuplem nebudou dodržovat žádná opatření. Nakonec to bude obráceně, člověka zachrání jen to, že se NEPOTKÁ s žádným očkovaným přenašečem.  Vím, že se to tu v diskusi řešilo. K čemu jsme s nášivkami dospěli? Žlutý kroužek s vidlemi pro kvalifikovaného neočkovaného zemědělce? 

Nebo dovedete si představit to zklamání, až se ukáže, že očkování samo o sobě z hlediska opatření nic neznamená, protože dokud nebudou proočkovaní všichni, pořád to mohou dostat a umřít na to? Naštěstí pro spárvného chřipečkáře toto není otázka, ten se přece očipovat nenechá. 

Laco pozeptejte se profesora Hořejšího, informace máme od velekněze svědků covidových Prymuly, který nás zatím nikdy nebulíkoval a nezlehčoval situaci. Tak bych rád věděl, jestli všechny ty nákupy od Fajzru k něčemu jsou.  To že vakcína neznamená bezinfekčnost ani neznamená, že člověk neonemocní, to nám neřekl tady Vlastimil. Tentokrát s tím nepřišel žádný konspirační chřipečkář, ale hlavní architekt vládních opatření. 

Chápu Izrael... když za pár týdnů naočkujete všechny a jste schopní to každý rok zopakovat, tak to asi něco řeší. Když máte kvalitní krizovou infrastrukturu, armádní doktory a krizové plány i pro případ atomovky a kupujete všechny vakcíny co jsou na trhu, tak máte náskok. Ale u nás? Zatím jsme za dva - tři týdny naočkovali asi čtyřicet tisíc lidí. Za 25 týdnů už to bude milion a za 250 týdnů naočkujeme všechny. To jsou roky a roky. Jasně, Andrejko to urychlí o tom nepochybuji a myslím to bez ironie, ale nějak nedokážu uvěřit, že to urychlí dostatečně. Tak dostatečně, aby bylo možné každého člověka jednou do roka naočkovat. Jinak tu furt budeme mít ohroženou skupinu důchodců kvůli kterým děláme ta opatření ne? 

Všimněte si, že si vůbec nedělám hlavu s nějakými vedlejšími účinky, alergickými reakcemi a podobně. K této úvaze jsem se zatím vůbec nedostal a vůbec nepřemýšlím o tom, že vakcína se dělala narychlo a není vůbec jisté jak se bude projevovat a kolik způsobí autistických dětiček. O Sputnikvakcíně to samozřejmě platí také. 

Zatím vidím dost problémů i kdyby se Fajzru podařila nejdokonalejší a zcela bezpečná supervakcína. Zatím řeším jen to, že celá vakcinace nemá žádný smysl, pokud se populace neproočkuje celá a rychle. O nějakých nášivkách na rukávech není třeba vůbec spekulovat, protože být naočkován v houfu neočkovaných nic neznamená.  Žádná výhoda to pro nikoho nebude. I naočkovaní pěkně budete sedět doma, protože jinak nakazíte ty nenaočkované.  Snad jen pro staroušky to bude dobré, protože očkování je snad možná ochrání před covidovou smrtí. Ale při současné rychlosti vakcinace stihnou staříčci rychleji umřít než se naočkovat. 

Ne, nedělám definitivní závěry. Nikdy je nedělám. Klidně za týden zcela otočím, když dostanu nové lepší informace. Ale v této chvíli mám pocit, že jen židi pochopili, co se s vakcínou dá nebo nedá udělat. Všichni ostatní zatím dělají takovou "chytrou karanténu," která je dovede přesně tam, kam dovedla nás. Samozřejmě pár hajzlíků na tom pohádkově vydělá a pár politiků se na tom slušně ztrapní. 

Skoro bych řekl, že vakcinace bude tím posledním dějstvím, která z naší vaší skvělé EU udělá definitivně domeček z karet.  

