Nebezpečí jednoho volebního obvodu

Autor

Neuplynul ani jeden den od přelomového rozhodnutí ústavního soudu o tom, že patery předchozí volby byly vlastně neústavní, protože se při nich mandáty přepočítávaly v rozporu s ústavou -  Což nám řekl předseda Ústavního soudu Rychetský, který tento zrušený zákon tenkrát obhajoval před sněmovnou a velmi pěkně vysvětloval, proč je to lepší než předchozí pravidla, a předvčerejší jásot a včerejší nadšení postupně vystřídalo stále větší zděšení především naší mediální fronty. 

Ještě včera se všichni opájeli Babišovým emotivním projevem a jeho dávní novinářští okopávači kotníků psali komentáře ve kterých pro něj neměli dost pohrdání. Druhý den ráno přišli redakotři do práce, pustili počítače a přečetli si názory blogerů a různých analytiků, kteří se psaním neživí a tak nemají tendenci oblbovat ani čtenáře ani sami sebe... a zjistili, že to nebude tak veselé, ba naopak, že jejich političtí oblíbenci z toho možná vůbec nebudou těžit, ba dokonce možná vůbec v politice brzy nebudou. 

Od včerejšího rána probleskovaly zprávy (díky Immanueli Kante) o drbech z chodeb poslanecké sněmovny a než novnáři stihli vydat články všech možných politologických moudrých hlav, začalo to vypadat jako Babišovo vítězství. 

Donedávna výhradně komunistické téma, že by se do poslanecké sněmovny mělo volit jedním velkým volebním obvodem napříč republikou najednou vystrčilo růžky a do večera už o této možnosti slyšel celý národ a mnoha voličům se tato myšlenka zalíbila. Zvolíme si napříč republikou lidi, které známe... 

I Babišovi se to líbí. Jednoduše proto, že voliči stejně všichni volí jen jeho a když si na bilbórd dá jakéhokoliv trochu známějšího ksichta, tak to prostě nemůže nevyjít. Podobně je na to ODSka, protože i když ej Fiala blb, pořád ještě mají poměrně dost politiků, kteří jsou známí napříč republikou a měli by to celkem v kapse. Zároveň jak Babiš tak ODS by asi neměli úplně problém seřadit dvě stovky kandidátů za sebou. 

Všude jinde už to problém je, protože ambice jsou velké a lídr kandidátky ale může v tomto případě být jen jeden. Klíč k uspořádání je poněkud jiný než po volebních krajích a na lecjakého ambiciózního hajzla by se nedostala dost vysoká pozice. V tomto to má fakt nejjednoduší Babiš, protože ten každému určí jeho místo a bude to. ODS si s tím asi poradí, ale dovedete si představit ten rachot u Pirátů? Tolik mladých a ambiciózních z tolika regionů a ono bude nutné je seřadit podle mediální známosti ne v jednom regionu, ale pro celou republiku.... chudák Bartoš.

A co teprve strany, které jsou silné jen v některých regionech... Pokud KDU posbírá díky hlasům z Moravy 6% , kolik posbírá, když se toto číslo rozředí dohromady s českými neznabohy? Jak dopadne TOPka, která v Praze udělá 30%,a le jinde taktak přeleze hranici pro vstup do sněmovny? 

Která strana si může dovolit pí árko pro dvě stovky lidí? Babiš. Která strana si může dovolt masívní kampaň pomocí bilbórdů, titulků v novinách a podobně? Babiš. Která strana má mediální impérium, které bude vhodně informovat a představovat kandidáty, aby to nebyla kampaň? Babiš.  Kdo si může dovolit "koupit" známé osobnosti napříč obory a dát jim místo na kandidátce a nepotýkat se s odporem zavedených politických kmotrů? Babiš. 

Aby bylo jasno - já moc pro ten celorepublikový volební obvod nejsem, protože to v praxi bude znamenat plnou sněmovnu pražáků. Ještě více to posílí odtrženost elit a byrokratů od lidí dole a ještě více se na republiku bude nazírat pražskýma očima. Osobně bych dal přednost jinému řešení. 

