Jak snadné to bylo

Autor
Štítky

Také sledujete, co se děje v USA? Jak snadné bylo umlčet Trumpa hned co se našel důvod to udělat? Prezident Spojených států - pamatuju si, že naši redaktoři titulovali právě US prezidenty jako nejmocnější muže planety a teď to působí jako ta největší fraška. Prezident největší vojenské velmoci je ustřižen od voličů nikoliv rozhodnutím soudů nebo snad napochodováním nějakého komanda do televize. Nebo že by byl vaporizován jedním velkým výbuchem či střelou z knižního velkoobchodu. Dokonce ani nebylo nutné vypnout internet. Stačilo jen vyřadit aplikace příslušné nezávislé sociální sítě Parler z nabídky a na těch ostatních mu prostě bloknout účet. Levné, rychlé, jednoduché, efektivní. 

A najednou Trump jako by nebyl.... Co myslíte (já nevím a hodně by mě to zajímalo) má nějaké osobní stránky s osobní doménou registrovanou někde na Kajmanských ostrovech nebo v Izraeli, když je s Netanjahuem takový kamarád? Má Trump nějaké Vidlákovy kydy? Odkazoval na ně poslední čtyři roky na svých fejsbůkových profilech? Počítal s tak jednoduchou možností umlčení? 

Ten "útok" na Kapitol se v našich kruzích popisuje jako false flag operace. Že byla zinscenovaná protistranou a ve správnou chvíli utnuta. Případně se prostě použil trumpovský dav a nějaký student Zifčák ho navedl do správných dveří, kde už byla připravena chybějící ochranka. Netvrdím, že to tak není, ale vystačíme si i bez tohoto vysvětlení. Ve skutečnosti se už delší dobu jen čekalo na záminku. A kdyby nepřišla ta u Kapitolu, našla by se nějaká jiná. 

Vypnutí Trumpa na sociálních sítích, to byl připravený tah ke kterému dalo svolení nejvyšší vedení těchto technologických gigantů. Čekalo se jen na Trumpovo klopýtnutí, aby se taková cenzura dala před národem nějak obhájit. A kdyby nebyl Kapitol, bylo by něco jiného. Není přece možné, aby prohravší prezident vyzýval k útoku na samotné srdce demokracie že? Výsledek je jasný. Sedmdesát milionů dezorientovaných voličů, kteří už nic neuslyší a i kdyby se vzpamatovali a něco vymysleli, bude už pozdě. Slyšíme osamělé výkřiky, kterak Trump použije zázračné zbraně odplaty, ale ty existují jen ve vlhkých snech těch, co teď právě pohřbívají svoje naděje a tohle jim pomáhá se s tím vyrovnat. Demokraté mají senát, sněmovnu i prezidenta... 

Rád bych k tomu řekl pár úvah: 

1. Všimněte si, že náš republikánský kovboj bojoval příliš individualisticky. Přišel o většinu svých poradců, některé mu zabásli, jiných se zbavil sám. Když pak šlo do tuhého, vlastně už skoro nikoho neměl. Čmoud u nás mluví o tom, že Trump měl a má tah na branku, ale já musím konstatovat, že v té nejdůležitější partii svého života ji neměl.  Odvážil se jen mluvit o zfalšovaných vobách. Netroufl si na další krok. Doufal, že "to nějak dopadne", že to někdo vybojuje za něj. V kritické chvíli se davu do čela nepostavil, naopak jej ještě odsoudil. A samozřejmě mu to odsouzení davu vůbec nepomohlo. Stejně zůstal vinen a teď přichází o všechno. 

2. Je vidět, že se ho demokraté ještě pořád bojí. Proto dělají vše možné i nemožné, aby mu zabránili ještě cokoliv udělat. Když vidím, jak se ho rychle snaží "impíčovat", nejspíš ještě Trumpovi nějaké teoretické možnosti zbyly. Tento demokratický tlak ješt může u Trumpa vyvolat takový pocit ohrožení a může být tak zahnán do kouta, že ještě kousne. Tu a tam se to stává.  Já osobně si to ale nemyslím. Trump už jednou couvnul. Nejspíš ve snaze se vyvinit. Kdo couvne jednou, couvne znovu. Ale pokud se ještě k něčemu vybičuje, tak díky tomu, že je tlačen do kouta. 

3. Když vidím tu demokratickou eufórii z vítězství nad nenáviděným Trumpem, řekl bych, že právě v této sebejistotě, která v dalších měsících ještě naroste, bude také skryt jejich budoucí pád na dno. Jednak mají obě komory kongresu i výkonnou moc. Nemohou se příliš vymlouvat na republikány. Všechno, co se od února stane, to jde za nimi. 

Zároveň, pokud podváděli a hladce jim to prošlo, to by bylo aby to nezkusili znovu. Moc je přece tak lákavá. Když prošlo tohle, zkusí to příště ještě víc a ještě okatěji. Chvíli mohou veřejnost balamutit a novináři mohou držet jednu linii, ale brzy budou tak oprsklí, že to přeženou. 

A do třetice... příští republikánský kandidát se z Trumpových chyb poučí. Ten už nebude spoléhat jen na fejsbůkový profil. U nás tohle pochopil asi jen Miroslav Macek, který má už dlouho jednoduchý blog, kde glosuje současné dění. Znáte Viditelného Macka? Jestli ne, podívejte se. Ten chlap je ODSák, ale jeho postřehy bývají tak trefné, že je docela žeru. Jednoho dne, až nám novodobí svazáci zablokují fejsbůk, u Macka se nic nestane. Místo glos může burcovat, dělat kampaň a podobně. Museli by mu vypnout celý internet. Ale pokud to udělají, zablokují i svoje zprávy a svojí propagandu. 

