Virus očkuje rychleji

Autor

Před několika dny mě čtenář rk vybídl, abych se postavil za očkování a za dodržování opatření proti koronaviru, když jsem tak frustrovaný z tristní situace našeho lidu. Stýskal jem si totiž, že lid je u nás víceméně jen dav, že není divu, když politici hledají podporu místo u voliče někde v Aspenu, protože podpora od voliče je věc krajně nejistá a vlastně úplně na levačku. 

Za opatření a jejich dodržování jsem se postavil už tolikrát, že to ani nespočítám. Hodněkrát jsem upozorňoval, kde jsou podle mě slabiny opatření, jako jeden z prvních jsem upozornil na to, že roušky samy o sobě nemají potenciál epidemii udržet v mezích. Jako jeden z prvních jsem upozoroňoval, že skutečné opatření je skutečně nefalšované omezení kontaktů a že jarní i říjnovou vlnu porazil především strach. Zjara byl tento strach vyvolaný neznámem a rozhodnutím o rouškách, v říjnu pan postupující tristní situací v nemocnicích. 

Teď jsme na tom stejně, jen už nemáme čím vyvolat ten strach a jiná opatření se v podstatě nedodržují. Naštěstí se covid nešíří už tak snadno jako v září a říjnu, protože kdyby ano, naše zdravotnictví by bylo už v háji. Přece jenom jsme už do jisté míry promoření. Každým dalším dnem je to na grafech stále zřetejněji vidět. 

Tolik k vládním opatřením. Když jsem byl od rk vybídnut, napsal jsem krátký komentář, že se k očkování vyjádřím, až bude k dispozici nějaký vládní plán. Až se budu mít k čemu vyjádřit. A ejhle... večer v televizi Prymula. Velekněz svědků covidových, člověk který od začátku horoval za přísná opatření i roušky, který byl proti rozvolňování a naopak chtěl vše držet povojensku. Blatný je proti němu slabý odvar. Prymula dostal poměrně široký prostor k vyjádření a ledacos jsme se dozvěděli. Chtěl jsem to shrnout, ale pak jsem na fejsbůku objevil jeden příspěvěk od Martiny Kociánové, která to shrnula, že bych to lépe nesvedl. 

Nebudu ji parafrázovat, její text je zde: 

Tak jsem zase jednou sledovala večerní zprávy a potřebuji se ujistit, že jsem poslouchala pana Prymulu pozorně? Takže: Vakcína nás před koronavirem neochrání, maximálně před nejtěžším průběhem. Po vakcinaci stále můžeme své okolí, své staré rodiče a blízké nakazit a stále zůstáváme přenašeči. Mezi nejúčinější vakcíny patří pravděpodobně Sputnik, ale ten si nemůže ČR objednat, protože musíme s EU postupovat v souladu a EU s Ruskem nekamarádí. V objednávkách vakcín postupují všechny státy EU v souladu, tedy kromě momentu, kdy si Německo objedná 30 milionů vakcín bokem. Ale když si Maďarsko objedná Sputnik, tak protože nepostupuje v souladu s EU, tak se mu asi dostane sankcí. Rozuměla jsem všemu správně?

Ano Martino, rozuměla jsi správně.... 

Já tedy nevím, jsem jen obyčejný vidlák, ale když tohle slyším, tak je celá vakcinace u nás (a nejen u nás) asi tak stejnou chimérou jako chytrá karanténa. To bylo keců o tom, jak budeme trasovat kontakty a díky tomu budeme mít epidemii pod kontrolou. Pak se to trochu rozjelo a všichni ti trasovači pohořeli jak papír, protože to prostě přestali stíhat a nestíhali by to, i kdbychom měli desetinásobek lidí v kól centrech 

S vakcínou je to podobné. To bylo řečí o tom, jak nás zachrání, jak díky ní budeme moci jezdit do Chorvatska a chodit do hospody, dokonce se tu mluvilo o žlutých nášivkách pro ty, kdo se očkovat nenechají...  a mezi námi, já bych si takovou nášivku snad raději udělal. A stýkal se jen s těmi, kdy ji také mají. Nakonec to bude tak, že bude bezpečnější se potkávat s neočkovanými než očkovanými, protože ti budou chrlit bacily jako by se nechumelilo a ještě budou mít pocit, že jsou za vodou a samozřejmě tuplem nebudou dodržovat žádná opatření. Nakonec to bude obráceně, člověka zachrání jen to, že se NEPOTKÁ s žádným očkovaným přenašečem.  Vím, že se to tu v diskusi řešilo. K čemu jsme s nášivkami dospěli? Žlutý kroužek s vidlemi pro kvalifikovaného neočkovaného zemědělce? 

Nebo dovedete si představit to zklamání, až se ukáže, že očkování samo o sobě z hlediska opatření nic neznamená, protože dokud nebudou proočkovaní všichni, pořád to mohou dostat a umřít na to? Naštěstí pro spárvného chřipečkáře toto není otázka, ten se přece očipovat nenechá. 

