Jak to udělat?

Autor

V předchozích týdnech  jsem vám čtenářům poměrně obsáhle vyložil, co si myslím o politickém chřipečkářství poslance Volného nebo mladého Klause a tvrdil jsem, že jejich pohled na koronavirus a epidemii nezvítězí jednoduše proto, že tu virus pobíjí příliš mnoho lidí, kteří mají příliš mnoho pozůstalých. Je tu příliš mnoho pacientů, co to přežili jen tak tak a je tu příliš mnoho doktorů a sestřiček, kteří se o tyto pacienty starají. Tvrdil jsem, že většinovým se v této republice stane názor právě těchto lidí a názor opačný, který sdílí poslanec Volný se stane menšinovým, ba možná i úplně marginálním. Do své úvahy jsem navíc vůbec nezahrnul připomínku, že na koronavirus občas umře někdo bohatý, důležitý a známý, jako třeba Ladislav Štaidl. Jeho smrt má samozřejmě ještě násobně věší dosah než úmrtí bezejmenné vitální sedmdesátnice, kterou znala jen její rodina. 

Mé argumenty jste si přečetli a nějak jste se s nimi vypořádali. A jak je mým vidláckým zvykem, jakmile doargumentuji jednu stranu mince, začnu argumentovat z úplně opačné strany a to, o čem  jsem emotivně tvrdil že jde o nezvratný fakt, začnu zpochybňovat. Na toto téma se chystám napsat dalších pár článků, protože se schyluje k odvolání Blatného a k opětovnému nastolení velekněze svědků covidových Prymuly. Chyby politických chřipečkářů jsem rozebral z mé strany dostatečně důkladně a tak je načase začít rozebírat vládní chyby, ze kterých začínám mít stále větší dojem, že v podstatě zneutralizují chyby chřipečkářů, obě strany utrpí velké ztráty a do předvolebního klání se zapojí značně otřesené, ale s víceméně stejným skóre, jaké měly před rokem. 

Bohužel nemohu vyloučit, že chyb obou stran může využít někdo třetí, který nakonec slízne smetanu jednoduše proto, že nic nedělal, nic nezkazil a proto zasluhuje odměnu. Pročpak mi při této úvaze naskakuje jméno Bartoš... 

Dnešní článek berte jako přechod od chřipečkářských chyb k chybám vládním, protože chci uvést jeden příklad, který je kombinací obojího. A zároveň chci všem chřipečkářům navrhnout jedno řešení, které by se jim mělo, ba dokonce muselo líbit, pokud nechtějí být za úplné hlupáky...  

Můj bratr Master bydlí mezi Karlovými Vary a Sokolovem v malebném hnědouhelném městečku Masterov. Je obdobně velké jako Vidlákov, ale vůbec se tam nezemědělečí a na jednom jeho okraji je deset kilometrů dlouhá jáma dolu Družba a Jiří. Můj bratr má děti v obdobném věku jako já a jeho nejstarší syn Master Chytřejší a Mladší je předškolák a chodí do místní školky. 

Předškolní ročník je povinný obdobně jako školní docházka a i přes všechny PSÍ stupně jsou  školky otevřené, protože zdravotní sestřičky musejí mít kam dát děti, aby mohly hákovat na covidových odděleních. Stejně tak chodí do školy prvňáčci a druháčci. Ti se o sebe ještě sami nespostarají a chodit do práce je nutné nejen kvůli koronavirním pacientům ale také kvůli tomu, aby bylo nějaké HDP, nějaké daně a nějaký státní rozpočet. 

Teď právě jim tam umřela na covid jedna učitelka. Čest její památce. Padesátnice, cukrovkářka. Umřela jednoduše proto, že do školy a školky každou chvíli nějaké dítě zaneslo koroňáka. Samo nemělo žádné nebo jen lehké příznaky. V Masterově teď virus řádí docela fest jako všude v karlovarském kraji, ale vlastně to nic neznamenalo. Hygiena situaci monitoruje a označuje za dobrou. I když se nějakému dítěti diagnostikoval covid,  plošnější testování v celé škole či mezi učiteli se v podstatě už dávno nedělá. Postižené dítě si chvíli poleží, ale v běžné Masterovské škole jsou u děti "problematických spoluobčanů" a tam se nic podobného neřeší. Covidu už je tolik, že se ve škole vždycky nějaký bacil najde.  

A tak bylo jen otázkou času, kdy se něco podobného stane. Postarší učitelka s určitými zdravotními obtížemi (které ji ale vůbec nelimitovaly v pracovním výkonu) dostala covid a do týdne to měla za sebou. 

A já se ptám... Je tato učitelka v ohrožené skupině? Jednoznačně je. Je jí přes padesát, bere řadu léků a je u ní celkem předpokládatelné, že jí covid může řádně zatopit.  Zároveň i tato učitelka potřebuje výplatu, škola potřebuje učitelku, protože je zapotřebí zachvoat výuku, aby se nezhroutilo zdravotnictví, protože mámy sestřičky teď jsou zapotřebí. 

Mnohokrát tu v diskusi zaznělo, že ohrožené skupiny se mají chránit a ti ostatní, co nejsou ohrožení mají normálně žít. Tady máte jeden praktický příklad, kdy to přesně takhle bylo. Prvňáčci v podstatě normálně žijí a chodí do školy. Jejich rodiče už z covidu dávno nemají takový respekt jako před rokem a tak sice nežijí úplně normálně, ale kontaktů mají relativně hodně. Otcové těchto dětí si v klidu zachlastají spolu v garáži, ti bohatší si dojedou o víkendu na Klínovec zalyžovat a samozřejmě se při tom potkají a pokecají si. Nic se neděje... nejsou ohrožená skupina, mnohdy ani nevědí, že plivou covid kolem sebe. 