Andrej Babiš,pokud nechce Trumpa následovat se stejným výsledkem a stejnými chybami, by měl zcela jednoznačně mít svoje Kydy. Něco, co se nedá ve správnou chvíli bloknout. Protože když to šlo u nepohodlného Trumpa, půjde to i u nepohodlného Bociána. Postačí jen počkat na právnou záminku, nebo nějakou vyrobit. To není vůbec žádný problém. To platí i pro Tomio Fukušimu i mladého Klause. 

Začtvrté... CNN i ČEská televize prezentují už dlouho jednu už dobře zažranou goebelsovskou lež - podle nich je totiž Trump, Babiš, Zeman a ostatní jen jakousi anomálií. Chybou v matrixu.  Jejich zvolení bylo dílem Putina nebo pomýlených hloupých voličů, kteří volili proti svým zájmům a jen nepochopili, že ti druzí jsou hodnější, spravedlivější, lepší, dokonalejší. Tvrdí, že tito pánové rozdělují společnost a celé jejich vyznění směřuje k nevyhnutelnému závěru, že když Trump, Babiš a Zeman zmizí, zmizí i důvody, proč byli zvoleni. Když zmizí Putin, nebo alespoň jeho slova, zmizí i problémy, které podle CNN způsobuje. 

To je samozřejmě hluboký omyl a je to také jedna z mých posledních útěch v tom, jak jste vy chřipečkáři zničili na dlouhá léta jakýkoliv občanský vzdor proti globální byrokracii a rozštípali jste jedním tahem vše, co se dlouho budovalo a navazovalo. Nemohu vám covidovým konspirátorům a odmítačům roušek totiž upřít jednu věc - uznáváte, že Trump či Zeman byli důsledkem rozdělené společnosti a ne jejími iniciátory. Že společnost nerozdělovali oni a jen se stali mluvčími té části, která byla od všech vlivných a mocných opomíjená. A ukázalo se, že to není malá bezvýznamná menšina. Že globalizace vytáhla na vrchol jen málo lidí, ale mnohem víc jich poslala ke dnu. 

Vítězstvím Bidena a eliminací Trumpa samozřejmě na žádné smíření nedojde, jen se o problémech řpstane mluvit.  Příkopy se zase prohloubí a ti, co dneska prohráli, budou vědět, že příště budou muset udělat víc, být tvrdší, přímočařejší a nesmějí v poslední chvíli couvnout. Třeba se naučí i víc spolupracovat.  Naučí se, že skutečnou moc třímají majitelé Amazonu, Applu, Googlu a Facebooku. Naučí se  ji obcházet a budou mít další důvod proti glogálnímu byznysu bojovat. A jednoho dne se budou dnešní mladí krásní a chytří divit, že jim ty jejich kecy nikdo nežere. 

Bidenovo vítězství nebude vítězstvím pokory. Naopak, demokratům teď bude moře po kolena. To se brzy projeví. 

Trump nemuvil jen za sebe, ale za miliony lidí. Tyto miliony nikam nezmizely. Byly umlčeny. Na hnůj byla přihozena nová sláma, ale vykydáno není. Bude to kvasit a čím déle to tak zůstane, tím větší perda z toho pak bude. I kdyby Trump skončil jako ten nejbídnější červ, i kdyby byl odejít, byl eliminován, i kdyby se ukázal jako zbabělý a roztřesený človíček, přijde nový mluvčí. A už z podstaty věci to bude větší sekáč, co se nezakecá. 

A Putin se chechtá a chechtá, protože nic lepšího si nemohl přát. I kdyby nasadil celé to svoje KGB a futroval to miliardami rublů, nikdy by nedosáhl ničeho tak úžasného. Největší nepřítel a v něm 70 milionů potenciálních pátých kolon a paranoidní vláda. 

 Sitting Ping se samozřejmě usmívá jen zlehýnka, na půl huby, ale současné poznatky už zapracovávají do svých strategických plánů. Možná už spouštějí další fázi svého dlouhého pochodu na výsluní. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (97 hlasů)

Komentáře

Trump musí se zkusit všechno, i co nemá šanci... aby pak mohl říkat: "No to víte, my to samozřejmě chtěli nechat projednat nezávislými soudy (samozřejmě jsme věděli, že do jsou jen demokratičtí darebáci, ale aspoň jsme předstírali, že věříme na nevislé soudy) - no a vidíte, oni se tím ani nezabývali."
Tak lidi, co věří na nezávislé soudy dostanou svoje.

Chápete. On se těmi právními kroky teď může vykazovat, že udělal vše možné. Protože ví, že by ho nařkli pak z toho: "mohl to přeci dát k soudu a soudy by rozhodly, jenže on to neudělal, protože věděl, že žádný podvody nebyly. Já bych to na jeho místě udělal."

Někdy si musíte jít pro prohru a odmítnutí.

Teď všichni vidí, co jsou zač volební komise, co jsou zač soudy, co jsou zač technologické firmy.

Soupeř ve skutečnosti dělá chybu za chybou. Jsou to drobné chyby, které se snadno přehlídnou, ale mají obrovský dopad v kaskádě o několik kroků dál. (To je ta krása malých chyb a aktivistů s větším zápalem než inteligencí)

Když dva kluci soupeří o slečnu v baru, tak jeden může druhého dovést k chybám, že se sám znemožní. Stejně tak to mohou dělat právníci u soudu.