Ale dovedu si představit, jak právě tohle Babiš používá jako velmi efektivní strašidlo na všechny pidistrany. Zároveň už se předseda sněmovny Vondráček nechal slyšet, že budou rozhodovat rychle, ale žádné zrychlené řízení. Pěkně všechny tři čtení. Tu a tam nějaká bezvýznamná obstrukcička a ejhle, zákon se upeče na poslední možnou chvíli. Až už budou všichni zralí schválit cokoliv, protože jen Babiš si může dovolit kampaň postihující všechny možnosti. 

Včera Rychetskému tleskali, zítra ho budou nenávidět. Protože uvidí vysmátého Babiše, kterak respektuje vůli ústavního soudu, dělá si kampaň postihující všechny možnosti, zákon se pěkně čte a čte a bude to ještě trvat a souběžně se dělají v podstatě dvě verze a nikdo neví, jaká nakonec vyhraje. A volby za rohem. 

Vlk včera dával k dobrému informaci, že ODS a ANO spolu měly připravenou akcičku předčasných voleb, které měla odstartovat krize příští týden, až komunardi neschválí prodloužení nouzového stavu. Vlk tvrdil, že ústavní soud svým nálezem tuto snahu torpédoval. Ale nevím proč by to měl být problém. Naopak... Jen ať komunisti ještě zhorší krizi. Babiš je z obliga. On prodloužení nouzového stavu potřebuje, k Rychetskému už řekl všechno co měl národ slyšet. 

Vlastně sledujeme Vítězný únor 2. Pár politiků si myslelo, že zatlačí na pilu a nenáviděný protivník se bude muset odporoučet. A zdá se, že i tentokrát to dopadne naopak. Oligarcha vypadal covidem docela ubitě. Teď má možnost si prostor vykolíkovat podstatně lépe a ještě to bude vypadat, že to dělá v zájmu lidu. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (81 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Piráti nabírají členy. Mají na to kampaň.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

a blboni žerou...
Naštěstí už není doba devadesátek, kdy se dala škvára narýžovat docela snadno a policajti s celníky nebyli problém. Dnes už se rýžuje o poznání hůř a soudruzi Bukanýři dopadnou stejně, jako veverky a Burákovi zelenáči poté, co sehrají parlamentní burlesku v pozici ODS - B týmu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

Nemusej rejžovat, ale pořád ještě škodit.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Tam jsou zdroje neomezené. Chtělo by to přijmout zákon FARA jako mají v USA, Izraeli, v Rusku a v Maďarsku. Většinu by na to v parlamentu měli, jde jen o vůli to mít uzákoněné.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

budou letos slavit 100 let vzniku. Kdo z vás to má?

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Budou slavit i v Číně.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

KSČM je ale přece zcela nová demokratická strana, která nemá se zlou totalitní KSČ nic společného. Tak jaképak stoleté výročí a oslavy ? P.S : hádejte která strana je skutečně dnes u nás nejstarší s nepřerušenou kontinuitou ?

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

černoprdelníci. Ti se umějí spřáhnout s každou sviní, jen když se dostanou ke korytu. Je sice pravda, že semo tamo měnili nadpisy, anebo vývěsní štíty, ale veksl a touhu po mamonu mají ve stranických genech pevně zarostlé. Vždyť za tímto účelem vlastně katolická církev vznikla.

Průměrný počet slepic: 4.9 (29 hlasů)

ČSSD - 1878. Lidovci - 1919 (za císaře pána byla katolická církev se státem hodně prorostlá a politickou stranu nepotřebovala.)

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

KSČ. Pokud byste bral období od února 48 do hadráku jako kontinuální, což já určitě ne, pak byste měl pravdu.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

souhlas, máte bod. Jen by mě zajímalo proč to takhle neudělali i s Lidovci.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

1/ museli nějak mapovat věřící masu
2/ ideologické rozdíly, které skvěle vystihl můj kámoš (už je na pravdě boží), člen KSČ. Ten pravil na žranici panu faráři, že začne chodit do kostela na hrubou (nedělní mše), až tento zavede po kázání diskuzi.
3/ můj příspěvek v 7:15

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Hrubá bývala druhá nedělní mše, aspoň u nás. Ranní v osm, hrubá v o půl jedenácté - asi aby se dostalo na všechy farníky. Po hrubé šli chlapi do hospody.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

před kterou si volič sociálně demokratického myšlení odplivne a zakladatelé se obracejí v hrobě. Už je potřeba, aby bafuňáři padli všici a vstali noví bojovníci.

