Jak snadné to bylo

Autor
Štítky

Také sledujete, co se děje v USA? Jak snadné bylo umlčet Trumpa hned co se našel důvod to udělat? Prezident Spojených států - pamatuju si, že naši redaktoři titulovali právě US prezidenty jako nejmocnější muže planety a teď to působí jako ta největší fraška. Prezident největší vojenské velmoci je ustřižen od voličů nikoliv rozhodnutím soudů nebo snad napochodováním nějakého komanda do televize. Nebo že by byl vaporizován jedním velkým výbuchem či střelou z knižního velkoobchodu. Dokonce ani nebylo nutné vypnout internet. Stačilo jen vyřadit aplikace příslušné nezávislé sociální sítě Parler z nabídky a na těch ostatních mu prostě bloknout účet. Levné, rychlé, jednoduché, efektivní. 

A najednou Trump jako by nebyl.... Co myslíte (já nevím a hodně by mě to zajímalo) má nějaké osobní stránky s osobní doménou registrovanou někde na Kajmanských ostrovech nebo v Izraeli, když je s Netanjahuem takový kamarád? Má Trump nějaké Vidlákovy kydy? Odkazoval na ně poslední čtyři roky na svých fejsbůkových profilech? Počítal s tak jednoduchou možností umlčení? 

Ten "útok" na Kapitol se v našich kruzích popisuje jako false flag operace. Že byla zinscenovaná protistranou a ve správnou chvíli utnuta. Případně se prostě použil trumpovský dav a nějaký student Zifčák ho navedl do správných dveří, kde už byla připravena chybějící ochranka. Netvrdím, že to tak není, ale vystačíme si i bez tohoto vysvětlení. Ve skutečnosti se už delší dobu jen čekalo na záminku. A kdyby nepřišla ta u Kapitolu, našla by se nějaká jiná. 

Vypnutí Trumpa na sociálních sítích, to byl připravený tah ke kterému dalo svolení nejvyšší vedení těchto technologických gigantů. Čekalo se jen na Trumpovo klopýtnutí, aby se taková cenzura dala před národem nějak obhájit. A kdyby nebyl Kapitol, bylo by něco jiného. Není přece možné, aby prohravší prezident vyzýval k útoku na samotné srdce demokracie že? Výsledek je jasný. Sedmdesát milionů dezorientovaných voličů, kteří už nic neuslyší a i kdyby se vzpamatovali a něco vymysleli, bude už pozdě. Slyšíme osamělé výkřiky, kterak Trump použije zázračné zbraně odplaty, ale ty existují jen ve vlhkých snech těch, co teď právě pohřbívají svoje naděje a tohle jim pomáhá se s tím vyrovnat. Demokraté mají senát, sněmovnu i prezidenta... 

Rád bych k tomu řekl pár úvah: 

1. Všimněte si, že náš republikánský kovboj bojoval příliš individualisticky. Přišel o většinu svých poradců, některé mu zabásli, jiných se zbavil sám. Když pak šlo do tuhého, vlastně už skoro nikoho neměl. Čmoud u nás mluví o tom, že Trump měl a má tah na branku, ale já musím konstatovat, že v té nejdůležitější partii svého života ji neměl.  Odvážil se jen mluvit o zfalšovaných vobách. Netroufl si na další krok. Doufal, že "to nějak dopadne", že to někdo vybojuje za něj. V kritické chvíli se davu do čela nepostavil, naopak jej ještě odsoudil. A samozřejmě mu to odsouzení davu vůbec nepomohlo. Stejně zůstal vinen a teď přichází o všechno. 

2. Je vidět, že se ho demokraté ještě pořád bojí. Proto dělají vše možné i nemožné, aby mu zabránili ještě cokoliv udělat. Když vidím, jak se ho rychle snaží "impíčovat", nejspíš ještě Trumpovi nějaké teoretické možnosti zbyly. Tento demokratický tlak ješt může u Trumpa vyvolat takový pocit ohrožení a může být tak zahnán do kouta, že ještě kousne. Tu a tam se to stává.  Já osobně si to ale nemyslím. Trump už jednou couvnul. Nejspíš ve snaze se vyvinit. Kdo couvne jednou, couvne znovu. Ale pokud se ještě k něčemu vybičuje, tak díky tomu, že je tlačen do kouta. 

3. Když vidím tu demokratickou eufórii z vítězství nad nenáviděným Trumpem, řekl bych, že právě v této sebejistotě, která v dalších měsících ještě naroste, bude také skryt jejich budoucí pád na dno. Jednak mají obě komory kongresu i výkonnou moc. Nemohou se příliš vymlouvat na republikány. Všechno, co se od února stane, to jde za nimi. 