Pomaloučku polehoučku si začínám myslet, že nakonec nás zachrání 30% zmrdů (dle Lacovy terminologie) v kombinaci s neuvěřitelně robustním zdravotnictvím o kterém jsme ani nevěděli že ho máme. Do záchranného ajntopfu přidejme vládní opatření, která sice moc neudělala, ale zřejmě vystačí na to, aby se zdravotnictví nesesypalo. Přidejme lidi, kteří opatření dodržují a v konečném důsledku tu máme přirozené promoření populace na hraně zdravotnické kapacity  a za cenu příslušného počtu mrtvých. K promoření dojde dřív, než se Fajzr u nás vůbec dostane ke slovu, protože koroňák zatím dělá imunitu pro prodělané nákaze mnohem rychleji než zdravotníci očkování.  Fajzr trochu omezí počty mrtvých důchodců a my mladší se dřív promoříme než naočkujeme. Uvědomuje se tam na vládě někdo, že každý den se u nás přirozeně imunizuje nějakých patnáct tisíc lidí co se nakazili (ve skutečnosti třikrát až čtyřikrát tolik) a uměle se díky vakcíně imunizuje tak dva tisíce lidí  denně. Virus vyhrává 10:1 nebo možná dokonce 30:1

Ne, to není žádný geniální vládní plán, to nás má asi Pánbůh z nějakého neznámého důvodu rád. 

Teď v této chvíli jsme z hlediska nákaz a mrtvých jedni z nejhorších na světě. Ale poměrně brzy nám už dojdou lidi k nakažení. Ostatní státy v Ojrópě (kromě Německa - to nakupuje separáto) co společně koupily tu vakcínu a očkují stejně rychle jako my, nás pěkně pozvolna doběhnou a až to celé jednou skončí, zkonstatujeme, že jsme všichni dopadli stejně blbě, všude to populací prostoupilo, snad jen ti židi zase věděli něco navíc a Němci zase po všech chtěli solidaritu, ale sami si nasyslili.   

Svým způsobem si snad začnu přát, aby současná třetí vlna proběhla těsně zvládnutelně, protože počty diagnostikovaných se blíží pomalu k milionu. K tomu přidejme určitě trojnásobek nezachycených případů, ale zřejmě i víc, takže ať si Peková i všichni říkají co chtějí, další velká vlna nás už letos zřejmě nečeká. Ne, není to konec, ale už by to mělo být postupně pořád lepší. Snad naše zdravotnictví vydrží a nezačnou nám lidi umírat na neléčené infakrty, protože doktoři budou všichni obsluhovat plicní ventilátory. 

Andreji.... virus u nás imunizuje asi tak dvacetkrát rychleji než Fajzr. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.9 (72 hlasů)

Komentáře

No, Vlk kalkuluje "OFICIÁLNÍMA informacema očkovací firmy", když já vidímpřímí přenos, kde vyberou fakt zdravýho člověka a ten s ejim složí, tak jaksi nevěřím jejich statistice ;)
Když se navíc dozvím, že se do statistiky počítá "HOSPOTILIZOVANÉ" případy v nemocnici, ti co měli blbé viděnítýden a pod. a nechali je doma, ty se nepočítají, tak fakt beru kalkulované riziko vážně...

Poenta není co píšeš ty, že Vlk kalkuluje s rizikem a ti mladí okolo jedou "mlád=nesmrtelný", ale že jaksi nevěřím jejich číslům a pak i jejich kalkulace rizika co Vlk tak nad nima slintá neberu vážně a tedy mám před sebou "neověřenou vakcínu"... Navíc, když člvoěk viděl, že potom co rus a číňan oznámili "máme vakcínu", jaký byl tlak "chceme svoju", tak mám další indiciu "vys..at se" na tu západní ;)

Ber to jinak, když bych mohl ruskou Sputnik (tu druhou ruskou neznám a nic o ní nevím) nebo čínskou, tak budu přemýšlet jak Vlk=kalkulované riziko a asi bych se nechal, ale ty západní, raděj nebudu mít razítko v očkovacím a nepojedu to Itálie k mooři, u nás taky dobře ;)

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

pokud se za 6 let ukáže, že každý 19 člověk má vážné následky po bezpříznakově prodělaném covidu?

To je úplně stejná argumentace. Jen jsem ve vaší větě změnil číslovky a zaměnil očkování za samu nemoc.

Jestli se vám ta argumentace nepozdává, přemýšlejte nad tou svojí, která je úplně stejná.

