Virus očkuje rychleji

Autor

Před několika dny mě čtenář rk vybídl, abych se postavil za očkování a za dodržování opatření proti koronaviru, když jsem tak frustrovaný z tristní situace našeho lidu. Stýskal jem si totiž, že lid je u nás víceméně jen dav, že není divu, když politici hledají podporu místo u voliče někde v Aspenu, protože podpora od voliče je věc krajně nejistá a vlastně úplně na levačku. 

Za opatření a jejich dodržování jsem se postavil už tolikrát, že to ani nespočítám. Hodněkrát jsem upozorňoval, kde jsou podle mě slabiny opatření, jako jeden z prvních jsem upozornil na to, že roušky samy o sobě nemají potenciál epidemii udržet v mezích. Jako jeden z prvních jsem upozoroňoval, že skutečné opatření je skutečně nefalšované omezení kontaktů a že jarní i říjnovou vlnu porazil především strach. Zjara byl tento strach vyvolaný neznámem a rozhodnutím o rouškách, v říjnu pan postupující tristní situací v nemocnicích. 

Teď jsme na tom stejně, jen už nemáme čím vyvolat ten strach a jiná opatření se v podstatě nedodržují. Naštěstí se covid nešíří už tak snadno jako v září a říjnu, protože kdyby ano, naše zdravotnictví by bylo už v háji. Přece jenom jsme už do jisté míry promoření. Každým dalším dnem je to na grafech stále zřetejněji vidět. 

Tolik k vládním opatřením. Když jsem byl od rk vybídnut, napsal jsem krátký komentář, že se k očkování vyjádřím, až bude k dispozici nějaký vládní plán. Až se budu mít k čemu vyjádřit. A ejhle... večer v televizi Prymula. Velekněz svědků covidových, člověk který od začátku horoval za přísná opatření i roušky, který byl proti rozvolňování a naopak chtěl vše držet povojensku. Blatný je proti němu slabý odvar. Prymula dostal poměrně široký prostor k vyjádření a ledacos jsme se dozvěděli. Chtěl jsem to shrnout, ale pak jsem na fejsbůku objevil jeden příspěvěk od Martiny Kociánové, která to shrnula, že bych to lépe nesvedl. 

Nebudu ji parafrázovat, její text je zde: 

Tak jsem zase jednou sledovala večerní zprávy a potřebuji se ujistit, že jsem poslouchala pana Prymulu pozorně? Takže: Vakcína nás před koronavirem neochrání, maximálně před nejtěžším průběhem. Po vakcinaci stále můžeme své okolí, své staré rodiče a blízké nakazit a stále zůstáváme přenašeči. Mezi nejúčinější vakcíny patří pravděpodobně Sputnik, ale ten si nemůže ČR objednat, protože musíme s EU postupovat v souladu a EU s Ruskem nekamarádí. V objednávkách vakcín postupují všechny státy EU v souladu, tedy kromě momentu, kdy si Německo objedná 30 milionů vakcín bokem. Ale když si Maďarsko objedná Sputnik, tak protože nepostupuje v souladu s EU, tak se mu asi dostane sankcí. Rozuměla jsem všemu správně?

Ano Martino, rozuměla jsi správně.... 

Já tedy nevím, jsem jen obyčejný vidlák, ale když tohle slyším, tak je celá vakcinace u nás (a nejen u nás) asi tak stejnou chimérou jako chytrá karanténa. To bylo keců o tom, jak budeme trasovat kontakty a díky tomu budeme mít epidemii pod kontrolou. Pak se to trochu rozjelo a všichni ti trasovači pohořeli jak papír, protože to prostě přestali stíhat a nestíhali by to, i kdbychom měli desetinásobek lidí v kól centrech 

S vakcínou je to podobné. To bylo řečí o tom, jak nás zachrání, jak díky ní budeme moci jezdit do Chorvatska a chodit do hospody, dokonce se tu mluvilo o žlutých nášivkách pro ty, kdo se očkovat nenechají...  a mezi námi, já bych si takovou nášivku snad raději udělal. A stýkal se jen s těmi, kdy ji také mají. Nakonec to bude tak, že bude bezpečnější se potkávat s neočkovanými než očkovanými, protože ti budou chrlit bacily jako by se nechumelilo a ještě budou mít pocit, že jsou za vodou a samozřejmě tuplem nebudou dodržovat žádná opatření. Nakonec to bude obráceně, člověka zachrání jen to, že se NEPOTKÁ s žádným očkovaným přenašečem.  Vím, že se to tu v diskusi řešilo. K čemu jsme s nášivkami dospěli? Žlutý kroužek s vidlemi pro kvalifikovaného neočkovaného zemědělce? 