Zároveň, pokud podváděli a hladce jim to prošlo, to by bylo aby to nezkusili znovu. Moc je přece tak lákavá. Když prošlo tohle, zkusí to příště ještě víc a ještě okatěji. Chvíli mohou veřejnost balamutit a novináři mohou držet jednu linii, ale brzy budou tak oprsklí, že to přeženou. 

A do třetice... příští republikánský kandidát se z Trumpových chyb poučí. Ten už nebude spoléhat jen na fejsbůkový profil. U nás tohle pochopil asi jen Miroslav Macek, který má už dlouho jednoduchý blog, kde glosuje současné dění. Znáte Viditelného Macka? Jestli ne, podívejte se. Ten chlap je ODSák, ale jeho postřehy bývají tak trefné, že je docela žeru. Jednoho dne, až nám novodobí svazáci zablokují fejsbůk, u Macka se nic nestane. Místo glos může burcovat, dělat kampaň a podobně. Museli by mu vypnout celý internet. Ale pokud to udělají, zablokují i svoje zprávy a svojí propagandu. 

Andrej Babiš,pokud nechce Trumpa následovat se stejným výsledkem a stejnými chybami, by měl zcela jednoznačně mít svoje Kydy. Něco, co se nedá ve správnou chvíli bloknout. Protože když to šlo u nepohodlného Trumpa, půjde to i u nepohodlného Bociána. Postačí jen počkat na právnou záminku, nebo nějakou vyrobit. To není vůbec žádný problém. To platí i pro Tomio Fukušimu i mladého Klause. 

Začtvrté... CNN i ČEská televize prezentují už dlouho jednu už dobře zažranou goebelsovskou lež - podle nich je totiž Trump, Babiš, Zeman a ostatní jen jakousi anomálií. Chybou v matrixu.  Jejich zvolení bylo dílem Putina nebo pomýlených hloupých voličů, kteří volili proti svým zájmům a jen nepochopili, že ti druzí jsou hodnější, spravedlivější, lepší, dokonalejší. Tvrdí, že tito pánové rozdělují společnost a celé jejich vyznění směřuje k nevyhnutelnému závěru, že když Trump, Babiš a Zeman zmizí, zmizí i důvody, proč byli zvoleni. Když zmizí Putin, nebo alespoň jeho slova, zmizí i problémy, které podle CNN způsobuje. 

To je samozřejmě hluboký omyl a je to také jedna z mých posledních útěch v tom, jak jste vy chřipečkáři zničili na dlouhá léta jakýkoliv občanský vzdor proti globální byrokracii a rozštípali jste jedním tahem vše, co se dlouho budovalo a navazovalo. Nemohu vám covidovým konspirátorům a odmítačům roušek totiž upřít jednu věc - uznáváte, že Trump či Zeman byli důsledkem rozdělené společnosti a ne jejími iniciátory. Že společnost nerozdělovali oni a jen se stali mluvčími té části, která byla od všech vlivných a mocných opomíjená. A ukázalo se, že to není malá bezvýznamná menšina. Že globalizace vytáhla na vrchol jen málo lidí, ale mnohem víc jich poslala ke dnu. 

Vítězstvím Bidena a eliminací Trumpa samozřejmě na žádné smíření nedojde, jen se o problémech řpstane mluvit.  Příkopy se zase prohloubí a ti, co dneska prohráli, budou vědět, že příště budou muset udělat víc, být tvrdší, přímočařejší a nesmějí v poslední chvíli couvnout. Třeba se naučí i víc spolupracovat.  Naučí se, že skutečnou moc třímají majitelé Amazonu, Applu, Googlu a Facebooku. Naučí se  ji obcházet a budou mít další důvod proti glogálnímu byznysu bojovat. A jednoho dne se budou dnešní mladí krásní a chytří divit, že jim ty jejich kecy nikdo nežere. 

Bidenovo vítězství nebude vítězstvím pokory. Naopak, demokratům teď bude moře po kolena. To se brzy projeví. 

Trump nemuvil jen za sebe, ale za miliony lidí. Tyto miliony nikam nezmizely. Byly umlčeny. Na hnůj byla přihozena nová sláma, ale vykydáno není. Bude to kvasit a čím déle to tak zůstane, tím větší perda z toho pak bude. I kdyby Trump skončil jako ten nejbídnější červ, i kdyby byl odejít, byl eliminován, i kdyby se ukázal jako zbabělý a roztřesený človíček, přijde nový mluvčí. A už z podstaty věci to bude větší sekáč, co se nezakecá. 