A pak se tato neohrožená skupina potká s tou ohroženou. Ve škole. Tak, jak by to podle Volného mělo být. Děti se přece musí učit, aby to na jejich mozečcích nenapáchalo nevratné škody. Svým způsobem má pravdu. Ale učí je i učitelé v ohrožené skupině. Tu a tam to nějaký ten pedagog nedá a zabije ho to. Nebo ani nezabije, ale zmrzačí mu to plíce. Jak se má tato ohrožená skupina chránit?  Jak to má být uděláno v praxi, aby mladá maminka s mladým tatínkem a prvňáčkem mohli normálně žít, když se prvňáček potká ve škole s učitelkou před důchodem, kterou nakazí a zabije? Ukažte se chřipečkářští frajeři... 

No nebudeme chodit kolem horké kaše, já to vymyslel za vás. 

Jedna věc je selhání státu - hygiena situaci z povzdálí sleduje, žáčci nosí do školy covid, ale ředitel nemá žádnou pravomoc tomu zabránit a učitel nemá žádnou pravomoc odmítnout práci v potenciálně zamořené třídě. Hygiena sice tu pravomoc má, ale nedělá nic a jen oznamuje na kamery, že situace je nadmíru výtečná. A pak umře učitelka... 

Druhá věc je selhání chřipečkářů - ono jaksi není možné, aby jedni normálně žili a druzí se chránili, protože nevyhnutelně musí docházet k průnikům těchto skupin. Buď se musejí chránit úplně všichni, aby bylo co nejméně těch, co to roznášejí, protože když se jedni nechrání, nevyhnutelně se to přenese i mezi ty, kteří mají být ochráněni....   a nebo.... a teď to přijde -  musí být možné, aby se ohrožená skupiena skutečně nemusela potkat s nikým z neohrožené skupiny. 

Nezaznamenal jsem ani od Volného, ani od Klause, ani od Okamury ani od nikoho jiného ani tak triviální úvahu, že školy se mají otevřít, aby žáčci nebyli blbí, ale zároveň je třeba poslat všechny učitele nad šedesát let, curkovkáře, vysokotlakáře a prodělavší rakovinu domů, aby se mohli chránit. Nezaznamenal jsem žádnou podobnou iniciativu ve smyslu, že by takové ochranné pravidlo mělo platit třeba pro všechny postarší kuchaře v restauracích, všechny cukrovkářské pingly nebo všechny baby před důchodem, které prodávají lístky v pokladnách u vleků. Že se třeba nemají zavírat profese, ale mají se na (placené) volno poslat všichni, kdo jsou koronavirem ohrožení. 

Takže tímto vyzývám všechny politické chřipečkáře, aby okamžitě a neodkladně zabrali Hanzelovi Desítce mikrofon a pustili od řečnického pultíku  do České televize revoluční návrh s pracovním názvem Covid Ohrožení, který by zcela otočil zavedená opatření a zajistil Okamurovi politické body napříč celým voličským spektrem.  Aby se ochrana zdraví nedělala zavíráním restaurací, ale placeným volnem pro všechny ohrožené.

Ministři Blatník i Prymula by měli být celkem okamžitě schopní dodat patřičný seznam ohrožujích zdravotních omezení, které by určilo, kteří zaměstnanci mají být na houmofisu na kterém se bude stát finančně podílet  kteří mohou bez významnějšího ohrožení dál hákovat v robotárnách a pražských kancelářích. Ať jede ekonomika, ať se mladí baví... Ale zároveň předveďte vy mladí krásní a chytří, že vám skutečně leží na srdci zdraví těch starých ošklivých, hloupých a ohrožených covidem a pusťte je bezodkladně a placeně domů, aby se mohli chránit. 

Dokonce jim klidně můžete dát i nějaké podmínky... kdo z vyjmenovaných chce být chráněn, tak dostane svůj plat, aby mohl platit složenky, ale v zájmu svého zdraví se na vleku, v bazénu a v hospodě fakt neobjeví. Má plat, má internet, ven jen na procházku do lesa a do obchodu s rouškou. Tečka. Troufám si tvrdit, že velká část pracujích  a ohrožených by takové volno přijala, smířila se s vlastním omezením pohybu, protože by je to fakt chránilo. Ze stávajících opatření by zůstaly jen roušky v obchodech, protože to by bylo jediné místo, kde se potakjí ohrožené s neohroženými skupinami... mimochodem - šedesátileté pokladní by také byly doma, aby se mohly chránit. 

 Ti na vesnici by si opravili baráčky, zryli zahrádky, začali by bastlit nová udělátka pro králíky a podobně. Ti ve městě by si mohli slepit nějaké modely nebo alespoň častěji koukat na porno. A ti, co by chtěli chytračit a nepracovat, ale užívat si, ti by se dříve nebo později potkali s policií a dostali by státní příspěvek komplet k náhradě. 