Nebo dovedete si představit to zklamání, až se ukáže, že očkování samo o sobě z hlediska opatření nic neznamená, protože dokud nebudou proočkovaní všichni, pořád to mohou dostat a umřít na to? Naštěstí pro spárvného chřipečkáře toto není otázka, ten se přece očipovat nenechá. 

Laco pozeptejte se profesora Hořejšího, informace máme od velekněze svědků covidových Prymuly, který nás zatím nikdy nebulíkoval a nezlehčoval situaci. Tak bych rád věděl, jestli všechny ty nákupy od Fajzru k něčemu jsou.  To že vakcína neznamená bezinfekčnost ani neznamená, že člověk neonemocní, to nám neřekl tady Vlastimil. Tentokrát s tím nepřišel žádný konspirační chřipečkář, ale hlavní architekt vládních opatření. 

Chápu Izrael... když za pár týdnů naočkujete všechny a jste schopní to každý rok zopakovat, tak to asi něco řeší. Když máte kvalitní krizovou infrastrukturu, armádní doktory a krizové plány i pro případ atomovky a kupujete všechny vakcíny co jsou na trhu, tak máte náskok. Ale u nás? Zatím jsme za dva - tři týdny naočkovali asi čtyřicet tisíc lidí. Za 25 týdnů už to bude milion a za 250 týdnů naočkujeme všechny. To jsou roky a roky. Jasně, Andrejko to urychlí o tom nepochybuji a myslím to bez ironie, ale nějak nedokážu uvěřit, že to urychlí dostatečně. Tak dostatečně, aby bylo možné každého člověka jednou do roka naočkovat. Jinak tu furt budeme mít ohroženou skupinu důchodců kvůli kterým děláme ta opatření ne? 

Všimněte si, že si vůbec nedělám hlavu s nějakými vedlejšími účinky, alergickými reakcemi a podobně. K této úvaze jsem se zatím vůbec nedostal a vůbec nepřemýšlím o tom, že vakcína se dělala narychlo a není vůbec jisté jak se bude projevovat a kolik způsobí autistických dětiček. O Sputnikvakcíně to samozřejmě platí také. 

Zatím vidím dost problémů i kdyby se Fajzru podařila nejdokonalejší a zcela bezpečná supervakcína. Zatím řeším jen to, že celá vakcinace nemá žádný smysl, pokud se populace neproočkuje celá a rychle. O nějakých nášivkách na rukávech není třeba vůbec spekulovat, protože být naočkován v houfu neočkovaných nic neznamená.  Žádná výhoda to pro nikoho nebude. I naočkovaní pěkně budete sedět doma, protože jinak nakazíte ty nenaočkované.  Snad jen pro staroušky to bude dobré, protože očkování je snad možná ochrání před covidovou smrtí. Ale při současné rychlosti vakcinace stihnou staříčci rychleji umřít než se naočkovat. 

Ne, nedělám definitivní závěry. Nikdy je nedělám. Klidně za týden zcela otočím, když dostanu nové lepší informace. Ale v této chvíli mám pocit, že jen židi pochopili, co se s vakcínou dá nebo nedá udělat. Všichni ostatní zatím dělají takovou "chytrou karanténu," která je dovede přesně tam, kam dovedla nás. Samozřejmě pár hajzlíků na tom pohádkově vydělá a pár politiků se na tom slušně ztrapní. 

Skoro bych řekl, že vakcinace bude tím posledním dějstvím, která z naší vaší skvělé EU udělá definitivně domeček z karet.  

Pomaloučku polehoučku si začínám myslet, že nakonec nás zachrání 30% zmrdů (dle Lacovy terminologie) v kombinaci s neuvěřitelně robustním zdravotnictvím o kterém jsme ani nevěděli že ho máme. Do záchranného ajntopfu přidejme vládní opatření, která sice moc neudělala, ale zřejmě vystačí na to, aby se zdravotnictví nesesypalo. Přidejme lidi, kteří opatření dodržují a v konečném důsledku tu máme přirozené promoření populace na hraně zdravotnické kapacity  a za cenu příslušného počtu mrtvých. K promoření dojde dřív, než se Fajzr u nás vůbec dostane ke slovu, protože koroňák zatím dělá imunitu pro prodělané nákaze mnohem rychleji než zdravotníci očkování.  Fajzr trochu omezí počty mrtvých důchodců a my mladší se dřív promoříme než naočkujeme. Uvědomuje se tam na vládě někdo, že každý den se u nás přirozeně imunizuje nějakých patnáct tisíc lidí co se nakazili (ve skutečnosti třikrát až čtyřikrát tolik) a uměle se díky vakcíně imunizuje tak dva tisíce lidí  denně. Virus vyhrává 10:1 nebo možná dokonce 30:1

Ne, to není žádný geniální vládní plán, to nás má asi Pánbůh z nějakého neznámého důvodu rád. 