A Putin se chechtá a chechtá, protože nic lepšího si nemohl přát. I kdyby nasadil celé to svoje KGB a futroval to miliardami rublů, nikdy by nedosáhl ničeho tak úžasného. Největší nepřítel a v něm 70 milionů potenciálních pátých kolon a paranoidní vláda. 

 Sitting Ping se samozřejmě usmívá jen zlehýnka, na půl huby, ale současné poznatky už zapracovávají do svých strategických plánů. Možná už spouštějí další fázi svého dlouhého pochodu na výsluní. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (97 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

FBI varuje před ozbrojenými protesty, které plánují Trumpovi stoupenci v den Bidenovy inaugurace
NEPOKOJE V USA

Průměrný počet slepic: 2.2 (22 hlasů)

In reply to by anonymní 2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

je to až obdivuhodné.. :-). Anebo je to robot?

Průměrný počet slepic: 3.5 (22 hlasů)

In reply to by anonymní 2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

jako?
Čím víc přitáhnou soudruzi otěže, tím víc lidí naserou.
A nasrat lidi hned v prvním dni pokusu o vládnutí, to není dobrý nápad...

Průměrný počet slepic: 4.9 (27 hlasů)

In reply to by anonymní 2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Anonyme, myslíš nepokoje v hlavním měste, kde je vyhlášeno "stanné právo" a ovládá ho armáda :D

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

In reply to by anonymní 2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

No jasně Vidláku. Ti za to mohou. Vy i do tohohle musíte nacpat tu svou protichřipečkářskou rétoriku. Já jen zopakuji: Dal jsem sem mnoho odkazů. CDC přiznala, že při pitvách zesnulých s covidem nebo na covid, nikdy nebyl v tělech zesnulých žádný covid nalezen. Tečka. TEČKA. A to platí celosvětově. Pochopíte už někdy toto zjištění ???????????????????? Nebo to váš mozek není schopen pobrat ???????????????

Průměrný počet slepic: 2.7 (31 hlas)

Pod jakým nickem, že vás neznám?

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Asi jste tak zahleděn sám do sebe, že nečtete diskuze. Pod tímto nickem už zde přispívám asi dva roky.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

I otazníků. A další do sbírky perel. Imaginární nemoc, na Covid se neumírá, Covid nebyl nalezen. Úmrtí jsou předstíraná.
Vidlák přesně vystihl situaci. Ve chvíli, kdy i pekafialům došlo, že to je problém a aspoň prvních pár dní Babišovi nohy nepodráželi, ač zuby skřípějíce, tak Trikolora a půlka alternativců vypla mozek a spolu s tuneldědkem došli na roveň vesmírným lidem.

Průměrný počet slepic: 3.4 (12 hlasů)

Já se spíš domnívám, že mozek byl vypnut všem svědkům covidovým, protože absolutně nejsou schopni pobrat nepopiratelná fakta.

Průměrný počet slepic: 2.8 (10 hlasů)

A terazky mi povedztě, Margon, čo vy si predstavujetě pod takým slovom pitva?

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

Teď jste zde sám sebe usvědčil za stejné ,,inteligentní" individuum jako je Švandrlíkův major Terazky. Nemám co dodat.

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

In reply to by anonymní 2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zvýrazní rozdíl mezi tím, jak se chovali k BLM a Antofě a jak k normálním občanům.

Byla to nějaká pohádka Boženy Němcové, kde moudrý kůň radil Princovi, který právě viděl na zemi krásné zářivé pero: "Nech to pero ležet."

Princ ho zvedl a pak jen řešil problém za problémem.

Tím chci říct, že padělání voleb bylo to pero, co se mělo nechat ležet.

Myslím, že důležití hoši, co spolu mluví, nějak nedomysleli všechny následky. Už douho se nesrazili s realitou.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Něco jako Bába Vanga. Předpověděla Klausovu návštěvu Chile.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

To mě nenapadlo.

