Virus očkuje rychleji

Autor

Před několika dny mě čtenář rk vybídl, abych se postavil za očkování a za dodržování opatření proti koronaviru, když jsem tak frustrovaný z tristní situace našeho lidu. Stýskal jem si totiž, že lid je u nás víceméně jen dav, že není divu, když politici hledají podporu místo u voliče někde v Aspenu, protože podpora od voliče je věc krajně nejistá a vlastně úplně na levačku. 

Za opatření a jejich dodržování jsem se postavil už tolikrát, že to ani nespočítám. Hodněkrát jsem upozorňoval, kde jsou podle mě slabiny opatření, jako jeden z prvních jsem upozornil na to, že roušky samy o sobě nemají potenciál epidemii udržet v mezích. Jako jeden z prvních jsem upozoroňoval, že skutečné opatření je skutečně nefalšované omezení kontaktů a že jarní i říjnovou vlnu porazil především strach. Zjara byl tento strach vyvolaný neznámem a rozhodnutím o rouškách, v říjnu pan postupující tristní situací v nemocnicích. 

Teď jsme na tom stejně, jen už nemáme čím vyvolat ten strach a jiná opatření se v podstatě nedodržují. Naštěstí se covid nešíří už tak snadno jako v září a říjnu, protože kdyby ano, naše zdravotnictví by bylo už v háji. Přece jenom jsme už do jisté míry promoření. Každým dalším dnem je to na grafech stále zřetejněji vidět. 

Tolik k vládním opatřením. Když jsem byl od rk vybídnut, napsal jsem krátký komentář, že se k očkování vyjádřím, až bude k dispozici nějaký vládní plán. Až se budu mít k čemu vyjádřit. A ejhle... večer v televizi Prymula. Velekněz svědků covidových, člověk který od začátku horoval za přísná opatření i roušky, který byl proti rozvolňování a naopak chtěl vše držet povojensku. Blatný je proti němu slabý odvar. Prymula dostal poměrně široký prostor k vyjádření a ledacos jsme se dozvěděli. Chtěl jsem to shrnout, ale pak jsem na fejsbůku objevil jeden příspěvěk od Martiny Kociánové, která to shrnula, že bych to lépe nesvedl. 

Nebudu ji parafrázovat, její text je zde: 

Tak jsem zase jednou sledovala večerní zprávy a potřebuji se ujistit, že jsem poslouchala pana Prymulu pozorně? Takže: Vakcína nás před koronavirem neochrání, maximálně před nejtěžším průběhem. Po vakcinaci stále můžeme své okolí, své staré rodiče a blízké nakazit a stále zůstáváme přenašeči. Mezi nejúčinější vakcíny patří pravděpodobně Sputnik, ale ten si nemůže ČR objednat, protože musíme s EU postupovat v souladu a EU s Ruskem nekamarádí. V objednávkách vakcín postupují všechny státy EU v souladu, tedy kromě momentu, kdy si Německo objedná 30 milionů vakcín bokem. Ale když si Maďarsko objedná Sputnik, tak protože nepostupuje v souladu s EU, tak se mu asi dostane sankcí. Rozuměla jsem všemu správně?

Ano Martino, rozuměla jsi správně.... 

Já tedy nevím, jsem jen obyčejný vidlák, ale když tohle slyším, tak je celá vakcinace u nás (a nejen u nás) asi tak stejnou chimérou jako chytrá karanténa. To bylo keců o tom, jak budeme trasovat kontakty a díky tomu budeme mít epidemii pod kontrolou. Pak se to trochu rozjelo a všichni ti trasovači pohořeli jak papír, protože to prostě přestali stíhat a nestíhali by to, i kdbychom měli desetinásobek lidí v kól centrech 

S vakcínou je to podobné. To bylo řečí o tom, jak nás zachrání, jak díky ní budeme moci jezdit do Chorvatska a chodit do hospody, dokonce se tu mluvilo o žlutých nášivkách pro ty, kdo se očkovat nenechají...  a mezi námi, já bych si takovou nášivku snad raději udělal. A stýkal se jen s těmi, kdy ji také mají. Nakonec to bude tak, že bude bezpečnější se potkávat s neočkovanými než očkovanými, protože ti budou chrlit bacily jako by se nechumelilo a ještě budou mít pocit, že jsou za vodou a samozřejmě tuplem nebudou dodržovat žádná opatření. Nakonec to bude obráceně, člověka zachrání jen to, že se NEPOTKÁ s žádným očkovaným přenašečem.  Vím, že se to tu v diskusi řešilo. K čemu jsme s nášivkami dospěli? Žlutý kroužek s vidlemi pro kvalifikovaného neočkovaného zemědělce? 

Nebo dovedete si představit to zklamání, až se ukáže, že očkování samo o sobě z hlediska opatření nic neznamená, protože dokud nebudou proočkovaní všichni, pořád to mohou dostat a umřít na to? Naštěstí pro spárvného chřipečkáře toto není otázka, ten se přece očipovat nenechá. 

Laco pozeptejte se profesora Hořejšího, informace máme od velekněze svědků covidových Prymuly, který nás zatím nikdy nebulíkoval a nezlehčoval situaci. Tak bych rád věděl, jestli všechny ty nákupy od Fajzru k něčemu jsou.  To že vakcína neznamená bezinfekčnost ani neznamená, že člověk neonemocní, to nám neřekl tady Vlastimil. Tentokrát s tím nepřišel žádný konspirační chřipečkář, ale hlavní architekt vládních opatření. 

