Jiřík z Poděbrad a Matyáš Korvín

Autor

Krátký symposijní úvodník: 

Přátelé. Dneškem přichází chvíle, kdy se zcela vážně můžete hlásit na naše vidlácké symposium. V liště popd hlavičkou je ode dneška záložka, kde budu zveřejňovat přihlášené účastníky. Samozřejmě jen podle nicku a bez adresy. U každého jména bude uveden okres kde bydlí, abyste když tak mohli přemýšlet o tom, kdo s kým by se třeba svezl. Kontakty budu zatím navzájem zprostředkovávat já a to mailem. 

Do seznamu vás budu zapisovat na základě mailu od vás. Stejně tak, pokud změníte názor, budu vás ze seznamu na základě mailu zase vyškrtávat.  Byl bych rád, kdybych vás jen zapisoval a nikoho vyškrtávat nemusel. 

Spočetl jsem předběžné náklady na nápojový lístek a nějaké to pečivo a salát a dospěl jsem k částce, která nepřekročí 200 Kč na osobu. Předem se nebude platit nic. To tedy berte jako maximální částku, kterou u Vidláka vysolíte na dřevo. Stále platí moje nabídka ubytování. 

Pokud by i v půlce dubna nadále platila nějaká vládní omezení, která by nám to zakazovala, sympozium zrušíme nebo mu zkusíme najít podzimní termín. 

Pokud by se na symposium přihlásilo velmi málo lidí, nevadí, místo grilovačky uděláme zabijačku a nikomu z vás výslužku nedám, budete si ji muset ukrást sami. 

Pokud by se na symposium přihlásilo extrémně velké množství lidí, budeme to nadělení řešit. 

 

A teď už dnešní článek: 

Tak se nic nezměnilo. Vláda vyhlásila nouzový stav a to na základě žádosti VŠECH hejtmanů a Hřiba. Na tiskovce si to Babiš hezky užil. Zopakoval svoje stanoviska o nezodpoědné opozici hazardující s lidskými životy a celkem hravě odrážel novinářské dotazy na neústavnost totoho nového nouzového stavu. Po celý víkend kolem toho bylo hodně tanečků, hodně řečiček, hodně příliš brzkých odsudků, tož dneska zkusíme trochu zvolnit tempo a zkusíme si říci, co je vlastně výsledkem celého toho kolotoče. 

Já bych chtěl dneska zdůraznit vlastně jen jednu jedinou věc: 

 Všichni víme, co by se doopravdy stalo, kdyby se dneska ráno rozjely vleky, otevřely bazény a vůbec všechno. Všichni by se tam nahrnuli jak utržení z řetezu a i když je možné z různých známek usuzovat, že epidemie už nemá takovou sílu, nikdo soudný by to neměl riskovat. Babiš udělal to, co by politik dbalý svých preferencí neměl nikdy udělat.  Dal přednost lidským životům před svojí politickou budoucností. Raději se nechal a nechá okopávat opozicí, raději políbil čižmy čtrnácti hejtmanům, než aby riskoval zdravotnickou katastrofu. Až se lidem rozleží v hlavě celá ta víkendová a předvíkendová šaráda, mělo by jim dojít právě tohle. Že ten nenáviděný oligarcha, který nás vede tu do područí Německa, tu do Ruska, tu do USA, tu do EU, který krade, podvádí, hraje si na diktátora, který nejedná a křičí na ministry, tak místo aby opozici usmažil na jejich vlastní hlouposti, místo aby využil jedinečnou šanci, kterou měl, místo aby nechal všechny ostatní ukázat, že jsou ještě blbější než on, tak se raději zapřel a udělal to, co považuje většina epidemiologů a doktorů ze jedinou možnost. 

Od čtvrtka jsem vám psal ty fantastické možnosti, které Babiš měl. Stačilo málo - dostatečně odolný žaludek, dostatek bezohlednosti a nebo alespoň dostatek sebeklamu, že stejně lidi opagtření nedodržují a každý je svého štěstí strůjcem, a Babiš mohl mít opozici na lopatkách. Za cenu nějakých deset, dvacet či třicet tisíc mrtvých. Za cenu, kterou ani nemusel platit on, ale zaplatili by ji důchodci, které už dávno odložili někam do důchodkáren, aby mladým krásným a chytrým nekazili dojem z růžové budoucnosti. 