Podívejte sa na Pár správných chlapů. Je to film vojenských právníků, Tom Cruise ví, že tam byla nařízená vražda velitelem základny, ale nemá důkazy, ty co měl zmizely, hlavní svědek se mu zastřelil. Nakonec přechytračí plukovníka, pyšného, jak své muže vycvičil k poslušnosti tím, že mu pořád připomíná jeho vlastní verzi, že to vojáci udělali o své vlastní vůli, a zároveň mu tak uráží jeho vojenskou pýchu věčným připomínáním, že ho teda ti vojáci neposlouchali a že je tedy špatně vycvičil.
Plukovníkovi nakonec lupnou nervy a vyřve to na něj, že ho samozřejmě poslechli, protože by si nedovolili neposlechnout a ano nařídil jim to. Obnovil svou velitenskou čest a zařídil si okamžité zatčení za příkaz k vraždě/zabití.

I takhle to může fungovat. - Je to hra na více úrovních, proměnném hřišti, s měnícíma se figurama i bezprostředními cíly. Co hrajete teď může být proti vám použito o pět kroků dále a vy musíte přemýšlet současně o všech krocích najednou.

V James Bondovi je to samej gadget, rvačky a zabíjení, ale tajný služby spolu také hrají špionážní hry, kdy se nesnaží agenty odhalit a zlikvidovat, ale obrátit, manipulovat, uvést omyl.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Čmoude, i když jak jste popsal ten film, tak si vzpomenu, že jsem jej i viděl, leč je to jen a jen film. Ve filmu často klaďas obstojí i proti několika střelcům s automatickýma zbraněmi, na několik metrů.
Já mám takovou blbou zkušenost, že na slova "teď může vykazovat, že udělal vše možné" sere pes. Jedině výsledek se počítá, a ten je bohužel značně hubenej až takový ten útrpný přikyvování.

Donalde seš opravdickej frajer, pěkně jim to dals sežrat, ale příště se na to raději, když to nemáš vyfutrovaný vyse....!, s tím, že se ták nějak předpokládá, že ono příště jaksi za žádných okolností nenastane.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

a koupil si tam byt.....

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

on pochází ze Slavkova, a tam ho měli ve speciální oblibě.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

v žádném autoritářském režimu nemůže opozice zfalšovat volby, je tedy volovina přemýšlet co by se stalo.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Mně ty 4 roky tak nějak připomínají tzv. průzkum bojem. Když si promítnete ty jeho jednotlivé kroky - jeden dopředu jeden zuruck. Řekla bych že sice znal své papenheimské ale ne tak docela a potřeboval mít jistotu. Takže pokud jej neeliminují, ať dělají co dělaj za čásek a ne moc dlouhý jej mají zpět a se vší parádou. Vezměte si jeho podnikání, po kazdém propadu výlet do výšin nikým nepředpokládaných...... To by se mu nedařilo, kdyby neměl krytá záda tou svou neviditelnou skupinou. Jednodušší a čitelní demograti se včil odkopali, ukázali čeho jsou schopni a kam až dokáží zajít/ z toho mám strach - co mají v plánu, ten zájem o kufřík mne jaxi.../stejně tak jako malověrní co se dali ?koupit? nebo podlehli a s takovými by se Great Amerika nevybudovala. No snad armáda není taky prodejná... a dál se uvidí...

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

bude znamenat zesílení islamizace, jakmile se oteplí. Vítač Ivan Ibn Rakušan podpoří příliv osídlenců do menších obcí, slíbí dotace na ekologické mešity a reproduktory a po volbách už uslyšíme súry od tvarůžkové v roušce až přes čelo.

Průměrný počet slepic: 4.1 (28 hlasů)

Kolik migrantů máte v té vaší vísce?
Vy už z toho magoříte.

Průměrný počet slepic: 2.3 (15 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

že tam budou, ne že tam jsou. Pletete si čas přítomný s časem budoucím.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Jo a přítelkyni strkáte do postele ke kamarádovi, protože ji přeci ještě neošukal.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak proč je propána na všech chajdách hromosvod?

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Narozdl od Vidláka nevidím co on, že se lidé umlčí, jak v kupředu do minulosti řekl Keblichar, pro režim nepříjemné zprávy a jejich šíření nedokázal zastavit severokerejský režim ani čína z moderníma technologiema, tedy ani omylem to nedokáží v USA...
Viz jak tvrdí "znám pouze facebook/twitter" a Trump je už pár dní na Gabu a lidi na telegramu, tolik k zastavení předávání zpráv.

Co, ale nechcou vidět "demokraté", je, že druhé straně a bohužel pro ně, jsou to bilý+latino+černoši, není pravda jak říká ČT "pouze nasraný bílý muž ze států, které se přelétavájí", dávají jí pocit společného nepřítele=sounáležitost v boji, nutí je přestat komunikovat a snažit se snima domluvit, tedy aby dělali to co teď druhá strana= tlačí na reset ala sssr 1991, a reset požírá své děti, teda ty nahoře, Kemala, Bidet, Busch apsol, nechou vidět, že když proběhne, tak oni jako "představitelé" půjdou...

Za další, tím úprkem s platforem, kde mlžou ovlivnovat podsouvanim an platformu, kde to nelze, si vzali, docela slusnou zbran co meli a hodili ji do kopriv=ukazka naproste blbosti...