Chápu Izrael... když za pár týdnů naočkujete všechny a jste schopní to každý rok zopakovat, tak to asi něco řeší. Když máte kvalitní krizovou infrastrukturu, armádní doktory a krizové plány i pro případ atomovky a kupujete všechny vakcíny co jsou na trhu, tak máte náskok. Ale u nás? Zatím jsme za dva - tři týdny naočkovali asi čtyřicet tisíc lidí. Za 25 týdnů už to bude milion a za 250 týdnů naočkujeme všechny. To jsou roky a roky. Jasně, Andrejko to urychlí o tom nepochybuji a myslím to bez ironie, ale nějak nedokážu uvěřit, že to urychlí dostatečně. Tak dostatečně, aby bylo možné každého člověka jednou do roka naočkovat. Jinak tu furt budeme mít ohroženou skupinu důchodců kvůli kterým děláme ta opatření ne? 

Všimněte si, že si vůbec nedělám hlavu s nějakými vedlejšími účinky, alergickými reakcemi a podobně. K této úvaze jsem se zatím vůbec nedostal a vůbec nepřemýšlím o tom, že vakcína se dělala narychlo a není vůbec jisté jak se bude projevovat a kolik způsobí autistických dětiček. O Sputnikvakcíně to samozřejmě platí také. 

Zatím vidím dost problémů i kdyby se Fajzru podařila nejdokonalejší a zcela bezpečná supervakcína. Zatím řeším jen to, že celá vakcinace nemá žádný smysl, pokud se populace neproočkuje celá a rychle. O nějakých nášivkách na rukávech není třeba vůbec spekulovat, protože být naočkován v houfu neočkovaných nic neznamená.  Žádná výhoda to pro nikoho nebude. I naočkovaní pěkně budete sedět doma, protože jinak nakazíte ty nenaočkované.  Snad jen pro staroušky to bude dobré, protože očkování je snad možná ochrání před covidovou smrtí. Ale při současné rychlosti vakcinace stihnou staříčci rychleji umřít než se naočkovat. 

Ne, nedělám definitivní závěry. Nikdy je nedělám. Klidně za týden zcela otočím, když dostanu nové lepší informace. Ale v této chvíli mám pocit, že jen židi pochopili, co se s vakcínou dá nebo nedá udělat. Všichni ostatní zatím dělají takovou "chytrou karanténu," která je dovede přesně tam, kam dovedla nás. Samozřejmě pár hajzlíků na tom pohádkově vydělá a pár politiků se na tom slušně ztrapní. 

Skoro bych řekl, že vakcinace bude tím posledním dějstvím, která z naší vaší skvělé EU udělá definitivně domeček z karet.  

Pomaloučku polehoučku si začínám myslet, že nakonec nás zachrání 30% zmrdů (dle Lacovy terminologie) v kombinaci s neuvěřitelně robustním zdravotnictvím o kterém jsme ani nevěděli že ho máme. Do záchranného ajntopfu přidejme vládní opatření, která sice moc neudělala, ale zřejmě vystačí na to, aby se zdravotnictví nesesypalo. Přidejme lidi, kteří opatření dodržují a v konečném důsledku tu máme přirozené promoření populace na hraně zdravotnické kapacity  a za cenu příslušného počtu mrtvých. K promoření dojde dřív, než se Fajzr u nás vůbec dostane ke slovu, protože koroňák zatím dělá imunitu pro prodělané nákaze mnohem rychleji než zdravotníci očkování.  Fajzr trochu omezí počty mrtvých důchodců a my mladší se dřív promoříme než naočkujeme. Uvědomuje se tam na vládě někdo, že každý den se u nás přirozeně imunizuje nějakých patnáct tisíc lidí co se nakazili (ve skutečnosti třikrát až čtyřikrát tolik) a uměle se díky vakcíně imunizuje tak dva tisíce lidí  denně. Virus vyhrává 10:1 nebo možná dokonce 30:1

Ne, to není žádný geniální vládní plán, to nás má asi Pánbůh z nějakého neznámého důvodu rád. 

Teď v této chvíli jsme z hlediska nákaz a mrtvých jedni z nejhorších na světě. Ale poměrně brzy nám už dojdou lidi k nakažení. Ostatní státy v Ojrópě (kromě Německa - to nakupuje separáto) co společně koupily tu vakcínu a očkují stejně rychle jako my, nás pěkně pozvolna doběhnou a až to celé jednou skončí, zkonstatujeme, že jsme všichni dopadli stejně blbě, všude to populací prostoupilo, snad jen ti židi zase věděli něco navíc a Němci zase po všech chtěli solidaritu, ale sami si nasyslili.   

Svým způsobem si snad začnu přát, aby současná třetí vlna proběhla těsně zvládnutelně, protože počty diagnostikovaných se blíží pomalu k milionu. K tomu přidejme určitě trojnásobek nezachycených případů, ale zřejmě i víc, takže ať si Peková i všichni říkají co chtějí, další velká vlna nás už letos zřejmě nečeká. Ne, není to konec, ale už by to mělo být postupně pořád lepší. Snad naše zdravotnictví vydrží a nezačnou nám lidi umírat na neléčené infakrty, protože doktoři budou všichni obsluhovat plicní ventilátory. 

Andreji.... virus u nás imunizuje asi tak dvacetkrát rychleji než Fajzr. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.9 (72 hlasů)

Komentáře

No a protože Trump navracel pracovní místa z Číny do USA, i čínský motiv je zcela pochopitelný.