Laco pozeptejte se profesora Hořejšího, informace máme od velekněze svědků covidových Prymuly, který nás zatím nikdy nebulíkoval a nezlehčoval situaci. Tak bych rád věděl, jestli všechny ty nákupy od Fajzru k něčemu jsou.  To že vakcína neznamená bezinfekčnost ani neznamená, že člověk neonemocní, to nám neřekl tady Vlastimil. Tentokrát s tím nepřišel žádný konspirační chřipečkář, ale hlavní architekt vládních opatření. 

Chápu Izrael... když za pár týdnů naočkujete všechny a jste schopní to každý rok zopakovat, tak to asi něco řeší. Když máte kvalitní krizovou infrastrukturu, armádní doktory a krizové plány i pro případ atomovky a kupujete všechny vakcíny co jsou na trhu, tak máte náskok. Ale u nás? Zatím jsme za dva - tři týdny naočkovali asi čtyřicet tisíc lidí. Za 25 týdnů už to bude milion a za 250 týdnů naočkujeme všechny. To jsou roky a roky. Jasně, Andrejko to urychlí o tom nepochybuji a myslím to bez ironie, ale nějak nedokážu uvěřit, že to urychlí dostatečně. Tak dostatečně, aby bylo možné každého člověka jednou do roka naočkovat. Jinak tu furt budeme mít ohroženou skupinu důchodců kvůli kterým děláme ta opatření ne? 

Všimněte si, že si vůbec nedělám hlavu s nějakými vedlejšími účinky, alergickými reakcemi a podobně. K této úvaze jsem se zatím vůbec nedostal a vůbec nepřemýšlím o tom, že vakcína se dělala narychlo a není vůbec jisté jak se bude projevovat a kolik způsobí autistických dětiček. O Sputnikvakcíně to samozřejmě platí také. 

Zatím vidím dost problémů i kdyby se Fajzru podařila nejdokonalejší a zcela bezpečná supervakcína. Zatím řeším jen to, že celá vakcinace nemá žádný smysl, pokud se populace neproočkuje celá a rychle. O nějakých nášivkách na rukávech není třeba vůbec spekulovat, protože být naočkován v houfu neočkovaných nic neznamená.  Žádná výhoda to pro nikoho nebude. I naočkovaní pěkně budete sedět doma, protože jinak nakazíte ty nenaočkované.  Snad jen pro staroušky to bude dobré, protože očkování je snad možná ochrání před covidovou smrtí. Ale při současné rychlosti vakcinace stihnou staříčci rychleji umřít než se naočkovat. 

Ne, nedělám definitivní závěry. Nikdy je nedělám. Klidně za týden zcela otočím, když dostanu nové lepší informace. Ale v této chvíli mám pocit, že jen židi pochopili, co se s vakcínou dá nebo nedá udělat. Všichni ostatní zatím dělají takovou "chytrou karanténu," která je dovede přesně tam, kam dovedla nás. Samozřejmě pár hajzlíků na tom pohádkově vydělá a pár politiků se na tom slušně ztrapní. 

Skoro bych řekl, že vakcinace bude tím posledním dějstvím, která z naší vaší skvělé EU udělá definitivně domeček z karet.  

Pomaloučku polehoučku si začínám myslet, že nakonec nás zachrání 30% zmrdů (dle Lacovy terminologie) v kombinaci s neuvěřitelně robustním zdravotnictvím o kterém jsme ani nevěděli že ho máme. Do záchranného ajntopfu přidejme vládní opatření, která sice moc neudělala, ale zřejmě vystačí na to, aby se zdravotnictví nesesypalo. Přidejme lidi, kteří opatření dodržují a v konečném důsledku tu máme přirozené promoření populace na hraně zdravotnické kapacity  a za cenu příslušného počtu mrtvých. K promoření dojde dřív, než se Fajzr u nás vůbec dostane ke slovu, protože koroňák zatím dělá imunitu pro prodělané nákaze mnohem rychleji než zdravotníci očkování.  Fajzr trochu omezí počty mrtvých důchodců a my mladší se dřív promoříme než naočkujeme. Uvědomuje se tam na vládě někdo, že každý den se u nás přirozeně imunizuje nějakých patnáct tisíc lidí co se nakazili (ve skutečnosti třikrát až čtyřikrát tolik) a uměle se díky vakcíně imunizuje tak dva tisíce lidí  denně. Virus vyhrává 10:1 nebo možná dokonce 30:1

Ne, to není žádný geniální vládní plán, to nás má asi Pánbůh z nějakého neznámého důvodu rád. 

Teď v této chvíli jsme z hlediska nákaz a mrtvých jedni z nejhorších na světě. Ale poměrně brzy nám už dojdou lidi k nakažení. Ostatní státy v Ojrópě (kromě Německa - to nakupuje separáto) co společně koupily tu vakcínu a očkují stejně rychle jako my, nás pěkně pozvolna doběhnou a až to celé jednou skončí, zkonstatujeme, že jsme všichni dopadli stejně blbě, všude to populací prostoupilo, snad jen ti židi zase věděli něco navíc a Němci zase po všech chtěli solidaritu, ale sami si nasyslili.   