Za mě co se událo za posleních 14 dní je vyhrání přestřelky, ale strategická prohra do budoucna a hlavně těma sociálníma sítěma je to kulka do vlastní nohy, tomu, kdo ot prosadil by měli dát provaz, že to fakt pořádně podělal...

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

SOUKROMÉ lapače duší. A nástroj takřka bezbřehé manipulace.
O jejich vlivu a nebezpečnosti už jsem psal mockrát a tak se nebudu opakovat.

Trump je dost bohatý na to, aby mohl vydávat vlastní noviny, které by distribuovali jeho vlastní zaměstnanci. Mohl by je prodávat za pár centů nebo rozdávat svým příznivcům zadarmo.
Jenže to by museli amíci umět a chtít číst.
Novinový článek totiž není totéž jako heslovitý výkřik na síti.
Tak se Trump spolehl na ty síťové výkřiky. A umisťoval je na sítě vlastněné někým jiným. Ti "někdo jiný" VLASTNÍ technické zázemí a satelity, potřebné pro fungování sítě. A jejich uživatel si buď předplatí prostor, nebo musí strpět reklamu a pravidla, která mu mohou, ale také nemusejí vyhovovat. Titíž "někdo jiný" také rozhodují o tom, kdo ne JEJICH síti bude publikovat a kdo ne. Pokud na nich publikuje někdo mocný, je trpěn jen do chvíle, kdy by mohl ohrozit jejich OBCHODNÍ zájmy.

Trumpa neumlčel žádný státní orgán. O jeho odstřihnutí rozhodli ti, jejichž OBCHODNÍ zájmy začalo jeho vyšilování ohrožovat.
Buď neposlouchal své poradce, nebo mu poradci špatně radili. Jinak si totiž nedokážu vysvětlit, že mohl zajít tak daleko, jako zašel.
Bude si tedy muset pořídit vlastní satelit a vlastní síť.

Parler je pouhým provozovatelem aplikace. Nemá vlastní technické zázemí, ani vlastní satelit/y.
https://en.wikipedia.org/wiki/Parler
Takže je závislý na providerech a ti mu odmítli poskytovat své technické prostředky.
Bude si tedy muset pořídit vlastní satelit a vlastní síť.

Dtto Macek. Svůj blog má někde umístěný a tomu někomu buď platí, nebo musí strpět jeho pravidla a jeho reklamy. Je mu skoro osmdesát, takže ten už asi nic neovlivní, ani nikoho neohrozí. Dožije spokojeně se svým blogem a se svými miliony z privatizačních lumpáren.

Že by nad současným děním v USA tamní demokraté nějak hýkali blahem, jsem nepostřehl. mají mezi sebou dostatek inteligentních lidí, kteří si nejpozději teď vepsali červeně do notýsků, že účinně umlčet lze KOHOKOLI a SNADNO.

Možná nás čeká renesance papírů, psacích strojů a propisek. Pokud nám někdo neznemožní si je kupovat. Je to až směšně snadné - stačí je prohlásit například za neekologické...

Průměrný počet slepic: 4.3 (23 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zatím (podle mého názoru ) příspěvek s nejvyším přiblížením k realitě...

Chybí mu dva "malé" krůčky:
1) Trump i Biden jsou součástí poměrně málo odlišných politických uskupení s velmi málo odlišnými geopolitickými cíli........Z pohledu "našich "českých" zájmů:
(Rozuměj dlouhodobějších, tj. déle než jednu generaci trvajících zájmů cca 90% obyvatelstva, hodlajícího i nadále pobývat na našem území.)

Není vůbec jasné, jestli by DŮSLEDKY případného hypotetického dočasného vítězství Trumpovy strany urychlily nebo zbrzdily globální zájmy na akceleraci destrukce naší, rozuměj tuzemské, společnosti.
/bod 2) jsem zatím smazal, nevím, jak ho formulovat krátce, dostatečně "optimisticky" a přitom věrohodně/
-----

Průměrný počet slepic: 3.6 (10 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

O jeho odstřihnutí rozhodli ti, jejichž OBCHODNÍ zájmy začalo jeho vyšilování ohrožovat.

- Vážně? Lidé bojkotovali Twitter, Facebook, Amazon, protože tam byl Trump?

Nesmysl.

Jednali naprosto ideologicky PROTI svým obchodním zájmům, protože skoro okamžitě ztratili milióny uživatelů.

Všichni demokraté nehýkají blahem, ale můžou si za to sami. Je to pořád dokola. Do jaké skupiny vlezete, podle toho vás posuzují.

Když budete jen sedět v autě na ulici, tak za to skončíte ve vězení, jestli jste tam dovezl 3 chlápky, co si za roh skočili vyloupit banku.

Nohavica má v tomhle duchu písničku.

Demokraté měli víc tlačit na své vedení, ať nepodvádí ve volbách a sčítání ať se dělá pod dozorem a kontrolovatelně. Prosit soudce ať vše pečlivě kontrolují. - Má někdo vysvětlovat zrovna Američanům, jak se mají organizovat férové volby?

Trump odmítl hrát jejich hru a oni s tím vůbec nepočítali, v panice imrovizují a dělají chyby.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsem zvědav, jak Bilden & budou leštit "rezavý pás", který zbyl po globalizaci a odstěhování amerického průmyslu do Číny, Indie a tak.

Pro Bildena je to neřešitelné. Přesně ty síly, které ho dostaly do Bílého domu by na změně stavu tratily. Tak se budou na dluh rozdávat almužny. To uklidnění a uspokojení nepřinese.