Průměrný počet slepic: 3.9 (19 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

A kolik jich navrátil z Bangladéše, Turecka, Indonesie, Thajska, Filipin a dalších asijských zemí? A kolik z Afriky?
Řekl bych, že nula-nula-prd.

Trump totiž vůbec nemá problém s globálem, protože sám z něho profituje.
USA mají problém s Čínou z úplně jiných důvodů - jednak Číně dluží strašlivě moc peněz, které nemají jak a čím splatit a "druhak" se Čína stala regulérní světovou velmocí.
Ale ani ta velmoc by nakonec tak nevadila, kdyby ovšem Čína nakupovala zbraně a vojenské systémy od USA a kdyby si na to půjčovala v USA. Jenže to ona ne; ona si drze nepůjčuje a pokud ano, tak ne v USA. A ještě si dovolí být vůči USA věřitelem. A nadto si klidně vyrábí vlastní zbraně a systémy a nakupuje u Rusů a u kdovíkohoještě. A ještě si poletuje vesmírem a má vlastní satelity. Což je k uzoufání.

Čína se stala vůči USA KONKURENTEM.
Konkurentem natolik silným, že si může dovolit dělat vlastní politiku a na USA zvysoka dlabat.
To je to, co vadí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)

https://princemanufacturing.com/manufacturing-is-moving-from-china-to-t…
Jen příklad.

Trump s globálem problém měl, protože jeho business byla a je v USA. Hotel nemůžete expatriovat. Platit víc třeba za ocelové nosníky je nesmysl, když si je ostatní kupují za lacino v Číně, ale má to smysl, když jsou cla napálená pro všechny a prachy se pak točí doma. - Vždyť je to jako u nás.

-
No a prachy jí dluží, protože Čína je lacinější výrobce a nejsou cla. Jinak by si to mohli vyrábět sami a Čínu by nepotřebovali, což se může stát i tak, protože v Číně už začínají používat třeba roboty na šití, aby dál konkurovali šičkám ve Vietnamu a Bangladéši. - Jenže pak je otázka, proč by ty lacině sijící roboty nemohly být rovnou v USA?

Čína je věřitelem USA, protože ji USA pustili na svůj trh a to právě Trump omezoval.

To je jasný, že je Čína konkurentem. Taky si ji z Kissingerovy hlouposti sami vyrobili a vyvezli tam technologie, který by Číňané objevovali dlouhá desetiletí.

Já nechápu, cože ji kdy pustili na USA trh. Já bych jim tleskal za socík, licoměrně pokyvoval, jak bysme v jejich metodách možná i my měli hledat poučení, možná občas udělal bu-bu-bu, aby se k SSSR přimknuli, co nejvíc, aby se oba navzájem stahovali dolů.

Trump to jistě viděl podobně. Konec konců, jako miliardář ekonomii asi trochu rozumí. Možná víc než profesor Kissinger.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

101 drůbežáren

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

https://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_McInerney

Ten dědouš je regulérní cvok. Ale má na to právo; bo ve čtyřiaosmdesáti už je takový stav běžný.
Představa, že by někomu takovému dal Schumer do tlapek rozbušku ke státnímu převratu, je ovšem ještě mnohem šílenější.
Ledy by si Schumer řekl "Dědek už mi dlouho pije krev, tak z něho udělám naprostého idiota; snad pak dá konečně pokoj" a podstrčil mu smyšlenku, na kterou nebude moci nezareagovat.

Lidi, když už konspirujete, tak aspoň zkuste trošku přemýšlet a ověřit si, kdo je kdo

Ono, ne, že by na tom byla Pelosi lépe. Bábrdli je jedenaosmdesát a už má dávno sedět na verandě pečováku a probírat maximálně kolemjdoucí omladinu a kvalitu přesnídávky k svačině.
Obávám se však, že v tamním parlamentu by se podobných exemplářů našlo mnohem víc.

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

A kdo tam není magor? Generál je a Pelosi není, co jsem o ní četl zua poslení rok, tak si myslím, že mentálně je na tom jako biden co ani neví kde je a proti komu kandiduje :D
Bohužel je to tam blb vedle blba...
A když se podíváš na TV, a vidíš gardu a vše okolo, včem je rozdíl mezi Venezuelou, kromě toho, že USA jsou na severním a venezuala na jiznim kontinetu, jinak nevidím rozdíl v ničem, v hlasovní není, v počítátní není, a i ta armáda tam je :D

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

Občane, vím, že to víte☺️, ale dovolím si připomenout, co zobrazuje slovo konspirovat, neboť ti, co nám vládnout, s námi manipulují i pomocí záměny obsahu slov. Ten, kdo si nechá vnutit způsob hry protivníka, většinou prohrává.
Konspirovat znamená v doslovném překladu z lat. spolu dýchat, v přeneseném významu tajně se na něčem domlouvat. Konspirace je tajná dohoda, komplot a slovo konspirátor vyjadřuje člena skupiny lidí, která
se spolu na něčem tajně domlouvá.
Mimochodem, kolik lidí z půl miliardy obyvatel EU zná, na čem se domlouvají někteří velcí filantrokapitalisté s komisaři Evropské komise? Informují nás o tom naši volení nebo nevolení zástupci, novináři. neziskové organizace věnujíci se transparentnosti v politice?