Svým způsobem si snad začnu přát, aby současná třetí vlna proběhla těsně zvládnutelně, protože počty diagnostikovaných se blíží pomalu k milionu. K tomu přidejme určitě trojnásobek nezachycených případů, ale zřejmě i víc, takže ať si Peková i všichni říkají co chtějí, další velká vlna nás už letos zřejmě nečeká. Ne, není to konec, ale už by to mělo být postupně pořád lepší. Snad naše zdravotnictví vydrží a nezačnou nám lidi umírat na neléčené infakrty, protože doktoři budou všichni obsluhovat plicní ventilátory. 

Andreji.... virus u nás imunizuje asi tak dvacetkrát rychleji než Fajzr. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.9 (72 hlasů)

Komentáře

vlk napsal (zde citováno)
Nevidím sebemenší důvod, proč by onemocnělé odmítače následně saturovalo veřejné zdravotní pojištění.

předpisatel vyměnil slovo "odmítače" slovy "obézní pacienty"

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Hároš z Jiljí (neověřeno)

Trvalý odkaz

tak se zblázním. Obdobně u vlka.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

A/ EU zaspala
EU nezaspala proč to tak drze tvrdím?
Jednoduše proto, že když se použije výplň jisté dutiny lebeční, Ta jeden dojde na to, že celá akce nemohla mít jiný průběh z technických důvodů.
Když se totiž rozjela celosvětová aktivita kolem vývoje vakcin na breberu byly to v první fázi stovky druhů vakcin, kdy do vážné fáze vývoje z nejrůznějších důvodů postoupilo asi osumdesát druhů. No a problém byl a je v tom, že každý druh se v sérii vyrábí jinak, na jiném technologickém zařízení.
Velkosérie NELZE vyrábět na univerzálním technologickém vybavení!
( Tatra jistě může vyrobit pár kousků Fabie ročně a stejně tak i Škodovka pár kousků Mana, jenomže to poptávku z hlediska motorizace nic neřeší, to je snad každému jasné )
Tedy EU musela počkat na VÍTĚZE, jenže ten má velice konrétně ohraničené startovací výrobní kapacity, které navyšuje podle příchozích objednávek a zájmu o produkt, které následují objednávku, zájem, základní.
Prostě první, úvodní šarže jsou omezené v kvantitě z technických a ekonomických důvodů.
Nikoliv tím, že se někdo pozdě rozhoupal. A ať se nikdo na mě nezlobí, fakt je, že větší balík objednávky má větší váhu, než malej balíček, prostě to je trh. Chtít nějaké, řekněme výhody, protože jsme "evropani", je trapná utopie.
Pokud by někdo chtěl z tohoto technického a ekonomického omezení vystoupit, musel by už před půl rokem zafinancovat asi stovku fabrik s vybavením, pracovníky, ze kterých ve finále využije cca 10%. Protože vítězové závodu o vakcinu ovládne trh.
Ostatní mají prostě smolíka. Protože tak funguje trh!
B/"Odpírači" vakcin.
Ti by si měli uvědomit takovou maličkost.
To, že oni, jejich děti nemají poďobanej ksicht, nejsou na kripl káře, je zásluhou vakcin.
Teď jsou mladí, krásní, moudří, ale čas běží a oni se tak nějak posunou z kategorie mladých, krásných, do kategorie starých a silně ohrožených.
To je prostě fakt, se kterým žádný kecy o svobodě nehnou ani o píď!
Proč? Jednoduše proto, že brebera se už narodila a nehodlá zmizet ze světa. Stejně jako brebery jiné, o kterých sice mluvíme jako o vymýcených, jenomže ony někde v koutku jsou na světě furt a čekají na svou příležitost.
Takže, pokud ti mladí, krásní, moudří a svobodymilovní jednou dojdou do jistého bodu v čase, budou muset se vážně rozhodnout, jestli se chtějí udusit o nějaké roky dříve, než to bude nevyhnutelné.
Tedy budou muset natvrdo volit jestli se vakcinovat, nebo ne.
Svoboda a demokracie a další, jsou jen pojmy a dojmy v jejich současné pojetí, ale fakt jejich rozhodnutí v budoucnosti je prostě daný jako konstanta.
C/ Zázračný lék Iso něco a pod.
Tady by si by si každej mohl, nebo měl, ověřit jak tohle zázračné léčivo pomohlo Polsku, podle počtu mrtvých se jeho zázračný účinek u poláků nijak neprojevuje. Ti jsou na tom šul nul při přepočtu na hlavu stejně jako my bez zázračného léku.
Jistě, je zde prof Beran, jenomže já se v životě naučil nespoléhat na jeden zdroj, ale vždy jsem se snažil najít shodu.
Ale nemám nic proti víře v lektvar prodávanej za hotový. Takovej např Nurofen taky není zázračnej lék a kolik se tý blbosti prodává, proč ne? Psychická pohoda, že jsem něco pro své zdraví udělal, je velice podstatná.