Zatím bez slepic

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Obávám se, že až budu mít 100...tak nebude vpravdě co slavit.

Zatím nic moc bilance. Nedokázali ani v časech , kdy na to mají prostředky (např .plat poslankyň a poslanců je docela dobrý na zasmání) i svobodu (kdoví, zda by komouši za socíku nerozprášili nějakou komunistickou komunitu již v samém zárodku) , nedokázali nikde a nikdy vybudovat a provozovat společenství, byť třeba i jen o počtu malém , např. několik desítek osob, které by žilo po komunisticku. To znamená : a) sdíleli by majetek společně, zejména výrobní prostředky; b) práce by jim byla potřebou, ne nutností; c) o výsledky své práce by se dělili spravedlivě a na základě rovnosti ; d) jednotlivci by se v tomto společenství vyvíjeli svobodně tak, že svobodné by bylo celé společenství; e) k tomuto by měli dospět cestou revoluce pod vedením proletariátu...nebo aspoň cílevědomým bojem se svými manželkami či milenci.

V této souvislosti bych uvedl některé Marxovy myšlenky. Pro některé budou možná překvapivé. Marx snad chtěl řídit společnost jako firmu ?

"...Vezmeme-li výraz „výtěžek práce“ především ve smyslu produktu práce, pak se sdružený výtěžek práce rovná celkovému společenskému produktu.
Od toho je třeba odečíst:
Za prvé: úhradu za spotřebované výrobní prostředky.
Za druhé: další část na rozšíření výroby.
Za třetí: rezervní nebo pojistný fond pro případ nehod, živelních pohrom atd.
Tyto srážky z „nezkráceného výtěžku práce“ jsou ekonomicky nutné a jejich výše se stanoví podle daných prostředků a sil, zčásti počtem pravděpodobnosti, ale nelze je vůbec vykalkulovat na základě spravedlnosti./ale lze počítat s dalším zadlužováním se, poznámka E. CH.. otázkou je, zda je to spravedlivé/
Zbývá druhá část celkového produktu, jež má sloužit jako spotřební prostředky.
Dříve než se rozdělí mezi jednotlivce, sráží se z ní opět:
Za prvé: všeobecné správní výlohy, které nepatří přímo k výrobě:
Tato část se hned velmi podstatně omezí ve srovnání s dnešní společností a bude se zmenšovat tou měrou, jak se bude vyvíjet nová společnost.
Za druhé: to, co je určeno k uspokojování společných potřeb, jako školy, zdravotnická zařízení atd.
Tato část hned značně vzroste ve srovnání s dnešní společností a bude se zvětšovat tou měrou, jak se bude vyvíjet nová společnost.
Za třetí: fondy pro osoby neschopné práce atd., zkrátka všechno, co dnes patří k takzvané oficiální chudinské péči.
Teprve teď se dostáváme k „rozdělování“, kterému program pod vlivem Lassallovým tak tupě věnuje všechnu pozornost, totiž k té části spotřebních prostředků, která se rozděluje mezi jednotlivé sdružené výrobce.
„Nezkrácený výtěžek práce“ se nám už pod rukou změnil ve zkrácený, ačkoli to, oč je výrobce zkrácen jako soukromník, vrací se mu přímo nebo nepřímo jako členu společnosti.
Tak jako zmizela fráze o „nezkráceném výtěžku práce“, mizí i fráze o „výtěžku práce“ vůbec...."