Popisoval jsem velmi barvitě a řekl bych i velmi přesvědčivě, že to Babiš nemůže prohrát. Že mu jen stačí počkat, zřejmě by ani nebylo těžké to mediálně uhrát, dokonce by to nevadilo těm 30% blbounů nejapných, kteří se nemohou dočkat své sauny a lyžovačky. Babiš měl reálně možnost celou opozici nejen porazit, ale zřejmě ji i úplně marginalizovat. Stačilo málo - jen aby mu nevadilo, že republika přijde o další okresní město a že přijde o nějaké peníze, které stejně zaplatí chudina. 

Hele a ten chlap to neudělal. Mohl, ale neudělal. Měl všechny trumfy v rukou, měl tu nejlepší příležitost ke smeči a nemusel by dělat nic. Jen čekat. A on to neudělal. Místo toho mluvil o tom, že je třeba zachraňovat životy, že v zájmu (zbytečných) důchodců se prostě budou platit miliardy a prostě bude všude zavřeno a bude se to dělat navzdory debilům v parlamentu, navzdory imbecilnímu Vystrčilovi, navzdory užvaněným hejtmanům, navzdory jejich tweetům , navzdory pochybujícím občanům, navzdory chřipečkářům, i navzdory ústavě.  Skoro se mi chce zvolat: "K tomu mu dopomáhej Bůh". 

Ne vážně. Ten chlap měl babu Jagu na lopatě, jen ji šoupnout do pece a on to neudělal. 

Ne mě to udělalo dojem. Tak nějak jsem si vzpomněl, že takhle on celou válku s koronavirem začínal - že se prostě udělá i to, co bylo doposud nemyslitelné, ale prostě v zájmu důchodců s ohrožených lidí se to udělá.  Říká se tomu étos. Možná se to dalo dělat i lépe, možná se to dalo dělat efektivněji (a také nemuselo být tolik chřipečkářů a nemuseli mu všichni od první minuty házet klacky pod nohy), ale ten chlap neuhnul. 

Měl nejlepší příležitost k dokonalé pomstě. Přečtěte si ještě jednou, jaká partie se hrála od čtvrtka. Možná se hrála už dřív. Možná se Babiš přímo chystal všem opozičníkům zatnout tipec. Vypadalo to tak. Vypadalo to, že si ten čtvrtek pěkně nachystal a nechal všechny, aby v přímém přenosu udělali největší pitomost svého života. A oni to udělali. 

A on - místo aby to dodělal, tak se zapřel. Jiřík z Poděbrad právě pustil Matyáše Korvína z obležení. 

Bohužel musím říci, že Korvín se zachová přesně jako jeho středověký jmenovec - půjde a bude škodit ještě víc a ještě radostněji. Půjde a udělá všechno pro to, aby mu to příště vyšlo.  A bohužel musím říci, že Babišovi se jeho velkorysá propustka nevyplatí a zřejmě ty životy nakonec stejně nezachrání. Protože si najdou jiný způsob, jak ho přitlačit. Najdou si jiný způsob jak dělat antibabiše. A až se ho zbaví, pak to teprve bude tóčo. Oni ten včerejšek budou brát jako slabost. 

Nevěříte? Přečtěte si Šafra. Takřka každý z jeho pisálků si napsal komentář o tom, jaký je Babiš zase hajzl. Místo aby byli rádi, že to takhle dopadlo, tak přilévají olej do ohně. Koukněte se na Vystrčila. Ten magor už shání podpisy na ústavní žalobu, protože současný vyhlášený stav je v rozporu s ústavou.  A přidají se další. 

Korvín se právě nechává korunovat českým králem.... Proč? protože Babiš dal přednost lidským životům před politikou. Přitom mu stačilo kývnout na Vystrčilův dopis a oznámit hejtmanům, že předseda senátu má pravdu a nouzový stav být nemůže. 

Jasně, chřipečkáři zase budou kecat o tom, jak nás Babiš potřebuje ovládnout a vůbec jim nedojde, že za rozvolnění hlasovali všichni ti, kteří podle nich nás chtějí dostat do EU a Gatesovi do područí. 