Škodaže zrušili blog.cz, bych sem začal sekat odkazy na Kubáče.

Takže ocituji jen první větu: "Už jsem se - cynicky - vyjádřil, že hnutí odpůrců očkování se mi v zásadě líbí, protože to je společensky akceptovatelný způsob likvidace potomstva pomatenců." - Tak a obvyklá parta si může zase odříkat jaký jsem psychopat. - Opakování základ kompulsivity.

Beru to stejně jako křik Pelosiové o Trumpově nepříčetnosti.

Po pro demokraty šokujícím několikahodinovém útoku na Kapitol, na který nikoho více jak půlroční řádění BLM v ulicích prostě nemohlo mentálně připravit, je taky úplně, úplně, úplně, úplně, úplně, úplně, úplně, úplně, úplně, úplně, úplně, úplně, úplně, úplně, úplně, úplně, úplně, úplně, úplně, úplně, úplně, úplně, úplně, úplně, úplně, úplně, úplně, úplně, úplně, úplně normální se bát, že Trump během 10 dní najednou odpálí rakety na cizí země, když to neudělal za předchozí 4 roky.

Průměrný počet slepic: 4.3 (20 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

ten zinscenovaný útok na Kapitol, podobně jako akce Zifčák na Národní třídě (Vy jste byl asi dítě v té době) je něco jiného než skutečná celosvětová pandemie infekčního koronaviru.
Spekulace co se kdy ukáže je nesmyslná proti reálným zkušenostem z úmrtí na kovid v roce 2020 a z reálných výsledků z testování vakcin v roce loňském

Průměrný počet slepic: 3.5 (10 hlasů)

On se vísmívá Kubáčem, což je doktor poučen z armády jak se zvláda epidemie, nap.ř se onen Kubáč smál, jak se kontroluje na hranicích autobus, kdy se on učil "nechat vystoupit, stoupnout v rozestupech, 5 minut stát a pak v obleku obejít a otestovat, když OK, nechat nastoupit", a smál se odborníkům na záběrech, kteří vstoupili do potencionálně zuamořeného autobusu, že to je ideál na šíření nemoci :D

Takže asi tak, čmoud se směje s informacemi od lidí jako Kubáč, ty strašíš s informace od firem co vyrábějí vakcínu, kdy jejich člověk v přímém přenosu padne jak po kulce ;)

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Nezesměšňuju pandemii, zesměšňuju nesmyslnou argumentaci této věty: "Co řeknete, pokud se za 5 let ukáže, že každý 20tý očkovaný člověk má vážné následky."

-----------
Poznámka o Kapitolu se zase týkala paralely mezi extrémně přehnanými reakcemi demokratů a extrémně přehnanými reakcemi, které tu mám já každou chvíli, právě za podobné poznámky, jako měl v tomhle případě Kubáč a kterou jsem ocitoval.

Když chce být někdo extrémně šokován, nakonec něco najde.

Naštěstí tady o nic nejde.

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

False flag. Stejně jako 9/11, když US Air Force zůstaly přilepené k zemi.

Jediným cílem akce Kapitol je impeachment a zamezení Trumpovi nadále být politicky aktivní. Zabít ho nemůžou, protože je chráněnou osobou.

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale to riziko tady je, prosím nesnažte se jej umenšit tím, že si z něj budete dělat prdel. Není to vhodné, ba považuju to rovnou za nebezpečné.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je tu riziko, že se lidé nakazí covidem a určité procento umře. Momentálně asi 200 lidí denně. - Vidíme všichni dnes a denně jak se to banalizuje a na všechno se kašle u velké proporce populace.

Pak je tu riziko z vakcíny.
Že bude neúčinná - pak se nic nestane, protože budeme tam, kde teď.
Že tam budou občas vedlejší účinky - sem tam, jako u ostatních vakcín.
Že tam budou velké vedlejší účinky - o čemž se rychle dozvíme. Neočkuje se tak rychle, abychom byli všichni naočkovaní, než se to projeví.

O dlouhodobých následcích nemá cenu dumat, protože na tom je stejně jak nemoc, tak vakcína.

Které riziko máte na mysli?