No a Carlosovi by možná imponovala tato slova Marxova :

„...Svobodný stát — co to je?
Není vůbec cílem dělníků, kteří se zbavili omezeného poddanského rozumu, aby „osvobozovali“ stát. V Německé říši je „stát“ málem tak „svobodný“ jako v Rusku. Svoboda záleží v tom, proměnit stát z orgánu nadřazeného společnosti v orgán jí veskrze podřízený, a i dnes jsou státní formy svobodnější nebo méně svobodné podle toho, nakolik omezují „svobodu státu“….“

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

In reply to by Eda Chřipečkář (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale to platilo pro "sociální" stát, v kapitalistických státech od této koncepce odešli v 70 sátých letech. V dnešním kapitalismu 19 století, který se u nás zavedl, platí již úplne jiná pravidle !!

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Eda Chřipečkář (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zkuste se zabývat čímkoliv, kde se ruce dotýkají existujících předmětů.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Nevím, je to dobře, špatně ? Stranám by se to líbit mohlo. Nemusely by se hádat s často "divnejma" oblastma, co je ovládají malé místní mafijky,

Víc by se akcentovala, asi, taková ta opravdová "ideoloická" politika. Víc, než místní "osobnosti", vyrostlé z krajských a městských rukarukumyje. Nejsem zastánce názoru, že politik se má prokousat od komunálu. Komunál není o myšlenkách, ten je o řízení celku. Možná přípravka do vlády, ale proč do parlamentu.

Volím-li pravici, chci volit echt pravičáka, ne "úspěšného" starostu, který zbastlil koalici s kýmkoli, vybudoval silnici a park a zná se s kdekým na kraji.

Průměrný počet slepic: 3.9 (22 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dokonalý kandidát pro výkon politiky by byl takový, který je obeznámen s každou lokalitou, každým regionem stejně dobře. Stejně mocně chce pak prosazovat zájem každé z takovýchto lokalit, které dohromady tvoří celek.
Což je nemožné.
Pak tady máme Carlosovu figurku - echt pravičáka, který ví všecko o celku. Je dokonale obeznámen s celkem (tak trochu zapomene na to, že celek bez svých částí je ničím, ale co už...), lokality pro něj nejsou důležité. Mocně bude prosazovat zájem takovéhoto celku (jeden celek, jedna politika...jeden vůdce).
Což je možné, ba i běžné....tvářit se tak a řečnit tak - rovina retoriky totiž snese vše , stejně jako papír (monitor)..

No a pak může také existovat politika , která nějakým způsobem parametrizuje protiklady celku bez částí a části bez celku , a také celku složeného z nesmírného množství částí. A zájmy z této dialektiky ducha a hmoty vycházejících. Protože o to jde - jak sladit protiklady různých zájmů.
Tyran Kleisthenes to řešil echt sociálním (socialistickým ?! ) inženýrstvím, jak bychom řekli dnes. Vpravdě ale prostě. Aby oslabil parciální zájmy lokalit , ale přitom i posílil smysl pro celek, vytvořil " volební obvody" , jak bychom je nazvali asi dnes, tak, že se každý jeden skládal z lokalit geograficky , a tak do velké míry i způsobem svého života, různé. Ale ne až tak různé , aby se rozplynula tato různost v nicotě, i různost byla parametrizována.. Tedy jedna část přímořská, jedna vnitrozemní, jedna horská, podhorská. Vlastně tak PŘINUTIL rybáře aby se vcítili do života hrnčířů a hrnčíře do života pastevců a pastevce do života rybářů a rybáře do života....atd. Samozřejmě idealizuji, ale zhruba tak tomu bylo.
Prý to dělal kvůli tomu, aby se podařilo narovnat socialní rozdíly, ovšem zlé jazyky praví, že prostě pouze chtěl potlačit moc konkurenčních mafií .
Jedním důsledků této a dalších jeho reforem byl vznik demokracie.
Ta totiž je samozřejmě o právech jednotlivce či nějakého dílčího celku....avšak také i o práci pro vyšší celek, pokud tedy ten si takovouto práci zaslouží (někdy je naopak třeba vyšší celek oslabit a např. jeho vůdce popravit, raději včas - než později). A o právech částí na celek a celku na části.
Z částí pracovat pro jedno , pracující pro části.

Dnes se tvrdí, že je něco takového nemožné, že je celek moc velký a části že jsou daleko a jsou moc různé.
Stejný hlas ale dokáže naživo hovořit s někým , kdo je vzdálen tisíce km a motorovým povozem přivézt takřka cokoliv za několik hodin z Pirea do Soluně.

