Jak snadné to bylo

Autor
Štítky

Také sledujete, co se děje v USA? Jak snadné bylo umlčet Trumpa hned co se našel důvod to udělat? Prezident Spojených států - pamatuju si, že naši redaktoři titulovali právě US prezidenty jako nejmocnější muže planety a teď to působí jako ta největší fraška. Prezident největší vojenské velmoci je ustřižen od voličů nikoliv rozhodnutím soudů nebo snad napochodováním nějakého komanda do televize. Nebo že by byl vaporizován jedním velkým výbuchem či střelou z knižního velkoobchodu. Dokonce ani nebylo nutné vypnout internet. Stačilo jen vyřadit aplikace příslušné nezávislé sociální sítě Parler z nabídky a na těch ostatních mu prostě bloknout účet. Levné, rychlé, jednoduché, efektivní. 

A najednou Trump jako by nebyl.... Co myslíte (já nevím a hodně by mě to zajímalo) má nějaké osobní stránky s osobní doménou registrovanou někde na Kajmanských ostrovech nebo v Izraeli, když je s Netanjahuem takový kamarád? Má Trump nějaké Vidlákovy kydy? Odkazoval na ně poslední čtyři roky na svých fejsbůkových profilech? Počítal s tak jednoduchou možností umlčení? 

Ten "útok" na Kapitol se v našich kruzích popisuje jako false flag operace. Že byla zinscenovaná protistranou a ve správnou chvíli utnuta. Případně se prostě použil trumpovský dav a nějaký student Zifčák ho navedl do správných dveří, kde už byla připravena chybějící ochranka. Netvrdím, že to tak není, ale vystačíme si i bez tohoto vysvětlení. Ve skutečnosti se už delší dobu jen čekalo na záminku. A kdyby nepřišla ta u Kapitolu, našla by se nějaká jiná. 

Vypnutí Trumpa na sociálních sítích, to byl připravený tah ke kterému dalo svolení nejvyšší vedení těchto technologických gigantů. Čekalo se jen na Trumpovo klopýtnutí, aby se taková cenzura dala před národem nějak obhájit. A kdyby nebyl Kapitol, bylo by něco jiného. Není přece možné, aby prohravší prezident vyzýval k útoku na samotné srdce demokracie že? Výsledek je jasný. Sedmdesát milionů dezorientovaných voličů, kteří už nic neuslyší a i kdyby se vzpamatovali a něco vymysleli, bude už pozdě. Slyšíme osamělé výkřiky, kterak Trump použije zázračné zbraně odplaty, ale ty existují jen ve vlhkých snech těch, co teď právě pohřbívají svoje naděje a tohle jim pomáhá se s tím vyrovnat. Demokraté mají senát, sněmovnu i prezidenta... 

Rád bych k tomu řekl pár úvah: 

1. Všimněte si, že náš republikánský kovboj bojoval příliš individualisticky. Přišel o většinu svých poradců, některé mu zabásli, jiných se zbavil sám. Když pak šlo do tuhého, vlastně už skoro nikoho neměl. Čmoud u nás mluví o tom, že Trump měl a má tah na branku, ale já musím konstatovat, že v té nejdůležitější partii svého života ji neměl.  Odvážil se jen mluvit o zfalšovaných vobách. Netroufl si na další krok. Doufal, že "to nějak dopadne", že to někdo vybojuje za něj. V kritické chvíli se davu do čela nepostavil, naopak jej ještě odsoudil. A samozřejmě mu to odsouzení davu vůbec nepomohlo. Stejně zůstal vinen a teď přichází o všechno. 

2. Je vidět, že se ho demokraté ještě pořád bojí. Proto dělají vše možné i nemožné, aby mu zabránili ještě cokoliv udělat. Když vidím, jak se ho rychle snaží "impíčovat", nejspíš ještě Trumpovi nějaké teoretické možnosti zbyly. Tento demokratický tlak ješt může u Trumpa vyvolat takový pocit ohrožení a může být tak zahnán do kouta, že ještě kousne. Tu a tam se to stává.  Já osobně si to ale nemyslím. Trump už jednou couvnul. Nejspíš ve snaze se vyvinit. Kdo couvne jednou, couvne znovu. Ale pokud se ještě k něčemu vybičuje, tak díky tomu, že je tlačen do kouta. 