Proč mám sakra brát vážně úplně zcestnou logiku, která jednomu z rizik dává daleko větší, i když hypotetickou důležitost, když hypotetické důležitosti mají obě rizika stejně a prakticky je momentálně nebezpečnější covid než vakcína? Protože ten už doopravdy zabíjí - tady a po celém světě.

Přesnější myšlení určitě nebude na škodu ani teď.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Ještě nikdo z života nevylezl živý. Pokud se bojíte covidu chraňte se, noste dýchací masku, potápěčské brejle, kvalitní respirátor nebo rovnou regulérní akvalung, je mi to jedno. Nic se nebanalizuje, ono to pro většinu lidí banální prostě je. Tečka. A na všechno se rozhodně nekašle, jen zavedené postupy nejsou optimální vůči kapénkové / aerosolové nákaze.

Rizika z nedodělků, kterým současné vakcíny bez výjimky jsou, jsou - opět pro většinu populace - stejné nebo vyšší než odpovídající průběh nemoci, proti které mají chránit, s rizikem vedlejších účinků kterým potrvá měsíce či roky než se projeví. Děkuji, s tím jděte do prdele. Bez pardonu.
A vůbec se netají s tím, že jednak nejsou pro populaci ohroženou nemocí vhodné (WTF?) a taky s tím, že vlastně proti tomu covidu jednak nechrání a jednak nechrání ani ostatní, jenom to (MOŽNÁ) zhlečí průběh nemoci (děkuju, risknu to bez teho vašeho zázračného přípravku).
Vůbec se neuvádí jaký efekt to bude mít na rozvíjející se systém (děcka do x let) a na probíhající těhotenství (jak matku tak plod). WHO k tomu rovnou raději řekla, že to nedoporučuje.
A taky se doporučuje vyhnout se těhotenství během 2 - 3 měsíců po vakcinaci. Co to má kurva být? Vám to nezní jako varovný zvon?

Má cenu zvážit obě rizika. Má cenu se o nich bavit. Nemá se kolem toho vést kampaň (!). Má kolem toho být diskuse.
A každý by si měl sám zvážit co podstoupí raději, jestli nemoc nebo očkování (které má omezenou dobu trvání účinku... na měsíce).
Ptám se znovu, to myslí někdo vážně? Distribuovat po desetitisísích týdně... takový paskvil? Efekt odhadovaný na půl roku a plán vakcinace rozvržený na rok?
Proč mám sakra být nucen vzít si neprozkoumané cosi co mi může uškodit? Jen proto, že Čmoud bojí? Proč jediné co vystupuje v popředí je lidská omezenost a stádový efekt? Kde je řádná debata? Kde je informovanost? Proč se určité věci prostě nepouštějí na veřejnost? Proč se o jednom mlčí, jiné se zamlžuje a protlačuje se jediný správný náhled?

Přesnější myšlení rozhodně nebude na škodu, ale musí se mu dát prostor.

Že zrovna Vám budu něco takového vysvětlovat jsem rozhodně nečekal. Nebaví mne to.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

To byl sarksmu, ze si delas prdel nad "odbornikama" pomoci informaci od kubace, ktery ma narozdil od nich znalosti a vysvetli je...

Ale jestli nepouzivas sakasmus a pises doslovne, tak pak Vlastimil je opravneny stezovatel ;)

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

škoda ho, nicméně nezoufejte Čmoude, web archiver si větší část Kubáče zapamatoval, a tedy odkazy metat můžete:
http://web.archive.org/web/20200816162935/http://petr-kubac.blog.cz/2004

Moc rád bych si přečetl názor pana Kubáče na současné dění...

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by Pán z Višně (neověřeno)

Trvalý odkaz

Určitě to použiju.

Zatím bez slepic

In reply to by Pán z Višně (neověřeno)

Trvalý odkaz

Určitě to použiju.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

In reply to by Pán z Višně (neověřeno)

Trvalý odkaz

Určitě to použiju.