Mě spíš napadaly pohádky o Geislerové. :-)

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Svět se točí ve spirále a vše už zde bylo.
I v ámerice té zemi zaslíbené.
Pouliční gangy proti mětským proletářům.
Velkomajitelé půdy proti drobným farmářů.
Kulomety proti hornické lůze.
Tanky proti vysloužilcům co neměli nic k žrádlu
KKK proti bouřícím se bývalým otrokům
Mafie proti KKK, když ten vyšel z mody
Siegfriedovy tábory když se američan učil, že je nadřazená rasa
I ten VPK se z pěkně rochní.
A co z toho kvanta hrůz bylo? Nic, nejdřív stačil krajíc chleba do huby, pak americkej sen o dvou bourákách a vše bylo spláchnuto, jako by se nic nestalo. A o jednom nepochybuju, šidítko za pár drobnejch se zase najde.
Lidi jsou holt nepoučitelní hrozně rádi dávají hlas zvěstovatelům světlých zítřků, než tomu, kdo jim slibuje krev a pot. O čemž se velice názorně přesvědčil W.S. Churchil, když britům vyhrál válku.

Průměrný počet slepic: 4.5 (23 hlasů)

Jak to provedli? Rozeštváváním a zradou shora. Odhalili, že nejvyšší šéf je jejich agentem.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Posílila cenzura zablokováním přístupu k veřejnosti nepohodlným politikům v čele s prezidentem Trumpem, pokračuje zatýkání a výzvy k sankcím. V USA je to v celostátním měřítku nové. Kariéristů a lidí připravených si vyřídit účty je vždycky dost. Z videí, která se dosud nepodařilo zablokovat je jasné, že demonstranti se nevlámali do Kapitolu, jak je nám předkládáno, ale byli přímo pozváni dovnitř bočními vchody za asistence policie. Samozřejmě včetně provokatérů. Do ulic nastoupí skutečná agresivní lůza, ne váhaví chaotičtí demonstranti s prapory. Nastupuje tradiční americký soudce lynč. Barevná revoluce v plném proudu. Navrhuji říkat jí „modrá“ podle barvy „Demokratů“. Nikdy jsem nebyl nekritických příznivcem Trumpa, ale ve srovnání s tím, co teď nastupuje…
Ten proces půjde těžko zastavit, tak jako se těžko vrací džin do lahve. Rabující agresory, které jsme viděli na záběrech v akcích BLM hned tak někdo nezastaví. Uvidíme, čemu se v USA říká antifa. Rozbíjejí policejní auta a házejí do nich „molotovovy koktejly“. Zastaví je jen střelba. Policisté se bojí bránit, ale i vláda „Demokratů“ bude muset zastavit řádění. Každá akce vede k reakci, jdu střílet, zabili jste mi bráchu… Další spirála zatýkání. USA má už teď nejvíc občanů ve vězení na počet obyvatel. Budou se stavět další, provizorně provizorní.

A samozřejmě cenzura bude muset přitvrzovat. Média jsou v rukou miliardářů napojených na deep state. Ostatní budou zavírána. Některé knihy už nebudou moci vycházet, tak, jak se to děje už dnes. Omezující opatření se těžko uvolňují, protože příliš mnoho lidí by mohlo mluvit, trvat na odvetě, na odškodnění. Bude obava z vypuštění politických vězňů. Odehraje se všechno, co nastává při převracení demokracie do diktatury. Dosáhnout perverzních cílů nejde po dobrém....

Tolik Ivan David na NWOO.
Zatím to vypadá, že reakce zašlápne patrioty do země. Bohužel. Chtělo by to nějakou oranžovou revoluci, proti Bidenovi. Ta nepřijde, protože v USA není US ambasáda.

Průměrný počet slepic: 4.6 (46 hlasů)

Žádný šroubový spoj nelze utahovat do nekonečna. Jednou se buď strhne závit, anebo praskne dřík šroubu...
Anebo, když je u ponku blbec, strhne šestihran.
Pak nastupují destrukční metody. Kladivo, majzlík, flexa, autogen...
Prozíravý člověk u ponku uchopí závitový spoj a kladivem oklepe všechny dostupné rovné plochy. Třeba ty na matici. A přidá pár kapek mazadla na čáru doteku materiálů...
A zkouší pomalu tam a zpět.
A čistí a chladí, případně nahřívá, a hlavně nespěchá.
Demokratura v Ušákově moc tlačí na pilu...

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)

jeden z účastníků protestů v Kapitolu (a prý podezřelý z krádeže noutbůku Pelosky) se zasamovraždil výstřelem do hrudníku (obvyklý spůsob u samovrahů)
https://www.the-sun.com/news/2125040/christopher-stanton-georgia-dead-b…

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

Střelil se do toho hrudníku zepředu nebo zezadu? A na jakou vzdálenost.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

ale málo věrohodné.