Volný, Okamuro, Klausi, Vlastimile, Carlosi, Margone, Dane - ukažte, že covid nepodceňujete, že vám jde opravdu jen o dobro této republiky, jde vám o ekonomiku i o obyvatelstvo a podpořte můj vidlácký revoluční návrh, kterým se můžeme opět dostat na světovou špičku, protože horší už být nemůžeme.  Podpořte, že bude všude otevřeno, ale všichni nad padesát s cukrovkou, chronickou bronchitidou, vysokým tlakem, prodělanou rakovinou a podobně budou bezodkladně a placeně doma a s nimi i ti mladší, které covid ze zdravotních důvodů ohrožuje na životě. Umožňete ohrožené skupině, aby se doopravdy mohla chránit. 

Má to další výhody. Stát bude ohroženým skupinám přímo platit jejich dosavadní průměrný plat. Nemusí tedy dělat žádné další covid programy na podporu zaměstnanosti.  Selekci zdravých a neohrožených udělá obvoďák na základě jednoho papíru.  Ať si hospodští pracují s mladými a neohroženými. Ať si mladí žijí jak chtějí, ale ať ohrožené učitelky nemusejí učit děti těch naplno žijících mladých. Ať každý, kdo může na virus umřít, ať má  možnost se chránit a ať ho nic nenutí se vystavovat nákaze. Ať je každý ohrožený svého štěstí strůjcem. Pokud se s cukrovkou nebojí, ať klidně zachraňuje zisk pro svého vykořisťovatele a chodí do práce i do hospody. A ať se nediví, až na něj nezbude ventilátor. Ale ten, kdo se bojí, kdo je ohrožený a nechce se udusit někde na nemocniční chodbě, ať má skutečnou reálnou možnost se oddělit, chránit a ať má na zaplacení složenek. 

Volný, Okamuro, Klausi - jestli nejste lidští hajzlové, političtí podnikatelé, jestli nejste zmetci a jde vám opravdu o republiku, tak navrhněte tohle. Nemusí vám to vyjít. Ale ukažte, že nejste jen tlučhubové, kteří sice pod tlakem okolností připouštějí virus, ale nejsou ochotní nic udělat pro ochranu ohrožených.

Otočte to. Otevřete všechno, ale umožněte, aby každá potenciálně ohrožená šedesátiletá učitelka nemusela přemýšlet, kde vezme na nájem, když odmítne jít učit mezi covidní děti. Pusťte domů všechny ohrožené, postarejte se o ně, postarejte se, aby nemuseli nikam chodit, aby se nemuseli vystavovat nákaze. Udělejte to pro ty, kteří jsou staří a v nebezpečí a mladé krásné a chytré nechte ať se klidně unakazí k smrti. 

A nebo řekněte naplno, že žádný virus není a všichni můžou pěkně hákovat pro nadnárodní korporace, protože tak to musí být, tak je to správné. Ať víme, na čem jsme. 

Tohle opatření by se dalo zavést během několika dní. Papír od obvoďáka, že mám cukrovku a beru inzulín, žádost na příslušném sociálním úřadě přes internet a oznámení v práci, ať mi umožní dělat z domu nebo ať počítají s tím, že jsem ohrožený a mám od státu placenou dovolenou, dokud se epidemie nezlepší.  A přísné nařízení státu, že do konce covidu nikdo ohrožený nepřijde o místo. Do práce se vrátím, až počet covidních mrtvých klesne pod deset denně. Hned bychom také viděli, jestli nás těmi čísly jen straší a po takové změně by šla okamžitě dolů, nebo jestli je to pravda a pak by fakt makali na tom, aby epidemie nebyla. 

Bavíme se o lidech v posledních deseti letech svého produktivního života. Kolik lidí to tak je?  Milion? Půl milionu? Když jde o zdraví a o občany a o vlast, tak bychom je měli chránit stůj co stůj ne? Když národ a vlast, když jde o zdraví lidí, co celý život pracovali, když Babiš může zachraňovat vydřiduchy korporace, proč by Okamura nemohl navrhovat záchranu ohrožených zaměstnanců 50+.  Kolik lidí drží mimo práci a na nějaké žebračence dnešní opatření?  

Ale jestli vy chřipečkáři nejste jen hajzlové, zmetci, nedoukové, idioti, blbečci, kolaboranti, slouhové cizích zájmů  a máme vám věřit váš halasný zájem o tuto zemi, ekonomiku, dětičky, podnikatele a hospodské, tak nám dokažte, že to myslíte vážně a všechny nad šedesát bez výjimky a všechny nemocné a ohrožené nad padesát a všechny mladší vážně nemocné okamžitě pusťte do placené domácí karantény až do konce covidu. Zaměstnavatelům nedávejte nic. Plaťte napřímo ohroženým zaměstnancům podle jejich dosavadního průměrného platu.  

A předhánějte se, kdo ještě  patří do ohrožené skupiny, abyste fakt na nikoho nezapomněli. Abyste nás chránili zcela, plně a komplexně. 

Vzdávám se tímto autorských práv za tento geniální nápad, který na první dobrou rozlišuje, který chřipečkář to myslí s národem vážně a který je  jen další tlučhuba v řadě.  A mezi námi děvčaty... tenhle nápad může Okamurovi vyhrát volby. Pokud to nějaký ambiciózní politik uchopí, ať mi pak jako poděkování  zařídí doživotní dekret, že smím dělat domácí zabijačky pro veřejnost i kdyby se EU a veterina uvztekala. 