Troufám si tvrdit, že to co já, uvidí více lidí. A dalším se to rozleží v hlavě. A dost možná budou mít ještě další příležitosti to vidět.  Vlastně ani nepochybuju, že Vystrčil u Rychetského uspěje. Pak to uvidíme ještě jednou a možná Babiš ani nebude mít příležitost rozvolnění zabránit. 

Já si to ale pamatovat budu. Na mě to dojem udělalo. Nikomu to nevnucuju. Pro mě za mě si klidně myslete, že Babiš je zemský škůdce. Ale já začínám mít stále více jasno - celá slavná opozice jako jeden muž byla ochotná riskovat další hromadné umírání, jen aby Babišeovi ubrali pár procent preferencí.  Babiš naopak nechtěl toto masové umírání připustit, i když mohl z opozice nadělat sekanou a ze sebe diktátora. Tohle Pánbůh ocení. Tahle karma se mu vrátí. Možná ne hned, ale vrátí. Tohle mu nakonec udělá opravdové příznivce a opravdové přátele. 

On místo aby se zachoval jako správný oligarchický kapitalista, který maximalizuje vlastní zisk, tak šel jednat se slizkým Hřibem, rychlokvašnou Peckovou, namyšleným Kubou, odporným Netolickým, nechal si od nich diktovat podmínky a přitom je měl na lopatě. Celou dobu, co je v politice, tak po něm jdou. Mydlí mu schody kde mohou, dali mu tolik příležitostí je nenávidět.  A on nevyužije skvělé strategické šance a přitom ví, že to stejně nikdo neocení a naopak to použijí proti němu...  

Bohužel to bude jako v řecké tragédii. Hrdina sice mravně zvítězil, ale fyzicky na to doplatí. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.5 (151 hlas)

Komentáře

In reply to by Brtník z brlohu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vidím to stejně jako Alex - by bylo jasné když to uteklo až sem.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

tak to bude stále jako balancování mezi vejci. akdyž lidi s velkou radostí a úlevou začnou dohánět co nesměli..... jejda no ale bude li platit březen za kamna vlezem tak zase.....

Průměrný počet slepic: 3.2 (6 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hodní a charakterní lidé se v politice nevyskytují. De o príncip a tak to je Alexi. Hotové

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by Sasin (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo jo. Proto byl Masaryk taková osobnost.

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hodný a charakterní člověk by nenechal střílet do hladových dělníků.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

Vy vůbec nevíte, jak to bylo, že.

Zkuste se ptát googlu.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

Proto je také stále hodný.

Jen neměl by brečet, když dostane málo milionů k narozeninám.
Z čeho pak má uplácet poslance a spol. ?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

40-70kc? Co sem delal spatne ze jsme nakoupil za 10,5 a v druhem obchode za 11,-?

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

... těch ušetřených 30 Kč zašlete na nějaký "dětský fond", ne však "člověku v plísni" či "felčarům bez hranic" co se o ten koronáč starají a pravděpodobně jej i roznášejí dál ...

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

... těch ušetřených 30 Kč zašlete na nějaký "dětský fond", ne však "člověku v plísni" či "felčarům bez hranic" co se o ten koronáč starají a pravděpodobně jej i roznášejí dál ...

Průměrný počet slepic: 3 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

zda je NS pltný vzhledem k tomu za jakých okolností byl vyhlášen po té co se Babiš schválně nedohodl na legitimní podpoře jeho vyhlášení.

Prolínají zájmy - snaha jevit aktivitu bez ohledu na efektivitu opatření a získávat politické body, snaha o podporu velkých řetězců a korporací obecně se kterými ma Babiš skrze svůj koncern společné zájmy, snaha o pokračování nekontrolovatelných nákupů státu a osobního obohacení, snaha o nplnění zadání velkéhp resetu tak jak je požaduje Brusel a po dosazení Bidenovi administrativi i USA.

Leky se nenasazují dříve než v nemocnnici , to je pozdě, ale zase se čerpá-tuneluje kovidová dotace na pacineta, testování v práci nedořešeno i když je to pravděpodobně aktuálně primární vektor přenosu, vakcína v podstatě není.