Teď v této chvíli jsme z hlediska nákaz a mrtvých jedni z nejhorších na světě. Ale poměrně brzy nám už dojdou lidi k nakažení. Ostatní státy v Ojrópě (kromě Německa - to nakupuje separáto) co společně koupily tu vakcínu a očkují stejně rychle jako my, nás pěkně pozvolna doběhnou a až to celé jednou skončí, zkonstatujeme, že jsme všichni dopadli stejně blbě, všude to populací prostoupilo, snad jen ti židi zase věděli něco navíc a Němci zase po všech chtěli solidaritu, ale sami si nasyslili.   

Svým způsobem si snad začnu přát, aby současná třetí vlna proběhla těsně zvládnutelně, protože počty diagnostikovaných se blíží pomalu k milionu. K tomu přidejme určitě trojnásobek nezachycených případů, ale zřejmě i víc, takže ať si Peková i všichni říkají co chtějí, další velká vlna nás už letos zřejmě nečeká. Ne, není to konec, ale už by to mělo být postupně pořád lepší. Snad naše zdravotnictví vydrží a nezačnou nám lidi umírat na neléčené infakrty, protože doktoři budou všichni obsluhovat plicní ventilátory. 

Andreji.... virus u nás imunizuje asi tak dvacetkrát rychleji než Fajzr. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.9 (72 hlasů)

Komentáře

Jooo, to je "jenom 10x horší", ale pak započítej " kolaterální/vedlější" škody ;)

Mě toto počítání následků chřipky vs covid připomíná, když mi někdo říká strop miako vs předepjaté panely, že panel položí a druhý den může na tom stavět, a když se zeptám, proč nepočítáš věnec pod panel, tu dobu betonování, tak to se prý nepočítá :D

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

že zatížení věnců a zatížení stropů je staticky něco absolutně odlišného. Proto lze věnce zatížit další stavbou už po několika málo dnech, kdežto u stropu Miako je třeba vyčkat až do vysoké zralosti betonu.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

to asi nestojí když se stejnou premisou (po nemoci jste imunní) operuje i stát sám.
Do jisté míry to tak asi i bude, těch druho-nákaz tolik není (zajisté jsou, jen ne v takových počtech aby se dalo usoudit, že tělo je hloupé a s virem si neporadí).

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

bude neobyvatelná

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

umřou.

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Vakcíny nám nepomůžou.
Když už, tak jediná smysluplná vakcína je Sputnik V.
Trasování a testování je blbost.
Všechno je jinak a covid je jen nástroj. (dodávám já)

A jedno vyvrácení Vidlákova tvrzení: Že vakcína před chřipkou neochrání, to píšu furt. Naposledy před třemi dny:
https://www.vidlakovykydy.cz/comment/1949567#comment-1949567
Dokonce jsem odpovídal na Vaši repliku, Vidláku. Takže jste to jistě četl.

Hořejší velmi nedávno v televizi pravil, že on by sjezdovky klidně otevřel. Co to znamená? Je hotovo, procesy jsou nezvratné, už se klidně promořujte.

Velmi brzy přijde první zločin vlády na občanech: Netestovaní nebudou smět do divadla, na fotbal, do školy a na mnohá jiná místa.

Na okraj malá anketa:
S kolika lidmi, kteří nejsou členy stálé domácnosti, jste se potkali v rodinách či jiných sešlostech v období 24.12. - 1.1. ? A kolik z nich při tom mělo roušku nebo respirátor? A měli jste vy osobně roušku nebo respirátor?
Začnu za sebe: 11 / nikdo (alarmisté versus chřipečkáři byli mezi těmito 11 v poměru cca 50:50)

Závěrem Vidlák shrnuje ve dvou odstavcích všechny mé předchozí příspěvky:
Nakonec na tom budou všechny země s následky covidí chřipky podobně, včetně statistiky zemřelých.
Chřipková sezóna skončí v březnu.
Veškerá opatření včetně vakcíny na tom změnily a změní jen velmi málo.