Jo a ještě něco... je fakt smutné, že jsem s tímhle musel přijít já - velký svědek covidův a nepřišli jste s tím vy chřipečkáři sami.  Už dávno vám národ mohl věřit, že to s ním myslíte dobře. Už dávno jste tohle mohli hřímat ze všech pódií na všech demonstracích, v parlamentu i v maštali. Už dávno jste mohli jasně, zřetelně a snadno deklarovat, že covid nezlehčujete, že vám jde skutečně o národ a že to myslíte dobře nejen s korporacemi a vlastní plnou kapsou, ale i s lidmi předůchodového věku. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (100 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Vidláku, v případě paní učitelky z Falknova není Vámi navrhované radikální opatření potřeba. Zadal jsem si do Googlu dotaz, počet učitelů v Česku a strejda Google na mně vyplivl tuto odpověď:

V ČR je nyní 5287 mateřských škol, 4172 základních škol a 1290 středních škol. V mateřských školách pracuje 32 233 pedagogů, v základních školách 77 573 a ve středních školách 45 270 učitelů.

Takže asi 150.000 kantorů. Z nich cca 3/15 napřímo učí, zbytek 12/15 učí distančně. Jen tak přes palec bych řekl, že by neměl být problém, aby ohrožení učitelé (nad 50+ a ti s nějakými onemocněními) mohli být nasazeni pro distanční výuku a ti mladí a zdraví na výuku přímou.
A žádná sáhodlouhá opatření alá Vidlák nejsou potřeba.
Howg.

Ještě k tomu vystřídání Blatného. Nevěřím na ně. Myslím si, že tento člověk velmi poctivě a tvrdě pracuje. Navíc dobře komunikuje. Jde jen o to, aby si rezort nastavil podle svého. Babiš by byl blázen, kdyby jej vyměnil. O to jde lepšolidem a to ne pro dobro republiky, ale proto, aby mohli zase vykřikovat o chaotické personální politice Babišáka. Doufám, že není tak blbý, aby jim na to skočil.

Průměrný počet slepic: 3.8 (35 hlasů)

No ve tvé logice je jedna, ale trošku zásadní chyba, on dal sice příklad "učitele", ale jako pouze ukázku ohroženého člověka, ne jak jsi s příkladem pracoval ty, že to je obecné pravidlo pro všechny obory ;)
Jinak řečeno, jak tvoje logika zapracuje, řidiče autobusu/šaliny/doktory/obráběče kovů/prodavačky/atd.?

Jediné co jsi tedy dokázal, že zvolil blbej příklad (protože zrovna ho šokovalo další úmrtí a zrovna učitelka...), ale nedokázal jsi nepravdu základní myšlenky ;)

Průměrný počet slepic: 4 (22 hlasů)

Tak jsem četl i zkušenost rodiče a jestli lze distančně učit a ten říká, že i "distančně v pohodě" je podle jeho zkušenosti dlouhodobě blbost, viz část kdy o tom mluvil:

Otázka: Když jsme mluvili o tom, že jste učitel, navíc máte dvě děti, jak hodnotíte distanční výuku a vůbec celkově přístup škol a ministerstva školství v této době?

Odpověď: Kdyby to bylo technicky možné, tak bych děti nechal tento školní rok zopakovat. Mám doma deváťáka a dceru v páté... a vidím, že to prostě nejde. Učitel musí mít kontakt se žákem. To je prostě nutné. Nevím, jak toto řešit. My jsme tady na hranicích s Polskem, tam to řeší tak, že jeden týden chodí jedna parta, druhý týden další. Možná tak... Zkusit se inspirovat v zahraničí. Ale tato plošná distanční výuka, to je podle mě velmi špatně. Už teď jsou prakticky rok doma, i když s menšími přestávkami. Chápu, že všichni vidí hlavně ty ekonomické problémy. Ale pro mě je tedy největší problém ta distanční výuka, vzdělání, budoucnost, jak ty děti budou fungovat. Tento rok jim bude chybět a to se nám teprve vrátí.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Poprvé jsem četl o distanční výuce ve 100+1 v článku o Austrálii. Tam v odlehlých oblastech měli výuku po vysílačkách.

V Británii je normální možnost domácí výuky. Děti učí většinou matka a do školy chodí jednou ročně na zkoušky.

Tak kde je problém jeho dětí? V čem se liší od jinejch? Navíc když mají doma otce učitele z povolání, kterej by měl jako vysokoškolák znát a chápat celou látku základní školy.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Není to i otázka času jak se můžou věnovat rodiče? Vím jak stréc co emigroval do australie fungoval, kdy jeho žena byla s děckama doma "žena v domácnosti", v USA běžný standart.
Za těchto podmínek, by se dalo říci, proč ne, ale v ČR, kdy musí oba rodiče chodit do práce, tak nevím jak to chceš praktikovat.

Neliší se děti, ale rodiče ;)

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Patnáctiletý kluk a desetiletá dcera. On učitel a stejně to nejde. Proč?

Žesnký jsou přeci teď doma i tady, když jim nemá kdo hlídat děti a nemohou dě,lat home office.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Ale on není učitel co to psal, kde jsi k tomu přišel? Takže "proč" nevím, musíš si odpovědět sám, že člověk co není učitel to nezvládá, já ho chápu, češtinu bych s děckama nedal... ;)

Ženský jsou doma? Mám 4 kolegyně v útvaru a mají děcka školou povinné, nestíhají a když mají homeoffice 2x týdně, tak šéf toleruje, že nepracují a věnují se děckám a připojí se večer a dělají do noci.
Tobě se to zdá normální stíhat celý rok a nebýt vyřízený? Nebo jsi myslel, tak že ženský všechny jsou dneska doma? Což je ale vysloveně lež, takže na základě lži implikovat, že to není problém = nesmysl ;)

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Otázka: Když jsme mluvili o tom, že jste učitel, navíc máte dvě děti, jak hodnotíte distanční výuku a vůbec celkově přístup škol a ministerstva školství v této době?