Jediným řešením je zavřít problémy pod pokličku. A přitáhnout šrouby. Konec tohoto postupu je těm, co používají papiňák dobře známý.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
velice dobře napsané.
V USA měli poslední možnost,dodržet,potvrdit,že jsou demokratický stát,nestalo se a to je po celý svět špatná zpráva.
Jak se i píše,nejdřív si to vyřizují doma,pak to začne v dalších státech a věřím tomu,že u nás mají některý politici nahnáno,Zemanem počínaje,proto i ten Klaus se nechává vidět.Jedno si už můžeme odpustit a to volby,vyhraje ten,který poleze Bidenovi do zadele.
Mám víc obavy z toho,že problémy v USA se přenesou do Evropy a na náš účet.

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Mám víc obavy z toho,že problémy v USA se přenesou do Evropy a na náš účet."

To je výrok srovnatelný s tím, kdyby si člověk, shozený z desátého patra, při průletu kolem patra druhého řekl:
"Mám obavu, že si při dopadu podvrtnu kotník".

Průměrný počet slepic: 3.9 (10 hlasů)

Pane AH.
To je přesně ono,budeme padat,jen nevíme,kolik si natlučeme.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

nemel sve vlastni hardwarove servery umistene aspon na dvou kontinentech, v ruznych statech.
Spolehal, jako spousta jinych IT firem, na cloudove reseni, bo je to levne, moderni a dobre to zni.
Snad si z toho IT firmy vezmou do budoucna ponauceni.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

skutečný cíl a smysl "cloudového řešení". Svá data nemáte u sebe => jste v moci toho, kdo je fyzicky má.

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

On to nepopírá, jenom ukazuje, že tvrzení "je to bezpečné" co se tvrdilo jako základní premisa, že neplatí, nestačí zaplatit a mít smlouvu...

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

nebezpečí skýtají globalizované velké celosvětové cloudové instalace typu AWS (Amazon). Ty vám celosvětově vypnou hosting. Tomu se dá částečně bránit instalací vlastních cloudů (rozdrobené riziko vypnutí vaší informační platformy).
Pak už existuje pouze poslední nebezpečí a sice, že vám na národních úrovních vypnou přístup do páteřní www sítě.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

než vypnout Trumpa kdekoli. Sociální síť parler.com je soukromá kapitalistická společnost. Amazon, jiná soukromá kapitalistická společnost, aby byl Trump umlčen, zrušila parlerovi webhosting. Amazon samozřejmě nejdříve dostal nabídku, kterou nemohl odmítnout. Jinak by takovou věc dobrovolně neudělal.

Analogicky lze vypnout hosting Mackovi. Analogicky může soukromý ČEZ zastavit dodávky elektřiny všem Babišovým fabrikám.

Právní řád v totalitách není směroplatný.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

může německá Unie nejprve zakázat dovoz potravin do hytlermarketů a posléze zablokovat dovoz čehokoliv jedlého na naše území.
pochopitelně jen tehdy, kdybychom náhodou nebyli i nadále ochotni přijímat umírněné bývalé bojovníky Islámského státu (přejmenovaného stokrát jinak)
a poslézejejich demokraticky metamorfované příbuzné.

Pravda, ještě minulý rok jsme měli strategické zásoby potravin na několik dnů...jestli ovšem šéfové nekecali a jestli ovšem nejsou ty strategické zásoby uskladněny podobně jako zásoby pohonných hmot na německém území.

To jen za totáče jsme měli zásoby poživatin (například obilí) schopné udržet naživu a v přijatelném zdravotním stavu třináct miliónů obyvatel rok a půl.

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Crrrrrr ... Znáte to? Dostanete se do situace, kdy se vám rozeznějí varovné zvonky v hlavě signalizující, že něco je špatně ...
Tak tohle se mi stalo po přečtení dnešního Vidlákova textu ... Rozvádět to nehodlám.

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)

Jenom by mě zajímalo, jestli je teď míněn text nebo v něm popsaná situace. Já to znám pro oba případy.

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

lepší pozdě než nikdy.
Ale zaneste ten budík k hodináři, o pár let se opozdil.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