A vy si tu pochvalujete jako to Babiš dobře dělá, divné.

https://aeronet.cz/news/proc-musi-v-cr-trvat-nouzovy-stav-chybel-by-tot…

Ano, jedná se proces totální likvidace maloobchodní konkurence, která naprosto v historii nemá obdoby. A tato likvidace jde na ruku někomu, kdo je vítězem Nouzového stavu a vítězem covidové krize. Z nouzového stavu profituje vláda, kdy disponuje nad lidem absolutní mocí, není potřeba vyhlašovat tendry a výběrová řízení. Profituje z něj farmaceutický a vakcinační průmysl. Ale tím hlavním benefitorem jsou nadnárodní korporace razící digitální ekonomiku v rámci Velkého resetu.4

Zatímco kamenné obchody musely být zavřené, na jejich úkor se napakovaly nadnárodní digitální řetězce, v ČR potom především Alza, CZC a Mall, a kromě toho globální firmy jako Amazon, Deichmann s obuví atd.

Pokud si půjdete koupit telefon nebo počítač, tak ano, mnoho lidí už nakupuje jen online, pročtou si recenze nakupujících a zakoupí výrobek na webu. Jenže pro nákup baterií, drobného zboží, prodlužovačky, rozdvojky, nemrznoucí směsi do ostřikovačů, bot, oblečení, nádobí, granulí pro psa a dalších typů položek drtivá většina lidí nepůjde na internet, ale nakoupí to v místním kamenném obchodě. Jenže, lockdowny a nouzové stavy tohle všechno změnily. Lidé se museli naučit nakupovat úplně všechno online, nejen věci, které kupovali párkrát za rok předtím, ale naprosto všechno, s výjimkou tedy potravin a nějaké té drogerie. A všimněte si, k jaké dokonalosti to již dovedla Alza.

Chápete už, komu lockdowny a nouzové stavy vyhovují a kdo usiluje o jejich pokračování? Ano, jsou to nadnárodní digitální řetězce, kterým nouzový stav pomáhá a likviduje otravnou místní kamennou konkurenci v jednotlivých městech, tím se vyčišťuje konkurenční prostor a tyto nadnárodní online řetězce se zbavují místní konkurence. Žádný drobný provozovatel kamenného obchodu nedokáže zabezpečovat distribuce zboží kurýry a nabídnout stejný rozsah online služeb jako velké online řetězce.

Likvidace drobných prodejců a jejich kamenných obchodů má logický důvod. Malý obchodník se nezajímá o totožnost kupujícího a rád přijme od něho hotovost. A to je třeba zlikvidovat. Velké digitální řetězce tak díky vynucování bezhotovostních plateb a předkládání covidových pasů získají mohutné databáze obyvatel, resp. klientů. Každý nadnárodní digitální obchod tak bude vědět osobní citlivé údaje každého nakupujícího. A to v případě nákupu v kamenném obchodě nikdy nehrozilo, pokud jste platili hotově. Takže na otázku, komu vyhovují nouzové stavy v ČR, už máte odpověď. Vyhovují globálním korporacím, které v ČR rozjíždí digitální ekonomiku a zavádění předpokladů pro zavedení bezhotovostní společnosti. To všechno je cílem globalistů a jejich Velkého resetu.

Průměrný počet slepic: 3.3 (23 hlasů)

a zároveň se dobře presentovat v očích těch kterých se to netýka

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Proc-to-vlada-dela-Podn…

Průměrný počet slepic: 3.4 (13 hlasů)

Pse - vy by jste mohl mohl číst na církevních shromážděních pasáže Apokalypsy.

Beránek zlomil čtvrtou pečeť...

Průměrný počet slepic: 3.8 (19 hlasů)

Napište něco o ohni pršícím z nebes, kobylkách a žabách, vylévaných koflících a jezdcích cválajících zpustošenou krajinou. O pláči a skřípění zubů.

Nebo sem kopírujte kousky textů Stephana Kinga.

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

jak je to jinde v Evropě. Myslím si, že naši epidemiologové nebudou doporučovat něco, co jinde nepovažují za nutné.
Pořád jen Babiš, ale rozhoduje vláda na základě doporučení hygieny a ministerstva zdravotnictví !

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

rozhoduje a nese zodpovědnost, premiér pak nese zodpovědnost největsí protože ministry si vybíra a vyhazuje on. To že vám to vadí na věci nic nemění.