3. Když vidím tu demokratickou eufórii z vítězství nad nenáviděným Trumpem, řekl bych, že právě v této sebejistotě, která v dalších měsících ještě naroste, bude také skryt jejich budoucí pád na dno. Jednak mají obě komory kongresu i výkonnou moc. Nemohou se příliš vymlouvat na republikány. Všechno, co se od února stane, to jde za nimi. 

Zároveň, pokud podváděli a hladce jim to prošlo, to by bylo aby to nezkusili znovu. Moc je přece tak lákavá. Když prošlo tohle, zkusí to příště ještě víc a ještě okatěji. Chvíli mohou veřejnost balamutit a novináři mohou držet jednu linii, ale brzy budou tak oprsklí, že to přeženou. 

A do třetice... příští republikánský kandidát se z Trumpových chyb poučí. Ten už nebude spoléhat jen na fejsbůkový profil. U nás tohle pochopil asi jen Miroslav Macek, který má už dlouho jednoduchý blog, kde glosuje současné dění. Znáte Viditelného Macka? Jestli ne, podívejte se. Ten chlap je ODSák, ale jeho postřehy bývají tak trefné, že je docela žeru. Jednoho dne, až nám novodobí svazáci zablokují fejsbůk, u Macka se nic nestane. Místo glos může burcovat, dělat kampaň a podobně. Museli by mu vypnout celý internet. Ale pokud to udělají, zablokují i svoje zprávy a svojí propagandu. 

Andrej Babiš,pokud nechce Trumpa následovat se stejným výsledkem a stejnými chybami, by měl zcela jednoznačně mít svoje Kydy. Něco, co se nedá ve správnou chvíli bloknout. Protože když to šlo u nepohodlného Trumpa, půjde to i u nepohodlného Bociána. Postačí jen počkat na právnou záminku, nebo nějakou vyrobit. To není vůbec žádný problém. To platí i pro Tomio Fukušimu i mladého Klause. 

Začtvrté... CNN i ČEská televize prezentují už dlouho jednu už dobře zažranou goebelsovskou lež - podle nich je totiž Trump, Babiš, Zeman a ostatní jen jakousi anomálií. Chybou v matrixu.  Jejich zvolení bylo dílem Putina nebo pomýlených hloupých voličů, kteří volili proti svým zájmům a jen nepochopili, že ti druzí jsou hodnější, spravedlivější, lepší, dokonalejší. Tvrdí, že tito pánové rozdělují společnost a celé jejich vyznění směřuje k nevyhnutelnému závěru, že když Trump, Babiš a Zeman zmizí, zmizí i důvody, proč byli zvoleni. Když zmizí Putin, nebo alespoň jeho slova, zmizí i problémy, které podle CNN způsobuje. 

To je samozřejmě hluboký omyl a je to také jedna z mých posledních útěch v tom, jak jste vy chřipečkáři zničili na dlouhá léta jakýkoliv občanský vzdor proti globální byrokracii a rozštípali jste jedním tahem vše, co se dlouho budovalo a navazovalo. Nemohu vám covidovým konspirátorům a odmítačům roušek totiž upřít jednu věc - uznáváte, že Trump či Zeman byli důsledkem rozdělené společnosti a ne jejími iniciátory. Že společnost nerozdělovali oni a jen se stali mluvčími té části, která byla od všech vlivných a mocných opomíjená. A ukázalo se, že to není malá bezvýznamná menšina. Že globalizace vytáhla na vrchol jen málo lidí, ale mnohem víc jich poslala ke dnu. 

Vítězstvím Bidena a eliminací Trumpa samozřejmě na žádné smíření nedojde, jen se o problémech řpstane mluvit.  Příkopy se zase prohloubí a ti, co dneska prohráli, budou vědět, že příště budou muset udělat víc, být tvrdší, přímočařejší a nesmějí v poslední chvíli couvnout. Třeba se naučí i víc spolupracovat.  Naučí se, že skutečnou moc třímají majitelé Amazonu, Applu, Googlu a Facebooku. Naučí se  ji obcházet a budou mít další důvod proti glogálnímu byznysu bojovat. A jednoho dne se budou dnešní mladí krásní a chytří divit, že jim ty jejich kecy nikdo nežere. 

Bidenovo vítězství nebude vítězstvím pokory. Naopak, demokratům teď bude moře po kolena. To se brzy projeví. 