Paradoxně zřejmě centristický stát režimu byrokratického kapitalismu sovětského typu zahynul i na to, že zájmy parciální (sektorové, kulturně -socialní, materiálně individuální, utopisticky nerealné - snové ....) převážily nad zájmem celku, rozbily ho. Na aja, kvalita celku celkem :-D stála za pendrek.
To je ale určitě jiný příběh, ten se už nás netýká, viďte ?

Průměrný počet slepic: 3.4 (18 hlasů)

o tom, že chci, any člověšk, kterýho volím, prosazoval nízký daně, malej stát, osobní svobodu. Je to parlament, co schvaluje zákony, ne exekutiva. Nepotřebuju všeho schopnýho pragmatika-manažera, kterej se domluví s ostatníma na kraji či ve městě, a postaví čističku.

Ano, není-li to mafián, potřebuju ho. Ve vládě, nebo na tý radnici. Ale ne v parlamentu.

Průměrný počet slepic: 2.6 (19 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Asi si neuvědomujete, že jste plný protikladů.

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

zas pro některý "pravičáky" je normální boj za osobní nesvobodu.

Průměrný počet slepic: 2.1 (10 hlasů)

Mají to takhle napsané v programu nebo musí čekat, až jim to vysvětlíte?

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Jako takřka vše ve vesmíru....vše je peras apeiron.

Několikrát jste prohlašoval, že rolujete.
Moč ale udržíte, ne ?

Já se toho rolování držím, pouze reaguji když je reagováno. Reagovat - od slova reagan.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

Teprve když si člověk začne číst vaše texty, tak mu dochází, jak moc jsou Moravec s Kalouskem vlastně normální.

Pište dál vše, co vás napadá a hlavně se necenzorujte.

Nebudu to samozřejmě číst všechno, ale namátkově se na něco podívám.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

Teprve když si člověk začne číst vaše texty, tak mu dochází, jak moc jsou Moravec s Kalouskem vlastně normální.

Pište dál vše, co vás napadá a hlavně se necenzorujte.

Nebudu to samozřejmě číst všechno, ale namátkově se na něco podívám.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

z devadesátek máme možnost zažívat již nyní. Kam se člověk podívá, vše rozkradeno. Co nešlo ukrást, je zničeno.
Než se debilně zeptáte, která instituce, řeknu policajti a hygienická služba.

Průměrný počet slepic: 4.4 (22 hlasů)

byly zdaleka nejsvobodnější, od tý doby je jen hůř a hůř. A není to jen vstupem do EU.

Průměrný počet slepic: 1.6 (9 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo, to se to hodovalo, když bylo z čeho. Proto také ta svoboda - i v tom, že co jednou zaberu, na to mi nikdo nesáhne.

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

okraden zcela bez možnosti se jakkoli zlodějům bránit. Byl jsem oholen jak o fyzický majetek, tak i o vydělané prachy prostým nezaplacením faktur. A poliši a celníci se jen usmívali a ukláněli.
A já z ukradeného platil daně a pokuty.
Belle epoque...! nebo jak se to píše.
Báječná léta, ale ne pro normální lopaty.

Průměrný počet slepic: 4.9 (22 hlasů)

Nejprve se dluhy vůbec nedařilo vymoci...aby následovala exekuční mafie.
Mám obdobné zkušenosti.

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

….. byly časy divoké a my velmi nezodpovědní. "My" jsme já a mnozí jiní, "přihlas se kdo můžeš" (a chceš a troufneš si).
Ale teď se stárnoucími koleny na ty eskapády (osobní i pracovní) rád vzpomínám.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

chlast, sex - poznana nutnost (svoboda) - jo 90ky :)
Targus tehda podnikal a ted to dohani :)

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

a že vy echt pravičáci vždy zapomínáte taky na tu osobní zodpovědnost a smysl pro povinnost.