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

In reply to by Pán z Višně (neověřeno)

Trvalý odkaz

Určitě to použiju.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jednou.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Stát nikoho do ničeho nenutí, natož pod sankcemi. Tedy alespoň prozatím. Jen kůň, vůl a blbec leze do chomoutu dobrovolně a s nadšením.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Ač nejsem Targus, odpovím:

Nevím, jestli se nechám očkovat. Ale mé rozhodnutí nebude motivováno rizikem covidí nákazy. Bude záležet na tom, jestli budu schopen bez očkování efektivně existovat v systému covidových zákazů a příkazů. Obávám se, že odolat nátlaku systému bude nemožné. Prozatím nevidím žádnou schůdnou cestu.

Průměrný počet slepic: 4.1 (12 hlasů)

lidem jako já, se Fičácká vakcína nedoporučuje. A to nikoli pro neutěšený zdravotní stav, nýbrž proto, že by byli ještě chytřejší, ještě mladší a ještě krásnější. A to, jak sám uznáte, by bylo už opravdu k nevydržení.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

Zdravím Tě Targusi. Vyzkoušel jsem Amazon. Isoprinosin mi přišel ne za dva měsíce, ale do týdne. Poplatil jsem online 1.500,- CZK. Přes hranici projde bez obtíží, mají to ošéfované.
Takže hodně štěstí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

ošéfované, ono stačí napsat si do faktur v polsku "poslal jsem na adresu v polsku" a reálně na obálku napsat tu českou, celníci nejsou, takže je to o ochotě prodat a držet pusu což pšonci umí, když jde o peníze ;)

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Vyzkouším to :)

Poradíte, který prodejce toto umí?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

:-)

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

Dotazem v naší vesnické výdejně léků na Isoprinosine mi bylo sděleno, že ho mají dost (síť lékáren Dr.Max), a vydávají ho jen na recept. Tudíž z bývá v případě obtíží bombardovat svého ranhojiče, aby zaslal el. recept, aby se předešlo rozvinutí oné nemoci do stadia nutné ventilace v bolnici.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by berkowitz (neověřeno)

Trvalý odkaz

bacha s tím isoprinosinem, není to homeopatikum, co jsem se bavil s doktorkou tak ano, ví o tom, ano, předepisuje to, ale nerozdává to jako lentilky bo podle jejích informací cca 15% uživatelů to do různé míry odpálí ledviny.
Další zázračná pilule to tedy není, chápu, že vybrat si svoje ledviny a rakev nebo potenciální dialýzu a žít je jednoznačné, ale to se naprosté většiny z nás netýká.
Dík, nechci.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Odpálit si ledviny, kdybyste měl jen lehký průběh není dobrý výběr.

Nechal bych to na tý doktoce.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Nemám Vás za blbce, tak se podle toho chovejte.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Isoprinosine může přechodně zvyšovat koncentrace kyseliny močové v séru a v moči, a to zejména u mužů a starších osob obojího pohlaví. Hodnoty však obvykle nepřesahují meze normálních hodnot (s horní hranicí 0,42 mmol/l). Zvýšení hladiny kyseliny močové je způsobeno odbouráváním inosinové složky přípravku jako přirozeného purinu u lidí na kyselinu močovou běžnými metabolickými cestami.
Isoprinosine je proto třeba podávat se zvýšenou opatrností u pacientů s dnou, hyperurikemiíurolitiázou v anamnéze a u nemocných se závažnými onemocněními ledvin sdruženými s poruchou funkce ledvin. Ve všech těchto případech má být pravidelně monitorována hladina kyseliny močové v séru a moči i renální funkce.
U pacientů s dlouhotrvající léčbou přípravkem Isoprinosine (3 měsíce a déle) mají být pravidelně kontrolovány hladiny kyseliny močové v séru a v moči, renální funkce, jaterní testy a krevní obraz.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by SaturniN (neověřeno)

Trvalý odkaz

"... a starších osob obojího pohlaví." Ono to fakt existuje? Lidský hermafrodit?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Jsou jich plné důchoďáky. Je vidět, že jste tam dlouho nebyl.

Průměrný počet slepic: 2 (1 hlas)

In reply to by SaturniN (neověřeno)

Trvalý odkaz

močové může udělat i nadměrné pití kávy (s kofeinem) a všechny potraviny obsahující zvýšené množství purinových bází. Upravuje se to léčivy obsahujícími Alopurinol (např. Milurit), podpůrné účinky má prý tužebník jilmový ve formě čaje. Kdo trpí dnou, poradí.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

nebo se z nich zblázní. "...cca 15% uživatelů to do různé míry odpálí ledviny.". Pokud má někdo ve Vašem okolí "bradavice", lékař mu na ně ten Isoprinosin bez problému napíše. Ale ne na obtíže spojené s horními dýchacími cestami.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

Já nejsem prodejce, jenom myslím kreativně, jako když číňan klidně napíše 5 dolarů cenovku na něco co stojí 50...