Trump nemuvil jen za sebe, ale za miliony lidí. Tyto miliony nikam nezmizely. Byly umlčeny. Na hnůj byla přihozena nová sláma, ale vykydáno není. Bude to kvasit a čím déle to tak zůstane, tím větší perda z toho pak bude. I kdyby Trump skončil jako ten nejbídnější červ, i kdyby byl odejít, byl eliminován, i kdyby se ukázal jako zbabělý a roztřesený človíček, přijde nový mluvčí. A už z podstaty věci to bude větší sekáč, co se nezakecá. 

A Putin se chechtá a chechtá, protože nic lepšího si nemohl přát. I kdyby nasadil celé to svoje KGB a futroval to miliardami rublů, nikdy by nedosáhl ničeho tak úžasného. Největší nepřítel a v něm 70 milionů potenciálních pátých kolon a paranoidní vláda. 

 Sitting Ping se samozřejmě usmívá jen zlehýnka, na půl huby, ale současné poznatky už zapracovávají do svých strategických plánů. Možná už spouštějí další fázi svého dlouhého pochodu na výsluní. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (97 hlasů)

Komentáře

In reply to by Fox (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přesto majitel decentralizované sítě ji může posouvat tím směrem, kterým chce.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Majitelem může být obec (občinová síť ?). Otázkou je, co je to vlastně dnes obec....zda není mizerná už její podstata.
-------------------------------------------------------------------------
Schwarzenberg skutečně unesl svou porážku ve volbách noblesně, ve srovnání s Trumpem.

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

předávání zamini v mastný košili bylo esencí noblesy :-)))

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

předseda X výborů v PS) ani předávat nemusel, stejně tam nechodil a nic nedělal, jen bral prachy, ale noblesně! :-)

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Fox (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nemusel, musel by pouze ovládnout uzli ;) Stačí kontrolovat křižovatky, nemusíš kontrolovat každý dům ve městě, abys ovládl dopravní systém ;)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Decentralizovaná síť není spolehlivá, již z principu. Až přijde na lámání chleba, tak se rozjedou spící duše. Vznikne jen dav bez vedení, nebo v horším případě pátá kolona ty ostatní pošle na porážku kam bude chtít (stačí dostatečná a rozhodná výpočetní kapacita).

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

(...) Ruská centrálna banka zvyšuje svoje rezervy eur a juanov od marca roku 2018, kedy Washington zaviedol sankcie voči ruským fyzickým osobám, čím prinútil Rusko začať hľadať inú cestu, a nevenovať všetku pozornosť ekonomike v amerických dolároch. (...)

(...) Ruský regulátor tiež začal svižne odpredávať americké cenné papiere. Ich držanie teraz dosahuje hodnotu 3,8 miliardy dolárov (marec 2020), oproti 100 miliardám dolárov v roku 2018. (...)