Nejobvyklejší dva způsoby sebevraždy jsou (1) rána krumpáčem do zad; těsně v závěsu co do četnosti (2) několikanásobné bodnutí nožem do srdce. A pak ještě, s jistým odstupem, (3) oběšení s rukama svázanýma za zády.

Je jasné, že za takových poměrů nebude nikdo báchorce o samovraždě výstřelem do hrudníku věřit.

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Ve volbách v roce 2016 získal Donald Trump 63 milionů hlasů, v těchto dostal 74 milionů hlasů. Je to značná síla, jde o to, jak jsou první ve své volbě a jak snadno se dají, všemožnými korporátkami, zastrašit.

Prezident byl smazán z veřejného prostoru. Jeho blízcí a spolupracovníci, prý také. Není jasné, kdy se to zastaví? V Rusku jsou protichůdné názory. Jeden říká, že je to špatně, Pindosové přišli o demokracii. Budou útočit všude možně po světě a ten bude nebezpečnější. Druhý říká, že USA teď nebudou mít na intervence a tak svítá naděje národním státům.

U nás Piráti vystrkují dřevěné nohy, pistole, nůž v hubě. Padají návrhy na likvidaci zbytku plurality v internetových médiích.

V USA demokraté tvrdí, že je u nich pluralita. Že cenzura a mazání na internetu je v Číně, USA ne.

Několik ministrů Zamini EU, včetně českého pašalíku, se shodlo, že podpora běloruského převratu musí pokračovat. Penězi, vybavením i zahraničními studijními programy pro studenty. Nikoho nenapadlo, vzhledem k dění v USA, vyhlásit protiusácké sankce.

Průměrný počet slepic: 4.8 (33 hlasů)

In reply to by Pin Kong Čim (neověřeno)

Trvalý odkaz

vždyť vy byste ještě nakonec chtěl, aby ti naši řiťospeleologové měli vlastní názor a začali myslet!
Jen to proboha ne!!!
Ti když začnou myslet, tak výsledek je vždycky spolehlivě národní tragedie!

Průměrný počet slepic: 4.7 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

Jedou tvrdě, pospíchají, jakoby neměli čas minimálně 4 roky. Jak píše Targus, tlačí na pilu. Kromě odstřižení Trumpa a jeho teamu od možnosti komunikace a asi i peněz začínají s represemi i dalších lidí. To vypadá jako když chtějí vyčistit USA co nejdříve. Ale přes 70 miliónů?
Předvedli, jak je možno jednoduše odpojit člověka od komunikace a od jeho úspor vlastně jedním klikem.
Snad si z toho vezmou ponaučení i lidé u nás a budou vyžadovat zachování hotovosti. Budou volby. I v Rakousku připravují k zachování hotovosti zákon. A naditá šrajtofle je sichr i pro případ blackoutu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

Udělal jsem si malý průzkum,
- twitter/dacebook vypíná na věky trumpa
- Parler, úprk lidí k němu
- Apple vyhodil ze storu
- google vyhodil ze storu
- úprk pokračuje
- vstupuje amazon a vypíná servery
- prestvají pro ně pracovat právníci, nikdo nechce dělat hosting
- PŘEKVAPENÍ GAB hlavni reditel se pochlubil "stihli jsme nakopirovat CELÝ trumpůlv profil k nám" a je fakt tam...
- lidé utíkají na gab (ala twitter) a na telegram (ala messenger=facebook)

Smyslem tohoto útoku útoku bylo, umlčet Trumpa a jeho příznivce, a pak oslavovat vítěství. Výsledkem je , že lidé z druhé strany jsou na telegramu, na který nemá páku Rusko ani Čína, a ta čína se snaží roky, takže pochybuju, že USA uspěje..., lidé jsou na Gabu.
Najednou majitelé facebooku, googlu twiteru a amazanu nemají jak ovlivnovat lidi jak mohli doposud, viz Daniel Vávra, kdy jedné straně se pošle info "jsou volby, měli by jste volit" a druhé "vedle v hospodě je za 50 procetn pivo a jídlo"... Pseudolevičáci nemají, jak útočit na diskusní skupiny, lidé jsou jinde, pseudolevičáci nemají kam hlásit "vyhodte je/zruste ucet", lide jsou na platforme, kde to nejde...

Jak se říká, chtěli vše a nemají nic ;)

Průměrný počet slepic: 4.6 (35 hlasů)

kdy se dočkáme mazání bankovních účtů. Zatím se maže twitter a to je jen taková legrácka.

Hamáček už na to píše zákon, zrovna s tím byl v senátu na průzkumu terénu. Zatím ho vyhnali, jenže on tam vleze zase oknem.