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

s vlnou úmrtí v řadách gerontů. I když Andropovovi údajně na onen svět pomohli. Biden i Pelosi na obrazovce vypadají jako špatně animovaní gumáci. Ale spoustě lidí z establishmentu v USA cvaká svěrač řitní. Furt ne a ne a ne Trumpa lumpa vyřídit.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

jde z toho hrůza, a jak je řečeno, "komunistická" cenzura byla možná jen v rámci tehdy dosažitelných technických prostředků plus udavači /ti jsou činní za každého režimu - podívejte se nyní a dokonce jsou k udavačství lidi vyzýváni/. V USA už propouští z práce nejen za účast na této demonstraci /a zas mají technické prostředky pro rozpoznání/, ale i za vyjádření kladného vztahu k Trumpovi, ostatně dlouho se nikdo neodvážil říci něco proti gender nebo jiné barvě kůže. U nás v nadnárodkách to samé a jak slyším kolem a kolem, jak by někdo v práci vůbec cosi politicky prohlašoval, letí taky. Tak kde jsme - kam jsme se od "komunismu" posunuli? Mj. v USA prý plánují také očistu všech úřadů od republikánů. Když sledujete počínání naší EK, děsím se, že za chvíli je tady zpátky, čeho jsme se na pár let zbavili, ale v mnohem horší formě. Sice jsem se na čt nedívala /nemůžu to už dlouho snést/, ale prý v jedné diskusi se najednou dřívější příznivec Trumpa Vondra docela distancoval a najednou demokraté velmi dobří. Měli vše dokonale připravené a viděla jsem rozhovor s válečnicí Hillary, kde říkala, že pokud by Trump vyhrál, demokraté to nesmí přijmout, protože zcela jistě by podváděl. A najednou se diví, že se Trump brání, když jejich podvody jsou obrovské a důkazy existují?

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

Včera vyjádřila bývalá první dáma USA Michelle Obama názor, že Donald Trump by měl být doživotně vymazán ze všech sociálních sítí.

-
Vystudovala sociologii na Princetonu a práva na Harvardu. - Nejprestižnějších a nejdražších universitách USA.

Tatínek byl zaměstnanec vodáren a maminka sekretářka zásilkového obchodu. Na luxusní universitě nestudovala jen ona, ale i její bratříček. Jak asi rodiče museli škudlit dělat přesčasy.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

takoví byli cíleně vybíráni a připravováni pro budoucnost v rámci programu "kuchařčiny děti".

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

V diskusi už jsem několikrát napsal, že očkovat se nenechám.
Zároveň chápu lidi, kteří se očkovat nechají. Jejich rozhodnutí.
Nepodceňuji virus a tam, kde je to nařízeno nosím roušku a s např. rodiči se potkávám také v roušce, desinfikuji a pod.
Názor neotáčím, protože od začátku viru jsou informace které si skládám skoro stejné.
Virus je s největší pravděpodobností umělý, ať už ho vyrobil a vypustil kdokoli.
Má velkou nakažlivost, ale v populaci do 60ti let malou smrtnost.
Je potřeba aby najednou vážně nakažených bylo tolik, kolik nemocnice zvládnou.
Nikdo neví, jak dlouhá bude imunita po očkování, nabo prodělání viru.
Vir mutuje jako všechny koronaviry a není jisté, zda vakciny budou ochraňovat před novými mutacemi.
Současné vakciny které jsou povoleny mají povolení pouze PODMÍNĚNĚ, všechny zkoušky a testy na povolení tak, jak je obvyklé bude cca za 3 roky.
Do té doby dělají očkovaní pokusné králíky.
Současně vládnoucí třída nenechává zaznít i jiné než oficiální názory, zejména na léčení viru. A to přes opakovaně dobré výsledky.
Státy tlačí na očkování přesto, že nikdo netuší možné a v případě mRNA ,,opičích" vakcín hodně pravděpodobné nežádoucí vedlejší účinky.
Proč?
To bych rád věděl.
Odpověď o které mainstrém říká, že je spiklenecká teorie říká, že je nás na planetě moc a zdrojů je už málo.

Průměrný počet slepic: 4.4 (29 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jane, a kdy by na vás mohla přijít řada?

Pokusy se zatím dělají na zdravotnících. Jestli je vakcína bude kosit, tak se brzy ocitneme bez lékařského personálu a stejně byste se vakcíny nedočkal.

Průměrný počet slepic: 3.5 (16 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

podle toho, co říká vláda, tak na jaře.
Podle mě, nikdy. Musel by stát zavést restrikce, které by mě zavřely do smrti doma, nebo použít násilí.

Pokusy se zatím dělají na zdravotnících a lidech nad 65. Částečné testování před podmíněným povolením se dělalo na zdravých lidech do 55.
Teorií proč to tak je je mnoho.
Jedna z nich říká, že proto, že je to obrovský byznis. V očkování je finančně zaháčkován už mnoho let Primula.

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

vystihnul jste ve stručných větách podstatu věci. Já to vidím naprosto přesně tak a kromě prvních pár týdnů, kdy jsme byli vyděšeni asi opravdu všichni, to tak pociťuju od jara. Vůbec nechápu, že například Pfizer má dodat WHO kompletní klinické zhodnocení vakcíny v roce 2023 a přitom s ní chce masově očkovat už nyní /omlouvám se, jestli jsme to nespletla s AstraZeneca, ale myslím, že to byl Pfizer/. A vlády obyvatelstvo pod pohrůžkami nutí a vytváří "fond odškodnění". A co se týká počtu obyvatel, je znám termín "zlatá miliarda", tedy žádoucí počet obyvatel planety /bude stačit k obsluze horního jednoho procenta/.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