https://www.hlavnespravy.sk/podiel-zlata-v-ruskych-rezervach-prvykrat-p…

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Čína nakupovala v Africe za US státní dluhopisy.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Pane Čmoud.
Trochu to víc objasněte,jak probíhají takové obchody přes USA dluhopisy.
Můj názor,firma,společnost,nebo i stát,dluží USA bankám,potřebuje splatit určité množství mld,a nemá na to,tak to prodá,ne za dolary,ale za USA dluhopisy a ty se vracá do USA a v tom je ten problém.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zůstávají v Africe, ta pak s nima případně platí. Dokud je důvěra.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,
africké státy si půjčily USD v dobách levných úvěrů v 60. a 70. letech 20. století. Tak vysoké půjčky, že je nezvládají splácet a tak splácí jen úroky, občas jim věřitelé něco odpustí, občas pošlou vymahače (armádu). Nyní přijde na řadu Čína. Ta půjčila USA hromadu peněz a přijala za ně slib USA, že jim někdy něco hodnotného v USD dodají. Čistě z důvodu, aby i Čína měla kam udat své výrobky. Najednou Čína zjistí, že by se jí hodilo ložisko nějakého prvku v Africe. Místní stát dluží USA. Číňané mu jako protihodnotu za ložisko dají dluh USA. Nyní si dluží africký stát s USA navzájem. Pohledávky se započtou, dluh se o něco smaže. Jen Čína má místo bezcenného slibu něco hodnotného.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Nejdřív omluva,nevím jak se to spletl,on mne někdy zaujme,potěší i Občan.
S Vámi to podobné,ale i tento příspěvek mě zaujal,něco podobného jsem si myslel,že místo zboží,hodnotný protiúčet za půjčky,dostanou potištěné papírky a to pro USA problém.Občan také psal,nikdo nechce USA dluhopisy,tak proto koronáč a všude,jen si napujčovat od USA bank.Proto budu tvrdit,Čína nepotřebuje šířit koronavirus,ji stačí vyvážet a spíš ji to ubližuje,ale USA to pomáhá.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Dle mého, je ale úplně irelevantní, za co kupovala. Dokud má Čína přehršel dolarů či USA-dluhopisů a dokud je někdo akceptuje, tak se zobchodují. Klidně, spíš nejlépe, i z Afrikou. Pro Čínu je lepší vlastnit v Africe půdu na zemědělství či nerostné suroviny, než USA-papírky. Proto to Čína dělá.
USA již zjistily, že Čína jim taky nemusí prodat některé vzácné suroviny, které již celosvětově ovládla. A bez těchto surovin, jsou jim některé technologie k ničemu.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Když jsem tu psal o děvkařích, tak to nebylo o tom, abyste vyrazili do barů, ale abyste začali chápat nějaké koncepty, které chlapům běžně unikají, protože jsou neintuivní.

No, použiju analogie z válčení.

Jak Stalin, tak Hitler neměli na začátku rádi ustupování a alespoň ti inteligentnější generálové z toho vůbec nebyli nadšeni, protože občas je lepší kousek ustoupit, být ve výhodnější pozici a zničit nepřitele, vyhnout se obklíčení atd. Není prostě výhodné vždy bojovat o tu píď země, kde právě stojíte, když o kus dál můžete přinejmenším nechat zmasakrovat své vojáky za daleko lepší cenu a někdy i vyhrát. Tím, že nesměli ustupovat vůbec, dávali životy svých vojáků někdy moc lacino.

Někdy je lepší útok, někdy obrana, někdy obrovský ústup a vyklizení hlavního města. Někdy útok na hlavu, jindy na Achilovu patu. Někdy předstíraný útok, jindy předstíraný ústup.

V politice to samé. Už jsem tu dával za příklad Lenina, jemuž přišli nedlouho před revolucí až pod okna dělníci v revoluční náladě a Lenin toho nevyužil. Neměl připravený ten zbytek a revoluční nálada nestačí. Řekl pár povšechných prohlášení, dělníci byli zklamaní a rozešli se. Jenže revoluce pak proběhla úspěšně o pár měsíců/týdnů později, když byla připravená.

V Rusku si ještě pamatují, jak šli s lidovým nadšením pomáhat Srbům a byla z toho katastrofa první světové a komunismu. Proto Putin nešel do války o Novorusko, protože to nešlo udělat jako Krym a nemá takovou strategickou cenu jako Krym. Taky to tam všichni nechápali. Všechny provokace registroval a vědomě přehlížel, protože napřed potřeboval posílit Rusko, dodat mu nové zbraně, učinit ho samostatným, získat spojence atd.

Sociolog Hampl to vidí jako vy, jenže my jsme se tu o revolucích učili ve škole 40 let, pak jsme aspoň zdání revoluce prožili a protože byla nahraná, tak se nám zdá, že každá příležitost je dobrá. Pro nás je revoluce běžný koncept a rozpoznáváme revoluční situace. Američani mají to, čemu se dá říkat revoluce, skoro 250 let v minulosti. Oni nečtou situaci jako my. I když někteří by s vámi jistě souhlasili, ale jde o tu největší masu.

Myslím, že normální Američani nechtějí konflikt a výtržníky, chtějí fungující stát a instituce, a tak se Trump nemůže a nejspíš ani nechce chovat jako výtržník.

ONI musí vidět, že nic jiného stejně nebude fungovat.

Nechodím s Trumpem na kafe a nemám přímý náhled do jeho hlavy, ale vím, že to může být komplikovanější a vím, že myslí velice precizně a pomyslí na to, na co ostatní ne.

I za socialismu jsme se učili, jak jsou důležitá média a revoluční organizace. Tehdy tisk a ta jejich Jiskra, plus strana. (Už jen to, že tohle "revolucionáři" v 89 neměli mělo každýmu říct, že to je falešná revoluce).