Tak, pár jsou dva a tím pádem jsem splnil záměr na 150%.
Jsem prostě dobrej! Mě je tady škoda, já půjdu k Fordovi!

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

Polsko má zhruba čtyřnásobek počtu obyvatel oproti ČR.
Necelý dvojnásobek nakažených.
A zhruba dva a půl násobek mrtvých.
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/koronavirus-na-mape-sveta-kde-je-n…
Koukám, že procenta vám moc nejdou.

Jinak pokud nemáte v hlavě nasráno, zajisté jste zaregistroval aféru, kdy polští havíři byli pozitivní na koroňák a bouchali v díře.
Idioti věří vysvětlení jedině správných soudruhů novinářů, že havíři pracují rukama a mají vyšší imunitu.
Normální lidi věří tomu, co slyší od jejich českých spolupracovníků. Před šichtou pár tablet pod jazyk a jdou na to.
Je to furt stejné, jako za Sakmara. Akorát je změna v tom, že k tabletkám na podporu dýchání (rozšíření průdušek) se přibere antivirotikum.
Jak říkávali soudruzi Rusové - vot v čom djélo!

Spěte dál!

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

zůstalo 13 polských havířů, když naši nešli rubat do míst, kde to roky smrdělo průserem. Určo to věděli, do čeho lezou, a vlezli tam.

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

proč jsem v mládí vyfičel ze šachty, bylo ojebávání veškerých bezpečnostních opatření, jak na běžícím pásu. Na metanové čidlo se fláknul pytlík ze svačiny a jelo se dál, jako by se nechumelilo, akorát se štajgrovi OBČAS zahlásilo, že by bylo potřeba posílit větrání. To bylo asi tak všecko.
Kecům soudruhů z vedení může věřit pouze stejný idiot, jako je idiot, který věří, že v USA se stal teroristický čin, když nasraní lidi vešli do Kapitolu, a volby proběhly v naprostém pořádku bez jediné chybky.
Ano, soudruzi, my vám věříme "fšecko uplně ganc, cype".

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

se snad dělá u všech manuálních prací.
Když fiknu strom a nedejbože se mi pověsí do jiného a nespadne, tak, pokud to jde, na něj hodím jiný a ono to spadne, zakázané, nebo, když vidím, že tato varianta mi nepomůže, tak fiknu ten, na kterém to visí. Ale jak je to o něj ta tuna dřeva opřená a on má druhout, tak když cítím (slyším hovno, páč mám na palici helmu se sluchátky proti hluku a do toho řve ta pila), že se to začíná hýbat, tak do toho ještě mocně říznu, aby se to moc nerozštíplo a mydlím tam odsaď, jelikož za dvě sekundy přesně na to místo, kde stojím, se to všechno sesype a to je pak pěkná mrda. Tam by být nebyl dobrý nápad.
Když jsem jezdil na lodi a vjížděli jsme do plavební komory a já nikde v okolí neviděl člun s policajty, tak jsem si vestu taky nebral. V bezpečnostních pravidlech byla povinná, ale dovedete si představit, že byste tam spadnul, ona se vám nafoukla, vy tím pádem to nemohl podplavat a těch 2200 tun by vás přimáčklo ke stěně té komory? To by mi asi dost dokurvila figuru, tahlencta bezpečnostní pravidla.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

nařízení, jako jsou třeba boty, přilby, shazování stromu jiným kmenem (znám z praxe) atd.
Jenže proti metanu nemáte ani tu minimální šanci. Prostě není kam uskočit, uhnout, schovat se.
Metan bouchá v rozmezí 4,5 - 15 objemových % a POZOR! Ta kurva se NEMÍCHÁ se vzduchem!!! Pěkně si vypluje pod strop a čeká, zatímco dole panuje pohodička dokud nevjede nějaká mašina z uhlí do pískovce, nebo jiné křemenné horniny, která je schopna vykřesat na dobývacích nožích jiskru, která vyletí až nahoru.
A je to v prdeli...
Roky vám to vycházelo. Co roky, desítky let!!!
Proč? Bo jiskry lítaly pořád jen dolů k zemi. Čidla se obalila igelitem, anebo se postavila k rouře s přívodem čerstvého vzduchu do rubání. Nebo někam do výklenku a postavila se nad nimi kapsa. A furt to jde, furt jsou tuny, furt jsou prémie.
A pak jde jedna jiskra do metanu a vy ani nestačíte říct
... kurva...!

Navíc je další průser, že když to už bouchne, většinou to začne i hořet, bo s metanem flákne i uhelný prach, který je pro změnu dole. A taky něco spadne. Když to nejsou hajcmany (důlní výztuž), tak rovnou kus ďury a je z toho zával "jak sfiňa", ve kterém je jako bonus i ohýnek.
...a když zavřete přívod vzduchu, udusíte všecky, kteří to nějakým omylem přežili...
... a ten oheň v ďuře fajruje měsíce...