Tak problém není, že to dělají,a le že lžou, že to je bezpečné a na druhé ukazují prstem jako čínu, že si zapaltili arabskou zemi, na testovací polygon ;)
Jinakk řečeno, v TV slyším bezpečné, v papírech pro WHo je nic nevíme pošleve jak to je 2023, ale druhým dechem čénu/rusa nekupovat je neotestován a tak nebezpečný :D

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

pojem zlatá miliarda dobře znám.
Znám i výrok asi 10let starý od Bila Gatese, že ,,pokud se podaří vakcínami snížit počet obyvatel na 1 miliardu, bude to úspěch"
Vakcínami které způsobovaly mj. neplodnost se očkovalo v Africe.
Žádná vakcína proti koronaviru nemůže být povolena dříve než za 3 roky. Pokud se použije běžný (schválený) postup trvá 3 roky sledování mj. i nežádoucích účinků vakciny.
To je ten rok 2023.
Do té doby budou všechny vakcíny povoleny pouze podmíněně.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

V Pfitzeru má investice zase Gates, stejně jako asi podobně ovlivňuje WHO (kam Trump přestal přispívat). Měl údajně prohlásit na jednom videu, že snížení světové populace přes vakcíny cca o 10% (?) by byl dobrý výsledek. Je to člověk, kterému se podařilo spoutat téměř veškerý software pod svojí kontrolu přes OS Windows. A přijde mi i, že srovnání s počítačovými viry a antivirovými programy koresponduje s tím, co se děje. Jde vyrobit oboje, jedno proti plechu a druhé proti "masu". A výrobce obého může být stejný a zůstane skryt, protože např. ruští hackeři :). A jedno odvětví kopíruje od druhého. Když to šlo v IT, třeba to půjde i s lidmi (nemyslím čipování!).
Každopádně, proč přes ty vakcínové proklamace existuje tolik "konspiračních" varování, např. tenhle web? https://rizikavakcin.org/novinky/ Nestačil jsem to projít celé a neodvažuji se posoudit věrohodnost uváděných osob nebo i videí a abych byl upřímný, nemám na to v poslední době ani moc náladu.
Nebo mě docela udivuje, že se někomu vyplatí vyrábět hodinový dokument o nebezpečnosti současné "zcela bezpečné" vakcíny. Nesedí mi "us" styl dokumentu a doktorka mi přijde spíš jako mediální komentátorka, ale to je můj osobní pohled.
https://www.bitchute.com/video/L2hpIgc6dJSa/?fbclid=IwAR36B7eAQaVCLfk-u… Patrně dokud to ještě jde, když už jde smáznout úřadujícímu prezidentovi účty na sociálních sítích.
Každopádně, patlat se v tomhle kovidovém sajrajtu je opravdu pochoutka a k tomu us volby. Asi vytáhnu knihu "Krása nesmírná", což jsou staré ruské pohádky :)
A doufám, že přijde ještě tzv. "postverbální syndrom", což jsou následky za ústní otevřené projevení nestádního názoru. Nemyslím tady, ale globálně, jako příznak demokracie, která úspěšně metamorfovala na demokraturu, ve které je zcela běžná netolerance odlišného názoru.

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

In reply to by robertík 007 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kolikrát dala ČT, Nova, Prima prostor Zemanovi?
Námitka že tam nechce chodit je irelevantní : co bylo dřív? Odmítnutí a útoky, nebo jeho nezájem?

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Domnívám se, že civilizace je už na tak vysokém stupni vývoje, že více populace ji stahuje již dolů. Zdroje se zmenšují, pro lidi není kam plivnout. Proto snaha vládnoucích, respektive těch, kteří mají prsty ve zdrojích a majetku a tahají za nitky, využít maximálním nasazením výsledky vědy, zejména v oblasti digitalizace ke sledování osob. Také sociologie k ovlivňování obyčejných občanů i za pomoci genetiky a potažmo celého zdravotnictví, třeba virusem a očkování k vytvoření nového světa. Světa pro ně. Nepotřebují už samostatně myslící vědce, potřebují roboty. A to jak ty plechové, tak ty biologické. Nic, co provedou normálním lidem, jim rozhodně svědomí netíží. Těchto zrůd, jenom v naší době, známe víc než dost.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

průzkum bojem. Pro tento způsob průzkumu jsou zpravidla charakteristické vysoké ztráty.
Obr Koloděj v Dlouhý, Široký a Krátkozraký říkával: "Tak se vzájemně posolte..." - než ty nebožáky sežral. To mi přichází na mysl, když slyším o tom experimentálním očkování mRNA vakcínou. Ale jak udává AJPP, vakcíny už kvůli imunitní odezvě neobsahují methylrtuť a nano-oxid hlinitý. Prý už v tom nejsou potřeba.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Babiš už chce zase řídit očkování. Dosud zkazil, co mohl.
Forum24

Průměrný počet slepic: 2.4 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

víra Tvá nás sice neuzdraví, ale s úsměvem na rtech a pevně matematicky vyfutrovanou masterovskou vírou se bude exponenciálně umírat lépe a radostněji !

Začínají s odstupem času na "vedlejší příznaky" klempírovat i údajně bezpříznakové děti.
Reálně některé z nich zemřou o dvacet-třicet let dříve. V lepším případě.

Ale fajn, britská či jihoafrická mutace dosud nedorazila.
Třeba těm cizáckým virům nevydá Hamajda pasy.

Osobně bych ale navrhoval svážet preventivně polena na pohřební hranice a začít bagrovat.

Kdo je připraven, není ohrožen!

Naše statistické světové prvenství v úmrtnosti může ovšem ohrozit další série úprav vstupních statistických údajů.