:-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Trump si pořád myslí, že se bude ještě moci vrátit a vyhrát volby za další 4 roky. Demokraté to předvídají a impeachment Trumpa mu má zabránit se ještě někdy moci ucházet o volenou funkci. Existují zločiny trestné v USA, které přímo zabraňují, aby se kandidát ucházel znovu o prezidentskou sesli. Proto tolik povyku Nancy Pelosiové, chce Trumpa zadupat do země. Trump sám netuší, že nevstoupí dvakrát do stejné řeky.
Demokraté si neuvědomili, že svět se za doby Trumpa změnil a zajistit prosperitu tiskem zelených papírků s názvem USD půjde hůře. Průmysl v Číně, podle náznaků jsou Číňané a Demokraté jedna ruka, takže nějaký návrat průmyslu do USA nenastane. Do toho ekonomická krize ve světě způsobená koronavirem, a přesun moci do Asie. Čím vlastně chtějí demokraté své voliče odměnit a uživit? Tiskem papírků a rozdáváním podpor? Nikdo soudný už dluhopisy USA nekoupí, šetřit budou všechny vlády. Soukromníci zde možná ulijí své virtuální zisky, ale pořád půjde o virtuální číslo. Uživí je beztrestným rabováním u nepřátel, jak předvádí BLM? Ti okradení lidé jen poslouží jako varováním - buď se lépe ozbrojí nebo se přestanou snažit něco šetřit.
Joe Biden s Hunterem Bidenem už jedné zemi, Ukrajině, spolu vládli, a to tak neomezeně, že se o tom Trumpovi ani nezdálo. Dokonce si zavolali prezidenta Porošenka, když se ukrajinský generální prokurátor odvážil chtít vyšetřovat jejich podvody. Druhý den už ve funkci nebyl, bo Biden si zavolal na teppich Porošenka. A jak vypadá Ukrajina dnes? Přezdívka Ukraruina napoví. Joe Biden prostě nemá na to, aby šéfoval byť jen stánku s hot dogy. Je jen hlásnou troubou okruhu poradců, které zase řídí někdo jiný z pozadí.
Obecně to vypadá, že vláda prezidenta Bidena spolu s Kamalou Harris bude pro obyvatele USA naprostou ekonomickou katastrofou. Přijdou v té chvíli USA o svou pozici globální supervelmoci? Odhaduji, že ano. A dalším prezidentem USA po Bidenovi nebo Harrisové bude republikán, ale nikoliv Trump. Demokraté si své Pyrrhovo vítězství vyžerou do mrtě. Zaplatí za chyby způsobené zvednutím Antify a BLM, ale také za globální hospodářské problémy světa. Některým politikům totiž dojde, že když USA vyváží asi 22,4 % (2%14) celosvětového HDP. Jejich hlavním vývozem jsou služby, zbraně a civilní letadla Boeing (https://www.businessinfo.cz/navody/spojene-staty-americke-zahranicni-ob…). Když teď Boeingy padají, vývoz bude značně nižší. Zbraně a služby jsou svým způsobem výpalné těžící z postavení globální supervelmoci. Stejně jako tisk světové rezervní měny USD. O to vše nyní USA přichází díky vnitřním neshodám příznivců Demokratů a Republikánů. Ještě mohou vydírat svět jadernými zbraněmi, ale už ustupují ze slávy. Biden s Harrisovou ten proces jen urychlí. Trump se ještě pokusí kandidovat v dalších prezidentských volbách, ale Republikáni dají přednost někomu jinému. Stejně, jako když do souboje s Obamou nenasadili dalšího Bushe Jeba, ale Johna McCaina, čímž si zajistili prohru už na počátku. Souboje s Bidenem a Harrisovou se ujmě za Republikány někdo jiný, kdo se poučí z Trumpových chyb. Jen osobní animozita vadí Nancy Pelosiové, aby viděla, že Trump už končí v politice. Přesto jej chce zadupat do země. Hloupá ztráta času. Trump se odvaří sám, ale stejně tak i Boden s Harrisovou. Trump už se do politiky nevrátí. Nevstoupíš dvakrát do stejné řeky.
Facebook, Twitter, ČT, apod. se zhlédly ve svém vítězství a cítí se být ochránci demokracie. podobný proces tu byl, když se novináři cítili být strážci demokracie a chtěli určovat, co si mají lidé myslet a šéfovali i politikům. Pak vznikly nezávislé blogy. Teď vznikají (nebo získávají význam) alternativy k Facebooku a Twitteru, jak píše ass.
Trump možná bude trucovat v Bílé chýši a nechá se 20. ledna vyvést ochrankou, aby ukázal, že je se svým lidem. Nebo se podělá, odjede 19. na Floridu a bude trucovat tam. V každém případě na nějaký rozhovor odcházejícího a nastupujícího prezidenta nedojde.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Občan.
Výborné.
Jen tolik,vykradli Ukrajinu a to je málo,vůbec to státu USA nepomohlo,jen několika vyvoleným.
Mne napadá,že je v plánu Rusko,to by hodně pomohlo někomu,možná i státu USA,čím by pokryli i odpůrce.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Pane zemědělče,
děkuji za pochvalu, i když jste ji adresoval Občanovi. Je to někdo jiný. Ohledně krádeží. USA vyváží cca. 22,4 % celosvětového HDP (civilní letadla, zbraně, služby - viz odkaz výše), které jsou přímo navázány na pozici světové supervelmoci a rezervní měny USD. Jakmile USA o postavení přijdou, a jednou k tomu dojde, najednou se jejich služby, zbraně a letadla budou muset ucházet o místo ve světovém obchodu za rovných podmínek bez nátlaku vlády USA (např. nákup vrtulníků pro armádu ČR nebo výstavba Temelína a Dukovan). A v tom konkurenčním boji najednou zjistí, že zaostali. Jistě, další zboží z USA si své místo na slunci najde i nadále, ale některé ne. Takže po ztrátě pozice supervelmoci lze očekávat, že se jejich vývoz z 22,4% světového HDP smrskne na polovinu nebo méně.
K tomu jsou ale masivní dovozy, prý kolem 40% celosvětového HDP. Které kryjí vývozem válek, barevných revolucí a vyrabováním dobytého území. Z toho tyjí nejbohatší obyvatelé USA, prostí lidé z toho mají jen výdaje a možná hrdost na americkou vlajku a hochy v zámoří.
USA prostě zchudnou. Někdy. Možná brzy, možná za dlouho, ale dojde k tomu, a najednou nebudou moci krýt masivní dovozy. Nebude čím.
Bohužel pád velikána odnesou úplně všichni, takže vlastně je v zájmu všech, aby USA ustupovaly ze slávy pomalu, krok za korkem vytrvale každý rok. Na Rusko si netroufnou kvůli jaderným zbraním. Bez fungující obrany proti raketám Rusů se žádný šturm na Moskvu konat nebude, leda ve vlhkých snech senilních šlechticů a jejich lokajů. A k funkčnímu systému obrany je zatím pořád dost daleko. Nejde o oběti, ty by vládnoucí lidé v USA klidně mezi většinou občanů USA oželely, ale chtějí přežít do světa, který nebude mrazivou postjadernou zimou.
Zatím bych se nějaké další války proti Rusku nebo Číně neobával, ovšem Írán je něco zcela jiného. Tam klidně může k nějakému útoku dojít. Ovšem, mají USA na takový konflikt sílu? Když je Írán v boji poškodí, USA přijdou o dosavadní pozici supervelmoci ve prospěch Číny, která desetiletí čeká za bukem. A Írán asi rychle nedobudou.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