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Je svatá pravda, jak píše dnes Vidlák, že nejlepší imunizace je prodělání nemoci. Někdy začátkem dubna jsem své osmdesátileté matce řekl: Připrav se na to, že tuhle chřipku dostaneš, ale bude to dobrý. Jsi aktivní a stále v pohybu, stravuješ se přiměřeně zdravě, nemáš se čeho bát. No a tak to i dopadlo. Je po nemoci, střední průběch 3 týdny bez hospitalizace, imunizovaná nejlépe jak to šlo. Jsem tomu rád, samozřejmě. Když váhala s doktorem, naložil jsem ji do auta a odvezl na vyšetření. Dostala antibiotika proti zápalu plic.

Všichni starší lidé by měli v souvisosti s covidem přemýšlet o tom, jak upravit své životní návyky, aby měl co nejvíce šancí nemoc překonat. Především pohyb a strava, snížení nadváhy. Tím vyléčí i mnoho dalších nemocí. K tomu vitamín C a D a zinek. A isoprinosin v šuplíku, ber kde ber. A víru v sebe sama, to je snad nejdůležitější ze všeho. Na toto vše jsme měli od března již dost času. Kdo poslouchal profesora Pirka, jistě mi dá za pravdu. Kdo věří prymulům, čeká na vakcínu dodnes.

Staří odložení lidé ve starobincích jsou na tom hůř. Čelí přesile ústavního režimu. Tím hůř na tom jsou, mají-li syny a dcery, kteří je tam nechali.

Průměrný počet slepic: 3.1 (17 hlasů)

nepohyblivého starého člověka. Nebo ano? A kolik let? A kdopak z vaší domácnosti to dělal, ve dne v noci?
Pokud ne, tak nežvaňte o ústavním režimu.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

Kolik takových v populaci starých je? 1%? 5%? 10?
A když už jsme u toho, jak se k tomu dostali?

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Málokdo má tolik zkušeností se "starými zmatenými staříky", odchoval jsem takto pět kusů v intervalu 82 až 97 let) a zbývá mi už jen alzheimerová maminka (87). Nebýt ústavů sociální péče, už jsme z nich celá rodina dávno v blázinci.
Kdo to nezažil, ví o tom prd.
Vlastimil jen žvaní.

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Věci nejsou černobílé, přesto a právě proto si dovolím odhadnout, že polovina rodičů je odložených z pohodlnosti. Rovněž trvalá snaha o rozbití rodinných vazeb nese své ovoce.

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)

Ekonomicky aktivní člověk se nemá co starat o nemohoucího. To není efektivní.
Od toho by měla být kvalitní péče institucializovaná.
Mohoucí pak nemá co být institucionalizován. Nedovedu si představit, že bych v osmdesáti dělal něco jiného než kopal na své zahrádce, četl si, computeřil, modlil se a jinak se sám sobě věnoval.
Ještě tak trajdat po návštěvách a do hospody.
Nerozumím lidem, kteří se dobrovolně uzavřou v lehčí formě ldn-ky a zůstanou tam. Doufám, že jim nikdy rozumět nebudu.

Co se Vám snažím říct je, že ta rovnice má dvě strany. Jedna jsou mladí, druhá staří. Polovina rodičů o které mluvíte je přeci stále svéprávná. Ano, rozumím myšlence 'nechceme mladé zatěžovat' ale všeho s mírou, to přeci neznamená ukotvit se u televize a dál již nežít.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

dobrovolně????

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

"Ještě bych upozornil na drobný rozpor ze strany ministerstva zdravotnictví, které trvá na premise, že prodělané onemocnění nás ochrání jen na 3 měsíce. Toto uplatňuje i u opakování karantény u osob, které onemocnění prodělaly. Všichni výrobci vakcín ale trvají na výroku, že za měsíc po aplikaci dvou dávek vakcíny jsme chráněni na dobu skoro stejnou jako prodělání infekce. Kombinací obou výroků zjistíme, že ochrana po aplikaci dvou dávek vakcíny nemůže být v ČR delší než jeden měsíc," upřesnil pro ŽivotvČesku.cz uznávaný odborník s tím, že doposud nebyla nikdy a nikde vyvinutá vakcína proti žádné infekci, která by chránila déle než prodělání samotné infekce. "Ten kdo ji vyvine, dostane Nobelovu cenu," dodal Jiří Beran.

Zbývá se tedy zeptat - má vůbec smysl se nechat očkovat na jeden měsíc, když účinek vakcíny asi nebude o moc delší?