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jihoafrická mutace viru si ještě nedorazila, zato britská už ano. Co o ní víme? V Evropě i Asii se šíří takzvaná britská mutace viru. Ta sice není životu nebezpečnější než původní, ale je nakažlivější a šíří se rychleji.
Vakcína Comirnaty od Pfizer prý připraví tělo na obranu proti onemocnění COVID-19. Obsahuje molekulu nazývanou messenger RNA (mRNA), která nese instrukce pro produkci spike proteinu. To je protein, který se vyskytuje na povrchu viru SARS-CoV-2 a je potřebný pro to, aby byl virus schopen vstoupit do buněk.
Jakmile je podána vakcína lidem, některé jejich buňky přečtou instrukce obsažené v mRNA a dočasně produkují tento spike protein. Imunitní systém člověka protein rozpozná jako cizí a začne tvořit protilátky a aktivovat T-buňky (bílé krvinky) pro jeho napadnutí.
Pokud tato očkovaná osoba přijde později do kontaktu s virem SARS-CoV-2, její imunitní systém virus rozpozná a bude připraven se proti němu bránit.
Messenger RNA (mRNA) z vakcíny nezůstane v těle, ale je krátce po vakcinaci rozložena.

Nejčastěji se vyskytující nežádoucí účinky vakcíny Comirnaty byly mírné nebo středně závažné a odezněly během několika dnů po vakcinaci. Mezi nejčastější nežádoucí účinky patří bolest a zduření v místě injekce, únava, bolest hlavy, svalů a kloubů, zimnice a horečka.

https://www.sukl.cz/sukl/evropska-agentura-pro-lecive-pripravky-doporuc…

Jinými slovy vakcína očkuje naprosto stejně jako prodělaný koronavirus, který postupuje výrazně rychleji než očkování. Člověk tedy získá nějakou imunitu buď proděláním koronavirové infekce nebo očkováním. Ovšem virus je zadarmo, vakcína stojí prachy, a o to jde. Navíc není vůbec jasné, jak Comirnaty působí proti nejnovějším mutacím viru, což jsou jihoafrická, britská a norská. Norská z Trondheimu je asi nejnebezpečnější, je nakažlivější a zasahuje plíce. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Novy-a-horsi-typ-covidu-1… O jihoafrické nevíme prakticky nic. Možná je ze všech mutací ta úplně nejhorší. Zato víme o britské, která momentálně vládne světu.

Ze všech známých údajů vyplývá, že vakcinace vakcínou Comirnaty proti Covidu 19 nám nijak nepomůže proti britské mutaci viru, lidé se promoří přirozeně a nedá se tomu zabránit nijak. Při tolika nakažených je už nějaké trasování zhola zbytečné, 3R (roušky, ruce, rozestup) neochrání a nakazíme se stejně.
Tento týden jsem potkal dva lidi pozitivní na Covid, takže jsem v karanténě a čekám na test v úterý. Podle všeho koronavirus asi mám, ale netuším, jakou mutaci. Příznaky jsou jen průjmy, lehce zvýšená teplota, únava, hvízdání v uších, kašel, lehká bolest v krku. Čich a chuť nezměněny, nemám ani zánět spojivek nebo vyrážku. Dýchací obtíže žádné, ani tlak na hrudi nebo ztráta řeči.
https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/questio…
V dané situaci mně vakcína nepomůže, dokonce ani izolace do všech, protože jsem pravidla 3R dodržoval a bez své roušky jsem nikoho nekontaktoval. A stejně je to houby platné. Koronavirus je zkrátka výrazně rychlejší než vakcinace. Navíc některé skupiny obyvatel ani nemohou vakcínu použít, např. ti s léky na ředění krve.
Současná zimně -jarní vlna koronaviru už bude asi poslední, nakonec se promoří úplně všichni kromě těch, co opravdu nikoho neuvidí.

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

a brzké uzdravení bez následků. Naše rodina už je promořená, já se dávám dohromady jako poslední nemocný, zatím žádné skutečně vážné následky nepozoruji - kromě ztráty kondice, ale to snad zase doženu.

S plnou vahou významu toho, co píšu: buďte zdráv!