Trump neměl jak komunikovat, přechází jinam a nemá ani vlastní stranu.

Do TV se nedostane a zablokovali mu sociální média (na Twitteru nabádal ke klidu a ZA TO ho zablokovali), teď musí hledat nová.

Stranu neměl nikdy, byl ve straně, co nešla celá za ním, jako v Rusku sociálně demokratická dělnická strana nešla celá za Leninem a museli se napřed oddělit bolševici.

Trump by musel dělat skutečnou revoluci, krvavou, a ne barevnou, operetní jako ta naše sametoví, a na tu zatím není ještě čas. Tohle není žádný bluffování a předjednaná situace, jak u špinavých dohod, kde si dvě chapadla domlouvala detaily.

To, čeho se demokraté bojí není to, že by udělal revoluci, ale že bude mluvit dál a dál a kopat jim do báboviček. Oni vědí, že to ve společnosti vře a hrozí výbuch. Časem, ne teď. Jak blázni se snaží ucpat pojistný ventil papiňáku.

Podvodnými volbami překročili Rubikon a on neuznáním voleb překročil Rubikon. Jenže ke skutečným bitvám je ještě daleko.

"Kdo couvne jednou, couvne znovu." - To není pravda. Zabiják vás může nechat naživu a ustoupit vám, protože ví, že za rohem je policie, či autobus svědků, co tu za chvíli budou. Ne proto, že jste ho zastrašili. Můžete být příliš nedůležití. Může si myslet, že jste součást pasti.

Jinak dost souhlasím. Příští pád demokratické strany je právě o tom, že ignorují část společnosti a zavedená pravidla, zvolení Trumpa bylo legálním způsobem, jak jim to dát najevo - a upustit páru. Až se lidem dokáže, že nic legálního nepomáhá, tak právě na tyhle situace jim ústava dává právo mít zbraně.

Regulated Militia z druhého dodatku ústavy je tam přímo, aby v případě možnosti mohla provést "svržení tyranské vlády," jakou znala od anglického Krále. Každá zbraň, kterou doma mají, je druhý dodatek v šuplíku stolku, ve skříni nebo pověšený na zeď a ví přesně, o čem ten dodatek je.

V USA se nebude řvát s rozzářenýma očima "Máme holé ruce".

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

I v návaznosti na Gerda lze s úspěchem tvrdit, že US propásly svou příležitost, upustit páru z papiňáku. Místo toho pořádně přiložili pod kotel. S nějakým malým dopravním zpožděním uvidíme výsledek, který nás jako vazalskou a lokajskou zemí vůbec nepotěší.
Na základě zpráv z US, se připravuje mohutná demonstrace na podporu Trumpa ve všech větších městech.. Inaugurace se zúčastní jako představitel rodiny Ivanka, je tímto demokraty brána jako oficiální zástupce prezidenta. Pravděpodobně dostala nabídku, která se asi nedala odmítnout, protože např. děti.
Včera zase nějaký magor postřílel náhodně na ulici 3 lidi. Tak vypadá US v dnešní době.
Ale stále není dostatečná revoluční situace. Stát funguje mnohem lépe, než u nás v Evropě, proto než situace dozraje, bude ještě nějaký čas trvat.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

prof Berana, ten Vám vysvětlí spoustu věcí o Covidu a očkování
uvidíte že vše je o pravděpodobnostech a snižování rizik
že nic v medicíné není "stopro".
A pošlete někam ty rozesírače a provokatéry zde. Víte kam myslím.

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

že se drží zpátky. Je to něco úplně jiného, než to, co předvedl ve sněmovně na popud dvou poslanců.
Příčinu neznám. Snad jen tu, že účinný lék je prostředek, který působí proti očkovací kampani. A to nebylo ani původním Beranovým záměrem.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

pan profesor Beran doufa v moznost realizace cileneho a komplexniho pristupu k coronoviru, sazi na smirne reseni s cz mini deep (pseudo)state. snad mu to vyjde.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Byli-umlceni-Profesor-Ber…

a .. kam ze vas mam poslat ?
dekuji

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

vymaže presidenta USA a všechno je v cajku. Kde to jsme? Není takový cukrbrtk náhodou zmrd? Podporovný (placený) dalšími zmrdy? Tohle nepůjde vyřešit bez násilí.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

tak akorát dobrý na to mazat prezidentovi tweety

To je panečku reklama. - Přijďte si k nám psát, my vám to smažem jako prezidentovi.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

Dělá

Průměrný počet slepic: 3 (11 hlasů)

In reply to by Connie Ash (neověřeno)

Trvalý odkaz

.