Zatím bez slepic

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

je to vždycky echt čur..., éééé..., chu...., tak to taky ne-ééé..., tedy echt pánské přirození ve ztopořeném stavu. Teď je to spisovně, pane zemědělče.
:-)
Tedy abych byl konkrétní, je to totální debil s mozkem propláchnutým politickým školením, s jediným rozdílem v lokalitě, kde se mu proplachu dostalo.
Já nechci, aby mi šéfoval 3,14-čus s mozkovnou hezky vypatlanou ideologickými poučkami. Nemám zájem o to, aby se bouraly elektrárny a zakazovala se průmyslová výroba ve jménu čehosi, co nás posunuje zpátky na stromy. A to z toho důvodu, že tu skoro žádné stromy už nejsou a brzy vůbec žádné nebudou.
A rozumím tomu, že mě mne vůbec nechápete. Černé brýle na nose, to je to nejhorš, co může člověka potkat.
Ovšem nic si z toho nedělejte, mám takové vylízance i ve své rodině. Prostě někdo je teplej, někdo je vymatlanej a myslí si, že život se ubírá jedině správným směrem pouze podle ideologických pouček a příruček.

Průměrný počet slepic: 4.5 (30 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

chytrou a neomezující ideologii.
Fakt ne.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Ideologie jsou na to, aby hlupáci nemuseli přemýšlet nad každou věcí zvlášť.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

to je? A která není?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

To, co je psáno ve sbírkách zákonů...anebo to, co se děje ve skutečnosti ?
Má právní moc smlouva, která je prosazena s cílem ji nedodržet ? Má mít nějakou právní moc poslanecký mandát, který je získán díky zapsání kandidáta na listinu nějaké politické strany, účastné ve volbách, avšak poslanec posléze , za doby " platnosti" tohoto mandátu z této politické strany odejde a utvoří jí konkurenční politickou platformu ? Platí zákony, prosazené i při pomoci takovýchto poslaneckých mandátů ?
To mě zajímá daleko více, než nějaké počítání hlasů při hlasováních o nějakých seznamech nějakých mafií.....včetně folkloru kroužkování a pod.

Průměrný počet slepic: 3.3 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Volit organizovanou mafii je diagnóza. Za prvé. Máte strach volit svoje potřeby. Za druhé máte strach aby se volily potřeby. Už máte dvě možnosti, jen imbecil je nerozezná.

Průměrný počet slepic: 3.6 (23 hlasů)

In reply to by Sasin (neověřeno)

Trvalý odkaz

velkou a malou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ale nejdřív ještě úřednická vláda. Mezitím virus z Londýna.

Průměrný počet slepic: 4.7 (31 hlas)
Trvalý odkaz

S kým se dáš, hamáčku, do kupy
zas budeš loutka jak od Skupy
nožičky ručičky na provázku,
budeš mít gáži za docházku.
Červený svetr vrať do sekáče
loutka, ta daleko nedoskáče
pochodíš v postroji Aspenu
bys vybral zatáčku klopenú.
Tak vrať ten svetříček,
jistí tě petříček.

Průměrný počet slepic: 4.7 (44 hlasů)

vrcholné formě.
Ládiku, tebe je na Kydy fakt škoda. Teď jen najít takového Jánošíka, který by měl koule tvé veršovánky tisknout na papír a kolportovat mezi lid obecný.

Průměrný počet slepic: 4.7 (21 hlas)

s kým...
kdo tě zas nakope do dupy
tváříš se pořád jak bonviván
a máš ji červenou jak pavián
...

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Surovčík přiběhne k Jurovu Jánošíkovi hore do hory a volá:
"Jurko, zle je...!"
"Čo sa robí?" ptá se šéf zbojníků.
"Panduri idů...!"
Jurko sa zamyslí: "A kolko ich je?"
"Dvaja" upřesní Surovčík.
"Utekajme", zvolá Jurko.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Paroubek Rycheckkého taky nešetří.
http://vasevec.parlamentnilisty.cz/domaci-politika/ostudne-rozhodnuti-p…
Radí nechat prověřit Rycheckého komunikaci tajnými službami.

Rada dobrá, ale u nás čučkaři mají na starosti školní osnovy a hlídání kufrů s ricinem....

Průměrný počet slepic: 4.9 (27 hlasů)