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Alefe,
děkuji a přeji také pevné zdraví. Nakonec se zjistí, že zdraví je to nejdůležitější hned po štěstí. A oboje může být i zadarmo. Brzy se uzdravte.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kvůli kolapsu systému zdravotní péče jsme my, zdravotníci připravili tuto zprávu pro veřejnost pro případ, že byste to nechtěli riskovat a jít hned do nemocnice;◉ Příznaky se objevují třetí den po infekci (příznaky viru).➙ 1 fáze;◉ bolest těla◉ bolest očí, bolest hlavy◉ zvracení◉ průjemRýma nebo ucpaný nos◉ pálení očí◉ pocit pálení při močení◉ pocit horečkyŠkrábání v krku (bolest v krku)➙ Je velmi důležité počítat dny nástupu příznaků: 1., 2., 3. den.◉ Jednejte dříve, než se objeví horečka.◉ Pozor, je velmi důležité pít hodně tekutin, zejména čištěnou (třeba kojeneckou vodu) Pijte hodně vody, aby vaše hrdlo bylo suché a vyčistilo plíce._ 2 fáze; (4. až 8. den) zánětlivé.◉ Ztráta chuti a čichu◉ Únava a bolest na hrudi, těsnost na hrudi◉ Bolesti zad (v oblasti ledvin)➙ Virus infikuje nervová zakončení;◉ Rozdíl mezi únavou a dušností:• Dýchavičnost je, když člověk sedí - bez jakéhokoli úsilí - a má dušnost;Potřebujete pít hodně tekutin a vitamínu C.Cov Covid-19 váže kyslík, takže kvalita krve je špatná, kyslíku je méně.➙ 3 fáze - uzdravení;◉ 9. den začíná fáze hojení, která může trvat až 14. den (zotavení).◉ Neodkládejte léčbu, čím dříve, tím lépe➙ Hodně štěstí všem!Je lepší se těmito doporučeními řídit, prevence nikdy není příliš mnoho!• Sedněte si na slunce 15 až 20 minut.• Odpočívejte a spěte alespoň 7-8 hodin.• Pijte jeden a půl litru až 2.5 L vody denně.• Všechna jídla musí být horká (ne studená).➙ Upozorňujeme, že pH koronaviru se pohybuje od 5,5 do 8,5Proto vše, co musíme udělat, abychom virus zničili, musíme udělat eradikaci viru a měli, bychom konzumovat více alkalických potravinJako;◉ Banány, zelený citron◉ Žlutý citron◉ Avokádo◉ Česnek◉ Mango◉ Mandarinka◉ Ananas◉ Řeřicha◉ Pomeranče➙ Jak víte, že máte Covid-19?!◉ svědění v krku◉ sucho v krku, suchý kašel◉ Vysoká teplota◉ dušnost◉ ztráta čichu a chutiNENECHÁVEJTE tyto informace pro sebe, rozdávejte je své rodině a přátelům.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Holube, to je ten můj vidlácký fatalismus... Bohužel nevidím žádné světlo na konci tunelu. Chytrá karanténa nepomohla, nošení roušek nepomohlo. Opatření se nedodržovala a v podstatě jen vznikly domácí hospody.  Obchody jsou zavřené i když se v nich opatření dodržovala. Očkuje se rychlostí dvou tisíc denně, ale jen v pracovní dny. Koroňáček mezitím jede prokazatelnou rychlostí kolem patnácti tisíc denně a o víkendu jeho výkon trochu klesá. K tomu počítejme, že víme tak o čtvrtině až třetině nakažených. Možná 

Děti začínají klempírovat... 

Zřejmě brzy začnou klempírovat i to, kteří byli za hrdiny, že se jim nemůže nic stát. 

Vlastně všichni začnem klempírovat, protože kdo to neprodělal, ten to brzy prodělá. 

Co byste po mě chtěl? Pohřební písničku? 

Upínám se na poslední zbytky naděje. Že jsme už celkem promoření, že se naše zdravotnictví nesesypalo a doufejme už neseype. Že další vlna už nebude, protože budeme promoření. 

A pak samozřejmě vylezou do popředí ty ekonomické potíže, zatajované informace a další podvody, které se tu v tomto prostředí děly měrou vrchovatou. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

Na konci tunelu se řítí rychlík v protisměru!

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

pokud se tunel točí (zatáčka), světlo na jeho konci vidět ani nelze. Zdravý rozum, předběžná opatrnost, keine Panik, Zinkorot 25 mg, vitamin D3 1000 IU, extrakt echinacea, vit. C. Pokud Cov chytíte, projevy budou jako při slabém zánětu spojivek. Tak to měla i jedna >90 babička, která se od počátku držela mých doporučení.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Moř se pořádně, demokrate
ať máš kovida nastokráte
navzdory babišově vládě.
Vždyť vypadáš tak mladě.
Mořte se kovidem dnem i nocí
třeba jste vy ti Čapka mloci,
mořte se v šumavské rezervaci
serte na pece spalovací.

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

Ty nášivky... jsem psal opačně. Označen bude očkovaný (nášivkou jako průkazem příslušnosti ke správné straně), ne ten neočkovaný ignorant.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

Dnes se přeci používají placky.

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)

na ledničku.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

já budu neoznačený v disentu.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Napsal uživatel Sasin (neověřeno) dne So, 09. 01. 2021, 21:23

Korporátním fašistům by se líbilo, gdyby blboni chodili jen do roboty, koloniálu a do nemocnic pro fet z netopýřích uší a nemocného biologického odpadu. A co vlády, mají si gde hrát?
-------------------------

A co vlády, mají si gde hrát
pást své blboně a daně sát
rozdávat blboňům se sluncem v duši
blahodárný fet z netopýřích uší?
Tvoří se nový druh 'člověk závislý'
co zavřený doma sedí na židli
ustrašený čeká na dávku fetu
aby moh do kvelbu pro bagetu.

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Víte, že se vláda chystá zakázat sahání na neizolované dráty, o kterých se neví, jestli nejsou pod proudem?

Měl by dát těm ustrašencům, co chtějí poslouchat vládu, lekci a sáhnout si.

Průměrný počet slepic: 3.2 (16 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

...co zavžený doma sedí na sesli...a je to dokonalé. Ale to je jen drobná technická...:)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Snažil jsem se několikrát upozornit na to, že vakcína není 100% záruka šíření viru, Nyní se ukazuje, že původní teze, že nic pořádně nevíme je pravdivá .Martina Kociánová položila správnou otázku. Jsem očkován, mohu být šiřitelem Covidu? Ano mohu. Proto roušky i po očkování atd. Proč? Uvedu snad jednoduchý příklad. Jsem očkovaný proti tetanu. Podaří se mě píchnout do nohy v hřebčíně rezavým hřebíkem ( pro informaci tam, kde se pohybují koně, je maximální výskyt tetanu, po mnoho let, tak asi kolem 100 stovky).Dostanu do těla nálož tetanu. Mám ho nebo ne? Mám ho. A stane se něco? Nestane , protože jem vakcionován, a ani nepoznám, že jsem byl infikovan tetanem. Stejná situace je s Covidem. Je zde ovšem významný rozdíl, tetanus není nakažlivý, kdežto Corona je .Z hlediska imunitního systému se ovšem obě nákazy chovají stejně. A s tím musíme se naučit žít.