Průměrný počet slepic: 2.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

nějakého Amazonu nebo zkrátka něco, co tam nechci? Mohu to sestřelit? Nebudu se nikoho ptát a půjde to dolů.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

nebo to bude prakem?

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

a moderní varianta šípu na lov ptáků.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Když poletí tak 10m nad zemí a nesundáte ho, můžete zkusit žalobu a dokazovat budete Vy. Když ho sundáte, dokazovat budou muset oni. Když poletí tak 10km nad zemí, tak je to "úplně jiný hřiště i sport", dohoda o otevřeném nebi a podobně. Ale je příjemná představa mít doma něco takového, co slídila sundá i z takové výšky.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Od určité výšky i hloubky ti pozemek nepatří.
Asi bys byl pohnán před orgán. Leda bys ho :-D)) sejmul v rámci " dronových válek", to se pak můžeš vymluvit na nechtěnou srážku. Knihy ale hned po přečtení odevzdej.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

I v republikánské straně !

Překvapuje mě tedy, proč se republikáni na volby tak špatně připravili. Nepřipravili se na to, že demokraté mohou vyhrát, ať už pomocí podvodu, anebo ne.

Vidíme, že všechny žaloby na neregulérnost voleb byly marné. Proč ?
Protože žaloby se konaly jen ve státech, kde vyhráli demokraté, a je vcelku lehce pochopitelné, že soudcové v těchto státech nepůjdou proti těm, kteří je do úřadu dosadili. Nebudou si přece komplikovat život tím, že budou ctít spravedlnost.

Důkazu o falšování výsledků bylo nespočet, ale ani jeden nebyl uznán, což už z hlediska statistiky není možné !
Je také s podivem, že ani jedno udání nepřišlo z opačné strany. Nikde se nestalo, že by demokraté zažalovali republikány z falšování.

Republikáni měli mít připravené jednoduché řešení. Měli mít v záloze takový podvod, který nelze zpochybnit, na své straně a použít ho, když to pro ně vypadalo beznadějně.

Pak by bylo úsměvné, že stovky žalob republikánů jsou bezpředmětné a jediná žaloba demokratů je v pořádku.

Možná by se zase nic nestalo, ale svět by měl o zábavu víc ! :)

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Ty to píšeš, jako by to brali jako útok proti straně a ne proti jednotlivici=lžou si někteří členové do kapsi NEBO s toho vidí zisk pro sebe...

A tobě se zdá složité řešení "dáme k soudu, pro porušení zákona"? Ty bys počítal, že soud řekne "nebudeme řešit porušení zákona" a z toho vyvodíš, že toto bylo složité řešení, když si to pojistili "svým soudcem" :D

Nejhorší je před bitvou máš ty samé informace jako ty po bitvě a pak říkat "oni to neviděli" :D Neviděli, nebo jsi to někde napsa v srpnu, že to tak dopadne ty, že to byla informace před bitvou a ne až po ní?

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Republikáni měli mít připravené jednoduché řešení. Měli mít v záloze takový podvod, který nelze zpochybnit, na své straně a použít ho, když to pro ně vypadalo beznadějně.

- Nejde o to, že by to nefungovalo, jenže voliči nechtějí podvod byť s dobrým úmyslem. Chtějí férovost voleb.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Stěžovali si snad demokraté, že se u nich podvádělo ? Přece nemohu věřit tomu, že si všechny podvody republikáni vymysleli !

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

a tak tvrdí, že za současné rozdělení USákova může Trump. Úplně stejně, jako když mnozí Němci dodnes tvrdí, že za vyvolání a prohru v II. válce mohl Hitler.
Když jsem včera viděl rozhovor s odcházejícím velvyslancem USákova na ČT24, místy mi ten King připadal, že jej usácká ostuda sebrala tak, že se každou chvíli před Řezníčkem rozbrečí.
Ale přiznat, že je USákov v obrovské krizi, na co se tam člověk podívá, je nad jejich síly. To by totiž museli padnout na kolena a řvát jako malé děti v koutě.
Když odcházel Obama, ještě si většina světa myslela, že USákov je skvělá země, ve které všechno docela dobře klape, až sem tam na nějaký problémek.
Trump byl je katalyzátor, který pomohl odhalit velkou část nové reality.