Odpověď: Kdyby to bylo technicky možné, tak bych děti nechal tento školní rok zopakovat. Mám doma deváťáka a dceru v páté... a vidím, že to prostě nejde.

---
Já tam čtu, že odpovídá učitel a má doma dvě děti a vidí, že to nejde.

-------
Já jsem dělal korespondenční kurzy, tka vím jak to funguje. Dostanete látku, přečtete si to a děláte cvičení. Děláte to sami. Rodiče jen donutí dítě nad tím sedět a nedělat nic jiného.

----
Pořád se mluví o tom, jak část sestřiček zůstává doma protože mají malé děti, které musí zůstat doma. Tak jako to je?

Zákoník práce 2020 - § 191 - § 199 - Důležité osobní překážky
§ 191
Zaměstnavatel je povinen omluvit nepřítomnost zaměstnance v práci po dobu jeho dočasné pracovní neschopnosti podle zvláštních právních předpisů58), po dobu karantény nařízené podle zvláštního právního předpisu59), po dobu mateřské nebo rodičovské dovolené, po dobu ošetřování dítěte mladšího než 10 let nebo jiného člena domácnosti v případech podle § 39 zákona o nemocenském pojištění a po dobu péče o dítě mladší než 10 let z důvodů stanovených v § 39 zákona o nemocenském pojištění nebo z důvodu, kdy se fyzická osoba, která o dítě jinak pečuje, podrobila vyšetření nebo ošetření u poskytovatele zdravotních služeb, které nebylo možno zabezpečit mimo pracovní dobu zaměstnance, a proto nemůže o dítě pečovat.

Platí u vás zákoník práce?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale je učitel "vystudovaný", nedělá to jako prácu... Asi jako já strojař (vystudovanej), dělal jsem to 3 roky a od té doby... Ale můžu o sobě říkat bohorovně "jsem strojař"... Ale omluva, nakopíroval jsem jenom tuto část, ne celý rozhovor, kde říká, že dělá režiséra ;)

Já dělal dálkově školu, a muselo se tam chodit, nešlo to udělat bez toho, teda byl zrovna kovid, takže "se to udělalo, že to šlo", ale reálně to bylo poznat bohovsky na znalostech a výsledcích na projektu u lidí co to nikdy neviděli (autocad, jak se kreslí projekt, píše PD), takže, ano u dejme tomu učiva typu čeština ta část kde se učí spisovatelé, ok, ale matika, odborný předměty, tam je to poznat brutálně...

A zákoník práce, Čmoude, když zaměstnavatel chce, tak bude nebo budeš odejit, mávat zákoníkem si můžeš v hospodě, ne u zaměstnavatele, který ví co chce...
Ano, u nás je šéf v klidu, že má taky děti, tak to nehrotí, bere "bude práce na konci měsíce ANO/NE" a dle toho neřeší kdy to dělají. Ale fakt tady mávat zákoníkem spíše značí, že bazíruješ na formálnosti, protože zrovna u tebe nevěřím, že nevíš jako to chodí, když se chce...

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Jo, já reagoval na to, co jsem viděl, ale jinak zrovna režie se studuje 4-5 let a jak je vidět, taky to nějak zvládá, když se tím uživí.

Rád bych se ho ovšem zeptal, jestli je schopen donutit děti, aby nad tím seděli a nedělali nic jinýho. Nedovedu si představit nepostižené dítě, který nad něčím musí sedět, má na výběr jen mezi nudou a čtením a nakonec nezačne číst.

--
Jestli šéfové nerespektují zákonník práce, tak k tomu mají bejt donuceni a ne, že se teda kvůli tomu nechá rozjet epidemie. Za to by s nima měli zacházet jako s bezdomovcem, co ukradne 5 housek.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

V rozhovoru říkal, že teď dělá na puluvazek v sociálních službách, a jeho žena zase jiný puluvazek, ze to nejak tímto zvladají "že je rád za diverzifikaci" ;)

Jo me staci to moje a neni to ve skole a musi se vymyslet tak nejak doufam, ze to skonci driv jak pujde do skoly. Kdyz slysim kolegyne co musi delat, tak si rokam, ze musim drzet hubu a krok, ze nevim co je to zaprah...

Tak ono lze donutit, kdyz mas penize, vulu a nepotrebujes tu pracu kde zrovna jsi, pak se da bojovat, ale kdyz jedno z toho neni...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Já vím, že zaměstnavatelé mohou zneužívat pozice síly, jen to neuznávám jako argument pro zrušení opatření proti epidemii.