Běžně se to dělá tak, že se všichni vyserou na potenciálně přeživší "živoly" a štola se zazdí a utěsní, aby se oheň nedostal dál. Až to vystydne, což trvá běžně třeba rok, tak se to odkryje a vyberou se zbytky pečeného masa a kostí...

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Já spíš psal o tom, že některá bezpečnostní pravidla vymýšlejí frajeři někde od kancelářského stolu, kteří tu práci vidí v teoretické rovině, ale nikdy jí nedělali, takže občas vymyslej kraviny, kterých, když se bude ten dělník striktně držet, tak je to pro něj nebezbečnější, než když si to udělá podle svých dlouholetých zkušeností.
O metanu, nebo fárání, se s vámi nikdy hádat nebudu, jelikož jsem toto nikdy nedělal a tudíž o tom vím prdlajs.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Mám úplně stejnou potřebu se navážet do germánů, lachů, sudeťáků, slováků a klidně i maledivců a eskymáků.
Ale zkuste popřemýšlet, to si jako vážně myslíte, že ty podzimní "veselice" kobiet na polských ulicích nenechaly následky?
Podotýkám, že to byla mladá krásná zdravá děvčata
Průběh grafů za prosinec v Polsku tomu veselí na ulicích jaksi neodpovídají.
Tady něco nehraje a opravdu nevím na jaké straně.
Protože navíc počet oficiálních nakažených na jednoho mrtvého se po našem prostoru pohybuje:
Polsko - 44,423
Čechy -63,375
Něm -46,629
Rak -56,623
Slov -71,353
Tady něco nehraje a opravdu nevím na jaké straně.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

jsou přece ona čísla v rozmezí nejisté pravděpodobnosti, naprosto stejná.
Všichni v tom lítáme a ještě se hádáme kdo je lepší a kdo horší.
K radosti původců.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

totálně u prdele. Stejně jako počty nakažených na jednoho mrtvého.
Víte proč?
Protože sousední země jinak testují, jinak sbírají data, jinak prokazují příčinu úmrtí.
Zkráceně řečeno - na zkoumání průběhu epidemie nejsou nastaveny etalony. Dokonce ani uvnitř jednoho státu to nefunguje jednotně.
Tudíž se takovými 3,14-čovinami vůbec nezabývám, protože to je ztráta času.
Co se mi nelíbí v ČR, je tvrdé zatloukání oficiálních míst o skutečnosti, že existují chemické látky, které NEJMÉNĚ zmírňují průběh choroby, ač měli na jaře plnou hubu keců o tom, že do léta bude léků (nikoli vakcín) dostatek a nyní (to jest loni na jaře) je potřeba těmito léky šetřit, aby bylo dost pro vážně nemocné. Je to skoro rok a máme naprosto stejné hovno, jako před rokem.
A když v telce vyleze dědek, který dělal 70 let v infekčním výzkumáku a nahlas řekne, co by měli lidi dělat, odezva je nula nula nic.

Jak to je jinde v Německé unii, potažmo ve světě, je mi úplný šumák. Já žiju tady a je mi jasné, že na mě úplně každý sere, jak na placatý kámen.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Nebo ani on sputnik nepovazuje za bezpecny ...?

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Za prvé, protože je to gosudar.
Za druhé protože jak jsem si přečetl, tak Sputnik V zatím není určený pro děti a pro lidi nad 60 let.
Ale! Šojgu ano a ještě to s ním neseklo.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

By se svlékl do půl těla a virus by v bunkru přepral.

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Milý Čmoudíku, tak jako nevím, nevíme nic o dějinách, páč studenti HisTórie, tak nevíme nic o bacilech, páč studenti lekání. S lekáním se zabývala klekánice,, kerá byla vymícena jako chřipka. A v novonevolnictví se na klekání nevydělává, páč nemají vyrobeno eště dostatečné množství hektolitrů morhové rány.
Ale otestované blboně maj dostatečně, věděj, že je můžou držet na uzdičce strachem a pak vytáhnou do boje novodobé vyškolené neziskovky se stříkačkama a začnou rozvojové země za úplatu infikovat přímo jehlou, páč ty svině bacilový nechtěj za prací dojíždět. Někeří dochtoři, keří viděli tu Hypochondrovu přísahu z rychlíku říkaj, že bacily nemaj nožičky ani křidýlka, že si tu mutaci vyrobí tělo na místě pokud má nějakej uzlovej problém svýho buňkovýho životního prostředí. Ale lidem je vštěpováno, že má v těle nějakou imunitní armádu, keré je potřeba dovézt jen munici, kerou tu nákazu postřílí.