Průměrný počet slepic: 3.1 (13 hlasů)

pse, jste si jistý, že odpovídáte na věty Pucka? Nebo vědomě či nevědomě ignorujete jejich význam. Ono to je zřejmě nevědomě a nevíte, na co reagujete, řekl bych. Leccos by to u Vás vysvětlovalo. -usmívající se smajlík

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

protože po přečtení nekolika vašich sofistikovaných elaborátů to považuji za ztrátu času. Spoustu vaty z které leze PR. Jen pro informaci.

Průměrný počet slepic: 2.9 (12 hlasů)

Možná je to pro Vás škoda. -smějící se smajlík

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já jsem to pse odbyl a napsal moc sofistikovaně. Takže možná je to pro Vás škoda, že moje texty považujete za sofistikované, ačkoli naiva za kterou se považuji těžko může být schopen uvažovat až tak sofistikovaně. Vás možná to skutečně sofistikované uvažování až příliš často vede ke konspirativním textům. To víte ty konspirace jsou na mne příliš složité. -smějící se smajlík

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Ano, Pucku, to je bác hamrem na hlavičku. Psal jsem to tu už několikrát, že základní chybou komunikační strategie AB není vysvětlování našich opatření, ale že by měl každý týden v pondělí ráno vydat excelovskou tabulku evropských zemí, kde by bylo, jaká opatření kde platí a při jakých aktuálních číslech. Jednoduše, přehledně, graficky, ve sloupcích jen obecně popis opatření a pak jen vyplňovat křížky a zaškrtávátka. Myslím, že spousta lidí by se s nadáváním uklidnila, když by dohlédla dál než ke svému plotu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

ono v těch velkých obchodech je dost prostoru, aby lidi mohli rozestupy dodržovat a pokud jsem si všimla pečlivě i když možná se skřípěním zubů dodržují, Viz mé dřívější - lékarna a taky jeden ftip z loňského jara, kdy si babky chtěly splknout před místní prodejničkou a starosta je amplionem před celou dědinou jmenovitě seřval.
Jo "me sme me" a tak je to snad jediný způsob. Myslím, že B zná svoje papenheimské.

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

I na rozvolnění,zrušení NS je nutno,to oznámit aspoň týden dopředu,to nejde na poslední chvíli,teď jsme poznali,co to udělá za zmatky.
Ještě by mě zajímalo jak se platí testy kam jdou platbu za testy a pak zjistíme proč ten virus nemůže skončit.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

sleduj cestu peněz

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Paní Gaia.
Jak jsem někde zaznamenal,odběrové místa,ale hlavně laboratoře na výsledky testů vlastí dvě soukromé společnosti a při ceně 1.500 kč za test,jde o slušnou sumičku.Proto se jim do toho nemohla vejít Peková.
Proto by mě zajímalo,kdo zřídil očkovací centra,stát,nebo soukromé společnosti.

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

nedohledával jsem, očistu jména Babišova nechám na pracovnícich Anofertu.

Náš pan premiér vlastní investiční fond,který mu spravuje jisty pán J.Janov.Pan premiér vložil do tohoto fondu 5 miliard korun,takzvaně na rozjezd😉 Tenhle ten super fond,jenž má za ůkol investovat a vydělávat penízky pro našeho pana premiéra.No a tenhle fond pod správou pana Janova koupil společnost Future Live.
Na tom není nic špatného řeknete si.Jenže ona společnost Future live vlastní společnost Vidia diagnostic.Společnost Vidia Diagnostic vlastní 18 odběrových,testovacích míst v ČR. Což pořád není tak strašný problém 18 z celkových asi 300 odběrových míst.Jenže.Ředitelem Vidia Diagnostic je Marcel Toporčák.A vážený pan Toporčák vlastní společnost Medicon a tá má pod sebou těch zbývajících cca 280 odběrových míst.No není to ale náhodička?Není,jen je to velmi krásně naplánováno.Takže náš pan úžasný,nejlepší pan premiér,vlastní a ovládá 300 testovacích míst.Troška matematiky na závěr.Za jeden test je účtováno VZP 1500 kč,za jeden měsíc byl v ČR uděláno cca 15 miliónů těchto testů .15miliónů krát 1500 kč je vážení přátelé 22,5 miliard českých korun za 1 měsíc. A někde jinde jsem četl, že VZP, platí za jeden test 5, nebo 6.000 Kč, 1500 Kč účtují soukromé laboratoře. A včíl mudruj.