Máš něco co je psané a jak se to kontroluje, když chceš vždy najdeš cestu, proto jsem zastáncem, že velká regulace je zbytečná, protože lidi začnou "myslet jinak než zakonodarce chtel", a velká regulace bohuzel pro ty nahore, donuti myslet vsechny ne jeom 5 procent zmrdů, které lze řešit policejně...

Zde se říká, že český vynález "peníze na ruku", v austrálii je samozřejmost dávno před 89 rokem "kartou nebo cash"...

Takže neporadím a kdybych věděl, tak fakt bych radil takto veřejně? To asi myslíš, jako vtip, že se podobné věci říkají na veřejném fóru :D

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Nějak si neumím představit, že by Pšonci dali přednost NEvýdělku, před nulovými sankcemi (podle vás).
Není nic jednoduššího, než si objednat v polském Dr: MAX-ovi Groprinosin a uvedete českou adresu. Pak nám sdělte výsledek.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Nějak si neumím představit, že by Pšonci dali přednost NEvýdělku, před nulovými sankcemi (podle vás).
Není nic jednoduššího, než si objednat v polském Dr: MAX-ovi Groprinosin a uvedete českou adresu. Pak nám sdělte výsledek.

Zatím bez slepic

Takže přeposílání co zde byli odkazy vs sankce co urcite jsou :D Targus, když nemáš fantasii, tak neznamena, že to neexistuje, že sem uvedl primitivní příklad? Jak chceš ukázat "princip" než jednoduchý příklad, v reálu se to dělá viz ten přeposílácí web apod.

Takže více fantasie a příklad nebrat jako návod ;)

Zatím bez slepic

prodal. Prostě Poláci to k nám nechtěli, anebo nemohli posílat. Konec tečka.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Ty bys posla v dněšní době neznámému? Nebo jak jsem napasl "hledej cestu", třebas přeposílací weby apod.

Divěj se jinak, tvým přístupem třebas smazali Parlerz z eshopu apple a google, pro tebe konecna, pro jiné pouze přizpůsobení a přeposílá se APK a doporučuje telefon s androidem ;)

Prostě nedostatek fantasie neznamená že to nejde, navíc oficiální si stěžovat že nejde oficiálně něco co je zakázané? To fakt myslíš vážně? Když chceš něco co se nesmí, fakjt si nestěžuj, že to oficiálně nejde...

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

Isoprinosin jsem bez problémů zakoupila u nás v lékárně Max tento pátek (Jablonec n . Nis.). Balení 50 ks za doplatek 89 Kč. Po dotazu na lékárnici, zda mají léku dostatek, mi bylo sděleno, že doprodávají, ale nemohou přiobjednat, protože u výrobce (Ewopharma Inter., Slovensko ) je momentální výpadek výroby.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

MUDr. Ivan David
6 hod ·

Požár Reichstagu Reloaded

"Göring požár považoval za signál ke spuštění komunistického puče. Druhý den oficiální agentura Preussische Pressedienst (Pruská tisková služba) napsala, že tento „čin žhářství je nejnestvůrnějším teroristickým činem vykonaným bolševismem v Německu“....Okamžitou reakcí bylo vydání Reichstagsbrandverordnung (Dekretu o požáru Říšského sněmu) prezidentem von Hindenburgem, který omezil mnohá lidská práva. První ze šesti článků dekretu pozastavil do odvolání platnost sedmi článků německé ústavy, týkajících se osobní svobody, svobody projevu, svobody tisku, práva shromažďovacího a telefonního a poštovního tajemství. V dalších článcích dekretu byly například převedeny některé pravomoci spolkových zemí na ústřední vládu a byly umožněny těžší tresty včetně trestu smrti za založení požáru veřejných budov."