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

"A s tím musíme se naučit žít."
----
Nejdřív by to chtělo se s tím naučit neumírat.
Naučit se s tím žít pak už půjde samo.

Průměrný počet slepic: 4.3 (22 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proti tetanu jsme očkovaní všichni a proto se téměř nevyskytuje.

Radíte nám, že jako u tetanu se máme všichni nechat očkovat ?

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Na rozdíl od korunáče.

Tetanem se od nemocného můžete nakazit pouze transfúzí. Jinak ne.
Ovšem můžete ho docela snadno chytit, pokud nejste očkovaný. V místech výskytu koní máte, jste-li neočkován, asi tak 90% jistotu, že ho chytnete.

Zatímco korunáč je vysoce infekční choroba, přenosná kapénkami. Pravděpodobnost nákazy je dnes velmi vysoká všude, kam vlezete. Proto ta protiepidemická opatření a proto snaha fofrem vyvinout nějakou účinnou vakcinu.
Jenže práce kvapná, málo platná. Vakciny sice už jsou, ale o jejich spolehlivosti a bezpečnosti jsou od počátku důvodné pochybnosti, kterých s postupem času spíše přibývá. Což je problém. Momentální stav je, že vakciny schválené EU k plošnému očkování neochrání před nákazou a už vůbec ne před bacilonosičstvím, ale pouze posílí imunitní systém, takže zmírní průběh nemoci do nesmrtící podoby. SNAD.
A na nějakou dobu zajistí, že to posílení imunitního systému přetrvá. Zatím se hovoří o třech až šesti měsících. Co bude pak, se ještě vůbec neví. Možná bude člověk odolnější déle, ale možná se imunita vytratí a pojedeme další kola epidemie, protože vakcina na opakovaná přeočkovávání není a nebude. Zatím jí není dost ani na první dvoudávku.
Také se může stát, že přeočkování v krátké době po první dvoudávce bude nejen neúčinné, ale i nebezpečné (alergické reakce, silné vedlejší účinky, propuknutí nemoci...).

Jsme prostě v dost prdelózní situaci, kdy tu máme virovou pandemii, s níž si vůbec nevíme rady.
Léky na viry obecně neexistují, podpůrné léky pomáhají pouze posílit imunitní systém a oslabit/zpomalit průběh vlastní infekce a antibiotika léčí jen následné záněty. I ty inosinové léky jsou jen podpůrného charakteru a účinkují jen u některých pacientů a průběhů.
Takže máme problém, Hjůstne.

Vakcinace narychlo zbastlenými žblabuněmi je ruská ruleta.
Nicméně SNAD může posílit imunitní systém a tím znížit počet smrtelných a těžkých průběhů. Alespoň na dobu, než se podaří ze žblabuní vyvoslit skutečně účinnou a kvalitní očkovací látku.
Nechat se za takové situace bodnout, nebo nenechat, toť přímo hamletovské dilema...

Průměrný počet slepic: 4.1 (18 hlasů)

To snad je jedno, jestli ho dostanu od někoho dalšího nebo z půdy.

Očkování proti tetanu chrání tak jako tak.

Vzhledem k tomu, že se Clostridium tetani, vyskytuje běžně v půdě, tak máte neočkován také vysokou pravděpodobnost, že to chytnete.

Epidemii to neudělá, ale zabije vás to v polovině případů. Proto mi přijde očkování docela racionální věc v obou případech.

Každý rok je nový virus chřipky a každý rok se dělají nové žblabuně.

Problém jsme tu měli už rok zcela nepřehlédnutelně i bez vakcinace. Jakpak to vakcinace může zhoršit?

S pandemií bychom si mohli poradit třeba karanténama, ale to by znamenalo omezení jako ve středověku a náhubky jako za komunistů nebo na twiteru a to je ideologicky nepřípustné.

Za to přeci cizí životy nestojí.

Průměrný počet slepic: 3.2 (10 hlasů)

/// V místech výskytu koní máte, jste-li neočkován, asi tak 90% jistotu, že ho chytnete. ///

Myslíte vážně, že v místech výskytu koní, mají lidi 90% jistotu, že ho chytnou?
U této nemoci umírá 50% nakažených. To u nás jako před očkováním, umíralo 45% lidí, co dělali s koňmi nebo se jen pohybovali v místě výskytu?

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

/// V místech výskytu koní máte, jste-li neočkován, asi tak 90% jistotu, že ho chytnete. ///

Myslíte vážně, že v místech výskytu koní, mají lidi 90% jistotu, že ho chytnou?
U této nemoci umírá 50% nakažených. To u nás jako před očkováním, umíralo 45% lidí, co dělali s koňmi nebo se jen pohybovali v místě výskytu?

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Proti žloutence nebo třeba vzteklině jste očkován, nebo raději dodržujete předběžnou opatrnost (u první hygiena u druhé nebratřit se s přítulným divokým zvířetem, vzteklí psi už by být neměli)? Známý má dvě lišky a jezevce, jsou očkovaní, bratřit se s nimi opatrně lze. Občas jemně kousnou, do první krve.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)