Průměrný počet slepic: 3.9 (13 hlasů)

a to si myslíte, že mu to všechno spadlo z nebe? Musel si tvrdě máknout, ať už výběrem spolupracovníků, vlastně měl jedinou výhodu, znal prostředí ve kterém podnikal a makal, makal makal. Žádné zážitečkování, a pod. slasti.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

všechno je jinak
peníze plodí peníze a práce je poslední zoufalý pokus jak k nim přijít. Kdo dře jako kůň je spíš divný.Boháče nemůže ospravedlnit,že pracovali.

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Do Bitcoinu si můžou ulít tak, aby i ty jejich haldy peněz se nestaly artiklem oblíbeným ve sběrnách....
Chytře vymyšleno, tato antikomunitní pseudoměna.
I otroci se o ni rvou.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

ema.
To je právě ono,ta výhoda je ještě důležitější,že si jako MF a premiér,mohl na to dát razítko.

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

tomu do politiky lezl.

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

....Žádné zážitečkování, a pod. slasti.....

Ema asi nečte Blesk, tam informace,kam Andrej s Monikou vyrazil za zábavou. Jen v locdownu a co se mi vybaví lyžovačka v Alpách dovča na francouzské Riviéře večeře ve Švýcarsku

Průměrný počet slepic: 2.1 (8 hlasů)

za tu dobu co je v politice, je moc málo proti chřipečkářům a zážitkářům, co tam chtějí furt. Navíc - krátkodobé....

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

co je kovid( necelý rok) a jen co se mi vybavilo d

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

Navíc cizí vzduch je dobrým treninkem na plíce, tvrdí osm Ostraváků z pěti.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

to je pro ni "odsouzení či pochvala" ?!. Pro mne tenhle typ "tiskoviny" (a obdobné) neexistuje, to je na vymívání mozku; pro paničky co nemají nic na práci a nudí se. No bohužel, v poslední době, je pramálo tiskovin, co by se daly ještě číst, z hlediska toho co sdělují.

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

vybudoval PŘED vstupem do politiky. Nezastávám se jej, ale taky nezávidím. Ten kdo někdy byl OSVČ ví, co je to za zápřah. A vybudovat takový velký podnik stálo hodně času... ale to "zaměstnanec " nepochopí. Tak nějak si připomínám, co dělal a jak by to asi vypadalo, kdyby jej nebylo a "vládli" tu ti co předtím a co a jak bychom měli a vypadali. Nic hezkého, když vezmu v potaz uplynulých +/- 25 let od převratu Sorry.....

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

to měla být ironie ?

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Na vás, kdyby vylili pivo z okna hospody, s přimhouřenýma očima bude zkoumat majitele prádelen, fénů a horkých kamen, co vás chtějí zruinovat sušením.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

i do Ares a žádného Marcela jsem nenašel, Ba ani tu firmu Diagnostik.
Buď lžete, nebo uvádíte špatné údaje.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

vybíjí i děti brazilských domorodců. Píší na idnes.
Tak už je to i v pustinách destneho lesa,kde mají lockdown pořád. Není úniku, darwinova selekce vytrudi lidstvona odolné a neodolné.

Průměrný počet slepic: 3.3 (8 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

já když vás tady tak občas čtu, tak mám naopak obavu, že Darwinova selekce úplně dokonalá není.

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

odolná jsem a z hlediska matky přírody něčím prospěšná,že mě tu nechává. Matka příroda se o činnost na internetových diskusích nezabývá. A kdo je dokonalý? Berrnard?

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

že možná vlastně máte pravdu?
Vývoj vzniká tím, že v tom fungujícím se objevují úchylky. Některé se vyjeví jako životuneschopné, jiné ten druh posunou dál.
Dokonalý bych být nechtěl, vždycky jsem si přál být úchylkou.

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

A

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

dřevorubci jich v zájmu bezpečné těžby každoročně postřílí stonásobně větší počty než letos korona.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)