Mimochodem, po článku na Aeronetu, že Babiš má profil u Bakaly v Aspenu, došlo hádejte k čemu? Profil zmizel. Hamajda se s členstvím v Aspenu netají.

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Trumpa k tomu, aby konal, jak konal. Jistěže se mohu mýlit, ale pořád se mi v souvislosti s Trumpovou prohrou vybavuje toto:
---
Lépe je ustoupit o stopu dozadu
Než postoupit o palec vpřed.
Tomu se říká:
Pochodovat bez chůze
Zatlačit a přece nepohnout pažema
Vrhat se v boj a přece neútočit
Pevně držet a přece nepotřebovat zbraň
---
Možná, že kdyby Trump uznal prohru, pogratuloval Bidenovi k vítězství ve volbách a slavnostně mu předal svou funkci, mohl mít čtyři roky na to, aby nechal své oponenty vymáchat v jejich vlastních chybách a připravovat svůj triumfální návrat. Teď už to ale půjde těžko. - Neruš nepřítele, když dělá chybu; na to Trump a jeho tým zapomněli.

Průměrný počet slepic: 3.8 (26 hlasů)

No nevím, musel ukázat "volby se falsuji dle stalinova, nezalezi kdo hlasoval,a le kdo pocital", tedy by nemel pudu pro pristi volby (pokud pujde, ale i pro ostatni republikany), ze se musi kontrolovat pocitani a dopredu rici, jak se pocita ;) S tvým přístupem, by dostali střelivo demokrate "prece minule vam to nevadilo a uznali jste jako demokraticke, takze neni proc se s vama bavit dneska" ;)

Udelat krok vzad a dva kroky vpred ala putin souhalsim, ale drzet pusu a krok stim fakt nesouhlasim ;) Viz Putin co fakt má výsledky pomocí toho kroku zpět, když ho udělá, vžd ykomentuje "toto nebylo hezké" ;)

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

malou chbku, a tou je faktor času.
Trump nechtěl čekat 4 roky, to je celé.
Na druhé straně měl 4 roky času na to, aby zkusil rozkopat 50 báboviček korespondenčního hlasování a neudělal to. Dokonce si troufnu tvrdit, že se o to ani nepokusil.
Kdyby se rozhlédl po světě a nemyslel si, že "Eméryka iz d best", mohl se poučit v Německé unii. Tady bylo těch podivných hlasování více, než dost.

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, má na Gabu, je to "jiny twitter", komunikace jede na telegramu...

Co je ted problem pro "ty lepsi", vsichni z druhe strany prechazi na tyto platformy a najednou nemaji jak jim sdelovat, ze jsou blbove a nemaji pravdu...

Chteli vse a najednou zjistuji, ze nebudou mit nic ;)

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

Jenom abys měl představu Vidláku o tom úprku, za 72 hodin telegram narostl o 25 milionů uživatelů ;)

Alternativy jsou, bohužel si lidé za posledních 10 let zvykli "vyskočí mi to na facebooku, kde mám alternativu" :D

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, tohle je už tvůj několikátý článek na téma Trump, který je v podstatě pořád stejný... budu hrubě parafrázovat a doufám, že se neurazíš:
'... já, Vidlák, vám to od začátku říkám, že se nic nestane, že Bidet bude prezidentem a Trump zapadne na smetišti dějin... Trump měl možnosti v rukou a za ty 4 roky si to kolem sebe nevyčistil, ani teď po volbách nic neudělal, mohl nasadit sílu, ale on pořád jenom žvanil a žvanil... nafoukaný, nabubřelý kovbojík s přehazovačkou, zbabělec, pokakánek.... '

No... já jsem ti psala už minule, že v tomhle s tebou naprosto nesouhlasím a dnes se ti to pokusím nasvětlit ještě z jiné strany, třeba uvidíš to, co vidím já:

Představ si na chvilku imaginární a nereálnou situaci, že to, co se stalo při prezidentských volbách u Trumpů, by se stalo třeba v Rusku, Bělorusku, Číně.. tedy, že by Putin, Lukašenko nebo Sedící Ping prohrál v prezidentských volbách a okamžitě bylo jasné, že to byl podvod a že volební techniku ovládla opozice v dané zemi. Co by se asi tak stalo?

Putin by bleskurychle a v naprostém klidu a tichosti tak desinfikoval Rusko od těch sil, které způsobily zfalšování voleb, že by se tam dalo i ze země jíst. Lukašenko by si všechny tyto falzifikátory nechal okamžitě tajnýma posbírat, zavést na pole a tam by je všechny přejel traktorem no a u Sedícího Pinga by v opozici brzy žíví záviděli mrtvým.