testuje se to i v Evropě a říkají tomu tuším nepodmíněný příjem. Peníze nejsou problém - nejsou kryté vůbec ničím - pouze spotřebou a ochotou lidí je shromažďovat a za něco utrácet. Natisknou si jich kolik třeba a dají lidem přesně tolik aby je udrželi nad hranicí bídy (sytý člověk = spokojený člověk) ale ne zae tolik aby měli roupy. Takové moderní otroctví. K žádnému převratu odspoda v US nebo evropě už nikdy nedojde, jelikož korporace mají větší moc a více peněz než jednotlivé státy a jejich prostřednictvím ovládají vládní kliku (zastupitelská demokracie tak trochu jinak) a ti mají k dispozici dostatečně silnou armádu a policii aby něco takového nepovolili. Převrat z vrchu je za těchto okolností taky nesmysl viz Trump (pokud to nebylo jen divadlo pro lidi, aby neztratili naději)
Říká se že naděje umírá poslední ale vidí někdo světlo na konci tunelu?

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

"Převrat z vrchu je za těchto okolností taky nesmysl viz Trump (pokud to nebylo jen divadlo pro lidi, aby neztratili naději)"
Slovo převrat bych pouze nahradila slovem změna (nebo pokus o změnu?). To co se odehrává teď převratu shora odpovídá spíš. Řekla bych.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Foxi,
pád finančního systému je už dán v jeho základech a chamtivosti jeho majitelů. Majitelé se mění, ale chamtiví jsou všichni stejně. Když už asi 20x finanční systémy založené na nekryté měně zkolabovaly, dá se očekávat, že zkolabuje i ten systém současný. A to je světlo na konci tunelu. FED si to samozřejmě uvědomuje, proto je takový tlak na přechod k bezhotovostním platbám všude.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

"A dalším prezidentem USA po Bidenovi nebo Harrisové bude republikán, ale nikoliv Trump."

Dalším prezidentem bude ten z (řídnoucího) stáda dostatečně velkých psychopatů, koho určí a připustí ti, kdo kdo příště ovládnou volební systém a sčítání hlasů.

Jak politici, Demokratické, tek politici Republikánské strany jsou nebo se napříště stanou pouhou další garniturou "služebné elity".
Pokud se ještě stále populární taškařice zvaná "volby" bude v příštích několika málo stech letech konat.

Pokud se po "volbách" některý politik vymkne nebo dodatečně nepochopí, kde je jeho místo, v lepším případě zemře.
V horším případě bude teatrálně zašlapán do bláta či posazen na 990 let do vězení bez možnosti vysvobodit se spácháním sebevraždy.

(Po úvaze zjistíte, že tohle je ta optimističtější z těch několika realistických variant. Jsem holt optimista a lepší už to nebude).

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

"A dalším prezidentem USA po Bidenovi nebo Harrisové bude republikán, ale nikoliv Trump."

Myslím, že nikoliv. Démoni si vyzkoušeli, že si s počítáním hlasů můžou dělat co chtějí a to i v situaci, kdy jsou vyzyvatelé. Nyní budou v situaci, kdy ovládají oba parlamenty i trůn. Nojo, ještě budou mezitím jedny volby, ale to na tom nic nezmění.
Před pár dny jsem tu napsal, že úspěšně završili Vítězný únor a teď je čekají padesátá léta. Pořád si to myslím. Sice jsem tu dostal za uši, že emerika je přeci úplně něco jiného, je technologicky na výši - no a ukázalo se, že ta technologická vyspělost jen poslouží uchvatiteli. Tedy příště žádný republikán nevyhraje, vyhraje démon, možná že i na ty komunistický devadesátiprocentní výsledky dojde. Bude se likvidovat opozice, bartolomějská noc, akorát bude o pár měsíců delší práce, než byla s hugenoty. Ameriku jako společnost čeká těžký pád a náprava bude trvat dlouho. A důvodem není to, že nebude Trump prezidentem, střídání stráží je v emerice normální, ale celá ta situace, kterou se rozhodli démoni protlačit brutální silou bez ohledu na cokoliv, zejména na to, co si o tom myslí ta chátra dole.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Asfaltový holube,
emoce a tužby lidí se nezměnily už od dob pravěké tlupy. Ani teď to nebude jiné, budou rozhodovat stejná přání. Co bude lid žádat, to nakonec dostane. Demokraté všechny přesvědčily, že lid to je Antifa a BLM. Tak dostal Bidena. Trump naopak nepřesvědčil, že by lid chtěl republikána Trumpa. Tak jej lid nedostane. Jistě, mediální obraz přání lidu vytváří novináři, redaktoři a nyní i vládci Googlu, Twitteru a Facebooku. A ti se rozhodli pro Bidena. Lid má, co mu naservírovali pod nos. Hry končí, zbývá zajistit ten chléb. To bude v USA hodně těžké.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Gab a telegram jsou jen další firmy mající své majitele. Pokud by vybočovaly a působily problémy, tak budou metodou cukru a biče, sehnáni do stáda. Nejjednodušší způsob je, že budou koupeny, neboť majitelé dostanou nabídku, která se nedá odmítnout.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

nabídka by se odmítnout dala, nemusí být totiž ani moc vysoká, ale nepsaný dodatek té nabídky bude jasný.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

No, máš sice pravdu, ale špatný pohled.