Podobnost čistě náhodná…

Včera vyjádřila bývalá první dáma USA Michelle Obama názor, že Donald Trump by měl být doživotně vymazán ze všech sociálních sítí. Jako kdysi kněží vysekávali ze všech nápisů jméno faraona Achnatona, který místo mnoha božstev s mnoha chrámy a kněžími zavedl systém monoteismu. Neměly po něm zbýt v dějinách žádné stopy. Nepodařilo se jim to.

Big Tech ochotně poslechly a z úřadujícího prezidenta USA se stala oficiálně neosoba. Dokonce mu prý brání rozesílat hromadné maily.
Ale to jeho odpůrcům stále nestačí. Pelosi a další chtějí po vládě, aby ho prohlásila za neschopného zastávat úřad, protože prý každý další den, který stráví jako prezident, je pro USA smrtelně nebezpečný. A když už i na viceprezidenta Pence je tohle moc, chtějí Trumpa impeachovat. Dosáhli by tak toho, že už by nikdy nemohl kandidovat na prezidenta.

A nejen jeho chtějí „zlikvidovat“. President-elect Biden prohlásil v rozhovoru pro novináře, že senátoři Ted Cruz a Josh Hawley, kteří byli prvními, kdo vznesli námitky proti volebním podvodům, jsou „nacisté“, a žádá jejich odstranění z Kongresu, aby už též ne mohli nikdy nikam kandidovat. Jsou to prý lháři, kteří se inspirovali nacistickým ministrem propagandy Josephem Goebbelsem. Zpochybňují Neposkvrněné Zvolení Joea Bidena, a to už je zřejmě federální zločin.

Před domem Joshe Hawleye se včera shromáždily bojůvky Antify, řvali, vyhrožovali a nadávali jemu, jeho ženě a novorozenému dítěti. Řekl v noci pro Foxnews.

Ostatně, CNN volá po tom, aby kabelové televize odstranily Foxnews ze svých sítí a to přesto, že tento kanál tak snaživě vyhlásil Bidena zvoleným prezidentem. Nikdy nemůžeš zradit dost.

Alternativní platforma Parler byla odstraněna z aplikací Googlu, protože není dost cenzurovaná.

Je jen otázka času, kdy se to dostane i k nám a každý, kdo nepodepíše bezpodmínečný souhlas se zmíněným Neposkvrněným zvolením, bude smazán. Je otázka času, kdy bude přijata možnost rozšířené korespondenční či elektronické volby a už nikdy nebude hrát roli, kdo jak hlasoval. Tu dobu jsme zažili – ale o takových prostředcích kontroly veřejnosti si mohli komunisté nechat jen zdát. Možná tomu můžeme ještě zabránit, ale to bychom museli přestat říkat, že nás se nějaká cenzura na sociálních sítích přece netýká….

Průměrný počet slepic: 4 (33 hlasů)

dát odkaz a jednu až tři věty.

Průměrný počet slepic: 2.4 (23 hlasů)

In reply to by Trump (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co kdyby to byla past a na odkzu by byla ještě nějaká horší protrumpovská propaganda.

Třeba "Volte Trumpa, prodlužuje to penis." "Volte Trumpa, rostou po tom prsa o dvě čísla." "Volte Trumpa, omládnete."

To byste přeci nechtěl.

Průměrný počet slepic: 4.1 (25 hlasů)

Osobně se domnívám, že cenzura bude i nadále zrychlovat a zesilovat. Nedivil bych se příliš, kdyby do roka a do dne bylo veta z moci úřední například po "Vidlákovch kydech".

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

USA se zrychluje, snad si to doma vyžerou sami a nebudou do toho zatahovat ostatní svět.
Bohužel mají atomové zbraně a jednou je už (zbytečně) použili.

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Napamatuje si, jak SSSR chtěl, abychom bláznili po jejich?

Průměrný počet slepic: 4.2 (14 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdo jednou pouzije jaderne zbrane tak klidne muze vypustit defoliant, dodavat komponenty chemickych zbrani protivnikovi, pomoci muslimskemu statu dodavanim zbrani pres saudskeho prostrednika, ten muze klidne vypustit smrtici viry, obvinit nekoho za novicok v trenkach, proste nestiti se zadnych prostredku.

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)