A proč něco podobného neudělal i Trump? No protože všechny ty výše zmíněné země jsou autoritářské režimy s menší či větší mírou diktatury a Trump, ač to bude znít úplně absurdně, není poslední kovboj, ale poslední opravdový demokrat ve Spojených státech.

Od začátku se velice snažil všechny nesrovnalosti řešit soudní cestou, v rámci zákonů a ústavy. Žádné traktory, represe, vojenské zásahy. A vykračuje si pořád stejně, jakoby neviděl kolem sebe všechny ty zombie jako jsou Bidet nebo Pelosiová, které po něm natahují pařáty...

Myslím, že toto jeho chování jednou historie objeví a ocení.

Co se stane do inaugurace Bideta? Každopádně pod pokličkou bublá 74 milionu Trumpových voličů, pro které je Trump takový jejich Orbán a troufám si odhadnout, že před inaugurací a v jejím průběhu budou současně probíhat obří demonstrace na podporu Trumpa po celých Spojených státech. Řekla bych, že si to po zkušenosti u Kapitolu už jeho stoupenci ohlídají, aby v zárodcích sami zlikvidovali jakékoliv pokusy násilí ze strany provokatérů.

Průměrný počet slepic: 4.5 (25 hlasů)

Souhlas, sice si myslím, že je dnes 50:50 že příšte bude za republikány Trump:Cruz, sázím na Cruze. Proto taky už začal kvičet Bidet a jeho rasitka, že právě Cruz je rasista, ano rasitou je latino :D, fakt chce demkratická strana cestou, že latinos budou řkat, že jeden z nich je rasita a chtt jejich hlasi? Hlavne, když idet=běloh a rasitka=cernoska :D

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)

Trump už asi prezidentem nebude, ledaže by kandidoval za sebe nebo za nějakou svou novou stranu, s republikány skončil.

No a za republikány by Ted Cruz byl velmi fajny prezident.

Průměrný počet slepic: 4.2 (14 hlasů)

Maneco já tohle všechno beru... ale sakra proč ten "poslední demokrat" zkoušel lidovou podporu, když i českému vidlákovi bylo jasné, že podemokraticku to nepůjde. Soudy mu všechno smetly. Pokud chtěl být demokratický, měl ustoupit. Takhle to vyšponoval na hranu a pak couvnul. To nesvědčí o velké prozíravosti. Stejně tak sice (jak jsem si teď přečetl výše) utekl s profilem na Gab (vůbec jsem nevěděl, že to existuje), ale nebyl připraven dopředu. Teď naopak vytáhl národní gardu, aby chránila ve Washingtonu Bidenovu inauguraci. Má to celé nějaký smysl? Pokud ano, mně uniká. 

Průměrný počet slepic: 3.3 (16 hlasů)

Vidláku, dej si otázku co se událo a jestli by se to událo, kdyby nekonal jak konal?
Dám ti jeden příklad z posledního měsíce, kdy podle tebe pochod bez výsledků, jakých se si všimnul já a bůhví jaké další co nevidíme se událi.

Tedy jeden příklad:
"Třebas twitter/facebook, vypnul by jeho profily na vecne casi a lide by tak presli na alternativy, kde neni cenzura?"

Můžeš mě odpovědět, zda by lidé přešli?
Můžeš odpovědět, že to nebude mít důsledky viz Daniel Vávra "jedné straně běžte volit" druhé "běžte na pivo"? nebo mazání profilů?

P.S. Sám sem před 3 rokama přemlouval kamoše, na telegram, že facebook, je sračka, a nechtěli, včera si založili účty...

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

Tam pilot kosmické lodě pronásledoval v sektoru, kde už se několik lodí ztratilo neznámý objekt. Na samé hraně bodu, odkud není návratu, si uvědomil, že nekouká z okna, ale na obrazovku a ten bod je jen na obrazovce.

Tím chci říci, že my jsme viděli v TV Trumpa vyzývat "ať jdou před Kapitol" a "bojují". Jenže to bylo pořád ještě zcela běžné politické shromáždění a běžný pochod.

Když M.L.King bojoval a vyzýval "k boji" za občanská práva, tak taky nemyslel, aby se vydali do ulic a začali ničit a rabovat.