Zdroj:
https://zivotvcesku.cz/jiri-beran-onemocneni-covid-zanecha-mnohaletou-i…

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

Jak přišel prof. Beran na to, že prodělání korunáče zanechá "mnohaletou imunitu"?

Protože ono se pořád ještě neví s jistotou, jestli vůbec nějaká imunita vzniká, zda vzniká u všech stejně, jak je silná, ani jako dlouho trvá. Zatím nikdo z vědců, universit a imuologických ústavů nedal ZÁRUKU, že odpověď lidského imunitního systému na korunáče je taková, jakou bychom si ji přáli a potřebovali mít.
A stejné je to s vakcinami. Zatím ani jeden z výrobců nedal ZÁRUKU na to, že vakciny jsou bezpečné, účinné a že vytvářejí u lidí dlouhodobou imunitu.

Průměrný počet slepic: 3.3 (15 hlasů)

Jediná záruka je to vyzkoušet a to bude po epidemii tak jako tak.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3142619-bunecna-imunita-proti-covidu…
„Náš tým otestoval také zdravé jedince; zjistili jsme, že asi polovina z nich má specifické T-lymfocyty proti viru SARS-CoV-2. Mohlo by to být způsobené imunitou získanou vystavením jiným koronavirům, jako jsou ty, které způsobují běžná nachlazení, anebo zatím neznámými zvířecími koronaviry,“

nebo křížová imunita
https://www.lidovky.cz/svet/tym-britskych-vedcu-objevil-protilatky-reag…
"Vědci sesbírali vzorky krve od lidí, kteří nikdy nebyli nakaženi novým koronavirem. Ze 306 dospělých osob jich 16 (tedy 5,3 %) mělo v těle IgG protilátky, vytvořené pravděpodobně během předchozích sezonních koronavirových infekcí, které ale souvisí s běžným nachlazením. Tyto IgG protilátky však reagovaly s jednou částí proteinového jádra viru SARS-CoV-2, označovanou jako S2, pomocí níž cizopasí na pacientech."

O křížové imunitě mluvili odborníci u Stacha v ČT (např. Ruth Tahezy si pamatuji) někdy na podzim.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Pochopil jste,že jsme jen manipulováni politici.
Prymula to řekl dost otevřeně a včera jsem zaznamenal,že lékaři,zatím nebudou očkování a to je další signál,že očkování je podvod.
Laco G. nebude jiný,ale jak jsem psal,že je profesor Hořejší,který měl stáže v těch biologických laboratořích,tak to vypadá na agenta Pzizeru.
Také byla poznámka coronacirus mutuje,tak jedno očkování může ochránit,jen na krátkou dobu a znova očkovat.
Jak je možné,že EU rozhoduje i o našem zdraví,to jsme už tak poníženi,na co potom máme vládu a celý manšaft okolo.
To zadržování vakcíny EU a nucení vakcíny od Pfzirezu,jen naznačuje,jak to s námi myslí.
Bohužel,raději se spolehnout sám na sebe,nebo babské rady,snad se pan Targus neurazí,když radí také dobře.

Průměrný počet slepic: 3.2 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

profesorovi Hořejšímu. Ráno mi poslal tyto komentáře:

Ja jsem to Prymulovo vystoupeni nevidel - muzes mi poslat odkaz?

Jinak me komentare (aniz bych vedel, co Prymula rikal):

MK Tak jsem zase jednou sledovala večerní zprávy a potřebuji se ujistit, že jsem poslouchala pana Prymulu pozorně? Takže: Vakcína nás před koronavirem neochrání, maximálně před nejtěžším průběhem. Po vakcinaci stále můžeme své okolí, své staré rodiče a blízké nakazit a stále zůstáváme přenašeči.

VH To je jen spekulace, ze by tomu tak (u nekterych lidi) teoreticky mohlo byt. Nevim o tom, ze by o tom existovaly nejake dukazy.

MK Mezi nejúčinější vakcíny patří pravděpodobně Sputnik, ale ten si nemůže ČR objednat, protože musíme s EU postupovat v souladu a EU s Ruskem nekamarádí.

VH Nevim o zadnych dukazech, ze je Sputnik nejucinnejsi. Myslim, ze nebyly
dokonce zverejneny vysledky 3. faze klinickych studii teto vakciny.
Pokud vim, tak skutecne objednava EU, aby se pak spravedlive dodavky
rozdelily mezi clenske staty. Vzhledem k nedostatku informaci o ruske
vakcine se nedivim, ze nebyla objednana.