Jako naše vláda poznává lidské základní potřeby, tak ta imunitní armáda pozná nepřítele. Jakmile tělo má potřebu se zbavit nějakýho bordelu z těla a vytvoří ve společnosti buněk zvýšenou teplotu a demonstruje odvahu se blbého, nekompetentního bordelu zbavit, tak že jako čeká na povely z imunitního výboru, že vytvoří nařizení, podle kerýho se buňky rozejdou za asistence zdravotní policie a že tím bude jako problém vyřešen. Že gdyž je infijukují virama Zifčákama, že to sníží aktivity nasraných zasraných buňek, že životní prostředí buňek bude vítězoslavně zachráněno a eště to vytvoří ekonomický potenciál. Jenže stejně tak jako nezajímají vlády základní životní potřeby čloověka, nezajímají je ani základní životní potřeby buňek, páč gdyby to chtěli vědět, tak už by dávno tyto potřeby studovali aby se lidem žilo dobře. No ale to by museli zakázat kapitalizmus ve všech jeho politických formách, keré si na blboně vymysleli. Povědomé?

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by Sasin (neověřeno)

Trvalý odkaz

Díky, že jste mi toho tolik napsal, ale na mě je to tohle trochu moc mythopoetický jazyk.

Někdy vám rozumím, někdy ne. Tohle je ten druhý případ.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Sociální síť Parler zažívá turbulentní období. Na jednu stranu je o ni větší zájem než kdykoli od jejího založení v roce 2018. Současně s ní ale začaly bojovat velké firmy, které potřebuje ke svému provozu.

Google mobilní aplikaci Parler v pátek vyřadil ze svého obchodu Play Store. Tvrdí, že Parleru chybí zásady pro moderování, které by bránily šíření nenávistné rétoriky.

Ve stejný den se se stejnou výhradou ozval Apple. Parleru dal 24 hodin na nápravu a teď už aplikace v AppStoru není dostupná. V USA přitom včera byla podle TechCrunche na prvním místě žebříčku nejoblíbenějších aplikací.
Že mobilní aplikace nejsou životně nutné? Těm, kteří je mají nainstalované, stále fungují, a Parler lze pohodlně používat ve webovém prohlížeči. Jenže už se ozval Amazon a službu o půlnoci z neděle na pondělí odstraní ze svého hostingu Amazon Web Services (AWS).
https://www.zive.cz/clanky/co-je-parler/sc-3-a-207860/default.aspx

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

v přímém přenosu.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

"zásady pro moderování, které by bránily šíření nenávistné rétoriky" vypadají.

----
Vzpomenu na měsíce řádění BLM v ulicích i médiích, videa, kde jsou vidět hořící a vyrabované obchody, sem tam někoho zastřeleného, nucené poklekávání a lízání bot, mlácení kolemjdoucích na ulici, na všechny ty hysterické fanatiky na CNN atd...

inu, jestli je tohle moderované, čili doslova umírňované, tak si nedovedu představit, jak by to vypadalo v neumírněné verzi. Záběry jako na Kosově poli? Jako u Little Big Hornu? Jako na Mamajově mohyle? Jako Pearl Harbour? Jako u Kann? Jako u Borodina? Jako u Theromopyl? Jako na Guadalcanal?

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

V komunikační náhradě FB a twittru s názvem Parler je tato informace:
There’s an all-out war against free speech right now.
Amazon has just decided to kick Parler off their web hosting service by midnight tonight which could lead to Parler being shut down for about a week.
Ceo of Parler John Matze was quoted saying “there is the possibility Parler will be unavailable on the internet for up to a week as we rebuild from scratch”.
Gůgl překlad: Právě teď existuje totální válka proti svobodě projevu.
Amazon se právě rozhodl do půlnoci dnes večer spustit Parler s jejich webhostingovou službou, což by mohlo vést k odstavení Parleru na zhruba týden.
Generální ředitel společnosti Parler John Matze byl citován slovy: „Existuje možnost, že Parler nebude k dispozici na internetu po dobu až jednoho týdne, protože budeme znovu budovat od nuly“.
No, po Gůglu a tomu co má cukrovou horu je další. Uvidíme kdo se ještě odkope

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Pane Dan.
O co asi jde,nepustit Trumpa před kameru,mikrofon.
Snad prý mají dvojníka Trumpa,zmást občany.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Navíc, alespoň dle AE má laptop ty ježibaby Pelosi. Ta řádí jak utržená, určitě v něm neměla recept na oblíbený Apple pie. Co kdyby Trump něco pustil ven. Proto ten cirkus okolo. Jinak píší, že ochrana vpustila demonstranty dovnitř. Demokrati mají asi problém určit kdo je na jaké straně i u policie, gardy a armády. Proto jsem se včera pokusil sepsat hlavní změny na důležitých postech, které Trump v posledních dnech provedl.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Rizika z nedodělků, kterým současné vakcíny bez výjimky jsou, jsou - opět pro většinu populace - stejné nebo vyšší než odpovídající průběh nemoci,

--------
A jak to víte ?

Vždyť ještě skoro nihoho neočkovali?

--------
Navíc není povinná.