Vladislav Vančura v obrazech z dějin národa českého také napsal:

A když se naplnil čas, stalo se, že závora oddělující kraje známé od krajů neznámých se zvolna pozvedla. V tom dlouhém období vál východní vítr. Oblaka táhla na západ a tím směrem přebíhal srneček i los i jeho stádo. Tehdy nalehly na zemi jakési síly a temná stěna zastřela končinu, kde vychází slunce. Bouřný západ tichl. Otvíral se a bylo slyšeti mlčení jeho samot.

Východu patří budoucnost, zdegenerovaný Západ končí. Bohužel s ním i my vinou ničemů, kteří nalákali před 30 lety cinkálisty vidinou zlatého telete.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

kteri Hitlerovi pomohli, nejprve k penezum, pak k moci a nakonec k docasnemu miru na zapadni fronte. Hitler byl myslen jako reseni nezdareneho konce 1 sv. valky a nesledne bansktersko-zidovske-komunisticke revoluce v Rusku.

V globalnim svete uz se na vychod - zapad tolik nehraje, globalni moci , nositel pro paraziticke gobalni struktury, bude cine. Lec i nositel ovlivnuje jak bude globalni regime vypadat ( parazit pouziva danou kulturu), a kultura Ciny nevesti pro nas nic dobreho v tomto smeru.

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

To je přeci jasné, že za rozdělení emeriky může Trump, vždyť to známe, je to jako u nás, že za rozdělení společnosti může Zeman, jenom Zeman a nic než Zeman a určitě vůůůbec ne nikdo jiný. Ty vzorce jsou stejné.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Je-li historie děvkou, měli by být historikové pasáky.
Pasáci však patřili vždy ke spodině společnosti.

Průměrný počet slepic: 3.3 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

já a věřím že mnozí další, nebyli nalákání vidinou zlatého telete, ale vidinou spravedlivějšího řízení věcí veřejných a možností svobodně projevovat své názory. Za to, že to skončilo takhle, nemůže pravda a láska ale, "peníze jsou vždy až na prvním místě.(teď si nevzpomenu jak to Klaus přesně říkal). Věrozvěstem a prvním probaděčem tohoto názoru byl také vtipný Macek.

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

S

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

touha po zlatém teleti. Nikdy na světě nefungovala. Kdo na toto naletěl, ten nemá nárok na soucit.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

pravděpodobně pokouší rozpoutat WWIII.
Včera totiž bez předložení jakýchkoli důkazů obvinil Írán z "poskytnutí útočiště Al-Qaida" a dnes pro změnu zase Čínu z výroby a úmyslného šíření korunáče a WHO z krytí této operace.
A žádá "přijetí odpovídajících kroků".

Sice je krajně nepravděpodobné, že by armáda USA zaútočila na Írán, ale zcela vyloučit to nelze. Zařídit správný výbuch na správném místě není problém a pak by armádě nejspíš nic jiného nezbylo.
Vojenský útok na Čínu je sice sci-fi, ale "nikdy neříkej nikdy". Třeba "nehoda" na Třech soutěskách kupříkladu.

Někteří republikáni se začali chovat jako banda velmi nebezpečných šílenců.

Průměrný počet slepic: 3.6 (13 hlasů)

podle toho jak se situace vyjevila za ten rok, je covid spolecna aktivita usa - cina , ted to pujde jeste lepe

Průměrný počet slepic: 2.9 (8 hlasů)

Pane Občan.
Bingo!
Už to někdo popisoval,je to jedna z možností,aby Trump velel nadále z Bílého domu.
Sice proběhla zpráva od Iránců,že Izrael něco chystal v Iráku,ono se to připravovalo u loni s těmi tankery.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pochopitelne,,Pompeo.
Mohli bychom mu pak říkat Bompeo

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nebyl ten někdo Pelosiová, která se bojí Trumpova přístupu k červenému tlačítku?

Obama začínal války, ne Trump.