Tvůj pohled je takovej idealistickej, kdy se zapomíná, že službu kupuješ od majitele a tedy, že vůbec bere jako samozřejmost, že když nasereš majitele, že očekáváš, že stejnak můžeš mít jeho služby...

Jinak řečeno, vždy platilo, začneš spolupracovat s firmou, musíš počítat, že služby budeš mít, dokud nenasereš majitele. Za první republiky, nikdo nepochyboval, že zaměstnanci musí volit toho koho chce majitel firmy...

Tím chci říci, když si najmeš např. elektrikáře, tak určitě počítáš, že dokud pracuje, tak mu nesmíš říct nic co ho nasere, jinak odejde, a nějak si lidi myslí, že toto bůhví proč neplatí pro google, facebook...

A proto píší takové překvapivé názory jako ty teď, ono to neplatilo nikdy, jenom lidi si mysleli, že ano :D

Ale ukázalo se, že když 70milionů=50procent trhu někdo odhodí, tak se najde jiný podnikatel, co si řekne, že si ho rád převezme ;)

A nelžeme si, když 50procent kupujících teď hledá nové dodavatele, tak už je to něco jinýho než když vykopnu jednotlivce, který nikoho nezajímá...

Takže souhlasím a nesouhlasím s tím co jsi napsala ;)

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Jenže ti kupující ani nemusí vědět, že se změnil majitel. Jen salámovou metodou časem budou časem opět pod facebookem, i když se to bude jmenovat jinak.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

To máš pravdu, dodnes, když jim každý říkal, že mají problém s facebookem, tak lidem jako Vávra říkali "strašíš konspirátore", ale právě na Trumpovi ukázali "problém" a najednou se lidi posunulu, co nikdo nečekal, že se takto během 72 hodin dokáže přesunout 25 milionů a tak začali jít po PArkeru, ale trh ukázal, že zatlačíš jednoho, tak se najde jinej co si je vezme ;)

Takže stále říkám máš i nemáš pravdu zároveň a neříkám, že Gab si někdo nekoupí, u Telegramu je to jiná, to vede člověk co vede boj s Ruskem, tedy je dost velká pradpodobnost, že se neskloní ani teď, už si tím prošel a tak se jistí ;)

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Neznám detaily, ale vést současně boj s Ruskem i USA, bude hodně těžké. Neznám jeho plány, ale obecně jde skoro vždy o výši ceny (ne nutně finanční). Třeba zobchoduje, třeba ne.
Potom jsou ale i jiné, krajní způsoby. Navíc nikdo nežije v totální izolaci, má zázemí, rodinu, přátele, spolupracovníky.
Čas ukáže.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Tak neříkám, že ho nemůžou zlomit, ale je horší si dupnout na někoho, kdo už si tím prošel, je připraven a už ví co dělat, ale máš pravdu, že každý má svoji cenu, jeden v penězích, další ve zdraví dětí, další v něčem jiným ;) A pak jsou výjimky a ty musíš zavřít, ale pak přijde někdo nový a nahradí ho, a je otázka, zda není lepší známí nepřítel, než neznámí, který se může ukázat, že za ním už může stát čínan nebo rus, tedy se stane nedoktnutelný...

Vše je o kalkulaci cena vs zisk, a zde si myslím, facebook, google, amozon přestřelili, nečekali, že lidi i přes pohodlnost, jsou shcopni během 3 dnů, přeskákat 3-4 služby až najdou tu na kteoru nemají páku...

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Co když lidé doskákali tam, kde je chtěli mít? Co když ta x-tá služba v řadě se jen tváří, že je proti. Co když nakonec nechají jen tu, o které ví, že ji kdykoliv zneužijí ve svůj prospěch? Je to jak šachy, hraje se s promyšlenými tahy dopředu.
Navíc, decentralizovaná síť je z principu, vždy nespolehlivá. Může dlouho budit zdání, že je na jedné straně, ale ve skutečnosti, až přijde k lámání chleba, tak udělá víc škody než užitku. Dám příklad: bude potřeba, v rozhodnou chvíli, něco zorganizovat, ale spící duše najednou začnou organizovat falešně. Jak rozlišíte fake?

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

A co když je na marsu život? Může být život a nemusí, stejně tak doskákali, kam je chtěli mít ;)
Decentralizovaná? Gab to není ani omylem a telegram taky není "nový tor", který ale byl prokazatelne kompromitovan ovladnutím uzlů...

Rozliším falešné? A to někdy to šlo? Kdy?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

fungující přes cloudy. A ty cloudy někomu patří.

Telegram donedávna provozovala nějaká jakože UK forma registrovaná na Britských Panenských ostrovech.
Jestli patří bratrům Durovovým, jsem nezjišťoval. Možná jo.

Ani jeden z Durovů nevede žádný "boj s Ruskem". Ti dva se starají jen o své kšefty a je jim srdečně u zadele, kde je provozují. Nedávno si koupili "občanství" v britské pračce na prachy, která si říká "Saint Kitts and Nevis".

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

by byla klient pracující na principu decentralizovaéá síě - jako Tor, pak by museli shodit celý internet

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)