Kdyby Trump přímo řekl, udělejte roty po sto mužích, dobijte, vykraďte a vypalte Kapitol, tak by se většina normálních lidí tam nejspíš otočila a vydala domů. - Takhle tu manifestaci a výtržnost vykládá je jen CNN & spol. ale to bylo jen na té obrazovce.

Už uprostřed té manifestace nebo těsně po, vyzýval ke klidu. To byl ten tweet, co mu smázli. Bylo to i v TV.

Obviňovat někoho z výzev k násilí a mazat mu výzvy ke klidu, to si člověk zapamatuje.

Průměrný počet slepic: 4.9 (21 hlas)

Vidlák má poněkud jinou životní zkušenost, než třeba takový emerycký miliardář od narození, navíc od narození v Emeryce žijící.
Takže se ti dva potom jeden druhému diví, co to ten druhý "vystrája"...

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Vzpomenete ještě kdo byl Bohuslav Sobotka? Jak rozdával moudra, na které dychtivě čekala každá televize? Jak mu všichni jeho nohlesdové prokazovali úctu?
Stejně to dopadne i s Trampem. Přízeň lidu je krajně vrtkavá. Není moc, není přízeň.

Od člověka jež byl tak všemocný a vynášený do nebes bych očekával minimálně dvě skutečnosti:
-důkazy
-pokud nejsou důkazy, přípravu na nové vítězství

Mám vážné obavy, že posral obě možnosti.

Průměrný počet slepic: 3.5 (18 hlasů)

Pane věštec
Tady bych trochu oponoval.
Sobotka byl oblíben u médii a Schapira,ale voliči mu dali jiné vysvědčení,
U Trumpa to bylo jinak,neoblíbený u médii,ale oblíbený u voličů,to bylo také problémem Trumpa,po celou dobu prezidentování,média si nenaklonil,pořád byl kritizován.

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale jistě. Každé přirovnání má nějaký neduh. Nejde tudíž o samotnou postavu, ale princip.
Nedovedu si dost dobře představit, že by Sobotka dnes v jakýchkoli volbách obstál.
Nedovedu si představit, že by Tramp v budoucnu jakkoli obstál.
Ani jeden neukázal "koule". Tudíž platí ono známé, je to víc než zločin, je to chyba!!!

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Ukazování koulí, jak si ho představujete, mu mohlo klidně zlomit vaz.

Někdy je lepší ukázat, že se snažíte respektovat pravidla než, že se umíte porvat v sále. I když v právu, uděláte si tak pověst rváče. Jednat s rozmyslem není vždy k zahození.

Viděl jste Den před krizí?
Byla tam čistka a na hodinu vyhodili manažera po 19 letech služby. Reorganizace. Samozřejmě, slečny z osobního měli sebou pány z ochranky a jistě byly připraveny i žaloby za napadení.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Sobotka byl pro mééédia "socbotka" a "dluhoslav" a "ozubená Leninova pleš" přesně do doby, kdy se na pár hodin zdálo, že by po utrpeném vítězství ve volbách nemusel být premiérem. A pak v Praze (!!!) proběhla demonstrace na podporu politika ČSSD (a nebyla prezentována jako výlet křupanů do Prahy, co by si stejně přijeli nakoupit a akorát dělají bordel, jako ve všech ostatních takových případech) a účastníci měli na klopách placky s bezvýhradnou podporou Sobotkovi, které museli stihnout vyrobit během několika hodin. Jo, vím, že motivace toho celého bylo nasrat nenáviděného Zemana, ale pro Sobotku byl první sed do premiérské sesle začátkem jeho konce. Budiž jeho smutný příběh výstrahou i ostatním, kteří by také byli v pokušení za dočasnou výhodu prodat stranu i s voliči. Čert si pro svůj dlužní úpis vždycky přijde.

Průměrný počet slepic: 4.3 (14 hlasů)

Tak to dopadá, když je místo politika ve vedení strany jen sekretariátní krysa.

Průměrný počet slepic: 4.1 (12 hlasů)

žádný soud je ani nechtěl vidět

Průměrný počet slepic: 4 (13 hlasů)

Čmoude, s těmi důkazy, stejně tak jak s těmi "koulemi" jste jak dětina.

Očekávám od člověka Trampova postavení a možností, že dovede hodnotit jaká je šance na výsledek u různých událostí.
U něho jsem však v jeho závěru vládnutí v rozpacích. Je to takové to ANO, ale taky NE. Není to ani vyčkání na chybu soupeře, ani jasný útok. Jako by rezignoval a občas v nějaké euforii chtěl udělat chlapácké gesto.

Ale jo, asi se pletu a vše je jak má být.

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)