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

velké sousto a do války proti Íránu, Rusku a Číně nenašel dostatek ochotných.
Jmenované země se - naštěstí pro nás - rozhodly na jeho permanentní provokace a snahy o vyvolání konfliktu neodpovídat.
A v "Obamových" a "Bushových" válkách docela zdatně pokračoval. Ani jednu z nich neukončil.

Průměrný počet slepic: 3.4 (13 hlasů)

v jakém bodě je Občanovo posouzení nepravdivé?
Pompeo se celou dobu do Číny, Íránu a Ruska sral, až se mu to vyrazilo jako podbradek.

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

Jo, jo, sral do Číny, Iránu a Ruska.

V angličtině je na to slovo saber-rattling. Chřestění zbraněmi. To jakože vyhrožujete bojem. Někdy ten boj přijde, někdy ne.

Psi a vlci vrčí a cení suby třeba na medvěda. Hyeny a lvi zaujímají bojové pózy. Hadi syči a včely, vosy a sršni vztekle bzučí. Gorillí samci se bijí v prsa, kulturisté zatínají svaly a New Yorkští tanečníci predváděli taneční prvky jenž jsou vidět v clipu Vogue od Madonny.

Rituální hrozby mají různé formy.

Nohavica popisuje výhružnou mluvu fotbalového fanouška:

Ty mlč ty páprdo!
No ty v tom baloňáku!
Fotbalu rozumíš
jak koza náklaďáku
Být tebou tak nežvaním
a rychle mažu
jinak se neubráním
a pak ti ukážu.

Někdy je to vyhrožování určeno nepříteli/rivalovi, někdy to má zapůsobit na kamarády, uklidnit píchačku, že za ni jako bojujete a tak dále.

Tohle Pompeovo a Trumpovo bylo určeno spíš pro Americké publikum a spíš to připomínalo ty nahrané zápasy, kde sebou sice děsně mlátěj, mají kruťácké masky a dělaj "strašlivé" pózy do publika, ale je to vše jen divadlo.

Když pán z Pirkštejna dobýval Sion, kde mu "vzdoroval" Jan Roháč z Dubé, asi 4 měsíce. Podle zápisů dobových zdrojů to bylo obléhání velké a obtížné. - Jenže na hradě neměli ani studnu, dobývající vojsko byli zase kališníci, obléhaní si chodili ven pro jídlo a celkově to bylo jak ze Švejka.
Jenže nakonec tam Zikmund poslal mladého, ambiciózního maďarského šlechtice Michaela z Gutu a ten válčil doopravdy a hrad dobyl za dva dny, Roháče zajaliu stolu, ne-li v předhradí.

I takhle se dá válčit.

Že USA nezaútočili na velké státy a jen vyhrožovali a zaujímali bojové pózy, no dejme tomu, ale oni nezaútočili ani na ty malé.

Mě to připadá, že dělali jen divadlo pro vlastní tisk, opozici a veřejnost.

Obama pro kontrast, dostal Nobelovku za mír a zahajoval války.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Taky bych řekl, že za Trumpa se natahovali hlavně kšandy pro domácí obecenstvo.

Velel letadlové lodi sem, letadlové lodi tam, na Korej, nakonec z toho div nebylo korejské smíření. Asi moc nescházelo.

Když se ho snažili namontovat bílé přilby do války v Sýrii, vyřešil to cirkusáckým vypuštěním tomahavků, když před tím všechny ohrožené varoval.

Salmán čtvrtič se ho snažil zatáhnout do války s Iránem, ropná pole, tankery se podpalovali, a NIC. Dost lidí na něj musí být nasranejch. Tolik se snažili a on tupec nenaskočil.

Možná na něj populus, co mu z válčení žádné dividendy z kořisti nekynou, bude ještě se slzou v oku vzpomínat.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

USA a Izraelem jsou co?
Výčet, který by mohl předložit Írán jen za dobu Trumpova vládnutí, by byl docela dlouhý.
Dokonce i Irák by dal dohromady alespoň účtenku.
O Libanonu ani nemluvě.

Čmoude, války už se dnes nevyhlašují, nýbrž se vedou "specifikými prostředky", mezi něž spadají i státní terorismus a státní vraždy. A jak státní terorismus, tak státní vražda JSOU aktem agrese, resp. válečným aktem.
Ergo - války vedené výše zmíněným způsobem Trump zahájil.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)