Jsou to dvě věci, které spolu nemají příčinnou souvislost.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Ten, kdo byl přijat mezi Pythagorovy žáky, musel tři (pět ?) roky (ů) mlčet, pouze poslouchal výklad. Což bezpochyby plně nasimuluje distanční výuka (až na to, že se nedostává Pythagorů).
Dovedete si to představit - v časech, kdy je důraz kladen na hru, zábavu ? Nic proti Komenského " škola hrou". ....ale což víme, jak to přesně myslel ? navíc v prostředí mnohem vyšší kázně, říkejme že disciplíny, než je tomu dnes ?
Pro mě je naprostým zklamáním výuka hudby, čekal jsem že aspoň you tube bude zavalen (samozřejmě že pod nějakým schématem) lekcemi hudby, customer friendly lekcemi, kdy suchupárný výklad zamrzlých a zneuznaných matron, které by chtěly mít v každém objektu svých zvrhlých choutek Mozarta bude maximálně když tak parodován. Kdy se v této branži dá díky technice udělat skutečně mnoho dobrého, užitečného...z hlediska probuzení zájmu žáků, dalšího rozvoje zájmu v praktickou činnost, ba snad i pokročilou praktickou činnost.
Vždyť existují i programy na ear training, kdy i domnělě zanedbaného hluchoně lze probudit k lepšímu hudebnímu sluchu.
No a že by se v tomto nějak výrazněji zapojili tkzv. umělci (že by strach z budoucí konkurence ?, rybník malý, voda vysychá) , mnohdy lelkující na covid almužně ? Nezazanamenal jsem to, vy ano ?

S rozpustilci, dětmi hedonistů (ti, kdož tak tak stíhají živobytí i výchovu, prominou) , těžko lze provést víc než experiment, nějaká změna zvyků , návyků, tradic atd, aby to vedlo k systémové změně .....to je běh na dlouhou trať, zejména pokud je mají učit blbci a blbkyně obdobných charakterů a vlastností......

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Víte Vidláku jaká dramata prožívají pivní bakterie až zjistí, že byly podvedeny do piva a buchet jen proto aby zvýšily nějakým imbecilům zisk?

Co se týká starších, dodnes nechápu, že už nemají všichni podíl na rozpočtu. Přežili by všichni. To chcete?

Průměrný počet slepic: 2.8 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

jak bez jakéhokoli exekutivního mandátu, s pár mandáty v dvěstěčlenné PS, bez mandátu v Senátu, tím spíš jen s mandátem čtenáře vašeho webu mohou ti vámi vyjmenovaní prosadit ta správná opatření? Vy nevíte jakým způsobem jsou odkládány do zapomnění návrhy skutečné opozice Nemluvím o té která jen stejně jako vládní koalice jen hraje hru o moc a prebendy, tedy debiloblogu.
To se to plácá a vytrvale útočí, demagogu.
Já vím jak budete "argumentovat" : měli by navrhovat. Že si nevšimnete co navrhují není chyba jejich, ale vaše.
Nemá smysl rozebírat vaše fantasmagorie, ale alespoň ozvat jsem se ještě musel.

Průměrný počet slepic: 3.3 (36 hlasů)

fuj

Průměrný počet slepic: 3.4 (22 hlasů)

do ohrožené skupiny (nesmím se nakazit infekční nemocí (vakcínou)). Naštěstí neučím a nejsem u kasy, ale mám 30 let houmofis, čímž text v lékařské zprávě pozbývá dramatičnosti. Myslíte, že se mi chce do lidlu pro žrádlo? Ale chodím tam, přece tam nepošlu babu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)

Sviští to ve virovišti
smrká se a kýchá
herci jako myši piští
vlekař tiše vzdychá.

Proč nemůžem prostě
jako před pár měsíci
na Karlově mostě
dělat lidskou směsici?

Dredař by tam nezavítal
schovává se za bukem
ten dýchá jen za kapitál,
šlukuje šluk za šlukem.

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)

Proč nenakupujete online? Nebo někoho mladýho nezaplatíte, ať vám nakoupí a dá to přede dveře?

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

ani příjezd k domu. Ven musím stejně, stavba je reálná.

Průměrný počet slepic: 3.6 (10 hlasů)

a přes terén a stromy na ni nevidím. Jsem zvyklý. Popelnice tam je taky, 2 měsíce nevyvezená, placená. Odpadky třídím a vyvážím do popelnic u bytu ve městě. Na takové služby seru, košík přiveze gumový rohlík nebo plesnivý chleba a co já? Zamorduju ho.

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)

... zatím dobrý, Ládiku, mnohem horší to bylo v roce 2005 (jak Nohavica zpíval v té Ladově zimě:
"večer to odhážu
namažu záda
ráno se vzbudím
a zas kurva padá"!
To jsem odhazoval několikrát denně cestu k domu dlouhou 50 m/ širokou 3,5m a plac před barákem 12x8m.
Pamatujete, to bylo úplně na mrtvici, blbíš.
P.S.
a do Tesca?

"...bál zajít do Tesca na nakupy
jak jsou tam na tych
rovných střechách sněhu kupy

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

nejhorší je okecat práci. Virovištěm proběhnu, jenom teď moc nemůžu, bo mám denní limit 1000 kroků a syndrom náhlé smrti.

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)

syndrom jste měl i před tím, ale nevěděl jste o tom! Asi tak bych s tím naložil, jasně, na lítání po kopcích to už asi nebude, ale jednou byste na to stejně přišel sám, tak co!

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

... jo to chápu, ale naložit s tím stejně nějak musíte, né? blbíš

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

ať mi tu nejezdí, bo radlicí narobí takovou paseku, že to spravuju celé jaro.