MK V objednávkách vakcín postupují všechny státy EU v souladu, tedy kromě momentu, kdy si Německo objedná 30 milionů vakcín bokem.

VH Take jsem to slysel, ale neznam zduvodneni

MK Ale když si Maďarsko objedná Sputnik, tak protože nepostupuje v souladu s EU, tak se mu asi dostane sankcí.

VH Rozhodne nemyslim, ze za to Madarsko dostane nejake sankce - nic
takoveho jsem nikde nevidel.

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)

Pokud ano, pak bych asi i byl ochoten mít pochopení pro ty veleopatrnické (ne)odpovědi.
Pokud již je spokojeným důchodcem, pak ovšem tomu opatrnictví nerozumím.
Víc k tomu nemám co dodat, protože jeho odpovědi jsou zhola k ničemu.

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

je řadovým zaměstnancem ústavu.
Jak napsal v odpovědi, vyjádření Prymuli neviděl a tak se mu nelze divit, že odpovědi nejsou radikální.
Odpovědi jsou k ničemu?
-že Kociánová říká něco, co není exaktně potvrzeno?
-že o Sputniku nemáme dostatek informací a že neprošel III. fází klinických test?
-že Maďarsko bude potrestáno za experiment se Sputnikem? Umíte Googlit, vygooglil jste něco takového?

A ještě, nechce se mi hledat. Může tu někdo dát odkaz na vystoupení Prymuli, na které reagovala Kciánová?

Průměrný počet slepic: 3.1 (12 hlasů)

Nic jsem neviděl, nic jsem neslyšel, co jsem neviděl to neexistuje, o čem jsem neslyšel to taky ne.
Profesor u mě padl co do hodnoty jeho slov někam velmi nízko, na úroveň obyčejných sdělovacích prostředků. Nevěřit na slovo ani slovo, natož větu.

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)

Stále platí: spolu kradli, spolu viseli; vrána k vráně sedá; řekni mi, kdo je tvůj přítel a já ti řeknu, kdo jsi.

Na základě toho je pro mne prof. Hořejší stejně věrohodný jako Laco.

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

Jak to tedy Laco je? Zařizuje očkování dostatečnou imunitu a zajišťuje, že je očkovaný člověk zdravý a nemůže nikoho nakazit? Tohle je dost podstatné. Prymula řekl, že i po vakcinaci můžeme být pro okolí infekční. Mimo jiné to znamená, že budeme dlouho dlouho očkovat, ale opatření budou trvat pro všechny i očkované? Při naší rychlosti očkování to tedy znamená, že opatření skončí někdy koncem roku i když se bude očkovat? 

A to druhé - jak často se bude muset očkování obnovovat? A je reálné řekněme každý rok znovu proočkovat celou populaci? Nebo ta imunita bude trvat dýl? Nebo prostě zapůsobí nějaký statistický fenomén stádní imunity, že to očkování bude jednorázová záležitost? 

A do třetice... stihne to ten Fajzr vůbec dřív než virus sám? Jestli se u nás bude očkovat pro běžné lidi od březa (reálně od dubna) tak při současné rychlosti epidemie budeme očkovat vlastně samé promořené lidi. Skoro nikdo jiný tu nezbyde. Má to v té chvíli nějaký smysl?  Epidemie nám z hlediska nových nákaz stále ještě roste. Naštěstí se ukazují Masterovy předpověi sice zase opožděné, jak to u jeho předpovědí bývá, ale skutečné. Počet lidí v nemocnicích stále ještě nedosáhl počtu v říjnové vlně. Jen říjen řádil víc v Praze a okolí, teď to schytávají víc ty kraje, kterým se minule virus vyhýbal. Dopadá to na chudší a menší nemocnice. 

Já osobně se očkování nebojím. Většina lidí v tomhle státě žere tolik volně prodejných pilulek, kterými si zatěžují játra i ledviny, že nějaká injekce od Fajzru jr prozi tomu lahoda. Nikdo neřeší vedlejší účinky u ibalginu, přestože jich je plný příbalový leták.  Ale rád bych věděl, jestli to očkování není další chiméra chytré karantény. Upozorňoval jsem na její nefunkčnost už v srpnu. V září se to pak ukázalo. Nerad bych se dočkal toho stejného. Očkujeme, kupujeme spolu s EU vakcínu, ale kupujeme jí málo, pomalu a aby fungovala, musíme se očkovat pořád dokolečka dokola. Zároveň je to vkacína nová a dlouhodobé komplikace už z podstaty nemůže nikdo znát. 

V této chvíli je virus dvacetkrát rychlejší než očkování. Možná i rychlejší. 