Tak si ji prostě neberte a nechte ty, co si ji chtějí vzít, ať si ji berou. Jestli začknou umírat jak němečtí mentálové v péči doktora Heinze, tak se to jistě rychle dozvíme.

-----------
Já si stěžuju jen na tu nesmyslnou argumentaci.

Přijďte s tím, kolik na vakcínu umřelo procent lidí a bude to daleko přesvědčivější.

Budoucí problémy za 5 let nezná nikdo ani u jednoho. Tak to je, jak si házet mincí.

Tohle je řádná debata! Chci po vás logickou argumentaci.

Následky 5 let po prodělání covidu - neznámé?
Následky 5 let po očkování - neznámé?

Jak je racionální z toho vyvozovat nějaký rozdíl?

---------

Já si ještě pamatuju vše, co se psalo o následcích covidu na jaře. To se nezměnilo.
Následky vakcíny by měli být někde mezi následky prodělaného covidu a následky jiných očkování.

Pokud to je očkování dobrovolné, tak nevím, kde je problém.

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ty jsou predikovány původci viru na dlouhá léta dopředu. Cíl původců je jasný, prostředky jsou jasné, jen průběh a výsledek se nedá predikovat dopředu, jen můžou tlačit na pilu.
Bude záležet na tom jak se k plánům na zničení příjemného a svobodného života mas na Zemi, na zničení národů, kultur, společenství, snížení naší populace, k přesunu ještě většího bohatství na jednu hromadu apod. postaví lidé, občané, společnost. Jak se staví vidíme i tady - 33 : 34 : 33, to není moc nadějné.
Myslíte že očkování už v této chvíli, když ještě prakticky ani nezačalo a už se tuší, hádá se přece o to věrchuška, co čeká neočkované, že bude dobrovolné?

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Zatím nejsou schopni prosadit ani lockdown.

Prosí lidi, ať dodržují nařízení.

PROSÍ.

Místo aby to vzal jako hotovou věc, ke každýmu opatření rovnou dal přiřadit represe za porušení. Pokuty, pomínečná odsouzení, podmínění pomoci, předběžná isolace pod jakoukoliv záminkou atd.

Podívejte se, jak umí šikanovat kavárna, když si chce něco vynutit.

V demokratické Británii se za neposlouchání rozkazů v době války končilo v trestném táboře a la Pahorek. V míru za hospodářské krize jste šel na povinnou službu v dolech či lesích. Nikdo se s váma nebavil.

Průměrný počet slepic: 3.3 (9 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Matovič vzorem?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak ten nechává mlátit policejní důstojníky aby z nich vytloukl compro.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Ještě ta demonstrace v Praze.
Vypadá to,Klaus naslinil prst a zjišťuje,odkud fouká vítr a mám takové tušení,že bude mít dost následovníků.

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

bude aspoň tolik, aby oslabil volební potenciál jeho kraďákovských pohrobků (soudruhů už tam moc není, Božka se nepočítá, to je parlamentní inventář), tak bude možné vyslovit výrok : " Skvěle odvedená práce ! ".

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

MUDr. Ivan David
2 hod ·

Modrá „revoluce“: Nástup diktatury pod nadvládou „Demokratů“

Demokratura v USA postupuje velmi rychle. Posílila cenzura zablokováním přístupu k veřejnosti nepohodlným politikům v čele s prezidentem Trumpem, pokračuje zatýkání a výzvy k sankcím. V USA je to v celostátním měřítku nové. Kariéristů a lidí připravených si vyřídit účty je vždycky dost. Z videí, která se dosud nepodařilo zablokovat je jasné, že demonstranti se nevlámali do Kapitolu, jak je nám předkládáno, ale byli přímo pozváni dovnitř bočními vchody za asistence policie. Samozřejmě včetně provokatérů. Do ulic nastoupí skutečná agresivní lůza, ne váhaví chaotičtí demonstranti s prapory. Nastupuje tradiční americký soudce lynč. Barevná revoluce v plném proudu. Navrhuji říkat jí „modrá“ podle barvy „Demokratů“. Nikdy jsem nebyl nekritických příznivcem Trumpa, ale ve srovnání s tím, co teď nastupuje…

Ten proces půjde těžko zastavit, tak jako se těžko vrací džin do lahve. Rabující agresory, které jsme viděli na záběrech v akcích BLM hned tak někdo nezastaví. Uvidíme, čemu se v USA říká antifa. Rozbíjejí policejní auta a házejí do nich „molotovovy koktejly“. Zastaví je jen střelba. Policisté se bojí bránit, ale i vláda „Demokratů“ bude muset zastavit řádění. Každá akce vede k reakci, jdu střílet, zabili jste mi bráchu… Další spirála zatýkání. USA má už teď nejvíc občanů ve vězení na počet obyvatel. Budou se stavět další, provizorně provizorní.