Průměrný počet slepic: 3 (5 hlasů)

... já zase kokotovi na traktoru s hrablem nabízel 500,- , ale asi za těch 50m se mu to zdálo málo a mně dost, takže asi tak, blbíš

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

možná funguje v okolí 100tisícových měst. Mám Tesco 15 km od domu, ale dovezou mi tak leda chlast a trvanlivé potraviny, kterými se můžu sám zásobit na 1/2 roku. Pečivo, mléčné výrobky, maso - smůla.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Proč nenakupujete online? Nebo někoho mladýho nezaplatíte, ať vám nakoupí a dá to přede dveře?

Průměrný počet slepic: 2.5 (10 hlasů)

prodavaček má covid? Nejohroženější skupina a doposud jsem nezažil jedinou, která by ho dostala... Divné, že?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by weissbach (neověřeno)

Trvalý odkaz

U kas plastové štíty.

Zatím bez slepic

Ony nesedí v kukaních, ale mají před sebou štít. Paralelně, za jejich nechráněnými zády, stojí zákazníci k vedlejší kase.
Zřejmě bdou mít superroušky, nebo je to všechno jinak.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Jakým způsobem jsou ukládány do zapomnění návrhy skutečné opozice?
Co dělají hlídací psi demokracie?

Četl jste nějaký ucelený návrh opozice, kromě totální negace?

Ať udělá Babiš, co udělá je to špatně.

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

A nestačilo by Petřepavle prostě jen vystoupit u pultíku? Okamura vystoupí, řekne překvapeným poslancům nový návrh a nechá Babiše, aby se s tím nějak vyrovnal. Okamurovi může být jedno, jestli opatření vstoupí v platnost. Ale může si ten návrh dát na stránky, může o něm začít mluvit s veřejností, může tím krásně a jednoznačně deklarovat, že není hloupý chřipečkář, ale chytrý chyřipečkář, který uvedl v soulad požadavky ochrany ohrožených a ochrany ekonomiky. Může to nosit do televizních debat, může to do zblbnutí vyprávět novinářům. A nemusí to být Okamura, může to být mladý Klaus. Ba dokonce to může být Bartoš nebo domina od TOPky. Ta má do televize přímou vstupenku. Ba dokonce i Babiš si to může vzít jako svoje téma a obnovit svou pošramocenou pověst.
Hlavním přínosem pro Okamuru není, jestli toto opatření zavedou, ale zbaví se mého (a nejen mého) nařčení, že je chřipečkář, který chce národ nechat vyvraždit ve jménu zisku robotáren. To platí i pro Vás Petřepavle. Pokud podpoříte alespoň verbálně tento návrh, zbavíte se mého podezření, že jste stále tím stejným chřipečkářem, který v covid nevěří, který si myslí, že v nemocnicích nikdo na covid neumírá, že je všechno jen habaďůra a podobně...
Jak jsem psal... tohle mohlo Okamura prosazovat už od září a vy ostatní chřipečkáři taky. Akorát jste na to neměli čas, protože v září jstre si ještě mysleli, že žádný covid neexistuje a že všichni jen strašíme.

Průměrný počet slepic: 3.7 (22 hlasů)

Vidlák samozřejmě

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

Popravdě, zase budu sjet : ona mi nepromine nikdy nic :-)

Vidláku, kdy jste neposledy slyšel Okamuru, Klause, Volného...? Neslyšel, nečetl, v tom je problém. Zaseklý volyč KDU je přece nebude poslouchat, že, ehmmm? Ale dělat vnitropolitické (ne zdravotnické, ne mezinárodně politické) závěry si myslí že umí. Politiku a propagnadu děláte, nic jiného.
Mě je jedno kdo zachrání český národ od zaneseného viru, od zanesené nesoběstačnosti, od zanesené závislosti, od zaneseného válečného řinčení, od zaneseného ničení mladé populace, od zanesené nenávisti ke starým lidem, od zanesené závislosti na zábavě, na drogách, na technice...zbytečné vyjmenovávat. Hlavně když pomůže. Babiš a jeho vláda ani KDU(+ODS) to určitě nejsou a ani nebudou.
Nechme to být, já nesdílím váš světonázor, vaše politickonáboženské preference, vaše uvažování, vy mé. Ono stejně naše hádání nikoho "zodpovědného" nezajímá, vláda si hraje svou hru a přihřívá svou polívčičku.
Ale co, snad bude někdy líp?

P.S. Prosím nelžete alespoň sám sobě : nikdy jsem netvrdil co tvrdíte a pořád opakujete že tvrdím já (hezká slovní hříčka, což?), cituji vás : "....zbavíte se mého podezření, že jste stále tím stejným chřipečkářem, který v covid nevěří, který si myslí, že v nemocnicích nikdo na covid neumírá...".

Průměrný počet slepic: 4 (21 hlas)

Vy jste ale fakt neuvěřitelný, Někdo tady výš už napsal, proč se třeba Okamura ( nemusí nezbytně on ) nepostaví k pultíku a nenanese takový, nebo jiný, návrh. Naši skvělí hlídači demokracie už by to, věřím, rozmázli, protože nevidím ani jednoho hlídacího psa, který by tu demokracii tady u nás hlídal v Babišův prospěch. Ale nikde jsem něco podobného nezaznamenal. Pořád jen - vládo vysvětli, poskytni přesná data, tohle je špatně ... , ale nikde na Seznamu nebo Respektu nebo jiné žumpě jsem nečetl dopodrobna rozpracovaný antikovidí plán z pera někoho z debilbloku.
BTW, docela bych chtěl vidět, jak příznivci Pirátů nastupují nadšeně na pracovní místa těch ochráněných, která ba nešla obhospodařit houmofisem. Už to vidím v živých barvách - ty mlaďochy se školami z pracáku u regálů v Tescu rovnající zboží nebo osm hodin u pokladny, hákující na lince ve škodovce nebo jiném přidruženém automotivu, za volantem tramvaje ... z jedné strany groteska, z druhé děs. Tedy čest výjimkám, které pracují už dneska, protože je tak vychovali.