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

Prymulovo televizní vystoupení, na které textem reaguje Kociánová?
Takhle se bavíme o zprostředkovaných názorech a spekulacích.

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

Bylo to ve zprávách. 

Ale všeobecně... není na čase, aby nám někdo odpověděl, jak to s tím očkováním bude?  Jak jsem psal ve článku, nechci řešit vedlejší účinky, chci jen slyšet, jak to hodlají organizovat, jak rychle to půjde a zda naočkovný člověk bude nebo nebude infekční. Pokud to bude fungovat jako doposud, virus vyhraje.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Prymula něco někdy řekl, nikdo neví co, nikdo to neslyšel, kromě Kociánové. Ta sesumírovala text o čtyřech bodech, z nichž jsou 3 body jistě blábol.
Takhle je to obyčejné vršení hoaxů.

Pošlete mi už konečně někdo odkaz na to zdrojové video Prymuli. To co poslal Občan je o ničem, Vidlákovo "bylo to ve zprávách", je stejně o ničem.
Kterých Vidláku, na které stanici, od kolika hodin??????????

Průměrný počet slepic: 2 (5 hlasů)

Protože se neví, jak silná imunita vzniká proděláním nemoci a už vůbec ne, na jak dlouho.
Všechno to jsou zatím jen odhady a zbožná přání, ale ne tvrdá data.
A co jsem tak četl odborné články, tak i v odhadech možnosti opakované nákazy jsou vědci velmi opatrní.
Čím taktně sdělují, že nevědí.

No, a to samé je i u vakcin. Ani jeden z výrobců zatím NEzaručuje úplnou imunitu, neinfekčnost, ani dlouhodobou odolnost vůči infekci. Takže také nevědí.

Vakciny, bohužel, nenakupujeme S EU, nýbrž jsou nám EU PŘIDĚLOVÁNY. Údajně spravedlivě.
Takže máme skoro kulový - šušně pro pár desítek tisíc lidí, když by bylo potřeba mít k dispozici naráz minimálně statisíce dávek. Sami si nic ani schválit, ani koupit NESMÍME; což tento týden potvrdila ředitelka SÚKL (je k tomu článek na iděsu nebo na seznamu).
Můžeme tedy jen čekat, až na nás někde něco zbude.

Osobně bych ocenil, kdyby vláda otevřeně řekla, že momentálně jsme v pasti, z níž není úniku.
Že nemáme a v řádu týdnů či jednotek měsíců ani nebudeme mít dostatek vakcin a že je to proto a proto.
Takže musíme dodržovat omezení, dokud ČR nedostane přislíbená množství.
A také, že ohledně imunity, její délky a síly panují pochybnosti, takže máme k dispozici pouze odhady a nic víc.
Myslím, že to by alespoň některým lidem otevřelo oči a došlo by jim, že situace je vážná, prakticky neřešitelná a že je potřeba zatnout zuby a nějak se to snažit přežít.
To by totiž bylo od vlády férové, otevřené a akceptovatelné. Určitě víc než současné mlžení a tanečky mezi vejci. Teda - pro mne by to tak bylo mnohem přijatelnější.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Ředitelka SUKLu kecá, posílal jsem tehdy odkaz , myslím že to bylo v souvislosti s českou vakcínou, nechce se mi jej hledat.
Prostě se nechce, jak píšu v předchozích komentech. Nevíme co se děje v zákulisí. Kdo tahá za nitky, kdo má jaké akcie a jaké je propojení těch "našich zachránců" z EU.
Jisté je jen to, že Orbán na ně zvysoka a Makrele už taky došla trpělivost. A nic se neděje, hlavy se netrhají
U nás se sklopí uši a co nám dají to lidem napíchají. Ještě za to pokorně poděkujeme v hlubokém úklonu.
Dle mého názoru není třeba pospíchat. Nikdo neví, co to způsobí. I když Babiš po dávce vitamínů vypadá docela živý.
Navíc když informují, že může opíchaný onemocnět, údajně je průběh lehčí a může virus dál přenášet.
To umí ty léky z Polska taky.
Teď mi došlo, že pak veškerá ta šaráda s pasy a omezením pohybu pro neočkované pozbývá smyslu.
Kdy to samé dojde leteckým společnostem, které jdou do kytek a ostatním, kteří nemají zákazníky? Budou v mainstreamu pomocí "odborníků" negovat informace o skutečných účincích těch narychlo umíchaných žblabuněk?