A samozřejmě cenzura bude muset přitvrzovat. Média jsou v rukou miliardářů napojených na deep state. Ostatní budou zavírána. Některé knihy už nebudou moci vycházet, tak, jak se to děje už dnes. Omezující opatření se těžko uvolňují, protože příliš mnoho lidí by mohlo mluvit, trvat na odvetě, na odškodnění. Bude obava z vypuštění politických vězňů. Odehraje se všechno, co nastává při převracení demokracie do diktatury. Dosáhnout perverzních cílů nejde po dobrém.

Co na to Evropská unie? Bude se moci hlásit k „pozitivnímu příkladu“ z USA? Určitě to udělá a už začala. „Státníci“ se předhánějí v projevech loajality. Co nám to připomíná? Kam to směřuje? Jaká bude reakce? Na cenzuře se pracuje. Podívám se znovu, kteří europoslanci za ČR pro ní hlasovali. Na Jourovou je spolehnutí.

Kolik „politiků“ se bude třást o křesla? Statečnost je občanská povinnost. Kolik občanů jí dostojí?

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Někdo tu dnes v textu napsal "vrána k vráně sedá" a já jsem to ve svém zbrklém dyslektickém čtení přečetla jako

"vláda k vládě sedá"

(rovný rovného si hledá?...) což mi nakonec připadlo jako příhodnější update onoho pořekadla pro současnost.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

to je pěkné. Možná by nebylo od věci jim k tomu sedání vybrat i příhodné rekreační středisko.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Karolina Stonjeková
8. ledna 20:09 ·

Pokud srovnáme reakce na útok na Capitol s (ne)reakcí na útoky BLM, je message politických elit jasná:
“Když nám někdo sáhne na federální majetek, konáme rychle a rádi. Když někdo sáhne na soukromý majetek vám, nám je to fuk. Útok na barák parlamentu je útokem na symbol demokracie. Nedotknutelnost soukromého vlastnictví naopak za žádný symbol demokracie nepovažujeme...”
Dnešní Amerika v kostce👎

Průměrný počet slepic: 3.8 (16 hlasů)

nejvýstižnější komentář celé situace.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

Karolína Stonjeková má dobré postřehy. Ale je zarytá pravičačka, tak mele s tím soukromým majetkem.

Jde o to, ne NA CO se útočí, ale KDO útočí.

Kdyby BLM a Antifa zaútočili na Kapitol, tak by politici klekali na kolena a prosili o odpuštění.

Kdyby Trumpovci zaútočili na obchody, rozehnala by je garda a nastalo by velké zatýkání a výjimečný stav.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

"Začínají se množit těžké následky po lehkém průběhu (covidu myšleno) i u DĚTÍ!"

Tohle jste tu, holube, dnes napsal. Na dotaz, odkud to máte, jste zkopíroval jediný a ještě zaheslovaný, odkaz. Zajímá mne to, z profesních důvodů. Protože jsem se s tím ještě nesetkal.
Mohl byste uvést, odkud že to máte????

.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

I Vy optimisto! A čím si ho má vymyslet? Vždyť tady diskutuje sám se sebou :-) Prostě jednou něco napíše jako otázku, pak si to potvrdí a vzápětí pochválí. Intelektuální sámoška.

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

Blahopřát k skvělému analytickému myšlení, nemohu. Zjevně nikdy nebylo vaší silnou stránkou.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Si to vyštoural z kloaky a zbytek z nosu.

Průměrný počet slepic: 3.3 (13 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak bych to sice neřekl, anonyme, ale v podstatě to sedí.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

Z profesních důvodů?! Pro kterou profesi je zajímavé nové onemocnění dětí, kromě lékařů? A ti o tom vědí:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/detem-po-covidu-hrozi-vazny-syndrom-…

Průměrný počet slepic: 3.1 (8 hlasů)

Dařbuján byl doktor. Dal sousedčinově děcku pár klobás. A kokokota vyléčil zaklepáním na čelo.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Tohle bude stejný doktor Sasine, jen si ty klobásy sežral sám a pak se pozvracel :-)

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

Pandrholu Dařbuján ani plackou léčit nemusel, Musel se jen podělat strachy, otočit mu jen postel a von ten imbecil se pak z ní vyhrabal a nechal se zabít smrťákem dobrovolně.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Židé jsou chytrý národ. A jak je to s očkováním ?

"Pokud budou všichni spolupracovat, dodržovat pravidla a nechají se očkovat, dostaneme se z toho. Můžeme se stát první zemí světa, která se z téhle epidemie vymaní. Pojďme to společně dokázat,“ vyzval Netanjahu podle listu Times of Israel veřejnost.

Uvádím to jako jeden z argumentů pro, který ještě nikdo nezmínil.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

vláda v průběhu 18ti měsíců, budou volby a Netanjahu třeskutě potřebuje ty volby vyhrát.
Korunáč se mu stal jedinečnou příležitostí si zachránit nejen politický krk, ale i osobní svobodu. I kdyby měl jezdit po světě na koloběžce a osobně ukrást každou jednu ampulku žblabuní, tak to udělá, aby ty volby vyhrál. Tak moc to potřebuje.

Průměrný počet slepic: 3.1 (15 hlasů)