Průměrný počet slepic: 3.7 (22 hlasů)

In reply to by Xixao (neověřeno)

Trvalý odkaz

nemůže zaznamenat.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

a můžete mi tedy, mně nevědomému, nějakou tu ucelenou myšlenku naší skvělé opozice, linknout ???
A nemyslím tím něco jako - těm je třeba přidat, těm je nutno pomoci, na ty jste zapomněli, tady je třeba to dělat jinak ( ale jak ??? ). A s následným uznáním potřeby se kvůli tomu všemu více zadlužit ( a ne jekotem o rozpočtové (ne)odpovědnosti ).
Díky.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

In reply to by Xixao (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale v parlamentu takovou opozici (až na výjimky jednotlivců) nenajdete. Voliče zajímá především ta slibotechna. Skuteční politici s myšlenkou obvykle zvoleni nejsou a pokud ano, jsou zavedenými metodami vyobcováni. Navrhujte, co s tím uděláme...

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

až teď jsem se dostal k přečtení reakcí. Souhlasím s vaším názorem a vaší reakcí, moje reakce je skoro na konci diskuze 21:31

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Že si volič nevšimne, co který politik navrhuje je právě chyba TOHO POLITIKA, ne voliče. On je tu pro voliče, ne naopak. A i kdyby se chtěl JEN ZALÍBIT, stejně se musí umět prodat a zviditelnit, před svým elektorátem.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

In reply to by Hlas_z_Vysočiny (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hledám, musím hledat, informace v médiích, a ta jak je známo dávají přednost jen určitým spřízněným osobám (nechci lhát, tak nepíši osobnostem) , a jiné nepozvou a necitují nikdy.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

In reply to by Hlas_z_Vysočiny (neověřeno)

Trvalý odkaz

Podle mě by to mělo být umění prosazovaného (v praxi, z praxe vycházejícího a praxí reflektovaného).
Což vyžaduje buď diktaturu (tak či onak kvalitní)...anebo souhlas(tak či onak kvalitní). Zákonný rámec je vítán, když už tedy morálka apod., klesá pod úrovně některých zvířat.
Voličovy požadavky jsou z těchto úhlů pohledu dosti často defektní, často chce jen tu svou diktaturu, bez ohledu na její kvalitu...anebo svou kvalitu souhlasu, povětšinu jde o poslušnost mafijní povahy. Má takový volič náramnou radost, když je takováto jeho poptávka uspokojena i nabídkou, zejména pokud si v tomto rozumí s mnoha obdobně uvažujícími voliči.
Jaká pak tedy " politika" , původně to správa polis (předpokládalo se že aspoň rozumná, když už ne moudrá) ? V podstatě jen hašteření se a umlčování.

Vy snad máte pocit, že strádáme nedostatkem takovýchto zviditelňování se ?
No, já zas někdy přemýšlím o tom, zda náhodou ta politika není jen o zviditelňování se, o herectví.
Schopenhauer pak tvrdí toto :
"Kdo prostřednictvím často opakovaného vyprávění nějaké původně jím vylhané události dojde nakonec k tomu, že jí sám věří, je v tomto jednom bodě vlastně již pomatený. Od pomatence se lze nadít vtipných nápadů, jednotlivých chytrých myšlenek, dokonce správných soudů, ale jeho svěděctví o minulých událostech nelze přikládat žádnou platnost....Má vlastní dlouholetá zkušenost mě přivedla k domněnce, že k šílenství dochází poměrně nejčastěji u herců. Jak také tito lidé zneužívají svou paměť ! Denně se učí novou roli nebo osvěžují starou : tyto role jsou však zcela bez souvislostí, dokonce ve vzájemném rozporu a kontrastu, a každý večer se herec snaží zcela zapomenout sám na sebe, aby se stal někým úplně jiným. Právě tím si razí cestu k šílenství..."
(Schopenhauer : O šílenství)

Pozor !
I disidenti mohou být šílenými. Není žádné záruky, že pouze to, že někdo nezastává názor obecně sdílený či neprojevuje se v souladu s takovýmto sdílením, že by nemohl být šíleným.
Tedy že například není jen hercem.

Někdo nakonec rozhodnout musí. To je jisté.
Nezávidím těm, kteří v politice rozhodují, snad jedině těm s hroší kůží a s kachními žaludky, ti jsou v pohodě. Ale opravdu vzdělaným lidem, s rozhledem, s vysoce mravnou osobností, lidem spravedlnosti ....takové musí nutně toto prostředí buď zničit nebo vyhnat. Čest těm, kteří vydrží !

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Je to hodně dobrý nápad, a proto nebude realizován.

Opakujte po mě, cílem epidemie není ji překonat, nýbrž ji co nejdéle prodlužovat, aby si na již trvalá opatření lid zvykl.

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

že se učiní toto opatření a vše otvíráme ? Pak určitě souhlas.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)