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

In reply to by Dan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale klid, Merkelová jedná s Putinem, Němci vakcinu od Ruska koupí, a pak nám ji budou milostivě přeprodávat za německou cenu, pokud tedy námi objednanou a již zaplacenou zásilku nezadrží, protože sami mají málo...

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Trasování nefunguje, ne proto, že telefonisti nestíhají, ale proto, že to vláda překombinovala a zapomněla na lidský faktor.
Tedy zakázala hospody (a fitka, a kadeřnice, ...). Lidi to začali obcházet. Chlastá se v klubovnách, garížích, prádelnách, na chataách a v pootevřených hospodách. Fitka jedou pro známé známých taktéž v pootevřeném režimu. Kadeřnice objíždí své klienty, ... Vše pololegálně až ilegálně. Takže stát ztratil kontrolu a vše je přesunuto do šedé zóny. A tak to i v budoucnu zůstane. Lidi si zvykli. Fůra hospod, až skončí dotace, stejně zkrachuje.
A jako bonus, při trasování, lidé lžou, kde byli. Nechtějí mít problémy a nechtějí je dělat známým. Trasování, za takto rozdaných karet, nemůže fungovat.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

Stát si vychoval lidi k tomu, aby mu nevěřili. A tak lidé státu nedůvěřují a téměř každý jeho pokyn či doporučení považují a priori za podraz. A jsou ochotni je dodržovat jen tehdy, dojdou-li vlastní úvahou k závěru, že to podraz není. Stát ovšem informace pečlivě tají, takže podkladů pro takové úvahy je málo, a lid se přiklání k předběžné opatrnosti, e.g. nevěří ničemu.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Kterému státu kdy v historii věřila většina lidí? Stát je přeci nástroj menšiny k ovládnutí většiny.

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

Učebnice formální logiky pro střední školy. Případně konzultovat s Českou Hlavou, prof. Hořejším.

Pokud nezabere tohle, tak už nevím, co by pomohlo.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Trasování nefunguje, ne proto, že telefonisti nestíhají, ale proto, že to vláda překombinovala a zapomněla na lidský faktor.
Tedy zakázala hospody (a fitka, a kadeřnice, ...). Lidi to začali obcházet. Chlastá se v klubovnách, garížích, prádelnách, na chataách a v pootevřených hospodách. Fitka jedou pro známé známých taktéž v pootevřeném režimu. Kadeřnice objíždí své klienty, ... Vše pololegálně až ilegálně. Takže stát ztratil kontrolu a vše je přesunuto do šedé zóny. A tak to i v budoucnu zůstane. Lidi si zvykli. Fůra hospod, až skončí dotace, stejně zkrachuje.
A jako bonus, při trasování, lidé lžou, kde byli. Nechtějí mít problémy a nechtějí je dělat známým. Trasování, za takto rozdaných karet, nemůže fungovat.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Nevidím sebemenší důvod, proč by  onemocnělé odmítače následně  saturovalo veřejné zdravotní pojištění. Dvě injekce  stojí dnes nákladově  cca  600 Kč a riziko je pryč. Podle  dostupných podkladů na Klinice infekčního lékařství covidní hospitalizace zabrala asi 14 dní za 81 tisíc, u pacientů bez nového koronaviru 6 dnů za 37 tisíc.

U pacientů s opravdu velmi těžkým průběhem se  náklady na  léčbu mohou vyšplhat až na  sedmimístné částky!!!! Opakuji – injekce vyjdou na 6 stovek. Kdo chce  být hrdinou, ať je jím za  vlastní prachy!

Průměrný počet slepic: 3 (12 hlasů)

prd

dle vaší logiky nelecit úrazy adrenalinovych sportů kuřáky otylé a další dosaď sam2

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

protože ti si eventuální léčení už dááávno předplatili. Víte kolik jedna krabička odvádí do státní kasy? Najděte si to na netu a pak můžete něco mluvit. Žádný jiný "výrobek" tak státní kasy nedotuje. A všechnyx, kdyby tomu tak nebylo, tak už dááávno jsou zakázané..... a všude.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

pojištění platí všichni stejné státní kasa a DPH mě nezajímá

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

všechno souvisí se vším, kdo si myslíte že bude zdravotko dotovat, když dojdou a odkud jdou peníze na nemocenské a pod.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

všechno souvisí se vším, kdo si myslíte že bude zdravotko dotovat, když dojdou a odkud jdou peníze na nemocenské a pod.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

všechno souvisí se vším, kdo si myslíte že bude zdravotko dotovat, když dojdou a odkud jdou peníze na nemocenské a pod.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)